|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
I znów nie nadrobię jestem tak zmęczona pracą i chorobą że Obejrzę tylko serial z mężem i kładę się spać. O ile Daria pójdzie spać, bo na razie tryska energią
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Powiem Wam że wychowanie mojego dziecka zaczyna wymykać mi się spod kontroli. Nie wiem już jak mam sobie z nim radzić,kompletnie mnie nie słucha. Robi na złość. Ani prośba ani groźba na niego nie działa. Nie wiem jak mam z nim postępować żeby nie wyrósł na małego potwora. Dla rozjaśnienia podam kilka sytuacji: -szczypie,bije,kopie z ogromną satysfakcją - *jeśli próbuje mu wytłumaczyć że tak nie można to jest jeszcze gorzej,wtedy uderza z większą siłą śmiejąc się prosto w oczy *jeśli próbuje przytrzymać mu ręce/nogi żeby ostudzić emocje to przestaje bić na chwilę,potrafi się rozpłakać celowo a jak pytam czy już nie będzie -zapewnia że nie i puszczam go to za moment robi to samo *jeśli tłumacze że to boli i demonstruje mu co mi robi na nim (oczywiście delikatnie i głównie chodzi o szczypanie) to patrzy na mnie z wielkim zdziwieniem,czasem się rozpłacze i odpuszcza a czasami oleje to co mówię i robi swoje do momentu aż mu się znudzi *jeżeli krzyknę na niego to działa to jak płachta na byka a on i tak robi swoje,czasami zastyga w bezruchu udając że tam go nie ma albo udając że nie słyszy,jeśli przestaje on wraca do brojenia(zupełnie nic nie dociera) -wchodzi w niebezpieczne miejsca gdzie może zrobić sobie krzywdę i moje tłumaczenie przynosi odwrotne skutki bo on i tak robi co sobie umyśli *nie pomagają proste komunikaty (staram się jasno i krótko precyzować o co mi chodzi) *kiedy zabieram go z miejsca w którym być nie może to zwyczajnie ze mną walczy,ja go zabieram,on wraca i tak w kółko *kiedy zajmuje go czymś innym to na chwilę odpuszcza po czym zaraz wraca do brojenia -psuje/niszczy celowo różne rzeczy -wyciąga z szafek/szuflad rzeczy których wie że nie może -woła jeść/pić po czym jak przynosze co chce to potrafi to na mnie wylać i krzyczeć że nie chce itd. itp. Sytuacji takich jest mnóstwo. W skrócie tak wygląda każda jego czynność.Wszystko jest na nie,wszystko robi po swojemu i wszystko robi na złość mi. Przyznam szczerze że tracę już cierpliwość i nie wiem jak mam sobie z nim radzić. Jestem ostatnio kłębkiem nerwów i mam po prostu ochotę uciec z domu i nie wrócić
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, aktualnie mamy takie same "potworki" w domu, także współczuję
|
#484 |
|
Lurker ;)
|
Mala opisalas wlasnie moje dziecko
![]() Mam nerwa przed kazdym powrotem ze zlobka. Niby godzina drogi, ale czuje sie jakbym zrobila z 5 godzinny trening, a na koniec ktos mnie potyral psychicznie. Dzisiaj juz sie w☠☠☠☠ilam jak bylysmy prawie przy domu, ofkors na rekach, bo na nozkach juz sie nie chcialo. I co? Odpowiednia pozycja do dania mi w twarz i zrzucenia okularow Ostatnio zdazylo nam sie wracac poltorej godziny! Histeria co chwile, za reke nie, pozniej na nozkach nie, na rekach nie. Foch, bo nie dalam jej do jedzenia tego na co ma ochote, no i wali mi w torebke jakbym tam sklep z zarciem miala ;/ Nie rozumie, ze nie mam dla niej nic innego. Na przystanku wicie, bicie, ulozylam ja na 'plywaka' brzuchem na mnie, jedyna pozycja bezpieczna. Ludzie gapia sie jak na debilke ale co zrobic ![]()
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja gin i te fajne polozne z ktorymi mozna bylo pogadac tez mialy CC na zimno. Gdybym miala 2 dziecko tez chcialabym CC. No ale wiadomo kazdy jest inny. Decyzje musisz podjac sama. Trzymaj sie cieplutko. A z dwojka dzieciaczkow poradzisz sobie zobaczysz. |
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
EWIK, wcale sie nie dziwie Twoim obawom, pewnie tez bym takie miala
![]() Co do porodu - faktycznie ciezko podjac taka decyzje, chyba latwiej jest jak los za nas zdecyduje... Wybralabym CHYBA sn... MALA, sciskam, bo dobrze znam to, o czym piszesz. Co do bicia, szczypania - moze Oskarowi podobaja sie Twoje zdecydowane reakcje i specjalnie to robi, zebys zareagowala? Moze go to bawi, itp? Probowalas udawac, ze nie widzisz, ze nie robi to na Tobie wrazenia? Dzis lalusie na tvn ![]() Bylam dzis u pediatry, niepokoja mnie objawy Kuby - brak apetytu, zgrzytanie zebami, czasami nocny kaszel, drapanie sie w okolicy pupki. Podejrzenie robakow. Mamy zrobic badanie kalu (probka nie czesciej niz co 3 dni) i usg brzuszka. Tyle ze pediatra twierdzi, ze odrobaczanie bez ujemnych skutkow dla zdrowia mozna robic po skonczeniu 2 lat. I cala nasza trojka musi sie temu poddac. Wasi pediatrzy tez tak twierdza? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-08 o 20:35 |
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płącze, jęczy i tak na zmianę... Pranie dziś wieszałam 30 minut bo mi sie u nogi uwiesiła, nie pomagały nawet prośby, żeby mi pomogła co zawsze skutkowało. Rzucała tymi ubraniami po całym domu...Nie wspominam o wyjściu na spacer bez wózka, gdzie ona chce biec przed siebie/na ulice/ na oślep. Jak jej tłumacze, że ulica, że niebezpiecznie to płacz i na ziemie. Za rękę za chiny nie chce. Spacery to dla mnie ostatnio taka frustracja ![]() Licze, że niedługo minie. A potem znów się pojawi.... eh Cytat:
phiii
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka dzis mega ćwiczyla.moja cierpliwosx na dodarek mam okres i jestem wkur
.. Wiona..... ://^^
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
(( buuuu
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Jest mi raźniej
bo widzę że sporo z nas ma teraz w domu diablątka ![]() Wiecie... Jakby przeczytać to z dystansem co wyprawiają nasze łobuzy i że my matki dla chwili wytchnienia chowamy się przed nimi w szafach/łazienkach to śmiać się chce bo to brzmi jakbyśmy pisały o bandziorach/terrorystach a nie o niewinnych małych dzieciach![]() To jest przerażające Bokeh-tak (przypomniałaś mi) nie dodałam że wyrywanie to pierwszy etap jego obrony Następnym etapem jest wzbudzający we mnie litość-płacz ![]() Nawijka-próbowałam nie zwracać uwagi na jego zachowanie i przeczekać aż przestanie (i tak przeważnie reaguje dopiero jak naprawdę już przegina i sprawia faktyczny ból) ale on może tak długo. Mogę udawać że nie widzę tego co robi ale jego to nie zraża w ogóle. Przypomniało mi się jeszcze-ostanio pociągnął mi z główki,w tamtym momencie odruchowo krzyknęłam bo myślałam że zes..am się z bólu a ten nie wiele myśląc poprawił i zaczął śmiać się w głos (a przecież jego to też bolało).
|
#492 |
|
Lurker ;)
|
Chcialam sie tylko przyznac, ze wlasnie zezarlam kawalek ciasta snickers ktore przyniosla mi ciocia(
![]() ), parowke polana sosem czosnkowym z biedry i kawalek wedzonego sera "faruki korbacze".No to sie wyspowiadalam, troche mi lezej Zaraz Mel B mnie potyra ![]()
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
oooo, to jednak nie jestem sama w swojej bezsilności
przynajmniej trochę to pocieszające jestCytat:
![]() i potrafi tak długo
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
U nas chyba do tego dalekaaaaaaa droga
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc czasem jest ciezko, zwlaszcza jak przywalil mi kiedys z glowki w nos az mi sie ciemno przed oczami zrobilo. Zwalam to na "taki etap" wierzac, ze z tego wyrosnie, a ja do tego czasu nie osiwieje
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh no to samo, mama mi nie wierzy jak sie mlody zachowuje bo jak zostawiamy go u niej, ostatnio na caly dzien (mielismy ten bieg) to aniolek, jak przyjechalismy to byla w szoku ze on sie potrafi tak zachowywac przy nas
Jak sie dogadac z mezem? Nosz kurde ja chlopa nie potrafie za chiny ludowe zrozumiec, gdzie sie podzial moj niemal idealny tzlady?! Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
LITTLE, tez bym taki zestawik wrabala!
Ja mam tylko chipsy paprykowe (z tuby, moje ulubione!), a zaraz sie zaczaje na lody. W ogole jestem oburzona, bo bylam dzis w Lidlu i nie bylo tej duzej Milki Oreo, co miala byc w promocji :/ Co mi po torebkach W.jak czekolady nie mam! |
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Mika nie ma żadnego filtra
Ewik no Kochana trudna decyzja.. tzn ja jestem po cc ale wynikającej z braku rozwoju akcji. Jakby mnie ktoś teraz pytał to chyba sn, mimo że ja mam wysoki próg bólu. tzn dziwny próg bólu bo mniej mnie boli taka rana po cc niż ściąganie szwów ![]() Dziewczyny współczuję buntowników. U nas jeszcze aż takich akcji nie ma,, dostałam @ po 4 dniach spóźnienia, uff
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
LADY, przechwalilysmy go i mu sodówa odbila :P
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko to faktycznie objawy wskazują chyba na robactwo... tzn sa takie jak przy robakach, no ale... pediatra nic takiego nie mówił mój
Lady
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Kija będzie Edzio dzisiaj
|
|
|
|
#505 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------------------- Dostałam butki od mamy dzisiaj ![]() http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/333608 w tym stylu, ale janny fairy, czyli o wiele taniej i ciut wyższe. Wysoka w nich jestem!
|
||||
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero blog Mataja i cudowna Alicja uświadomiły mi,że wcale tak byc nie musi http://mataja.pl/2014/10/nowy-najmlo...ys-czy-radosc/ dopiero po tym artykule uświadomiłam sobie,ze ja ani razu nie pomyślałam,że moze być normalnie a nie jak nadciągająca katastrofa co więcej, przestawiłam się na pozytywne myślenie i gdybym spotkała na żywo Alicję to bym ją po stopach wycałowała za te wszystkie mądre słowa co do porodu ja mam strasznego schiza, córeczka jest ułożona poprzecznie i wogóle moje blizny... ciągle myślę,że peknie mi macica i mnie nie uratują idę nawet w następym tyg do notariusza bo chciałam uporządkowac wszystkie sprawy majątkowe mam takie durne myśli, spać po nocach nie mogę, TZ się denerwuję bo ja zamiast spać to łażę po domu jak obłąkana do tego dziś w pracy walnęłam takiego babola,że nie wiem czy mnie nie zwolnią jak wroce z macierzyńskiego Mala bardzo Ci wsółczuje, pocieszę Cię,że to kiedyś minie a może faktycznie coś w tym jest,że dziecko z matką inaczej się zachowuje? najgorsze są komentarze- pamiętam przy moim S jak mi wszyscy mówili,że jak mnie nie ma w pobliżu to mam złote dziecko a jak tylko ja się pojawiam to dziecko traci rozum wogóle mialam niezle scięcie z TZ i T w kwestii słodyczy ![]() juz Wam mówiłam,że młody jak tylko widzi babcie to woła ciuciu daj a ona nic tylko po kieszeniach coś kitra i mu daje zrobiłam dziką awanturę, że nie chce by dziecko wyglądało jak oni ( no poniosło mnie ale ona ma dupe jak szafa trzydrzwiowa z wyjsciem na taras i obecnie podejrzenie cukrzycy, TZ też ma sporo nadprogramowych kg) i powiedziałam,żeby dała mu lepszy przykład , wolałabym zeby przygotowała mu budyń albo szarlotke a najlepiej to wogóle żeby przyniosła jakiś owoc (Leos kocha owoce) bo głupio żeby dziecko lubiło babcie tylko za słodycze. Przegięlam ale zagotowałam się normanie. Powiedzialam,że proszę bardzo ale słodkie maksymalnie raz w tygodniu bo po prstu nie będzie tam chodzić i kropka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-10-08 o 21:42 |
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, świetne!!!!!!!
Ja bym chciala sn ;]
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
ewik - trudna decyzja, a moze wlasnie cc ale na goraco?
sciskam wszystkie dziewczyny malych buntownikow sprawdzilam klasowki, umyje sie i spylam do meza bo za chwile to mi chrapaniem K. obudzi ![]() dobrej nocki |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ładne
![]() Marsi przepraszam, ale.... jak to walnęłaś babola...? TY?! ![]() KOchana nie bój się wszystko będzie dobrze A TZ i T.. |
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ulżyło? a w sumie co to jest 4 dni, jak ja żyłam przez 2 tygodnie w niepewności
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

jestem tak zmęczona pracą i chorobą że

ja nie dam rady się z pracy zwolnić, a po południu będzie już po wszystkim pewnie