Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 11:13   #3151
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

przedstawiam Wam moje lumpeksowe zdobycze z wczoraj
Lalka z takiego grubego filcu, ręcznie robiona i filcowe kapciuchy kociaki

W ogóle z tymi bucikami to mi się trafiło jak ślepej kurze ziarno, za przeproszeniem Jakiś czas temu znalazłam w internecie takie króliki, które szalenie mi się spodobały http://instagram.com/p/rBywMAGmEa/?modal=true Ale kosztują 160 złotych To sobie odpuściłam oczywiście. A tu nagle wczoraj w lumpie znalazłam nowe z metkami za 12 złotych, tylko że jeszcze lepsze, bo kocie Ręczna robota, nieziemskie wykonanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141008_090056.jpg (91,1 KB, 36 załadowań)

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:14   #3152
Lila_17
Rozeznanie

Alunia79
Nie chciało się pokazać za żadne skarby, nawet kasłałam, żeby się przekręciło, ale nic z tego zacisnęło nóżki i lekarz stwierdził, że trzeba poczekać na kolejną wizytę, bo nie jest w stanie stwierdzić. Czyli już nie nastawiam się na dziewczynkę, tylko po prostu pół na pół)
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:15   #3153
meganka18
Rozeznanie

Poczekam do jutra zobaczymy czy przejdzie całkowicie - leze i zażywan dupka wg. Zalecen - muszę też cytologię zrobić a przy tych plamieniami to średnio :/ Dzieki dziewczyny za wszystkie miłe słowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:18   #3154
smv
Zakorzenienie

meganko leżeć leżeć i leżeć!!! Buziaki od nas!;**
Stary 2014-10-08, 11:19   #3155
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tutaj jakbym zdawala na prawo jazdy to w jezyku francuskim, w sumie nie najgorzej, mysle ze poradzilabym sobie, i samochodem jezdzilam z TZ po wielkich parkingach, czuje sie dobrze za kierownica, napewno na drogach to inaczej wiadomo Jak za pierwszym razem to super Tutaj mistrzostwa nie ogarniecia to robia z krajow trzeciego swiata, ale nie ma co sie dziwic hahahaha,
ja to jestem pod wrażeniem umiejętności parkowania Włochów. Potrafią się wcisnąć w najmniejszą szczelinę i później jeszcze z niej elegancko wyjechać Bo ja to potrzebuję co najmniej 3 miejsc parkingowych żeby zaparkować bezstresowo

dzisiaj na obiad serwuję iście jesienną potrawę: kurczak z dynią i pieczarkami http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
Zobaczymy co mi tam z tego wyjdzie

meganka masz leki, jesteś pod kontrolą lekarza, z plamienia czerwonego zrobiło się brązowe- powinno być wszystko w porządku, a sytuacja zmierza ku lepszemu

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:35   #3156
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
U mnie takie wymiary z wczoraj - załączone na zdjęciu . Główka w obwodzie prawie 13 cm
Martwi mnie to plamienie - dzis dalej jest tylko brązowe - szczególnie dlatego bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka ( Załącznik 5808872
Kochana, trzymaj się i uważaj na siebie, a jeśli nie będzie Ci to dawać spokoju to idź profilaktycznie do innego lekarza. Albo może zadzwoń do swojej lekarki i powiedz jej o tym?
A ruchy, ja czekałam codziennie na nie... więc rozumiem niepokój. Ale też mi siostry tłumaczyły, że mogą pojawić się nawet dopiero w 23 tygodniu.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ja to licze sie ztym ze wazylam sie wieczorem to i na pewno jestem cięższa niz z rańca wiec się nie martwie.
dzis sobie wreszcie kupilam biustonosz większy, co prawda taki chiński z targu za 13 zł ale tymczasowo szkoda mi wydać 80 zł więc co tam, a ten fajnie leży.
eh ja osttanio dospać nie mogę, budzę sie o 4 i koniec spania;/ a potem o 20 padam na twarz
wiesz co, ja mam podobnie, że budzę się już koło 5 i normalnie nie śpię. TŻ wstaje do pracy przed 6 więc leżę żeby go nie budzić i po tej 6 już jestem na nogach. Dzisiaj pospałam do 9, ale wczoraj ostatecznie do łózka trafiłam po 24. Ale w sumie jest plus: kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje mam wrażenie, że dzień jest taki długi i można tak wiele zrobić

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Super że wizyta udana Gratulacje Szkoda, że nie dowiedziałaś się płci, ale może na następnej wizycie Niektóre kobiety do końca ciąży nie wiedzą. Ja to bym chyba ześwirowała z niewiedzy no ale cóż...
Kochana to na bank maluszek Może być tak, że się ułoży w wąskim miejscu i próbuję się rozprostować ja tak mam często i przez to mam krzywy brzuch poniżej wklejam fotkę jak to u mnie w tedy wygląda hahaha..
Super sprawa! Moja córcia będzie miała masę męskich ciuszków, ale ja ich nie oddam!!
ale fajny brzusio!

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
W ogóle z tymi bucikami to mi się trafiło jak ślepej kurze ziarno, za przeproszeniem Jakiś czas temu znalazłam w internecie takie króliki, które szalenie mi się spodobały http://instagram.com/p/rBywMAGmEa/?modal=true Ale kosztują 160 złotych To sobie odpuściłam oczywiście. A tu nagle wczoraj w lumpie znalazłam nowe z metkami za 12 złotych, tylko że jeszcze lepsze, bo kocie Ręczna robota, nieziemskie wykonanie
ale super trafiłaś, te buciki rewelacja!

Cytat:
ja to jestem pod wrażeniem umiejętności parkowania Włochów. Potrafią się wcisnąć w najmniejszą szczelinę i później jeszcze z niej elegancko wyjechać Bo ja to potrzebuję co najmniej 3 miejsc parkingowych żeby zaparkować bezstresowo
dzisiaj na obiad serwuję iście jesienną potrawę: kurczak z dynią i pieczarkami http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
dzięki za przepis, mam w domu kolejną dynię i właśnie się zastanawiałam co z nią wykombinować a co do jazdy włoskiej, to pamiętam jak z TŻ jechaliśmy autobusem do Sieny. Normalnie modliłam się o szczęśliwy dojazd na miejsce. Pomijam fakt, że autobus cały się "rylał", nad głową kierowcy co chwilę otwierała się apteczka i tylko brakowało, żeby mu coś na głowę z niej spadło a najlepsze jest to, że hamulec ręczny słabo działał... kilka przystanków było na wzniesieniach i jak autobus ruszał pod górkę to zawsze najpierw toczył się w dół, potem się dusił i ruszał pod górę...MASAKRA!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:39   #3157
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a jak u Wss z lekarstwami co bierzecie ? Ja mam tego dosc sporo :
Euthyrox 125 mg x1
Magnez ( Asmag Forte) 3x2
Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
Femisept Uro 2x1
Duphaston 2x1

Musiałam sobie pojemniczki na leki kupic bo tak duzo tego ;( Załącznik 5808815

Moja lista jest o wiele dłuższa
Euthyrox 50 1x
Duphaston 2x
Luteina 2x
Clexane zastrzyki 1x
Tardyferon 1x
Femibion natal 2 plus 1x
Chela-mag b6 mama 2x
żuravit 2x

Czasami mam już dosyć tych tabsów, ale wiem że to ma pomóc.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 11:42   #3158
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Plamienia miałam w 6-7 tyg . Dostałam dupka i przeszło a dzis jak zobaczyłam ręcznik czerwony jak sie wycieralam u gin to masakra , teraz byłam w wc to na papierze dalej cZerwono ale juz mniej . Szyjka ma 33 mm a jak u Was ? Jakie normy sa dla skończonego 16 tyg ? Musi być dobrze my tak bardzo na naszą myszkę czekamy !!

Lekarz mi nie mowil ile ma, wiec niestety nie wiem. Bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
Witam.
Dzisiaj znalazłam Wasz wątek i zaczęłam czytać Chciałam się przywitać. Mam termin na 31.03.2015r. Planowana cesarka z przyczyn medycznych, więc na pewno będę marcówką
Pozdrawiam i jeszcze raz witam
Witaj.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Załącznik 5808712Mam wyniki NIFTY!!!!
Wszystko jest ok!!!! Ufff teraz sie moge wreszcie cieszyć ciaza

Odebrałam tez wyniki cyto i w szoku jestem bo grupa 1

I będzie DZIEWCZYNKA na 100% bo z genetycznego badania to wyszło

Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Wstałam dzisiaj wcześniej niż powinnam żeby Was nadrobić
ale brakłoby mi już czasu na cytowanie wszystkiego co bym chciała.
Jutro się wizytuję i mam nadzieję, że będę miała USG, jak każda z Was
Mam nadzieję, że w weekend uda mi się trochę z Wami porozmawiać bo środek tygodnia to katastrofa
Trzymajcie się i miłego dnia
Powodzenia.

Cytat:

meganka masz leki, jesteś pod kontrolą lekarza, z plamienia czerwonego zrobiło się brązowe- powinno być wszystko w porządku, a sytuacja zmierza ku lepszemu
Podobnie jest w Hiszpanii. Tz opowiadal jak tam parkowali. Wjezdzali, podjedzali i puk delikatnie w samochod przed, kawaleczek cofali i delikatne pukniecie w samochod z tylu. Samochod zostawiany bez hamulca, zeby latwo mozna bylo kawalek pchnac.

Ja od kilku dni czuje takie delikatne trzepotanie rybki, to dziecko, albo jakies skurcze w jelitach.

Magiusa, super diy. Mam w planie kupic takiego metkowca, nie mam zdolnosci do szycia.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2014-10-08 o 11:44
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:05   #3159
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

superowe ja uwielbiam rzeczy recznie robione
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:07   #3160
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
16.10 mam wizyte u lekarza i chyba z nim o tym pogadam.

Mi sie wydaje, ze ja juz czuje ruchy dzieci. Wczesniej nie bylam pewna, wiec nikomu nic nie mowilam. A dzis jak poczulam wyraznie to ze lzami w oczach wszystkim domownikom oznajmilam :-D
Pogadaj koiecznie, bo na szczęście to wcale nie musi być to ( i za to trzymam kciuki, bo to jest okropieństwo w późniejszym etapie a nic nie można brać).
Ja w pierwszej ciąży jak poczółam pierwsze puknięcia to ryczłam jak bóbr a że leżałam w tedy w szpitalu to wszyscy pytali co mi jest czy coś się stało?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O jeju ale duzo tego..a ja wlasnie dzis patrzylam przed lustrem na nietkniety krem przeciw rozstepom. Mialam juz jakis czaz temu zaczac smarowac brzuch choc raz dziennie i zapominam...ech...chyba pora zaczac bo choc na razie moje cialo jest dla mnke laskawe ( brak rozstepow) to w koncu moze sie zbuntowac....no ale mam usprawiedliwienie. Za duzo mialam ostatnio na glowie

Nie mam pojęcia, ale może ten bioOil? Ja się nie uratowałam przed rozstępami w pierwszej ciąży mimo iż smarowałam się non stop różnymi specyfikami. po prostu mam do nich tendencję. A teraz mam dużo sprzed ciąży gdy brałam hormony i przybrałam 10kg w ciągu pół roku, więc i tymi ciązowymi się nie przejmuje...

Cytat:
Dziękuje Ci bardzo - liczę na to, ze spowodowane to jest badaniem ginekologicznym . Dzis na papierze widac ze krew ma juz kolor brązowy - wczoraj był czerwony. Podbrzusze lekko boli .

Przygotuj się że ten brąz , nie tak często ale może się utrzymać przez tydzień. Ja tak miałam.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

Powiem Wam ,ze ja w ciązy jestem strasznie roztrzepana i taka chaotyczna. Jak jade autem to na prawde staram sie uważać bo też miałam kilka sytuacji gdzie mało brakowało.... raz pzrejechałam na czerwonym świetle ,zatrzymalam sie za swiatłami przed jeszcze skrzyżowaniem dzięki TŻ....

Ja w tym roku miałam badanie drożności jajowodów....nie będe opisywac szczegółów badania ale w skrócie powiem że było strasznie niekomfortowe,bolące i nieprzyjemne. Po badaniu Pani położna pyta sie mnie :I jak?, a ja do niej ze okropienskto,masakra i wogole....a ona „to to jest pikuś,zobaczy Pani przy porodzie” zostawiam to bez komentarza J

Prawda jest taka,ze każda odczuwa inaczej I w innym terminie. Uzależnione jest to od budowy ciała,macicy itd Niektóre czują pływającą rybke,inne smyranie,szmery,kopniaki –tak mi opowiadał na ostatniej wizycie lekarz. Ja też czasami nei ejstem pewna czy to dziecko czy nie dziecko. Ale czekam cierpliwie i staram się nie nakręcaćJ
Roztrzepana? Kochana ja wczoraj szłam z pokoju w ręce miała skarpetki, które miałam wrzucić do kosza na pranie i w drugiej filiżankę z resztka herbaty, którą niosłam do kuchni. I co zrobiłam? weszłam do kibelka, wrzuciłam do muszli skarpetki i wylałam resztkę herbaty i w momencie gdy chciałam wrzucić filiżankę do kosza na pranie zreflektowałam się co ja zrobiłam!!! Taki mam kalafior ciązowy zamiast mózgu. I coraz częściej zdarzają mi się podobne akcje.

Co do Drożności jajowodów też miałam je robione w tym roku... Okropieństwo!!! Oczywiście, poród bardziej boli ale później się szybko zapomina bo masz maleństwo na rękach a tu co? tylko niedobrze i kontrast wycieka...

Cytat:
Kurcze to tylko ja tak duzo tych leków dostałam ? ;/

Masz powód dla którego tyle leków masz.
Ja też juz odstawiłam dupka i luteinę, bo brałam bardzo duże dawki i teraz jestem na femino-vit +DHA i renni jak cukierki, bo zgaga mi nie odpuszcza a migdały, mleko i wszystkie domowe sposoby już nie przynoszą żadnego efektu.

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Kochana na pewno wszystko będzie dobrze, a co do ruchów to naprawdę się nie przejmuj mi moja gin powiedziała że do 23 tc ciąży można spokojnie nie czuć ruchów więc jeszcze masz czas, każdy organizm jest inny, moja siostra poczułam dopiero ruchy w 22 tc a jest bardzo szczupła.
Moja sio też bardzo późno ruchy czuła dopiero po 20tc także to też normalne. Ja wiem że się doczekać nie można jak się poczuje ale po pewnym czasie jak zaczynają sprawiać ból to ma się dość...
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:10   #3161
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

ja to bardzo podziwiam mojego TZ za parkowanie kiedy miedzy autami jest cm, dwa roznicy chyba tez bym potrzebowala duzo miejsca do zaparkowania
ciekawy przepis szkoda ze dyni w sloiczkach nie mam, a kupie wielka to nie bardzo bede miala pojecie co z nia zrobic jesli nikt jej nie lubi , ale do kurczaka bardzo ona pasuje wg mnie napewno wyszedlby mega dobry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 12:18   #3162
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

kapciochy zarąbiste

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość

Roztrzepana? Kochana ja wczoraj szłam z pokoju w ręce miała skarpetki, które miałam wrzucić do kosza na pranie i w drugiej filiżankę z resztka herbaty, którą niosłam do kuchni. I co zrobiłam? weszłam do kibelka, wrzuciłam do muszli skarpetki i wylałam resztkę herbaty i w momencie gdy chciałam wrzucić filiżankę do kosza na pranie zreflektowałam się co ja zrobiłam!!! Taki mam kalafior ciązowy zamiast mózgu. I coraz częściej zdarzają mi się podobne akcje.

Co do Drożności jajowodów też miałam je robione w tym roku... Okropieństwo!!! Oczywiście, poród bardziej boli ale później się szybko zapomina bo masz maleństwo na rękach a tu co? tylko niedobrze i kontrast wycieka...

hehheh

no ja nie rodziłam wiec nie wiem na co mam się szykować -wychodze z założenia że musze dać rade I tyle! Ja mam nie dać rady??? ja???
Stary 2014-10-08, 12:20   #3163
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
kapciochy zarąbiste

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

hehheh

no ja nie rodziłam wiec nie wiem na co mam się szykować -wychodze z założenia że musze dać rade I tyle! Ja mam nie dać rady??? ja???
I tak juz nie ma wyjscia kazda przed nami dala rade to my tez sobie poradzimy, ale za to co nas czeka po takim ciezkim wysilku
Stary 2014-10-08, 12:21   #3164
Alunia79
Wtajemniczenie

nouvelle super zdobycze! tylko pozazdrościc :
Stary 2014-10-08, 12:22   #3165
crystal25
Zakorzenienie

mamusie, na co mam sie szykowac jesli chodzi o badanie cukro mocz cos takiego, to probka moczu bedzie czy pobranie krwi i cos do wypicia ?
Stary 2014-10-08, 12:26   #3166
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
mamusie, na co mam sie szykowac jesli chodzi o badanie cukro mocz cos takiego, to probka moczu bedzie czy pobranie krwi i cos do wypicia ?
chmm nie wiem, jeszcze nie miałam takiego. Ale chyba niebawem czeka nas picie ohydnej glukozy
Stary 2014-10-08, 12:33   #3167
szkrabeniek
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o badanie cukru - to wydaje mi się że będzie to badanie z krwi, trzeba być na czczo. Natomiast jeżeli chodzi o badanie moczu - tam też jest badany cukier. Mocz musi być poranny i trzeba pobrać próbkę ze środkowego strumienia do jałowego pojemniczka.

Co innego - krzywa cukrowa - ale to badanie też jest z krwi. Pobierają Ci krew żeby sprawdzić poziom cukru i potem jak wypijesz roztwór to po godzinie ewentualnie po dwóch znów pobierają krew żeby sprawdzić jak szybko ten cukier się rozkłada.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami

Edytowane przez szkrabeniek
Czas edycji: 2014-10-08 o 12:35
Stary 2014-10-08, 12:36   #3168
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o badanie cukru - to wydaje mi się że będzie to badanie z krwi, trzeba być na czczo. Natomiast jeżeli chodzi o badanie moczu - tam też jest badany cukier. Mocz musi być poranny i trzeba pobrać próbkę ze środkowego strumienia do jałowego pojemniczka.

Co innego - krzywa cukrowa - ale to badanie też jest z krwi. Pobierają Ci krew żeby sprawdzić poziom cukru i potem jak wypijesz roztwór to po godzinie ewentualnie po dwóch znów pobierają krew żeby sprawdzić jak szybko ten cukier się rozkłada.
to badanie cukru z krwi już miałam jakiś czas temu, a ta krzywa cukrowa, to chyba jakoś niebawem nas czeka, dobrze myślę?
Stary 2014-10-08, 12:43   #3169
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
ja kupowałam w helfy na Rynku Nowomiejskim, ale znajdziesz w każdym sklepie ekologicznym na starówce albo tym na mickiewicza A taniej to na pewno w necie
Dzięki
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 12:46   #3170
EdithS
Zadomowienie

wklejam link dot słuchania muzyki w ciąży, natknęłam się dziś przypadkowo, wywiad chyba z przed 5 lat, ale temat aktualny

https://www.youtube.com/watch?v=Q5T8NR6BaXY
Stary 2014-10-08, 13:12   #3171
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to tylko ja tak duzo tych leków dostałam ? ;/

Nie przejmuj się, ja w pierwszej ciąży też brałam sporo. To wszystko zależy od tego jak lekarz oceni, że ciąza przebiega, jeśli coś go niepokoi to trzeba brać dodatkowe leki, ale to są leki nieszkodliwe.

Cytat:
U mnie takie wymiary z wczoraj - załączone na zdjęciu . Główka w obwodzie prawie 13 cm

Martwi mnie to plamienie - dzis dalej jest tylko brązowe - szczególnie dlatego bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka ( Załącznik 5808872

No ale skoro wczoraj byłaś na wizycie to nie zapytałaś o te plamienia? Nie rozmawiałaś z ginekologiem? No i chyba po badaniu powiedział czy z dzieckiem wszystko dobrze?
Jeśli ginekolog powiedział, że nie ma się czym martwić to się nie martw

Cytat:

O bleee..ja też mam to przed nast.wizyą. Okropne badanie. Generalnie najpierw pobierają Ci krew na czczo, później musisz wypić szklankę cukru ( polecam wziąść sobie z domku cytrynę i do tego wkrapiać, jest to dozwolone) i później musisz siedzieć na miejscu 2h , a po 2h znów pobierają Ci krew

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:28   #3172
smv
Zakorzenienie

A to badanie to mniej więcej w którym tyg? Ja mam wizytę w nast. Piątek i ciekawa jestem czy dostanę jakieś badania do zrobienia... Idę się kimnac a potem godzina korepetycji
Stary 2014-10-08, 13:28   #3173
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
to badanie cukru z krwi już miałam jakiś czas temu, a ta krzywa cukrowa, to chyba jakoś niebawem nas czeka, dobrze myślę?
Tak, robi się ją między 24 a 28 tygodniem

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 13:40   #3174
Lila_17
Rozeznanie

Mam takie do Was pytanko, czy to prawda, że jak kobieta przyjmuje w ciąży żelazo to dziecko ma później czarne ząbki? Może macie doświadczenie w tym zakresie Bo mi to koleżanka powiedziała i tak się zastanawiam...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:46   #3175
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Może Magiusa zamawiała gdzieś taniej. Ja po prostu kiedyś trafiłam na tą stronkę i mam w zapisanych linkach, tak mi się przypomniało

Zrobiłam zamówienie na gemini, np. żel do zębów Elmex jest tam prawie o 20 zł tańszy niż w mojej aptece Tabsy ciążowe, które biorę- o kilkanaście złotych taniej....

Ja raz zamawiałam z tej apteki, w tamtym roku w dniu darmowej dostawy i rzeczywiscie ceny nizsze niz w stacjonarnych aptekach. kosmetyki dla maluszka planuje zamowic wlasnie tam przez internet

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:57   #3176
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Cukro mocz to badanie poziomu cukru w moczu. Krzywa cukrowa jest dopiero po 24 tc i jest to sprawdzenie czy nie występuje cukrzyca ciążowa, ale to z moczu robi się wcześniej, bo jak wynik będzie niedobry to krzywą zalecą wcześniej. Poziom cukru, ale to jest określane jako glukoza we krwi robią z pobrania. Ja to miałam juz 2 razy.
Stary 2014-10-08, 14:11   #3177
Michiru
Zakorzenienie

ja wpadłam na chwilę do Was, dziewczyny, zobaczyć co ciekawego i zmykam, bo idę po wyniki (ha! znalazłam!) i pędzę do lekarza na 15:30. może później się czymś pochwalę

crystal25, dzięki rzeczywiście, ten jego awans przyszedł w idealnym momencie, bo nie dość, że junior w drodze to jeszcze nas przeprowadzka czeka
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:49   #3178
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Mam takie do Was pytanko, czy to prawda, że jak kobieta przyjmuje w ciąży żelazo to dziecko ma później czarne ząbki? Może macie doświadczenie w tym zakresie Bo mi to koleżanka powiedziała i tak się zastanawiam...

Nie, to nieprawda

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:15   #3179
lejdi_aga13
Rozeznanie

jestem po USG...SYNEK(tak prawdopodobnie bedzie chłopak) jest slodki! Mam wymiary jedynie HC127mm i Fl 19mm-wiec nie wiem ani wagi ani cm ale mowila ,ze idealny na 17tydzien. Ogolnie wyniki- srednie. hemiglobina lekko mniej niz minimum(mam 113 ma byc 118) wiec poprawic musze wyniki , mam bakterie w moczu i musze duzo pic bo wody plodowe w normie ale dolna granica...
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:20   #3180
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
jestem po USG...SYNEK(tak prawdopodobnie bedzie chłopak) jest slodki! Mam wymiary jedynie HC127mm i Fl 19mm-wiec nie wiem ani wagi ani cm ale mowila ,ze idealny na 17tydzien. Ogolnie wyniki- srednie. hemiglobina lekko mniej niz minimum(mam 113 ma byc 118) wiec poprawic musze wyniki , mam bakterie w moczu i musze duzo pic bo wody plodowe w normie ale dolna granica...

Gratulacje chłopca ) sok z burkow polecam !

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości