|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#361 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Curly - prostownicy parowej sie u¿ywa do wprasowywania bia³ek we w³osy na zabiegach rekonstrukcji w³osa i tym podobnych gdzie efekt jest do kilku myæ. poka¿ zdjêcie
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Cytat:
Co do kozieradki to trzyma³am j± w lodówce i my¶lê, ¿e jest to konieczne. Niestety wzmog³a mi ona wypadanie w³osów, ju¿ chyba nic mi nie pomo¿e na te wypadanie ;/ ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Moje w³osy te¿ lec±. £ykam Merz Special, wcieram olejek i Jantar. No i... w sumie nie widzê poprawy. Minê³y 2 miesi±ce. Obecnie w Rossmannie s± promocje na odzywki Wella oraz Pantene. Czy która¶ z was jak±¶ u¿ywa³a? Warto kupiæ? Albo olejek Argan Oil do koñcówek?
Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-10-07 o 23:12 |
||
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() Dziêki za info o kozieradce, wstawiê do lodówki, mam nandziejê, ¿e siê nie spaprze tym razem.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-07 o 23:21 |
|
|
|
|
#364 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
W³a¶nie takie mam wra¿enie, ¿e im zdrowsze, tym bardziej mi siê prostuj±, ale mo¿e to te¿ kwestia d³ugo¶ci - zawsze bardziej mi siê falowa³y, jak by³y du¿o d³u¿sze, zatem czekam ![]() Cytat:
Trzymam kciuki i mam nadziejê, ¿e jeszcze kilka myæ i wrócisz do swoich loczków, mo¿e sama ta prostownica zrobi³a im kuku, ale na pewno nie na zawsze. Cytat:
|
|||
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogó³em na pocz±tku w³osomaniactwa dawa³am oleju naprawdê du¿o, a¿ sp³ywa³o. Teraz jednak sobie t± ilo¶æ kontrolujê - wlewam 2 ³y¿ki olejku do miseczki i palcami nak³adam go na w³osy Kiedy¶ olejowa³am na mokro, teraz na sucho i nie widzê wcale gorszych efektów w zwi±zku z tym A nie przeszkadza Ci roso³owaty zapach kozieradki? ;D Stosujesz na wypadanie czy gdzie tkwi problem?
Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-10-08 o 08:53 |
|
|
|
|
#367 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.Ja sama prostowa³am sobie w domu ale delikatnie nie tam jak oni mi to zrobili na taflê...Po zwyk³ym prostowaniu na szczotkê i moim domowym u¿ywaniu prostownicy nie by³o problemu.Cytat:
Cytat:
nie znam siê na tym i pomy¶la³am,¿e mo¿e trwale co¶ im siê mog³o staæ .Pozostaje mi czekaæ a¿ wróc± do siebie bo musz± wróciæ.A jak wróc± to ju¿ nigdy na nie nie powiem z³ego s³owa .Jak mi je wyprostowali pod koniec sierpnia to du¿o osób mnie zaczepia³o czy aby wróc± loki,mówi³am pewna siebie no pewnie ,¿e wróc± nie raz juz prostowa³am .Nie pokazywa³am Wam zdjêcia ale mia³am tafle po³yskuj±c±,la³y siê i by³y proste jak druty.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-08 o 09:07 |
|||
|
|
|
#368 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja bym nie kupowa³a. Bomby silikonowe i nic poza tym, lepsze tanie od¿ywy mo¿na kupiæ silikonowo-od¿ywcze. Mam olejek z miêty, spróbujê dzi¶ do olejowania z winogronowym. Mam t± skórê napiêta to mo¿e mi nieco poprawi kr±¿enie
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-10-08 o 15:14 |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
A¿ sobie zmierzy³am grubo¶æ w³osów w kucyku. Wysz³o mi jakie¶ 8.5 cm. Tak jak mówi³am - moje w³osy ¶wietnie udaj± objêto¶æ.
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Mówicie o wypadaniu, te¿ mnie to ostatnio dopad³o, chyba zacznê co¶ ³ykaæ na to, bo bojê siê, ¿e mi wszystkie w³osy wypadn±.
A co do objêto¶ci kucyka, to siê nawet zaskoczy³am. Bo, jak mówiê, ostatnio mi bardzo wypadaj± i na dodatek zrobi³am sobie jaki¶ czas temu grzywkê. Przed robieniem grzywki by³o 8 cm i dalej jest 8. Sza³u nie ma, ale obawia³am siê, ¿e z 7 bêdzie.By³am u fryzjera, wyrówna³am sobie trochê w³osy, mam teraz bardziej ¶ciête na prosto ni¿ w U, wcze¶niej to a¿ V mia³am, te najd³u¿sze w³osy rosn± mi jak szalone i zawsze z U samoistnie robi mi siê V. Okropnie to ju¿ wygl±da³o, wiêc jestem zadowolona, mimo ¿e ró¿nica jest spora, bo z tej najd³u¿szej warstwy posz³o z 6 cm. Ale przynajmniej zdrowo wygl±daj±.
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
Cytat:
w ogóle to mam najlepsze jak za¿elujê siê na wieczór wysuszê i zwi±¿ê ananasa a rano rozpuszczam i odgniatam, mega siê zrobi³y dzi¶ ![]() Nie zauwa¿y³am 4 strony a tylko chwilkê mnie nie by³o
|
|
#373 |
|
Moderator
|
Na jesieñ zawsze wiêcej w³osów chyba leci. Mi du¿o wypada ale jako¶ nie widzê ¿eby co¶ siê przerzedza³o bo mam sporo w³osów i zaraz wyrastaj± nowe. No poza bokami bo tam s± rzadkie. Kupi³am ten suplement, nawet fajnie bo by³a promocja ale wziê³am inny te¿ takie wszystko w jednym.I popijam siemiê i pokrzywê jeszcze kilka razy w tygodniu, akurat bez gluta to sobie ¿ycia ju¿ nie wyobra¿am
![]() martakoow - poka¿ jakie¶ zdjêcie, ju¿ dawno Twoich w³osów tu nie by³o
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 193
|
Czeeeesc! Pamiêta mnie kto¶ tu jeszcze? Pojawilam siê pod koniec ostatniego w±tku jako pocz±tkuj±ca.
Potem zniknê³am przez brak czasu, a teraz wracam i obiecuje poprawê, bo wiem, ze ten w±tek daje du¿o motywacji do dbania o wlosy, a Wy mnóstwo przydatnych rad. Wreszcie kupi³am Kallosa (a w³a¶ciwie mój T¿, któremu kaza³am kupic Keratin, a wzi±³ jeszcze algowa, bo pani w Hebe mu polecila ), wiêc od jutra zmieniam swoj± pielegnacje, której przez ostatnie pó³tora miesi±ca w³a¶ciwe oprócz od¿ywki ds nie by³o... Wyposa¿y³am siê te¿ wreszcie w skrzyp (który swoj± wroga ciê¿ko by³o znale¼æ, ale przypadkowo w³a¶ciwie siê uda³o), wiêc od jutra parze skrzypokrzywe. Dojdzie jeszcze kozieradka i wit. A+E, standardowo ju¿ ulubiona alterra i ¿el lniany. No i jeszcze zostala mi do odnalezienia od¿ywka ds! A przeszukalam ca³e miasto, nigdzie nie ma ani joanny ani tej farmony, o której pisalyscie jakis czas temu. Wiêc moglyby¶cie mi co¶ podpowiedzieæ? I generalnie chodzi za mna sciecie w³osów... Niby nie s± strasznie zniszczone, ale ostatni raz by³am u fryzjera w lutym (wstyd, nie?)... Z drugiej strony, teraz mam najdluzsze w ¿yciu wlosy (mimo to i tak s± "krótkie", bo gdzie¶ troszke przed zapiecie od stanika) i chce, ¿eby by³y jeszcze dluzsze, bo strasznie mi siê podobaja takie gêste fale np do talii... A mam pocieniowane, wiêc boje siê, ¿e podciecie bêdzie kosztowaæ mnie du¿o cm.
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Moderator
|
Cytat:
jeju dzisiaj to ja w³osy widzia³am.. na ramiona, grube, mega gêste, niskoporowate a¿ takie sprê¿yste i lej±ce i lekka fala. Jak takie widze to smutasa mam trochê, ¿e moje teraz takie zdechlaki. Chocia¿ my¶lê ¿e tak za rok bêd± ju¿ fajne i zdrowsze.
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi siê dzisiaj w³osy puszy³y nie¼le ;/ Spuszone faloloki
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio mam straszn± skórê g³owy.. £upie¿ nie do opisania, w³osy mi lec± gar¶ciami, ci±gle mnie swêdzi itd. Myjê ³agodnym szamponem - Babydream, staram siê nie drapaæ, ale to jest straszne.
Czasu do dermatologa nie mam, a pieniêdzy tym bardziej. I ju¿ nie wiem jak sobie radziæ Ostatnio robi³am peeling nawet, ale dobrze by³o tylko jeden dzieñ i znowu to samo
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
Moderator
|
Mi na ³upie¿ i sucha skórê która ostatnio siê taka zrobi³a u¿ywam od¿ywki z gliceryn± i panthenolem na skalp. Wczoraj aikiem ju¿ umy³am a nie szamponem bo taka ta skóra naci±gniêta i swêdz±ca. £upie¿ zszed³ po pilomaxie bo by³ ma³y, ale sucho jest i niefajnie i tak
|
|
|
|
#381 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
Dzisiaj zakupi³am ³adne du¿e pude³ko i w koñcu wszystkie moje kosmetyki do w³osów mieszcz± siê w jednym miejscu, na stoj±co . Klaudenc, czy u Ciebie w Lidlu s± ¿ele do w³osów Cien? |
|
|
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko siê skumulowa³o... Pobieg³am do apteki, zakupi³am szampon do w³osów t³ustych Fitomed i pomog³o Od razu ulga ;D---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Dok³adnie. Niby tak zachwalany a okaza³o siê, ¿e BD ma wysokie ph, co z czasem mo¿e potêgowaæ swêdzenie skóry g³owy w³a¶nie, zmianê odczynu ogólnie... Sama z niego zrezygnowa³am, chcia³am siê przestawiæ na Hipp, ale nie mogê go dostaæ w ¿adnym Rossmannie ... |
||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 472
|
Jeszcze jest dzieciêcy szampon Dulgon, mo¿na kupiæ w Naturze. Kiedy¶ u¿ywa³am szukaj±c czego¶ w zastêpstwie za BD, który zacz±³ mi robiæ masakrê na g³owie i ca³kiem fajnie siê sprawdza³
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Te¿ sobie troszkê ponarzekam,a w zasadzie to skierujê swój post do Joanku. Pisa³a¶ jaki¶ czas temu o swoich w³osach, ¿e ten skrêt jest tak zmienny, nie do przewidzenia. Ja mam podobnie. Ogólnie jest dobrze, objêto¶æ, skrêt, ale przychodzi taki tydzieñ w miesi±cu ¿e nie poznajê swoich w³osów. S± takie cienkie wtedy, bez ¿ycia, skrêt nijaki, bo zwykle mam w miarê regularny, od samej nasady, a ten jest teraz taki falowany, w³osiê spuszone i oklapniête. Dajê emolienty by doci±¿yæ - zero reakcji, proteiny bo wydaje mi siê, ¿e brakuje im protein - jeszcze gorzej. Nawet w ci±gu dnia, daje im od¿ywkê b/s by je wyg³adziæ - to samo, straszny puch. I to im mija, po ok. tygodniu. Najczê¶ciej w tym czasie myjê je co dzieñ z nadziej± ¿e bêdzie lepiej i nic to nie daje. I có¿, zauwa¿y³am, ze taki kryzys spotyka mnie co miesi±c wiêc domy¶lam siê, ze ma to zwi±zek z okresem - wypadnie mi za 2 tygodnie. Co do samego okresu zawsze mam multum objawów - tr±dzik, ból piersi, pleców itp, itd. I tak czai³am siê od jakiego¶ czasu by zauwa¿yæ czym zwalczam ten kryzys a tu dzi¶ mnie takie przemy¶lenia nasz³y, ¿e to natura mi takie figle p³ata, no i
|
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
Cze¶æ dziewczynki
Koñcówki s± OK ale w³a¶nie te loki na koñcach strasznie siê pl±cz±. Nie pomaga od¿ywka do sp³ukiwania, ani od¿ywka bez sp³ukiwania w sprayu. Po ca³ym dniu w rozpuszczonych w³osach ma ko³tun na ko³tunie. Co z tym zrobiæ, ¿eby nie musieæ obcinaæ??
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
¦cinam koñcówki co dwa/trzy miesi±ce tak oko³o 1 cm ale ca³y czas w³osy s± tej samej d³ugo¶ci
i to ju¿ ci±gnie siê od czterech lat. Bardzo rzadko je prostuje a suszarki u¿ywam raz na ruski rok. Zniszczone s±, owszem ale tylko koñcówki. |
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Wpadam w miedzyczasie najmniej urlopowego urlopu w ¿yciu.
Uf, szaleñstwo... Vidia, nic mi nie mów. .. Ja to ju¿ siê trochê poddalam, chocia¿ im lepiej radzê sobie z ¿elem, tym wlosy lepiej siê krêc±. Np mogê miec faloki praktycznie bez protein.. Ha! Dziewczyny, jutro wracam do pl zakupy mam takie, ze nie pogadasz!!! Prócz produktów leczniczych nakupowalam wszystko czego chcia³abym spróbowaæ, ale bedzie czad! (Chocia¿ jak przyjrza³am siê sk³adowi kallosa latte to stwierdzam, ¿e nie wiem co to za sza³ na niego. ..) Dok³adnie opisze Wam cudownosci jak juz siê to wszystko uspokoi, bo wci±¿ latam jak szalona... xD Dangerouslionessx3 Je¶li w³osy tak siê krusz± trzeba co¶ silikonowego na konce, dla zabezpieczenia.
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Z dopraniem prze¶cierad³a nie mia³am nigdy problemu. Na rêcznikach nawet nie widaæ ¶ladu po oleju, mo¿e spróbuj dawaæ mniej? Albo zarezerwuj sobie jaki¶ brzydki, stary rêcznik tylko do tego celu. Moja matka ma taki do farbowania i wtedy nie jest jej ¿al, ¿e siê upaæka.
,szkoda gadaæ.Pusz± siê i straci³y swój skrêt.W sumie to jak wroci³am od fryjzera po farbowaniu i tym prostowaniu na parê i jakim¶ olejku wyg³adzaj±cym w³osy zaczê³y mi siê buntowaæ.Nieby krêci³y siê ale nie by³o to ju¿ to i coraz gorzej z kazdym myciem dlatego zastanawiam siê czy aby ten zabieg u fryzjera jako¶ ¿le na skrêt nie wp³yn±³
.Ja sama prostowa³am sobie w domu ale delikatnie nie tam jak oni mi to zrobili na taflê...Po zwyk³ym prostowaniu na szczotkê i moim domowym u¿ywaniu prostownicy nie by³o problemu.