Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 01:15   #4741
GoldHairCare
Przyczajenie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Dla mnie A. i jej książka plus klepanie 2 zdań o niczym i zdjęcie, czyli niby-post, to jawne naciąganie i marketing. Z tego co widzę na fb czy forum anwen to piszą tam głównie młode dziewczyny, nieświadome wielu rzeczy i łase na fejm. Łatwo im cokolwiek wcisnąć.

U Henri bardzo mi się podobał post o LHC, ogólnie lubię jej styl pisania. I cenię, że jej posty są długie, nawet jak za bardzo duma nad włosami, to robi to dla siebie, nie kolekcjonuje fanek i jest taka normalna. Może dlatego mam takie przemyślenia, że ogólnie nie podoba mi się kierunek w który zmierza blogosfera - wymuskane zdjęcia, styl na bogato, mnóstwo sponsorowanych reklam.

Kallosa bananowego kocham i ja! Jestem już w połowie litrowego opakowania, a kupiłam go w sierpniu.

Ja to nie wiedziałam czy to tak na serio z tą książką Anwen
Hmm... W sumie jeszcze nie widziałam nigdzie książki o włosach ale jak się powodzi dziewczynie to nic tylko się cieszyć :-D ciekawe tylko co się w niej ciekawego znajdzie
Z reklamami i naciąganiem masz rację niestety niektórych blogów juz nie odwiedzam tak często jak kuedyś albo w ogóle ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
GoldHairCare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:27   #4742
201801220933
Konto usunięte

Jak tylko znajdę troche kasy to kupię sobie to mleczko z mariona i będę stosować jako uzupełnienie serum z biovaxa , bardzo mnie zaciekawiło.

Moja pielęgnacja to głównie emolienty i tak jest dobrze. Potrzebuję jakiejś proteinowej maseczki, nie posiadam aktualnie żadnej, a moje włosy lubią proteiny oprócz keratyny. Myślicie że maski elseve są dobre pod tym względem? Szukam czegoś konkretnego pod względem zawartości protein, do zastosowania raz na jakiś czas. Tylko elseve ma tyle masek ze cięzko wybrać najlepsza - stosowałyście tą w białym opakowaniu?

Erishkigal - narzekasz na gęstość włosów dość często, myślałaś o wgniataniu w nie czegoś co doda objętości albo je trochę usztywni? w ogóle jak to jest z tak długimi włosami jeśli chodzi o stosowanie środków do stylizacji? Ja przykładowo po każdym myciu po serum, spryskuje włosy sprayem z welli z chitozanem zwiększającym objętośc, podsuszam zimnym nawiewem z głową w dół, potem wgniatam klasyczny żel z bielendy (stary skład) i daję im wyschnąć - za kilkanaście godzin włosy łapią sztywność i objętość po koku i tak zostaje do następnego mycia - dodaje mi to jakieś 50% objętości i włosy wyglądają nawet gęsto. Teraz zastanawiam się nad pianką got2be volumania.
W ogóle ten chitozan to ciekawy składnik.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-10-05 o 09:28
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:40   #4743
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Huhu jaką ciekawą dyskusję tu nadrobiłam! Gdyby nie ten wątek, nie miałabym pojęcia co się dzieje w blogosferze - od dawna nie czytam już blogów (poza Kascyskowym), bo moim zdaniem wypaliły się. Dobre były dla początkujących, żeby mieć się od czego odbijać i co weryfikować - teraz większość z nas prędzej znajdzie błędy logiczne w notkach, niż nowe dla nas informacje.

Mam obecnie dziurę w czole wybitą facepalmem na widok notki BHC. Serio? Rozjaśniaczem po naturalach? To ja chyba jakaś nienormalna jestem bo po podjęciu decyzji o powrocie do naturalnego koloru od razu zmiksowałam sobie mieszankę ziołową, która dała mi kolor zbliżony do naturalnego, a obecnie wypłukany kolor planuję wyrównać i pogłębić maską odświeżąjącą kolor Inebrya KroMask, która przykładowy skład ma bardziej przyjazny niż rozjaśniacz a i wypłukuje się do zera Tutaj można przeczytać skład i zobaczyć przykładowe działanie jednej z tych masek: klik!. Do testów wybrałam kasztan, jeśli mi nie podejdzie, to zdecyduję się na czekoladę

Erish, piękny kolor włosów zaprezentowałaś na jednym ze zdjęć

Wiosenko - kusisz! Znów kusisz! I dobrze robisz, bo szukam na zimę czegoś do zabezpieczania długości (nie chcę na nią ciapać odżywczego eliksiru, którego używam na końce, bo potrafi mi ją obciążyć) i ten psikacz z Dove sympatycznie się zapowiada: skład. Tylko po co wiecznie ta gliceryna na początku, buu

Wolha - cieszę się, że bananowy Kallos Ci podszedł

Odnośnie silikonów - potrzebuję czegoś silikonowego na jesień / zimę, więc zamówiłam jeszcze Inebryę Smoothing. Ostatnio włosy marudzą na wszystko co im dawałam, natomiast zadowolone były dopiero po odżywce Timotei Drogocenne Olejki Świetna jest!

Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Czas edycji: 2014-10-05 o 10:09
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:24   #4744
Dolczi
Zakorzenienie

Hej.

Znowt temat blogerek padł. Ja sama czytam tylko kascysko, henri i niektóre makijażowe. Innych nie czytam, bo szkoda mi czasu. Może lepiej nie piszmy o tych co nie lubimy by nie robić im reklamy?

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:26   #4745
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Też szukam psikacza. To znaczy jeden już od 2 dni mam, Elseve Arginine x3 Light. Kupiłam bo: nie wali po oczach alko, nawilżaczami i keratyną, a połaczenie tych składników wśród tego typu odżywek jest częste. Planuję używać regularnie na spuszony wierzch jako wygładzacz. Tylko nie wiem, jak to będzie z argininą używaną często, bo jak pisała Kascysko (i sama się zresztą przekonałam), proteiny to kiepski pomysł w produktach b/s, ale czy aminokwasy też?
Po nadmiarze aminokwasów moje włosy też się robią takie crunchy
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48403526]

Mam obecnie dziurę w czole wybitą facepalmem na widok notki BHC. Serio? Rozjaśniaczem po naturalach? To ja chyba jakaś nienormalna jestem bo po podjęciu decyzji o powrocie do naturalnego koloru od razu zmiksowałam sobie mieszankę ziołową, która dała mi kolor zbliżony do naturalnego, a obecnie wypłukany kolor planuję wyrównać i pogłębić maską odświeżąjącą kolor Inebrya KroMask, która przykładowy skład ma bardziej przyjazny niż rozjaśniacz a i wypłukuje się do zera Tutaj można przeczytać skład i zobaczyć przykładowe działanie jednej z tych masek: klik!. Do testów wybrałam kasztan, jeśli mi nie podejdzie, to zdecyduję się na czekoladę [/QUOTE]
Nie ubij mnie, ale czy szamponetki na Ciebie działają? Takie maski niewiele się od nich różnią poza ceną. Im bardziej porowate i sprane włosy, tym efekt lepszy. Oczywiście chodzi mi o kasę, to nie są tanie kosmetyki. Blondynka po rozjaśniaczu będzie swojej maseczki używała wieki, szatynka raczej zużyje szybko, bo efekt szybciej przestanie być widoczny. Wersja żelowa od Artego klik jest jeszcze droższa Spróbować oczywiście warto, chociaż najlepiej byłoby dorwać barwniki w płynie (kosmetyczne) i dodawać do ulubionej maseczki.
Swego czasu się zastanawiałam nad kupieniem takich barwników, niby do produkcji mydełek, ale jakoś było mi żal na przesyłkę
Cytat:
Wiosenko - kusisz! Znów kusisz! I dobrze robisz, bo szukam na zimę czegoś do zabezpieczania długości (nie chcę na nią ciapać odżywczego eliksiru, którego używam na końce, bo potrafi mi ją obciążyć) i ten psikacz z Dove sympatycznie się zapowiada: skład. Tylko po co wiecznie ta gliceryna na początku, buu
Ja mam jakaś obsesję, namiętnie szukam psikaczy bez protein Dove chyba w ogóle nie pakuje protein do swoich psikaczy, ale szczerze mówiąc znaleźć coś be gliceryny czy glikolu to wyzwanie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-10-05 o 11:29
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:35   #4746
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
A jakoś słabo pamiętam tego posta, ale ona chyba nawet olejuje włosy dziecku? Ja też olejowałam, jak walczyłam z ciemieniuchą, bo tak się robi ale 10msc dziecku generalnie tylko myję i myślę, że jeszcze długo na tym poprzestaniemy.
Przy ciemieniusze i swojemu dziecku olejowałabym włosy, ale poza tym przypadkiem - nie ma mowy. Samo podejmie decyzję w swoim czasie
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Nie znacie, ale chyba chciałabym poznać
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Tylko nie wiem, jak to będzie z argininą używaną często, bo jak pisała Kascysko (i sama się zresztą przekonałam), proteiny to kiepski pomysł w produktach b/s, ale czy aminokwasy też?
Również
Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Ja przykładowo po każdym myciu po serum, spryskuje włosy sprayem z welli z chitozanem zwiększającym objętośc, podsuszam zimnym nawiewem z głową w dół, potem wgniatam klasyczny żel z bielendy (stary skład) i daję im wyschnąć - za kilkanaście godzin włosy łapią sztywność i objętość po koku i tak zostaje do następnego mycia - dodaje mi to jakieś 50% objętości i włosy wyglądają nawet gęsto. Teraz zastanawiam się nad pianką got2be volumania.
Owszem, jak i jego pochodne

Zaczynam się irytować: myję włosy w Krakowie i wtedy cokolwiek bym nie nałożyła są w zasadzie świetne.

Myję w domu, bez żadnego odżywiania przedmyciowego - i za Chiny Ludowe nie idzie ich domyć
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:56   #4747
Dolczi
Zakorzenienie

Wstawiam zdjęcie koloru. Włosy oczywiście są równo obcięte i kolor jest bardziej żywy. Tak się ułożyły dzisiaj. No i nie szykowałam ich do zdjęcia. Wolałam pokazać je takie jakie są. Dziś mają lepszy dzień.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Nie ubij mnie, ale czy szamponetki na Ciebie działają? Takie maski niewiele się od nich różnią poza ceną. Im bardziej porowate i sprane włosy, tym efekt lepszy. Oczywiście chodzi mi o kasę, to nie są tanie kosmetyki. Blondynka po rozjaśniaczu będzie swojej maseczki używała wieki, szatynka raczej zużyje szybko, bo efekt szybciej przestanie być widoczny. Wersja żelowa od Artego klik jest jeszcze droższa Spróbować oczywiście warto, chociaż najlepiej byłoby dorwać barwniki w płynie (kosmetyczne) i dodawać do ulubionej maseczki.
Swego czasu się zastanawiałam nad kupieniem takich barwników, niby do produkcji mydełek, ale jakoś było mi żal na przesyłkę
Ja mam jakaś obsesję, namiętnie szukam psikaczy bez protein Dove chyba w ogóle nie pakuje protein do swoich psikaczy, ale szczerze mówiąc znaleźć coś be gliceryny czy glikolu to wyzwanie
Gdzie te barwniki można kupić? Mam maskę koloryzującą Artego, ale to droga impreza. Szamponetka u mnie po 3 myciach schodzi całkowicie.

Swoją drogą Isana wypuściła szampony i odżywki dla blondynek, szatynek i rudasów.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2014-10-05 o 11:59
Stary 2014-10-05, 11:58   #4748
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcie koloru. Włosy oczywiście są równo obcięte i kolor jest bardziej żywy. Tak się ułożyły dzisiaj. No u nue szykowałam ich do zdjęcia. Wolałam pokazać je takie jakie są. Dziś mają lepszy dzień.
Masz piękne włosy
Stary 2014-10-05, 12:00   #4749
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48403526]Wolha - cieszę się, że bananowy Kallos Ci podszedł [/QUOTE]

Ja się cieszę tym bardziej

W ogóle mam dla Ciebie ciekawą informację. Pamiętam, że kiedyś pisałyśmy tutaj, że u nas nie mozna dostać masek Bingo Spa. Buszując w internecie za czymś zupełnie innym odkryłam, że sklep AllePaznokcie znajduje się stacjonarnie w Poznaniu (Szczaneckiej 1) i można w nim dostać Bingo

Cytat:
Wstawiam zdjęcie koloru. Włosy oczywiście są równo obcięte i kolor jest bardziej żywy. Tak się ułożyły dzisiaj. No u nue szykowałam ich do zdjęcia. Wolałam pokazać je takie jakie są. Dziś mają lepszy dzień.
Piękne. Kolor śliczny + wyglądaja tutaj na całkiem grube.
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 12:06   #4750
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Masz piękne włosy
Dziękuję. Szkoda tylko, że krótkie, cienkie i niezbyt gęste. Musiałam je tylko Batiste psiknąć, bo skalp był oklapnięty.

Moim ideałem włosowym jest Rachel Levere. Burza rudych loków.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość

W ogóle mam dla Ciebie ciekawą informację. Pamiętam, że kiedyś pisałyśmy tutaj, że u nas nie mozna dostać masek Bingo Spa. Buszując w internecie za czymś zupełnie innym odkryłam, że sklep AllePaznokcie znajduje się stacjonarnie w Poznaniu (Szczaneckiej 1) i można w nim dostać Bingo

Piękne. Kolor śliczny + wyglądaja tutaj na całkiem grube.
Dziękuję

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2014-10-05 o 12:05
Stary 2014-10-05, 12:08   #4751
Mrs Mysza
Raczkowanie

Właśnie mi się kliknęły ampułki Placenta na all Stwierdziłam, że muszę w końcu wypróbować na własnym skalpie.

Edytowane przez Mrs Mysza
Czas edycji: 2014-10-05 o 12:09
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 12:14   #4752
Konto usunięte

Cytat:

Dzięki za takie fajne wieści! Oni faktycznie prowadzą tam sprzedaż stacjonarnie, czy mają tam tylko siedzibę firmy?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

A za co mam Cię ubijać? Ja "chemii" w koloryzacji absolutnie nie demonizuję, jestem z nią po prostu ostrożna, bo zrobiłam sobie kiedyś krzywdę farbami drogeryjnymi i z dużym trudem naprawiłam te szkody, dlatego od niej stronię, bo boję się, że znów zrobię coś źle i włosy ucierpią

Jeśli mam być szczera, to szamponetki nie przyszły mi nawet do głowy, bo mam nadal we włosach indygo i hennę, więc automatycznie obawiam się glona Aczkolwiek przyznaję się bez bicia, ze nie sprawdzałam nawet składów pod kątem możliwości zafundowania mi glona, bo najzwyczajniej na świecie nie czuję się w tym temacie pewnie ^^

Natomiast z "chemicznymi barwnikami solo" nie potrafię się bawić, brak mi tu wiedzy poza podstawami typu gaszenie żółci, gaszenie rudości, gaszenie zieleni, przyciemnianie itd. Mam na koncie jedynie zabawę fioletową płukanką Delii (żeby cokolwiek u mnie dała musiałam rozpuścić pół butelki w litrze wody -.-) i gencjaną (jej również musiałam sporo dodawać i często kończyłam z takim stężeniem barwnika na włosach, że brudziłam nimi wszystko. Ale co tam, grunt, że miałam czarne włosy z fioletowym połyskiem c'nie? ). Da się w ogóle jednym barwnikiem w masce pogłębić naturalny kolor włosów z pogranicza czerni i bardzo ciemnego brązu?

Hehe piątka! Też swojego czasu szukałam psikaczy bez protein, ale porzuciłam ten projekt, bo gliceryna mi fundowała puszka-okruszka na głowie Jak doprowadzę włosy do porządku to przetestuję tego Dove'a, zobaczymy, czy nadal nie lubię się z gliceryną.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 12:15   #4753
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość
Właśnie mi się kliknęły ampułki Placenta na all Stwierdziłam, że muszę w końcu wypróbować na własnym skalpie.
Miałam. Są super.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-10-05, 12:18   #4754
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam zdjęcie koloru. Włosy oczywiście są równo obcięte i kolor jest bardziej żywy. Tak się ułożyły dzisiaj. No i nie szykowałam ich do zdjęcia. Wolałam pokazać je takie jakie są. Dziś mają lepszy dzień.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Gdzie te barwniki można kupić? Mam maskę koloryzującą Artego, ale to droga impreza. Szamponetka u mnie po 3 myciach schodzi całkowicie.

Swoją drogą Isana wypuściła szampony i odżywki dla blondynek, szatynek i rudasów.
Bardzo ładne, w życiu bym nie powiedziała, że wysokoporowate Kolor swietny.

Barwniki np. http://ecospa.pl/kategoria/bazy-mydl...rwniki-i-formy
http://www.krainamydelek.pl/p93,barw...pielowych.html

Nie wiem jak z pigmentacją, ale ja potrzebuję do tonowania pastelowego (czyli słabizna). Pianka Venita jest świetna, ale trzeba ją zamieniać w płyn i przelewać. Gotowego czerwonego barwnika nie widziałam, więc mnie to zaciekawiło.

Zobacz jakie barwniki ma ta maseczka w składzie, podejrzewam, że przede wszystkim żółty (który wygląda bardziej jak pomarańczowy) i pomarańczowy. Możesz sobie kupić któryś toner np. La riche directions i dodawać do zwykłej odżywki. Nie testowałam, jedynie czytałam opinie.

Teestowałam za to płukankę Flor Illum Zloto, ma intensywny pomarańczowy kolor. Gdy nosiłam rudawe blondy, fajnie przedłużała kolor. Dodawałam do szamponów i masek. Można ją kupic w hurtowniach Polwell

Patrzyłam na Isanę do blondu. Dowalili żółty barwnik, fanki chłodnych blondów raczej powinny od niej uciekać
Stary 2014-10-05, 12:23   #4755
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak z pigmentacją, ale ja potrzebuję do tonowania pastelowego (czyli słabizna). Pianka Venita jest świetna, ale trzeba ją zamieniać w płyn i przelewać. Gotowego czerwonego barwnika nie widziałam, więc mnie to zaciekawiło.

Zobacz jakie barwniki ma ta maseczka w składzie, podejrzewam, że przede wszystkim żółty (który wygląda bardziej jak pomarańczowy) i pomarańczowy. Możesz sobie kupić któryś toner np. La riche directions i dodawać do zwykłej odżywki. Nie testowałam, jedynie czytałam opinie.

Teestowałam za to płukankę Flor Illum Zloto, ma intensywny pomarańczowy kolor. Gdy nosiłam rudawe blondy, fajnie przedłużała kolor. Dodawałam do szamponów i masek. Można ją kupic w hurtowniach Polwell

Patrzyłam na Isanę do blondu. Dowalili żółty barwnik, fanki chłodnych blondów raczej powinny od niej uciekać
Dzięki. Miałam jakiś toner profesjonalny w pojemności jednorazowej- słaby. Miałam też płukankę Flor Illum miedzianą- efektu zero. Pomyślę o barwniku pomarańczowym z linka podanego przez Ciebie. Ew. o Venicie- Ty tę przerobioną piankę nakładasz bezpośrednio na włosy czy mieszasz z odżywką.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2014-10-05 o 12:24
Stary 2014-10-05, 12:27   #4756
kascysko
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48405100]
(... ) i gencjaną (jej również musiałam sporo dodawać i często kończyłam z takim stężeniem barwnika na włosach, że brudziłam nimi wszystko. Ale co tam, grunt, że miałam czarne włosy z fioletowym połyskiem c'nie? ).
[/QUOTE]
Moimi gencjanowymi końcówkami zafarbowałam sobie kołnierz mojego wyjściowego fartucha, musiałam kupić nowy na zajęcia ze studentami
Cytat:
Powiem bezstronnie, że od dawna mam spore wątpliwości dotyczące porowatości włosów Dolczi
Stary 2014-10-05, 12:32   #4757
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48405100]

A za co mam Cię ubijać? Ja "chemii" w koloryzacji absolutnie nie demonizuję, jestem z nią po prostu ostrożna, bo zrobiłam sobie kiedyś krzywdę farbami drogeryjnymi i z dużym trudem naprawiłam te szkody, dlatego od niej stronię, bo boję się, że znów zrobię coś źle i włosy ucierpią
[/quote] Chodziło mnie o to, że mogłam zgasić zapał Masz odporne niskopory, a takie odświeżacze się z nimi nie lubią. Słabo działają, a dużo kosztują
Cytat:
eśli mam być szczera, to szamponetki nie przyszły mi nawet do głowy, bo mam nadal we włosach indygo i hennę, więc automatycznie obawiam się glona Aczkolwiek przyznaję się bez bicia, ze nie sprawdzałam nawet składów pod kątem możliwości zafundowania mi glona, bo najzwyczajniej na świecie nie czuję się w tym temacie pewnie ^^

Natomiast z "chemicznymi barwnikami solo" nie potrafię się bawić, brak mi tu wiedzy poza podstawami typu gaszenie żółci, gaszenie rudości, gaszenie zieleni, przyciemnianie itd. Mam na koncie jedynie zabawę fioletową płukanką Delii (żeby cokolwiek u mnie dała musiałam rozpuścić pół butelki w litrze wody -.-) i gencjaną (jej również musiałam sporo dodawać i często kończyłam z takim stężeniem barwnika na włosach, że brudziłam nimi wszystko. Ale co tam, grunt, że miałam czarne włosy z fioletowym połyskiem c'nie? ). Da się w ogóle jednym barwnikiem w masce pogłębić naturalny kolor włosów z pogranicza czerni i bardzo ciemnego brązu?
Najlepiej zgapić mieszankę barwników
Ja się zupełnie nie dziwię, że gencjana na Tobie nie działała. Ona jest dla blondynek, przede wszystkim żółtawych. Neutralizuję żółty, z pomarańczowym, a tym bardziej czerwonym sobie nie bardzo radzi.
Widziałam efekty ochładzania brązu na różnych blogach, kolor był chłodniejszy, ale wyglądał po prostu trochę nienaturalnie. Nie jak popielaty brąz, a szaro-fioletowy

Na żółty kładziemy fiolet, na pomarańczowe tony niebieski, a na czerwone, które są zmorą szatynek zielony Jeżeli kolory są na granicy, to mieszamy Zgodnie z kołem kolorów używamy koloru naprzeciwko naszego.

Nie wiem jaką bazę mają kosmetyki do brązów, ale można podpatrzeć na skład szamponetek. Czarny barwnik raczej na pewno tam jest
Cytat:
Hehe piątka! Też swojego czasu szukałam psikaczy bez protein, ale porzuciłam ten projekt, bo gliceryna mi fundowała puszka-okruszka na głowie Jak doprowadzę włosy do porządku to przetestuję tego Dove'a, zobaczymy, czy nadal nie lubię się z gliceryną.
Wizażnki nie mogą się mylić nie po to Dove wysłał im za darmo kosmetyki do testów
Stary 2014-10-05, 12:33   #4758
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Moimi gencjanowymi końcówkami zafarbowałam sobie kołnierz mojego wyjściowego fartucha, musiałam kupić nowy na zajęcia ze studentami
To znasz mój ból Siostro

Cytat:

Flor Illum ma czerwoną płukankę Miałam, efekt oczywiście zerowy nawet po użyciu stężenia, o którym wolę nie mówić xD

Hmm, toner to niezły pomysł - że też mi do głowy to nie przyszło, a przecież w Ostrym Cięciu już parę razy pogłębiali nawet naturalne kolory tonerami. Pamiętam jak Halb kiedys wspomniała, że toner to składowo odżywka z barwnikami więc krzywdy nie zrobi. Tylko pisała też chyba, że po tonerze można doświadczyć tzw. "bleeding" (zabawnie to nazwano xD) np. kiedy dopadnie nas ulewa itd. Prawda to? Nie chciałabym sobie upaćkać kolejnych ciuchów

Isanowe serie do rudości, brązów i blondów są przecież w Rossie od dawna Odświeżyli serię czy jak?
Stary 2014-10-05, 12:35   #4759
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48405100]Dzięki za takie fajne wieści! Oni faktycznie prowadzą tam sprzedaż stacjonarnie, czy mają tam tylko siedzibę firmy? [/QUOTE]

Mają ponąć sklep stacjonarny. Gdzieś na stronie jest napisane: zapraszamy do sklepu stacjonarnego. Mam zamiar przejść się tam w najbliższym czasie bo pewną perełkę z profesjonalnej linii Apis i wtedy sprawdzę też Bingo i napiszę jak z dostepnością
Stary 2014-10-05, 12:38   #4760
Konto usunięte

Cytat:
Chodziło mnie o to, że mogłam zgasić zapał Masz odporne niskopory, a takie odświeżacze się z nimi nie lubią. Słabo działają, a dużo kosztują

Najlepiej zgapić mieszankę barwników
Ja się zupełnie nie dziwię, że gencjana na Tobie nie działała. Ona jest dla blondynek, przede wszystkim żółtawych. Neutralizuję żółty, z pomarańczowym, a tym bardziej czerwonym sobie nie bardzo radzi.
Widziałam efekty ochładzania brązu na różnych blogach, kolor był chłodniejszy, ale wyglądał po prostu trochę nienaturalnie. Nie jak popielaty brąz, a szaro-fioletowy

Na żółty kładziemy fiolet, na pomarańczowe tony niebieski, a na czerwone, które są zmorą szatynek zielony Jeżeli kolory są na granicy, to mieszamy Zgodnie z kołem kolorów używamy koloru naprzeciwko naszego.

Nie wiem jaką bazę mają kosmetyki do brązów, ale można podpatrzeć na skład szamponetek. Czarny barwnik raczej na pewno tam jest
Wizażnki nie mogą się mylić nie po to Dove wysłał im za darmo kosmetyki do testów
E tam, moim zapałem się nie przejmuj - trochę zdrowego rozsądku zawsze jest dla mnie w cenie ^^ Co do maski - nie łudzę się, że "złapie" na moich włosach, ale póki są konkretnie podniszczone (chociaż nie tak, żeby się rozdwajać czy łamać, no way) to nie mogę się oprzeć chęci na eksperyment Przetestuję tę maskę, jak nic nie da, to zainteresuję się i barwnikami, o których pisałaś i tonerami czy nawet szamponetkami (tylko się najpierw upewnię czy nie będzie glona xD).

Dziękuję za cenne podpowiedzi

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Mają ponąć sklep stacjonarny. Gdzieś na stronie jest napisane: zapraszamy do sklepu stacjonarnego. Mam zamiar przejść się tam w najbliższym czasie bo pewną perełkę z profesjonalnej linii Apis i wtedy sprawdzę też Bingo i napiszę jak z dostepnością
Kocham Cię Będę wdzięczna za info, aż jestem ciekawa co tam mają
Stary 2014-10-05, 12:39   #4761
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Miałam jakiś toner profesjonalny w pojemności jednorazowej- słaby. Miałam też płukankę Flor Illum miedzianą- efektu zero. Pomyślę o barwniku pomarańczowym z linka podanego przez Ciebie. Ew. o Venicie- Ty tę przerobioną piankę nakładasz bezpośrednio na włosy czy mieszasz z odżywką.
A jak używałaś płukanki? W misce? U mnie działało tylko dodawanie do masek, mieszanka była aż ciemnopomarańczowa, dawałam sporo kropel. Flor Illum nie są raczej mocne niestety, tylko dodawanie kropelek do gotowców coś tam dawało.

Gdyby było coś o mocy gencjany w innych kolorach, byłabym wniebowzięta.

Swoją Venitę zamieniam w płyn, bo zwyczajnie potrzebuję kilku kropelek. Porcja pianki wrzucona do porcji maski to dla mnie za dużo jeżeli chcę mieć perłowy blond.

Z takiej rudości pomarańczowej jest chyba tylko oranż KLIK Nie miałam i opinii też nie widziałam. Niestety, poziom napigmentowania tych pianek się różni
Stary 2014-10-05, 12:43   #4762
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
A jak używałaś płukanki? W misce? U mnie działało tylko dodawanie do masek, mieszanka była aż ciemnopomarańczowa, dawałam sporo kropel. Flor Illum nie są raczej mocne niestety, tylko dodawanie kropelek do gotowców coś tam dawało.

Gdyby było coś o mocy gencjany w innych kolorach, byłabym wniebowzięta.

Swoją Venitę zamieniam w płyn, bo zwyczajnie potrzebuję kilku kropelek. Porcja pianki wrzucona do porcji maski to dla mnie za dużo jeżeli chcę mieć perłowy blond.

Z takiej rudości pomarańczowej jest chyba tylko oranż KLIK Nie miałam i opinii też nie widziałam. Niestety, poziom napigmentowania tych pianek się różni
Dodawałam do dzbanka z wodą i płukałam włosy po myciu i odżywce. Wyciśnietą piankę wystarczy rozbełtać i dodać do maski?

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2014-10-05 o 12:46
Stary 2014-10-05, 12:44   #4763
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48405375]

Hmm, toner to niezły pomysł - że też mi do głowy to nie przyszło, a przecież w Ostrym Cięciu już parę razy pogłębiali nawet naturalne kolory tonerami. Pamiętam jak Halb kiedys wspomniała, że toner to składowo odżywka z barwnikami więc krzywdy nie zrobi. Tylko pisała też chyba, że po tonerze można doświadczyć tzw. "bleeding" (zabawnie to nazwano xD) np. kiedy dopadnie nas ulewa itd. Prawda to? Nie chciałabym sobie upaćkać kolejnych ciuchów
[/quote] Teoretycznie toner ma po prostu więcej barwników niż takie maski A w OC używali Artego My Color Reflex właśnie. Szkoda, że takie drogie

Cytat:
Isanowe serie do rudości, brązów i blondów są przecież w Rossie od dawna Odświeżyli serię czy jak?
Profeszjonal
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...d-spulung.html
Stary 2014-10-05, 12:58   #4764
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Erishkigal - narzekasz na gęstość włosów dość często, myślałaś o wgniataniu w nie czegoś co doda objętości albo je trochę usztywni? w ogóle jak to jest z tak długimi włosami jeśli chodzi o stosowanie środków do stylizacji? Ja przykładowo po każdym myciu po serum, spryskuje włosy sprayem z welli z chitozanem zwiększającym objętośc, podsuszam zimnym nawiewem z głową w dół, potem wgniatam klasyczny żel z bielendy (stary skład) i daję im wyschnąć - za kilkanaście godzin włosy łapią sztywność i objętość po koku i tak zostaje do następnego mycia - dodaje mi to jakieś 50% objętości i włosy wyglądają nawet gęsto. Teraz zastanawiam się nad pianką got2be volumania.
Narzekam, ale głównie chodzi mi o to, że np. po przerzuceniu włosów do przodu nie jest ich dużo, chciałabym też móc przerzucić część na plecy i 2 części do przodu, ale jest ich za mało i to wygląda żałośnie Wydaje mi się (poprawcie, jeśli się mylę), że pianki spraye itd na objętość działają głównie na efekt push up przy skalpie, a na tym raczej mi nie zależy. Z takich produktów to używałam tylko sprayu dodającego objętości z Marion, i tylko sklejał włosy i nic więcej nie robił. Pewnie jakbym użyła czegoś naprawdę dodającego objętości, to miałabym efekt fryzury emo, czyli dużo na górze i mało na dole
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48403526]Huhu jaką ciekawą dyskusję tu nadrobiłam! Gdyby nie ten wątek, nie miałabym pojęcia co się dzieje w blogosferze - od dawna nie czytam już blogów (poza Kascyskowym), bo moim zdaniem wypaliły się. Dobre były dla początkujących, żeby mieć się od czego odbijać i co weryfikować - teraz większość z nas prędzej znajdzie błędy logiczne w notkach, niż nowe dla nas informacje.
[/QUOTE]
Zgadzam się, poza tym te rady, które ostatnio widuję u A. są takie mało odkrywcze, oczywiste. Odpowiedź na prawie każdy problem brzmi 'oczyszczaj włosy co jakiś czas, używaj delikatnych detergentów, nie trzyj włosów ręcznikiem, podetnij i zabezpieczaj końcówki, zdrowo się odżywiaj', itd. Ogólnie wolę blogi osób, które piszą o swoich odczuciach, dodają recenzje kosmetyków i traktują blog jako 'swój włosowy pamiętnik', niż te, które dodają porady, które powtarzały się już milion razy typu 'co zrobić, żeby końcówki się nie rozdwajały'.
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48403526]
Erish, piękny kolor włosów zaprezentowałaś na jednym ze zdjęć
[/QUOTE]
Dziękuję

Dolczi, ale genialny kolor!
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 12:59   #4765
swan999
Zakorzenienie

Dolczi naprawdę piękne masz włosy a i kolor fajny

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 13:07   #4766
Melanchton
Zakorzenienie

U mnie problemy z objętością rozwiązał stosowany u nasady puder got2be, więc zrezygnowałam z "usztywniania" reszty, na razie.
Ale i tak spytam, co to za spray.

Edytowane przez Melanchton
Czas edycji: 2014-10-05 o 13:23
Melanchton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 13:23   #4767
Konto usunięte

Cytat:
Teoretycznie toner ma po prostu więcej barwników niż takie maski A w OC używali Artego My Color Reflex właśnie. Szkoda, że takie drogie

Profeszjonal
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...d-spulung.html
Dzięki za informację, w takim razie po masce do eksperymentów polecą tonery jeśli znajdę wcześniej odp. na parę pytań z nimi związanych

Aaaa ta seria! Miałam ją w rękach przecież ostatnio i machnęłam na nią ręką, bo akurat szukałam czegoś z cięższym składem xD
Stary 2014-10-05, 13:44   #4768
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Dolczi naprawdę piękne masz włosy a i kolor fajny
Dziękuję.
Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Narzekam, ale głównie chodzi mi o to, że np. po przerzuceniu włosów do przodu nie jest ich dużo, chciałabym też móc przerzucić część na plecy i 2 części do przodu, ale jest ich za mało i to wygląda żałośnie Wydaje mi się (poprawcie, jeśli się mylę), że pianki spraye itd na objętość działają głównie na efekt push up przy skalpie, a na tym raczej mi nie zależy. Z takich produktów to używałam tylko sprayu dodającego objętości z Marion, i tylko sklejał włosy i nic więcej nie robił. Pewnie jakbym użyła czegoś naprawdę dodającego objętości, to miałabym efekt fryzury emo, czyli dużo na górze i mało na dole

Zgadzam się, poza tym te rady, które ostatnio widuję u A. są takie mało odkrywcze, oczywiste. Odpowiedź na prawie każdy problem brzmi 'oczyszczaj włosy co jakiś czas, używaj delikatnych detergentów, nie trzyj włosów ręcznikiem, podetnij i zabezpieczaj końcówki, zdrowo się odżywiaj', itd. Ogólnie wolę blogi osób, które piszą o swoich odczuciach, dodają recenzje kosmetyków i traktują blog jako 'swój włosowy pamiętnik', niż te, które dodają porady, które powtarzały się już milion razy typu 'co zrobić, żeby końcówki się nie rozdwajały'.

Dziękuję

Dolczi, ale genialny kolor!
Dziękuję.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-10-05, 13:58   #4769
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48405425]Kocham Cię Będę wdzięczna za info, aż jestem ciekawa co tam mają [/QUOTE]

Hihi, aż się zarumieniłam Też jestem bardzo ciekawa bo na stronie sporo fajnych rzeczy. Jeśli chodzi o produkty włosowe to podobnie jak w Eurokosie, tyle, że Eurokos nie mam Bingo, a AllePzanokcie nie posiadają w asortymencie olejów.

Zobaczę co jest dostepne stacjonarnie i spytam się czy istnieje mżliwość zamówienia na stronie, ale odebrania sacjonarnie.

Pozachwycam się jeszcze raz nad Kallosem bananowym. Wczoraj włosy po nim i po (ryzyk - fizyk) nowej piance wyglądały świetnie. Dzisiaj po nocnym maratonie imprezowym po którym normalnie miałabym stóg siana nadal są świetne. Chyba sobie zaszaleję i kupię kiedyś cały baniaczek bananka
Stary 2014-10-05, 19:00   #4770
nysiak1910
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoldHairCare Pokaż wiadomość
Ja to nie wiedziałam czy to tak na serio z tą książką Anwen
Hmm... W sumie jeszcze nie widziałam nigdzie książki o włosach ale jak się powodzi dziewczynie to nic tylko się cieszyć :-D ciekawe tylko co się w niej ciekawego znajdzie
Z reklamami i naciąganiem masz rację niestety niektórych blogów juz nie odwiedzam tak często jak kuedyś albo w ogóle ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja mam książkę "co zrobić żeby nie wypadały włosy" Spencer David Kobren ale z pozycją Anwen chętnie się zapoznam

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości