9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 11:37   #2221
Domi_00
Rozeznanie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Iza188 no ceny to oni mają konkretne. Lalki też tanie nie są, gdyby nie to, że chcę jej pokupić parę fajnych rzeczy z pieniędzy z chrzcin, żeby się nie rozeszły, to bym nawet na nie nie spojrzała
Oluch_ na początku nigdy nie jest łatwo. A z tymi kwiatami, to u mnie jest tak samo, przeprosiny i Dzień Kobiet Tylko mój uważa, że jak dostanę jedną róże, to mi wystarczy
U mnie też kwiaty na przeprosiny, dzień kobiet i walentynki Kwiaciarnię mamy na dole, nawet się śmialiśmy przy przeprowadzce tutaj, że na bank mój Tż będzie stałym klientem
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:50   #2222
Integra
Zakorzenienie

Kiedyś stwierdziłam, że sama sobie zacznę kupować, ale jak na razie na stwierdzeniu się skończyło, a do męża i tak nie dotarło

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:03   #2223
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedyś stwierdziłam, że sama sobie zacznę kupować, ale jak na razie na stwierdzeniu się skończyło, a do męża i tak nie dotarło
Haha o tym samym myślałam ;-) ale z drugiej strony szkoda mi kasy
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:31   #2224
Integra
Zakorzenienie

To może zaczniemy mężom kwiaty kupować. Na ukochanego pieniędzy nie szkoda, a kwiaty i tak będą stały tam, gdzie my je postawimy

Stary 2014-10-08, 12:45   #2225
Oldzia20
Raczkowanie

dzięki dziewczyny dziś już lepiej noc przespana i tz caly i zdrowy

Joanna
a jak laktacja? dalej ściągasz pokarm?

Debeściara przynajmniej trochę odreagowałaś zakupami

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Oldzia - mam 160 cm więc nie za wysoka ale te kilka kilo zdecydowanie by mi się przydało tak dla mnie samej
mój tż w tamtym roku dokładnie 18 listopada rzucił palenie - mam nadzieję, że na zawsze już i przytył 12 kg -ale jemu akurat wyszło to na dobre - gorzej jego garderobie bo w jednych spodniach został
a ze spadkiem wagi często jest tak jak piszesz - że po jakimś czasie przestaje waga spadać - ale jak będziesz wytrwała to ten zastój powinien minąć i schudniesz jeszcze

Oldzia - ja rozumiem, że takie zawody są bardzo potrzebne, podziwiam osoby je wykonujące ale - o matko współczuję zawodu męża - ja bym nerwowo nie dawała rady :/
ale co to za lekarki/pielęgniarki ? na szpital błahostka a same nie potrafią ? porażka jakaś ...
a jesz regularnie? przyznam szczerze, że czasem zapominam o jedzeniu, mimo, że lubię dobre jedzenie to sie przyłapuję, że juz tyle godzin a ja nie jadłam, a jeszcze jak choróbsko u Was to w ogóle Teraz pilnuję by spożywać posiłki.
Waga wróci do normy , a moja już ruszyła i jest -1kg

Przychodniębędę zmieniać, bo mnie denerwuje i te lekarki które są dostępne od ręki są tragiczne. Nie dziwię się, że nikt nie chce do nich chodzić

ecencia na początku było źle by nie powiedzieć tragicznie. Zawsze byłam osobą która może nie była pedantką, ale lubiłam mieć schludnie w mieszkaniu. Po powrocie ze szpitala nic praktycznie nie byłam w stanie ogarnąć (ba nawet siebie nie ogarniałam a co dopiero cos wkoło) i przez 2 tygodnie Tz zajął się całym domem, ja mu pomagałam w miarę możliwości i nastroju. Oczywiście przy Małej również mi pomagał, kąpał przebierał wstawał w nocy ip. Po powrocie do pracy przez te 8h staram sie ogarnąć wizualnie w miarę mieszkanie, coś ugotować (choć gdy nie zdążę nie ma mi tego za złe), a on wychodzi z psem w zależności od zmiany idzie rano po chleb zrobi śniadanie (a mi daje pospać dłużej z Małą) albo kolację, sprząta (jak ma ktoś przyjść to potrzebuję pomocy, bo ogólnie nie lubie jak sprząta) Ale to chyba taki typ człowieka i od samego początku związku tłumaczyłam, że nie będę sama wszystkiego robić, by mi pomagał i tak było (ja jeździłam na uczelnię on pracował więc oboje byliśmy zmęczeni ja psychicznie on fizycznie), ale nigdy go nie zmuszałam by robił mi codziennie śniadanie by nie budzić mnie czy coś. Pracuje ciężko fizycznie, ale to mu nie przeszkadza by iść sobie jeszcze na siłownię i pomóc mi, ja w zamian nie zabraniam mu napić się piwa (bo jak byłam w ciąży to lubił sobie wypić co mi przeszkadzało, a teraz napije się 1/2 i nie chce więcej). jak ja wychodzę np pobiegać czy na basen to zostaje z córą i wie jak czasem potrafi dać w kość i widzi, że np w nocy wstaję do Małej i go nie budzę, a potem jeszcze ściągam mleko to próbuje na drugi dzień trochę mnie wyręczyć. Ale bałaganiarz z niego spory także jak ugouje obiad za co jestem mu wdzięczna tak potem ja sprzątam ten bałagan w kuchni Aha nie mogę dopuścić do zbyt wielkiej kumulacji testosteronu w jego organizmie, bo chodzi napięty, że lepiej nie dopuszczam do tego
Czy ja nie mam czasem skarbu w domu?

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
ecencia: ja Ci tylko powiem: nie daj się od samego początku, poradzę Ci to co poradziła mi moja Mama, niestety ja jestem głąb i nie zastosowałam i takie zachowanie męża ciągnie się za mną cały czas, nawet jak już nadrobiłam straty, to jemu się ciągle wydaje że ma ciężej... niestety tak jak Mama mówiła, jestem krótkowzroczna i wolę chwilową przyjemność/spokój nie myśląc o konsekwencjach...
teraz jestem w trochę trudnej sytuacji jeśli chodzi o argumenty na męża, bo mój mówi że mam macierzyńskie i sama chcę rok, to nie mogę narzekać, on by się chętnie zamienił (proponował że po pół roku on pójdzie na rodzicielskie, ale ja nie chcę wrócić do pracy, jeśli to nie będzie zupełnie konieczne, bo chcę karmić małą jak najdłużej, a po 6miesiącach dopiero zaczyna się wprowadzać inne jedzonko, a nie że nagle można sobie z 2 mleczek pod rząd zrezygnować...)
ale wracając do tematu, moja Mama radziła robić tak: wszystko co się da zostawiać sobie na czas kiedy mąż jest w domu i ostro się tym zajmować, jak widzi - niech wie że pracujesz, że tego nie zrobiłaś wcześniej - no bo przecież nie miałaś czasu, trzeba się było małą dużo zajmować... jak chce z Tobą obejrzeć film, a Ty masz coś do zrobienia- niekoniecznie zupełnie niezbędnego (można sobie uszykować to na tę okoliczność, tylko wcześniej też trzeba coś robić, żeby nie było widać że czekałaś na ten moment kiedy zaproponuje wspólne zajęcie ), to mówisz: bardzo bym chciała kochanie, ale muszę jeszcze rozwiesić pranie i pozmywać, więc nie dam rady, chyba że mi pomożesz, to szybko pójdzie i za 15min będzie można oglądać...
Agatka dobrze prawi jeżeli Tz nie widzi starań to pokaż mu na własne oczy albo powiedz, że zostawisz mu na jeden dzień dziecko i listę rzeczy, którą ogarniasz w ciągu dnia. Zobaczymy czy wytrwa

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
Witam ,

Chciałam tylko się ujawnić, że od jakiegoś miesiąca znów udaje mi się tu regularnie zaglądać i czytać co piszecie. Czytałam w ciąży ale potem po porodzie nie umiałam się ogarnąć. Były dni, że dopiero wieczorem jadłam swój pierwszy posiłek potem była przeprowadzka, więc też wszystko na głowie i brak czasu. Teraz jest za to samotność matki i Wasze posty są moim oknem na świat
Podziwiam wszystkie mamy, które mają więcej niż jedno maleństwo i te co prasują (ja nic nie prasowałam). Trzymam kciuki za chorowitków. Co do relacji z tż to u nas też ciężko jeszcze nigdy w tak krótkim czasie nie dostałam od niego tylu bukietów kwiatów (oczywiście przeprosiny to jedyny powód żeby żonie przynieść kwiaty).
Julka dokładnie dziś kończy 3 miesiące. Waży 7kg i ma 68cm długości. Z okazji swojej miesięcznicy postanowiła się dziś pierwszy raz przewrócić sama na brzuszek
To się wygadałam miłego dnia życzę.
Mój Tz przynosi mi kwiaty bez okazji ale ostatnio chyba jak wyszłam ze szpitala to czekał na mnie bukiet w domu

polecam ogólnie cały dział handmade http://www.chusty.info/forum/forumdi...sor%C3%B3w%29?
są tam jakieś lale, ale cenowo chyba hmm nie dla mnie ale kupiłam tam już parę rzeczy dla Małej i dla siebie i jestem zadowolona i pełna podziwu co kobiety robią ze sweterków szmateksowych są tam też do kupienia metkowce itp itd

Witam się
My mamy dziś 3 rocznicę ślubu (cywilnego) i uczczę ten dzień sama tz wraca w piątek także razem przez weekend zaszalejemy, może dziadkom podrzucimy Amandę dzisiaj córa zrobiła mamie prezent i spała do 6 rano zjadła i spałyśmy do 9 Pokazała nową "umiejętność" i bawiła się rączkami życzę miłego dnia Mamusie

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-10-08 o 12:50
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:10   #2226
katulla
Raczkowanie

Witajcie!
Mój tz też nie należy do tych mężczyzn co kupuja kwiaty bez okazji troche szkoda ale sie juz przyzwyczailam. na Dzień Kobiet zawsze i na urodziny no i jak ze szpitala wychodziłysmy z coreczka to czekał na mnie przepiękny bukiet teraz na 8 Marca bedzie musiał sie postarac o dodatkowe kwiaty bo ma teraz 2 kobiety w domu:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Tz ciezko pracuje ale wieczorem pomaga przy kapieli,zajmuje sie mała a w tym czasie ja robię to czego nie dałam rady zrobić w ciągu dnia. Nie wymagam od niego wstawania w nocy,daje mu tez czas na odpoczynek. 0n widzi ile ja mam przy dziecku roboty bo nasza corka nie jest łatwym dzieckiem i mimo, ze ja nie pracuje w tej chwili zawodowo to rozumie, ze nie mam lekko. Ale ja też nie chce tz bardzo obciazac bo on naprawde wieczorami jest wykonczony choc tego nie pokazuje

katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:12   #2227
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Oldzia zmierzyłam na pleckach ma długość 37cm po rozciągnięciu. Jeśli reflektujesz to jest twój
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:13   #2228
katulla
Raczkowanie

A gdy mala już spi to staramy sie ten czas wykorzystac razem,porozmawiac,podziel ic sie tym co w ciagu dnia sie wydarzylo i naprawde fajnie nam sie uklada

katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:29   #2229
Eydrith
Zadomowienie

hej ho

wpadam jak po ogień, póki córa zajęta na macie ostatnio moja ślicznotka calkowicie zrezygnowała ze spania w dzień modle sie aby było to przejściowe, bo po całym dniu padam na twarz

Caramel nie martw się szmerami, tak jak dziewczyny piszą to jest przejściowe, wiem z autopsji a szczepienie naprawdę dużo rozsądniej jest przełożyć, niż narazić dziecko na jakieś powiklania, także głowa do góry kochana

rybka witaj

joanna super że ok po szczepieniu, dzielna Laurka

mamaya gratuluję przeprowadzki to już na gotowe czy będziecie urządzać mieszkanko? uwielbiam urządzać

debeściara zazdraszczam zdobyczy lumpeksowych chętnie dotrzymałabym Ci towarzystwa na łowach co do córy, nie pomogę bo się nie za bardzo znam, napiszę tylko że trudno mi uwierzyć że taka ślicznotka takie różki pokazuje

