Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 21:44   #301
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jadac do przychodni tlumaczylam mlodemu do kogo jedziemy i po co i takie tam... czekamy w kolejce (na szczescie tylko jedna ososba byla przed nami , za to za nami pierdyliard - sie ma to wyczucie czasu ), na horyzoncie pojawia sie lekarz a Kuba:
-oooo, pan doktolek idzie!
Udaniec

Cytat:
Pytam sie o te bledy bo chcialabym wiedziec jakich sytuacji mam sie wystrzegac. bo byc moze robie to samo nie wiedzacze to w przyszlosci przyniesie taki fatalny skutek...
jejku, jaka to odpowiedzialnosc na nas spoczywa wychowanie jest takie trudne jak ja sie napatrze na dzieciaki u mnie w szkole to glowa puchnie poprostu. strasznie boje sie tego ze gdzie popelnie blad i ze nie bede umiala sie z tego wycofac, ze bedzie juz za pozno itd...
Mam identyczne obawy. Nie lada wyzwanie przed nami - rodzicami. Miejmy nadzieję, że intuicja nas nie zawiedzie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
pstryku nie ma złotego środka

a tak wogóle to kocham obserwować mojego szkraba, kocham kiedy on się smieje, jest taki niewinny i szcześliwy
lubię jeszcze ukradkiem obserwować TZ i Leosia, moj Tz jest bardzo czuły dla niego, szepta mu coś do uszka i mały chichocze, jak go odwozi do przedszkola zaswsze patrze przez okno, Tz z taką czylością poprawia mu bluzę,całuje go w karczek- chyba jest nieźle odjechany na punkcie malego

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Ale zescie popisaly
Moja niunia dzis dwie drzemki drugs to spala mi a raczkach biedulka moja oczka takie szkliste zalzawione
Sorki ze sie nie odnosze ale
Lece troche odrobic lekcje
Moje malzenstwo chyba sie wypalilo
Tylko szkoda ze akurat teraz jak jest Nat, a jestesmy 17lat razem
Zdrowka dla chorowitkow
Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Mam Was! :P nawet nie wiedziałam że to już nowy wątek, phi. Udało mi się wszystko nadrobić ale przyznaję ze dziś tylko odpoczywałam od czasu jak położyłam małego spać.

Widzę ze znów okres chorobowy się zaczął, zdrówka dla wszystkich zakatarzonych i kaszlących

Z nowości to od 2 tygodni mamy kota kto ma fb pewnie widział. Jest przeboski! Normalnie tak spokojnego, ułożonego i leniwego kota nie widziałam. Nie wyciąga w ogóle pazurów a Oli oszalał na jego punkcie i ciągle woła Aleś (Alex) a jak fajnie się bawią. Myślę że to była dobra decyzja

Są jeszcze jakieś dzieciaczki nie zaszczepione mmr? Pewnie nie da się tak zrobić żeby zaszczepić tylko ta ostatnia szczepionką a mmr nie? Jakoś mam duże wątpliwości co do niej...
My nie szczepione. Odwlekam, bo się boję. Zwyczajnie. Po ludzku.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze ponad dycha mniej z ciałka i moje życie sexualne nabiera tępa. Juz się nie mogę doczekać końca roku jak zejdzie jeszcze z 5kg lub swoich urodzin. O moim marzeniu - idealnej wadze boje się juz nawet myśleć bo chyba wtedy będę chodzić okrakiem...

Swoją drogą tz dziś odpowiedział na moje pytanie- czy w związku z tym ze schudłam troszkę ma większą ochotę-a on na to, ze bardzo go pociągam i napewno dlatego ze jestem szczuplejsza. W sumie się nie dziwię-BYLAM GRUBA a teraz jestem lepszy tluscioch:p
To tez jest jakaś motywacja

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
miłego weekendu, tygodnia, i weekendu!!!

leciiiiim
Odpoczywajcie!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:46   #302
marsi11
Zakorzenienie

Sylwietta, biedny Bartulo
ja to już nie wiem co z tymi nockami, otatie dwie byly rewelacyjne spał non stop do 5 a potem do 7.30 a wczorajsza od 2 do 4 przebudzal się bez przerwy, nie widzę żadnej reguły

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-10-05 o 22:30
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:48   #303
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwietta, biedny Bartulo
ja to już nie wiem co z tymi nockami, otatie dwie byly rewelacyjne spał non stop do 5 a potem do 7.30 a wczorajsza od do 4 przebudzal się bez przerwy, nie widzę żadnej reguły
nooo,noc u nas to tez megaloteria. Nie ma zanczenia czy spi w dzien czy nie, czy wyszaleje sie na dworze czy kisi w domu,ani o której na noc zasnie..... przespie całą noc chyba dopiero wtedy jak sie młody ożeni
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:49   #304
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
też mamy te wieszaki, świetnie sprawdzają się jeszcze na krawaty TŻ i na paski moje. Fajna sprawa. Dużo można powiesic, a miejsca mało zajmują.
Paskow mam sztuk jeden, zawsze nosze go przy tylku, takze sobie nie popowieszam

fajny fajny!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:53   #305
sylwietta1988
Zakorzenienie

obecnie przez sen woła o "niamama" czyli majonez, w domysle parówki
Stary 2014-10-05, 21:53   #306
Lenova
Wtajemniczenie

Witam

Smutno mi po tej wiadomości o Ani Przybylskiej

U nas niedziela też rosołkowa u t. wieczorem malowaliśmy farbami,Blance udało się namalować coś co przypomina słonia .
Mam filmik, trochę długi 5 min, przy końcówce widać owego słonia.
Moja mała gadułka :
https://www.youtube.com/watch?v=cnwp...ature=youtu.be

Marsi-cieszę się, że już bez skurczy oby tak do końca.

Fewciu- dobrze, że bez leków się obyło u Blanki. A jak Twoje zdrowie?Jak tarczyca ???

sylwietta- Współczuje Wam tych nocek, wiem coś o tym. Ale u nas widać już światełko w tunelu, jest coraz lepiej. Wierze, że przyjdzie czas kiedy wszyscy się wreszcie wyśpimy.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:55   #307
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Potem Ami opowiadała babci ze była u cioci ani i był tam chłopczyk (bo Kuba nie wymowi: ) ), do następnego!
Blanka takś miesznie mów Kuba, tzn Buba Jest jeszcze staś, jula, pati, antoś (nowa miłośc mojej córki ), oja, maja, madzia.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hej kochane,nie ogarniam mojego dziecka on NIE ŚPI..... Na noc zasypia około 21-22,pobudka w nocy to standard i 2-3 godz tugezy...
Zasypia przewaznie w okolicach 5 rano i wstaje j ak juz jestem w pracy... W dzien albo spi godzine albo wcale.... Ja sypiam teraz okolo 4 godz, bo jak wracam przed 17 to mnie na krok nie odstepuje az zasnie i dopiero wtedy mam mozliwosc zrobienia czegokolwiek dodam tylko,ze za mną nie placze jak mnie nie ma, a tz zajmuje sie nim rewelacyjnie teraz cały tydzien ustalił sobie popołudniówki i nocki zeby mały nie był sam z t.
Z rzecy mniej przyjemnych to młode zasmarkane i kaszle, ja tez, az wstyd miedzy ludzi isc

Potrzebuje pomysłu na prezent rocznicowy dla tzta zaraz 5 lat stuknie
Mam nadzieję, że będiecie jednak mieli spokojną noc...

Cytat:

[/COLOR]fewciu - co u was? jak mala? ostatnio pisalas ze bardzo kaszle...

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A nam też się spanie zepsuło. Wcześniej jak o 23 nie pójdzie spać, potem wstaje 0 8 (ale za to max 3 pobudki). A pies pogrzebany w drzemce, jak ją sieknie, to nie ma szans przetrzymać - w czwartek zasnęła podczas tańczenia na krześle przy stole, w piątek w wózku (a nie zasypiała tak od ponad roku), wczoraj u tż na rękach jak z nią tańczył, dziś w aucie.. I zawsze pada w okolicach 16. No ale kurde, jak taka zmęczona, to jej męczyć nie chcę A żeby nie było, jak zawsze w godzinach 13-15 próbuję co jakiś czas dać ją na drzemkę, to nie, no bo z tatą się bawić trzeba
Ja normalnie powinnam na kolanach do częstochowy iśc za to ak Blanka nam ładnie śpi. Tżn. zasypia. Bo noce mamy kiepskie. Ale po kąpieli wystarczy, że ją ubiore w piżamkę, a Ona już mówi, że chce spac i idzie sama do łóżeczka, przykrywa się kołderką, przesyła buziaka i wychdzę z pokoju. A Ona zasypia w ciągu 5 sekund. Tak samo drzemka w dzień. Punkt 12 kładzie się i usypia.
Stary 2014-10-05, 21:59   #308
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
obecnie przez sen woła o "niamama" czyli majonez, w domysle parówki
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:59   #309
nafiyqa
Zakorzenienie

Widze, ze u Was tez nocne wedrowki ludow. Tzn dzieciow

Kuba juz ladnie spal sam w lozeczku bez pobudek.
A teraz codziennie wlasciwie przychodzi do nas czy to o 3 czy o 6.
Czesto nawet nie wiem kiedy, budze sie i po prostu lezy obok trąba mała

Ostatnio ubzduralo mu sie nocne budzenie. Budzi sie ok 23 (my sie kladziemy zwykle kolo 1) i nie zasnie dopoki nie pogasimy wszystkiego i nie polozymy sie w trojke. Czesto konczy sie tak, ze oboje z TZ zasypiamy w opakowaniu niczym ellmi

A dzis zasnal jak mu spiewalam 'Wrecking ball" M. Cyrus

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-05 o 22:02
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 22:04   #310
sylwietta1988
Zakorzenienie

uciekam,przybiłam sie tą wiadomoscią o Ani...
Stary 2014-10-05, 22:06   #311
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Za 2 h mąż wyjeżdża w delegację. Wraca w piątek wieczorem
Smutno mi

Przyjeżdża moja mama, bo nie dałabym rady tyle dni sama z Zuzią.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
wspołczuję okrutnie, nienawidzę delegacji mojego TŻta

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja bym chciala zeby moj sobie wyjechal. Na szczescie od poniedzialku bedzie robic nadgodziny 12 h Odpoczne od niego :P
Wkurza mnie ostatnio wiec wymyslilam sobie piosenke i tak biegam po domu spiewajac : Tosia, Tosia corka losia
Nie boisz się, że Tosia będzie tak powtarzac??

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

dla mnie ta lalka jest trochę przerażająca
dla mnie też

Cytat:
Aga już 25? o kurde, ja zaraz kończę 33 no i najważniejsze, skurcze ustały
wyprawka gotowa, wszystko wyprane i naszykowane, brakuje mi tylko pierdółek jak ochroniacz do łóżeczk i stelaż do baldachimu
do końca przyszlego tygodnia Tz musi złozyć kołyskę, odmalować łózeczko a ja muszę spakować torbę
TZ dziś kupił piękny kombinezon zimowy
aaa z gorszych widomości dzwonili z serwisu, wózek Leosia nie do naprawienia i teraz nie wiem czy kupować nowy wozek czy Leosiowi deskorolkę doczepianą do głębokiego w sumie on więcej na nogach a przecież jak Marinka się urodzi to i tak nie dam rady z dwoma wózkami wyjść na raz no nie?

Jakaja- pamiętaj,że masz uważać na siebie

tekst dnia: Leos dziś nie wiem od ilu nie chciał usnąć,troszkę dzis jestem mało cierpliwa i poirytowana mówię: jak się będziesz wiercić to sobie pójdę, a on: to idz
poszłam i usnał w 10 sek
ja też myślę, że deskorolkę doczepianą. U nas wózek już na pewno na sprzedaż pójdzie wiosną. Teraz już Blanka nie chce w nim jeździ, więc schowamy na zimę, wiosną nie pokażemy.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Paskow mam sztuk jeden, zawsze nosze go przy tylku, takze sobie nie popowieszam

fajny fajny!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Smutno mi po tej wiadomości o Ani Przybylskiej

U nas niedziela też rosołkowa u t. wieczorem malowaliśmy farbami,Blance udało się namalować coś co przypomina słonia .
Moja mała gadułka :

Marsi-cieszę się, że już bez skurczy oby tak do końca.

Fewciu- dobrze, że bez leków się obyło u Blanki. A jak Twoje zdrowie?Jak tarczyca ???

sylwietta- Współczuje Wam tych nocek, wiem coś o tym. Ale u nas widać już światełko w tunelu, jest coraz lepiej. Wierze, że przyjdzie czas kiedy wszyscy się wreszcie wyśpimy.
Świetna jest! Uwielbbiam jej głos
Juz sobie wyobrażam moje mieszkanie gdyby Blanka dostała farby w dłoń...
Dziękuję, dobrze, podobno jestem zdrowa jak ryba i moich wyników pozazdroszczą mi wszyscy
Tylko ciśnienie nadal 60/30. Piję dużo wody, biegam. Mi osobiście nie przeszkadza. To TŻ kazal mi iśc do lekarza

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Poczytałam co u Was..

Smutno mi bardzo. Idę dać Blanci buziaka i się przytulic do męża.

Spokojnej nocy!
Stary 2014-10-05, 22:08   #312
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ja normalnie powinnam na kolanach do częstochowy iśc za to ak Blanka nam ładnie śpi. Tżn. zasypia. Bo noce mamy kiepskie. Ale po kąpieli wystarczy, że ją ubiore w piżamkę, a Ona już mówi, że chce spac i idzie sama do łóżeczka, przykrywa się kołderką, przesyła buziaka i wychdzę z pokoju. A Ona zasypia w ciągu 5 sekund. Tak samo drzemka w dzień. Punkt 12 kładzie się i usypia.
U nas najczęściej tylko godziny są "nie te" Bo zasypia też dość lajtowo, jak zawsze leżę koło niej, ona wydudni sobie picie i ostatnio jest tak, że tylko na boczek się obróci i już śpi. No ale też miałyśmy przez 2 tyg. chybA 6 imprez nocnych, tez raczej tych "na luzie", ubierałam ją, jadłyśmy coś, pochodziłyśmy po domu, pobawiłyśmy się i po max 3 godz. szła spać. Ale wstawała o normalnej godzinie ALE jak przez ten tydzień był tż, to tylko raz się zdarzyło, że wstaliśmy przed 8 No i późne wstawanie, to, jeśli jest drzemka, późne zasypianie, i koło się zamyka A Pola teraz chora troszkę jest, więc jak już padnie na drzemkę, to daję jej spać, ile chce, bo wiadomo, że sen dobry na wszystko
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 22:22   #313
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello
taki mieliśmy pozytywny dzień a tak mnie dobiła wiadomość o Przybylskiej.... poryczałam się jak głupia, taka piękna, matka trójk idzieci!!! Nie jestem w stanie tego zrozumieć......

Jeszcze obejrzeliśmy "Kamerdynera" - film, zryło mi mózg na maksa, serio po ciąży taka płaczka jestem niesamowita i przeżywam wszystko 10x bardziej.... Idę się dołować do łóżka

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 22:35   #314
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja też jestem przybita po tej wiadomości ....... [*]

Dobranoc
Stary 2014-10-05, 22:37   #315
elllmi
Zakorzenienie

hej

witam się po weekendzie; mieliśmy w planach Zakopane, ale było tak paskudnie, że odpuściliśmy i tylko dzisiaj wypad na Jaworzynę; Filip się tak strasznie cieszył, jak jechaliśmy kolejką, przylepił się do szyby i my podziwialiśmy widoki, a on inne wagoniki

ale smutna wiadomość o Ani Przybylskiej jak zobaczyłam na FB, to myślałam, że znowu jakaś ściema, ale niestety...

