Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-07, 21:13   #361
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Curly - prostownicy parowej sie u¿ywa do wprasowywania bia³ek we w³osy na zabiegach rekonstrukcji w³osa i tym podobnych gdzie efekt jest do kilku myæ. poka¿ zdjêcie
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:10   #362
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Ja wi±¿ê koka na g³owie, czasem te¿ mam naolejowane i rozpuszczone. Zdecydowanie czê¶ciej wybieram 1 opcjê bo nie chce prowokowaæ zapaskudzenia cery. Najmniej jednak widaæ naolejowane w³osy przy wakroczu choæ mnie siê nie chce bawiæ bo nie wstydzê siê wspó³lokatorek, przecie¿ wiadomo, ¿e to nie brak higieny tylko pielêgnacja. Z dopraniem prze¶cierad³a nie mia³am nigdy problemu. Na rêcznikach nawet nie widaæ ¶ladu po oleju, mo¿e spróbuj dawaæ mniej? Albo zarezerwuj sobie jaki¶ brzydki, stary rêcznik tylko do tego celu. Moja matka ma taki do farbowania i wtedy nie jest jej ¿al, ¿e siê upaæka.
A jak du¿o tego oleju nak³adasz i jak± masz d³ugo¶æ w³osów? Ja ogó³em nawet jak po¶wiêci³am rêcznik na oleje, to niestety tak on przesi±k³, ¿e nie mog³am go nawet k³a¶æ na poduszkê po kilku u¿yciach, bo mi wszystko przechodzi³o nieciekawym zapachem
Co do kozieradki to trzyma³am j± w lodówce i my¶lê, ¿e jest to konieczne. Niestety wzmog³a mi ona wypadanie w³osów, ju¿ chyba nic mi nie pomo¿e na te wypadanie ;/

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie nos, co¶ z gard³em (mo¿e migda³ki czy co), pêkaj±ce zy³ki które szczypi± i jelita. Jak angielskiemu lekarzowi powiem ¿e to od stresu to wyjdzie z siebie i stanie obok no i sypi±ce siê w³osy.
Mo¿e mi zapize jaki¶ sumplement, moja mama bierze od kilku mscy i jej ju¿ przesz³o z bólami miê¶ni, ¿y³kami i wypadaniem, lecz na w³asn± rêkê siê wziê³a za to bez lekarza.

Ja w sumie nic nie robiê, ¶piê w tym zazwyczaj jak t¿ na nocki wychodzi. A jak sie wywleka³am do kuchni gdzie kto¶ jeszcze chodzi³ to siê nie przejmowa³am albo zak³ada³am turbanik z mikrofibry. Mo¿na w nim spaæ bo jest przewiewny, polecam

Moje w³osy te¿ lec±. £ykam Merz Special, wcieram olejek i Jantar. No i... w sumie nie widzê poprawy. Minê³y 2 miesi±ce.

Obecnie w Rossmannie s± promocje na odzywki Wella oraz Pantene. Czy która¶ z was jak±¶ u¿ywa³a? Warto kupiæ? Albo olejek Argan Oil do koñcówek?

Edytowane przez Nieszka__
Czas edycji: 2014-10-07 o 22:12
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:16   #363
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
A jak du¿o tego oleju nak³adasz i jak± masz d³ugo¶æ w³osów? Ja ogó³em nawet jak po¶wiêci³am rêcznik na oleje, to niestety tak on przesi±k³, ¿e nie mog³am go nawet k³a¶æ na poduszkê po kilku u¿yciach, bo mi wszystko przechodzi³o nieciekawym zapachem
Co do kozieradki to trzyma³am j± w lodówce i my¶lê, ¿e jest to konieczne. Niestety wzmog³a mi ona wypadanie w³osów, ju¿ chyba nic mi nie pomo¿e na te wypadanie ;/
Wiesz co - nie wiem ile jest w tym prawdy ale Anwen pisa³a, ¿e jedyny efekt jaki mo¿emy uzyskaæ du¿± ilo¶ci± oleju to upaprane wszystko dooko³a bo w³osom wszystko jedno - i tak wszystkiego nie przyjm±. Ja daje tyle, ¿e s± lekko t³uste, ciê¿ko mi to przyrównaæ jak da siê z od¿ywk± (¿e np. daje porcje orzecha laskowego). Jak dawa³am wiêcej to nie by³o ró¿nicy wiêc oszczêdzam, a w³osy wchodz± mi na ³opatki powoli.

Dziêki za info o kozieradce, wstawiê do lodówki, mam nandziejê, ¿e siê nie spaprze tym razem.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-07 o 22:21
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:43   #364
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Jesien. Smiejscie sie, ale wiekszosc moich znajomych, narzeka, ze jak jesien wiatr/chlod to wlosy sie do niczego nie nadaja.
pocieszam siê, ¿e to w³a¶nie przez jesieñ takie zbuntowane i tak wypadaj±....

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
tak,szkoda gadaæ.Pusz± siê i straci³y swój skrêt.W sumie to jak wroci³am od fryjzera po farbowaniu i tym prostowaniu na parê i jakim¶ olejku wyg³adzaj±cym w³osy zaczê³y mi siê buntowaæ.Nieby krêci³y siê ale nie by³o to ju¿ to i coraz gorzej z kazdym myciem dlatego zastanawiam siê czy aby ten zabieg u fryzjera jako¶ ¿le na skrêt nie wp³yn±³.Taki zbieg okoliczno¶ci ..?Nie wiem o co chodzi,juz mnie to ostro irytuje bo nie pamietam kiedy ostatnio by³y takie brzydkie.

U mnie wraz z pielêgnacj± skrêt by³ mocniejszy.Im bardziej nawil¿one tym skrêt by³ ³adniejszy,by³ bo teraz go nie ma.

Dziewczyny,mo¿liwe,¿eby taka prostownica na parê i mega mocno wyprasowane w³osy straci³y trochê na skrêcie?To chyba nie narusza ich struktury?A mo¿e ten olejek jaki mi na³ozono do prostowania mia³ jakie¶ sk³adniki-keratynê np. i siê wbudowa³a trwale?Czyta³am gdzie¶,¿e tak siê robi keratynowe prostowanie na 3 mce...Wyg³adza siê tak strukturê w³osa.Kurcze no ju¿ g³upieje.To nie s± moje w³osy.
ja zawsze po zwyk³ej prostownicy u fryzjera mam wyprost przez dwa mycia
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:41   #365
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
By³am u tego lekarza ale nie mia³ wiêcej czasu jak 10 minut no to idê za tydzieñ ¿eby mi jeszcze krew pobra³ i krtañ sprawdzi³. Nie wygl±da to powa¿nie, mam kupiæ witaminki te co wcze¶niej i chleba, makaronu i klusek najlepiej nie je¶æ z czym nie mam problemu bo ju¿ to wy³±czy³am jaki¶ czas temu. Nie trybiê tylko dlaczego angielscy lekarze tak namiêtnie chc± antykoncepcjê hormonaln± wciskaæ x_x
Tak¿e trzymajcie kciuki za tydzieñ, ¿eby mi tam nic nawala³o, a jutro idê witaminy kupiæ to mo¿e na ¶wiêta bêdê mia³a prezent w postaci poprawy stanu nie tylko w³osów

Mnie siê wydaje, ¿e niektórym w³osy siê rozprostowuj± im bardziej s± zdrowe. Szczególnie fale.
Trzymam kciuki za poprawê zdrowia Kochana
W³a¶nie takie mam wra¿enie, ¿e im zdrowsze, tym bardziej mi siê prostuj±, ale mo¿e to te¿ kwestia d³ugo¶ci - zawsze bardziej mi siê falowa³y, jak by³y du¿o d³u¿sze, zatem czekam

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
tak,szkoda gadaæ.Pusz± siê i straci³y swój skrêt.W sumie to jak wroci³am od fryjzera po farbowaniu i tym prostowaniu na parê i jakim¶ olejku wyg³adzaj±cym w³osy zaczê³y mi siê buntowaæ.Nieby krêci³y siê ale nie by³o to ju¿ to i coraz gorzej z kazdym myciem dlatego zastanawiam siê czy aby ten zabieg u fryzjera jako¶ ¿le na skrêt nie wp³yn±³.Taki zbieg okoliczno¶ci ..?Nie wiem o co chodzi,juz mnie to ostro irytuje bo nie pamietam kiedy ostatnio by³y takie brzydkie.

Dziewczyny,mo¿liwe,¿eby taka prostownica na parê i mega mocno wyprasowane w³osy straci³y trochê na skrêcie?To chyba nie narusza ich struktury?A mo¿e ten olejek jaki mi na³ozono do prostowania mia³ jakie¶ sk³adniki-keratynê np. i siê wbudowa³a trwale?Czyta³am gdzie¶,¿e tak siê robi keratynowe prostowanie na 3 mce...Wyg³adza siê tak strukturê w³osa.Kurcze no ju¿ g³upieje.To nie s± moje w³osy.
Mo¿e to faktycznie ten fryzjer kurcze?
Trzymam kciuki i mam nadziejê, ¿e jeszcze kilka myæ i wrócisz do swoich loczków, mo¿e sama ta prostownica zrobi³a im kuku, ale na pewno nie na zawsze.

Cytat:
Ja siê hiper ostatnio namacha³am, ¿eby zmierzyæ obwód - wysz³o mi 6cm i zblad³am ale siê okaza³o, ¿e mi ca³y pukiel w³osów powêdrowa³ gdzie¶. Jest ok. 10cm co uwa¿am, za ca³kiem niez³y wynik bior±c pod uwagê lawine wypadania, któr± przechodzi³am przez ostatnie 5 lat.

Dziewczyny, gdzie trzymacie kozieradkê? W lodówce?
Ca³y czas trzyma³am w jaki¶ psikaczu i ostatnio mia³am w kubku i tak paskudnie siê popsu³a...
Piêkna gêsto¶æ w³osów - 10cm
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:49   #366
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co - nie wiem ile jest w tym prawdy ale Anwen pisa³a, ¿e jedyny efekt jaki mo¿emy uzyskaæ du¿± ilo¶ci± oleju to upaprane wszystko dooko³a bo w³osom wszystko jedno - i tak wszystkiego nie przyjm±. Ja daje tyle, ¿e s± lekko t³uste, ciê¿ko mi to przyrównaæ jak da siê z od¿ywk± (¿e np. daje porcje orzecha laskowego). Jak dawa³am wiêcej to nie by³o ró¿nicy wiêc oszczêdzam, a w³osy wchodz± mi na ³opatki powoli.

Dziêki za info o kozieradce, wstawiê do lodówki, mam nandziejê, ¿e siê nie spaprze tym razem.

Ja ogó³em na pocz±tku w³osomaniactwa dawa³am oleju naprawdê du¿o, a¿ sp³ywa³o. Teraz jednak sobie t± ilo¶æ kontrolujê - wlewam 2 ³y¿ki olejku do miseczki i palcami nak³adam go na w³osy Kiedy¶ olejowa³am na mokro, teraz na sucho i nie widzê wcale gorszych efektów w zwi±zku z tym

A nie przeszkadza Ci roso³owaty zapach kozieradki? ;D Stosujesz na wypadanie czy gdzie tkwi problem?

Edytowane przez Nieszka__
Czas edycji: 2014-10-08 o 07:53
Stary 2014-10-08, 08:03   #367
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e to faktycznie ten fryzjer kurcze?
Trzymam kciuki i mam nadziejê, ¿e jeszcze kilka myæ i wrócisz do swoich loczków, mo¿e sama ta prostownica zrobi³a im kuku, ale na pewno nie na zawsze.
mam nadziejê,¿e tak bêdzie,co mycie mam nadziejê,¿e siê co¶ zmieni,ech..i ju¿ nigdy nie zamierzam prostowaæ bo odk±d przesta³am prostowaæ u fryzjera tak na zupe³nie g³adko to moje w³osy w³a¶nie nabra³y fajnego mocnego skrêtu,wiec obwiniam ¿elazko.Ja sama prostowa³am sobie w domu ale delikatnie nie tam jak oni mi to zrobili na taflê...Po zwyk³ym prostowaniu na szczotkê i moim domowym u¿ywaniu prostownicy nie by³o problemu.

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
pocieszam siê, ¿e to w³a¶nie przez jesieñ takie zbuntowane i tak wypadaj±....
ja zawsze po zwyk³ej prostownicy u fryzjera mam wyprost przez dwa mycia
przesilenie jesienne i wiosenne podobno powoduje wypadanie,ja te¿ obserwujê u siebie o tych porach roku wzmo¿one wypadanie.

Cytat:
Curly - prostownicy parowej sie u¿ywa do wprasowywania bia³ek we w³osy na zabiegach rekonstrukcji w³osa i tym podobnych gdzie efekt jest do kilku myæ. poka¿ zdjêcie
uff... nie znam siê na tym i pomy¶la³am,¿e mo¿e trwale co¶ im siê mog³o staæ.Pozostaje mi czekaæ a¿ wróc± do siebie bo musz± wróciæ.A jak wróc± to ju¿ nigdy na nie nie powiem z³ego s³owa.

Jak mi je wyprostowali pod koniec sierpnia to du¿o osób mnie zaczepia³o czy aby wróc± loki,mówi³am pewna siebie no pewnie ,¿e wróc± nie raz juz prostowa³am.Nie pokazywa³am Wam zdjêcia ale mia³am tafle po³yskuj±c±,la³y siê i by³y proste jak druty.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-10-08 o 08:07
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 14:11   #368
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Moje w³osy te¿ lec±. £ykam Merz Special, wcieram olejek i Jantar. No i... w sumie nie widzê poprawy. Minê³y 2 miesi±ce.

Obecnie w Rossmannie s± promocje na odzywki Wella oraz Pantene. Czy która¶ z was jak±¶ u¿ywa³a? Warto kupiæ? Albo olejek Argan Oil do koñcówek?
Moze stres masz albo z jedzeniem co¶. Ja mam od stresu d³ugotrwa³ego bo miê¶nie bardzo mocno mi siê wtedy spinaj± w³±cznie z flakami w ¶rodku i skór± g³owy

Ja bym nie kupowa³a. Bomby silikonowe i nic poza tym, lepsze tanie od¿ywy mo¿na kupiæ silikonowo-od¿ywcze. Mam olejek z miêty, spróbujê dzi¶ do olejowania z winogronowym. Mam t± skórê napiêta to mo¿e mi nieco poprawi kr±¿enie

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-10-08 o 14:14
Stary 2014-10-08, 17:13   #369
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

A¿ sobie zmierzy³am grubo¶æ w³osów w kucyku. Wysz³o mi jakie¶ 8.5 cm. Tak jak mówi³am - moje w³osy ¶wietnie udaj± objêto¶æ.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 18:46   #370
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Mówicie o wypadaniu, te¿ mnie to ostatnio dopad³o, chyba zacznê co¶ ³ykaæ na to, bo bojê siê, ¿e mi wszystkie w³osy wypadn±.
A co do objêto¶ci kucyka, to siê nawet zaskoczy³am. Bo, jak mówiê, ostatnio mi bardzo wypadaj± i na dodatek zrobi³am sobie jaki¶ czas temu grzywkê. Przed robieniem grzywki by³o 8 cm i dalej jest 8. Sza³u nie ma, ale obawia³am siê, ¿e z 7 bêdzie.

By³am u fryzjera, wyrówna³am sobie trochê w³osy, mam teraz bardziej ¶ciête na prosto ni¿ w U, wcze¶niej to a¿ V mia³am, te najd³u¿sze w³osy rosn± mi jak szalone i zawsze z U samoistnie robi mi siê V. Okropnie to ju¿ wygl±da³o, wiêc jestem zadowolona, mimo ¿e ró¿nica jest spora, bo z tej najd³u¿szej warstwy posz³o z 6 cm. Ale przynajmniej zdrowo wygl±daj±.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 18:59   #371
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Ja ogó³em na pocz±tku w³osomaniactwa dawa³am oleju naprawdê du¿o, a¿ sp³ywa³o. Teraz jednak sobie t± ilo¶æ kontrolujê - wlewam 2 ³y¿ki olejku do miseczki i palcami nak³adam go na w³osy Kiedy¶ olejowa³am na mokro, teraz na sucho i nie widzê wcale gorszych efektów w zwi±zku z tym

A nie przeszkadza Ci roso³owaty zapach kozieradki? ;D Stosujesz na wypadanie czy gdzie tkwi problem?
Przy takich efektach jakie daje u mnie kozieradka nie wybrzydzm z zapachem. W zasadzie to u mnie nie czuje jej w ogóle, nawet przy nak³adaniu ledwo co.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:45   #372
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ale... te¿ mi odkrycie.
Powtarza to co jaki¶ czas kilka osób na w±tku, a i tak co kawa³ek mo¿na spotkaæ stwierdzenia, ¿e suszarka to najgorsze z³o zaraz po prostownicy.
NIGDY w ¿yciu nie wysuszy³am w³osów zimnym nawiewem. Strata czasu jak dla mnie.
Zimnym nawiewem to bym zd±¿y³a chyba umrzeæ, zmartwychwstaæ i znów umrzeæ, strata czasu, ja ciep³ym suszê, oczko wy¿ej od letniego. I ¿yjê, dajê na koñcówki jedwab, staram siê nawil¿aæ zabezpieczaæ i jest bardzo fajnie w ogóle to mam najlepsze jak za¿elujê siê na wieczór wysuszê i zwi±¿ê ananasa a rano rozpuszczam i odgniatam, mega siê zrobi³y dzi¶

Cytat:
Ten w±tek umiera czy mam tylko takie wra¿enie?
Nie zauwa¿y³am 4 strony a tylko chwilkê mnie nie by³o
Stary 2014-10-08, 20:11   #373
Klaudenc
Moderator

Na jesieñ zawsze wiêcej w³osów chyba leci. Mi du¿o wypada ale jako¶ nie widzê ¿eby co¶ siê przerzedza³o bo mam sporo w³osów i zaraz wyrastaj± nowe. No poza bokami bo tam s± rzadkie. Kupi³am ten suplement, nawet fajnie bo by³a promocja ale wziê³am inny te¿ takie wszystko w jednym.I popijam siemiê i pokrzywê jeszcze kilka razy w tygodniu, akurat bez gluta to sobie ¿ycia ju¿ nie wyobra¿am

martakoow - poka¿ jakie¶ zdjêcie, ju¿ dawno Twoich w³osów tu nie by³o
Stary 2014-10-08, 20:33   #374
blanczi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 193

Czeeeesc! Pamiêta mnie kto¶ tu jeszcze? Pojawilam siê pod koniec ostatniego w±tku jako pocz±tkuj±ca. Potem zniknê³am przez brak czasu, a teraz wracam i obiecuje poprawê, bo wiem, ze ten w±tek daje du¿o motywacji do dbania o wlosy, a Wy mnóstwo przydatnych rad.
Wreszcie kupi³am Kallosa (a w³a¶ciwie mój T¿, któremu kaza³am kupic Keratin, a wzi±³ jeszcze algowa, bo pani w Hebe mu polecila ), wiêc od jutra zmieniam swoj± pielegnacje, której przez ostatnie pó³tora miesi±ca w³a¶ciwe oprócz od¿ywki ds nie by³o... Wyposa¿y³am siê te¿ wreszcie w skrzyp (który swoj± wroga ciê¿ko by³o znale¼æ, ale przypadkowo w³a¶ciwie siê uda³o), wiêc od jutra parze skrzypokrzywe. Dojdzie jeszcze kozieradka i wit. A+E, standardowo ju¿ ulubiona alterra i ¿el lniany. No i jeszcze zostala mi do odnalezienia od¿ywka ds! A przeszukalam ca³e miasto, nigdzie nie ma ani joanny ani tej farmony, o której pisalyscie jakis czas temu. Wiêc moglyby¶cie mi co¶ podpowiedzieæ?
I generalnie chodzi za mna sciecie w³osów... Niby nie s± strasznie zniszczone, ale ostatni raz by³am u fryzjera w lutym (wstyd, nie?)... Z drugiej strony, teraz mam najdluzsze w ¿yciu wlosy (mimo to i tak s± "krótkie", bo gdzie¶ troszke przed zapiecie od stanika) i chce, ¿eby by³y jeszcze dluzsze, bo strasznie mi siê podobaja takie gêste fale np do talii... A mam pocieniowane, wiêc boje siê, ¿e podciecie bêdzie kosztowaæ mnie du¿o cm.
blanczi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:06   #375
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
martakoow - poka¿ jakie¶ zdjêcie, ju¿ dawno Twoich w³osów tu nie by³o
Wrzuca³am jaki¶ czas temu z kolorem, ale chyba jako¶ przesz³o to bez echa, bo by³ jaki¶ temat inny.
A nie mam siê za bardzo czym chwaliæ, bo noszê siê ostatnio na prosto albo prawie prosto.
Stary 2014-10-08, 21:40   #376
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Wrzuca³am jaki¶ czas temu z kolorem, ale chyba jako¶ przesz³o to bez echa, bo by³ jaki¶ temat inny.
A nie mam siê za bardzo czym chwaliæ, bo noszê siê ostatnio na prosto albo prawie prosto.
Przecie¿ proste w³osy te¿ s± piêkne jeju dzisiaj to ja w³osy widzia³am.. na ramiona, grube, mega gêste, niskoporowate a¿ takie sprê¿yste i lej±ce i lekka fala. Jak takie widze to smutasa mam trochê, ¿e moje teraz takie zdechlaki. Chocia¿ my¶lê ¿e tak za rok bêd± ju¿ fajne i zdrowsze.
Stary 2014-10-08, 21:45   #377
Nieszka__
Zadomowienie

Ale mi siê dzisiaj w³osy puszy³y nie¼le ;/ Spuszone faloloki
Stary 2014-10-08, 21:59   #378
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

A ja ostatnio mam straszn± skórê g³owy.. £upie¿ nie do opisania, w³osy mi lec± gar¶ciami, ci±gle mnie swêdzi itd. Myjê ³agodnym szamponem - Babydream, staram siê nie drapaæ, ale to jest straszne.
Czasu do dermatologa nie mam, a pieniêdzy tym bardziej. I ju¿ nie wiem jak sobie radziæ Ostatnio robi³am peeling nawet, ale dobrze by³o tylko jeden dzieñ i znowu to samo
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:49   #379
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Przecie¿ proste w³osy te¿ s± piêkne jeju dzisiaj to ja w³osy widzia³am.. na ramiona, grube, mega gêste, niskoporowate a¿ takie sprê¿yste i lej±ce i lekka fala. Jak takie widze to smutasa mam trochê, ¿e moje teraz takie zdechlaki. Chocia¿ my¶lê ¿e tak za rok bêd± ju¿ fajne i zdrowsze.
No niby tak, ale moje nie s± ani gêste, ani niskoporowate, wiêc sza³u nie robi±.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja ostatnio mam straszn± skórê g³owy.. £upie¿ nie do opisania, w³osy mi lec± gar¶ciami, ci±gle mnie swêdzi itd. Myjê ³agodnym szamponem - Babydream, staram siê nie drapaæ, ale to jest straszne.
Czasu do dermatologa nie mam, a pieniêdzy tym bardziej. I ju¿ nie wiem jak sobie radziæ Ostatnio robi³am peeling nawet, ale dobrze by³o tylko jeden dzieñ i znowu to samo
Nie wiem, jaka u Ciebie przyczyna tego, ale mnie na swêdzenie bardziej pomaga³ SLS. A Babydream ogólnie jest trochê dziwnym szamponem, mo¿e spróbuj innym delikatnym, np. Hippem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 23:18   #380
Klaudenc
Moderator

Mi na ³upie¿ i sucha skórê która ostatnio siê taka zrobi³a u¿ywam od¿ywki z gliceryn± i panthenolem na skalp. Wczoraj aikiem ju¿ umy³am a nie szamponem bo taka ta skóra naci±gniêta i swêdz±ca. £upie¿ zszed³ po pilomaxie bo by³ ma³y, ale sucho jest i niefajnie i tak
Stary 2014-10-09, 00:17   #381
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
- Mam dok³adnie tak samo... koszmar jaki¶ :/. W swêdzeniu ulgê przynosi mi jedynie ¿el aloesowy i krem Aveeno - ale muszê smarowaæ codziennie, by da³o siê wytrzymaæ. Jak nie posmarujê, to potrafiê obudziæ siê w ¶rodku nocy przez to swêdzenie :/. Chocia¿ mia³am ostatnio taki tydzieñ, ¿e posmarowa³am tylko po umyciu, a potem cztery dni nic - z drugiej strony mia³am wtedy szkolenie w pracy: du¿o stresu, masa roboty i mo¿liwe, ¿e po prostu nie mia³am czasu nawet zauwa¿yæ, ¿e co¶ mnie swêdzi :P.

Dzisiaj zakupi³am ³adne du¿e pude³ko i w koñcu wszystkie moje kosmetyki do w³osów mieszcz± siê w jednym miejscu, na stoj±co .

Klaudenc, czy u Ciebie w Lidlu s± ¿ele do w³osów Cien?
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:08   #382
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Ja mia³am takie objawy gdy u¿y³am maski John Frieda, która podra¿ni³a mi skórê g³owy. Swêdzia³o, pojedyncze w³osy raz po raz spada³y w dó³, poza tym w tamtym okresie mia³am jaki¶ nadmierny ³ojotok Wszystko siê skumulowa³o... Pobieg³am do apteki, zakupi³am szampon do w³osów t³ustych Fitomed i pomog³o Od razu ulga ;D

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

Nie wiem, jaka u Ciebie przyczyna tego, ale mnie na swêdzenie bardziej pomaga³ SLS. A Babydream ogólnie jest trochê dziwnym szamponem, mo¿e spróbuj innym delikatnym, np. Hippem.

Dok³adnie. Niby tak zachwalany a okaza³o siê, ¿e BD ma wysokie ph, co z czasem mo¿e potêgowaæ swêdzenie skóry g³owy w³a¶nie, zmianê odczynu ogólnie... Sama z niego zrezygnowa³am, chcia³am siê przestawiæ na Hipp, ale nie mogê go dostaæ w ¿adnym Rossmannie ...
Stary 2014-10-09, 08:11   #383
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

Cytat:

Dok³adnie. Niby tak zachwalany a okaza³o siê, ¿e BD ma wysokie ph, co z czasem mo¿e potêgowaæ swêdzenie skóry g³owy w³a¶nie, zmianê odczynu ogólnie... Sama z niego zrezygnowa³am, chcia³am siê przestawiæ na Hipp, ale nie mogê go dostaæ w ¿adnym Rossmannie ...
Jeszcze jest dzieciêcy szampon Dulgon, mo¿na kupiæ w Naturze. Kiedy¶ u¿ywa³am szukaj±c czego¶ w zastêpstwie za BD, który zacz±³ mi robiæ masakrê na g³owie i ca³kiem fajnie siê sprawdza³

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 11:07   #384
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Te¿ sobie troszkê ponarzekam,a w zasadzie to skierujê swój post do Joanku. Pisa³a¶ jaki¶ czas temu o swoich w³osach, ¿e ten skrêt jest tak zmienny, nie do przewidzenia. Ja mam podobnie. Ogólnie jest dobrze, objêto¶æ, skrêt, ale przychodzi taki tydzieñ w miesi±cu ¿e nie poznajê swoich w³osów. S± takie cienkie wtedy, bez ¿ycia, skrêt nijaki, bo zwykle mam w miarê regularny, od samej nasady, a ten jest teraz taki falowany, w³osiê spuszone i oklapniête. Dajê emolienty by doci±¿yæ - zero reakcji, proteiny bo wydaje mi siê, ¿e brakuje im protein - jeszcze gorzej. Nawet w ci±gu dnia, daje im od¿ywkê b/s by je wyg³adziæ - to samo, straszny puch. I to im mija, po ok. tygodniu. Najczê¶ciej w tym czasie myjê je co dzieñ z nadziej± ¿e bêdzie lepiej i nic to nie daje. I có¿, zauwa¿y³am, ze taki kryzys spotyka mnie co miesi±c wiêc domy¶lam siê, ze ma to zwi±zek z okresem - wypadnie mi za 2 tygodnie. Co do samego okresu zawsze mam multum objawów - tr±dzik, ból piersi, pleców itp, itd. I tak czai³am siê od jakiego¶ czasu by zauwa¿yæ czym zwalczam ten kryzys a tu dzi¶ mnie takie przemy¶lenia nasz³y, ¿e to natura mi takie figle p³ata, no i Mo¿e która¶ z Was te¿ ma takie 'kryzysy'? Mogê mieæ racjê co do takiego powodu ich z³ego wygl±du?
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 11:12   #385
antenka501
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Cytat:

Ja HIPP-a od kilku miesiêcy nie mog³am nigdzie kupiæ (bardzo odpowiada wra¿liwemu skalpowi mojej córki) a¿ do wczoraj. W Stokrotce na pó³kach wyprzeda¿owych sta³o ich kilka sztuk po 7,69z³ (normalnie chyba ok. 10z³). W zwi±zku z faktem, ¿e maj± d³ugi termin wa¿no¶ci wziê³am 4
antenka501 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:45   #386
201711281320
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 979

Cze¶æ dziewczynki Przysz³am tutaj po poradê... Otó¿ moja córka ma krêcone blond w³osy, mniej wiêcej do ³opatek. Skrêt nie jest zbyt mocny, pojawia siê dopiero od po³owy d³ugo¶ci. Po lecie w³osy bardzo wyja¶nia³y i s± przesuszone Koñcówki s± OK ale w³a¶nie te loki na koñcach strasznie siê pl±cz±. Nie pomaga od¿ywka do sp³ukiwania, ani od¿ywka bez sp³ukiwania w sprayu. Po ca³ym dniu w rozpuszczonych w³osach ma ko³tun na ko³tunie. Co z tym zrobiæ, ¿eby nie musieæ obcinaæ??
201711281320 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:05   #387
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczynki Przysz³am tutaj po poradê... Otó¿ moja córka ma krêcone blond w³osy, mniej wiêcej do ³opatek. Skrêt nie jest zbyt mocny, pojawia siê dopiero od po³owy d³ugo¶ci. Po lecie w³osy bardzo wyja¶nia³y i s± przesuszone Koñcówki s± OK ale w³a¶nie te loki na koñcach strasznie siê pl±cz±. Nie pomaga od¿ywka do sp³ukiwania, ani od¿ywka bez sp³ukiwania w sprayu. Po ca³ym dniu w rozpuszczonych w³osach ma ko³tun na ko³tunie. Co z tym zrobiæ, ¿eby nie musieæ obcinaæ??
Napisz, jakie to od¿ywki, mo¿e po prostu s± kiepskie i dlatego nie pomagaj±. Bo nic szczególnego poza nak³adaniem odpowiednich od¿ywek mi nie przychodzi do g³owy.
Stary 2014-10-09, 14:12   #388
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ my¶lê,¿e g³ownie od¿ywki ale i nak³adanie olejku we w³osy po umyciu.Moja córka nie ma co prawda loków ale bardzo siê jej pl±cz± bo ma d³ugie w³osy do pupy..Raz w tygodniu nak³adam jej tresciw± maskê na w³osy do sp³ukiwania i po kazdym myciu nak³adam trochê olejku od po³owy d³ugosci mniej wiecej..Pomaga,w³osy lepiej siê rozczesuj± i nie ma ko³tunów jakie wczesniej by³y.Olejku nie mo¿e byæ za du¿o i musi byæ na³o¿ony rownomiernie bo inaczej wlosy wygl±daj± na t³uste.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:52   #389
dangerouslionessx3
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

¦cinam koñcówki co dwa/trzy miesi±ce tak oko³o 1 cm ale ca³y czas w³osy s± tej samej d³ugo¶ci i to ju¿ ci±gnie siê od czterech lat. Bardzo rzadko je prostuje a suszarki u¿ywam raz na ruski rok. Zniszczone s±, owszem ale tylko koñcówki. kto¶ da jak±¶ poradê?
dangerouslionessx3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:11   #390
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Wpadam w miedzyczasie najmniej urlopowego urlopu w ¿yciu.
Uf, szaleñstwo...

Vidia, nic mi nie mów. ..
Ja to ju¿ siê trochê poddalam, chocia¿ im lepiej radzê sobie z ¿elem, tym wlosy lepiej siê krêc±.
Np mogê miec faloki praktycznie bez protein..
Ha!

Dziewczyny, jutro wracam do pl zakupy mam takie, ze nie pogadasz!!!
Prócz produktów leczniczych nakupowalam wszystko czego chcia³abym spróbowaæ, ale bedzie czad!
(Chocia¿ jak przyjrza³am siê sk³adowi kallosa latte to stwierdzam, ¿e nie wiem co to za sza³ na niego. ..)
Dok³adnie opisze Wam cudownosci jak juz siê to wszystko uspokoi, bo wci±¿ latam jak szalona... xD

Dangerouslionessx3
Je¶li w³osy tak siê krusz± trzeba co¶ silikonowego na konce, dla zabezpieczenia.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.