|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#301 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
dziewczyny uda³o mi siê kupiæ dziêki przestawicielowi farmony na ¶l±sku ta od¿ywke lnian± i musze powiedzieæ, ze jest cudna juz nie pameitam kiedy mi sie na czubku glowy wlosy krecily naprawde a jeszcze i ten krem z bootsa do w³osów o ktorym ktos tez tu pisa³, przyleci do mnie to tez potestuje
![]() Narazie wklejam efekt odzywki lnianej ps. nie wycofuj± jej jednak
#303 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 570
|
Cytat:
ta jest nowa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wa-wersja.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() te¿ mam ochotê na t± od¿ywkê, ale nigdzie jej nie mogê znale¼æ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Kupi³am dzi¶ lidlow± volume, bêdê testowaæ jutro. I rozpaczam bo po sezamie zamiast nawil¿enia mam kopê siana, ju¿ mi nie s³u¿y. Zauwa¿y³am ¿e wszelkie wnikaj±ce rzeczy jak proteiny czy oleje robi± mi spustoszenie. Aloesu te¿ nie lubi±. To niesamowite jak potrzeby siê zmieniaj±... wszystko co pasowa³o rok temu to teraz jest zdecydowane nie. Przynajmniej mam ju¿ jakie¶ pewniaki i do tego tanie
![]() Te¿ bym chcia³a jakie¶ fajne serum gdy w³oski podros³y, ale w tych angielskich sklepach nic fajnego nie znalaz³am :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Mod-¦nie¿ynka
Wiadomo¶ci: 3 364
|
Hej
![]() W poprzedniej czê¶ci mignê³o mi, ¿e kto¶ pyta³ których ¿eli z Joanny u¿ywam. Biorê ten, który aktualnie jest ![]() Vidia, farbujê co 3 tygodnie, nic mi siê nie wymywa. Zdarza siê, ¿e lekko ja¶niej± odrosty, ale tylko do nastêpnego farbowania. Na d³ugo¶ci jest tak samo (przypominam, ¿e w ogóle nie farbujê d³ugo¶ci). Zu¿ywam jedn± farb± na raz przy farbowaniu odrostów (i trochê wiêcej ni¿ odrost). Piêknych w³osów ¿yczê wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
*Basia*, Vidia - jakby która¶ by³a zainteresowana to ja ju¿ siê osiedli³am w Czêstochowie i jestem tam 3 dni w tygodniu.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#312 | ||
Mod-¦nie¿ynka
Wiadomo¶ci: 3 364
|
Cytat:
A czym myjê? Od jakiego¶ czasu na zmianê niebieskim latte w du¿ym opakowaniu (maska), a z szamponów - deba, green pharmacy. Alterrê mia³am chyba tylko raz, nie lubiê konstystencji, facelle my³am kilka razy, BD u¿ywa od lat mój T¯, ja przesta³am. Pottersów ju¿ nie u¿ywam, wolê du¿± latte. Myj tym, po czym w³osy wygl±daj± dobrze ![]() GHD mam czêsto od kiedy postawi³am na same emolientowe od¿ywki, do tego keratyna. Idê na³o¿yæ olej winogronowy (w³a¶ciwie u¿ywam tylko jego), po pó³ godziny pewnie szybkie farbowanie je¶li bêdê mia³a jeszcze si³ê ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jestem chêtna na kawê i jakie¶ pyszne ciacho ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Basiu, jak ju¿ siê spotkamy to chêtnie pos³ucham o farbowaniu odrostów i wizualne wyt³umaczenie bo przy ilo¶ci tych moich w³osi±t nie ogarniam takiego sposobu farbowania a chêtnie przyswojê tak± wiedzê ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem wtorek, ¶roda, czwartek. ¦roda dla mnie okej z tym, ¿e koñczê 16.45, nie wiem czy to dla Was nie za pó¼no. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() A z silikonami? Kallos keratin, kallos chocolate, maski planeta organica (marokañska, ajurwedyjska, toskañska, tajska). Cytat:
![]() Tak samo jak po ¿eñ szeniowej siostrze ![]() Cytat:
![]() A ja znowu siê zahennowa³am, tym razem da³am czyst± hennê, bez amli, za ma³o czerwono-rudy mia³am poprzedni kolor po hennie z aml± ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak reszta ale marokañska ma tyle silikonu co kot nap³aka³ - praktycznie na samym koñcu ko³o zapachu wiêc je¶li kto¶ szuka czego¶ typowo silikonowego to siê zawiedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ka¿dym razie czujê tam sporo silikonu, ³adnie wyg³adzaj± i doci±¿aj± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-04 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Moderator
|
Jeszcze silikonowe ziaje s± fajne te maski. S± silikonowe i jednocze¶nie od¿ywcze. Chocia¿ kallosy i lidlowe s± najtañsze
![]() TheUnlike - jak fajnie ¿e masz bloga, chêtnie bêdê zagl±da³a. szczególnie je¶li bêdziesz zamieszczaæ co¶ o podró¿ach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj pamiêtam, co mia³am po dove, chocia¿ bardzo lubiê ich zapachy, to nie dla moich cieniasków hehe ![]() Znalaz³am fajnie wyt³umaczone przez nasz± Eloe sprawê z aqua with infusions ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3347 Choæ faktycznie tu w z³otej masce amodimethicone, wiêc silikonów jest na pewno wiêcej, ni¿ silikonów np. w czarnej masce marokañskiej. Cytat:
![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-10-05 o 09:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
No ja w³a¶nie te¿ nigdzie jej nie mog³am znale¶æ w koñcu skapitulowa³am i napisa³am email do przedstawicieli Farmony na ¶lasku /tu masz do tego z ma³opolski - malopolskie@farmona.pl/ napisa³am czy mo¿e mi napisaæ gdzie ja dostane po po³ sosnowca przejecha³am i nigdzie jej nie ma a podobno jest rewelacyjna, odpisa³ ¿ebym posz³a w czwartek popo³udniu do danej drogerii i okaza³o siê, ¿e oni te¿ tego nie prowadz± ale przedstawiciel specjalnie dla mnie 1 szt zostawil
![]() ![]()
#324 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 194
|
Witam wszystkie krêtow³ose
![]() Dziewczyny przechodzê do Was z problemem udziela³am siê w czerwcu w tamtym roku w tym w±tku i pokazywa³am Wam jak siê zmieni³y moje w³osy po roku dbania o nie ( pierwsze zdjêcie przed, drugie po roku). Od pewnego czasu moje w³osy kompletnie nie chc± si krêciæ, nie wiem co siê dzieje... Stosujê tak± sam± pielêgnacjê jak wcze¶niej, a mimo to po ka¿dym myciu pluggingu i podsuszeniu dyfuzorem, po pary godzinach moje w³osy s± kompletnie proste. Dobija mnie to, bo zapuszcza³am je specjalnie by mieæ d³ugie loki a mam d³ugie proste, ca³kiem! w³osy. Mo¿e macie jakie¶ pomys³y c o zrobiæ, by chod¼ troszkê zaczê³y siê znowu krêciæ. Je¶li chodzi o ciêcie to podcina³am parê cm w zesz³ym miesi±cu i nic nie pomog³o. W³osy s± d³ugie, grube i bardzo ciê¿kie my¶licie, ¿e to mo¿e mieæ przede wszyskim wp³yw na to, ¿e nie chc± siê krêciæ? Bardzo Was proszê o jakiekolwiek rady. Na ostatnich dwóch zdjêcia moje w³osy obecnie. Ostatnie dwa zdjêcia to moje w³osy teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
O kurcze,faktycznie proste...wygladajà zupe³nie inaczej.pomimo,ze sa proste to sà piekne,geste i dlugie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 194
|
Wiem s± d³ugie, gêste i zadbane naprawdê bardzo, ale...
Zapuszcza³am przede wszystkim by mieæ piêkne d³ugie loki a nie piêkne d³ugie proste, kocha³am moje loczki ;( ¯adnych leków, ¿adnych tabletek antykoncepcyjnych, przez ostatnie pó³ roku takie siê sta³y. Z miesi±ca na miesi±c skrêt siê rozlu¼nia³, a¿ w koñcu w ogóle znikn±³... |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 587
|
Cytat:
![]() Wydaje mi siê, ¿e to jednak przez cie¿ar ![]() Mo¿e spróbuj je lekko podci±æ. Je¶li nic nie drgn± to nie wiem ![]() Myszko jak siê utrzymuje henna? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#328 |
Moderator
|
Kupi³am ampu³ki radical. Bêdê ich u¿ywaæ na sobie i na t¿, dodam ¿e przyczyny wypadania u nas s± ró¿ne wiêc mo¿e byæ to ciekawy eksperyment ;D jak skoñczê opakowanie to dam znaæ, je¶li kogo¶ by ta wcierka interesowa³a.
Muszê powiedzieæ, ¿e jedna noc i olej winogronowy znacznie nawil¿a mi w³osy. ¦wietny, chêtnie spróbujê innych omega 6. Polecacie jakie¶? ![]() I wreszcie dorwa³am nieco kolorówki i mój pierwszy ró¿, nigdy nie mia³am. (w³osy ju¿ mnie kosztuj± grosze to mogê wydaæ na makija¿ wiêcej xD) Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-10-05 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 570
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Tez tak pomy¶la³am...jak ¶ciê³am swojej córce wlosy na prosto to równie¿ przestaly sie podkrêcaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.