Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 20:22   #4771
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
U mnie problemy z objętością rozwiązał stosowany u nasady puder got2be, więc zrezygnowałam z "usztywniania" reszty, na razie.
Ale i tak spytam, co to za spray.
U mnie niestety on nie rozwiązuje problemu przyklapu, efekt jest chwilowy. Niestety, chyba w życiu nie będę mieć włosów z jakąkolwiek objętością

Dolczi - no wreszcie Bardzo ładne włosy, ciekawą masz tą rudość!

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 23:21   #4772
chimay
Zakorzenienie

Dolczi, całkiem inaczej wyobrażałam sobie Twoje włosy po opisach, ale one są naprawdę bardzo ładne

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48403526]
Odnośnie silikonów - potrzebuję czegoś silikonowego na jesień / zimę, więc zamówiłam jeszcze Inebryę Smoothing[/QUOTE]

O, ta mi się podoba

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Po nadmiarze aminokwasów moje włosy też się robią takie crunchy
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Również
Czyli będę używać co jakiś czas. Nie przepadam za kombinowaniem własnych kosmetyków, ale teraz poważnie wzięło mnie na uwarzenie sobie jakiejś prostej dwufazówki
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 23:29   #4773
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
U mnie niestety on nie rozwiązuje problemu przyklapu, efekt jest chwilowy. Niestety, chyba w życiu nie będę mieć włosów z jakąkolwiek objętością
U mnie najlepiej na objętość działają odżywki dodające objętości bez spłukiwania. Kiedyś w avonie był genialny balsam dodający objętości, którego się nie spłukiwało. Był świetny! Ale oczywiście wycofali... Ostatnie opakowanie jakie miałam używałam oszczędnie tylko na większe okazje :-D

Teraz dobry efekt daje spray z Avonu dodający objętości, ale moim hitem jest spray dodający objętości z life'a (dostępny chyba tylko w superpharm)
Stary 2014-10-05, 23:53   #4774
aante_e
Miss Pudernica

Dolczi bardzo ładne włosy i ja tam cienkich nie widzę, jest ich dużo.
Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
U mnie najlepiej na objętość działają odżywki dodające objętości bez spłukiwania. Kiedyś w avonie był genialny balsam dodający objętości, którego się nie spłukiwało. Był świetny! Ale oczywiście wycofali... Ostatnie opakowanie jakie miałam używałam oszczędnie tylko na większe okazje :-D

Teraz dobry efekt daje spray z Avonu dodający objętości, ale moim hitem jest spray dodający objętości z life'a (dostępny chyba tylko w superpharm)
A ten Life jest bez alkoholu? Bo mam fajną odżywkę z Pantene 'nadającą gęstość' i bardzo fajnie działa, efekt utrzymuje się przez cały dzień, ale ma alko w składzie i dlatego używam jej od święta.
Stary 2014-10-06, 08:05   #4775
czekoladka3
Zakorzenienie

Dolczi twoje włosy naprawde świetnie wyglądają z tego co opisywałaś spodziewałam się że wyglądają zupełnie inaczej, a na zdjęciu widać że są bardzo zadbane i zdrowe

Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu użyłam rypacza- tym razem zastosowałam Neutral. Potem Biovax do ciemnych pod czepek. Za pół godziny zmywam, mam nadzieję że włosom się spodoba
Stary 2014-10-06, 08:52   #4776
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ing-tonic.html Masz na myśli ten avon?

a co do drugiego, to mogłabyś podać pełną nazwę?
W tempie ekspresowym zużywam sprawy welli a mnie nie zachwycił i wysusza mimo braku alkoholu :/