Cytat:
edit. Patrzcie zapomnialabym pochwalic sie i pozalic jednoczesnie. 2 liczby i bylabym milionerka!! A tu tylko czworka, ale zawsze jakas kasa :P

ale idziesz w dobrym kierunku, w końcu trafisz

Cytat:
Wkurza mnie ostatnio wiec wymyslilam sobie piosenke i tak biegam po domu spiewajac : Tosia, Tosia corka losia

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
wieczorem malowaliśmy farbami,Blance udało się namalować coś co przypomina słonia .
Moja mała gadułka :
no słoń jak malowany
jaka słodka blondyneczka z niej i pieknie mówi

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ostatnio ubzduralo mu sie nocne budzenie. Budzi sie ok 23 (my sie kladziemy zwykle kolo 1) i nie zasnie dopoki nie pogasimy wszystkiego i nie polozymy sie w trojke. Czesto konczy sie tak, ze oboje z TZ zasypiamy w opakowaniu niczym ellmi
tylko Ty mnie rozumiesz
ale powoli wychodzę na prostą

Cytat:
Dziękuję, dobrze, podobno jestem zdrowa jak ryba i moich wyników pozazdroszczą mi wszyscy
Tylko ciśnienie nadal 60/30. Piję dużo wody, biegam. Mi osobiście nie przeszkadza. To TŻ kazal mi iśc do lekarza
dobrze, że wyniki są ok, nie musisz się martwić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 23:12   #316
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak pytalam sie lekarza wlasnie o taka sytuacje to powiedzial ze te wirusy zyja 30 min ale czy to prawda to nie wiem... Meneq, co Ty na to?

Nie wiem, ale gdyby tylko tyle zyly, to nie sadze, zeby choroba sie w ogole rozprzestrzeniala. Natomiast misiael i Hania powinny byc bezpieczne, bo nie mialy bezposredniego kontaktu, ale wspomnij o tym przy szczepieniu

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Mnie tez przybila, a wlasciwie dobila informacja o odejsciu Przybylskiej. Wczesniej przez przypadek spotkalam kuzynke (9l), ktora w lecie zostala osierocona przez matke (ojciec nn).
W temacie spania - u nas niesamowita poprawa - spimy po 11-12h z 2-3 pobudkami na uu. Gdyby nie te badziewne pieluchy (niby oryginalny pampers a nie zlicze, ile razy przesikany), to pewnie przesypialybysmy noce. A pieluchy sa masakryczne, dotad nieznane mi byly przypadki przesikania, umazania wszystkiego kupsztalem, zasikania wszystkiego tylko nie pieluchy czy tez pieluchy samozjezdzajacej z pupy. Nie wiem, za co place: szorstkie i mimo, ze przeznaczone dla dziewczynki i w odpowiednim rozmiarze, to nie pasuja nic a nic. Dobrze, ze mnie cos tknelo i przygotowalam w razie W pieluchy sprawdzone na powrot samolotem. Szlag mnie trafia, co druga zmiana pieluchy i jakies szkody.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 23:22   #317
elllmi
Zakorzenienie

mogę sie wyżalić

chyba mamy bunt dwulatka hard level ever czasem już nie wiem jak mam reagować, bo najchętniej poszłabym sobie w cholerę albo nawrzeszczała na niego
w piątek byliśmy w CH, bo TŻ chciał buty i kurtkę, w sumie byliśmy tylko w 4 sklepach, bo obydwoje mieliśmy dość: Filip biegał między półkami i zwalał pudełka z butami, a w Reserved przewrócił cały stojak z kurtkami (na szczęście nie na siebie); jak chciałam go trzymać za rękę, to wrzeszczał i rzucał się na podłogę, a jak puściłam, to zrobił co wyżej i nie zdążyłam zareagować; do tej pory było ok na zakupach, ale teraz już się na to nie odważę; jak tłumaczę, że czegoś nie wolno to od razu się złości i histeryzuje, wygina, rzuca na podłogę; staram się przeczekać takie akcje, ale ile można dzisiaj jak byliśmy na tej Jaworzynie, to chciał iść do lasu do wilków przepaść w dół, kamienie, krzaki, a ten leci jak szalony, bo FIFI CHCE!!!!!!!! tyle co się nagadaliśmy to nasze, bo na koniec i tak był ryk, pad na ziemię i Fifi chce do lasu!!!
jeszcze mnie tak wkurzyła jedna babka, bo młody o tych wilkach nawija i płacze (a wilki stąd mu sie wzięły, że w domu oglądaliśmy książeczkę i mu opowiadałam gdzie mieszkają różne zwierzątka), a ta do swojego męża z oburzeniem: "Też mi metody, dziecko wilkiem straszyć." tak mnie to zagotowało, że jej powiedziałam, że jak dobrze nie podsłuchała mojej rozmowy z dzieckiem, to niech się nie wtrąca
nie mam pojęcia jak mam reagować na takie histerie, jak nic nie pomaga; w końcu zawinelismy go takiego płaczącego pod ramię i z powrotem do wagonika, to dopiero tam się uspokoił jako tako

kolejny problem jest taki, że Filip często bije i kopie jak mu sie coś nie spodoba, ktoś ma zabawkę, którą on chce albo ktoś mu czegoś zabroni...widzę, że jak uderzy i ja zaczynam mu tłuamczyć, że nie wolno, a ostatnio wystarczy, że się na niego popatrzę, to się tego wstydzi i mu głupio, bo za chwilę przeprosi i obiecuje, że już nie będzie; ale tak w kółko jest, najgorzej jak walnie Leosia albo Lolka, bo może im krzywdę zrobić; ostatnio wychodzę z poczty z Filipem, zatrzymał mnie listonosz i zamieniłam z nim parę słów, a Filip zaczął go kopać, choć gościa pierwszy raz widzi i on nawet się do niego nie odezwał (kopać, tzn. nie z całej siły, tylko tak nogą się zamachnie i tylko dotknie drugeij osoby, ale wiadomo o co mu chodzi); tak samo w sklepie jak stalismy w kolejce, to kopał babkę przed nami i mówił "Pani idź stąd" w ogóle ostatnio do wszystkich mówi: idź stąd, nie chodź tutaj, Fifi tylko może,wygania dzieci z huśtawek na palcu zabaw, masakra a jak tłuamczę, że tak nie można robić, to zaciska zęby i słyszę: "Fifi chce kopać Pana", "Fifi chce bić mamę" itd.

dziekuje za uwagę

ile trwa bunt dwulatka? i są jeszcze przewidziane jakieś inne bunty? bo ja już mam dośc

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W temacie spania - u nas niesamowita poprawa - spimy po 11-12h z 2-3 pobudkami na uu. Gdyby nie te badziewne pieluchy (niby oryginalny pampers a nie zlicze, ile razy przesikany), to pewnie przesypialybysmy noce. A pieluchy sa masakryczne, dotad nieznane mi byly przypadki przesikania, umazania wszystkiego kupsztalem, zasikania wszystkiego tylko nie pieluchy czy tez pieluchy samozjezdzajacej z pupy. Nie wiem, za co place: szorstkie i mimo, ze przeznaczone dla dziewczynki i w odpowiednim rozmiarze, to nie pasuja nic a nic. Dobrze, ze mnie cos tknelo i przygotowalam w razie W pieluchy sprawdzone na powrot samolotem. Szlag mnie trafia, co druga zmiana pieluchy i jakies szkody.
kurcze, dziwne, że Ci tak nie pasują te pieluchy, bo ja do pampersów nie mam żadnych zastrzeżeń; czasem tylko w nocy przesika, ale to raczej z powodu złego ułożenia siusiaka, bo góra mokra, a cały dół suchutki jak mówisz, że uzywacie w domu lepszych, to muszą być jakies super

Stary 2014-10-05, 23:28   #318
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mogę sie wyżalić

chyba mamy bunt dwulatka hard level ever czasem już nie wiem jak mam reagować, bo najchętniej poszłabym sobie w cholerę albo nawrzeszczała na niego
w piątek byliśmy w CH, bo TŻ chciał buty i kurtkę, w sumie byliśmy tylko w 4 sklepach, bo obydwoje mieliśmy dość: Filip biegał między półkami i zwalał pudełka z butami, a w Reserved przewrócił cały stojak z kurtkami (na szczęście nie na siebie); jak chciałam go trzymać za rękę, to wrzeszczał i rzucał się na podłogę, a jak puściłam, to zrobił co wyżej i nie zdążyłam zareagować; do tej pory było ok na zakupach, ale teraz już się na to nie odważę; jak tłumaczę, że czegoś nie wolno to od razu się złości i histeryzuje, wygina, rzuca na podłogę; staram się przeczekać takie akcje, ale ile można dzisiaj jak byliśmy na tej Jaworzynie, to chciał iść do lasu do wilków przepaść w dół, kamienie, krzaki, a ten leci jak szalony, bo FIFI CHCE!!!!!!!! tyle co się nagadaliśmy to nasze, bo na koniec i tak był ryk, pad na ziemię i Fifi chce do lasu!!!
jeszcze mnie tak wkurzyła jedna babka, bo młody o tych wilkach nawija i płacze (a wilki stąd mu sie wzięły, że w domu oglądaliśmy książeczkę i mu opowiadałam gdzie mieszkają różne zwierzątka), a ta do swojego męża z oburzeniem: "Też mi metody, dziecko wilkiem straszyć." tak mnie to zagotowało, że jej powiedziałam, że jak dobrze nie podsłuchała mojej rozmowy z dzieckiem, to niech się nie wtrąca
nie mam pojęcia jak mam reagować na takie histerie, jak nic nie pomaga; w końcu zawinelismy go takiego płaczącego pod ramię i z powrotem do wagonika, to dopiero tam się uspokoił jako tako

kolejny problem jest taki, że Filip często bije i kopie jak mu sie coś nie spodoba, ktoś ma zabawkę, którą on chce albo ktoś mu czegoś zabroni...widzę, że jak uderzy i ja zaczynam mu tłuamczyć, że nie wolno, a ostatnio wystarczy, że się na niego popatrzę, to się tego wstydzi i mu głupio, bo za chwilę przeprosi i obiecuje, że już nie będzie; ale tak w kółko jest, najgorzej jak walnie Leosia albo Lolka, bo może im krzywdę zrobić; ostatnio wychodzę z poczty z Filipem, zatrzymał mnie listonosz i zamieniłam z nim parę słów, a Filip zaczął go kopać, choć gościa pierwszy raz widzi i on nawet się do niego nie odezwał (kopać, tzn. nie z całej siły, tylko tak nogą się zamachnie i tylko dotknie drugeij osoby, ale wiadomo o co mu chodzi); tak samo w sklepie jak stalismy w kolejce, to kopał babkę przed nami i mówił "Pani idź stąd" w ogóle ostatnio do wszystkich mówi: idź stąd, nie chodź tutaj, Fifi tylko może,wygania dzieci z huśtawek na palcu zabaw, masakra a jak tłuamczę, że tak nie można robić, to zaciska zęby i słyszę: "Fifi chce kopać Pana", "Fifi chce bić mamę" itd.

dziekuje za uwagę

ile trwa bunt dwulatka? i są jeszcze przewidziane jakieś inne bunty? bo ja już mam dośc

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

kurcze, dziwne, że Ci tak nie pasują te pieluchy, bo ja do pampersów nie mam żadnych zastrzeżeń; czasem tylko w nocy przesika, ale to raczej z powodu złego ułożenia siusiaka, bo góra mokra, a cały dół suchutki jak mówisz, że uzywacie w domu lepszych, to muszą być jakies super

Wspolczuje buntu
, u nas teraz chyba cisza przed burza
. Bardzo nie pasuja, niby mamy na dziewczynkee 9-14kg, Yae 19,5kg i w paasie sa luzne, to malo powiedziane nie trzymaja sie wcale, za to ten wklad chlonny jest tak szeroki jakby do szerokiego pieluchowania przy chorych bioderkach, przez co caly jest pomiety i nie trzyma sie na wlasciwym miejscu. Zeby nie bylo BD i Dada takie same sa. My uzywamy takich, ze leza na pupie jak ulal, wszedzie maja zabezpieczenia przed przeciekami i do tego miekkie. Po przelicEniu nawet cenowo wypadaja konkurencyjnie
Stary 2014-10-05, 23:30   #319
elllmi
Zakorzenienie

to może spróbuj mniejszy rozmiar?

Stary 2014-10-05, 23:48   #320
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to może spróbuj mniejszy rozmiar?

Tylko nie ma pieluchomajtek
Stary 2014-10-06, 00:06   #321
Kija80
Zadomowienie

Anna Przybylska nie żyje, podali oficjalną informację
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 07:55   #322
hope01
Zakorzenienie

Przykro mi jest strasznie z powodu Aniu normalnie jedna z niewielu na prawdę świetnych aktorek i kobiet

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:10   #323
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
smutno mi... mialam nadzieje ze Ania wygra ta walke...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:27   #324
marsi11
Zakorzenienie

meneq, możesz sobie jeszcze przez net zamowić pielszki japonskie- kiedyś podawałam Ci link
http://www.mioki.com/japonskie-pieluszki

ja też mam problem z pieluszkami, u nas pampki w nocy też przemakają, ale w europie chyba wogóle nie ma dobrych pieluszek bo kupowałam w kilku krajach i wszędzie to samo

Ellmi- u nas na zakupach takie zachowanie to zawsze byla norma ,dlatego ja nie zabieram młoego do takich sklepów, za dużo bodźców dla niego
Stary 2014-10-06, 08:32   #325
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

tak mnie ta wiadomość o Ani dobiła wczoraj uwielbiałam Ją..
tu macie tak pieknie napisane http://mikemary.pl/2014/10/05/matka-odchodzi/

marsi cieszę się, że skurcze ustały
ostatnio pytałaś o ochraniacze na szczebelki szare, zobacz tu- http://www.tinystar.pl/pl/c/OCHRANIACZE/64

szaja bałabym się tej lalki ale wiem, że szał jest na nie;p

fewciu u nas jest to samo ze spaniem

Lady mi sie bardzo podobał Kamerdyner

ellmi bunt dwulatka na całego:/ współczuję

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:36   #326
marsi11
Zakorzenienie

Misiael dziękuję,że pomyślałaś o mnie cholernie mi się podoba materiały Minky,bo jest milusi jak te słynne kocyki, chyba sie właśnie na takie zdecyduje na allegroszu widziałam kilka
Stary 2014-10-06, 08:38   #327
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiael dziękuję,że pomyślałaś o mnie cholernie mi się podoba materiały Minky,bo jest milusi jak te słynne kocyki, chyba sie właśnie na takie zdecyduje na allegroszu widziałam kilka
no właśnie ja jestem na etapie wybierania dla Hani podusi i kocyka;p od 3 dni się na kolor nie mogę zdecydować

little tez kupiłam te parkę w Pepco

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-10-06, 09:17   #328
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
no właśnie ja jestem na etapie wybierania dla Hani podusi i kocyka;p od 3 dni się na kolor nie mogę zdecydować

little tez kupiłam te parkę w Pepco
Pokaz! jaka parke? zrob zdj

Hej kochane u nas sie wiele dzieje, dużo sprzatania i w ogóle, Amelka troche chora była i meeeeeeeeeeeeeeega marud.
Jestem taka szczęsliwa, ze juz mieszkamy na swoim, a nie błąkamy sie ;/ w k. napisze później coś

Co do Ani Przybylskiej, strasznie się tym zdołowalam, taka piękna, mama ech....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:25   #329
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Pokaz! jaka parke? zrob zdj

Hej kochane u nas sie wiele dzieje, dużo sprzatania i w ogóle, Amelka troche chora była i meeeeeeeeeeeeeeega marud.
Jestem taka szczęsliwa, ze juz mieszkamy na swoim, a nie błąkamy sie ;/ w k. napisze później coś

Co do Ani Przybylskiej, strasznie się tym zdołowalam, taka piękna, mama ech....
pokazuj kuchnię!
Kochana parkę dla Hani

wczoraj byłam w tesco oglądałam parki dla siebie, patrzę cena 299

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-10-06, 09:42   #330
Delicjanka
Zakorzenienie

Jak bedzie skonczona i ogqrne to pokaze sorry ze twk tu piszę i sie podniecam ale spelnilo sie jedno z marzen ; p a pokaz zdj tej parki. Co do kurtek dla siebie jestem przerazona cenami... aktualnie mnie nawet na czajnik nie stac :p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości