Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-04, 21:06   #1741
201612060923
Konto usunięte

Dot.: Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :)

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Wiesz co mnie kręcą tyko te z ich limitek które są "poważniejsze", mają stonowane kolory, żadne szalone, fioletowe czy czarne szminki
Ta limitka Essena naprawdę idealnie trafiła w mój kosmetyczny gust
Kiedyś chyba Essence wypuściło limitkę gdzie była czarna, metaliczna szminka do ust.
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:09   #1742
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thewerka27 Pokaż wiadomość
Heloł, heloł

Jeśli chodzi o kremy pod oczy, to ja polecam All About Eyes z Clinique. Produkt zdecydowanie warty swojej wysokiej ceny.

Muszę się Wam pochwalić, w środę pomalowałam paznokcie moim najnowszym nabytkiem, jeśli chodzi o lakiery (o ten --> http://4.bp.blogspot.com/-PT-xYSiYG0...k/s1600/w1.jpg) i dopiero dzisiaj zaczęły się ścierać końcówki. Dla mnie to ósmy cud świata. Bardzo podoba mi się ten kolor no i jeszcze ta trwałość, rewelacja. Jak tylko będzie w R. promo, na które tak wszystkie czekamy, to na pewno skuszę się na pozostałe kolory

Niedawno wstałam a tu taka niespodzianka! Aaaa! Są już napisy do Vempajersów
jeju jaki boski lakier
Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
S

A dzisiaj zamierzam się tak wyszykować i wylaszczyć, zrobić z siebie super laskę na wieczór Zazwyczaj jak mam takie plany, to potem wychodzi tak- . Bo zazwyczaj albo dziura w rajstopach/ wlosy nie chcą się układać/ lakier do paznokci się odkształcił/ kreska na oku nie chce się zrobić Też tak macie? A jak się szykuję do pracy to wszystko olewam a wychodzi fajnie

Idę dalej sprzątać
ja ostatnio staram się codziennie mieć czas dla siebie na pielęgnację
Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość

Nooo, trochę nadrobiłam.
Ja nadal chora (tydzień już ) ale lepiej mi, w poniedziałek choćby się waliło i paliło muszę iść do pracy. W ogóle muszę się dziś ogarnąć bo mam po południu ważne spotkanie towarzyskie.
I wypadałoby posprzątać bo mam w domu bajzel że hoho. Ostatnio sprzątał Tż więc wypadałoby że moja kolej.
Tż na uczelni, ma zajęcia ze studentami, współczuję mu bardzo Pisał mi smsa że są oczywiście nieprzygotowani - ma dobre serduszko i im oczywiście przełożył termin
W ogóle a propo sprzątania to baaardzo nie lubię tego robić - jak mieszkałam z rodzicami w LO to całą chałupę potrafiłam posprzątać jak chciałam trochę więcej kasy - teraz ja mam ochotę komuś zapłacić za posprzątanie
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że mnie praktycznie całymi dniami nie ma a jak wracam to padnięta jestem
Ech, potrzebowałam się wyżalić, ale w listopadzie i grudniu zwalniam więc mam nadzieję że będzie lepiej

Miłej soboty
Ja to od dawna wiem, że pracoholik z Ciebie Ale też wiem, że lubisz swoją pracę
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48395354]

Przeglądnęłam sobie katalog Avonu. Powiem Wam coś-jestem cholernie sentymentalna. Do Avonu też-lubię ich perfumy, kosmetyki z serii Naturals oraz PlanetSpa. Choć zamawiam wybitnie rzadko i malutko, bo mam trudno do konsultantki-siostra mi załatwia czasem coś z Avonu.([/QUOTE]
ja na szczęscie dzięki jednej wizażance mam dostęp do Avonu Niektóre perełki mam tam swoje Ale ja tez lubię nowości testować
Stary 2014-10-04, 21:14   #1743
florence244
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48400611]Kiedyś chyba Essence wypuściło limitkę gdzie była czarna, metaliczna szminka do ust.[/QUOTE]

a no właśnie, za takie limitki to im serdecznie dziękuję
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 21:21   #1744
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś z TŻ zrobiliśmy sobie zakupowe szaleństwo
On dostał ode mnie pieniążki na imieniny i zakupił sobie wreszcie zegarek, bo jego stary został ukradziony.
A ja poszalałam jak zwykle kosmetycznie- poleciałam do Natury a tsam dwie nowe limitki i z Essence i Catrica, potem trafiłam do salonu firmowego NYXa a tam nowości zwariowałam, oszalalam
wstąpiłam też do Ziajki po mydło- wzięłam herbatę z cynamonem, zobaczymy jak się sprawdzi
oo z essence mnie te błyszczyki kuszą
Cytat:
Daydreaming, daj znać jak wrażenia po obejrzeniu odcinka, ja jestem trochę zawiedziona

Florence, zaszalałaś Ja widziałam ostatnio tę limitkę, ale nic mnie nie urzekło. W ogóle mam wrażenie, że LE z Essence są jakieś takie nijakie od dłuższego czasu. Kiedyś były ciekawsze
kiedyś miały normalne ceny te limitki

Ogarnęłam trochę mieszkanie
I czekam aż się pranie upierze.
Mam zamiar wywiesić na balkonie na noc i jutro przez cały dzień mi się wysuszy na słońcu Muszę w końcu suszarkę kupić
Stary 2014-10-04, 21:26   #1745
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Ten nudziakowy róż bardzo ładnie wygląda na ustach, ładnie pachnie i dość długo się trzyma
Stary 2014-10-04, 21:34   #1746
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
a no właśnie, za takie limitki to im serdecznie dziękuję
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ew-458347-masz, niech Ci się śni po nocach.

Cytat:

Ogarnęłam trochę mieszkanie
I czekam aż się pranie upierze.
Mam zamiar wywiesić na balkonie na noc i jutro przez cały dzień mi się wysuszy na słońcu Muszę w końcu suszarkę kupić
Ja jakoś nie mam ciągu do błyszczyków. Ciągle się boję na usta nakładać czegoś co daje kolor/mocny połysk.

U nas wszystko wisi na sznurach na podwórku, a jak pogoda nie sprzyja to na sznurach na piętrze. Nie lubię rozwieszać i zbierać prania.

A ja teraz codziennie muszę odkurzać ten durny dywan. Tęsknię za swoim dawnym pokojem.
Stary 2014-10-04, 21:39   #1747
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abisans Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ew-458347-masz, niech Ci się śni po nocach.

Ja jakoś nie mam ciągu do błyszczyków. Ciągle się boję na usta nakładać czegoś co daje kolor/mocny połysk.
Będzie dziś koszmar jak nic!

Ten z tej limitki to raczej bardziej taka pomadka w płynie. Daje satynowy efekt na ustach, żadnego połysku
Stary 2014-10-04, 21:50   #1748
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś miały normalne ceny te limitki
o to to! lakier za 8/9 złotych, a taki sam kolor tylko pod inną nazwą znajduje się w standardowej ofercie za 5 złotych.

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 22:21   #1749
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Ten nudziakowy róż bardzo ładnie wygląda na ustach, ładnie pachnie i dość długo się trzyma
ile kosztuje? Napiszę przyjaiółce żeby mi kupiła
Cytat:
Napisane przez Abisans Pokaż wiadomość

U nas wszystko wisi na sznurach na podwórku, a jak pogoda nie sprzyja to na sznurach na piętrze. Nie lubię rozwieszać i zbierać prania.

A ja teraz codziennie muszę odkurzać ten durny dywan. Tęsknię za swoim dawnym pokojem.
a ja się zakochałam jakiś czas temu w intensywnych kolorach pomadek/błyszczyków

A ja kocham prać, rozwieszać i prasować
Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
o to to! lakier za 8/9 złotych, a taki sam kolor tylko pod inną nazwą znajduje się w standardowej ofercie za 5 złotych.
no włąśnie. KIedyś limitki nie przekraczały 10 zł a teraz

Podoba mi się ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=3blRVX0gcBY
Stary 2014-10-04, 22:42   #1750
201612060923
Konto usunięte

Ja nie lubię hip-hopu ani rapu. Jak starsza siostra jeszcze z nami mieszkała, to non-stop puszczała coś w tym stylu-jest ogromną fanką. Ja zaś nigdy się nie przekonałam.

Kurczę, chyba mnie łapie katar.
Stary 2014-10-04, 22:48   #1751
ParoleParole
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48401858]Ja nie lubię hip-hopu ani rapu. Jak starsza siostra jeszcze z nami mieszkała, to non-stop puszczała coś w tym stylu-jest ogromną fanką. Ja zaś nigdy się nie przekonałam.

Kurczę, chyba mnie łapie katar.[/QUOTE]

ile Ty masz rodzeństwa?
Stary 2014-10-04, 22:53   #1752
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
ile Ty masz rodzeństwa?
Dwóch braci(jeden 24, drugi 5 lat, nie pytać dlaczego taka różnica wieku, bo rodziców nigdy się nie da do końca zrozumieć, co zresztą działa też w drugą stronę) i dwie siostry(17 i 22 lata). Chociaż czasami robię w myślach plebiscyt Kto spośród nich jest najgorszy(wierzcie mi, z nimi poznałam wszystkie problemy związane z rodzeństwem), to jednak ciężko mi wyobrazić sobie życie bez nich.
Stary 2014-10-04, 23:14   #1753
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paroleparole Pokaż wiadomość
8,99
Stary 2014-10-04, 23:22   #1754
daydreaming_
Zakorzenienie

Nie pamiętam już która z Was (Abisans?) mówiła, że nie lubi lakierów z Essence bo szybko odpryskują, a ja mówiłam, że są w porządku, bo wytrzymują mi do 4 dni na paznokciach. I tutaj niespodzianka! Pomalowałam paznokcie wczoraj lakierem z Essence i przed chwilą, w kąpieli, lakier odpadł płatami. Normalnie se wziął i odpadł

Stary 2014-10-04, 23:26   #1755
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Nie pamiętam już która z Was (Abisans?) mówiła, że nie lubi lakierów z Essence bo szybko odpryskują, a ja mówiłam, że są w porządku, bo wytrzymują mi do 4 dni na paznokciach. I tutaj niespodzianka! Pomalowałam paznokcie wczoraj lakierem z Essence i przed chwilą, w kąpieli, lakier odpadł płatami. Normalnie se wziął i odpadł
Tak, to ja na nie marudziłam.
Tak samo w kąpieli odłażą mi płatami te lakiery z serii Gel Finish Avonu. Inne marki mi tego nie robią.
Stary 2014-10-04, 23:42   #1756
daydreaming_
Zakorzenienie

Wątek przegląda 3 użytkowników i 40 gości. Mamy dzisiaj wzięcie

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48402303]Tak, to ja na nie marudziłam.
Tak samo w kąpieli odłażą mi płatami te lakiery z serii Gel Finish Avonu. Inne marki mi tego nie robią.[/QUOTE]
Nigdy mi się nic takiego wcześniej nie zdażyło. Może to wina tego, że jeszcze na końcu nałożyłam matujący top

Stary 2014-10-05, 09:10   #1757
florence244
Zakorzenienie

Cześć Ziajoholiczki
Co tu taka cisza? 9 a Wy śpicie?

Miłej niedzieli!

Cytat:
Wątek przegląda 3 użytkowników i 40 gości. Mamy dzisiaj wzięcie

Nigdy mi się nic takiego wcześniej nie zdażyło. Może to wina tego, że jeszcze na końcu nałożyłam matujący top
Szaleństwo

U mnie też lakierom Essence zdaża się odłazić płatami nie zależnie od topów nie topów niestety
Stary 2014-10-05, 09:37   #1758
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Chwalę się, że właśnie odebrałam przesyłkę z herbatkami do testowania od Biedronki
Jak można się już dowiedzieć z wątku biedronkowego jest 5 smaków herbat po 10 piramidek:
rumianek o smaku karmelowym
melisa z chmielem i kardamonem
herbata zielona i biała o smaku pomarańczy i mandarynki
herbata o smaku czerwonego wina (tej się boję )
herbata o smaku ananasa i gruszki

Testowanie zacznę dzisiaj wieczorem, już się nie mogę doczekać.
super. A gdzies oglaszali, że bedzie testowanie?
Cytat:
Już Cię dopisuję do listy

Ja polecam krem pietruszkowy z Ziaji.... Tzn. ogólnie to polecam z Vichy
http://www.vichy.pl/produkty-przeciw...tiv/p9918.aspx

Pierwszy krem który wyraźnie "usunął" mi zmarszczki pod oczami, worki, opuchliznę Cena zaporowa, fakt- ale dziala. Tzn. ja używam 3 dni przez miesiąc, potem za miesiąc to samo i wyglądam (nieskromnie )- super pod oczami

Hahahahahahaha!!!!!!!!!!! ! Wy mnie tutaj rozwalacie.... Ja nie mogę
A ile kosztuje? Używasz go tylko 3 razy w miesiącu i działa?
Ja mam ciemniejsza skórę wokół oczu i mnie to denerwuje strasznie bo bez makijazu wyglądam źle

Cytat:

a ja się zakochałam jakiś czas temu w intensywnych kolorach pomadek/błyszczyków

A ja kocham prać, rozwieszać i prasować

no włąśnie. KIedyś limitki nie przekraczały 10 zł a teraz

Podoba mi się ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=3blRVX0gcBY
To wpadnij do mnie bo troche prania mam.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:16   #1759
thewerka27
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48401977]Dwóch braci(jeden 24, drugi 5 lat, nie pytać dlaczego taka różnica wieku, bo rodziców nigdy się nie da do końca zrozumieć, co zresztą działa też w drugą stronę) i dwie siostry(17 i 22 lata). Chociaż czasami robię w myślach plebiscyt Kto spośród nich jest najgorszy(wierzcie mi, z nimi poznałam wszystkie problemy związane z rodzeństwem), to jednak ciężko mi wyobrazić sobie życie bez nich.[/QUOTE]

Aga, zazdroszczę Ci, że masz liczne rodzeństwo Mnie rodzice uraczyli tylko bratem Za dzieciaka chciałam być jedynaczką, teraz z wiekiem zazdroszczę właśnie tym osobom, kilkoro braci, sióstr... Ostatnio pisałaś, że się starzeję, coś w tym jest

W ogóle to dzień dobry

U mnie z rana piękna, słoneczna pogoda! Taką jesień to ja mogę mieć! Ptaszki ćwierkają, liście opadają, żyć nie umierać
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:34   #1760
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Cześć Ziajoholiczki
Ja wstałam o 10. Szaleństwo, chyba po raz pierwszy od dawien dawna. Ostatnio tak długo spałam w Sylwestra, kiedy się rozchorowałam.

Śniadanie jem.

Cytat:
Aga, zazdroszczę Ci, że masz liczne rodzeństwo Mnie rodzice uraczyli tylko bratem Za dzieciaka chciałam być jedynaczką, teraz z wiekiem zazdroszczę właśnie tym osobom, kilkoro braci, sióstr... Ostatnio pisałaś, że się starzeję, coś w tym jest
Eeeeh, niby fajnie, wiadomo, ale mówię Ci-z nimi poznałam wszystkie katorgi związane z rodzeństwem. Bitwy o łazienkę(mówię Wam, to jest tak brutalna i zacięta bitwa, że Termopile to przy tym bójka dzieci w piaskownicy), pilota(-Nie, nie ma mowy o Titanicu, chcę kabaret!), laptopa(bez komentarza), zwalania obowiązków i(lub) winy na innych(młodszy brat coś zepsuł? Twoja wina, bo przecież on ma dopiero 5 lat.), a ostatnio młodsza mi nawstawiała kilka przedstawień pewnego organu w zeszytach i uważa, że to jest zabawne. '-.-
Stary 2014-10-05, 10:35   #1761
Jeannee
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane Wyobraźcie sobie, że dziś spaliśmy z TŻ do 10.00 Masakra, tyle czasu spać

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48397369]Dzisiaj jazdy sprawiały mi(chyba po raz pierwszy w życiu) naprawdę sporo frajdy. Fakt, żadna perfekcja, bo robiłam troszkę błędów-czasem zdarzyło mi się zapomnieć o redukcji biegu albo kierunkowskazie, no i próby parkowania pod jedną Biedronką skończyły się porażką(co ciekawe-pod drugą zaparkowałam dobrze). Zawracać na skrzyżowaniu(takie kółko zrobić) i na trzy umiem, z bocznej drogi-zależy od miejsca. W jednej okolicy mi się udaje, zaś w drugiej już nie.[/QUOTE]

No to super

Cytat:
Ja dziś z TŻ zrobiliśmy sobie zakupowe szaleństwo
On dostał ode mnie pieniążki na imieniny i zakupił sobie wreszcie zegarek, bo jego stary został ukradziony.
A ja poszalałam jak zwykle kosmetycznie- poleciałam do Natury a tsam dwie nowe limitki i z Essence i Catrica, potem trafiłam do salonu firmowego NYXa a tam nowości zwariowałam, oszalalam
wstąpiłam też do Ziajki po mydło- wzięłam herbatę z cynamonem, zobaczymy jak się sprawdzi
Ty to jesteś zakupoholiczka Ja nie mogę

Cytat:
Dzień dobry albo dobry wieczór (wybierzcie sobie )
Pół dnia spędziłam na sprzątniu po mini-remoncie, ale teraz czeka mnie już tylko leżenie do góry brzuchem

Pepco to największe zło tego świata. Za każdym razem jak tam wejdę to na pewno z czymś wyjdę

Spróbowałam już trzech herbatek
mandarynka i pomarańcza - pachnie mandarynką, podoba mi się, ale w smaku nie czuję ani pomarańczy ani mandarynki. Jak dotąd najlepsza.
ananas i gruszka - pachnie i smakuje cynamonem (cynamon jest wysoko w składzie, na 3 miejscu)
rumianek o smaku karmelowym (wypity 5 minut temu) - wali karmelem baaaaardzo, nie smakuje mi w ogóle

Przede mną jeszcze melisa i herbata o smaku czerwonego wina, którą zaparzę sobie pewnie jeszcze dzisiaj

A spróbowałaby Ortopeda do tej pory mnie straszy, że w końcu mi zrobi operację, ale żebym się nie martwiła, bo potem trzeba będzie poprawiać i czeka mnie kolejna

Z wfu też zawsze miałam 6 (no, oprócz tych lat kiedy nie byłam zwolniona), bo dostawałam się do finałów wojewódzkich w pływaniu

Widziałam, że były już wczoraj koło 18, ale oglądania nowego odcinka zostawiłam sobie na dzisiaj. Damon

Fatum

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Heeeej Ale masz fajnie z tymi herbatkami
Ja z pepco też zawsze z czymś wyjdę- kupuję tam regularnie ścierki, gąbki, mopy, worki na śmieci. Najtaniej
Po co przepłacać na takie pierdoły? Lepiej sobie kupić coś z Ziaji za zaoszczędzoną kasę
Stary 2014-10-05, 10:43   #1762
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
a z Catrice Check&Tweed

Z Essence kupiłam mozaikę liściową, róż adaptujący się do koloru twarzy, paletkę cieni w odcieniach złota i brązu, kremową pomadkę w kolorze keep calm & go for a walk (piękny rózowy nudziak) i lakier termicxznyw tym samym kolorze
Z Catrice capnęłam paletkę z niebieskim cieniem oraz rozświetlacz, kusiła jeszcze pomadka, ale cena wygurowana jak do wielkości produktu więc nie wzięłam.

Skorzystałam z rabatu -10zł za zakupy za min 40zł (przyszlo smsem) i zaoszczędziłam 2 dyszki biorąc na dwa rachunki
Wow! Jakie zakupy, ile tego Szalejesz, naprawdę

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48399019]Och, zazdroszczę. Sama mam ochotę na zakupy kosmetyczne(jak zawsze). Forever hungry w kwestii cosmetics shopping.

Czo fajnego kupiłaś?

Przez Ciebie idę sobie zaparzyć herbaty z cynamonem(narobiłaś mi smaka), a przy okazji wezmę dwa żółtka i ukręcę moją ulubioną maseczkę przed myciem do włosów.

A ja kontynuuję romans z zeszytem do chemii oraz wszelkimi stronami, które mają mi pomóc poznać alkany jak najlepiej. Wizaż mi nie pomaga.

Ja chcę koszyczki na kosmetyki, marzy mi się urządzić to wszystko jakoś ładnie. Tylko kasy brak.

Być może i jakieś fatum. Ale strasznie mi się przyjemnie jeździło, mimo to. Poczułam się kierowcą.

Jedyne co sobie ogrzewam różnymi źródłami ciepła to stopy na grzejniku-mam słabe krążenie w dłoniach i stopach, wiecznie są zimowe w sezonie jesienno-zimowym.[/QUOTE]

Niestety, ochota na zakupy kosmetyczne jest zawsze i wszędzie
Kochana, tanie koszyczki zobacz w pepco, marketach? Naprawdę dużo to nie kosztuje. Ja zostawiałam też sobie, jak np. od TŻ dostałam taki duży zestaw z Yves Rocher, to kosmetyki były w koszyczku i właśnie zawsze sobie zostawiam coś takiego
Też mam wiecznie zimne stopy i dłonie, grzeję się na TŻ On już tego nie może wytrzymać i wczoraj w aptece chciał mi coś kupić na te zimne dłonie i stopy... Ale nie zgodziłam się

Cytat:
Napiszę kiedyś (jak klub powstanie) nie chcę publicznie za dużo ludków czyta

ja zawsze dużo robiłam W tym roku mnie czeka jeszcze obrona czyt pisanie mgr z politologii. Nie wiem po co to odkładałam No i wolontariat plus klub
Ja im więcej mam na głowie tym lepiej wszystko ogarniam i lepiej sobie radzę
Podziwiam i zazdroszczę Ja bym chyba nie dała rady tak to wszystki pogodzić
Stary 2014-10-05, 10:47   #1763
florence244
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48404008]Ja wstałam o 10. Szaleństwo, chyba po raz pierwszy od dawien dawna. Ostatnio tak długo spałam w Sylwestra, kiedy się rozchorowałam.

Śniadanie jem.

Eeeeh, niby fajnie, wiadomo, ale mówię Ci-z nimi poznałam wszystkie katorgi związane z rodzeństwem. Bitwy o łazienkę(mówię Wam, to jest tak brutalna i zacięta bitwa, że Termopile to przy tym bójka dzieci w piaskownicy), pilota(-Nie, nie ma mowy o Titanicu, chcę kabaret!), laptopa(bez komentarza), zwalania obowiązków i(lub) winy na innych(młodszy brat coś zepsuł? Twoja wina, bo przecież on ma dopiero 5 lat.), a ostatnio młodsza mi nawstawiała kilka przedstawień pewnego organu w zeszytach i uważa, że to jest zabawne. '-.-[/QUOTE]

To ja dziś przy Was istny ranny ptaszek, wstałam o 8.30
A jutro jeszcze jeden dzień weekendu, kocham swój plan

Ja jestm jedynaczką i powiem Wam, że jakoś bardzo mi ten stan rzeczy nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzał
Poza tym no cóż rozumiem decyzję o jednym dziecku, mieszkamy we 4osoby w 2pokojowym mieszkaniu, od urodzenia po dzień dzisiejszy śpię w jednym pokoju z babcią.
Jedynym minusem jaki odnalazłam przez tyle lat jest to, że dużo łatwiej dogadać mi się ze starszymi osobami, niż z ludźmi w moim wieku i tak miałam już od dziecka

Cytat:
Dzień dobry kochane Wyobraźcie sobie, że dziś spaliśmy z TŻ do 10.00 Masakra, tyle czasu spać

Ty to jesteś zakupoholiczka Ja nie mogę
Z nazwą bloga nie kłamałam
Pewnie gdybym musiała płacić za rachunki z własnej kieszeni, zarabiać na życie to nie przepuszczałabym tyle kasy na siebie, ale póki mogę to korzystam Potem się skończy to gromadzę zapasy (żartuję oczywiście)
Stary 2014-10-05, 10:53   #1764
Jeannee
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48401858]Ja nie lubię hip-hopu ani rapu. Jak starsza siostra jeszcze z nami mieszkała, to non-stop puszczała coś w tym stylu-jest ogromną fanką. Ja zaś nigdy się nie przekonałam.

Kurczę, chyba mnie łapie katar.[/QUOTE]

Ja kiedyś bardzo lubiłam, teraz mam sentyment i czasem sobie jakąś nutkę puszczę

Nie gadaj, że znów będziesz chora
ODe mnie choróbska uciekają

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48401977]Dwóch braci(jeden 24, drugi 5 lat, nie pytać dlaczego taka różnica wieku, bo rodziców nigdy się nie da do końca zrozumieć, co zresztą działa też w drugą stronę) i dwie siostry(17 i 22 lata). Chociaż czasami robię w myślach plebiscyt Kto spośród nich jest najgorszy(wierzcie mi, z nimi poznałam wszystkie problemy związane z rodzeństwem), to jednak ciężko mi wyobrazić sobie życie bez nich.[/QUOTE]

Wow, jaka rodzinka Zazdroszczę sióstr, bo ja mam tylko jednego brata. A zawsze chciałam mieć siostrę

Cytat:
Masakra! To aż niewiarygodne

Cytat:
Cześć Ziajoholiczki

Miłej niedzieli!

Szaleństwo

U mnie też lakierom Essence zdaża się odłazić płatami nie zależnie od topów nie topów niestety
Heeeej
No ja dzisiaj poszalałam ze spaniem, normalnie to bym była już 6.30 na nogach
Również życzę miłej niedzieli

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
super. A gdzies oglaszali, że bedzie testowanie?

A ile kosztuje? Używasz go tylko 3 razy w miesiącu i działa?
Ja mam ciemniejsza skórę wokół oczu i mnie to denerwuje strasznie bo bez makijazu wyglądam źle

To wpadnij do mnie bo troche prania mam.
Ten krem kosztuje różnie, zależy gdzie 150-180 zł

Powiem Ci działa faktycznie, może dlatego, że jeszcze jestem młoda i nie mam nie wiadomo jakiej masakry pod oczami

Ja się biorę zaraz za prasowanie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:

W ogóle to dzień dobry

U mnie z rana piękna, słoneczna pogoda! Taką jesień to ja mogę mieć! Ptaszki ćwierkają, liście opadają, żyć nie umierać
A ja bym dalej chciała mieć siostrę, najlepiej bliźniaczkę

U mnie pogoda nie rozpieszcza, zimno, słońca brak, pochmurno.. Gdzie Wy żyjecie? Chyba w innej Polsce niż ja

Ale w tamtym roku w zimę gadali w tv, że Polska zasypana, masakra i w ogóle, a u mnie przez zimę ani troszkę śniegu nie było, słońce normalnie Moja mina wtedy:

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;48404008]Ja wstałam o 10. Szaleństwo, chyba po raz pierwszy od dawien dawna. Ostatnio tak długo spałam w Sylwestra, kiedy się rozchorowałam.

Śniadanie jem.

Eeeeh, niby fajnie, wiadomo, ale mówię Ci-z nimi poznałam wszystkie katorgi związane z rodzeństwem. Bitwy o łazienkę(mówię Wam, to jest tak brutalna i zacięta bitwa, że Termopile to przy tym bójka dzieci w piaskownicy), pilota(-Nie, nie ma mowy o Titanicu, chcę kabaret!), laptopa(bez komentarza), zwalania obowiązków i(lub) winy na innych(młodszy brat coś zepsuł? Twoja wina, bo przecież on ma dopiero 5 lat.), a ostatnio młodsza mi nawstawiała kilka przedstawień pewnego organu w zeszytach i uważa, że to jest zabawne. '-.-[/QUOTE]

Smacznego
Rozchorować się w Sylwestra? Ty chyba często chorujesz?

Macie w domu tylko jedną łazienkę? Jeśli tak to rozumiem Twój ból
Stary 2014-10-05, 10:59   #1765
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
To ja dziś przy Was istny ranny ptaszek, wstałam o 8.30
A jutro jeszcze jeden dzień weekendu, kocham swój plan

Ja jestm jedynaczką i powiem Wam, że jakoś bardzo mi ten stan rzeczy nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzał
Poza tym no cóż rozumiem decyzję o jednym dziecku, mieszkamy we 4osoby w 2pokojowym mieszkaniu, od urodzenia po dzień dzisiejszy śpię w jednym pokoju z babcią.
Jedynym minusem jaki odnalazłam przez tyle lat jest to, że dużo łatwiej dogadać mi się ze starszymi osobami, niż z ludźmi w moim wieku i tak miałam już od dziecka

Pewnie gdybym musiała płacić za rachunki z własnej kieszeni, zarabiać na życie to nie przepuszczałabym tyle kasy na siebie, ale póki mogę to korzystam Potem się skończy to gromadzę zapasy (żartuję oczywiście)
Ja też mam wolny poniedziałek jutro i jestem przeszczęśliwa

Ja osobiście też chcę mieć 1 dziecko... TŻ chce mieć 3... Ale to sobie może chcieć, tutaj akurat to ja decyduję....

Masz rację, że coś w tym jest, bo zanim założyłam rodzinę, to też przewalałam całą kasę na przyjemności- ciuchy z nowej kolekcji, kosmetyki Nie myślałam wtedy o oszczędzaniu... Teraz się to zmieniło Czasem tęsknie, ale w życiu bym nie zamieniła tamtego stanu na małżeństwo.

Ludzie mówią, że po ślubie to tylko kłótnie, zero seksu, dużo złości, bla bla bla... A u nas po ślubie jest jeszcze lepiej niż przed... Wiem, że to dopiero ponad rok, ale mam koleżanki młodsze, które już są po rozwodach..... Dziwi mnie to, jak one tych TŻ dobierały sobie A dodam, że nie mieszkaliśmy z TŻ przed ślubem, co jest strasznie "hejtowane", że jak to tak
Stary 2014-10-05, 11:12   #1766
Kolorowa89
Zakorzenienie

Z Ziaji nic ostatnio nie kupiłam, bo mam spore zapasy w szafce, w dodatku moja cera ostatnio stała się nadwrażliwa, po kąpieli czy maseczkach moja twarz robi się cała czerwona i przez parę dni zaczerwienie nie schodzi . Za to przed chwilą kupiłam sweterek i kurtkę .

'Eat Healthy, Sleep Well, Breathe Deeply, Enjoy Life
'

Zdrowo się odżywiam

Hashimotka z PCOS i Insulinoopornością

Kolorowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:14   #1767
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolorowa89 Pokaż wiadomość

Z Ziaji nic ostatnio nie kupiłam, bo mam spore zapasy w szafce, w dodatku moja cera ostatnio stała się nadwrażliwa, po kąpieli czy maseczkach moja twarz robi się cała czerwona i przez parę dni zaczerwienie nie schodzi . Za to przed chwilą kupiłam sweterek i kurtkę .
Tak z samego rana na zakupy? Podziwiam, ja się jeszcze lenię Pokaż swoje zdobycze!
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:16   #1768
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś bardzo lubiłam, teraz mam sentyment i czasem sobie jakąś nutkę puszczę

Wow, jaka rodzinka Zazdroszczę sióstr, bo ja mam tylko jednego brata. A zawsze chciałam mieć siostrę

Masakra! To aż niewiarygodne

Heeeej
No ja dzisiaj poszalałam ze spaniem, normalnie to bym była już 6.30 na nogach
Również życzę miłej niedzieli

Ten krem kosztuje różnie, zależy gdzie 150-180 zł

Powiem Ci działa faktycznie, może dlatego, że jeszcze jestem młoda i nie mam nie wiadomo jakiej masakry pod oczami

Ja się biorę zaraz za prasowanie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

U mnie pogoda nie rozpieszcza, zimno, słońca brak, pochmurno.. Gdzie Wy żyjecie? Chyba w innej Polsce niż ja

Ale w tamtym roku w zimę gadali w tv, że Polska zasypana, masakra i w ogóle, a u mnie przez zimę ani troszkę śniegu nie było, słońce normalnie Moja mina wtedy:

Smacznego

Oj chyba nie doroslam do tego żeby dać tyle za krem :p
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:39   #1769
201612060923
Konto usunięte

Cytat:

Ja z pepco też zawsze z czymś wyjdę- kupuję tam regularnie ścierki, gąbki, mopy, worki na śmieci. Najtaniej
Po co przepłacać na takie pierdoły? Lepiej sobie kupić coś z Ziaji za zaoszczędzoną kasę
Jak szaleć to szaleć.

No właśnie. Siostra załatwia nam takie rzeczy właśnie w Pepco.

No ba, kolejny kosmetyk z Ziai zawsze spoko. Wczoraj zauważyłam, że jak kremy do twarzy to aktualnie używam tylko tych z Ziai. Ale coś czuję, że zacznie się używanie tego ochronnego Babydream, bo w piątek znowu mi przemarzły policzki.

Dzisiaj mam taki twarzowy luz-tylko tonik. Niech sobie buźka oddycha póki może.

Cytat:
Niestety, ochota na zakupy kosmetyczne jest zawsze i wszędzie
Kochana, tanie koszyczki zobacz w pepco, marketach? Naprawdę dużo to nie kosztuje. Ja zostawiałam też sobie, jak np. od TŻ dostałam taki duży zestaw z Yves Rocher, to kosmetyki były w koszyczku i właśnie zawsze sobie zostawiam coś takiego
Też mam wiecznie zimne stopy i dłonie, grzeję się na TŻ On już tego nie może wytrzymać i wczoraj w aptece chciał mi coś kupić na te zimne dłonie i stopy... Ale nie zgodziłam się
Ostatnio będąc z rodzicami w supermarkecie szukałam jakiś fajnych koszyczków i pierdółek do pokoju, ale jedyne co fajnego znalazłam to takie ładne, duże kubki(wyznania herbatomaniaczki). Może i bym coś przywłaszczyła sobie, ale miałam szlaban na wrzucanie czegoś od siebie do wózka w supermarkecie.
Jednak następnym razem już będę musiała coś wrzucić, bo mi się kończą płatki kosmetyczne(a ja jestem już tak przyzwyczajona do tych nieco droższych z Cleanic, że nie umiem się przerzucić na inne. Gdybym miała je kupować z własnej kasy to bym zbankrutowała.), wkładki, patyczki i tym podobne pierdoły. W moim supermarkecie pół litra kremowego żelu pod prysznic z serii CarePro Luksji kosztuje 5 zł. I tam jest drobnoziarnisty peeling Perfecty w tubce.

Ja znam taki fajny krem do rąk z Czterech Pór Roku-zimowy, rozgrzewający. Może nie grzeje na potęgę, ale delikatnie pobudza krążenie, jest bardzo przyjemny. W ogóle to w tym roku przygarnę go sobie w zestawie z peelingiem-wierzę, że Natura w grudniu da na ten zestaw promocję. W tamtym roku taki zestaw, tylko z serii zimowej regenerującej kupiłam za 10 zł.

Cytat:

Ja też kiedyś dzieliłam pokój z babcią, ale jej stan zdrowia sprawił, że musiałam się przenieść gdzieś indziej-moje nawyki w stylu kładzenie się spać po 23, pykanie na laptopie do późna i puszczanie muzyki nieco głośniej, po prostu by jej przeszkadzały. Fajnie się z nią mieszkało, bo zawsze mi ścieliła łóżko.

Fajnie się mieszka w domu rodzinnym i jestem przerażona nieco tym, że na studia będę musiała się przenieść z mojej zadupiastej wsi do miasta, do akademika najpewniej. Może też być tak, że będą chcieli mnie wysłać do Białej Podlaski(tam na AWF jest kosmetologia), bo tam mieszka mój kuzyn, a do tego jego żona na tej uczelni wykłada, więc może będą chcieli mnie wcisnąć po rodzinie.

Cytat:

Choróbska mnie lubią. Czekam tylko teraz na jakiś atak migreny-raz w roku muszę dostać takiej, że tylko w izolatce bez światła i dźwięku leżeć i czekać aż przejdzie. Ostatnio miałam taką rok temu w październiku, pamiętam, bo to było po tym jak odebrałam swoje okulary. Mija rok mojego okularnictwa.

Z siostrami jest na tyle fajna sprawa, że zawsze możemy wymienić się jakimiś kosmetykami/ciuchami. Ja czasami się czuję jakbym miała siostrę bliźniaczkę w osobie mojej młodszej siostry-ludzie często nas mylą. Serio. Jak byłyśmy młodsze, to wszyscy zmieniali nam imiona, nawet nasz tata. Z wyglądu może i podobne, ale mamy zupełnie różne charaktery i gusta-na tych płaszczyznach jesteśmy przeciwieństwami. Dzisiaj już bardziej się różnimy wyglądem, poszłyśmy do różnych szkół i przestałam być już M.(nazwijmy ją tak dla uproszczenia).

Zapraszam do Mazowieckiego na słońce.

Cytat:
Ja osobiście też chcę mieć 1 dziecko... TŻ chce mieć 3... Ale to sobie może chcieć, tutaj akurat to ja decyduję....

Masz rację, że coś w tym jest, bo zanim założyłam rodzinę, to też przewalałam całą kasę na przyjemności- ciuchy z nowej kolekcji, kosmetyki Nie myślałam wtedy o oszczędzaniu... Teraz się to zmieniło Czasem tęsknie, ale w życiu bym nie zamieniła tamtego stanu na małżeństwo.
Ja wolę dwójkę, bo wychowując się w rodzinie wielodzietnej nie umiem sobie wyobrazić jedynactwa.

Jak ja chcę na kosmetyki, to idę do taty, szybciej mi da. Tatę ogółem mam super-on umie prosić i doceniać(moja mama zaś rozkazywać i marudzić). Dużo lepiej się z nim dogaduję, on szybciej zrozumie, że mam potrzeby, chociaż nieźle marudzi jak widzi moje zakupy. Z kolei z moją mamą się nie dogadasz-według niej powinnam używać tylko mydła, szamponu i kremu Nivea. Uważa, że kosmetyki to bzdety. Oni nie wiedzą, że mam co miesiąc 13 zł reszty z biletu i wydaję to na własne potrzeby.
Stary 2014-10-05, 11:41   #1770
Kolorowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z samego rana na zakupy? Podziwiam, ja się jeszcze lenię Pokaż swoje zdobycze!
Z domu wyszłam przed 9 bo najpierw w kościele byłam. Zawsze chodzę po 9 w dni wolne, szkoda mi czasu na leżenie. Po powrocie się lenię.

Chciałam moje zdjęcia załączyć, ale się nie da więc wstawiam linki
Sweter http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekc...01-02x/sweater
Kurtka http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekc...x/hooded-parka

Wszystko taniej, bo miałam kupon

'Eat Healthy, Sleep Well, Breathe Deeply, Enjoy Life
'

Zdrowo się odżywiam

Hashimotka z PCOS i Insulinoopornością

Kolorowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości