Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 22:19   #451
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Mała, dlatego mam dwie pary okularów plus soczewki

czarna!!! No ja czekam na ten nasz wspólny bieg!!!

mika, marsi, oszczędzajcie się kochane nasze !!!

zamiast szamać poszłam pobiegać;]jutro wam wstawię fotkę do klubu i zobaczycie jak wygląda człowiek, który zasuwa średnio 150-200km w miesiącu ;] bynajmniej nie jak silver ;] załamałam się, jak zobaczyłam to zdjęcie, zdecydowanie muszę dodatkowo przejść na dietę

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:23   #452
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mala no co Ty ale nie jest tak zle skoro widzisz na tyle, zeby pisac Bo ja bez nie widze NIC doslownie, nie ma opcji bez.
Dzisiaj mala zrzucila mi tez oksy i mojej cioci( pobila ja w autobusie). Jakby mi teraz je popsula to koniec swiata, nie kupilabym drugich za pol tysiaka
Duża czcionka ułatwia mi nieco sprawę Ale tak naprawdę dużo trudu mnie kosztuje takie wysilanie i skupianie wzroku bez oksów. Aktualnie gały mi łzawią i szczypią niemiłosiernie,nie wspominając o dziwnym bólu idącym od oczu ku skroniom.

Moje też kosztowały coś koło tego,bo wzięłam jeszcze jakieś ulepszacze (niby ) antyrefleksy sreksy i inne cuda. Aaaa szkoda mi już słów na to. Pochlastam się,jak nic się pochlastam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:32   #453
Lenova
Wtajemniczenie

dziewczyny mam ogromną prośbę
Czy któraś z Was mogłaby jutro pójśc do CCC i kupić mi buty???
W moim mieście i w pobliskich nie ma już mojego rozmiaru,a mi tak bardzo bardzo zależy na tych butach. Oczywiście pokryje wszystkie koszty związane z wysyłką .
http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/7699/317987 to te buty podane w linku.Kolor koniecznie brązowy, rozmiar 38.

Pomoże któraś ?????

Te buty rozchodzą się jak świeże bułeczki dlatego zalezy mi na czasie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:54   #454
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Zobaczcie moją kuchnie;p bałagan i jeszcze nie skonczona;p nie zwracajcie uwagi na lodówkę, będzie zabudowa jak uzbieram $
Ale kiczyn

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Zepsuł mi okulary
Mnie Pola dwa razy juz zepsuła Najpierw poszła jedna śrubka, która trzyma tą rączkę na dole. Koleś mi za free naprawił, ustawił, wyczyścił, bo u niego kupowałam, a on klientów pamięta Teraz zaś chodzę od 2 tyg. bez śrubki u góry z prawej strony, na razie nie naprawiam, bo się jeszcze trzymają, jak rączka wylatuje, to wkładam z powrotem No i moje jednak "tylko" 240 zł kosztowały, i mam je już 4 lata... Więc trochę dociągną jeszcze, a potem właśnie jakieś gitesy za☠☠☠itesy kupuję

BTW. Dziewczyny noszące oksy - jakie macie wady wzroku? Ja jestem krótkowidzem, na prawym oku -1,5, na lewym -2,75 Był czas, że tylko lewe miało -0,5, ale niestety masakrycznie mi się wzrok psuje, po samej ciąży na każdym oku po połowie poszło

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pomoże któraś ?????

Ja niestety, choćbym bardzo chciała, nie mam jak, bo najbliższy sklep 20 km ode mnie, kiepski dojazd, i inne wiadome...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 23:17   #455
litllesweetangel
Lurker ;)

Glodna jestem

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 23:21   #456
hje
Zakorzenienie

Apropo toreb Witchena https://www.youtube.com/watch?v=cvD797JwOdw

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-10-07 o 23:29
Stary 2014-10-07, 23:27   #457
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, sliczna kuchnia!!! Taka w moim stylu ja mam jedna wyczajona w ikei i kiedys ja bede miec!

Little ani mi nie mow, a cziiiiipsyyyyyy czekajo:P

Ja slodkiego jesc nie musze w ogole ale do czipsow to jestem okropna

Lenova, kurka ja nawet w tej chwili na karcie tyle nie mam

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 00:05   #458
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jaka masakra!!!!
Musze sie kiedys wybrac z ciekawosci na otwarcie, bo teraz oczy ze zdumienia przecieram.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 00:23   #459
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jaka masakra!!!!
Musze sie kiedys wybrac z ciekawosci na otwarcie, bo teraz oczy ze zdumienia przecieram.
Zawsze myślałam, że takie rzeczy tylko w Hameryce albo Jukeju (no, tam to w ogóle jest hardkor), a u nas prawie ta sama bajka... Dobrze, że takie wyprze itp. mnie nie jarają, bo
Stary 2014-10-08, 00:38   #460
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
jakby za darmo dawali. Swoja droga ladne te torby.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mała, dlatego mam dwie pary okularów plus soczewki

czarna!!! No ja czekam na ten nasz wspólny bieg!!!

mika, marsi, oszczędzajcie się kochane nasze !!!

zamiast szamać poszłam pobiegać;]jutro wam wstawię fotkę do klubu i zobaczycie jak wygląda człowiek, który zasuwa średnio 150-200km w miesiącu ;] bynajmniej nie jak silver ;] załamałam się, jak zobaczyłam to zdjęcie, zdecydowanie muszę dodatkowo przejść na dietę

Ale jakie zdjecie? Silver??? Juz dawno mialam ja prosic o jakies foto!

pstryczku zapomnialam wczesniej napisac - kciuki za zabieg

Deli ladna kuchnia!

mala wspolczuje

litlle piona Tez sie najesc ostatnio nie umiem i to na noc co najgorsze

Silver, nie moj kolor ale buty same w sobie bardzo ladne! Zdrowka i kciuki za mieszkanie!

Debrah smutne to co piszesz Obys jednak z czasem potrafila sie tam poczuc jak u siebie A jak Ami sie odnajduje?

Bylismy dzis na zakupach i dziewczyny oczywiscie przysnely na chwile w aucie w efekcie czego zasnely obie o 23

Ale zaszalam i zakupilam wreszcie dwie szminki Bourjois Rouge Edition Velvet Od jutra bedziem testowac

Tym optymistycznym akcentem zegnam sie zyczac Wam dobrej nocy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 06:09   #461
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry! Jak ja marzę aby spać do 7 Dziś wstałyśmy o 5...

Dzięki temu że Blanka czyta książkę o kurczaczku to miałam chwilę aby poczytać co u Was słychać.

Bokeh Ty nawet jedna ręka robisz piękne zdjęcia

Mika jak się dzisiaj czujesz??

Deli Twoja kuchnia wydaje mi się taka mała. Czy to tylko tak na zdjęciu wygląda? Ładnie.

Lenova wejdę dzisiaj do ccc i sprawdzę te buty

Co do tych torebek to ludzie przesadzają. Na prawdę. Ciekawe czy ta babka która wzięła 7 torebek zapłaci podatek od sprzedaży, chyba że dla siebie wzięła...

Przepraszam że jestem mniej z Wami ale przygotowuje bardzo ważna uroczystość w pracy, gdzie będą władze i muszę włożyć w to całe serce.

Miłego dnia!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 06:56   #462
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, ja też chce do job, te wakacje mnie wykończyły, nie miałam kontaktu z ludźmi i się czułam jak jakiś dzik...;/

Ale mi zimno!!!!!!!!!! :/;/

Zobaczcie moją kuchnie;p bałagan i jeszcze nie skonczona;p nie zwracajcie uwagi na lodówkę, będzie zabudowa jak uzbieram $
Wow super, ja nie moge się doczekac kiedy moja tak będzie wyglądać. Wczoraj byliśmy zamówic fronty na górę, na dół mają byc w przyszłym godniu. A z lodówką taka sama historia
Cytat:
BTW. Dziewczyny noszące oksy - jakie macie wady wzroku? Ja jestem krótkowidzem, na prawym oku -1,5, na lewym -2,75 Był czas, że tylko lewe miało -0,5, ale niestety masakrycznie mi się wzrok psuje, po samej ciąży na każdym oku po połowie poszło

Ja niestety, choćbym bardzo chciała, nie mam jak, bo najbliższy sklep 20 km ode mnie, kiepski dojazd, i inne wiadome...
Ja jestem krótkowidzem, mam -2,25, nosze soczewki, wciązy miałam wrażanie że strasznie mi poleciał wzrok.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Deli Twoja kuchnia wydaje mi się taka mała. Czy to tylko tak na zdjęciu wygląda? Ładnie.
Jakbyś moją zobaczyła to bys padła, połowę mniejsza
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:48   #463
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ja właśnie miałam Was pytać czy znacie Polo market w sensie takim jak ceny, zakupy codzienne. Opłaca się, nie opłaca się? Bo budują mi pod blokiem
u nas jest na wiosce... ale czy sie oplaca? nie wiem, tak naprawde nie mam porownania bo inne sklepiki to takie male prywatne wiec wiekszosc i tak chodzi do polo bo tam jest wybor, poprostu, sa owoce, warzywa, maja swoje bulki itd. musisz sama ocenic chyba czy sie oplaca czy nie

Cytat:
Dzisiaj mala zrzucila mi tez oksy i mojej cioci( pobila ja w autobusie). Jakby mi teraz je popsula to koniec swiata, nie kupilabym drugich za pol tysiaka
przepraszam ale wyobrazilam to sobie

Cytat:
Aaaa szkoda mi już słów na to. Pochlastam się,jak nic się pochlastam

ja tez musze wybrac sie w koncu do okulisty bo z daleka nie widze ale tak sie wybieram i wybieram i

Cytat:
ja to samo...
ale buciki baaardo ladne

Cytat:

po niektorych widac ze rzucili sie poprostu za tlumem a przy koszu widac ze jednak nie warto bylo bo to tylko "jakies" torebki np. ten facio po prawo w szarym czyms

Cytat:

Przepraszam że jestem mniej z Wami ale przygotowuje bardzo ważna uroczystość w pracy, gdzie będą władze i muszę włożyć w to całe serce.

Miłego dnia!
Kciuki!!!! czyzby 15lecie?

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dalej mnie brzuch tak boli zaczynam sie bac o fasolkę
co u Was? bo sie martwie...

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Robi się coraz bardziej samodzielna, ale nadal nie mówi dużo "po ludzku", także Pstryczku, Ellmi - bardzo pozytywnie Wam zazdraszczam!
!
do fifka to nam jeszcze daleeeeeeeeeeeeeko ale dziekuje

Cytat:
Niestety nie mamy nic na zimę, ani butów ani kombinezonu ,wszystko takie drooogie ;/
ja, zwierz allegrowy tez jeszcze NIC nie mam na zime, nie mam czasu na all

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Nie odwazyl sie zaprzeczyc

W ogole dzisiaj przynioslam jej sniadanie a ona do mnie "thank you my darling" To przedszkole mnie wykonczy

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Oby udło się wymrozić. Ja kiedyś usuwałam laserowo, kupe kasy zapłaciłam i jak była tak nadal jest a nawet większa.
o kurde
ja juz mialam kiedys wymrazana, za pierwszym razem nie dokonca sie udalo ale babka "poprawila" (za darmo! ) i mialam spokoj. do teraz

Cytat:
Wiecie jak bardzo nie chcialam isc do marketu za najnizsza krajowa Ale teraz widze oferte z polo, 5 minut drogi od zlobka, kasa nam sie konczy, zima idzie i tak rozkminiam...
idz, zawsze mozesz podziekowac jesli znajdziesz cos lepszego a kasa sie przyda. za cos zyc trzeba

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Kochana a jaki nawilżacz kupiłaś? bo też się zastanawiam nad zakupem..
malz kupil, taki http://www.euro.com.pl/nawilzacze/ko...00a.bhtml#opis
dziala, nawilza, jest ok

jak po szczepieniu?

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Deli - za kuchnie!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:37   #464
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje to typowa wiursowka byla dzis ok czuje sie jak nowo narodzona pospalismy do 8 z Julem dobrze ze dzis reha na 10 bo bysmy zaspali , wczoraj mnie niezle przegonilo ale wczoraj mialam stracha macice mialammjak kamien twarda poszlam spac z Julem chyba raz na jakis czas musze tak robic
Marsi w piatek ide do gina
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:55   #465
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

.
Ja też krótkowidz,przed ciążą miała -1,75 i -2, po ciąży mam -2,75,-3 także tego ;/ bez okularów chodze jak kret.
mam koleżankę co ma na obu oczach -10 .