No to zdecydowałam że kupię maske extreme total repair loreala, ale mujsze zużyć moją odżywke garnier oleo - taka przyjęłam strategie, no więc dopiero za 1,5 tygodnia lorel wpadnie w moje ręce, czekam też na promocję. Ciesze się że doszłam do tewgo etapu że na tyle znam potrzeby włosów że wystarczy mi szampon, dwa, trzy produkty do spłukiwania,serum i dwa oleje- wcale nie oznacza to ze pielęgnacja jest uboga . Nic mi nie zalega w szafkach, a gdy tak było strasznie mnie to stresowało że muszę to zużyć i nic innego nie mogę wypróbować.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-10-06 o 09:10
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 18:55   #4777
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Dolczi - no wreszcie Bardzo ładne włosy, ciekawą masz tą rudość!
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Dolczi, całkiem inaczej wyobrażałam sobie Twoje włosy po opisach, ale one są naprawdę bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Dolczi bardzo ładne włosy i ja tam cienkich nie widzę, jest ich dużo.
Dziękuję.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Dolczi twoje włosy naprawde świetnie wyglądają z tego co opisywałaś spodziewałam się że wyglądają zupełnie inaczej, a na zdjęciu widać że są bardzo zadbane i zdrowe
Dziękuję.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:56   #4778
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Wczoraj po raz pierwszy użyłam maski Equilibra. Po myciu był cud, miód i orzeszki, rano po przebudzeniu to samo, a po jednym dniu mimo, że nadal jakiegoś wielkiego puchu nie mam (a bałam się biorąc pod uwage skład), to jednak włosy rozprostowane

Zobaczymy co będzie przy kolejnym razie...
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:14   #4779
swan999
Zakorzenienie

Ale cisza, nawet nie mam czego nadrabiać

Dzisiaj pożałowałam trochę, że mam znowu grzywkę... Była taka wichura, że masakra jakaś, a ja nawet nie miałam przy sobie żadnej wsuwki Nie chcę sobie nawet wyobrażać jak wyglądałam Teraz wsuwka zawsze musi być.

Pozatym, ostatnio aż zdziwiona jestem, bo moje włosy nie mają żadnych fochów. Praktycznie same GHD

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:25   #4780
Mrs Mysza
Raczkowanie

A ja właśnie podsuszyłam kudły i już widzę, że są fale A nawet nie użyłam dyfuzora. Tylko umyłam je szamponem i walnęłam Glorię pod foliowy czepek na jakieś 5 min. Ale podejrzewam, że to też zasługa Biovaxa keratyna jedwab którego użyłam przy poprzednim myciu (i po którym miałam taką szopę, jak dawno mi się nie trafiło, już nie wspominając o problemie splątanych na maksa włosów - ale to z kolei może być efekt eksperymentu z zieloną glinką, którą ciężko się nakłada na skórę głowy, może sama sobie je skołtuniłam przy nakładaniu).

Przyszła dziś moja placenta - pierwsza ampułka wylądowała od razu na skalpie. Myślę, że kolejną wetrę przy kolejnym myciu po umyciu, mam nadzieję że nie przeciąży/przetłuści włosów u nasady.

Edytowane przez Mrs Mysza
Czas edycji: 2014-10-07 o 20:27
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:44   #4781
swan999
Zakorzenienie

Mrs Mysza daj znać za jakiś czas jakie efekty po placencie

Stary 2014-10-07, 20:59   #4782
chimay
Zakorzenienie

Ja po raz pierwszy od chyba 3 miesięcy zauważyłam jakąś odmianę. Sprawcą jest świeżo napoczęta nafta z biopierwiastkami + maska z proteinami mlecznymi Dikson jako kuracja przed myciem. Włosy rozplątane z nocnego koka były tak śliskie i mięsiste, że trudno mi było je ogarnąć, a muszę mieć w pracy związane. Babie nie dogodzi
Ale efekt następnego dnia zniknął.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:00   #4783
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Mrs Mysza daj znać za jakiś czas jakie efekty po placencie
Będę obserwować czy jakieś efekty będą i na pewno się pochwalę
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:03   #4784
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość
Będę obserwować czy jakieś efekty będą i na pewno się pochwalę
Trzymam kciuki żeby były

Stary 2014-10-07, 21:18   #4785
GoldHairCare
Przyczajenie

A ja mam przeprowadzkę i na nic kompletnie nie mam czasu :-( moje włosy płaczą.

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-10-08 o 09:48
GoldHairCare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:28   #4786
daggmara
Z deszczem w butach

Kupowałam dziś stacjonarnie hennę i wzięłam na próbę 1 szt. Invisibobble, odżałowałam te 4,50 Byłam przekonana, że to będzie mój hit i chyba jest, bo moich krótkich i śliskich włosów nic nie chciało trzymać, albo gumka zamotana dwa razy była za luźna a na 3 razy się nie dało i tak się męczyłam a tu proszę - wysoki kucyk trzęsę łepetyną a wszystko się pięknie trzyma Aż mężowi musiałam się pozachwycać, jaka to ulga czuć, że te włosy są wreszcie spięte Jedynie estetyka tych gumek mi nie odpowiada, no i moje włosy odgniatają, ale tergo też się spodziewałam

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:41   #4787
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Ale cisza, nawet nie mam czego nadrabiać

Dzisiaj pożałowałam trochę, że mam znowu grzywkę... Była taka wichura, że masakra jakaś, a ja nawet nie miałam przy sobie żadnej wsuwki Nie chcę sobie nawet wyobrażać jak wyglądałam Teraz wsuwka zawsze musi być.

Pozatym, ostatnio aż zdziwiona jestem, bo moje włosy nie mają żadnych fochów. Praktycznie same GHD
Zbyt zajęci są wszyscy wokół

U mnie za to kłaki puszą się paskudnie w ciągu ostatnich dni. Opanowuję je jakoś na szczotce, ale mimo wszystko do gładkich włosów im zdecydowanie daleko. Zbiór pomniejszyłam o kilka średnich kosmetyków, które zwyczajnie wyleciały przed przeprowadzką do nowego lokum. Zbiorek jest mniejszy, ale liczy niemal same "pewniaki"
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 23:38   #4788
Erishkigal
Raczkowanie

Nie mogłam wytrzymać i dzisiaj zrobiłam moje pierwsze zamówienie z rosyjskich kosmetyków. Akurat przeglądałam ofertę na Skarbach Syberii, i prawie wszystko było w znacznej promocji, więc pomyślałam, że teraz albo nigdy I wyszło z tego zamówienie na ponad 100 zł... Z cenami nie jest tak źle, jak myślałam, średnio za jeden produkt wychodzi mi 15 zł, a większość produktów ma dosyć spore pojemności, więc wychodzi tylko trochę drożej niż przeciętna cena Wszystko na razie i tak pójdzie do zapasów, muszę jeszcze wykończyć to, co mam teraz.
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:35   #4789
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Nie mogłam wytrzymać i dzisiaj zrobiłam moje pierwsze zamówienie z rosyjskich kosmetyków. Akurat przeglądałam ofertę na Skarbach Syberii, i prawie wszystko było w znacznej promocji, więc pomyślałam, że teraz albo nigdy I wyszło z tego zamówienie na ponad 100 zł... Z cenami nie jest tak źle, jak myślałam, średnio za jeden produkt wychodzi mi 15 zł, a większość produktów ma dosyć spore pojemności, więc wychodzi tylko trochę drożej niż przeciętna cena Wszystko na razie i tak pójdzie do zapasów, muszę jeszcze wykończyć to, co mam teraz.
Pochwal się co wybrałaś? Nawet jeśli sama nie robię zakupów to lubię sobie o nich poczytać u innych

Sama chcę zamówić kilka rzeczy, ale to dopiero w grudniu. Będę wtedy miała zastrzyk gotówki więc zaszaleję. Mam co prawda zielarnię z rosyjskimi kosmetykami obok mieszkania, ale jest kilka produktów których tam nie znajdę i z tego powodu chcę sobie przygotować takie ich kombo i zamówić
Stary 2014-10-08, 13:12   #4790
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem ciekawa co kupiłaś

Stary 2014-10-08, 15:57   #4791
Erishkigal
Raczkowanie

Szampon neutralny, szampon nawilżający Love2Mix z perłą i jagodami acai, maskę ajurwedyjską, balsam turecki, maskę jajeczną Agafii, balsam na brzozowym propolisie i serum na porost Agafii Kierowałam się składami i opiniami, chociaż zauważyłam, że wiele rosyjskich kosmetyków ma bardzo skrajne opinie, ale postanowiłam zaryzykować Chciałam, żeby powstał z tego jeden zestaw kosmetyków, czyli coś cięższego, lżejszego, proteinowego, emolientowego, itd. Szkoda, że rosyjskie kosmetyki nie zawierają silikonów, chociaż wiem, że dla niektórych to zaleta, ja akurat lubię silikony i ich nie unikam, więc będę musiała do tego zestawu dokupić jeszcze jakąś drogeryjną silikonową odżywkę i serum.
Ogólnie ciężko było mi coś wybrać, wybór jest ogromny i opinie różne, ale jeśli cokolwiek okaże się lepsze niż te kosmetyki, których używałam do tej pory (na co bardzo liczę!), to na pewno zrobię jeszcze niejedno zamówienie
Stary 2014-10-08, 16:00   #4792
201801220933
Konto usunięte

Jak dobrze że jest ten wątek, bez was nie trafiłabym pewnie sama na blog henrietty. Wreszcie ktoś o identycznym podejściu jak ja do włosów i ich długości. Tak samo spinam, tak samo uwielbiam piękne fryzury i koki z bardzo długich włosów, tak samo ubóstwiam włosy bezwarunkową miłością i uważam że nigdy nie jest ich za dużo, no i niestety tak samo nie do końca wychodzi mi zapuszczanie, z trochę innych powodów, ale cierpliwość musi być ta sama, bo u mnie tez trwa to już trzy lata czynnego zapuszczania .
W ogóle to ostatnio je wystylizowałam w fale i widać niestety te niezbyt widowiskowe końcówki - włosów jest sporo i od skóry do pewnego momentu sie unoszą a potem opadają i te końce trochę nieestetycznie zwisają - po prostu robi się pusto, ewidentnie widać gdzie brakuje włosów :/. Jeszcze pewnie z rok spinania asekuracyjnego a potem może od czasu do czasu je rozpuszczę. teraz nie mam po co nie sięgają nawet talii i mi się nie podobają bo wydają mi się króciutkie.

Erishkigal - pochwal się

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-10-08 o 16:02
Stary 2014-10-08, 17:15   #4793
swan999
Zakorzenienie

Erishkigal ciekawe zakupy zrobiłaś

Jak już będę mieć mniejsze zapasy to też chcę wypróbować coś z rosyjskich kosmetyków, bo jeszcze nic nie miałam. Ciekawa jestem czy by się u mnie sprawdziły.

Stary 2014-10-08, 17:32   #4794
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Szampon neutralny, szampon nawilżający Love2Mix z perłą i jagodami acai, maskę ajurwedyjską, balsam turecki, maskę jajeczną Agafii, balsam na brzozowym propolisie i serum na porost Agafii Kierowałam się składami i opiniami, chociaż zauważyłam, że wiele rosyjskich kosmetyków ma bardzo skrajne opinie, ale postanowiłam zaryzykować Chciałam, żeby powstał z tego jeden zestaw kosmetyków, czyli coś cięższego, lżejszego, proteinowego, emolientowego, itd. Szkoda, że rosyjskie kosmetyki nie zawierają silikonów, chociaż wiem, że dla niektórych to zaleta, ja akurat lubię silikony i ich nie unikam, więc będę musiała do tego zestawu dokupić jeszcze jakąś drogeryjną silikonową odżywkę i serum.
Ogólnie ciężko było mi coś wybrać, wybór jest ogromny i opinie różne, ale jeśli cokolwiek okaże się lepsze niż te kosmetyki, których używałam do tej pory (na co bardzo liczę!), to na pewno zrobię jeszcze niejedno zamówienie
Tak jest chyba w przypadku wszystkich kosmetyków

Fajnie, że w bardzo racjonalny sposób podeszłaś do kompletowania zestawu. Mam nadzieję, że sie sprawdzi.

Pisałyście tu niedawno o nadawaniu włosom objętości. Moje od przedwczoraj bardzo pozytywnie mnie zaskakują. Nie mam problemu z objętością na ich długości, ale przy samej skórze głowy jest już nieco gorzej. Tymczasem od ostatniego mycia mają fajną objętość także przy skórze. I teraz tylko pytanie: czy to dopiero co testowana przeze mnie maska Equilibra, czy pianka do włosów Nivea. Dodam, że piankę do włosów używam pierwszy raz od 4 lat.

Viekki i inne dziewczyny zainteresowane zakupem masek Bingo Spa w Poznaniu. Komunikuję, że odwiedziłam stacjonarny sklep AllePaznokcie na ulicy Szczanieckiej 1. Na miejscu bez problemu było 6 rodzajów masek (wiem, że na stronie jest chyba nawet 8). Bardzo miła pani poinformowała mnie, że nie ma problemu z ich dostepnością na miejscu i że możliwe jest dokonanie zakupu przez internet i odebranie stacjonarnie (czyli bez kosztów przesyłki).
Stary 2014-10-08, 20:49   #4795
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
W ogóle to ostatnio je wystylizowałam w fale i widać niestety te niezbyt widowiskowe końcówki - włosów jest sporo i od skóry do pewnego momentu sie unoszą a potem opadają i te końce trochę nieestetycznie zwisają - po prostu robi się pusto, ewidentnie widać gdzie brakuje włosów :/. Jeszcze pewnie z rok spinania asekuracyjnego a potem może od czasu do czasu je rozpuszczę. teraz nie mam po co nie sięgają nawet talii i mi się nie podobają bo wydają mi się króciutkie.

Erishkigal - pochwal się
Hmm, u mnie zawsze przy pofalowanych włosach końcówki mniej rzucają się w oczy Dlatego też wolę mieć pofalowane niż proste
Pochwaliłam się kilka postów wyżej

Cytat:
Erishkigal ciekawe zakupy zrobiłaś

Jak już będę mieć mniejsze zapasy to też chcę wypróbować coś z rosyjskich kosmetyków, bo jeszcze nic nie miałam. Ciekawa jestem czy by się u mnie sprawdziły.
A ja myślałam, że jestem tu jedyną osobą, która nie miała jeszcze styczności z ruskimi Myślę, że chociaż raz warto wypróbować
Stary 2014-10-08, 21:00   #4796
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Viekki i inne dziewczyny zainteresowane zakupem masek Bingo Spa w Poznaniu. Komunikuję, że odwiedziłam stacjonarny sklep AllePaznokcie na ulicy Szczanieckiej 1. Na miejscu bez problemu było 6 rodzajów masek (wiem, że na stronie jest chyba nawet 8). Bardzo miła pani poinformowała mnie, że nie ma problemu z ich dostepnością na miejscu i że możliwe jest dokonanie zakupu przez internet i odebranie stacjonarnie (czyli bez kosztów przesyłki).
Śliczne dzięki za informację, jesteś mega Marzyłam o Bingaczach stacjonarnie!

A wczoraj doszło moje zamówienie z Inebryami, więc jutro testy KroMask Castano
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:20   #4797
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, u mnie zawsze przy pofalowanych włosach końcówki mniej rzucają się w oczy Dlatego też wolę mieć pofalowane niż proste
Pochwaliłam się kilka postów wyżej

A ja myślałam, że jestem tu jedyną osobą, która nie miała jeszcze styczności z ruskimi Myślę, że chociaż raz warto wypróbować
Bo pofalowane ładnie "udaję", że są ładniejsze (nie koniecznie, że gęstsze) wiem coś o tym. Moje już 4 roczek udawania zaczęły

Za to rozprosotwane zawsze wydają mi sie gęstsze w moim przypadku.

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48450695]Śliczne dzięki za informację, jesteś mega Marzyłam o Bingaczach stacjonarnie!

A wczoraj doszło moje zamówienie z Inebryami, więc jutro testy KroMask Castano [/QUOTE]

Polecam się na przyszłość

Z ciekawostek (aczkolwiek osobiście jeszcze nie sprawdziłam) ponąć fajna zielarnia jest na Rynku Łazarskim. Pisała o niej Kosodrzewina jakiś czas temu na swoim blogu. Przejdę się tam kiedyś zobaczyć co mają z rosyjskich mazideł. Ciągnie mnie do serii z szungitem.

Ooo, zaciekawiłaś mnie co to. Zaraz sobie pooglądam w ynternetach.

PS. To ja poproszę Inebrya Rosso.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-10-08 o 21:24
Stary 2014-10-08, 21:23   #4798
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Polecam się na przyszłość

Z ciekawostek (aczkolwiek osobiście jeszcze nie sprawdziłam) ponąć fajna zielarnia jest na Rynku Łazarskim. Pisała o niej Kosodrzewina jakiś czas temu na swoim blogu. Przejdę się tam kiedyś zobaczyć co mają z rosyjskich mazideł. Ciągnie mnie do serii z szungitem.

Ooo, zaciekawiłaś mnie co to. Zaraz sobie pooglądam w ynternetach.
Też mnie ciekawi ta seria z szungitem, ale nie woła do mnie jakoś mocno na razie (odpukać!) ^^

O Inebrii KroMask pisałyśmy tu ostatnio z Wiosenką - ot, maska odświeżająca kolor włosów. Coś jak toner, tylko z mniejszym stężeniem barwników Za jakiś czas będę testować też swoją drugą nówkę - Inebrya Smoothing Mask ^^

PS

Ostatecznie z cięcia, które zafundowała mi nowa fryzjerka jestem ostatecznie bardzo zadowolona To są czary fryzjerskie powiadam, bo mam włosy ścięte w linii prostej, ale tak sprytnie "przerzedzone" (fryzjerka nazwała to nadaniem lekkości), że się falują i nie wyglądają jak kask, ani nie przytłaczają. Wreszcie najpierw idę ja, a potem włosy Mission completed, fryzura odratowana, mogę spokojnie zapuszczać.

Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Czas edycji: 2014-10-08 o 21:27
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:26   #4799
201801220933
Konto usunięte

Tak pod tym względem się zgadzam że fale wydaja się gęściejsze, ale nie wiem jak Wam to wyjaśnić. Jak ktoś ma dużo włosów to one tworzą taką warstwę jak się je narzuci na plecy, jak są pofalowane to jest tego jeszcze więcej, tak że te w miejscu gdzie zaczynają się przerzedzone końcówki, włosy nawet nie dotykają pleców tylko zwisają z tej warstwy i widać że "tu powinno być więcej włosów" - dlatego jak już rozpuszczam to prostuję i wtedy jest w miarę ok bo nie mają z czego zwisać te końce i trzymają się kupy
Stary 2014-10-08, 21:40   #4800
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48451070]Też mnie ciekawi ta seria z szungitem, ale nie woła do mnie jakoś mocno na razie (odpukać!) ^^

O Inebrii KroMask pisałyśmy tu ostatnio z Wiosenką - ot, maska odświeżająca kolor włosów. Coś jak toner, tylko z mniejszym stężeniem barwników Za jakiś czas będę testować też swoją drugą nówkę - Inebrya Smoothing Mask ^^

PS

Ostatecznie z cięcia, które zafundowała mi nowa fryzjerka jestem ostatecznie bardzo zadowolona To są czary fryzjerskie powiadam, bo mam włosy ścięte w linii prostej, ale tak sprytnie "przerzedzone" (fryzjerka nazwała to nadaniem lekkości), że się falują i nie wyglądają jak kask, ani nie przytłaczają. Wreszcie najpierw idę ja, a potem włosy Mission completed, fryzura odratowana, mogę spokojnie zapuszczać.[/QUOTE]

Do mnie jakoś bardzo mocno też póki co nie woła, ale jeśli miałabym kupić coś z ruskich to właśnie maskę z szungitem + maskę z awokado i miodem (miłam i lubiłam) + mydło z Banii Agafii z miodem. Więcej chciejstw chyba nie mam.

Ooo, to widocznie troche nie w temacie byłam ostatnio. Muszę sobie podczytać.

Ha! Czyli byle do stycznia (niech troszkę odrosną) i ruszam do tej pani. Ktoś mi musi moje pierze w końcu obciąć porządnie i przede wszystkim łącznie ze zniszczeniami. Nie pogardziłabym też jakąś magiczną sztuczką, która pozwoli odzyskać trochę skrętu Bardzo bardzo Ci dziękuję za relacje na bieżąco

Cudowne!

Nie pochwaliłam się jeszcze. Trzeci tydzien piję ten mój mix jabłkowo - pietruszkowy. Musze przyznać, że po znalezieniu odpowiedniej odmiany jabłka jest całkiem zjadliwy i mam wrażenie, że moje wypadanie minimalnie się zmniejszyło. Jeśli za 2-3 tygodnie upewnię się co do poprawy (nazwijmy rzeczy po imieniu - nie liczę na zaprzestanie wypadania, ale na zmniejszenie) to postaram się wyrobić sobie stały nawyk spożywania tej witaminowej bomby.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości