|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIV
|
|
|
|
#152 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie poradzę bo zamówiłam pierożki ze szpinakiem paczek 4 więc jakby temat wymyślania co tu zjeść mam z głowy.
Ostatnio nie mam weny do robienia jadła, zamawiamy, stołujemy się "na mieście", ale lekko i w miaaaarę zdrowo. Jakoś mi bardziej smakuje. Nawet humus kupuję ![]() Pamiętam Barowe nocne dylematy ze skrbitkiem - jak masz chcicę coś zjeść zjedz jajo Jajo jest dobre na wszystko
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-02 o 00:43 |
|
|
|
#154 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie tu zalecane przez ąę dietetyków warzywo/owoc 5 razy dziennie? 5 razy to ja może i wyrabiam, ale w tydzień Edit: jajo albo kbns ![]() "Witam, jestem ruskim pieskiem" |
||
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja np wolę jajo. Gópie ludzie z tym misiem. |
|
|
|
|
#156 | ||
|
BAN stały
|
Na stanie to ja mam ketchup
Zawsze ![]() Cytat:
Cytat:
Trochę to chyba igranie z ogniem ![]() Wiem, że w lodówce nic ciekawego nie ma, ale i tak byłem sprawdzić, czy się może co nie zmaterializowało nagle
|
||
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jako ketchup też dobry Ten nemecki Hela przeleciał - no i dzieciństwo wciąż ten sam smak po latach, tylko teraz jestem świadoma, czego to jest smak To raczej takie sosy przyprawowe - ja kocham A chuopcom jaja (drobiowe) pono dodawają animuszu, znaczy się masz nadmiar skoro organizm się nie domaga ![]() Ja chyba jestem chora, apetyt mnie opuścił Nie cionsza. Serio się martwię bo u mnie to nienormalny objaw. Nawet schudłąm, tzn utraciłam kilo wody, ale mimochodem, niechcący. Dziwne. Jem bo muszę, ale raczej tak wrzucam coś na siłę jak mi słabo, nie myślę o jedzeniu, nie che mi się. Ki diabeł? Nawet jaja mnie nie kręcą Może się w końcu nasyciłam
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-02 o 01:17 |
|
|
|
|
#158 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mama kiedyś też ketchup samodzielnie robiła, ale szczerze mówiąc - ja wolę ten z Włocławka Cytat:
Z takich dziecięcych fascynacji - mnie zauroczył wieki temu sos 1000 wysp, lata całe nie jadłem Cytat:
|
|||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jaj - hmm może i urban legend, nie wiem nie wnikłam w temat, ale teściowa memu chuopu zawsze przytruwała nie jedz tyle jaj (jajecznica z dyszki w okresie dojrzewania) bo chłopcy tyle nie powinni WTF? Nie wiem co miała na myśli dokładnie Ale jadł jak szalony. ![]() Pewnie chodziło o hormony? O cynk? Nie wię |
|
|
|
|
#160 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie z 3 to max Cytat:
![]() --- Lete się obmyć z grubsza i spadam, sija |
|||
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No co, poszło mu w członki Dla mnie 2 to minimum. No nie dajmy się zwariować z tą ilością, przeż jajko malutkie jest. O włącha, zależy od rozmiaru M, L Zanim miałam jedzeniowy kryzys, to byłam fanem jajek w koszulkach |
|
|
|
|
#162 | |||
|
BAN stały
|
Bać się, czy cieszyć?
![]() Cytat:
Szczęściara! ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko nigdzie takich małych koszulek nie ma, więc zdjęć nie będzie Ja to jednak czasami żenujący jestem |
|||
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Proooste są. I pyyyyyyszne Też już zasypiam, a wystarczyło zgasić górne światło |
|
|
|
|
#164 |
|
BAN stały
|
Robisz wir we wrzącej wodzie? I w ten wir dajesz jajo?
Widziałem też wersję gotowania w folii spożywczej, wciśniętej do filiżanki, później nasmarowanej olejem, w to jajo, folię skręcasz i do wody (można sobie klamerkami te pakunki przyczepić do brzegu garnka) ![]() Nie ma mnieeeeee tuuuuuu PS. Te nasze nocne rozmowy jak za starych, dobrych czasów, no nie?
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie od wczoraj coś chlupie w kaloryferach, ale nadal zimne ![]() Nie ma to jak nocne rozmowy o jajach ![]() Znad musli i soku
|
|
|
|
|
#166 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czymam kciuki, żeby się w robo dało wyczymac ![]() Cytat:
A Blacka tam nie mają? ![]() Cytat:
ale paręnaście km od mojego rodzinnego domu jest słynna na całą okolice wiejska masarnia z pysznymi wyrobami, nawet kiedyś w Łodzi widziałam sklep "wędliny z jeżowa" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-10-02 o 09:38 |
||||||
|
|
|
#167 | |||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawiasem mówiąc, diabli mnie podkusili kupić sobie we wtorek opakowanie paczkowanej wędliny, żeby mieć coś na śniadanie na szybko - za co zostałam przykładnie ukarana. I powiem tylko tyle: zatrucie pokarmowe przy niemaniu łazienki, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej
|
|
#168 | |
|
BAN stały
|
Czwarty!
Znad śniadania macham i znad kawy U nas mają (podobno) od dzisiaj ![]() No wieeesz?! Nie mów, że Ci się nie podoba ![]() Cytat:
![]() --- Z rozmyślań okołokulinarnych jeszcze - poporcjowałem kurzęcą tuszkę, wykroiłem i rozbiłem piersi na kotlety, przygotowałem dwie tzw. "porcje rosołowe" i mam dosyć Dopiero teraz człowiek docenia babcie swoje (a przecież poza obiadem ile jeszcze ciężkiej harówy w polu/ogrodzie/domu/przy zwierzętach)
|
|
|
|
|
#169 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Może nie mam gustu :chlip:
Cytat:
![]() Rozbroiłam wczoraj kurczaka na części (dwie piersi, dwa udka, kręgosłup jako porcja rosołowa i przyległości, czyli szyjka i skrzydełka). W domu byłam o 19.15, przed 20.00 już jadłam obiad a mięso się dawno mroziło w zamrażalniku.
|
|
#170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
znad kawy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gotuję jak opętana... nawet jakieś słoiki na zimę po raz pierwszy zawekowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale można też cos zaplanować... ![]() tylko szczerze mówiąc, to ja jestem strategicznie niepewna jeśli chodzi o czerwiec.... trudno mi przewidzieć gdzie wtedy będę. mam nadzieję, że raczej za granicą.... ![]() byłam wczoraj na wywiadówce ![]() nie ma już kartek i dzienników, tylko elektroniczny więc o ocenach nie bardzo było jak pogadać. wszystkie wiadomości są na stronie, a na zebraniu tylko kasę trzeba wpłacić... ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
szczyt romantyzmu
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#173 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
A normalnie robię wszystko sama... No może poza hodowlą ryżu i takimi tam... ![]() Cytat:
![]() Ale wstępnie jesteśmy umówione ![]() Byłam na poczcie dzisiaj, rany, tam nadal, jak za króla Ćwieczka...Mają niby jakieś barkody itp, ale wszystko z druków przepisują ręcznie. A nawet palcowo. Jednopalcowo... Jakiś obłęd, jedna osoba przede mną, a stałam z 10 minut...
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że boston na razie zamkli, ale w sezonie może otworzą teraz w lapidarium pod ratuszem jest pijalnia cydru, czeskie i niszowe piwa (pinta również) i niezłe burgery z ichniejszymi frytami. a w Krzyżtoporze byliście tamtą razą? zdjęcia niezłe tam wychodzą. no i jak Pająk będzie na stanie, to można się wkręcić na jakieś archeo krzemienie...
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2014-10-02 o 10:52 |
|
|
|
|
#175 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() W sumie kawa i tytoń to też rośliny, niepotrzebnie panikuję z tą niezdrową dietą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uważam, że nieluzowany smaczniejszy ![]() i chmiel!!! sok z chmielu, to czysta witaminka
|
|
#177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Szczęściarze, w średnich muszą prowadzić dwa ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#178 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Boston miał chyba zmieniać nazwę/właściciela?? Coś kolega wspominał... Ale on teraz nie jest na bieżąco, nagle mu żona zmarła i nie może już tak często tam jeździć. Ma córkę w "głupim wieku" i trochę kłopotów :-(
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję ze u mnie też
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też muszę dziś iść i aż się boję ile się naczekam, jeszcze mi pracową pocztę przenieśli daleko
|
|||
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę jeszcze poopowiadać o produkcji koncentratów soków i mrożonek owoców i warzyw, z czego jest dżem i co wyskakuje z czarnych porzeczek... ![]() a z bostonem to miało być tak, że miał się zamknąć na chwilę po to żeby zrobić oficjalne otwarcie pod nową nazwą. ale ciiii.... właściciela nie zmienią, bo zajmuje się tym córka właścicielki. ale z tego co widzę, to nie ma za bardzo czasu się zajmować.... może jakiś sezon rugby się rozpoczął i zajęta... ![]() tylko, że u nas jeszcze nie mają kompów na stanie i wpisują w zeszyt, a wieczorkiem z domu uzupełniają. a i tak jakiś młody zdolniejszy już się włamał na stronę testową i podopisywał ![]() moim zdaniem na papierze też powinno być ![]() przynajmniej te ważniejsze....
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2014-10-02 o 11:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Nawet humus kupuję 
Jajo jest dobre na wszystko

A gdzie tu zalecane przez ąę dietetyków warzywo/owoc 5 razy dziennie? 5 razy to ja może i wyrabiam, ale w tydzień 
Nie cionsza. Serio się martwię bo u mnie to nienormalny objaw. Nawet schudłąm, tzn utraciłam kilo wody, ale mimochodem, niechcący. Dziwne. Jem bo muszę, ale raczej tak wrzucam coś na siłę jak mi słabo, nie myślę o jedzeniu, nie che mi się. 

Dla mnie z 3 to max 

Tylko nigdzie takich małych koszulek nie ma, więc zdjęć nie będzie