Cytat:

Lenova, kurka ja nawet w tej chwili na karcie tyle nie mam
Ja też nie
ale mąż i teściowa mają. To jest mój prezent imieninowy od nich

Cytat:

Dzięki temu że Blanka czyta książkę o kurczaczku to miałam chwilę aby poczytać co u Was słychać.

Bokeh Ty nawet jedna ręka robisz piękne zdjęcia

Mika jak się dzisiaj czujesz??

Lenova wejdę dzisiaj do ccc i sprawdzę te buty

Co do tych torebek to ludzie przesadzają. Na prawdę. Ciekawe czy ta babka która wzięła 7 torebek zapłaci podatek od sprzedaży, chyba że dla siebie wzięła...

Miłego dnia!
Dziękuję
Trzymam kciuki za uroczystość choć wiem , że na pewno będzie super efekt

Cytat:
Dziewczyny dziekuje to typowa wiursowka byla dzis ok czuje sie jak nowo narodzona pospalismy do 8 z Julem dobrze ze dzis reha na 10 bo bysmy zaspali , wczoraj mnie niezle przegonilo ale wczoraj mialam stracha macice mialammjak kamien twarda poszlam spac z Julem chyba raz na jakis czas musze tak robic
Marsi w piatek ide do gina
Uważaj na siebie !

Powiem Wam w sekrecie, że chyba Blanka już się uspokoiła-lepiej śpi, rzadziej pada na ziemię... oby już tak zostało

A ja znowu się rozczarowałam jeśli chodzi o koleżanki i tak zwane przyjaźnie eh ;/
Stary 2014-10-08, 10:03   #466
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Gojka czy Ty chcesz w łeb dostać????????????natychm iast do lekarza na badania, im szybciej sobie zbadasz cukier tym lepiej dla Ciebie i nie bądź niepoważna proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! no co za baba
No właśnie Baba Uparta żem Nie no, ale na serio jutro sprawdze cukir w domu. Pożyczę od taty glukometr. Tylko jak ja sobi alca przedziurawie? A Póżniej pojdę do lkarza

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie takie buty. Co myślicie?

Mi się podobają.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej

Widzę że nie tylko mnie dobija siedzenie i praca w domu... Ja czasem nie mogę się zmotywować i siadam z kolacją i się opierdzielam a innego dnia siedzę do 3 w nocy. Poza tym wkurza mnie ze nie mam swobody terminów zleceń bo prawie cały czas jestem z małym i nie mam komu go podrzucić. Chodzi mi po głowie żłobek ale nie po to zakładałam firmę żeby teraz młodego do żłobka dać.

Poza tym z tżtem mamy taką huśtawkę że szok. Np. w sobotę poszliśmy pierwszy raz chyba od urodzenia małego na kolacje i do kina i było fajnie. A dziś znów tak się pokłóciliśmy że wióry leciały. Do tego szukanie mieszkania a jutro na 7 rano zapowiedzieli się t. Nie wiem co mnie podkusiło żeby telefon odebrać.
Gdybyś nie odebrała to by Wam iezapowiedzianą wizyte złożyli. No chyba, że tacy nie są.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!
o kurde
ja juz mialam kiedys wymrazana, za pierwszym razem nie dokonca sie udalo ale babka "poprawila" (za darmo! ) i mialam spokoj. do teraz
Mi kazal zapłacić ponownie. Ewidentie chciał kase wydrzeć ode mie. Pamiętam, że mówił że zrobi mi po taniości. Nie pamiętam już kwot, ale przykładowo, że bierze 1200zł a ode mnie po znajomości weźmie 300 czy 400. Czyli jakbym drugi raz przyszła to pewnie też by a odwal zrobił i tak do momentu kiedy nazbiera te 1200zł

I mam problem. Pisałam Wam, że chce takie buty http://www.alebuty.com.pl/pl/p/Lemar-005/2098 Albo przyajmniej coś w tym stylu. Kupiłam takie jak w załączniku i sem z powiek mi spędza, że to nie takie, że w innym stylu. Chyba spróbuję wymieić. tzn poprosić, żeby mi zmówili, bo nie mieli takich

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Nie chcą się dodać Później sprubuję.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:06   #467
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Deli piękna kuchnia. bardzo mi się podoba

little ja bym wysłała. jak dostaniesz to nadal możesz szukać czegoś innego

silver fajne buty

mika uważaj na Was

mała to Cię urządził

hje ale masakra z tymi torbami! ale tak samo było jak crocksy rzucili

pstryczku odroczyli nam szczepienie przez tą styczność z ospą. pisałam wczoraj

kupiłam w końcu kombinezon zimowy z tchibo

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:15   #468
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny pasek mi sie od torebki rozwalil dzisiaj, a tz do mnie : widzisz moglas isc sie bic pod Lidla od 6 rano i mialabys nowa torbe

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:53   #469
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Julo poszedł sam na terapię ręki nawet się nie skrzywil siedzą pod drzwiami i nasluchuje
Little też słyszałam że w bierze bardzo dobry socjal nawet wysyłają niepełnosprawne dzieci pracowników na turnusy chyba się zastanowienia nad praca u nich po macierzynskim bo chyba nic innego mi nie zostanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-08, 11:22   #470
ezzo
Zadomowienie

hej
Cytat:
Hej!

Ezzo ja miałam całą ciążę taka tulę mocno

Ania super ta Twoja mała!

Nancy gdzie jesteś ?

Debrah co się dzieje?
to mnie pocieszyłaś

Marsi a propos Twojego wczorajszego pytania, kiedy zamierzam odstawić malego od uu, to bardzo trudne pytanie. Z jednej strony chciałabym już, ale nie potrafię mu tego odebrać, jak widzę radość w jego oczach jak się karmimy, on się rozpływa i ja również. Jednak z drugiej strony, wiem, że teraz muszę również zwracać uwagę na nowe zycie, które we mnie rośnie, a brakuje mi sił, więc chyba czas zakończenia zbliża się nieuchronnie.
Co do książek, z pewnością skorzystam, póki co mamy kołysankę o piersiach mamy, fajna ta książka, ale liczyłam, że moje dziecko więcej z niej zrozumie uwielbia ją oglądać, bo przeciez na każdej stronie są uu i tak przegląda z usmiechem, ale nie pozwala i nie chce, żebysmy czytali do końca gdzie duża dzidzia śpi z misiem a nie z uu, taki cwaniak

Mika zdrówka dla Ciebie.

Muszę się cofnąć i oblookać kuchnię Deli
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:05   #471
mikakrolikowa
Zakorzenienie

U nas bylo to samo z kolysanka nie dal czytac do konca ale juz daje i mu tlumacze ale nie bardzo dociera choc dziś w nocy mamy sukces malutki jak wstal o 1 to wypil wode i poszedł spać nie bylo uu ale za to o 4 pociagnol porzadnie
Stary 2014-10-08, 12:41   #472
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
U nas bylo to samo z kolysanka nie dal czytac do konca ale juz daje i mu tlumacze ale nie bardzo dociera choc dziś w nocy mamy sukces malutki jak wstal o 1 to wypil wode i poszedł spać nie bylo uu ale za to o 4 pociagnol porzadnie
u nas też dzisiaj taki mały sukcesik, codziennie od jakiegos czasu umawiamy się, że uu do spania, a potem dopiero rano jak otworzymy żaluzję i dzisiaj zadziałało, bo jak w nocy wołał cycka, to łapalismy się za roczke, przytulaliśmy i spaliśmy dalej, a uu było faktycznie rano.ale u nas od kilku tygodni koszmar z zasypianiem jest, usypianie trwa conajmniej 2 godzniny, wczoraj o 23 padł. Idziemy razem do łózka trochę po 20, albo on przychodzi do mnie, bo ja już leże, ale tam zaczyna się opowiadanie nie kończących się historii, potem,że chce uu, potem masaż i tak na zmianę
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:09   #473
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

A ja znowu się rozczarowałam jeśli chodzi o koleżanki i tak zwane przyjaźnie eh ;/

-------------
ale ciiiiiiisza

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 17:01   #474
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale ciiiiiiisza
To ja się odezwę

Znowu zamilkłam, straciłam wenę. Dopadła mnie depresja przedporodowa - w skrócie powiem Wam, że obawiam się, że sobie nie poradzę z dwójką maluchów. Mam niekiedy takie myśli, że lepiej się nie przyznawać.

Byłam dziś na powtórnej glukozie, bo za pierwszym razem miałam wynik 144, czyli przekroczyłam normę o 4. Jak znowu wyjdzie źle, to gin chce mnie położyć do szpitala na diagnostykę.

Poza tym mam do następnej wizyty podjąć decyzję jak chce rodzić - czy cc czy naturalnie, a ja nie wiem. Cesarka mnie przeraża, bo pamiętam doskonale ten straszny ból brzucha, a naturalnego też się boję, że mnie porozrywa albo będę się długo męczyć. I nie wiem co robić :/

To dziękuję za uwagę. Nie musicie czytać. Ponarzekałam trochę. Lepiej mi

Przepraszam, że tylko o sobie, ale mam naprawdę jakiś kryzys, który trwa i trwa...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 17:22   #475
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ewik tule mocno mam takie same obawy chciałbym sprobowac sn ale boje sie o dziecko ze cos sie stanie ze będzie niedotlenione itp za duzo s ie na patrzyłam ale cc na zimno tez ma swoje wady i teraz nie wiem c o robic
Stary 2014-10-08, 17:29   #476
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik tule mocno mam takie same obawy chciałbym sprobowac sn ale boje sie o dziecko ze cos sie stanie ze będzie niedotlenione itp za duzo s ie na patrzyłam ale cc na zimno tez ma swoje wady i teraz nie wiem c o robic
No właśnie, ja napisałam o minusach z mojej perspektywy, a jest przecież tyle zagrożeń dla dziecka. Jakiś czas temu w DDTVN mówili o cesarkach na zimno, że takie wyciągnięcie dziecka, niejednokrotnie śpiącego, może zmienić mu nawet układ immunologiczny. Zresztą Szajka kiedyś chyba wrzucała jakieś linki dot. takiej cesarki. A Ty też będziesz wybierać? Mąż mój w szoku jest, że się w ogóle zastanawiam nad sn. A ja naprawdę mam mętlik w głowie, a czasu coraz mniej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 18:24   #477
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
To ja się odezwę

Znowu zamilkłam, straciłam wenę. Dopadła mnie depresja przedporodowa - w skrócie powiem Wam, że obawiam się, że sobie nie poradzę z dwójką maluchów. Mam niekiedy takie myśli, że lepiej się nie przyznawać.

Byłam dziś na powtórnej glukozie, bo za pierwszym razem miałam wynik 144, czyli przekroczyłam normę o 4. Jak znowu wyjdzie źle, to gin chce mnie położyć do szpitala na diagnostykę.

Poza tym mam do następnej wizyty podjąć decyzję jak chce rodzić - czy cc czy naturalnie, a ja nie wiem. Cesarka mnie przeraża, bo pamiętam doskonale ten straszny ból brzucha, a naturalnego też się boję, że mnie porozrywa albo będę się długo męczyć. I nie wiem co robić :/

To dziękuję za uwagę. Nie musicie czytać. Ponarzekałam trochę. Lepiej mi

Przepraszam, że tylko o sobie, ale mam naprawdę jakiś kryzys, który trwa i trwa...
Przytulam
Wcale Ci się nie dziwię, że masz taki dylemat.
Ja sama jak myślę o drugim dziecku to jestem skołowana co wybrać . W sumie Blanka jest urodzona cc na zimno, wydaje mi się , że nie ma żadnych skutków ubocznych tego no może jest trochę bardziej nerwowa i niecierpliwa niż inne dzieci, ale ogólnie rozwija się prawidłowo.
A u Ciebie w szpitalu jest możliwość znieczulenia? Ja chyba bym próbowała sn gdyby była taka możliwość .
Stary 2014-10-08, 18:54   #478
elllmi
Zakorzenienie

hej

dzięki za zainteresowanie moim buntownikiem mam nadzieję, że coś się zmieni w tym temacie, na razie na zakupy już z nami nie pojedzie; TŻ po ostatnim razie nie mógł dojść do siebie, bo jeszzce takeigo zachowania u młodego nie widział

Bokeh, czeeeeść miałam Ci już kiedyś pisać, że żałuję, że nie znałam Cię przed moim ślubem, bo Twoje zdjęcia są przepiekne tylko nie wiem, czy wyszłabyś z nami na tą górę

ale będą genialne kurtki narciarskie dla dzieci w Lidlu, tą niebeisko-zieloną w pasy bym chciała ja nie dam rady się z pracy zwolnić, a po południu będzie już po wszystkim pewnie

Cytat:
My dzisiaj pauza od zlobka, Pietraszko ma taki mokry odrywajacy kaszel, ze az sie boje Masakra
zdrówka

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Ja jestem już w 29 tygodniu i ponoć na 100% tym razem będzie dziewczynka. Byłam pewna, że będzie drugi chłopak,że na początku nie mogłam się przyzwyczaić. Teraz bardzo się cieszę chociaż nam i tak wszystko jedno Mam tylko problem z imieniem bo nie wiem na które się zdecydować
gratuluję dziewczynki a jakie imiona bierzesz pod uwagę?

Cytat:

A! TZ wczoraj pojechał do Lidla i wykopał dla małego buty były rozparowane, w zupełnie innym koszu, ale akurat 24
jednak się udało

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jakoś w ogóle nie mogę się po tej przeprowadzce pozbierać...
Czuje się rozbita, bez swojego miejsca, bez psychicznego spokoju, nie mogę się przyzwyczaić i nie wiem ile to wszystko potrwa więc nie mam nawet do czego odliczać.
oby jak najszybciej wam czas zleciał

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
A Leoś od kilku dni chodzi, pokazuje na Tz brzuch i mówi,że tata też ma dzidzie umieramy

który miesiąc?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:11   #479
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No właśnie, ja napisałam o minusach z mojej perspektywy, a jest przecież tyle zagrożeń dla dziecka. Jakiś czas temu w DDTVN mówili o cesarkach na zimno, że takie wyciągnięcie dziecka, niejednokrotnie śpiącego, może zmienić mu nawet układ immunologiczny. Zresztą Szajka kiedyś chyba wrzucała jakieś linki dot. takiej cesarki. A Ty też będziesz wybierać? Mąż mój w szoku jest, że się w ogóle zastanawiam nad sn. A ja naprawdę mam mętlik w głowie, a czasu coraz mniej
Ewik mam możliwość wyboru bo Julo jest po cc a co dalej bedzie czy dzidzius sie dobrze ulozy nie wiem zobaczymy ale mam wielkie dylematy moja gin juz na pierwszej wizycie z a proponowala mi cc bo troszke jej opowiedzialam o Julku i stwierdzila zeby nie narazac na stres mnie i dzidzi moze byc cc

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Hopebten nawilzacz co mi kiedys link wrzucilas ma jakies filtry itd jak dbac aby nie piwstal grzyb bo slyszalam ze to główny problem nawilzaczy
Stary 2014-10-08, 19:16   #480
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ładna
fajny zlew

Cytat:
Silver ładne jedyne co mnie drażni w takich botkach to podeszwa
ja mam tak samo, ta traktorkowa podeszwa mi nie pasuje do takich butów

Cytat:
Jakiś czas temu O. dał mi z liścia i już wtedy coś było z nimi nie tak,było mi dziwnie jak ubralam na nos ale nic nie znalazłam niepokojącego . Wczoraj jak je czyściłam odkryłam "usterke" ,pękła ta część co trzyma okulary na nosie,z prawej strony tylko. Dziś dostałam kopa w twarz ,jeden strzał zblefował,drugim mnie zaskoczył i uszkodził drugą część.
jakbyś o jakimś bandziorze pisała nieźle daje czadu

Cytat:
dziewczyny mam ogromną prośbę
Czy któraś z Was mogłaby jutro pójśc do CCC i kupić mi buty???
W moim mieście i w pobliskich nie ma już mojego rozmiaru,a mi tak bardzo bardzo zależy na tych butach. Oczywiście pokryje wszystkie koszty związane z wysyłką .
http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/7699/317987 to te buty podane w linku.Kolor koniecznie brązowy, rozmiar 38.

Pomoże któraś ?????

ja dopiero w weekend mogłabym być w CCC, a to pewnie już za późno będzie

Cytat:
ludzie są beznadziejni

Cytat:
spoko, ja tak wstaję codziennie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości