|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Zeberko super! Czekamy na wrażenia z poznania sióstr
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2523 |
|
Konto usunięte
|
Kundzia trzymaj się w pracy.
Ja siedzę w labie. Zrobię te p.ciała, betę i progesteron. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Monika na gardło tantum verde tak jak dziewczyny piszą. Poza tym dużo plukanek np herbatą z rumianku czy wodą z solą. A jakby cię dalej rozkładalo to zrób sobie jakiś domowy syrop z czosnku, miodu i cytryny. Mogę ci przesłać przepis
Zeberko dobrze że już w domu jesteście. Mam nadzieję że tym razem nie będziecie mieli od razu tyle gości. TZ jest z tobą?
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2526 |
|
Konto usunięte
|
Zebra super ze w domu!
Monia zdrówka. Gryzia kciuki za badania. My dziś MMR, już mnie boli brzuch... |
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Perse współczuję. Ja się zastanawiałam nawet gdy już byliśmy w drodze do przychodni
Fiol a polecasz jakiś konkretny tran? Dajesz też Stasiowi?
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
...w drodze do pracy...
Madzia my dajemy tran baby mollers. Zeberke super ze juz w domku z Tosia. A jak Twoje zdrowie? badania cos wykazaly? Tz jest z Wami? Gryzia kciuki za badania. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Perse znam ten strach..ech..powodzenia na szczepieniu.
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48353655] My dziś MMR, już mnie boli brzuch...[/QUOTE] ![]() Monika zdrówka ![]() Gryzia za badania
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko jak dobrze że już w domku!
Aż 12 dni? Tutaj to szybko zleciało a dla Ciebie to pewnie całe wieki... Monika Tantum verde i ja całą ciążę brałam codziennie prenatal grip care. Jak mnie coś brało to podwójna dawkę. Kundzia powodzenia w pracy... Jejku musisz się denerwować Będzie ok! Pierwsze dni najgorsze a potem wpadniesz w rytm jak w szkole po wakacjach ![]() Perse.. Rozumiem strach. A mmr może być 3w1 za kasę lub refundowane? Już październik.. Kiedy to zleciało?! Już chce wiosnę! (albo chociaż listopad) W tym miesiącu neurolog, kardiolog, endokrynolog i pobranie krwi.. ![]() Zamówię położną do domu na pobranie bo mam całą listę do zrobienia i trzeba będzie z główki pobrać Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Gryzia czekam na wyniki! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2531 | ||
|
Zadomowienie
|
Zeberko super, że nareszcie jesteście w domu ![]() Jak Twoja noga? badania coś wykazały? Cytat:
usamodzielnia się i to chyba jest na duży + Cytat:
Ja tez ciagle cos jem, bo mnie ssie normalnie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48353655] My dziś MMR, już mnie boli brzuch... [/QUOTE] bedzie dobrze!!!!Gryzia za badania!Dwakolory boskie zakupy! Kiedys miałam pytac: zawsze odrabiasz lekcje z synem? na zasadzie musisz przy nim siedziec i mu pomagac, czy tylko sprawdxzasz jak odrobi? WADERKO, AGATKO!!!! dzisiaj 1 pazdziernik!!! czyzby któras miała w tym miesiącu powitać swoje maleństwo alez sie bedzie działo!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze odrabiam. Siedze z boku jak on robi i ewentualnie pomagam. Myslałam że będzie na tyle samodzielny że będzie sam robił ja ja będę sprawdzać. Ale niestety, nie moje dziecko. Mój syn jest taki mało samodzielny i mam z nim problem z koncentracją. Jak siedzi sam przy lekcjach to jak przychodzę po pół godziny to się okazuje że nic nie zrobił bo się zamyslił. Robiliśmy wszystkie badania i to nie jest przyczyna zdrowotna, taki poprostu jest. W szkole też jest z tym problem. On tak jakby się zawieszał na chwilę, ale nie jest to zła praca mózgu bo eeg wyszło nawet powyżej normy. Więc siedzę przy nim jak robi lekcje bo co chwilę go upominam "Kuba rób!". Próbujemy pracować samodzielnie i z minutnikiem i czasem sie udaje. Łatwe lekcje staramy się aby robił sam tylko ja z kuchni upominam Kuba rób. Ale moje dziecko nie jest jakies super zdolne i np przy matematyce trzeba mu zwyczajnie pomagać bo nie wie. Poza tym musze go odpytać z tematu (uczy się sam w pokoju, tylko co chwilę słyszę że już cisza czyli sie nie uczy i upominam, i tak czasem z godzinę nam schodzi z jednym króciótkim temetem). A że lekcji jest bardzo duzo, a i często się zdarza że jakiś notatek na lekcji nie napisał i dostał uwagę więc musimy uzupełnic (bo się w szkole wyłaczył i nie robił nic a pani go nie upomniała- mimo że mamy opinię poradni pedagogiczno psychologicznej że mają mu pomagac i go właśnie upominać i egzekwować od niego tą uwagę, a nie że on całą lekcję nic nie robi i nic z lekcji nie wiem a pani ma to w d..pie i wstawia jedynkę a klase ma tylko 9 osobową, więc może ich dopilnować). I tak to mi mijają popołudnia!
|
|
#2533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy założę coś eleganckiego, zaraz słyszę, że pewnie mi w tym niewygodnie i tak coraz więcej bluz i traperów w mojej szafie zaczyna się pojawiać Cytat:
tutaj, na forum zamówieniowym, organizatorka otwiera zamówienie z danej hurtowni i dziewczyny się zapisują. Jest kilka fajnych hurtowni z ciuchami, ja tylko tam się praktycznie ubieram.Te hurtownie sprzedają przeważnie jakieś końcówki kolekcji. Jedyny minus, to ze są to zakupy przez internet i nie znamy dokładnych wymiarów, czasem może być jakaś plamka, dziurka (wtedy składam reklamacje) ale przy atrakcyjnych cenach nie jest to jakimś problemem.Mam np sukienkę mango za 24 zł, którą później w sklepie znalazłam za 140. Teraz np. kupiłam sobie pikowane botki, które mnie kosztowały 49 zł i znalazłam je w CCC za 140. Jako organizatorka tych zakupów mam też trochę łatwiej, bo przychodzi do mnie paka np. 200 ciuszków, które zamawiają dziewczyny, więc widzę co jest fajne i jak rozmiarowo wygląda i zaraz robię kolejne zamówienie ![]() Cytat:
ja większość zakupów chowam przed moim - czego oczy nie widza.... itd. a później mówię, że mam to od dawna ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Dwakolory matko ale zakupy! Zazdroszczę! Zeberko Monika widzisz mówiłam że nie jest źle za resztę badań i zdrówka! Tantum polecam ale tylko ten mietowy bo te smakowane przynajmniej na mnie nie działały...Maga super że odstawiacie antybiotyk! Bardzo dobrze!! I zdrówka dla Olusia oby Go już szybko nic nie złapało... Perse współczuję z tym szczepieniem... Iza super że wszystko załatwiłaś i wszystko jest ok! Anitka nawet mi nie mów... bardzo chcę mieć Go już przy sobie a jednocześnie boję się i porodu i tego czy będzie zdrowy itd....
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zebra, mam nadzieję, że nie masz przemarszu wojsk radzieckich?
mąż jest z Wami? Fiol, nawet nie chcę pisać ila przytyłam na kp duuuużo. ciąża to dla mojego organizmu dieta ( ), potem szalony efekt jo-jo. teraz mam zamiar uważać na jedzenie...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48353655] My dziś MMR, już mnie boli brzuch...[/QUOTE]będzie dobrze. musi być Cytat:
![]() rozmawiałaś z nią? trochę jaja. warunki do uczenia wręcz idealne... właśnie się dowiedziałam, że przyjaciółka będzie mieć bliźniaki. w szoku jestem lekarz ją fest nastraszył :/---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- aaaa! ile? to drugi etat!!! Cytat:
czyli zdrowy objaw ![]() Fiol, ze szmateksu też znoszę stosy szmat. ale tylko dla syna. no i droższy mam lump... w ogóle chłop mi w pewnym momencie zabronił zakupów dla Michała. tj. mogę mu kupić co chcę, aletylko wtedy gdy kupię dwie rzeczy dla siebie. No i T. ma posuchę szmatową
|
|
|
#2536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jak spojrzę w kalendarz to tak
Ale po sobie raczej nie ![]() Najważniejsze, że jeszcze nie czas na szpital. A łożysko poszło taaaaak wysoko I teraz mam do wyboru - iść do szpitala po wizycie 13 października albo 10 października od razu na oddział, bo wtedy moja pani dr będzie miała dyżur. I chyba wybiorę tą drugą wersję, bo wolę, żeby to ona mnie przyjmowała, a kolejna wizyta właściwie mi niepotrzebna. Aaa, i nadal tylko 5kg na plusie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zepsuło mi się moje najlepsze i najwygodniejsze chomąto
|
|
#2537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziś kończymy 3 miesiące! tyle słyszałam, o tym, że najcięższe są pierwsze 3 miesiące, że później będzie lżej itp. a dla mnie te 3 miesiące to było coś najwspanialszego w życiu. czas mógłby się zatrzymać. ja niewyspana. Krzyś strasznie niespokojny był wciąż przez sen więc wzięłam go do nas do łóżka. bączki mu po brzuszku chodziły. chyba dziś się wproszę do teściowej na obiad i kawę. ja zjem spokojnie a ona się wnuczkiem pocieszy
|
|
#2538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmawiał milon razy. Ona (wychowawczyni ma z nimi język polski) na swoich lekcjach posadziła kubę w pierszej ławce i go pogania a jak nie napisze to karze zostać na przerwie. A inne panie mają gdzieś Cytat:
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- no trochę tak wczoraj dostałam zakaz od męża na organizowanie zamówień, bo przyszły mi 2 kartony butów, które musiał wnieść do mieszkania ale ja po pracy, w której tyle poważnych problemów, odpoczywam przy przeglądaniu i pakowaniu tych ciuszków przez całą ciążę??? Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie mówią że najcięższe 3 miesiące bo kolki itp. Jakbyś przeżyła taką 6 godziną kolke jak my nieraz mieliśmy to byś wiedziała o czym mowa
Ja w zupełności się zgadzam że pierwsze 3 miesiące są bardzo ciężkie. Teraz jest luks ![]() Gratulacje dla Krzysia! Pani u mnie to samo... Jadę na zakupy i nawet na dział damski nie patrzę wczoraj zamówienie z gemini na kwotę 440zl z czego dla mnie odżywka z ziaji za 4zl i spirytus salicylowy ![]() Agatka wszystkie się bałyśmy. Norma Wadera super że łożysko poszło w górę Wika 200 sztuk? To druga praca ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2542 |
|
Konto usunięte
|
Perse kciuki za szczepienie!
Agatko Waderko czekamy na Wasze Skarby ![]() 3 miesiące, Berbie, kiedy to zleciało?Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Waderko chce listopad bo w październiku co chwilę jakaś wizyta u lekarza i musze małemu krew pobrać. A w listopadzie luz
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48356795]Perse kciuki za szczepienie!
Agatko Waderko czekamy na Wasze Skarby ![]() 3 miesiące, Berbie, kiedy to zleciało?Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Porobiłas badania? Kiedy będą wyniki?
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo się cieszę, że już w domu jesteście Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48353655]My dziś MMR, już mnie boli brzuch...[/QUOTE] kciuki moje ostatnie zamówienie z gemini też było z darmową przesyłką... ________ dzięki za rady. tantum verde mam. do tego J. trochę zakatarzony, pół nocy wiercił się i jęczał, nie wiem czy i jego gardło nie boli bo rano za szyję się łapał. na wczasach po tej gorączce co miał też gardło czerwone było, tylko jak to sprawdzić samemu
|
||
|
|
|
#2547 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie kciuki!!!
Artur OK, waży 9200, więc znowu ładnie przybrał. Zaszczepiony. Niech się dzieje wola nieba. Ryk u lekarki nieziemski. Przy szczepieniu - przy wkłuciu. Potem dostał naklejki dzielny pacjent i odpłynął do swojego świata ![]() A i jeszcze między wagą a badaniem Artek koncertowo oblał matkę Wydoił tyle herbatki przed wyjściem, potem zimno, stres i mam całą bluzkę mokrą Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2548 | |||
|
Zakorzenienie
|
My też
Cytat:
Swoją drogą, zarabiasz na tych zamówieniach chociaż? Cytat:
a czemu ją nastraszył?? i kiedy poznamy płeć ?! ![]() Cytat:
![]() Ty za 4 dni jesteś donoszona ![]() Perse kciuki, szczególnie po szczepieniu ![]() Barbie za szczęśliwe 3 miesiące!
|
|||
|
|
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory beta i progesteron jutro, a p.ciała 10 dni roboczych.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Monia do przegotowanej zimnej wody ok 300ml wkrajasz z 6 ząbków czosnku i wciskasz ze 2 cytryny. Odstawiasz na 24h. Później przecedzasz i czosnek wyrzucasz. Do mikstury dodajesz ok 2 łyżki miodu i już. Ja piję po kieliszku kilka razy dziennie
Zapomniałam się pochwalić że wczoraj moja kuzynka urodziła bliźniaki. Parke ma dzieci zdrowe 2900 i 2600 więc piękna waga
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Rozumiem strach. 

bardzo chcę mieć Go już przy sobie a jednocześnie boję się i porodu i tego czy będzie zdrowy itd....
duuuużo. ciąża to dla mojego organizmu dieta (
czyli zdrowy objaw
3 miesiące, Berbie, kiedy to zleciało?