Integra lala super, sama bym chciała taką szmaciankę dla córy ale cena faktycznie zaporowa ... a nie uszyłabyś takiej sama? widziałam cudeńka spod Twojej ręki i myślę że to nie problem dla Ciebie ... chyba że chodzi o brak czasu, bo wierzę że nie masz go zanadto

Oldzia nie dziwię się że drżysz o małża, podziwiam wszelkiego typu ratowników smutna akcja w tej KWK, tak btw

i to tyle na razie, bo słyszę już głośny lament c.d.n.
Stary 2014-10-08, 13:49   #2230
oluch00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Miałam słabe kilka dni...zrobił mi sie jakis bąbel na bliźnie po CC ( na szczęście juz go wykurzylam) i jak szukałam co to moze byc, to trafiłam na jakies forum ciążowe. I przeczytałam post dziewczyny, której zmarł synek 11 tygodniowy i nie wiem po co wgłębiałam sie w resztę opisów i przeżyłam lekki szok. Chciałam sie odmóżdżyć i wlazlam na pudełka poczytać głupoty a tam inf. o śmierci Przybylskiej I jak mnie melancholijny nastrój złapał to dopiero dzisiaj dochodzę do siebie.
Iza188 powiem Ci, że ja śmierć Przybylskiej też jakoś bardzo przeżyłam
oluch00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:06   #2231
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Oldzia zmierzyłam na pleckach ma długość 37cm po rozciągnięciu. Jeśli reflektujesz to jest twój
piszę pw do Ciebie
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:16   #2232
Eydrith
Zadomowienie

kularek trzymam mocno kciuki żeby choróbska i stresy wreszcie Was opuścily, bo ileż można pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja przy 162 cm ważę jakieś 5 kg mniej niż Ty ... TŻ się śmieje że mam figurę typu 'cycki na patykach', ale widzę że się martwi zawsze mi się przypomina to co pisałaś o krowach, pamiętasz? i śmiać mi się chce, bo potwierdziło się w 100% to chyba właśnie kp mnie tak wykańcza, ale co zrobić ... może jeszcze na starość zrobimy karierę w modelingu

Domi, cieszę się że tescowe pampki się u Was sprawdziły no i brawa dla córy-buntowniczki super że się dziewczyna przelamała (a nie mówiłam)

TŻ - nie narzekam, stara się chłopina jak może, pomaga ciągle i we wszystkim ale jeszcze zanim staraliśmy się o dziecko zapowiedziałam mu że dziecko jest wspólne i będziemy dzielić się obowiązkami po równo na razie się sprawdza

kwiaty na przeprosiny - nienawidzę to dla mnie forma przekupstwa kiedyś zlałam TŻ przeprosinowym bukietem i teraz nie dostaję ich wcale mówi się trudno

tyle piszecie o chustach, a my mamy nosidło i nie użyłam go ani razu muszę wreszcie w weekend poćwiczyć z TŻ i może wreszcię je odpalę, bo tylko mój men go używa

a co u nas - goście pojechali, szkoda bo było super przy okazji chcąc nie chcąc zrobiłam expozycję na kilka nowych produktów żywnościowych i córa ma się dobrze, odpukać jedynie czekoladę źle zniosła ... mamy kp, jecie rzeczy typu soczewica, cieciorka? ja uwielbiam, a boję się zaryzykować

to się opisałam chyba na razie wystarczy
Stary 2014-10-08, 14:26   #2233
aga__tka
Zakorzenienie

Byłam u lekarza ze wszystkimi i co? nic nie słychać nic nie widać... wieć wirus... a Jeremi 3 dzień ma od czasu do czasu po 39stopni temperaturę

Cytat:
Hej dziewczyny.

Miałam słabe kilka dni...zrobił mi sie jakis bąbel na bliźnie po CC ( na szczęście juz go wykurzylam) i jak szukałam co to moze byc, to trafiłam na jakies forum ciążowe. I przeczytałam post dziewczyny, której zmarł synek 11 tygodniowy i nie wiem po co wgłębiałam sie w resztę opisów i przeżyłam lekki szok. Chciałam sie odmóżdżyć i wlazlam na pudełka poczytać głupoty a tam inf. o śmierci Przybylskiej I jak mnie melancholijny nastrój złapał to dopiero dzisiaj dochodzę do siebie.

Agatka bardzo podoba mi sie twoje podejście do dzielenia czasu miedzy dzieci i dbania o to aby wszystkie czuły sie tak samo kochane. Mam nadzieje, ze jak bede miała druga kruszynkę w przyszłości, to tez mi sie to uda.
Mamaya powodzenia w przeprowadzce. No i życzę zeby wam sie dobrze mieszkało razem. Powiem ci, ze jak sie mnie pytają ludzie czy ślub miedzy mną a M. cos zmienił, to zawsze mowię, ze nie ale tylko dlatego, ze mieszkaliśmy rok czasu juz razem. Wspólne gniazdo to jest wyzwanie

ecencia miedzy nami było bardzo duzo zgrzytów na początku. Ale to przez to, ze obydwoje byliśmy zestresowani, ja byłam taka matka kwoka i strasznie wszystko krytykowałam, do tego te moje płaczliwe nastroje ..ehhh
A teraz jest spoko. M. Duzo robi przy Mikołaju (przewija, kapie go codziennie, wieczorem zabiera na drugi spacer a ja wtedy mam czas dla siebie) i wg mnie dzięki temu, wie ile to wymaga wysiłku, odpowiedzialności i czasu wiec nawet nie komentuje jak nie ma co jesc w domu no i u nas M. Pracuje W domu i mimo tego, ze nie pomaga w tym czasie i nie gadamy ze sobą to jednak katem oka widzi co robie
Gorzej nam wychodzi wspólne spędzanie czasu bez Mikołaja ale to przejściowe dopóki moje cycki sa jedynym źrodłem pokarmu.

Fajne te przytulanki. Moze sprezentuje siostrzenicy...bo Mikołaja jakoś nie widze z taka lalą

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Zaczęłam przeglądać te zabawki Haba i trafiłam na wózek dla lalek:

http://www.ceneo.pl/2657400#tab=reviews

Cena powala
Większość dzieci pewnie jeździ w tańszych spacerowkach....
dzięki
co do wózka, to my mamy 2 wózki dla lalek, jeden taki "lepszy" i drugi taki najzwyklejszy, Ola dostała od opiekunki, w dodatku już używany, ale widziałam że można takie kupić po 20-30zł... no i on jest super - lata z nim wszędzie jak jej tylko pozwolę zabrać, wozi lalkę prawie cały czas (myślę że dużą zaletą jest jego lekkość, bo jak murek to podnosi sobie z lalką i gotowe )

Cytat:
myśl przednia, ale nawet kupowanie nie działa ja już kupowałam sobie... bo często jestem na ryneczku po zakupy, a tam czasem kwiatki za grosze można dostać... przez dłuższy czas nie kupowałam, bo nie miałam gdzie postawić odkąd synek zaczął chodzić, ale niedawno kupiliśmy stół to w sumie mogę znów zacząć sobie kupować

Cytat:
To może zaczniemy mężom kwiaty kupować. Na ukochanego pieniędzy nie szkoda, a kwiaty i tak będą stały tam, gdzie my je postawimy
o to może być jeszcze lepszy pomysł

Cytat:
Napisane przez oluch00 Pokaż wiadomość
Iza188 powiem Ci, że ja śmierć Przybylskiej też jakoś bardzo przeżyłam
ja też, dodatkowo się wystraszyłam, w jej wieku jestem...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:43   #2234
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
dobry pomysł , tak na serio , bardzo poważnie to zafunduje mu jutro kwiaty ciekawe jaką będzie miał minę po powrocie z pracy
Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość

Joanna
a jak laktacja? dalej ściągasz pokarm?

Witam się
My mamy dziś 3 rocznicę ślubu (cywilnego) i uczczę ten dzień sama tz wraca w piątek także razem przez weekend zaszalejemy, może dziadkom podrzucimy Amandę dzisiaj córa zrobiła mamie prezent i spała do 6 rano zjadła i spałyśmy do 9 Pokazała nową "umiejętność" i bawiła się rączkami życzę miłego dnia Mamusie
Tak ściągam chociaż jest tego tyle co kot napłakał , w nocy raz chwyci pierś a innym razem wypluwa w dzień ściągam rano jest najwięcej a potem coraz mniej . Wieczorem to jest kompletna lipa Dokarmiam mm 3-4 razy dziennie bo inaczej nie dałabym rady tyle ściągnąć a cycka w dzień nie weźmie nie ma szans , chyba zaczaiła, że to pierś i trzeba się napracować żeby poleciało wredota mała Będę ściągać tyle ile dam radę i tak długo jak się da
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Miłością tą największą
Stary 2014-10-08, 14:45   #2235
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
dobry pomysł , tak na serio , bardzo poważnie to zafunduje mu jutro kwiaty ciekawe jaką będzie miał minę po powrocie z pracy

Tak ściągam chociaż jest tego tyle co kot napłakał , w nocy raz chwyci pierś a innym razem wypluwa w dzień ściągam rano jest najwięcej a potem coraz mniej . Wieczorem to jest kompletna lipa Dokarmiam mm 3-4 razy dziennie bo inaczej nie dałabym rady tyle ściągnąć a cycka w dzień nie weźmie nie ma szans , chyba zaczaiła, że to pierś i trzeba się napracować żeby poleciało wredota mała Będę ściągać tyle ile dam radę i tak długo jak się da
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Jesteś moją bohaterką. U mnie wysycha źródełko i jak w nocy opróżniła piersi to jeszcze 60mm dopiła więc to bez sensu się robi.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:49   #2236
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam u lekarza ze wszystkimi i co? nic nie słychać nic nie widać... wieć wirus... a Jeremi 3 dzień ma od czasu do czasu po 39stopni temperaturę

ja też, dodatkowo się wystraszyłam, w jej wieku jestem...
To jakiś wstrętny wirus pewnie zdrówka żeby się polepszyło

Co do tego co napisałaś o Przybylskiej i wieku to mnie też zjeżyło bo wiek podobny i wkurza mnie to, że budują bomby atomowe, latają w kosmos , a głupiego leku na nowotwór nie ma Moja teściowa zmarła na nowotwór złośliwy więc wiem jakie to męczarnie
Miłością tą największą
Stary 2014-10-08, 14:50   #2237
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
kwiaty na przeprosiny - nienawidzę to dla mnie forma przekupstwa kiedyś zlałam TŻ przeprosinowym bukietem i teraz nie dostaję ich wcale mówi się trudno
Masz temperament Dziewczyno!

Pampki z tesco bardzo ok, parę dni już minęło odkąd używamy i jestem zadowolona, choć następną paczkę już kupuję na rozmiar 4, bo 3ki są odrobinę za krótkie na moją pannicę

Kularek zdrówka zdrówka i raz jeszcze zdrówka

Agatka zdrówka dla Jeremka

Integra lala fajna aktualnie nie kupuję tego typu zabawek, na chwilę obecną zostajemy na etapie gryzaków i karuzelek ale pewnie za jakiś czas zainteresuję się taką lalką dla Młodej choć TŻ upiera się, że kupi swojej córce kolejkę

Dziecko mi usnęło i już druga godzina leci a ona nadal w kimonku. Szok i niedowierzanie

Oldzia samych dobroci życzę i kolejnych 50 lat z mężem w szczęściu i miłości!!!

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-10-08 o 14:52
Stary 2014-10-08, 14:54   #2238
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Jesteś moją bohaterką. U mnie wysycha źródełko i jak w nocy opróżniła piersi to jeszcze 60mm dopiła więc to bez sensu się robi.
U mnie czasami tak samo, porcje wypija mojego i jeszcze dorabiam mm czasami też mnie to wkurza ale chcę jak najdłużej utrzymać laktację jaka by nie była Słyszałam o tym nawet , że mamy proszą tatusiów żeby ściągali mleko ... no wiesz jak , i że to mega działa ale chyba ja bym się nie odważyła

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

a co u nas - goście pojechali, szkoda bo było super przy okazji chcąc nie chcąc zrobiłam expozycję na kilka nowych produktów żywnościowych i córa ma się dobrze, odpukać jedynie czekoladę źle zniosła ... mamy kp, jecie rzeczy typu soczewica, cieciorka? ja uwielbiam, a boję się zaryzykować

to się opisałam chyba na razie wystarczy
Jesteś wielka zlałaś tż bukietem chciałabym to zobaczyć

