|
|
#301 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Odpoczywajcie! |
||||||
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, biedny Bartulo
![]() ja to już nie wiem co z tymi nockami, otatie dwie byly rewelacyjne spał non stop do 5 a potem do 7.30 a wczorajsza od 2 do 4 przebudzal się bez przerwy, nie widzę żadnej reguły
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-10-05 o 22:30 |
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny fajny! |
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
obecnie przez sen woła o "niamama" czyli majonez, w domysle parówki
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Smutno mi po tej wiadomości o Ani Przybylskiej ![]() U nas niedziela też rosołkowa u t. wieczorem malowaliśmy farbami,Blance udało się namalować coś co przypomina słonia .Mam filmik, trochę długi 5 min, przy końcówce widać owego słonia. Moja mała gadułka : https://www.youtube.com/watch?v=cnwp...ature=youtu.be Marsi-cieszę się, że już bez skurczy Fewciu- dobrze, że bez leków się obyło u Blanki. A jak Twoje zdrowie?Jak tarczyca ??? sylwietta- Współczuje Wam tych nocek, wiem coś o tym. Ale u nas widać już światełko w tunelu, jest coraz lepiej. Wierze, że przyjdzie czas kiedy wszyscy się wreszcie wyśpimy. |
|
|
|
#307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze staś, jula, pati, antoś (nowa miłośc mojej córki ), oja, maja, madzia. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze u Was tez nocne wedrowki ludow. Tzn dzieciow
![]() Kuba juz ladnie spal sam w lozeczku bez pobudek. A teraz codziennie wlasciwie przychodzi do nas czy to o 3 czy o 6. Czesto nawet nie wiem kiedy, budze sie i po prostu lezy obok trąba mała ![]() Ostatnio ubzduralo mu sie nocne budzenie. Budzi sie ok 23 (my sie kladziemy zwykle kolo 1) i nie zasnie dopoki nie pogasimy wszystkiego i nie polozymy sie w trojke. Czesto konczy sie tak, ze oboje z TZ zasypiamy w opakowaniu niczym ellmi ![]() A dzis zasnal jak mu spiewalam 'Wrecking ball" M. Cyrus
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-05 o 22:02 |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam,przybiłam sie tą wiadomoscią o Ani...
|
|
|
|
#311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Juz sobie wyobrażam moje mieszkanie gdyby Blanka dostała farby w dłoń... Dziękuję, dobrze, podobno jestem zdrowa jak ryba i moich wyników pozazdroszczą mi wszyscy ![]() Tylko ciśnienie nadal 60/30. Piję dużo wody, biegam. Mi osobiście nie przeszkadza. To TŻ kazal mi iśc do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Poczytałam co u Was.. Smutno mi bardzo. Idę dać Blanci buziaka i się przytulic do męża. Spokojnej nocy! |
|||||
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zasypia też dość lajtowo, jak zawsze leżę koło niej, ona wydudni sobie picie i ostatnio jest tak, że tylko na boczek się obróci i już śpi. No ale też miałyśmy przez 2 tyg. chybA 6 imprez nocnych, tez raczej tych "na luzie", ubierałam ją, jadłyśmy coś, pochodziłyśmy po domu, pobawiłyśmy się i po max 3 godz. szła spać. Ale wstawała o normalnej godzinie ALE jak przez ten tydzień był tż, to tylko raz się zdarzyło, że wstaliśmy przed 8 No i późne wstawanie, to, jeśli jest drzemka, późne zasypianie, i koło się zamyka
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
hello
taki mieliśmy pozytywny dzień a tak mnie dobiła wiadomość o Przybylskiej.... poryczałam się jak głupia, taka piękna, matka trójk idzieci!!! Nie jestem w stanie tego zrozumieć...... Jeszcze obejrzeliśmy "Kamerdynera" - film, zryło mi mózg na maksa, serio po ciąży taka płaczka jestem niesamowita i przeżywam wszystko 10x bardziej.... Idę się dołować do łóżka Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem przybita po tej wiadomości ....... [*]
Dobranoc
|
#315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się po weekendzie; mieliśmy w planach Zakopane, ale było tak paskudnie, że odpuściliśmy i tylko dzisiaj wypad na Jaworzynę; Filip się tak strasznie cieszył, jak jechaliśmy kolejką, przylepił się do szyby i my podziwialiśmy widoki, a on inne wagoniki ale smutna wiadomość o Ani Przybylskiej jak zobaczyłam na FB, to myślałam, że znowu jakaś ściema, ale niestety...Cytat:
![]() ale idziesz w dobrym kierunku, w końcu trafisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaka słodka blondyneczka z niej ![]() Cytat:
![]() ale powoli wychodzę na prostą dobrze, że wyniki są ok, nie musisz się martwić
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ale gdyby tylko tyle zyly, to nie sadze, zeby choroba sie w ogole rozprzestrzeniala. Natomiast misiael i Hania powinny byc bezpieczne, bo nie mialy bezposredniego kontaktu, ale wspomnij o tym przy szczepieniu ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Mnie tez przybila, a wlasciwie dobila informacja o odejsciu Przybylskiej. Wczesniej przez przypadek spotkalam kuzynke (9l), ktora w lecie zostala osierocona przez matke (ojciec nn). W temacie spania - u nas niesamowita poprawa - spimy po 11-12h z 2-3 pobudkami na uu. Gdyby nie te badziewne pieluchy (niby oryginalny pampers a nie zlicze, ile razy przesikany), to pewnie przesypialybysmy noce. A pieluchy sa masakryczne, dotad nieznane mi byly przypadki przesikania, umazania wszystkiego kupsztalem, zasikania wszystkiego tylko nie pieluchy czy tez pieluchy samozjezdzajacej z pupy. Nie wiem, za co place: szorstkie i mimo, ze przeznaczone dla dziewczynki i w odpowiednim rozmiarze, to nie pasuja nic a nic. Dobrze, ze mnie cos tknelo i przygotowalam w razie W pieluchy sprawdzone na powrot samolotem. Szlag mnie trafia, co druga zmiana pieluchy i jakies szkody. |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
mogę sie wyżalić
![]() chyba mamy bunt dwulatka hard level ever czasem już nie wiem jak mam reagować, bo najchętniej poszłabym sobie w cholerę albo nawrzeszczała na niego ![]() w piątek byliśmy w CH, bo TŻ chciał buty i kurtkę, w sumie byliśmy tylko w 4 sklepach, bo obydwoje mieliśmy dość: Filip biegał między półkami i zwalał pudełka z butami, a w Reserved przewrócił cały stojak z kurtkami (na szczęście nie na siebie); jak chciałam go trzymać za rękę, to wrzeszczał i rzucał się na podłogę, a jak puściłam, to zrobił co wyżej i nie zdążyłam zareagować; do tej pory było ok na zakupach, ale teraz już się na to nie odważę; jak tłumaczę, że czegoś nie wolno to od razu się złości i histeryzuje, wygina, rzuca na podłogę; staram się przeczekać takie akcje, ale ile można dzisiaj jak byliśmy na tej Jaworzynie, to chciał iść do lasu do wilków przepaść w dół, kamienie, krzaki, a ten leci jak szalony, bo FIFI CHCE!!!!!!!! tyle co się nagadaliśmy to nasze, bo na koniec i tak był ryk, pad na ziemię i Fifi chce do lasu!!! jeszcze mnie tak wkurzyła jedna babka, bo młody o tych wilkach nawija i płacze (a wilki stąd mu sie wzięły, że w domu oglądaliśmy książeczkę i mu opowiadałam gdzie mieszkają różne zwierzątka), a ta do swojego męża z oburzeniem: "Też mi metody, dziecko wilkiem straszyć." nie mam pojęcia jak mam reagować na takie histerie, jak nic nie pomaga; w końcu zawinelismy go takiego płaczącego pod ramię i z powrotem do wagonika, to dopiero tam się uspokoił jako tako kolejny problem jest taki, że Filip często bije i kopie jak mu sie coś nie spodoba, ktoś ma zabawkę, którą on chce albo ktoś mu czegoś zabroni...widzę, że jak uderzy i ja zaczynam mu tłuamczyć, że nie wolno, a ostatnio wystarczy, że się na niego popatrzę, to się tego wstydzi i mu głupio, bo za chwilę przeprosi i obiecuje, że już nie będzie; ale tak w kółko jest, najgorzej jak walnie Leosia albo Lolka, bo może im krzywdę zrobić; ostatnio wychodzę z poczty z Filipem, zatrzymał mnie listonosz i zamieniłam z nim parę słów, a Filip zaczął go kopać, choć gościa pierwszy raz widzi i on nawet się do niego nie odezwał (kopać, tzn. nie z całej siły, tylko tak nogą się zamachnie i tylko dotknie drugeij osoby, ale wiadomo o co mu chodzi); tak samo w sklepie jak stalismy w kolejce, to kopał babkę przed nami i mówił "Pani idź stąd" w ogóle ostatnio do wszystkich mówi: idź stąd, nie chodź tutaj, Fifi tylko może,wygania dzieci z huśtawek na palcu zabaw, masakra a jak tłuamczę, że tak nie można robić, to zaciska zęby i słyszę: "Fifi chce kopać Pana", "Fifi chce bić mamę" itd.dziekuje za uwagę ile trwa bunt dwulatka? i są jeszcze przewidziane jakieś inne bunty? bo ja już mam dośc ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
jak mówisz, że uzywacie w domu lepszych, to muszą być jakies super
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje buntu , u nas teraz chyba cisza przed burza . Bardzo nie pasuja, niby mamy na dziewczynkee 9-14kg, Yae 19,5kg i w paasie sa luzne, to malo powiedziane nie trzymaja sie wcale, za to ten wklad chlonny jest tak szeroki jakby do szerokiego pieluchowania przy chorych bioderkach, przez co caly jest pomiety i nie trzyma sie na wlasciwym miejscu. Zeby nie bylo BD i Dada takie same sa. My uzywamy takich, ze leza na pupie jak ulal, wszedzie maja zabezpieczenia przed przeciekami i do tego miekkie. Po przelicEniu nawet cenowo wypadaja konkurencyjnie |
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
to może spróbuj mniejszy rozmiar?
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Anna Przybylska nie żyje, podali oficjalną informację
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi jest strasznie z powodu Aniu
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
meneq, możesz sobie jeszcze przez net zamowić pielszki japonskie- kiedyś podawałam Ci link
http://www.mioki.com/japonskie-pieluszki ja też mam problem z pieluszkami, u nas pampki w nocy też przemakają, ale w europie chyba wogóle nie ma dobrych pieluszek bo kupowałam w kilku krajach i wszędzie to samo Ellmi- u nas na zakupach takie zachowanie to zawsze byla norma ,dlatego ja nie zabieram młoego do takich sklepów, za dużo bodźców dla niego |
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
tak mnie ta wiadomość o Ani dobiła wczoraj uwielbiałam Ją.. tu macie tak pieknie napisane http://mikemary.pl/2014/10/05/matka-odchodzi/ marsi cieszę się, że skurcze ustały ostatnio pytałaś o ochraniacze na szczebelki szare, zobacz tu- http://www.tinystar.pl/pl/c/OCHRANIACZE/64 szaja bałabym się tej lalki ale wiem, że szał jest na nie;p fewciu u nas jest to samo ze spaniem ![]() Lady mi sie bardzo podobał Kamerdyner ellmi bunt dwulatka na całego:/ współczuję
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael dziękuję,że pomyślałaś o mnie
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() little tez kupiłam te parkę w Pepco
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej kochane u nas sie wiele dzieje, dużo sprzatania i w ogóle, Amelka troche chora była i meeeeeeeeeeeeeeega marud. Jestem taka szczęsliwa, ze juz mieszkamy na swoim, a nie błąkamy sie ;/ w k. napisze później coś Co do Ani Przybylskiej, strasznie się tym zdołowalam, taka piękna, mama ech....
|
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana parkę dla Hani wczoraj byłam w tesco oglądałam parki dla siebie, patrzę cena 299
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bedzie skonczona i ogqrne to pokaze
sorry ze twk tu piszę i sie podniecam ale spelnilo sie jedno z marzen ; p a pokaz zdj tej parki. Co do kurtek dla siebie jestem przerazona cenami... aktualnie mnie nawet na czajnik nie stac :p
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

), na horyzoncie pojawia sie lekarz a Kuba:
wychowanie jest takie trudne 

kto ma fb pewnie widział. Jest przeboski! Normalnie tak spokojnego, ułożonego i leniwego kota nie widziałam. Nie wyciąga w ogóle pazurów a Oli oszalał na jego punkcie i ciągle woła Aleś 

od 2 do 4 przebudzal się bez przerwy, nie widzę żadnej reguły