Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 15:11   #3241
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Robilam i na dodatek nie da sie wycinac tekstu

Pisali tu wszyscy o Babydream ja ten krem uzywam od paru lat sama w zimie, i jest bardzo ok. Teraz korzystajac z okazji zamowilam na probe krem z Weledy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...niepogode.html podobnie zel do mycia i mydelko ztej serii, bede testowala

A dlaczego teraz byla? Przed porodem?

U mnie na obiad pomidorowa i kasza gryczana dla tzeta z miesem dla mnie z kefirem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

moze do nas tez dojdzie jutro...bo pogoda pod psem..

Mam ochote cos upiec cos malego, polecacie cos na malego smaka, moze te oponki serowe? Dobre byly?

Silesiana - Ty kiedys wzucalas swoja liste wyprawkowa i mials tam torbe do wozka - wiem, ze mi sie bardzo spodbala ale nie pamietam jaka to byla...wogole kupilas ja? Fajna jest na zywo?
Skip Hop?
Oni maja kilka wzorow, macalam na zywo dwie - tansza (choc tu pojecie "tansza" nie jest na miejscu taka duo-costam, na all po ok. 230-240zl; i drozsza - model "forma" - okolo 270-290zl. Duo ma pierdylon wzorow, forma tylko 3 kolory, ale jest cudowna
Jeszcze nie kupilam, ale bede kupowala forme wlasnie. Bylam prawie zdecydowana na duo, ma jeden mankament - jeet zapinana na magnes i jak ja mocniej sie wypcha to moze sie nie domykac forma jest na suwak, do tego ma termoopakowanie i dodatkowa kosmetyczke.
Z opinii znanych mi uzytkowniczek te torby sa mega funkcjonalne, uzytkowe i niezniszczalne. Ja nie lubilam mojej od fyna bo jest z klapka i mnie ta klapka b.wkurzala, poza tym zawsze mialam w niwj burdel, bo byla jedna wielka komora i dwie kieszonki i tyle. Skiphopowe maja po kilkanascie roznych kieszeni i wiem ze bede to uwielbiac, wszystko na swoim miejscu

Wejdz sobie na www skiphopa (nie pamietam adresu) - tam masz ich wszystkie torby wraz z opisami i filmikami pokazowymi. Duzo tego ale i mozna sie bardzo rozeznac

Ceny sa dramatyczne i ja dlugo ze soba walczylam, ale tak, chce wiem to
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 15:14   #3242
sloneczko_1201
Zadomowienie

No to ja po wizycie i za wiele to się nie dowiedziałam. Szyjka krótka, ale w tym tyg. to już nie mierzyliśmy. Mam odstawić już wszystko co brałam, czyli w sumie magnez, bo dha będę brała dalej. Mały ma już 2700 ogólnie wychodzi, że jest tydzień do przodu i tp z usg 21.10, wiem, że na to się już nie patrzy, ale jednak zrobiło wrażenie. Pobrał mi gbs i następna wizyta za 2 tyg. A jakby co to porodówka...

Młody tak swawolił, że ciężko był serduszko złapać
I najważniejsze, że główką w dół.
Pytałam się też o ten mój mały brzuch, ale powiedział, że wszystko ok i tym to mam się nie martwić.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 15:15   #3243
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Skip Hop?
Oni maja kilka wzorow, macalam na zywo dwie - tansza (choc tu pojecie "tansza" nie jest na miejscu taka duo-costam, na all po ok. 230-240zl; i drozsza - model "forma" - okolo 270-290zl. Duo ma pierdylon wzorow, forma tylko 3 kolory, ale jest cudowna
Jeszcze nie kupilam, ale bede kupowala forme wlasnie. Bylam prawie zdecydowana na duo, ma jeden mankament - jeet zapinana na magnes i jak ja mocniej sie wypcha to moze sie nie domykac forma jest na suwak, do tego ma termoopakowanie i dodatkowa kosmetyczke.
Z opinii znanych mi uzytkowniczek te torby sa mega funkcjonalne, uzytkowe i niezniszczalne. Ja nie lubilam mojej od fyna bo jest z klapka i mnie ta klapka b.wkurzala, poza tym zawsze mialam w niwj burdel, bo byla jedna wielka komora i dwie kieszonki i tyle. Skiphopowe maja po kilkanascie roznych kieszeni i wiem ze bede to uwielbiac, wszystko na swoim miejscu

Wejdz sobie na www skiphopa (nie pamietam adresu) - tam masz ich wszystkie torby wraz z opisami i filmikami pokazowymi. Duzo tego ale i mozna sie bardzo rozeznac

Dzieki ta tansza ogladalam na all
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 15:18   #3244
sloneczko_1201
Zadomowienie

Indra uwielbiam wszelkie serniki. Teraz znalazłam jakiś przepis gdzie na wierzchu są śliwki i chce upiec na sobotę dla teściowej na urodziny.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-02, 15:21   #3245
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Skip Hop?

Też zgrzeszyłam na Skip Hopa. Inne torby mi się nie podobają po prostu. Ta co kupiłam wygląda jak normalna torba, ale to przede wszystkim dzieciowa torba. Ma dużo przegródek co jest na plus. Bardzo dobrze wykonana. Niestety przy płaceniu musiałam zamknąć oczy, ale mi się inne naprawdę nie podobały. Kupiłam:

http://www.fabrykawafelkow.pl/torby-...674012639.html

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 15:29   #3246
Kasia427
Wtajemniczenie

Ojjj ale kusicie tymi słodkościami...

Widzę, że w większości wizyty udane fajnie, fajnie..!

Dziewczyny co do nadrabiania itd to przeciez to nie jest tak, ze jak Was dluzej nie ma to Wy musicie nadrobić to co pisane było wcześniej bo niektóre to nawet przepraszają, że nie dadzą rady nadrobić itd... przecież to nie żaden przymus, bez spiny zawsze ktoś może w skrócie opowiedzieć co się dzieje ważnego i tyle... chyba, że lubicie czytać i macie na to czas... ja czytam na bieżąco i czasem nie mam kiedy się poodnosić itd, a jak dluzej nie wchodzę i jak juz wejde i widze tyyyle stron to przelecę to co najważniejsze i już...
Nikt Wam głowy nie urwie jak nie przeczytacie 50 stron ktore naprodukowane byly pod czyjas nieobecnosc

Takze "rilax"

Idę zjesc obiad- dzis gulasz, puree z ziemniakow i ogory malosolne ! Mniaaam!

Manieczko wyrazy wspolczucia... mi tez w tej ciazy babcia umarla, miala 82 lata... ale wiem, ze czuwa nade mną.. taka kolej rzeczy... smutno bo to babcia, zwlaszcza jak bylo sie zwiazanym silnie.. ja mam piekne wspomnienia z nia zwiazane i gdy mi smutno to wspominam te dobre chwile i od razu mi lepiej, a nawet nie raz sie uśmieję z akcji jakie razem przeżyłyśmy
Stary 2014-10-02, 15:49   #3247
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Też zgrzeszyłam na Skip Hopa. Inne torby mi się nie podobają po prostu. Ta co kupiłam wygląda jak normalna torba, ale to przede wszystkim dzieciowa torba. Ma dużo przegródek co jest na plus. Bardzo dobrze wykonana. Niestety przy płaceniu musiałam zamknąć oczy, ale mi się inne naprawdę nie podobały. Kupiłam:

http://www.fabrykawafelkow.pl/torby-...674012639.html
O Jezu jak dobrze wiedziec ze nie jestem jdyna od razu mi lepiej

Ja chce tę, ale nadal nie jestem pewna czy szarą, czy czarną www.skiphop.pl/torby/14-forma.html

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-10-02 o 15:52
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 15:54   #3248
anuszka21
Zakorzenienie

Meldujemy się. Szyjka zamknieta, gbs pobierze za 4tyg. Mały wazy 1800. A ja dostalam zelazo ;/
Chyba jednak witaminy tez musze kupic;/ bierze ktoras pharmaton matruelle? Czy femibion z omega lepszy?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 15:56   #3249
martha330
Zakorzenienie

Kochane my tez juz po wizycie!
Infekcja dalej nie odpuszcza, przepisala mi teraz macmiror complex 500 i zobaczymy :-(
Szyjka zamknieta,macica miekka..serduszko malej od 143-160 w normie, cisnienie dziwnie niskie,bo jak mierze w domu to mam duzo wyzsze,no i moja waga skoczyla w gore,bo sie nie pilnuje...
Kolejna wizyta za 3 tygpdnie , tj. 23 pazdziernika kolejna jesli dotrwamy 6 listopada

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:00   #3250
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
też to miewam i odrazu wpadam w panikę, że to znów pęcherz tylko,że ja mam ta bakterię w pochwie i ma do cewki bardzo blisko..

Zaczęłam dziś 36 tydzień

Któraś bierze luteinę? Kiedy odstawiacie? I wogule stawia Wam się brzuch jakoś częściej?
Ja brałam luteinę 100 i z początkiem 9 miesiąca kazała mi ją odstawić całkowicie wiec juz nie biorę prawie tydzien
Stary 2014-10-02, 16:05   #3251
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Meldujemy się. Szyjka zamknieta, gbs pobierze za 4tyg. Mały wazy 1800. A ja dostalam zelazo ;/
Chyba jednak witaminy tez musze kupic;/ bierze ktoras pharmaton matruelle? Czy femibion z omega lepszy?
a polecam femibion biore go od poczatku i wyniki ze wszystkiwgo mam bajeczne no natal 2 ma tez w skladzie kwas dha

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

za wizyty pieknie sie dzis te wizyty sypia ;P az mi dziwnie czemu ja nie bylam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 16:06   #3252
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt juz niedługo będziemy gratulować porodów za miesiac będzie "wrócilismy z porodówki" a teraz "wróciłam z wizyty"

Dzis odebrałam zamówiona książkę w Matrasie pewnie ostatnia szansa na spokojne przeczytanie

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-10-02 o 16:10
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:09   #3253
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Infekcja dalej nie odpuszcza, przepisala mi teraz macmiror complex 500 i zobaczymy :-(
Szyjka zamknieta,macica miekka..serduszko malej od 143-160 w normie, cisnienie dziwnie niskie,bo jak mierze w domu to mam duzo wyzsze,no i moja waga skoczyla w gore,bo sie nie pilnuje...
Kolejna wizyta za 3 tygpdnie , tj. 23 pazdziernika kolejna jesli dotrwamy 6 listopada

Ciekawe czemu mi moja nic nie daje na infekcje ...
Wszędzie w necie kobity w ciąży leczą się na tą bakterię a na mnie w szpitalu i moja gin patrzyli jak na wariata jak pytałam czy coś na to dostanę..

Edytowane przez eclariss
Czas edycji: 2014-10-02 o 16:21
eclariss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:11   #3254
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Za wizyty Jak fajnie czytać, że wszystko z Wami i maluszkami w porządku Teraz już tylko czekać...

Ale fajne te torby Skip Hop! Mam nadzieję, jednak, że nie będę takowej potrzebować i sprawdzi się ta wózkowa. A propos wózków, kupujecie takie ciepłe śpiworki do gondoli czy odpuszczacie? Wiem że była już na ten temat dyskusja ale nie pamiętam na czym stanęło

A ja dzisiaj znowu trochę potworzyłam, chwalę się Obrazki na ścianę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00451.jpg (37,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00460.jpg (32,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00463.jpg (32,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-10-02, 16:12   #3255
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
a polecam femibion biore go od poczatku i wyniki ze wszystkiwgo mam bajeczne no natal 2 ma tez w skladzie kwas dha

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

za wizyty pieknie sie dzis te wizyty sypia ;P az mi dziwnie czemu ja nie bylam
zjadłam dwa opakowania tego femibionu i nie wiem, potem bralam falvit, ale to chyba w ogole do dupy...

no i maly lezy glowa w dol i tak juz zostanie ;( kurde tak sobie dzis myslalam, ze badanie na fotelu jest nieprzyjmne, ale jak sobie przypomne to grzebanie podczas porodu, to juz mi sie odechciewa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 16:22   #3256
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Czyli w sumie wszystko ok. Takie samo żelazo może jest lepsze niż to w witaminach, trzeba poczytać gdzie jest go więcej i pewnie też różnie się wchłaniają.

Cytat:
No to trzeba się pozbyć tego cholerstwa. A poza tym super

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-02, 16:43   #3257
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Pisalam posta na lapku i znowu to samo,wywale go przez okno

Wiec pisze z tableta a nie lubie
za wszystkie wizyty,wszystkie po zamykane to i porodów w tej części nie bedzie

Poprasowane
Prześcieradło i ochraniacze uprasuje jak będę zakladac.
Teraz tylko torbę spakowac do końca i czekać....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 17:02   #3258
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Pisalam posta na lapku i znowu to samo,wywale go przez okno

Wiec pisze z tableta a nie lubie
za wszystkie wizyty,wszystkie po zamykane to i porodów w tej części nie bedzie

Poprasowane
Prześcieradło i ochraniacze uprasuje jak będę zakladac.
Teraz tylko torbę spakowac do końca i czekać....
Moj tez jest tak zawirusowany, ze szału mozna dostac ;//

Zamowilam jednak na all znowu femibion... chyba teraz najlepsze na rynku... jak bylam w ciazy z Lara to byl szal na ten pharmaton wlasnie...

a bierzecie te dwie tabletki na raz? czy rozkladacie to?
Stary 2014-10-02, 17:07   #3259
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bralam femibion z omega
Brawo za udaną wizytę

Cytat:
Tez juz 2 razy brakam nacmiror w tej ciazy ... pomogl na krotko :/ Oby u Ciebie bylo inaczej

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Ciekawe czemu mi moja nic nie daje na infekcje ...
Wszędzie w necie kobity w ciąży leczą się na tą bakterię a na mnie w szpitalu i moja gin patrzyli jak na wariata jak pytałam czy coś na to dostanę..
No dziwne... ja teraz biore gyno femidazol... lekarka chce to do porodu poleczyc.. choc jest ciezko...

Cytat:
zjadłam dwa opakowania tego femibionu i nie wiem, potem bralam falvit, ale to chyba w ogole do dupy...

no i maly lezy glowa w dol i tak juz zostanie ;( kurde tak sobie dzis myslalam, ze badanie na fotelu jest nieprzyjmne, ale jak sobie przypomne to grzebanie podczas porodu, to juz mi sie odechciewa
Tez o tym czesto mysle.. rozwalone krocze, krew i grzebanie w tym wszystkim.. my to mamy przeje.....

Cytat:
Moj tez jest tak zawirusowany, ze szału mozna dostac ;//

Zamowilam jednak na all znowu femibion... chyba teraz najlepsze na rynku... jak bylam w ciazy z Lara to byl szal na ten pharmaton wlasnie...

a bierzecie te dwie tabletki na raz? czy rozkladacie to?
Brałam dwie na raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 17:14   #3260
szybkawolna
Rozeznanie

anuszka21 tez bralam 2 na raz
Stary 2014-10-02, 17:21   #3261
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
ja ostatnio trafilam az 1 liczbe
To jeszcze 5 razy i bedzie szostka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 17:23   #3262
Keithlyn
Zadomowienie

sweet - piękności

Gratki za wizyty Ja czuje że też jakąś infekcje tam mam chociaż jakiś czas był spokój ...

Dziewczyny a po porodzie dalej będziecie brać te same witaminy ??
Chyba dzidziolkowi nie zaszkodzi

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 17:25   #3263
ela_86
Wtajemniczenie

Wszystkie pozamykane to dopiero w 6 czesci będą dziwciaczki

Ja mam wolne. Tz przyjechal, Johny w 7 niebie. ... ile ja bym dala zeby tak codziennie bylo... rozmarzylam sie...

Do ogólnego braku sil doszedl jakis mega wywalony bolacy brzuch.. leze i zdycham...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 17:25   #3264
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja nie rozumiem tego mojego chłopa....
Do tej pory mówił ze nie chce byc przy porodzie, zreszta ja tez nie chce a on dzis do mnie tekstem : " No ale bede przecież tam mógł wchodzić"
On sobie myślał ze na sale porodowa to będzie mógł wchodzi i wychodzić co chwile (bo sie boi ze zemdleje twardziel). Jak mu powiedział. Ze sobie tak nie mozna 20 razy wchodzić i wychodzić to mu mina zrzedla i chyba by jednak chciał... Ehhh co ja mam z tym chłopem
Ale ja nie wiem czy chce żeby był...
Stary 2014-10-02, 17:25   #3265
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Paulina no to super, ze wszystko gra
Czekoladka wszystkiego naj

Ja po wizycie. Szyjka zamknieta, wszystko ok. Z malym tez. Widac bylo wloski na glowce stad chyba ta zgaga haha niestety nie wiem ile wazy. Ale wszystko jest w porzadku. Jest dalej glowka w dol i zaslanial sie raczka maly wstydzioszek mialam dzis pobierany gbs. Niestety mam wysokie cisnienie 139/95. Mam teraz codziennie kontrolowac i w sr jak podejde po wynik gbs to raz jeszcze mi zmierza. Jak dalej bedzie wysokie to gin chce mnie polozyc na oddzial. No i to chyba tyle. Kolejna wizyta za miesiac wahala sie czy 23 czy 30 pazdziernika, ale zapisala na 30.
Super ze wszystko ok
Ja mam przewaznie u lekarza 120 na 90, ostatnio 94, ale nie mowili nic o szpitalu....no chyba ze jak oba sa podwyzszone....
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 17:26   #3266
szybkawolna
Rozeznanie

byli ogladac mieszkanie ich coreczka byla zachwycona mamusia tez ;p a tatus to byl taki przystojniak ze nawet nie analizowalam czy mu sie podoba :P trzymajcie zeby sie zdecydowali i byli na :tak:

normalnie sie podniecilam z moze wkoncu spelni sie moje marzenie i sprzedam to mieszkanko i pojde mieszkac do mojego kochanego domku i ze bedzie za☠☠☠iscie :P :marzyciel:
Stary 2014-10-02, 17:27   #3267
ela_86
Wtajemniczenie

Szybka to mega mocne kciuki! Oby sie udalo!
Stary 2014-10-02, 17:27   #3268
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
sweet - piękności

Gratki za wizyty Ja czuje że też jakąś infekcje tam mam chociaż jakiś czas był spokój ...

Dziewczyny a po porodzie dalej będziecie brać te same witaminy ??
Chyba dzidziolkowi nie zaszkodzi
Ja nie brałam juz po porodzie witamin...
Stary 2014-10-02, 17:28   #3269
ela_86
Wtajemniczenie

Ja tez nie bralam po porodzie ale teraz to jyz nie wiem. ... jak sobie przypomnę to wyniszczenie jakie sobie zafundowalam wtedy to teraz bede sie chwytac chyba wszystkiego...
Stary 2014-10-02, 17:29   #3270
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem tego mojego chłopa....
Do tej pory mówił ze nie chce byc przy porodzie, zreszta ja tez nie chce a on dzis do mnie tekstem : " No ale bede przecież tam mógł wchodzić"
On sobie myślał ze na sale porodowa to będzie mógł wchodzi i wychodzić co chwile (bo sie boi ze zemdleje twardziel). Jak mu powiedział. Ze sobie tak nie mozna 20 razy wchodzić i wychodzić to mu mina zrzedla i chyba by jednak chciał... Ehhh co ja mam z tym chłopem
Ale ja nie wiem czy chce żeby był...
Mozna wchodzic i wychodzic ;p przeciez to ładnych pare godzin. Ale ja rodzilam sama.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości