|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
jojla, co do kuriera, to mój działa podobnie. Albo przywozi mi paki do pracy i gdy nie mogę już wyjść, tylko musi pół minuty zaczekać, to naburmuszony. Mówię mu wtedy, że odbiorę sobie sama z centrali i spuszcza z tonu Cytat:
ale futra kota nie lubię Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48419305] Podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno działki Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
u mnie ostatnio 3 koty mało życia nie straciły. Urodziły się gdzieś na strychu i są bardzo dzikie. Tolerują tylko Mamę a ostatnio ja wyniosłam im jedzenie. Szybko przyleciały i dopiero gdy doszły do miski zorientowały się, że to ktoś obcy. Jeden zrobił fikołka ze schodów, drugi tak zaczął uciekać, że głową w płot uderzył a trzeci wskoczył do miski z wodą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj jestem urobiona po pachy. Zawsze gdy u siebie maluję, rozcieńczam farbę z wodą i jadę wałkiem po ścianach, tylko że u siebie mam gipsówki i maluję tak co 2-3 lata, więc dosyć często. A tutaj 20 lat nie było malowane. Pomalowałam 2 razy kuchnię i nic, Wzięłam więc szczotkę i wyszorowałam ściany, bo myślałam że są tłuste. No i okazało się, ze nie powinnam farby rozcieńczać ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48422071] Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]no i słuszna decyzja
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#2852 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Ale trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze ![]() Cytat:
Ale jakoś się go staram uspokoić. Co do Nike, dla mnie afera na linii Karpowicz-Dunin jest tak obrzydliwa, że skutecznie zniechęciła mnie do ekscytowania się tą nagrodą. My właśnie po półgodzinnej histerii. Był już taki śpiący, a nie umiał zasnąć, a ja specjalnie też już nie miałam pomysłu.... Na szczęście usnął jakoś tak obok mnie.. Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48422071]Monia... Spokojnie. Może owu była później. Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() |
|||
|
|
|
#2853 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obiecuję codzienne meldunki - do piątku... ![]() Cytat:
Cytat:
Wierzymy, wierzymy i jeszcze raz wierzymy. Nie poddajemy się żadnym głupim myślom! Pani ma rację, takie wczesne usg to tylko niepotrzebny stres...
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
Waderka, ale dziecko daje sygnały, że jest mu za ciepło/za zimno
![]() Sprawdzasz kark, czy nie jest chłodny lub spocony przede wszystkim Bez obaw, to tylko mały człowieczek
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Monika tak jak dziewczyny piszą, za wcześnie na usg
będzie dobrzePani jeśli dajesz miód T. to możesz dodać trochę do tego budyniu. Ja gotuję dość długo i ciepłe od razu blenduje. Można też najpierw zmielić ziarna ale mój sprzęt tego nie ogarnia. Przekladam warstwami w pucharku z owocami. Olek tylko woła"deser" ![]() Idę pierwszy dzień po opiece do pracy. Aż mi się nie chce Wczoraj usłyszałam największą głupotę od pediatry. Mówiłam że jestem przeziebiona po raz kolejny i pytalam co mogę wziąć a on że nic, że najpierw mam przestać karmić bo zarażam Olka przez bliski kontakt.
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48424837] Co do Nike, dla mnie afera na linii Karpowicz-Dunin jest tak obrzydliwa, że skutecznie zniechęciła mnie do ekscytowania się tą nagrodą.[/QUOTE]a ja lrubię takie "smaczki". takie obnażenie tych od kóltóry wyrzszej ![]() jak wyłażą takie parszywostki i pokazuje się zwykła ludzka zawiść...Cytat:
ale wiesz z takim maluszkiem to o tyle łatwiej, że otulasz kocykiem i jest mobilna dodatkowa warstwa ![]() jestem pod dzikim wrażeniem jego słownictwa ![]() a lekarz szalenie intĘligentny. ej, porównywanie nie ejst najlepszym pomysłem ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
#2857 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy wściekły że nie buja... Cytat:
Jaki obciach?? Caly dzień ciężko pracowałaś Cytat:
dla mnie z tymi warstwami to tak jak piszesz. Latem mniej bo leży w gondoli w której robi się szklarnia. A zimą więcej bo śpi i się nie rusza. No chyba że dziecko chodząco-biegające to warstwa mniej nawet zimą... Cytat:
dokładnie... Na początku przeżyłam szok.. Myślę że miałam depresję poporodową pełną gębą. Najbardziej dołowało mnie to że nie rozumiem potrzeb mojego dziecka. A teraz w 90% przypadków wiem o co mu chodzi Płacze gdy : jest mu nudno (tzn weź mnie na rączki i pochodzimy po mieszkaniu), za dużo emocji (odwalcie się ode mnie, nie chce kolejnej zabawki itd), jestem głodny, jestem zmęczony, nie mogę zasnąć, nie chce czapki, mam czkawke ![]() Brudna i mokra pielucha mu nie przeszkadza ![]() W sumie spokojne dziecię ![]() Cytat:
![]() Zeberko jak kota odchudziłam? .. Jest taka karna royal satiety jesz 54 gramy dziennie i chudniesz Pachnie smakowicie ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-10-07 o 08:17 |
|||||
|
|
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
Maga ja miałam mega katar, a po Artku to spłynelo, nawet nie kichnal. Ja wierzę, że przy przeziębieniu przekazujesz pciala.
16.10 bodajże w Lidlu te genialne kombinezony będą
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
sorki, że nie cytuję, ale chcę na szybkiego pytanko zadać...czy myślicie, że znieczulenie stomatologiczne albo lekarstwo (chyba antybiotyku) w zębie może wpływać na plamienia???
nie wiem o co chodzi, ale od piątku plamię i to dość mocno...żywą krwią...najwięcej na papierze zostaje no i wkładka wystarczy, ale o co kaman i tak sobie myślę, że w piątek zaczęłam tego zęba robić i może to od tego
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do cv sobie wpiszę, gdy będę pracy we Wrocławiu szukać ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
po pierwsze : owu jak widac byla pozno a u ciebie i tak tylko tydzien roznicy. Przy owu 14 dc dziec moze byc 2 tyg mlodszy... Na belly to i tak wiek dziecka licza dwa tyg mniej. Po drugie, tez uwazam ze usg w tym tyg niemiarodajne, serduszko to najlepiej ok 8tc sprawdzac. Ja jak pojechalam w 6.5tc to ginka mi,kazala przyjechac jakos wlasnie za dwa tyg ponownie. Takze tym bardziej jak na tak pozna owu, niech cie ogarnie racjonalny spokoj bo na pewno wszystko bedzie dobrze nie plamisz, nic nie boli, to czego sie czepiac ja to sobie zawsze powtarzam jak zaczynam sie nakrecac. Kciukaski i czekamy na wizyte nastepna spokojnie
|
||
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48427157]
16.10 bodajże w Lidlu te genialne kombinezony będą [/QUOTE]Dzięki za informacje! Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Spac nie moglam w nocy..
J. ok 2-3 cos pokazywal przez sen, mowil: o tam.. potem wstal przed 6 z placzem, tlukl sie po buzi, policzkach, uderzal twarza o nas, plakal gryzac kanapke, trzeba mu bylo z buzi wyjmowac bo nie chcial dalej jesc. Dentinox na chwile tylko pomogl.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Monika spokój Kochana! Spokój! Jeszcze za wcześnie na cokolwiek tym bardziej jak owu była znacznie później!! My tu wszystkie trzymamy i będzie dobrze a za 10 dni zobaczysz pikające serduszko!!! Pozdrawiam Kochane i życzę Miłego dnia
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja się przerzucam na te karmę ![]() wika- jak malujesz to masz na głowię czapkę z gazety? ![]() zawsze jak piszesz o sobie, że coś remontujesz to tak sobie Ciebie wyobrażam ![]() monika- może coś doustnie J. zapodać albo jakiś czopek przeciwbólowy jak znowu będziesz widziała, że małemu dokuczają ząbki ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
(Kasia była jeszcze wtedy u Dziadków)dla mnie szok i magia- dwie różne ciąże, dwa różne połogi i dwie różne córki ![]() teraz z racji tego, że Kasia znowu u moich Rodziców mam już wysprzątany dom (odkurzone, wymopowane) i czekam aż mała się obudzi aby ją karmić i zabrać na spacer jeszcze w planach mam na dzisiaj kilka ekstra zadań (posegregować wywołane zdjęcia i przerzucić moją szafę w poszukiwaniu jakichś mniejszych ubrań )---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- jojla- jak kurier? był dzisiaj? pani- mam nadzieję, że Torres dzisiaj grzeczniejszy Gryzia- choróbsko idzie precz? ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- dziewczyny- jak dziecko "ładnie" przybiera to trzeba go budzić w nocy na karmienie? Czy można mu pozwolić "krótko" jeść jak przysypia moje dziecko chce w nocy spać a w dzień jeść... powinno mnie to martwić?
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2867 |
|
Konto usunięte
|
Pani, wybacz, że z Faktu, ale pierwsze mi się napatoczyło:
http://www.fakt.pl/krakow/wystawa-zd...ly,493915.html |
|
|
|
#2868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj to normalnie się we mnie zagotowało, bo ciągnął ze mną dyskusję jakbym w jej trakcie nagle mogła się teleportować i odebrać przesyłkę, którą łaskawie przywiózł a ja głupia jeszcze z nim dyskutowałam niepotrzebnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a Ty masz myśleć pozytywnie będzie dobrze! ![]() jeszcze nie ale paczka z magazynu wyjechała, TŻ uziemiony w domu czeka na dostawę... Wspaniale się czyta o tym jak sobie fajnie radzisz ze wszystkim przy Tosi ![]() Ależ mam dziś niemrawy dzień... nie potrafię się na niczym skupić, marzy mi się łóżko i drzemka...
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko jest lepiej. Chociaż kaszel strasznie mnie męczy...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozrabiasz farbę? ja nigdy tego nie robiłam, nawet jak płytę gipsową malowałam... czemu do piątku? ![]() Cytat:
![]() ja już się gubię, nie dawno pisałaś, że tej pracy nie zostawisz. Cytat:
Cytat:
![]() u nas dziś Krzyś się przewrócił pierwszy raz z brzuszka na plecki
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
[/COLOR]dziewczyny- jak dziecko "ładnie" przybiera to trzeba go budzić w nocy na karmienie? Czy można mu pozwolić "krótko" jeść jak przysypia moje dziecko chce w nocy spać a w dzień jeść... powinno mnie to martwić?[/QUOTE] Powinnaś się ciezyć. Witam po pracy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich chorowitków a zwłaszcza dzieciaczków - ZDRÓWKA!
Gryzia kuruj się Kochana... Zeberko cieszę się że tak to się wszystko toczy widzisz nie zawsze jest tak samo Wika matko jedyna ależ TY masz powera i ile "fachowości" w ręku!! Iza jak tam w pracy?? Waderka przebierasz już nogami? Kiedy masz wizytę?? matko ja po Tobie w kolejce chociaż dziś kumpela mi dzwoni i mówi że obstawia mi 2 ostatnie tyg października na poród a ja se bimbam nadal...Monika wszystko będzie OK tylko włącz pozytywne myślenie, przecież objawy też masz ciążowe! Edytte do meldunku jak sobie radzicie i czy Staś już zaakceptował braciszka?? Paniczka cieszę się że i u Ciebie jest OK i ciąża zupełnie inna! Berbie TY to też masz jazdy z tym swoim Krzysiem...szkoda ale wiesz pociesz się tym że przy drugim będzie inaczej Perse jejku jak TY się trzęsiesz nad tym swoim Synkiem ale w sumie to się nie dziwię! Pewnie i sama będę się trzęsła o wszystko przy swoim Mi też strasznie szkoda Ani Przybylskiej, strasznie ją lubiłam[*] i jak to powiedziane...SPIESZMY SIĘ KOCHAĆ LUDZI....
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo. Nie nadrobiałam bo mam taki za...
Wczoraj byłam na szkoleniu, wieczorem lekcje. Dziś w pracy kołowrotek. A zaraz jedziemy do dentysty, a jutro zebranie w szkole. Masakra jakaś. Doczytałam tylko... Moniu spokojnie, jeszcze za wcześnie żeby sie martwić, choć wiem że łatwo powiedzieć. Reniu, a kiedy ty testujesz?
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czy możecie mi polecić jakiś śpiworek do fotelika samochodowego z dziurą na pas?? Jaki będzie OK dla Nas??
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48432318]Zeberko jest lepiej. Chociaż kaszel strasznie mnie męczy...[/QUOTE] zdrówka ![]() ![]() kochana ja mam dziś dopiero 21dc tylko, że nie wiem o co chodzi, bo od piątku plamię i to ostro - jak lekka @ - więc zgłupiałam zobaczę co dziś dr powie...a Ty kiedy testujesz?? który to Twój dc??
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja ostatnio powiedziałam, że Kamil nigdy nie krzyczy u lekarza? Nigdy, nigdy?! Już się wiecej nie odzywam
![]() ![]() A tak serio to Kamil ma podrażnioną krtań ale już mu przechodzi. Inhalacje z mucosolvanu dzialają. I możemy w południe na spacery wychodzić jak jest ciepło |
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to beznadziejnie,nie idzie mi ta praca
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ale co jest nie tak?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wpadam się w sumie przywitać i poczytać co u Was. U nas było kiepsko. W niedzielę w nocy F. dostał strasznego ataku kolki, nie mogliśmy go przez godzinę uspokoić. W końcu pojechaliśmy do szpitala, włożony do samochodu automatycznie się uspokoił, ale stwierdziliśmy, że lepiej wszystko sprawdzić. Na izbie znowu się zaczął zachodzić aż. Na miejscu lekarka dała mu czopek i leki uspokajające. Zrobili nam usg brzuszka i kontrole u laryngologa. Wszystko ok. Mały zadowolony i szczęśliwy. Boję się czy czegoś nie złapaliśmy bo w szpitalu same zapalenia oskrzeli, płuc. Z krwii wyszła lekka anemia, ale ordynatorka mówiła, że jest fizjologiczna. Poznałam dziewczynę, która SAMA zmieniła córeczce mleko najpierw na Bebilion Pepti, a potem Nutramigren, bo tańszy i chciała żeby lekarze dali jej refundacje A w domu, teściowa mówiła, że S. mówił i pytał o mame i ''Dzidzi''. Jak wróciliśmy to chciał F. na ręce i podciągał koszulkę, żeby go nakarmić ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Zeberko Fajnie, że tak dobrze wam idzie z karmieniem. Mój F. też chętnie by przysypiał noce, ale zdecydowałam się go dokarmiać w nocy chociaż raz, żeby go trochę podtuczyć. Ale za bardzo mi się to nie udaje, bo on i tak szybko zasypia. Monika U mnie serduszka były praktycznie dopiero w 8-9 tc wg Usg, więc nie nakręcaj się niepotrzebnie. Panika W tą sb mamy ambitny plan pojechania na zakupy, więc wtedy załatwimy rowerek dla S. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

ale futra kota nie lubię 

Ale trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze 

i będzie dobrze a za 10 dni zobaczysz pikające serduszko!!! 
a ja se bimbam nadal...