Wszystko o Avonie - Część III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-22, 19:52   #2491
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Z tego co pamiętam to w tym wątku lub w jego poprzedniej części były wklejane fotki tego lakieru.
Stary 2007-07-22, 19:59   #2492
aniamik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to w tym wątku lub w jego poprzedniej części były wklejane fotki tego lakieru.
Wiem, tylko nie mogę znależć tych fotek :-(
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 20:06   #2493
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad meską wodą toaletowa interact dla męza co o niej myslicie?podoba sie wam zapach a moze wiecie czy jest trwały?bardzo prosze o opinię i z góry dziękuje.
Mój TŻ ją ma - ladna, świeża, dla młosego mężczyzny. Trwała.

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Ja mam cerę mieszaną i na brodzie zawsze pojawialy mi sie male wypryski ,ale regularnie juz jakies 6 miesiacy uzywam tego krem-zel matujący z tej serii i jest naprawde super,gorąco polecam a do tego po nałozeniu podkładu nie roluje się, co czesto sie dzieje jesli chodzi i kremy matujace,szybko sie wchłania i ma nawet przyjemny zapach.
U mnie krem się roluje na skroniach i na żuchwie gdy za dużo nałoże. Do tego trzeba sie liczyć z tym, że jak się przetrze po twarzy ubraniem (czarnym) to zostanie plama jak z pudru tyle żę biała.

Cytat:
Napisane przez Iselle Pokaż wiadomość
Mam też naklejany lakier, zapomniałam o nim: kupiłam z myślą o wzorkach na paznokciach ale nie wymyśliłam jeszcze czym to jakoś precyzyjnie przyciąć
Cień pyłkowy Icy jest ciemniejszy niż na zdjęciu w katalogu 10; bardziej wpada w stal niż w turkus. Jest też dość intensywny Może zrobię fotę jak wygląda na skórze.
Lakier spróbuj przyciąć nożem do tapet ale ogólnie do wzorków go odradzam. Co do samego lakieru - fakt że aby było ładnie to w 5 min. się go nie nałoży ale dostalam dwa darmowe. Jeden zurzyłam rok temu na 2tygodniowym ponad obozie kajakowym a drugi w tym roku na tygodniowych ponad żaglach. Musze powiedzieć że przez ten czas wyglądał znośnie mimo że cały czas mialam kontakt z wodą. Jedynie co sie z nim zrobiło to tak jakby "popękał". Nie tworzył już zwartej powierzchni tylko jak paznokieć się lekko ugina to on pęka ale nie odchodzi tylko są po przyjrzeniu zauwarzalne bruzdy (tylko na tym kawałku paznokcia który jest już odrośniety i może się wygiąć czy ugiąć). No i jescze wiadomo - paznokieć rośnie więc potem zostaje troche odstępu między lakierem a skórką.

Mogłabyś zrobić fotkę tego cienia? Klientka chcialą niebieski. Czy on jest niebieksi? Bo wydaje mi się że ma taki sam odcień w kat 9 co kredka ze str 29 Emerald a to już Turquoise jest bardziej niebieski od niej. Chciałąbym aby to był typowo niebieski a nie jakieś mieszanki z zielenią.
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 20:10   #2494
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
U mnie krem się roluje na skroniach i na żuchwie gdy za dużo nałoże. Do tego trzeba sie liczyć z tym, że jak się przetrze po twarzy ubraniem (czarnym) to zostanie plama jak z pudru tyle żę biała.
Mi się wchłania krem i matuje faktycznie tak jak powinien.
I nie zostawia żadnych plam na ubraniach
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 20:14   #2495
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Mi się wchłania krem i matuje faktycznie tak jak powinien.
I nie zostawia żadnych plam na ubraniach
Wydaje mi sie że taki krem matujący nie może sie wchłonąć do końca bo on ma właśnie w sobie taki choćby puder który po wchłonięciu pozostaje na twarzy i matuje.
Stary 2007-07-22, 22:17   #2496
inez1234
Raczkowanie

ciuchutko tu.... dobranoc

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 22:46   #2497
paulinkosia
Rozeznanie

http://allegro.pl/item218234328_zest...von.html#photo

http://allegro.pl/item217434939_avon...bie.html#photo

Nowe Liiv w realu Ręczniczki wyglądają sympatycznie

Grzebień spa :

http://allegro.pl/item217210132_drew...az_.html#photo

http://allegro.pl/item217470582__swi...on_.html#photo

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 22:59   #2498
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Wczoraj dostalam zamowienie z 9 czyli woda toaletowa NY i soczysty blyszczyk WINK. Zapach wody przeeeecuuudowny Nikomu się nie podoba, ale co tam Uwielbiam go. Tak samo jak błyszczyk, to moj juz 3 - odcien rewelka.
Katalog 10 bardzo ciekawy duzo rzeczy mi sie podoba, ale wezme chyba tylko zestaw z korektorem i podkladem rozświetlającymi oraz błyszczykiem tym nowym.
Stary 2007-07-23, 01:06   #2499
joannamm
Raczkowanie

Na allegro większość kosmetyków taniej niz z katalogu nawet z opustem 35 %. Jak to się dzieje? Gdyby ktoś chciał zamówić za stówke albo dwie to pewnie byłoby mu lepiej z allegro.
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 08:11   #2500
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannamm Pokaż wiadomość
Na allegro większość kosmetyków taniej niz z katalogu nawet z opustem 35 %. Jak to się dzieje? Gdyby ktoś chciał zamówić za stówke albo dwie to pewnie byłoby mu lepiej z allegro.
JUż chyba 100 razy był poruszany ten temat.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 08:55   #2501
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Stale z taką sytuacją walczę, zasypując Avon i dyrektora mailami w stylu:
"Nie oczekuję odpowiedzi jak się staracie, tylko co zrobicie z taką konkurencją, która wielu konsultantkom odbiera klientów "
"Mają rację osoby piszące na forum Gazety, że Wam nie zależy na ukróceniu takiego procederu, bo liczy się sprzedaż."
i "O ile się orientuję, Oriflame umie sobie poradzić z takimi sprzedającymi na Allegro."
Ostatnio na tapetę wzięłam tę hurtowniczkę, którą tu ktoś namierzył i w odpowiedzi dostałam:
W nawiązaniu do Pani zapytania informujemy, że zidentyfikowaliśmy Konsultantkę, która wystawiła produkty Avon na wskazanych przez Panią aukcjach.
Do osoby tej zostanie wysłany list z żądaniem zaprzestania takich praktyk jako niezgodnych z umową i naruszających zasady sprzedaży bezpośredniej.
Konsultantka zostanie przez nas ostrzeżona, że kontynuowanie sprzedaży poprzez aukcje internetowe doprowadzi do rozwiązania z nią umowy.
Może zmasowany atak + bardziej szczegółowe informacje o takich wystawiających (wystarczy popatrzeć na stronę o mnie lub inne dane typu nr konta na stronie aukcji), zmuszą firmę do ograniczenia tego typu sprzedaży
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 08:59   #2502
ilo16na
Zakorzenienie

A ja jestem wdzieczna za sprzedaz kosmetykow na allegro.
Dzieki allegro moge miec takie kosmetyki Avonu na ktore mnie nie stac w katalalogu np:perfumy Far Away i inne.
Dziekuje im ze wystawiaja tak tanio i dobrze doradzaja.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:12   #2503
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Dzięki

Udało mi się odszukać w kopiach zamówień z K12/2006, K01/2007 i K04/2007 - wszędzie był nr 35865, więc spróbuj
dziękuję pięknie, napewno spróbuję
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:23   #2504
joannamm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
JUż chyba 100 razy był poruszany ten temat.
Hosenka nie denerwuj się. jestem tu od niedawna i chociaż wszystkie strony juz przezczytałam to od razu człowiek nie zapamięta wszystkiego.
Stary 2007-07-23, 09:27   #2505
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka nie denerwuj się. jestem tu od niedawna i chociaż wszystkie strony juz przezczytałam to od razu człowiek nie zapamięta wszystkiego.
nie, nie denrwuje się

tylko co jakiś czas jest powrót do tego tematu

Instagram

Stary 2007-07-23, 09:40   #2506
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

heh własnie przebrnełam przez ponad 20 stron wątku nadrabiałam czytanie przez 3 dni dlatego tak cicho siedzialam w czwartek dostałam paczuszke z k9 i jestem bardzo zadowolona... szczególnie z perfumików TTA Today i Tomorrow dostałam Sparkling Nude z demo w stanie nienaruszonym wszytsko pieknie zapakowane i nowiutkie diamentowy scrub do stóp który mi poleciłyście działa cuda! jest poprostu niezastąpiony! jesli chodzi o maseczke z PS to wypróbowałam ją na moim TŻ zrobiłam mu wieczorek odnowy biologicznej i był baaaaaaardzo zadowolony
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:46   #2507
mmk
Raczkowanie

Ja się ostatnio zastanawiałam skąd niektóre osoby biorą takie ilosci próbek, np:
http://www.allegro.pl/item217714467_...oj_50_ml_.html

przecież jezeli sprzedaje 50 szt po 25 próbek to daje 1250 próbek - a ma wystawione w ten sposób wiele różnych produktów (ale to nie jest wyjątek)
mmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:47   #2508
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmk Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zastanawiałam skąd niektóre osoby biorą takie ilosci próbek, np:
http://www.allegro.pl/item217714467_...oj_50_ml_.html

przecież jezeli sprzedaje 50 szt po 25 próbek to daje 1250 próbek - a ma wystawione w ten sposób wiele różnych produktów (ale to nie jest wyjątek)
przecież próbki można normlanie zamawiac.
A jeśli jest sie w klubie rózy to są 50% tańsze

Instagram

Stary 2007-07-23, 09:50   #2509
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
heh własnie przebrnełam przez ponad 20 stron wątku nadrabiałam czytanie przez 3 dni dlatego tak cicho siedzialam w czwartek dostałam paczuszke z k9 i jestem bardzo zadowolona... szczególnie z perfumików TTA Today i Tomorrow dostałam Sparkling Nude z demo w stanie nienaruszonym wszytsko pieknie zapakowane i nowiutkie diamentowy scrub do stóp który mi poleciłyście działa cuda! jest poprostu niezastąpiony! jesli chodzi o maseczke z PS to wypróbowałam ją na moim TŻ zrobiłam mu wieczorek odnowy biologicznej i był baaaaaaardzo zadowolony
a możesz wkleić fotke na ustach Sparkling Nude?

tez sie zastanawiałam nad diamentowym srcubem. Jak byście go porównaly do rajskiej plaży albo z kofeina?

Instagram

Stary 2007-07-23, 09:58   #2510
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
przecież próbki można normlanie zamawiac.
A jeśli jest sie w klubie rózy to są 50% tańsze
pozatym próbki liczą się do bazy opustu. błędne koło. Pozatym pewna pani na allegro sprzedając próbki today twierdzi że są trwalsze od pełnowartościowej wody. przecież gsyby tak było to czemu próbki summer white i today kosztowały by tyle samo? Próbki są tylko na wypróbowanie zapachua nie trwałości - powtarzały mi to kobiety z avonu jak i z oriflame.

co o tym sądzicie?
Stary 2007-07-23, 10:03   #2511
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
pozatym próbki liczą się do bazy opustu. błędne koło. Pozatym pewna pani na allegro sprzedając próbki today twierdzi że są trwalsze od pełnowartościowej wody. przecież gsyby tak było to czemu próbki summer white i today kosztowały by tyle samo? Próbki są tylko na wypróbowanie zapachua nie trwałości - powtarzały mi to kobiety z avonu jak i z oriflame.

co o tym sądzicie?
jak w avonie jest - tego nie wiem... Ale wiem, że jesli chodzi o te "prawdziwe" zapachy, wysokopółkowe, to w ich przypadku jest tak, że testery i próbki są mocniejsze niż te które można kupić

Instagram

Stary 2007-07-23, 10:04   #2512
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:

tez sie zastanawiałam nad diamentowym srcubem. Jak byście go porównaly do rajskiej plaży albo z kofeina?
nietstey nie mam aparatu... ale jedna z avonek wklejała nam fotkę i własnie to ona mnie skłoniła do zakupu tej szmineczki ma śliczne drobinki które lśnią na ustach nie lubie pomadek ale ta jest wyjątkowa i czuję się jakbym miała pomalowane usteczka błyszczykiem

jesli chodzi o diamentowy scrub to niestety tych pozostałych produktów nie miałam więc porównac nie mogę ale dziewczyny mi polecały, ze jest najlepszy więc wziełam i się nie zawiodłam teraz się szykuję na maseczkę lawendowa do stóp a tak nawiasem mówiąc to zamówienie z k10 nie szykuje sie zbyt duże... mnie tylko ta maseczka zainteresowała a klientki też zbytnio nie zadowolone ogólnie z katalogu... zobaczymy jak będzie
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:06   #2513
ilo16na
Zakorzenienie

A powiedzcie mi prosze jakie probki mozna wziasc do katalogu k10?
Chodzi o perfumy i o kosmetyki z CT.

Stary 2007-07-23, 10:06   #2514
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
nietstey nie mam aparatu... ale jedna z avonek wklejała nam fotkę i własnie to ona mnie skłoniła do zakupu tej szmineczki ma śliczne drobinki które lśnią na ustach nie lubie pomadek ale ta jest wyjątkowa i czuję się jakbym miała pomalowane usteczka błyszczykiem

jesli chodzi o diamentowy scrub to niestety tych pozostałych produktów nie miałam więc porównac nie mogę ale dziewczyny mi polecały, ze jest najlepszy więc wziełam i się nie zawiodłam teraz się szykuję na maseczkę lawendowa do stóp a tak nawiasem mówiąc to zamówienie z k10 nie szykuje sie zbyt duże... mnie tylko ta maseczka zainteresowała a klientki też zbytnio nie zadowolone ogólnie z katalogu... zobaczymy jak będzie
a mnie strasznie kuszą 3 pary kolczyków i chyba je wezmę...
poza tym z netto wezmę sobie jeszcze naszyjnik Poppy, bo mam już pierścionek

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:07   #2515
joannamm
Raczkowanie

A czy do bazy upustu licz się "Znam polecam?"
Stary 2007-07-23, 10:08   #2516
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

na ustach naturalnie wyglada? wpada w braż, czy bardziej w róz? Poszukam tych fotek

Scrub zapewne kupię, ale nie w K9 bo w tym ledwo dobiłam do 200zł. W K10 pewnei znowu braknie wiec wtedy zamówie (zobacze tylko czy bedzie w promocji)

Maseczka lawendowa była super - miałam ją 2 razy. Napewno sie skusze Szczerze mówiąc, to z avonu podchodzi mi tylko seria do stóp

Ponawiam pytanko o peelingu do twarzy Solutions - czy któraś z was go zamówiła? Czy jest to ten sam peeling który był kiedyś (mial wtedy pomarańczowe napisy na tubce)

Instagram

Stary 2007-07-23, 10:21   #2517
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Cytat:

Witam.

Porównywałam niedawno scrub rajska plaża z diamentowym. Z kofeiną nie miałam, więc nie wiem jaki jest.
Otóż rajska plaża jest lejący przez co niezbyt wygodny w użyciu, bo ucieka między palcami i szybko się zużywa, ma male drobinki, które nie za bardzo peelingują. Używałam go jakby dla odświeżenia, bo ładnie pachniał -kokosowo.
Natomiast scrub diamentowy ma konsystencję kremową, również ma małe drobinki, ale te bardzo dobrze ścierają i pachnie trochę jak płatki peelingujące do stóp.(chociaż w składzie nie ma kwasu glikolowego).
Diamentowy scrub to najlepszy scrub do stóp jaki do tej pory spotkałam.

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:38   #2518
Hosenka*
Zakorzenienie

przejrzałam wszystkie katalogi (K9, K10, K11 i K12) i biore:

K9:

- żelowe poduszeczki pod stopy
- tusz stylista
- mgiełka be spontanous

K10:
- maseczka lawendowa do stóp
- diamentowy scrub do stóp
z netto nic

K11:
- maseczka z nowych naturalsów
- krem do twarzy z nowych naturalsów

K12:
- cień do powiek w kredce (jesli mi sie jakiś odcień b.spodoba)
- kąpiel do stóp Planet Spa
- mgiełka jezynowa (jeśli spodoba mi sie zapach)
- maseczka lawendowa do stóp (wezme drugą, bo jest mało wydajna )
z netto nic

i to tyle - chyba ze coś mi jeszcze z kalatogu na zywo wpadnie w oko

Instagram

Stary 2007-07-23, 10:44   #2519
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A ja jestem wdzieczna za sprzedaz kosmetykow na allegro.
Dzieki allegro moge miec takie kosmetyki Avonu na ktore mnie nie stac w katalalogu np:perfumy Far Away i inne.
Dziekuje im ze wystawiaja tak tanio i dobrze doradzaja.
Piszesz tak z pozycji klientki, nie konsultantki, która traci nie mogąc tak obniżyć ceny oferowanych kosmetyków, bo dopłacałaby do tego biznesu. Jestem w stanie zrozumieć sprzedaż pojedynczych produktów poniżej kwoty zakupu od Avon, ale te hurtowe pochodzą prawdopodobnie z kradzieży, więc trudno taką działalność popierać
Sama też kupuję na Allegro, szczególnie to z Avon, czego nie udało mi się kupić na wyprzedażach, ale jestem już na tyle "stara", że umiem pogodzić się z brakiem czegoś, na co nie jest mnie stać
Cytat:
A czy do bazy upustu licz się "Znam polecam?"
TAK
Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi prosze jakie probki mozna wziasc do katalogu k10?
Chodzi o perfumy i o kosmetyki z CT.
wziąść to raczej nie ale zamówić to i owszem.
Nie ma specjalnej promocji na zapachy w K10, a te które są w cenie regularnej, to 5 sztuk za 4,90 zł. Natomiast z CT od dłuższego czasu nie można kupić żadnej próbki (kiedyś były szminki)
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:46   #2520
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
przejrzałam wszystkie katalogi (K9, K10, K11 i K12) i biore:

K9:

- żelowe poduszeczki pod stopy
- tusz stylista
- mgiełka be spontanous

K10:
- maseczka lawendowa do stóp
- diamentowy scrub do stóp
z netto nic

K11:
- maseczka z nowych naturalsów
- krem do twarzy z nowych naturalsów

K12:
- cień do powiek w kredce (jesli mi sie jakiś odcień b.spodoba)
- kąpiel do stóp Planet Spa
- mgiełka jezynowa (jeśli spodoba mi sie zapach)
- maseczka lawendowa do stóp (wezme drugą, bo jest mało wydajna )
z netto nic

i to tyle - chyba ze coś mi jeszcze z kalatogu na zywo wpadnie w oko
Widze ze masz juz dalekie plany co kupisz
Ja na razie mam jeszcze k 10 i zanim zobacze k12 to ło i troche

Dziwne zjawisko zauwazylam z tym zelem "Summer Burst" o ile w opakowaniu i podczas mycia zapach mi sie nie podoba to pozniej na skorze przyjemnie pachne.
Na razie jednak zostane u tej kolezanki- uzywam go takze jako zelu do mycia rak i sie szybko zuzywa.

A te zele Senses za 9.90 oplaca sie kupic prawda?Bo normalnie zel jest za 5.90 *2= 11.80 a tak bedzie za 9.90.
ALe kiedy ja go zuzyje? Starczy na pol roku- wezme sobie tropikalny
A propo wlasnie jaki zapach z Senses najbardziej lubicie?Ja tropikalny mandarynkowy i ten w zielonym opakowaniu-chyba kwiatowy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości