Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-04, 13:45   #301
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 001
GG do Wiolkaa93
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Poka¿ wiadomo¶æ
To¿ to grzech takie piêkne ¶cinaæ!
Mo¿e siê podnie¶æ ale tak naprawdê nie musi
Jak ju¿ chcesz ¶ci±æ to spróbuj mo¿e na pocz±tek do ³opatek?
Cytat:
Napisane przez migotkaq Poka¿ wiadomo¶æ
Piêkne masz w³oski! sama bym chcia³a miec takie d³ugie jak chcesz jakiej¶ zmiany, mo¿esz trochê podciac, prawdopodobnie loczki bêd± siê troszkê inaczej uk³adaæ
Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e tylko ¶cieniuj trochê? bo uk³adaj± siê fajnie
dziêki za rady, mo¿e faktycznie zetne na razie tak po ³opatki i mocniej wycieniujê, aby skrêt siê podniós³
Wiolkaa93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 14:24   #302
StillOli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30
GG do StillOli

dziewczyny uda³o mi siê kupiæ dziêki przestawicielowi farmony na ¶l±sku ta od¿ywke lnian± i musze powiedzieæ, ze jest cudna juz nie pameitam kiedy mi sie na czubku glowy wlosy krecily naprawde a jeszcze i ten krem z bootsa do w³osów o ktorym ktos tez tu pisa³, przyleci do mnie to tez potestuje
Narazie wklejam efekt odzywki lnianej

ps. nie wycofuj± jej jednak
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00138.jpg (83,5 KB, 49 za³adowañ)

Moja pierwsza hybryda: 24.11.2014
Dbam o w³osy - moi ulubieñcy: Od¿ywka do w³osów Hergon II, Joanna z kreatyn±, Faramona Herbal Care Len, Boots Essentials Curl Creme.
StillOli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 15:24   #303
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
Mam próbkê tego serum L'Bioticy, dosta³am j± podczas kupowania maski, tak¿e wypróbujê A gdzie mogê go dostaæ? W aptekach, drogeriach?

Owego olejku u¿ywasz do zabezpieczenia w³osów, tak?

O, kallosy, maj± do¶æ niskie ceny w sumie To te¿ jest dla mnie wa¿ne, bo zaczê³y siê studia i trzeba zaciskaæ pasa

Sama nie wiem z t± d³ugo¶ci±, w³osy siêgaj± mi trochê poza biust. Jak by³y krótsze to skrêtu lepszego wcale nie mia³am w sumie.

Ten w±tek umiera czy mam tylko takie wra¿enie?
Zarzucicie linkiem do tego serum? Teraz od chustek i szalików wyczuwam masakrê :x
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 15:32   #304
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Zarzucicie linkiem do tego serum? Teraz od chustek i szalików wyczuwam masakrê :x
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 15:51   #305
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
w sumie to stara wersja (nie wiedzialam ze zmienili O.o)

ta jest nowa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wa-wersja.html
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 15:51   #306
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 001
GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez StillOli Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny uda³o mi siê kupiæ dziêki przestawicielowi farmony na ¶l±sku ta od¿ywke lnian± i musze powiedzieæ, ze jest cudna juz nie pameitam kiedy mi sie na czubku glowy wlosy krecily naprawde a jeszcze i ten krem z bootsa do w³osów o ktorym ktos tez tu pisa³, przyleci do mnie to tez potestuje

te¿ mam ochotê na t± od¿ywkê, ale nigdzie jej nie mogê znale¼æ
Wiolkaa93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 16:22   #307
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
w sumie to stara wersja (nie wiedzialam ze zmienili O.o)

ta jest nowa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wa-wersja.html
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 16:32   #308
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Kupi³am dzi¶ lidlow± volume, bêdê testowaæ jutro. I rozpaczam bo po sezamie zamiast nawil¿enia mam kopê siana, ju¿ mi nie s³u¿y. Zauwa¿y³am ¿e wszelkie wnikaj±ce rzeczy jak proteiny czy oleje robi± mi spustoszenie. Aloesu te¿ nie lubi±. To niesamowite jak potrzeby siê zmieniaj±... wszystko co pasowa³o rok temu to teraz jest zdecydowane nie. Przynajmniej mam ju¿ jakie¶ pewniaki i do tego tanie

Te¿ bym chcia³a jakie¶ fajne serum gdy w³oski podros³y, ale w tych angielskich sklepach nic fajnego nie znalaz³am :/
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 18:19   #309
*Basia*
Mod-¦nie¿ynka

Wiadomo¶ci: 3 364

Hej

W poprzedniej czê¶ci mignê³o mi, ¿e kto¶ pyta³ których ¿eli z Joanny u¿ywam. Biorê ten, który aktualnie jest (elastyczny najczê¶ciej bywa w mojej drogerii, rzadziej gumowy albo mro¿±cy - dla mnie wszystko jedno).

Vidia, farbujê co 3 tygodnie, nic mi siê nie wymywa. Zdarza siê, ¿e lekko ja¶niej± odrosty, ale tylko do nastêpnego farbowania. Na d³ugo¶ci jest tak samo (przypominam, ¿e w ogóle nie farbujê d³ugo¶ci).
Zu¿ywam jedn± farb± na raz przy farbowaniu odrostów (i trochê wiêcej ni¿ odrost).

Piêknych w³osów ¿yczê wszystkim

*Basia* jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 18:33   #310
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
Napisane przez *Basia* Poka¿ wiadomo¶æ
Hej

W poprzedniej czê¶ci mignê³o mi, ¿e kto¶ pyta³ których ¿eli z Joanny u¿ywam. Biorê ten, który aktualnie jest (elastyczny najczê¶ciej bywa w mojej drogerii, rzadziej gumowy albo mro¿±cy - dla mnie wszystko jedno).

Vidia, farbujê co 3 tygodnie, nic mi siê nie wymywa. Zdarza siê, ¿e lekko ja¶niej± odrosty, ale tylko do nastêpnego farbowania. Na d³ugo¶ci jest tak samo (przypominam, ¿e w ogóle nie farbujê d³ugo¶ci).
Zu¿ywam jedn± farb± na raz przy farbowaniu odrostów (i trochê wiêcej ni¿ odrost).

Piêknych w³osów ¿yczê wszystkim
Dziêkujê Basiu za odpowied¼ a u mnie w³±¶nie wymywa, farbujê ca³o¶æ i zu¿ywam 2 opakowania czym myjesz w³osy aktualnie? facelle, babydream szampon s± dla mnie zbyt têpe w u¿yciu, hegron odpada, my³am kallosem tym ma³ym ale mam wra¿enie t³ustych w³osów po nim, szampony alterry robi± mi bad hair zawsze najchêtniej my³abym sls-em - Joann± pokrzywow± lub Barw± ale tak nie mo¿na stale my³am balsamem Mr. Potters kiedy¶ i ¼le nie by³o, mo¿e w³a¶nie do niego wrócê, ale najlepiej bym siê czu³a myj±æ jakim¶ nieszkodliwym szamponem
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 18:38   #311
ShrinkingViolet
Zadomowienie

*Basia*, Vidia - jakby która¶ by³a zainteresowana to ja ju¿ siê osiedli³am w Czêstochowie i jestem tam 3 dni w tygodniu.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-04, 19:12   #312
*Basia*
Mod-¦nie¿ynka

Wiadomo¶ci: 3 364

Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê Basiu za odpowied¼ a u mnie w³±¶nie wymywa, farbujê ca³o¶æ i zu¿ywam 2 opakowania czym myjesz w³osy aktualnie? facelle, babydream szampon s± dla mnie zbyt têpe w u¿yciu, hegron odpada, my³am kallosem tym ma³ym ale mam wra¿enie t³ustych w³osów po nim, szampony alterry robi± mi bad hair zawsze najchêtniej my³abym sls-em - Joann± pokrzywow± lub Barw± ale tak nie mo¿na stale my³am balsamem Mr. Potters kiedy¶ i ¼le nie by³o, mo¿e w³a¶nie do niego wrócê, ale najlepiej bym siê czu³a myj±æ jakim¶ nieszkodliwym szamponem
Bardzo Ci siê wymywa? Ja mam kilka ja¶niejszych pasemek kilka lat i tak zostawi³am. Nie przeszkadza mi to.
A czym myjê? Od jakiego¶ czasu na zmianê niebieskim latte w du¿ym opakowaniu (maska), a z szamponów - deba, green pharmacy.

Alterrê mia³am chyba tylko raz, nie lubiê konstystencji, facelle my³am kilka razy, BD u¿ywa od lat mój T¯, ja przesta³am.
Pottersów ju¿ nie u¿ywam, wolê du¿± latte.
Myj tym, po czym w³osy wygl±daj± dobrze.

GHD mam czêsto od kiedy postawi³am na same emolientowe od¿ywki, do tego keratyna.

Idê na³o¿yæ olej winogronowy (w³a¶ciwie u¿ywam tylko jego), po pó³ godziny pewnie szybkie farbowanie je¶li bêdê mia³a jeszcze si³ê.

Cytat:
*Basia*, Vidia - jakby która¶ by³a zainteresowana to ja ju¿ siê osiedli³am w Czêstochowie i jestem tam 3 dni w tygodniu.
Ja jestem ca³y czas. Teraz jestem w wirze remontowo-p³ytkowo-kuchenno-meblowo-szafowo-przeprowadzkowym i pracowo-szaleñczo-papierowym itd.
Ale jestem chêtna na kawê i jakie¶ pyszne ciacho

*Basia* jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 19:29   #313
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo Ci siê wymywa? Ja mam kilka ja¶niejszych pasemek kilka lat i tak zostawi³am. Nie przeszkadza mi to.
A czym myjê? Od jakiego¶ czasu na zmianê niebieskim latte w du¿ym opakowaniu (maska), a z szamponów - deba, green pharmacy.

Alterrê mia³am chyba tylko raz, nie lubiê konstystencji, facelle my³am kilka razy, BD u¿ywa od lat mój T¯, ja przesta³am.
Pottersów ju¿ nie u¿ywam, wolê du¿± latte.
Myj tym, po czym w³osy wygl±daj± dobrze.

GHD mam czêsto od kiedy postawi³am na same emolientowe od¿ywki, do tego keratyna.

Idê na³o¿yæ olej winogronowy (w³a¶ciwie u¿ywam tylko jego), po pó³ godziny pewnie szybkie farbowanie je¶li bêdê mia³a jeszcze si³ê.
W³a¶nie, wrócê do du¿ego Kallosa, zapomnia³am o nim, dziêki Wymywaj± siê bo za czêsto sls u¿ywam, raz w tygodniu minimum,powinnam rzadziej. U mnie te¿ emolienty to podstawa, na zmianê u¿ywam Garnierów i jest ok Ostatnio brak³o mi Joa¶ki b/s i teraz wiem, ¿e to te¿ wa¿na czê¶æ mojej pielêgnacji.

Cytat:
Ja jestem ca³y czas. Teraz jestem w wirze remontowo-p³ytkowo-kuchenno-meblowo-szafowo-przeprowadzkowym i pracowo-szaleñczo-papierowym itd.
Ja tak¿e, w Cz jestem praktycznie co dzieñ, zajêciowo pasuj± mi ¶rody i pi±tki popo³udniu oprócz tego przysz³ego pi±tku bo mam ju¿ plany na ten dzieñ

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Basiu, jak ju¿ siê spotkamy to chêtnie pos³ucham o farbowaniu odrostów i wizualne wyt³umaczenie bo przy ilo¶ci tych moich w³osi±t nie ogarniam takiego sposobu farbowania a chêtnie przyswojê tak± wiedzê
Stary 2014-10-04, 19:38   #314
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
W³a¶nie, wrócê do du¿ego Kallosa, zapomnia³am o nim, dziêki Wymywaj± siê bo za czêsto sls u¿ywam, raz w tygodniu minimum,powinnam rzadziej. U mnie te¿ emolienty to podstawa, na zmianê u¿ywam Garnierów i jest ok Ostatnio brak³o mi Joa¶ki b/s i teraz wiem, ¿e to te¿ wa¿na czê¶æ mojej pielêgnacji.

Ja tak¿e, w Cz jestem praktycznie co dzieñ, zajêciowo pasuj± mi ¶rody i pi±tki popo³udniu oprócz tego przysz³ego pi±tku bo mam ju¿ plany na ten dzieñ

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Basiu, jak ju¿ siê spotkamy to chêtnie pos³ucham o farbowaniu odrostów i wizualne wyt³umaczenie bo przy ilo¶ci tych moich w³osi±t nie ogarniam takiego sposobu farbowania a chêtnie przyswojê tak± wiedzê

Ja jestem wtorek, ¶roda, czwartek. ¦roda dla mnie okej z tym, ¿e koñczê 16.45, nie wiem czy to dla Was nie za pó¼no.
Stary 2014-10-04, 19:52   #315
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem wtorek, ¶roda, czwartek. ¦roda dla mnie okej z tym, ¿e koñczê 16.45, nie wiem czy to dla Was nie za pó¼no.
Dla mnie troszkê bo koñczê o 12, ale zawsze mogê poczekaæ, ewentualnie mogê dostosowaæ siê i w czwartek wpa¶æ do Cz, zobaczymy jak to Basia widzi
Stary 2014-10-04, 20:04   #316
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie troszkê bo koñczê o 12, ale zawsze mogê poczekaæ, ewentualnie mogê dostosowaæ siê i w czwartek wpa¶æ do Cz, zobaczymy jak to Basia widzi
W czwartek koñczê 12:15. Nie chcê Wam robiæ problemu, plan mam zapchany bo w tym roku piszê pracê, mog³abym przyjechaæ gdyby nie fakt, ¿e jak ja nie jestem na zajêciach to dos³ownie w ka¿dy dzieñ ja jakie¶ prowadzê. Mam nadziejê, ¿e co¶ wymy¶limy i ¿adna nie bêdzie musia³a siê jako¶ bardzo po¶wiêcaæ.
Stary 2014-10-04, 21:10   #317
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ

I jakie ciekawe maski b±d¼ od¿ywki z silikonami warte uwagi znacie? Zastanawiam siê nad wypróbowaniem takiego produktu, gdy¿ moje koñce w³osów fajnie reaguj± na wspomniany wcze¶niej Bioelixir, który owe silikony zawiera Ciekawa jestem czy chodzi tu w³a¶nie o nie.

Czy która¶ z was równie¿ wraz z pielêgnacj± straci³a na skrêcie k³acz±t?
U mnie skrêt mniejszy wraz z pielêgnacj±, ale niem a tragedii Po prostu s± bardziej zdrowe i bardziej ¶liskie.

A z silikonami? Kallos keratin, kallos chocolate, maski planeta organica (marokañska, ajurwedyjska, toskañska, tajska).

Cytat:
Napisane przez StillOli Poka¿ wiadomo¶æ

Wspania³y skrêcik, ja równie¿ j± uwielbiam, piêknie siê po niej faluje
Tak samo jak po ¿eñ szeniowej siostrze

Cytat:
Widzê, ¿e du¿o Basiu siê u Ciebie dzieje, powodzenia

A ja znowu siê zahennowa³am, tym razem da³am czyst± hennê, bez amli, za ma³o czerwono-rudy mia³am poprzedni kolor po hennie z aml±
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:18   #318
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ

A z silikonami? Kallos keratin, kallos chocolate, maski planeta organica (marokañska, ajurwedyjska, toskañska, tajska).
Nie wiem jak reszta ale marokañska ma tyle silikonu co kot nap³aka³ - praktycznie na samym koñcu ko³o zapachu wiêc je¶li kto¶ szuka czego¶ typowo silikonowego to siê zawiedzie.
Stary 2014-10-04, 21:22   #319
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak reszta ale marokañska ma tyle silikonu co kot nap³aka³ - praktycznie na samym koñcu ko³o zapachu wiêc je¶li kto¶ szuka czego¶ typowo silikonowego to siê zawiedzie.
Wiesz co, w³a¶nie niekoniecznie, bo tam jest to aqua with infusions, te silikony s± niby na koñcu, ale tych olejków z wod± i ekstraktów te¿ tak du¿o tam nie ma raczej
Ja w ka¿dym razie czujê tam sporo silikonu, ³adnie wyg³adzaj± i doci±¿aj±

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-04, 21:36   #320
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz co, w³a¶nie niekoniecznie, bo tam jest to aqua with infusions, te silikony s± niby na koñcu, ale tych olejków z wod± i ekstraktów te¿ tak du¿o tam nie ma raczej
Ja w ka¿dym razie czujê tam sporo silikonu, ³adnie wyg³adzaj± i doci±¿aj±
Owszem, to jest baza zamiast zwyk³ego aqua co nie zmienia faktu, ¿e to jest maska emolientowa z olejami i ekstraktami - naliczy³am a¿ 6. W³osy bêd± ¶liskie, bêd± wyg³adzone i doci±¿one bo takie w³a¶ciwo¶ci maj± maski emolientowe. Naturalnie znamy tylko przybli¿one ilo¶ci sk³adników na podstawie listy ale skoro silikon jest w ostatniej linijce to na pewno du¿o go nie ma - szczególnie porównuj±c z ilo¶ci± olejów i ekstraktów, których jest wiêcej i s± bli¿ej przkodu. Maska fajnie doci±¿a, wyg³adza ale typowo silikonow± nazwa³abym ju¿ bardziej Kallos Chocolate - w drugiej linijce 2 silikony przy do¶æ krótkim sk³adzie czy maski Dove które miewaj± silikony w 1 linijce po aqua i cetyl alcohol. Na pewno nie powiedzia³abym tego o masce Planeta Organica.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-04 o 21:56
Stary 2014-10-05, 08:44   #321
Klaudenc
Moderator

Jeszcze silikonowe ziaje s± fajne te maski. S± silikonowe i jednocze¶nie od¿ywcze. Chocia¿ kallosy i lidlowe s± najtañsze

TheUnlike - jak fajnie ¿e masz bloga, chêtnie bêdê zagl±da³a. szczególnie je¶li bêdziesz zamieszczaæ co¶ o podró¿ach
Stary 2014-10-05, 08:59   #322
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, to jest baza zamiast zwyk³ego aqua co nie zmienia faktu, ¿e to jest maska emolientowa z olejami i ekstraktami - naliczy³am a¿ 6. W³osy bêd± ¶liskie, bêd± wyg³adzone i doci±¿one bo takie w³a¶ciwo¶ci maj± maski emolientowe. Naturalnie znamy tylko przybli¿one ilo¶ci sk³adników na podstawie listy ale skoro silikon jest w ostatniej linijce to na pewno du¿o go nie ma - szczególnie porównuj±c z ilo¶ci± olejów i ekstraktów, których jest wiêcej i s± bli¿ej przkodu. Maska fajnie doci±¿a, wyg³adza ale typowo silikonow± nazwa³abym ju¿ bardziej Kallos Chocolate - w drugiej linijce 2 silikony przy do¶æ krótkim sk³adzie czy maski Dove które miewaj± silikony w 1 linijce po aqua i cetyl alcohol. Na pewno nie powiedzia³abym tego o masce Planeta Organica.
Pewnie zale¿y, kto czego oczekuje od silikonowych masek
Oj pamiêtam, co mia³am po dove, chocia¿ bardzo lubiê ich zapachy, to nie dla moich cieniasków hehe

Znalaz³am fajnie wyt³umaczone przez nasz± Eloe sprawê z aqua with infusions
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3347
Choæ faktycznie tu w z³otej masce amodimethicone, wiêc silikonów jest na pewno wiêcej, ni¿ silikonów np. w czarnej masce marokañskiej.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Jeszcze silikonowe ziaje s± fajne te maski. S± silikonowe i jednocze¶nie od¿ywcze. Chocia¿ kallosy i lidlowe s± najtañsze
Mia³am ziajê bia³o-fioletow± - bardzo fajna

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-10-05 o 09:08
Stary 2014-10-05, 10:26   #323
StillOli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30
GG do StillOli

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Poka¿ wiadomo¶æ

te¿ mam ochotê na t± od¿ywkê, ale nigdzie jej nie mogê znale¼æ
No ja w³a¶nie te¿ nigdzie jej nie mog³am znale¶æ w koñcu skapitulowa³am i napisa³am email do przedstawicieli Farmony na ¶lasku /tu masz do tego z ma³opolski - malopolskie@farmona.pl/ napisa³am czy mo¿e mi napisaæ gdzie ja dostane po po³ sosnowca przejecha³am i nigdzie jej nie ma a podobno jest rewelacyjna, odpisa³ ¿ebym posz³a w czwartek popo³udniu do danej drogerii i okaza³o siê, ¿e oni te¿ tego nie prowadz± ale przedstawiciel specjalnie dla mnie 1 szt zostawil napisz do niech mo¿e ci napisze gdzie j± maj± albo gdzie¶ tez zostawi szt

Moja pierwsza hybryda: 24.11.2014
Dbam o w³osy - moi ulubieñcy: Od¿ywka do w³osów Hergon II, Joanna z kreatyn±, Faramona Herbal Care Len, Boots Essentials Curl Creme.
StillOli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:57   #324
89szalona89
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 194

Witam wszystkie krêtow³ose
Dziewczyny przechodzê do Was z problemem udziela³am siê w czerwcu w tamtym roku w tym w±tku i pokazywa³am Wam jak siê zmieni³y moje w³osy po roku dbania o nie ( pierwsze zdjêcie przed, drugie po roku). Od pewnego czasu moje w³osy kompletnie nie chc± si krêciæ, nie wiem co siê dzieje... Stosujê tak± sam± pielêgnacjê jak wcze¶niej, a mimo to po ka¿dym myciu pluggingu i podsuszeniu dyfuzorem, po pary godzinach moje w³osy s± kompletnie proste. Dobija mnie to, bo zapuszcza³am je specjalnie by mieæ d³ugie loki a mam d³ugie proste, ca³kiem! w³osy. Mo¿e macie jakie¶ pomys³y c o zrobiæ, by chod¼ troszkê zaczê³y siê znowu krêciæ. Je¶li chodzi o ciêcie to podcina³am parê cm w zesz³ym miesi±cu i nic nie pomog³o. W³osy s± d³ugie, grube i bardzo ciê¿kie my¶licie, ¿e to mo¿e mieæ przede wszyskim wp³yw na to, ¿e nie chc± siê krêciæ? Bardzo Was proszê o jakiekolwiek rady.
Na ostatnich dwóch zdjêcia moje w³osy obecnie.
Ostatnie dwa zdjêcia to moje w³osy teraz.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4392.jpg (91,0 KB, 35 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20130606_150915.jpg (57,2 KB, 45 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0024.jpg (50,8 KB, 44 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0033.jpg (50,4 KB, 40 za³adowañ)
89szalona89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:28   #325
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez 89szalona89 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny przechodzê do Was z problemem udziela³am siê w czerwcu w tamtym roku w tym w±tku i pokazywa³am Wam jak siê zmieni³y moje w³osy po roku dbania o nie ( pierwsze zdjêcie przed, drugie po roku). Od pewnego czasu moje w³osy kompletnie nie chc± si krêciæ, nie wiem co siê dzieje... Stosujê tak± sam± pielêgnacjê jak wcze¶niej, a mimo to po ka¿dym myciu pluggingu i podsuszeniu dyfuzorem, po pary godzinach moje w³osy s± kompletnie proste. Dobija mnie to, bo zapuszcza³am je specjalnie by mieæ d³ugie loki a mam d³ugie proste, ca³kiem! w³osy. Mo¿e macie jakie¶ pomys³y c o zrobiæ, by chod¼ troszkê zaczê³y siê znowu krêciæ. Je¶li chodzi o ciêcie to podcina³am parê cm w zesz³ym miesi±cu i nic nie pomog³o. W³osy s± d³ugie, grube i bardzo ciê¿kie my¶licie, ¿e to mo¿e mieæ przede wszyskim wp³yw na to, ¿e nie chc± siê krêciæ? Bardzo Was proszê o jakiekolwiek rady.
Witaj,
O kurcze,faktycznie proste...wygladajà zupe³nie inaczej.pomimo,ze sa proste to sà piekne,geste i dlugie ale rozumiem ból...nie bralas zadnych tabletek,lekow? To prawda,ze wlosy wraz z dlugoscià i ciê¿arem mogà tracic skrêt ale one zupelnie go stracily.ale nie smuæ sie bo i tak robià wrazenie.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:31   #326
89szalona89
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 194

Wiem s± d³ugie, gêste i zadbane naprawdê bardzo, ale...
Zapuszcza³am przede wszystkim by mieæ piêkne d³ugie loki a nie piêkne d³ugie proste, kocha³am moje loczki ;(
¯adnych leków, ¿adnych tabletek antykoncepcyjnych, przez ostatnie pó³ roku takie siê sta³y. Z miesi±ca na miesi±c skrêt siê rozlu¼nia³, a¿ w koñcu w ogóle znikn±³...
89szalona89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:47   #327
ewcia1807
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 587

Cytat:
Wiem s± d³ugie, gêste i zadbane naprawdê bardzo, ale...
Zapuszcza³am przede wszystkim by mieæ piêkne d³ugie loki a nie piêkne d³ugie proste, kocha³am moje loczki ;(
¯adnych leków, ¿adnych tabletek antykoncepcyjnych, przez ostatnie pó³ roku takie siê sta³y. Z miesi±ca na miesi±c skrêt siê rozlu¼nia³, a¿ w koñcu w ogóle znikn±³...
Cze¶æ
Wydaje mi siê, ¿e to jednak przez cie¿ar
Mo¿e spróbuj je lekko podci±æ. Je¶li nic nie drgn± to nie wiem

Myszko jak siê utrzymuje henna?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 14:37   #328
Klaudenc
Moderator

Kupi³am ampu³ki radical. Bêdê ich u¿ywaæ na sobie i na t¿, dodam ¿e przyczyny wypadania u nas s± ró¿ne wiêc mo¿e byæ to ciekawy eksperyment ;D jak skoñczê opakowanie to dam znaæ, je¶li kogo¶ by ta wcierka interesowa³a.
Muszê powiedzieæ, ¿e jedna noc i olej winogronowy znacznie nawil¿a mi w³osy. ¦wietny, chêtnie spróbujê innych omega 6. Polecacie jakie¶?

I wreszcie dorwa³am nieco kolorówki i mój pierwszy ró¿, nigdy nie mia³am. (w³osy ju¿ mnie kosztuj± grosze to mogê wydaæ na makija¿ wiêcej xD)

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-10-05 o 14:46
Stary 2014-10-05, 15:02   #329
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

Cytat:
wg mnie to przez ciezar i powinnas zrobic sobie stopniowanie... ja tak mialam jak mialam na prosto, szybko pod swoim ciezarem sie rozprostowywaly i nie mialam lokow, ale odkad mam warstwy to juz nie ma tego problemu
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-05, 15:56   #330
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
wg mnie to przez ciezar i powinnas zrobic sobie stopniowanie... ja tak mialam jak mialam na prosto, szybko pod swoim ciezarem sie rozprostowywaly i nie mialam lokow, ale odkad mam warstwy to juz nie ma tego problemu
Tez tak pomy¶la³am...jak ¶ciê³am swojej córce wlosy na prosto to równie¿ przestaly sie podkrêcaæ.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.