|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#361 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Curly - prostownicy parowej sie u¿ywa do wprasowywania bia³ek we w³osy na zabiegach rekonstrukcji w³osa i tym podobnych gdzie efekt jest do kilku myæ. poka¿ zdjêcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Cytat:
![]() Co do kozieradki to trzyma³am j± w lodówce i my¶lê, ¿e jest to konieczne. Niestety wzmog³a mi ona wypadanie w³osów, ju¿ chyba nic mi nie pomo¿e na te wypadanie ;/ ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Moje w³osy te¿ lec±. £ykam Merz Special, wcieram olejek i Jantar. No i... w sumie nie widzê poprawy. Minê³y 2 miesi±ce. Obecnie w Rossmannie s± promocje na odzywki Wella oraz Pantene. Czy która¶ z was jak±¶ u¿ywa³a? Warto kupiæ? Albo olejek Argan Oil do koñcówek? ![]() Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-10-07 o 22:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() Dziêki za info o kozieradce, wstawiê do lodówki, mam nandziejê, ¿e siê nie spaprze tym razem. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-07 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() W³a¶nie takie mam wra¿enie, ¿e im zdrowsze, tym bardziej mi siê prostuj±, ale mo¿e to te¿ kwestia d³ugo¶ci - zawsze bardziej mi siê falowa³y, jak by³y du¿o d³u¿sze, zatem czekam ![]() Cytat:
Trzymam kciuki i mam nadziejê, ¿e jeszcze kilka myæ i wrócisz do swoich loczków, mo¿e sama ta prostownica zrobi³a im kuku, ale na pewno nie na zawsze. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogó³em na pocz±tku w³osomaniactwa dawa³am oleju naprawdê du¿o, a¿ sp³ywa³o. Teraz jednak sobie t± ilo¶æ kontrolujê - wlewam 2 ³y¿ki olejku do miseczki i palcami nak³adam go na w³osy ![]() ![]() A nie przeszkadza Ci roso³owaty zapach kozieradki? ;D Stosujesz na wypadanie czy gdzie tkwi problem? ![]() Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-10-08 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak mi je wyprostowali pod koniec sierpnia to du¿o osób mnie zaczepia³o czy aby wróc± loki,mówi³am pewna siebie no pewnie ,¿e wróc± nie raz juz prostowa³am ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-08 o 08:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja bym nie kupowa³a. Bomby silikonowe i nic poza tym, lepsze tanie od¿ywy mo¿na kupiæ silikonowo-od¿ywcze. Mam olejek z miêty, spróbujê dzi¶ do olejowania z winogronowym. Mam t± skórê napiêta to mo¿e mi nieco poprawi kr±¿enie ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-10-08 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
A¿ sobie zmierzy³am grubo¶æ w³osów w kucyku. Wysz³o mi jakie¶ 8.5 cm. Tak jak mówi³am - moje w³osy ¶wietnie udaj± objêto¶æ.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Mówicie o wypadaniu, te¿ mnie to ostatnio dopad³o, chyba zacznê co¶ ³ykaæ na to, bo bojê siê, ¿e mi wszystkie w³osy wypadn±.
A co do objêto¶ci kucyka, to siê nawet zaskoczy³am. Bo, jak mówiê, ostatnio mi bardzo wypadaj± i na dodatek zrobi³am sobie jaki¶ czas temu grzywkê. Przed robieniem grzywki by³o 8 cm i dalej jest 8. ![]() By³am u fryzjera, wyrówna³am sobie trochê w³osy, mam teraz bardziej ¶ciête na prosto ni¿ w U, wcze¶niej to a¿ V mia³am, te najd³u¿sze w³osy rosn± mi jak szalone i zawsze z U samoistnie robi mi siê V. Okropnie to ju¿ wygl±da³o, wiêc jestem zadowolona, mimo ¿e ró¿nica jest spora, bo z tej najd³u¿szej warstwy posz³o z 6 cm. Ale przynajmniej zdrowo wygl±daj±. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
Cytat:
![]() ![]() Nie zauwa¿y³am ![]() ![]()
![]() |
#373 |
Moderator
|
Na jesieñ zawsze wiêcej w³osów chyba leci. Mi du¿o wypada ale jako¶ nie widzê ¿eby co¶ siê przerzedza³o bo mam sporo w³osów i zaraz wyrastaj± nowe. No poza bokami bo tam s± rzadkie. Kupi³am ten suplement, nawet fajnie bo by³a promocja ale wziê³am inny te¿ takie wszystko w jednym.I popijam siemiê i pokrzywê jeszcze kilka razy w tygodniu, akurat bez gluta to sobie ¿ycia ju¿ nie wyobra¿am
![]() martakoow - poka¿ jakie¶ zdjêcie, ju¿ dawno Twoich w³osów tu nie by³o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 193
|
Czeeeesc! Pamiêta mnie kto¶ tu jeszcze? Pojawilam siê pod koniec ostatniego w±tku jako pocz±tkuj±ca.
![]() ![]() Wreszcie kupi³am Kallosa (a w³a¶ciwie mój T¿, któremu kaza³am kupic Keratin, a wzi±³ jeszcze algowa, bo pani w Hebe mu polecila ![]() ![]() I generalnie chodzi za mna sciecie w³osów... Niby nie s± strasznie zniszczone, ale ostatni raz by³am u fryzjera w lutym (wstyd, nie?)... Z drugiej strony, teraz mam najdluzsze w ¿yciu wlosy (mimo to i tak s± "krótkie", bo gdzie¶ troszke przed zapiecie od stanika) i chce, ¿eby by³y jeszcze dluzsze, bo strasznie mi siê podobaja takie gêste fale np do talii... A mam pocieniowane, wiêc boje siê, ¿e podciecie bêdzie kosztowaæ mnie du¿o cm. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Ale mi siê dzisiaj w³osy puszy³y nie¼le ;/ Spuszone faloloki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio mam straszn± skórê g³owy.. £upie¿ nie do opisania, w³osy mi lec± gar¶ciami, ci±gle mnie swêdzi itd. Myjê ³agodnym szamponem - Babydream, staram siê nie drapaæ, ale to jest straszne.
Czasu do dermatologa nie mam, a pieniêdzy tym bardziej. I ju¿ nie wiem jak sobie radziæ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 |
Moderator
|
Mi na ³upie¿ i sucha skórê która ostatnio siê taka zrobi³a u¿ywam od¿ywki z gliceryn± i panthenolem na skalp. Wczoraj aikiem ju¿ umy³am a nie szamponem bo taka ta skóra naci±gniêta i swêdz±ca. £upie¿ zszed³ po pilomaxie bo by³ ma³y, ale sucho jest i niefajnie i tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
Dzisiaj zakupi³am ³adne du¿e pude³ko i w koñcu wszystkie moje kosmetyki do w³osów mieszcz± siê w jednym miejscu, na stoj±co ![]() Klaudenc, czy u Ciebie w Lidlu s± ¿ele do w³osów Cien? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Dok³adnie. Niby tak zachwalany a okaza³o siê, ¿e BD ma wysokie ph, co z czasem mo¿e potêgowaæ swêdzenie skóry g³owy w³a¶nie, zmianê odczynu ogólnie... Sama z niego zrezygnowa³am, chcia³am siê przestawiæ na Hipp, ale nie mogê go dostaæ w ¿adnym Rossmannie ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 472
|
Jeszcze jest dzieciêcy szampon Dulgon, mo¿na kupiæ w Naturze. Kiedy¶ u¿ywa³am szukaj±c czego¶ w zastêpstwie za BD, który zacz±³ mi robiæ masakrê na g³owie i ca³kiem fajnie siê sprawdza³
![]() |
#384 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Te¿ sobie troszkê ponarzekam,a w zasadzie to skierujê swój post do Joanku. Pisa³a¶ jaki¶ czas temu o swoich w³osach, ¿e ten skrêt jest tak zmienny, nie do przewidzenia. Ja mam podobnie. Ogólnie jest dobrze, objêto¶æ, skrêt, ale przychodzi taki tydzieñ w miesi±cu ¿e nie poznajê swoich w³osów. S± takie cienkie wtedy, bez ¿ycia, skrêt nijaki, bo zwykle mam w miarê regularny, od samej nasady, a ten jest teraz taki falowany, w³osiê spuszone i oklapniête. Dajê emolienty by doci±¿yæ - zero reakcji, proteiny bo wydaje mi siê, ¿e brakuje im protein - jeszcze gorzej. Nawet w ci±gu dnia, daje im od¿ywkê b/s by je wyg³adziæ - to samo, straszny puch. I to im mija, po ok. tygodniu. Najczê¶ciej w tym czasie myjê je co dzieñ z nadziej± ¿e bêdzie lepiej i nic to nie daje. I có¿, zauwa¿y³am, ze taki kryzys spotyka mnie co miesi±c wiêc domy¶lam siê, ze ma to zwi±zek z okresem - wypadnie mi za 2 tygodnie. Co do samego okresu zawsze mam multum objawów - tr±dzik, ból piersi, pleców itp, itd. I tak czai³am siê od jakiego¶ czasu by zauwa¿yæ czym zwalczam ten kryzys a tu dzi¶ mnie takie przemy¶lenia nasz³y, ¿e to natura mi takie figle p³ata, no i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
Cze¶æ dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
¦cinam koñcówki co dwa/trzy miesi±ce tak oko³o 1 cm ale ca³y czas w³osy s± tej samej d³ugo¶ci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Wpadam w miedzyczasie najmniej urlopowego urlopu w ¿yciu.
Uf, szaleñstwo... Vidia, nic mi nie mów. .. Ja to ju¿ siê trochê poddalam, chocia¿ im lepiej radzê sobie z ¿elem, tym wlosy lepiej siê krêc±. Np mogê miec faloki praktycznie bez protein.. Ha! Dziewczyny, jutro wracam do pl zakupy mam takie, ze nie pogadasz!!! Prócz produktów leczniczych nakupowalam wszystko czego chcia³abym spróbowaæ, ale bedzie czad! (Chocia¿ jak przyjrza³am siê sk³adowi kallosa latte to stwierdzam, ¿e nie wiem co to za sza³ na niego. ..) Dok³adnie opisze Wam cudownosci jak juz siê to wszystko uspokoi, bo wci±¿ latam jak szalona... xD Dangerouslionessx3 Je¶li w³osy tak siê krusz± trzeba co¶ silikonowego na konce, dla zabezpieczenia.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.