|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
ja miałam to samo na drugi dzień już w nocy sie budził, ale ogólnie spał długo i nie płakał tylko kwilił, a teraz to sie drze jak by mu ktoś krzywdę robił![]() a inne dzieci też sie darły, obok leżała gigantka, której dziecko biedne tak wrzeszczało, a ona spała jak zabita aż położna przychodziła aby ja obudzić
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
NagiAkt
Tuśka trzyma już ślicznie głowę leżąc na brzuszku. Wygina się do mostka muszę ja trzymać bo się tak odbija nogami od mojego brzucha że w końcu z kolan mi zeskoczy. Uśmiech się i gada z nami ;-) Odkryla ze ma paluszki i bawi się nimi zerka na nie i zezola robi.
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-10-05 o 13:57 |
||
|
|
|
#2284 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Mm daję tylko raz dziennie właśnie wieczorem przed snem, ok. 20. Cała reszta to moje mleko prosto z cyca.
Raz na czas jak młody nie jest głodny albo nie wyczyści wszystkiego to odciągam i wrzucam do lodówki bo to się w ciągu kilku dni zużywa na spacerze albo innym wyjściu. ![]() Znowu zaliczyliśmy dłuuugi spacer po lesie. Jestem mega zadowolona z mojego wózka, spisuje się na medal. ![]() I mieliśmy wczoraj drugie podejście do przytulanek. Było nawet spoko.
|
|
|
|
#2287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak się zaczytałam, że zapomniałam o gotującej się zupie
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
A mogłabyś mi przesłać na maila?
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za rady odnośnie budzenia a właściwie niebudzenia w nocy
Póki co spróbujemy nie budzić Małej, za półtora tygodnia kolejna wizyta u pediatry to zobaczymy jak przybiera.Hania dziś w nocy dała czadu, a byłam bez TŻ, więc jestem ledwo żywa. I od wczoraj mam z nią problem,bo robi sceny przy cycu, niby je, ale pluje nim, zdarza jej się płakać i denerwować. Nie wiem o co jej chodzi, ale mam nadzieję, że jej szybko przejdzie, bo zaczynam sobie wkręcać, że się nie najada i trzeba będzie przejść na mm. Dzisiaj pierwszy raz wzięliśmy Małą do kościoła. Za 2 tyg.chrzest i chciałam przetestować jak zareaguje, ale pięknie przespała całą mszę ![]() A chciałam się umówić na sesję, a pani fotograf mi powiedziała, że zrezygnowała z sesji z takimi maluchami, bo ciężko się z nimi współpracuje zaproponowała zdjęcia po 3 miesiącu, a ja chcę taką maleńką Hanusię mieć uwiecznioną. Chyba poszukam innego fotografa, ale wtedy będę musiała jechać do Szczecina, a to już większa wyprawa. TŻ pewnie będzie nalegał, żeby całkiem sobie odpuścić. Kasia_ruda a Ty się w końcu zdecydowałaś na sesję czy zrezygnowałaś?
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-10-05 o 17:53 |
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak zielone ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zrobię mu te zdjęcia, tylko czekam aż mu zejdzie to z polików, bo wygląda to bardzo źle.---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- I ja i ja
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-pdf-d254722277 Musicie klinkąć w przycisk "download file", ale nie ten na górze na środku, ale niżej, obok przycisku "add your account". Ściągnęłam na dysk bez żadnego problemu. Albo bezpośrednio stąd: http://ebookbrowsee.net/gdoc.php?id=...d2&c=254722277 |
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
powysyłałam
![]() MrsDorota, a no racja, ale ja głupia |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u Mamuśki i Natalki. Dawno się nie odzywała.
Słyszałyście, że zmarła Anna Przybylska? Szok. Takie miała małe dzieci, młoda dziewczyna... Ale ten świat jest głupio skonstruowany |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko Mamuśka, dużo naszych mamuś się już nie udziela. Czy któraś z Was planuje czytanie globalne?
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak napisałaś to odrazu weszłam w gogole, ona chorowała słyszałam o tym ale myślam ze wygra walkę z nowotworem..To prawda życie jest okrutne.. Najbardziej szkoda dzieci....Szkoda ze na pewne rzeczy nie mamy wpływu.... |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieta która cenila swoją prywatność
Trójka dzieci zostala bez mamy nie chce się wierzyć
|
|
|
|
#2302 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
dziewczyny,czy ktoras moze mnie pokierowac do postu gdzie był wklejana prośba dola matki chrzestnehj?
nie moge znaleźć---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
ale o co chodzi, mozesz rozwinąć?
|
|
|
#2303 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja Lenka uwaliła wczoraj z rana taką kupę, że musieliśmy ją wykąpać, bo nawet włosy z tył miała ufajtane |
|||
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48404234] Dziewczyny, czy wam po porodzie też została taka oponka na brzuchu? Chudnąć cały czas chudnę, ale brzuszysko nadal mam ogromne mi niestety został brzuch Wczoraj Patrycja wklejała zdjęcia prośby- post 2232, str 75
|
|
|
#2305 |
|
grozi wypollizowaniem
|
dzieki, szukalam za daleko
|
|
#2306 |
|
Rozeznanie
|
pytanie do Mam, których dzieci mają skazę białkową
pewnie o ty pisałyście, ale nie dam rady przegrzebać całego wątku, więc przepraszam, że pytam ![]() proszę powiedzcie mi jakie były u Was objawy skazy białkowej? u nas wysypka z buzi rozlała się na główkę, szyję, ramiona aż po łokcie i na klatce piersiowej też jest sporo. Przy kąpieli zauważyłam, że na pupie też się pojawiła do tego Ania ulewa i wiecznie chrumka ;/ byłam w piątek u lekarza, ale lekarska stwierdziła, że nie widzi żadnej wysypki! maskara jakaś z tą babą. Jutro TŻ spróbuje nas umówić do innego lekarza prywatnie...
|
#2307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im wcześniej się zacznie tym łatwiej idzie, ale można zacząć w każdym wieku poniżej 6 lat. Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-10-05 o 22:25 |
||||
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
z wesołych tematów: Anula skończyła dzisiaj 9 tygodni!
przeżywa fascynację nad własnymi rączkami. Bawi się paluszkami i piszczy z radości. Nie łapie jeszcze zabawek, ale bawi się pieluszka tetrową - często bawimy się nią razem tzn. Ania zasłania sobie buzię, ja ją odsłaniam mówiąc np. "a kuku!" i Młoda się śmieje od ucha do ucha Dzisiaj piszczałą do swojej dwuletniej kuzynki, jak ta siedziała nad nią i śpiewała. Co do usypiania. My początkowo głaskaliśmy Anię po główce aż zasnęła, ale czasem trwało to i z 40 minut. Potem próbowałam poklepywania po pleckach. Trwało podobnie jak z głaskaniem. Teraz przykładam jej pieluszkę tetrową do policzka i zostawiam samą w łóżeczku. Jak jest zmęczona to zaśnie w 10 minut bez mojej interwencji. Jak nie jest mocno zmęczona to pobawi się pieluchą nawet 30 minut i potem zasypia A na noc, o ile nie zaśnie przy kąpieli, to po prostu odkładamy do łóżeczka przy malutkim światełku, życzymy dobrej nocy. Trochę się pokręci i zasypia. Dzisiaj zajęło jej to 20 minut. Chyba jesteśmy na dobrej drodze Ale od razu zaznaczam, że w dzień Ania czasem śpi 20 minut a czasem 2 godziny, nigdy nie wiem na jaki czas akurat padnie
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to pytanie do wszystkich dziewczyn które tak robią?
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
a tak po za tym, to jestem grubsza niż myślałam. Nie mieszczę się w kurtkę jesienną ani w płaszczyk, to samo z płaszczami zimowymi. Robi się zimno a ja nie mam w czym wyjść. Słabo mi się robi na myśl o chodzeniu po sklepach
Sukienki za małe. Spódnice, spodnie, żakiety za małe, swetry się nie dopinają, bluzki ciasne. Nienawidzę swojego ciała... Ogólnie bardzo nie lubię siebie... Ciąża wywarła na mnie bardzo zły wpływ fizyczny i psychiczny... Nie ma dnia żebym nie ryczała w poduszkę. Ryczała w sensie dosłownym...ps. 2.10 urodziła moja kuzynka córę(4 dziecko w rodzinie od lipca), a dzisiaj urodziła znajoma również córę. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- pierwsze próby były od razu po przyjściu ze szpitala, ale nie wychodziło kompletnie. Potem jak miała jakieś 4 tygodnie, ale po kilku dniach bez powodzenia odpuściliśmy. Ostatnio spróbowaliśmy tydzień temu - dzisiaj skończyła 9 tygodni. Pierwsze 3 dni były ciężkie, teraz też czasem się nie uda, ale jest coraz lepiej. Jak się złości, to podchodzę do łóżeczka, głaszczę na uspokojenie, jak trzeba to biorę na chwile na ręce, potem odkładam. Z każdym razem jest lepiej. Pierwsze 3 dni posiłkowaliśmy się jeszcze smoczkiem, potem zaczęłam próbować bez smoka. Wczoraj użyliśmy smoczka na spacerze, bo przebudziła się z płaczem. Dzisiaj też dostała na chwilę jak byliśmy w gościach - chyba za dużo się działo, ale po kilki minutach zasnęła - ale nie chce wypluwać smoka jak zaśnie, więc wyciągam. Ale przyznam się, że często śpi na macie edukacyjnej albo na rogówce, bo jak odkładam do łóżeczka, to się budzi, więc zostawiam w spokoju Mam nadzieję, że z tym zasypianiem już tak u nas zostanie. Z jednej strony to tylko tydzień, ale z drugiej to cała wieczność. Nie daję jej spać na rękach ani an poduszce do karmienia, za wszelką cenę odkładam, niestety potem jest często problem z zaśnięciem, ale będę z tym dalej walczyć.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-10-05 o 22:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.