Co do jedzenia to ja jem prawie wszystko łącznie ze smażonym ( bez kapusty i ogórków ofkors ) ale tego co napisałaś to chyba nnnnnigdy nie jadłam
Miłością tą największą
Stary 2014-10-08, 15:14   #2239
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Pampki z tesco bardzo ok, parę dni już minęło odkąd używamy i jestem zadowolona, choć następną paczkę już kupuję na rozmiar 4, bo 3ki są odrobinę za krótkie na moją pannicę
to Ci rośnie dziewczyna, brawo my zrobiliśmy zapas trójek więc mam nadzieję że moja jeszcze trochę czasu w nich spędzi
Cytat:
Dziecko mi usnęło i już druga godzina leci a ona nadal w kimonku. Szok i niedowierzanie
Cytat:
Integra lala fajna aktualnie nie kupuję tego typu zabawek, na chwilę obecną zostajemy na etapie gryzaków i karuzelek ale pewnie za jakiś czas zainteresuję się taką lalką dla Młodej choć TŻ upiera się, że kupi swojej córce kolejkę
mój też, ale ja uważam ze to super pomysł - dżender moja droga, dżender
Cytat:
Cytat:
jestem mała, ale groźna oj kiedyś się u nas działo, ciężko mi było utrzymać temperament w ryzach, stare dobre czasy odkąd nasza maluszka jest na świecie nie ma już takich akcji, i nie będzie
Cytat:
Co do jedzenia to ja jem prawie wszystko łącznie ze smażonym ( bez kapusty i ogórków ofkors ) ale tego co napisałaś to chyba nnnnnigdy nie jadłam
to spróbuj i powiedz jak było a tak serio to zwłaszcza cieciorka jest smaczna, i bardzo zdrowa i pożywna, ale nie wiem czy nie spowodowałaby problemów brzuszkowych ... i bez nich padam na pysk
ależ jesteś dzielna z tą laktacją, naprawdę podziwiam

Oldzia masz rocznicę? chyba coś przegapiłam wszystkiego najlepszego kochana, stu lat w zdrowiu i miłości małżeńskiej i duuużo kwiatów

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-10-08 o 15:16
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:26   #2240
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
to Ci rośnie dziewczyna, brawo my zrobiliśmy zapas trójek więc mam nadzieję że moja jeszcze trochę czasu w nich spędzi mój też, ale ja uważam ze to super pomysł - dżender moja droga, dżender
jestem mała, ale groźna oj kiedyś się u nas działo, ciężko mi było utrzymać temperament w ryzach, stare dobre czasy odkąd nasza maluszka jest na świecie nie ma już takich akcji, i nie będzie to spróbuj i powiedz jak było a tak serio to zwłaszcza cieciorka jest smaczna, i bardzo zdrowa i pożywna, ale nie wiem czy nie spowodowałaby problemów brzuszkowych ... i bez nich padam na pysk
ależ jesteś dzielna z tą laktacją, naprawdę podziwiam

Oldzia masz rocznicę? chyba coś przegapiłam wszystkiego najlepszego kochana, stu lat w zdrowiu i miłości małżeńskiej i duuużo kwiatów
Ja tez miałam kolejkę i strasznie mi się podobała, choć pamiętam, że mój ojciec miał z niej więcej frajdy niż ja

Dziecię moje wstalo, zazwyczaj w ciągu dnia nie sypia, wiec te dwie godziny to serio szok. Może ciśnienie tak na nią działa

Z tą cieciorką bym spróbowała. Twoja córa ma już ponad trzy miesiące, wiec teoretycznie granica kolkowa przekroczona
Stary 2014-10-08, 15:39   #2241
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra lala super, sama bym chciała taką szmaciankę dla córy ale cena faktycznie zaporowa ... a nie uszyłabyś takiej sama?
Nie powiem nie Na pewno spróbuję, już nawet zrobiłam rekonesans na ruskich forach odnoście wykrojów
Cytat:
przez dłuższy czas nie kupowałam, bo nie miałam gdzie postawić odkąd synek zaczął chodzić, ale niedawno kupiliśmy stół to w sumie mogę znów zacząć sobie kupować
No ja właśnie nie mam gdzie postawić, bo ława mała, a na komodę czasem koty skaczą, to przewrócą
Cytat:
Hi, hi to czekam na relację
Cytat:
Integra lala fajna aktualnie nie kupuję tego typu zabawek, na chwilę obecną zostajemy na etapie gryzaków i karuzelek ale pewnie za jakiś czas zainteresuję się taką
Moja na pewno będzie się kolejkami bawiła, bo Tymek je uwielbia. Mam nadzieję, że będzie się chciał nimi podzielić
A lalkę chcę teraz kupić, bo wiem, że jak nie zagospodaruję pieniędzy, to się rozejdą, a tak przynajmniej będzie miała jakąś pamiątkę.... No i łatwiej się wydaje czyjeś pieniądze niż swoje

Stary 2014-10-08, 15:44   #2242
Domi_00
Rozeznanie

Eydrith, jak idzie Ci plan nieubierania córki w różowe ubranka? bo pamiętam, że kiedyś o tym wspominałaś. Bo u mnie jest tak, że jeśli Młoda nie ma jakiegoś różowego elementu garderoby to ludzie myślą, że jest chłopcem i przyznaję, że trochę temu różowi uleglam choć staram się celować w znośne odcienie

Integra, rozumiem z tymi pieniędzmi, zresztą ja jeśli dostaję pieniądze od babć dla Młodej to tez od razu staram się coś fajnego dla niej kupić, nie chce żeby ta kasa rozeszła się na codzienne pierdoły
Stary 2014-10-08, 15:54   #2243
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
To jakiś wstrętny wirus pewnie zdrówka żeby się polepszyło

Co do tego co napisałaś o Przybylskiej i wieku to mnie też zjeżyło bo wiek podobny i wkurza mnie to, że budują bomby atomowe, latają w kosmos , a głupiego leku na nowotwór nie ma Moja teściowa zmarła na nowotwór złośliwy więc wiem jakie to męczarnie
Moja Mama niestety też

Cytat:

Kularek zdrówka zdrówka i raz jeszcze zdrówka

Agatka zdrówka dla Jeremka

Oldzia samych dobroci życzę i kolejnych 50 lat z mężem w szczęściu i miłości!!!
dzięki
a kolejka jest naprawdę fajna i dla dziewczynki... co prawda my kupiliśmy Oli (coś jej trzeba było dać a nie mieliśmy pomysłu) taką dla małych dzieci 6 torów i zabawkowa grająca i samodzielnie jeżdżąca kolejka (wagoniki to 3elementowy sorter z obracającymi się zwierzątkami) - w biedronce była kiedys po ok 30-40zł, potem ją widziałam na sieci z 1 wagonikiem mniej za 60chyba bawiła się tym naprawdę niestrudzenie w wieku ok 1-2lat... na początku trzeba było jej to stawiać na tory, ale potem sama sobie radziła... potem na Jeremka 4 a Oli 2 latka im Babcia kupiła kolejkę drewnianą i u nas za bardzo się nie sprawdziła... dzieciaki kilka razy złożyły, puściły elektryczną, Ola pojeździła zwykłą trochę na budowanych przez siebie odrębnych małych okręgach i tyle - dobrze że kartonów nie wyrzuciliśmy to sobie w nich leży a Babcia na to na pewno kupę forsy wydała bo pełno dodatkowych elementów dokupiła a sam zestaw startowy w lidlu 100zł kosztował...

Cytat:
U mnie czasami tak samo, porcje wypija mojego i jeszcze dorabiam mm czasami też mnie to wkurza ale chcę jak najdłużej utrzymać laktację jaka by nie była Słyszałam o tym nawet , że mamy proszą tatusiów żeby ściągali mleko ... no wiesz jak , i że to mega działa ale chyba ja bym się nie odważyła

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

ja kapusty ostatnio nie jem, mimo że wiem że sama w sobie małej nie szkodzi... no ale samej nie będę jadła (kupuję gotowe surówki i w niektórych jest coś po czym wzdęcia są) jem za to ogórki kiszone i nic jej nie jest... jest jej po czymś innym, ale nie wiem po czym więc nie umiem ograniczyć, bo to się zdarza na tyle rzadko i mnie się po fakcie wydaje że nic takiego nie jadłam... nawet się ostatnio zastanawiam czy ona nie ma reakcji na coś z dnia poprzedniego zawsze(nigdy jeszcze tak nie analizowałam)...
Stary 2014-10-08, 16:01   #2244
Iza188
Rozeznanie

Eydrith
Jadłam pierogi z soczewicą. Jednorazowo 7 sztuk. Nie zauważyłam niczego złego u Mikołaja. Z reszta na mnie soczewica i cieciorka nie działają wzdymajaco tak jak np. Gruszki albo groch
A tak w oderwaniu od KP to Cieciorkę jadłam raz tzn, raz ugotowałam i jadłam pod kilkoma postaciami. Spoko smakuje sama, tak do przekąszania np. Zamiast orzeszków.
A soczewicy kiedys jak nagotowałam to traktowałam ja jako zwiększacz pojemności do wszystkiego, do sałatek, do serka wiejskiego z tuńczykiem.

Dziewczyny, które sa juz po chrzcinach: jakie najfajniejsze prezenty dostały wasze dzieci ? Pamietam tylko, ze malwiska pisała o pudełeczku wspomnień.
Jeżeli chciałabym dawać pieniążki to jakie kwoty sa ok? Chrzciny mojej siostrzenicy, imprezę robi w domu.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:

Integra, rozumiem z tymi pieniędzmi, zresztą ja jeśli dostaję pieniądze od babć dla Młodej to tez od razu staram się coś fajnego dla niej kupić, nie chce żeby ta kasa rozeszła się na codzienne pierdoły
My założyliśmy subkonto do rachunku podstawowego i tam wpłacamy pieniążki od rodziny i np. Becikowe. Bede chciała tez wpłacić to co odlicza sie z PIT no ale zobaczymy jak to bedzie. Bo np. Z ubezpieczenia zostało u mnie na koncie
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 16:04   #2245
aga__tka
Zakorzenienie

A właśnie:
Oldzia: 100lat w świetnych relacjach

Dziewczyny nie chcę Was załamywać, ale nie mogę się powstrzymać Basię wczoraj położyłam ok 24-1 w nocy, nie wiem dokładnie bo synek miał temperaturę, ale spał, więc ją szybko nakarmiłam (ale ciągnęła konkretnie więc trochę trwało) i potem poszłam do niego dałam syrop i czekałam aż temp zejdzie, wtedy dopiero poszłam do zegarka i była pierwsza no i ona spała do 8 rano... po 8 ją przebrałam nakarmiłam, chwilę nie spała, zasnęła znów koło 10 (bez karmienia...) no i tak trochę na śpiocha ją ubrałam, niestety jak byliśmy gotowi to się obudziła - ale nie karmiłam już bo byliśmy w kurtkach... u lekarza nie spała, zasnęła w drodze powrotnej czyli koło 11,20 i spała do 14... ostatecznie ją obudziłam bo uznałam że dwa posiłki w ciągu 13 godzin to jednak trochę mało... a teraz przed chwilą znów przysnęła, ale to już nie jest takie "spanie" bo się wierci więc tylko drzemie...

Cytat:
Eydrith, jak idzie Ci plan nieubierania córki w różowe ubranka? bo pamiętam, że kiedyś o tym wspominałaś. Bo u mnie jest tak, że jeśli Młoda nie ma jakiegoś różowego elementu garderoby to ludzie myślą, że jest chłopcem i przyznaję, że trochę temu różowi uleglam choć staram się celować w znośne odcienie

ja mam mało różowego dla niemowlaka i też ciągle myślą że chłopiec dopiero od etapu 2 lat mam masę różowego... Ola mimo że nic w tym kierunku nie zrobiłam dłuższy czas nie założyła nic co nie jest różowe...
ale dziś mi pani w przychodni powiedziała, że ostatnio jej córka była cała na różowo a i tak ktoś pochwalił że śliczny chłopczyk
Stary 2014-10-08, 16:11   #2246
Caramel 85
Rozeznanie

Kularek, Agatka, Ecencia, Eydrith dzięki dziewczyny jestem spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Podczytuję Was w miarę na bieżąco, ale ostatnio z czasem lipa... raz, że różne dziwne okoliczności.. imprezy.. szpitale.. a dwa że ostatnio naprawdę mamy problem z córą, zrobiła się krnąbrna jakaś, jak się do niej mói udaje że nie słyszy, wręcz tak ostentacyjnie nas ignoruje... Ja nie wiem czy to bunt dwulatka, czy tak reaguje na brata.. nie wiem.. w każdym razie nie ma dnia bez krzyku, czy gróźb.. Nawet moja mama, która zawsze chciała ratować małą przed złymi karcącymi rodzicami, ostatnio stwierdziła że nas rozumie ( po tych 3 dniach kiedy byłąm w szpitalu, a ona dużo się małą zajmowała). Generalnie najgorzej się zajmuje przy mojej mamie, bo ona nie jest konsekwentna i nie karze jej.. Największy posłuch mam ja, ale mimo wszystko chwilami jest ciężko... czasem mam wrażenie, że ma jakąś zasadę, że wszystko musi zrobić na opak.. nawet jak ją chwalę za coś np. że ładnie jedzie na rowerku, to ona odpowiada, że nie, nieładnie i się denerwuje ehhh małe dzieci mały kłopot
O rany może faktycznie macie bunt dwulatka, oby szybko minęło! U mnie podobnie, choć młody ma dopiero niecałe 1,5 roku Taki był z niego zawsze anioł, a teraz ciężki okres buntu, testowania + ciągle nowe zęby. W złości kładzie się na podłodze i czasami nawet wali o nią głową i wydziera się wniebogłosy i to z byle powodu . Raz mi już takiej siary w sklepie narobił. Najgorzej że gdzieś od tygodnia, dwóch, budzi się w nocy dosłownie po 10 razy z płaczem i musimy wstawać do niego, najczęściej pomaga smoczek, ale czasami trzeba z nim zostać. Wcześniej nam przesypiał całe noce zupełnie sam. No i czasem Wita budzi. A wam Matyldka ładnie śpi?[/QUOTE]

Cytat:
Też je oglądałam, faktycznie cena przesadzona. Poza tym chciałabym lalkę taką "na wcześniej", a te moulinki mają takie włosy, że się nie nadają... Widziałam też wersję z włosami w całości z materiału, no ale ta cena...
Faktycznie, nie pomyślałam o włosach

Cytat:
Haha świetny pomysł!

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
debesciara, ja mam swoje mieszkanie Jestem jego właścicielką.
Teraz przeprowadzamy się do mieszkania, które kupił TŻ czyli de facto do jego mieszkania Nie czuje potrzeby bycia wspolwlascicielem, skoro mam od jakichś 15 lat swoją nieruchomość (wczesniej zarzadzajacymi byli rodzice, ja tylko właścicielem, po ukończeniu 18 r.ż. ja zyskałam wszystkie prawa).

iPhone
Myślałam że musicie mieszkać u rodziców tżta, bo kiedyś narzekałaś że jego tata pali przy Tobie papierosy, ale może coś pomieszałam? W każdym razie super że się przeprowadzacie na swoje, tak jest najlepiej!

Cytat:
W moim odczuciu z dwójką/trójką itd. dzieci najbradziej pracochłonne jest nie robienie obiadów, pranie, sprzątanie i to nie to jest trudnością z większą ilością dzieci, ale to żeby okazać równo miłości każdemu, każdemu poświęcić odpowiednio dużo czasu do jego potrzeb i nie wywołać zazdrości... no i okiełznać te pokłady energii które się w dzieciach czają
Oj to prawda, poza tym z każdym kolejnym dzieckiem ma się mniej czasu dla pozostałych dzieci, choćby się stanęło na głowie to i tak tak jest.

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Jak wam sie uklada z tz po ponawieniu sie maluchow? U nas ostatnio troche nerwowo. Niestety moj uwaza ze urlop macierzynski to laba w porownaniu do jego pracy (8-16 biurowa). Wraca i jest wiecznie zmeczony. Owszem pomaga przy malej ale tylko na chwile. A do tego ciagle cos mam za niego zalatwic (wypisac jakies papiery, zadzwonic gdzies) bo mam wolne niby. A mnie to juz wkurza bo mala niestety nie jest latwym dzieckiem. Wczesniej kolki, ostatnio ten szpital i wydaje mi sie ze mala miala skok bo ryk byl ciagle na okolo tydzien przed szpitalem i skonczylo sie w ostatni weekend. Nagle dziecko pogodne, ale teraz wymaga juz tego zeby z nia pogadac, pobawic sie. Ciagle brakuje mi czasu mimo wszystko na moje obowiazki a gratisy od tz mnie poprostu wkurzaja. Niestety jak mu mowie ze nie mam czasu to strzela fochy, zlosci sie i robi tylko to co konieczne bo wie ze ja tego nie dam rady zrobic a reszte ma w d.... I tak naprawde nie dziecko jest problemem w zwiazku a moj urlop maciezynski u to ze tz od zawsze byl odemnie bardziej. Nawet bardziej zmeczony kiedy danego dnia ja pracowalam 13h stojac i siadajac ze dwa razy w ciagu dnia na chwile bo to praca w sklepie gdzie pracownicy maja zakaz siedzenia. Eh. Juz sie nie moge doczekac kiedy wreszcie zacznie sie nam lepiej zycie ukladac bo ciagle czekamy na mieszkanie (to z licytacji komorniczej) i na dodatek musimy auto sprzedac bo niestety bmw w naszym przypadku okazalo sie bardzo przyslowiowe bedziesz moal wydatki i to tez stresuje czy sie sprzeda. Mysle ze jak sie wszystko ulozy to i miedzy mna i tz bedzie mniej napiecia i nerwow. To sie wam wyzalilam nocna pora i uciekam spac.
Mój przy pierwszym dziecku też czasami się migał, sporo pomagał, ale o niektóre rzeczy musiałam zawalczyć. Jak leżałam w szpitalu po urodzeniu Witka, tż powiedział że nie zdawał sobie sprawy ile rzeczy trzeba zrobić, ile rozplanować przy dziecku (miał na myśli starszaka). Odkąd pojawiło się drugie, to naprawdę jestem w szoku, tż dużo zajmuje się dziećmi, rano przed pracą i od razu po pracy, w nocy karmi Witka, moje karmienie wypada najczęściej już rano koło 6-8. Przez 2 dni w tygodniu tż jest w innym mieście w pracy, więc wtedy ja się zajmuję dziećmi, przez dwie noce wstaje do nich wtedy sama. Za to w nocy w soboty na niedzielę tż zajmuje się dziećmi a ja mam całą nockę dla siebie. Generalnie mamy ustalony podział i fajnie to funkcjonuję. Jak Twojemu tżtowi wydaje się że Ty sobie odpoczywasz w domu z dzieckiem, to może spróbuj zostawić go z dzieckiem samego na cały dzień np w sobotę albo niedzielę, może wtedy doceni i zrozumie?
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 16:13   #2247
malwiska
Zakorzenienie

Hej hej!!! Ale dzisiaj szalejecie z postami... dolaczam do grona kobiet ktore nie dostaja kwiatow bez okazji, ile razy bym sie upomniala to i tak nie dostaje, za to jak gdzies wychodzimy czy tz dolozy mi do sukienki czy bluzki to zawsze mowi ze to zamiast kwiatow od razu dla sprostowania budzet domowy mamy wspolny, ale zawsze robimy sobie takie "kieszonkowe" ktore ja wydaje na koametyczke, nadprogramowy ciuch czy prezent dla tz a czasem uda mi sie cos odlozyc. Tz zazwyczaj odlada calosc i zbiera na cos do auta a czasem doklada mi jak wydam wszystko

Co do pomagania tz to sprawy sie ttroche komplikuja od jakiegos czasu, bo tz wyjezdza o 6 rano a wraca zazwyczaj okolo 18 a ostatnimi czasy nawet o 20... ja sie zloszcze i mu wypomonam choc nie powinnam bo on pracuje na budowie i ma placone za metry wiec im dluzej siedzi tym wieksza wyplata - ale jakim kosztem.
On chcialby pocwiczyc czy posiedziec przy aucie i o to tez sie sprzeczamy bo on musi miec czas dla siebie a ten czas moze miec tylko w weekend - wiec ja czasu swojego nie mam. Co prawda chodze do kosmetyczki ale wtedy prosze kogos aby zostal z mala bo tz w pracy.
Ogolnie widzi moje zmeczenie i nie robi mi wyrzutow ze w domu nie posprzatane i nie rzuca tekstow typu " przeciez siedzisz caly dzien w domu" ale czasami odnosze wrazenie ze mu ciaze z mala i najchetniej wyslalby nas gdzies i siedzial caly dzien sam...

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-08, 16:21   #2248
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Eydrith
Jadłam pierogi z soczewicą. Jednorazowo 7 sztuk. Nie zauważyłam niczego złego u Mikołaja. Z reszta na mnie soczewica i cieciorka nie działają wzdymajaco tak jak np. Gruszki albo groch
A tak w oderwaniu od KP to Cieciorkę jadłam raz tzn, raz ugotowałam i jadłam pod kilkoma postaciami. Spoko smakuje sama, tak do przekąszania np. Zamiast orzeszków.
A soczewicy kiedys jak nagotowałam to traktowałam ja jako zwiększacz pojemności do wszystkiego, do sałatek, do serka wiejskiego z tuńczykiem.

Dziewczyny, które sa juz po chrzcinach: jakie najfajniejsze prezenty dostały wasze dzieci ? Pamietam tylko, ze malwiska pisała o pudełeczku wspomnień.
Jeżeli chciałabym dawać pieniążki to jakie kwoty sa ok? Chrzciny mojej siostrzenicy, imprezę robi w domu.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

My założyliśmy subkonto do rachunku podstawowego i tam wpłacamy pieniążki od rodziny i np. Becikowe. Bede chciała tez wpłacić to co odlicza sie z PIT no ale zobaczymy jak to bedzie. Bo np. Z ubezpieczenia zostało u mnie na koncie
moja Basia dostała taki komplecik srebrny od chrzestnego: kolczyki i pasujący do niego medalik w serduszku - jak na medalik, bardzo nietypowe i takie pasujące do czegoś (te kolczyki)
a z pamiątek to teściowa wszystkim kupiła srebrny smoczek do którego można włożyć pierwszy mleczak, albo pępuszek albo inne małe coś... na uszku wygrawerowane imię, data urodzin, waga i wzrost..
Mój Tata z kolei idąc za pierwszym pomysłem przy synku, który wymyśliła moja Mama dał podobnie jak Oli komplet sztućców z grawerem (chyba imię, u Jeremka są inicjały - wiem bo używa podobnie jak Ola)
można też coś praktycznego typu krzesełko do karmienia, pościel... albo moja jak taniej to książkę pamiątkową z serii "moje pierwsze ileśtam lat" - taką kupiła moja siostra Oli... takie ładniejsze i ciekawsze kosztują koło 40zł..
zależy ile masz kasy i jakie relacje z siostrą... mój brat się teraz zupełnie nie postarał i kupił pieluchy , ale też nie mam pretensji, u nas tak nietypowo (też jestem ten typ czego mąż zrozumieć nie może), ciężko mu się wstrzelić w okazje czasem nie ma pomysłu, a Jeremkowi ostatnio rowerek kupił...
Stary 2014-10-08, 16:28   #2249
malwiska
Zakorzenienie

Odnioslabym sie do wiekszosci postow ale jestem na spacerze i nadaje z tel.
My malej tzn dziadkowie chca na roczek zrobic zrxute i kupic bmw x6 na akumulator i mimo ze w aucie bedzie mogla siedziec dopiero w wieku 3 lat to oni juz chca kupic

Stary 2014-10-08, 16:34   #2250
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Odnioslabym sie do wiekszosci postow ale jestem na spacerze i nadaje z tel.
My malej tzn dziadkowie chca na roczek zrobic zrxute i kupic bmw x6 na akumulator i mimo ze w aucie bedzie mogla siedziec dopiero w wieku 3 lat to oni juz chca kupic

ostatecznie to nie takie głupie, bo potem trudno jest o okazje na które daje się takie większe prezenty i może być trudniej zrobić zrzutę...

a i jeszcze zysk z dzisiejszej wizyty u lekarza jest taki że dostałam trochę próbek kaszki sinlac starszaki nie wiem czy będą chciały ją jeść, bo ona tak "zdrowo" smakuje, ale Basia będzie miała kilka porcyjek jak dorośnie do kaszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości