Scent Bar LIV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 23:39   #151
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIV

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ja zawsze myślałem, że albo palcówka, albo kiełbacha

Ja kocham te Twoje sucharki
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 00:26   #152
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Ja kocham te Twoje sucharki

Teraz tylko czekać, aż Strasburger na emeryturę przejdzie

---

Herbata wystygła, zapadł zmrok, kaloryfer zimny i jeść się chce
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 00:39   #153
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nic nie poradzę bo zamówiłam pierożki ze szpinakiem paczek 4 więc jakby temat wymyślania co tu zjeść mam z głowy.

Ostatnio nie mam weny do robienia jadła, zamawiamy, stołujemy się "na mieście", ale lekko i w miaaaarę zdrowo. Jakoś mi bardziej smakuje. Nawet humus kupuję

Pamiętam Barowe nocne dylematy ze skrbitkiem - jak masz chcicę coś zjeść zjedz jajo Jajo jest dobre na wszystko

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-10-02 o 00:43
Stary 2014-10-02, 00:45   #154
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nic nie poradzę bo zamówiłam pierożki ze szpinakiem paczek 4 więc jakby temat wymyślania co tu zjeść mam z głowy

Cytat:
Ostatnio nie mam weny do robienia jadła, zamawiamy, stołujemy się "na mieście", ale lekko i w miaaaarę zdrowo. Jakoś mi bardziej smakuje.
Ja ostatnio monotematyczny jestem straszliwie, zapiekanki/sandwiche z szynką i serem non stop bym wpier... spożywał A gdzie tu zalecane przez ąę dietetyków warzywo/owoc 5 razy dziennie? 5 razy to ja może i wyrabiam, ale w tydzień

Edit: jajo albo kbns

"Witam, jestem ruskim pieskiem"
Stary 2014-10-02, 00:54   #155
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatnio monotematyczny jestem straszliwie, zapiekanki/sandwiche z szynką i serem non stop bym wpier... spożywał A gdzie tu zalecane przez ąę dietetyków warzywo/owoc 5 razy dziennie? 5 razy to ja może i wyrabiam, ale w tydzień

Edit: jajo albo kbns :D

"Witam, jestem ruskim pieskiem"
No wiesz, kbns to jednak luksus, nie każdy ma na stanie A ja np wolę jajo.

Gópie ludzie z tym misiem.
Stary 2014-10-02, 01:02   #156
gryx82
BAN stały

Cytat:
No wiesz, kbns to jednak luksus, nie każdy ma na stanie
Na stanie to ja mam ketchup Zawsze
Cytat:
A ja np wolę jajo
Ja za jajami to tak średnio przepadam, najdzie mnie parę razy do roku może Jak kiedyś znajomej w autobusie tłumaczyłem, gdy rozmawialiśmy o jedzeniu "jajka to mi ostatnio zupełnie odpadły"
Cytat:
Gópie ludzie z tym misiem.
No też się zastanawiam, czy on oswojony, czy jak Trochę to chyba igranie z ogniem

Wiem, że w lodówce nic ciekawego nie ma, ale i tak byłem sprawdzić, czy się może co nie zmaterializowało nagle
Stary 2014-10-02, 01:12   #157
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Na stanie to ja mam ketchup Zawsze

Ja za jajami to tak średnio przepadam, najdzie mnie parę razy do roku może Jak kiedyś znajomej w autobusie tłumaczyłem, gdy rozmawialiśmy o jedzeniu "jajka to mi ostatnio zupełnie odpadły"

No też się zastanawiam, czy on oswojony, czy jak Trochę to chyba igranie z ogniem

Wiem, że w lodówce nic ciekawego nie ma, ale i tak byłem sprawdzić, czy się może co nie zmaterializowało nagle
A zrobiłam ketchup z cukini - pyyyyszny, ale zrobiłam "po swojemu" olewając jedną 4 przepisu, jak zawsze freestajl, i przeobraziłam go w sos do wszystkiego

Ale jako ketchup też dobry

Ten nemecki Hela przeleciał - no i dzieciństwo wciąż ten sam smak po latach, tylko teraz jestem świadoma, czego to jest smak To raczej takie sosy przyprawowe - ja kocham

A chuopcom jaja (drobiowe) pono dodawają animuszu, znaczy się masz nadmiar skoro organizm się nie domaga

Ja chyba jestem chora, apetyt mnie opuścił Nie cionsza. Serio się martwię bo u mnie to nienormalny objaw. Nawet schudłąm, tzn utraciłam kilo wody, ale mimochodem, niechcący. Dziwne. Jem bo muszę, ale raczej tak wrzucam coś na siłę jak mi słabo, nie myślę o jedzeniu, nie che mi się. Ki diabeł? Nawet jaja mnie nie kręcą Tylko ten szpinaczek przyjęłam. Mięso be, wszystko be Może się w końcu nasyciłam

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-10-02 o 01:17
Stary 2014-10-02, 01:18   #158
gryx82
BAN stały

Cytat:
A zrobiłam ketchup z cukini - pyyyyszny, ale zrobiłam "po swojemu" olewając jedną 4 przepisu, jak zawsze freestajl, i przeobraziłam go w sos do wszystkiego
Na kulinarnych blogach pełno teraz przetworów warzywnych, past, chutnejów, ketchupów, sosów, hariss (harissów?) No i dynia ofkors, to jej czas jest Mama kiedyś też ketchup samodzielnie robiła, ale szczerze mówiąc - ja wolę ten z Włocławka Zupę pomidorową też na zwyczajnym koncentracie pomidorowym wolę
Cytat:
Ten nemecki Hela przeleciał - no i dzieciństwo wciąż ten sam smak po latach, tylko teraz jestem świadoma, czego to jest smak To raczej takie sosy przyprawowe - ja kocham

Z takich dziecięcych fascynacji - mnie zauroczył wieki temu sos 1000 wysp, lata całe nie jadłem
Cytat:
A chuopcom jaja pono dodawają animuszu, znaczy się masz nadmiar skoro organizm się nie domaga
Móóówiiisz?
Stary 2014-10-02, 01:34   #159
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Na kulinarnych blogach pełno teraz przetworów warzywnych, past, chutnejów, ketchupów, sosów, hariss (harissów?) No i dynia ofkors, to jej czas jest Mama kiedyś też ketchup samodzielnie robiła, ale szczerze mówiąc - ja wolę ten z Włocławka Zupę pomidorową też na zwyczajnym koncentracie pomidorowym wolę

Z takich dziecięcych fascynacji - mnie zauroczył wieki temu sos 1000 wysp, lata całe nie jadłem

Móóówiiisz?
Harrisssóóóóóóów Grunt że jest wybór. Ja lubię głównie te robione przez kogoś, nie przeze mnie. Poddałam się już

Co do jaj - hmm może i urban legend, nie wiem nie wnikłam w temat, ale teściowa memu chuopu zawsze przytruwała nie jedz tyle jaj (jajecznica z dyszki w okresie dojrzewania) bo chłopcy tyle nie powinni WTF?

Nie wiem co miała na myśli dokładnie Ale jadł jak szalony.

Pewnie chodziło o hormony? O cynk? Nie wię
Stary 2014-10-02, 01:48   #160
gryx82
BAN stały

Cytat:
Harrisssóóóóóóów Grunt że jest wybór. Ja lubię głównie te robione przez kogoś, nie przeze mnie. Poddałam się już
Ja się tylko zastanawiam, po co przeglądam namiętnie 1000 blogów kulinarnych dziennie, jak koniec końców kończy się to paczeniem tylko, a do jedzenia to co zawsze, byle szybko i byle się zapchać
Cytat:
Co do jaj - hmm może i urban legend, nie wiem nie wnikłam w temat, ale teściowa memu chuopu zawsze przytruwała nie jedz tyle jaj (jajecznica z dyszki w okresie dojrzewania) bo chłopcy tyle nie powinni WTF?
Z ilu?! Dla mnie z 3 to max A nie wyglądam niestety
Cytat:
Nie wiem co miała na myśli dokładnie Ale jadł jak szalony.

Pewnie chodziło o hormony? O cynk? Nie wię
W przepiórczych podobno cynku dużo, poza ostrygami ofkors

---

Lete się obmyć z grubsza i spadam, sija
Stary 2014-10-02, 02:05   #161
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tylko zastanawiam, po co przeglądam namiętnie 1000 blogów kulinarnych dziennie, jak koniec końców kończy się to paczeniem tylko, a do jedzenia to co zawsze, byle szybko i byle się zapchać

Z ilu?! Dla mnie z 3 to max A nie wyglądam niestety

W przepiórczych podobno cynku dużo, poza ostrygami ofkors

---

Lete się obmyć z grubsza i spadam, sija
1. Może jak będziesz "na swoim" to się okaże po co

2. No co, poszło mu w członki Dla mnie 2 to minimum. No nie dajmy się zwariować z tą ilością, przeż jajko malutkie jest. O włącha, zależy od rozmiaru M, L

Zanim miałam jedzeniowy kryzys, to byłam fanem jajek w koszulkach i na miękko. Jajecznica i omlet od dzwonu only.
Stary 2014-10-02, 02:16   #162
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. Może jak będziesz "na swoim" to się okaże po co
Bać się, czy cieszyć?
Cytat:
2. No co, poszło mu w członki

Szczęściara!
Cytat:
Dla mnie 2 to minimum. No nie dajmy się zwariować z tą ilością, przeż jajko malutkie jest. O włącha, zależy od rozmiaru M, L
Czyli to musi być prawda... tyję od powietrza
Cytat:
Zanim miałam jedzeniowy kryzys, to byłam fanem jajek w koszulkach i na miękko. Jajecznica i omlet od dzwonu only.
Za jaja w koszulkach zabieram się już trzeci rok chyba Tylko nigdzie takich małych koszulek nie ma, więc zdjęć nie będzie Hihi, sucharek na dobranoc, znikam definitywnie

Ja to jednak czasami żenujący jestem
Stary 2014-10-02, 02:26   #163
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Bać się, czy cieszyć?

Za jaja w koszulkach zabieram się już trzeci rok chyba Tylko nigdzie takich małych koszulek nie ma, więc zdjęć nie będzie Hihi, sucharek na dobranoc, znikam definitywnie

Ja to jednak czasami żenujący jestem
1. Nie wiem, każdy ma inne priorytety. Ja tam się cieszę.

2. Proooste są. I pyyyyyyszne

Też już zasypiam, a wystarczyło zgasić górne światło
Stary 2014-10-02, 02:32   #164
gryx82
BAN stały

Cytat:
2. Proooste są. I pyyyyyyszne
Robisz wir we wrzącej wodzie? I w ten wir dajesz jajo? Widziałem też wersję gotowania w folii spożywczej, wciśniętej do filiżanki, później nasmarowanej olejem, w to jajo, folię skręcasz i do wody (można sobie klamerkami te pakunki przyczepić do brzegu garnka) Chociaż to chyba zbyt wiele zachodu, mnie by się np. nie chciało

Nie ma mnieeeeee tuuuuuu

PS. Te nasze nocne rozmowy jak za starych, dobrych czasów, no nie? Tylko reszty starej gwardii brakuje
Stary 2014-10-02, 07:14   #165
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Co do torebek Wittchena to już były w Lidlu kiedyś. Na woncie Lidlowym można poczytać o różnych akcjach, ja wkleję tylko jeden post - przeczytajcie pierwsze zdanie z postu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4400

Cytat:
u mnie od wczoraj coś chlupie w kaloryferach, ale nadal zimne

Nie ma to jak nocne rozmowy o jajach

Znad musli i soku i spadam do pracuni

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:35   #166
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Macham znad pierwszego dnia w robocie. Jakoś przeżyłam ale atmosfera w pokoju jest iście pogrzebowa... Nie przeze mnie, ogólnie takie towarzystwo. Czyli będę mogła pielęgnować socjofobię i z nikim nie gadać

czymam kciuki, żeby się w robo dało wyczymac
Cytat:
Z tego wszystkiego kliknęłam sobie dwa pudełka podkładu z Hongkongu bo mi wycofli normalny sklep a wyglądać trzeba.

A Blacka tam nie mają?
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Jedna jedyna dobra kielbasa jaką znam i naprawdę wszystkim smakuje, to Kielbasa ze wsi - doslownie tak się nazywa. Samo mięcho( widać porządne kawalki golym okiem) nie jakiś mix śmieci ,kości i tłuszczu. I dobrze przyprawiona. Tylko nie wiem, czy to nie jest jakiś regionalny wynalazek
ja tu jeszcze w marketach nie kupowałam kiełabchy i mi się jakoś nie spieszy ale paręnaście km od mojego rodzinnego domu jest słynna na całą okolice wiejska masarnia z pysznymi wyrobami, nawet kiedyś w Łodzi widziałam sklep "wędliny z jeżowa"
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Gryxiu najlepsiejsza kiełbacha ever to palcówka z Podlasia, zawsze jak odwiedzam Podlasie to nakupuję, suszę, mrożę i mam

Cytat:

Na corno, w babciowe botki, kryjące rajstopy, tunikę ze zwisem i narzutkę z dzyndzlami. Jutro nie popełnię botkowego blędu bo kiepsko się w nich biega do autobusu.

Cytat:
Ja chyba jestem chora, apetyt mnie opuścił Nie cionsza. Serio się martwię bo u mnie to nienormalny objaw. Nawet schudłąm, tzn utraciłam kilo wody, ale mimochodem, niechcący. Dziwne. Jem bo muszę, ale raczej tak wrzucam coś na siłę jak mi słabo, nie myślę o jedzeniu, nie che mi się. Ki diabeł? Nawet jaja mnie nie kręcą Tylko ten szpinaczek przyjęłam. Mięso be, wszystko be Może się w końcu nasyciłam
tez bym tak chciała

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-10-02 o 09:38
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:51   #167
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Pamiętam, gdy dla H&M kolekcję "robiło" Versace, to była jesień 2012 bodajże i mieli tam boską katanę męską w oczoyebnych kolorach, która dziwnym trafem pojawiła się praktycznie w tym samym momencie na alledrogo, po 1000 zł. z haczykiem

...

Znalazłem!
Znaczy, dopłacali ludziom po 1000zł, żeby chcieli to nosić...?

Cytat:
Ja nie mówię o warzywach/owocach, ale ogólnie o posiłkach 5 razy dziennie - bo teoretycznie tak powinnam jadać - tylko, przepraszam, kto ma na to czas i kogo na to stać?

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ja tu jeszcze w marketach nie kupowałam kiełabchy i mi się jakoś nie spieszy ale paręnaście km od mojego rodzinnego domu jest słynna na całą okolice wiejska masarnia z pysznymi wyrobami, nawet kiedyś w Łodzi widziałam sklep "wędliny z jeżowa"
Się nie spiesz. Jeszcze nie widziałam, żeby w markecie była zjadliwa kiełbasa. Fakt, ze kupuję bardzo rzadko, ale jeśli juz to tylko na lokalnym rynku i tylko od sprawdzonego sprzedawcy, o którym wiem, ze sam produkuje wędliny.

Nawiasem mówiąc, diabli mnie podkusili kupić sobie we wtorek opakowanie paczkowanej wędliny, żeby mieć coś na śniadanie na szybko - za co zostałam przykładnie ukarana. I powiem tylko tyle: zatrucie pokarmowe przy niemaniu łazienki, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej
Stary 2014-10-02, 10:20   #168
gryx82
BAN stały

Czwarty! Znad śniadania macham i znad kawy
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
u mnie od wczoraj coś chlupie w kaloryferach, ale nadal zimne
U nas mają (podobno) od dzisiaj
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Znaczy, dopłacali ludziom po 1000zł, żeby chcieli to nosić...?
No wieeesz?! Nie mów, że Ci się nie podoba
Cytat:
Ja nie mówię o warzywach/owocach, ale ogólnie o posiłkach 5 razy dziennie - bo teoretycznie tak powinnam jadać - tylko, przepraszam, kto ma na to czas i kogo na to stać?
Dla mnie 3 posiłki dziennie to max, wychodzi przeciętnie jeden na 5 godz., częściej nie potrafię A warzywa i owoce 5 razy dziennie wymyślił chyba ktoś mocno oderwany od rzeczywistości, no sorry

---

Z rozmyślań okołokulinarnych jeszcze - poporcjowałem kurzęcą tuszkę, wykroiłem i rozbiłem piersi na kotlety, przygotowałem dwie tzw. "porcje rosołowe" i mam dosyć Zajęło mi to chyba 45 minut, a gdzie reszta? Gdybym tę kurę złapać musiał, zabić, oskubać i wypatroszyć? Nie zdążyłbym z obiadem przed północą chyba Dopiero teraz człowiek docenia babcie swoje (a przecież poza obiadem ile jeszcze ciężkiej harówy w polu/ogrodzie/domu/przy zwierzętach)
Stary 2014-10-02, 10:29   #169
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No wieeesz?! Nie mów, że Ci się nie podoba
Może nie mam gustu :chlip:

Cytat:
Z rozmyślań okołokulinarnych jeszcze - poporcjowałem kurzęcą tuszkę, wykroiłem i rozbiłem piersi na kotlety, przygotowałem dwie tzw. "porcje rosołowe" i mam dosyć Zajęło mi to chyba 45 minut, a gdzie reszta? Gdybym tę kurę złapać musiał, zabić, oskubać i wypatroszyć? Nie zdążyłbym z obiadem przed północą chyba Dopiero teraz człowiek docenia babcie swoje (a przecież poza obiadem ile jeszcze ciężkiej harówy w polu/ogrodzie/domu/przy zwierzętach)
Ale czym to porcjowałeś? Tępymi nożyczkami? Czy ręcznie, paznokciami darłeś na części pierwsze?

Rozbroiłam wczoraj kurczaka na części (dwie piersi, dwa udka, kręgosłup jako porcja rosołowa i przyległości, czyli szyjka i skrzydełka). W domu byłam o 19.15, przed 20.00 już jadłam obiad a mięso się dawno mroziło w zamrażalniku.
Stary 2014-10-02, 10:39   #170
Betty83
Zakorzenienie

znad kawy

Cytat:

jedz z salami i ogórem konserwowym

Cytat:
Ostatnio nie mam weny do robienia jadła, zamawiamy, stołujemy się "na mieście", ale lekko i w miaaaarę zdrowo. Jakoś mi bardziej smakuje. Nawet humus kupuję
a u mnie wręcz przeciwnie
gotuję jak opętana... nawet jakieś słoiki na zimę po raz pierwszy zawekowałam

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
IIItam, wałkowaliśmy Iso E Super, na każdym pachniał inaczej i tu były dłuuugie wywody. Przy winie, piwie, koniaku i wszystkim innym...
koniak przegapiłam

Cytat:

Skarżyłem się już, że teraz w sklepach dobrej kiełbasy nie uświadczysz?
u mnie w domu innej niż z wiejskiego targu od sprawdzonego masarza nie uświadczysz

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
to jeszcze perfumeryjnie będzie?
ale ja nic nie mam do wąchania lamer jestę w tem temacie i to serio w czerwcu?
perfumeryjnie to raczej spontan był, bo ja przyniosłam, to co miałam w torebce i pod ręką, w sumie niewiele
ale można też cos zaplanować...
tylko szczerze mówiąc, to ja jestem strategicznie niepewna jeśli chodzi o czerwiec.... trudno mi przewidzieć gdzie wtedy będę. mam nadzieję, że raczej za granicą....

byłam wczoraj na wywiadówce
nie ma już kartek i dzienników, tylko elektroniczny więc o ocenach nie bardzo było jak pogadać. wszystkie wiadomości są na stronie, a na zebraniu tylko kasę trzeba wpłacić...

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
---

chuop mi jakiś czas temu przypomniał, że zaczęliśmy znajomość od rozmowy nt. luzowania kurczaka
szczyt romantyzmu
Stary 2014-10-02, 10:41   #171
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
jedz z salami i ogórem konserwowym
Wtedy będzie fit?

Z salami i z ogórkiem też robię zapiekanki, ale ja wolę kiszone w tym przypadku
Stary 2014-10-02, 10:43   #172
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy będzie fit?

Z salami i z ogórkiem też robię zapiekanki, ale ja wolę kiszone w tym przypadku
fit to może nie, ale będzie warzywo
Stary 2014-10-02, 10:44   #173
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Nic nie poradzę bo zamówiłam pierożki ze szpinakiem paczek 4 więc jakby temat wymyślania co tu zjeść mam z głowy.

Pamiętam Barowe nocne dylematy ze skrbitkiem - jak masz chcicę coś zjeść zjedz jajo Jajo jest dobre na wszystko
O mamo, a ja jeszcze tydzień na na białej diecie... I muszę powiedzieć, że wygodniej mi na niej, niż na normalnej, bo kupuję wszystko gotowe A normalnie robię wszystko sama... No może poza hodowlą ryżu i takimi tam...
Cytat:
koniak przegapiłam

perfumeryjnie to raczej spontan był, bo ja przyniosłam, to co miałam w torebce i pod ręką, w sumie niewiele
Koniak mógł być wcześniej. I z cała pewnością cydr. I Atak Chmielu. To ogólnie było 5 dni, gdzie dużo się działo

Ale wstępnie jesteśmy umówione

Byłam na poczcie dzisiaj, rany, tam nadal, jak za króla Ćwieczka...Mają niby jakieś barkody itp, ale wszystko z druków przepisują ręcznie. A nawet palcowo. Jednopalcowo... Jakiś obłęd, jedna osoba przede mną, a stałam z 10 minut...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:49   #174
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Koniak mógł być wcześniej. I z cała pewnością cydr. I Atak Chmielu. To ogólnie było 5 dni, gdzie dużo się działo

Ale wstępnie jesteśmy umówione

tylko, że boston na razie zamkli, ale w sezonie może otworzą
teraz w lapidarium pod ratuszem jest pijalnia cydru, czeskie i niszowe piwa (pinta również) i niezłe burgery z ichniejszymi frytami.

a w Krzyżtoporze byliście tamtą razą?
zdjęcia niezłe tam wychodzą.
no i jak Pająk będzie na stanie, to można się wkręcić na jakieś archeo krzemienie...

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-10-02 o 10:52
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:04   #175
gryx82
BAN stały

Cytat:
chuop mi jakiś czas temu przypomniał, że zaczęliśmy znajomość od rozmowy nt. luzowania kurczaka
szczyt romantyzmu
Umiesz luzować? Szaaacun Ja nigdy nawet nie próbowałem, zresztą u mnie w rodzinie nikt nigdy drobiu nie luzował
Cytat:
fit to może nie, ale będzie warzywo
W sumie kawa i tytoń to też rośliny, niepotrzebnie panikuję z tą niezdrową dietą
Cytat:
Byłam na poczcie dzisiaj, rany, tam nadal, jak za króla Ćwieczka...Mają niby jakieś barkody itp, ale wszystko z druków przepisują ręcznie. A nawet palcowo. Jednopalcowo... Jakiś obłęd, jedna osoba przede mną, a stałam z 10 minut...
Stary 2014-10-02, 11:07   #176
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Umiesz luzować? Szaaacun Ja nigdy nawet nie próbowałem, zresztą u mnie w rodzinie nikt nigdy drobiu nie luzował

W sumie kawa i tytoń to też rośliny, niepotrzebnie panikuję z tą niezdrową dietą

umiem
ale uważam, że nieluzowany smaczniejszy

i chmiel!!! sok z chmielu, to czysta witaminka
Stary 2014-10-02, 11:11   #177
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Robisz wir we wrzącej wodzie? I w ten wir dajesz jajo? Widziałem też wersję gotowania w folii spożywczej, wciśniętej do filiżanki, później nasmarowanej olejem, w to jajo, folię skręcasz i do wody (można sobie klamerkami te pakunki przyczepić do brzegu garnka) Chociaż to chyba zbyt wiele zachodu, mnie by się np. nie chciało

PS. Te nasze nocne rozmowy jak za starych, dobrych czasów, no nie? Tylko reszty starej gwardii brakuje
jep Robię wir do wody trochi octu. Ja się w inne nie bawie.
Cytat:

Dla mnie 3 posiłki dziennie to max, wychodzi przeciętnie jeden na 5 godz., częściej nie potrafię A warzywa i owoce 5 razy dziennie wymyślił chyba ktoś mocno oderwany od rzeczywistości, no sorry
Koncept z warzywami i owocami nie jest odrwany od rzeczywistości - to kwestia nawyków, przyzwyczajeń jakich nabraliśmy w domu rodzinnym. Dla wielu to nic trudnego
Cytat:

u mnie w domu innej niż z wiejskiego targu od sprawdzonego masarza nie uświadczysz

nie ma już kartek i dzienników, tylko elektroniczny więc o ocenach nie bardzo było jak pogadać. wszystkie wiadomości są na stronie, a na zebraniu tylko kasę trzeba wpłacić...
1. My też, wyłącznie, ale znajomy wytwarza, w sumie dla połowy miasta

2. Szczęściarze, w średnich muszą prowadzić dwa

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Nom, niestety jest jak piszesz

Cytat:

Stary 2014-10-02, 11:13   #178
Murszafka
To ja :)

Cytat:

tylko, że boston na razie zamkli, ale w sezonie może otworzą
teraz w lapidarium pod ratuszem jest pijalnia cydru, czeskie i niszowe piwa (pinta również) i niezłe burgery z ichniejszymi frytami.

a w Krzyżtoporze byliście tamtą razą?
zdjęcia niezłe tam wychodzą.
no i jak Pająk będzie na stanie, to można się wkręcić na jakieś archeo krzemienie...
Nie byliśmy :-( A bardzo chciałam... Tylko czasu nie wystarczyło na wszystko. Ale byliśmy w Krzemionkach i Kurozwękach. Jeszcze musimy zaliczyć łowienie ryb i wyciskanie soków :-D

Boston miał chyba zmieniać nazwę/właściciela?? Coś kolega wspominał... Ale on teraz nie jest na bieżąco, nagle mu żona zmarła i nie może już tak często tam jeździć. Ma córkę w "głupim wieku" i trochę kłopotów :-(

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:16   #179
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

U nas mają (podobno) od dzisiaj
mam nadzieję ze u mnie też

Cytat:

a u mnie wręcz przeciwnie
gotuję jak opętana... nawet jakieś słoiki na zimę po raz pierwszy zawekowałam
szalona

Cytat:
to fajna "wywiadówka"

Cytat:

ano, na pocztach tak mają
też muszę dziś iść i aż się boję ile się naczekam, jeszcze mi pracową pocztę przenieśli daleko

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:22   #180
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byliśmy :-( A bardzo chciałam... Tylko czasu nie wystarczyło na wszystko. Ale byliśmy w Krzemionkach i Kurozwękach. Jeszcze musimy zaliczyć łowienie ryb i wyciskanie soków :-D

Boston miał chyba zmieniać nazwę/właściciela?? Coś kolega wspominał... Ale on teraz nie jest na bieżąco, nagle mu żona zmarła i nie może już tak często tam jeździć. Ma córkę w "głupim wieku" i trochę kłopotów :-(
a po soki, to się jedzie ze swoimi jabłkami i z 8kg facet wyciska 5l soku za 8zł chyba. ja będę miała od byłej teściowej
mogę jeszcze poopowiadać o produkcji koncentratów soków i mrożonek owoców i warzyw, z czego jest dżem i co wyskakuje z czarnych porzeczek...

a z bostonem to miało być tak, że miał się zamknąć na chwilę po to żeby zrobić oficjalne otwarcie pod nową nazwą. ale ciiii.... właściciela nie zmienią, bo zajmuje się tym córka właścicielki. ale z tego co widzę, to nie ma za bardzo czasu się zajmować.... może jakiś sezon rugby się rozpoczął i zajęta...

Cytat:
2. Szczęściarze, w średnich muszą prowadzić dwa
tylko, że u nas jeszcze nie mają kompów na stanie i wpisują w zeszyt, a wieczorkiem z domu uzupełniają. a i tak jakiś młody zdolniejszy już się włamał na stronę testową i podopisywał
moim zdaniem na papierze też powinno być
przynajmniej te ważniejsze....

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-10-02 o 11:25
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości