Scent Bar LIV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 00:57   #661
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIV

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry
Z tym entuzjazmem to bym nie przesadzał raczej
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
kurde..ostatnio tez rozmyslalam nad majtami ,
i mialam was pytac gdzie nabywacie majty...bo przemyslalam sobie ze moze ja kupuje po prostu bylejakie majtya trzeba porzadniejsze
Ja nie nabywam, one same do mnie przychodzą Podstawa to porządna bawełna, porządna bawełna broni się sama nawet i po stu latach I nie, żebym gatki po pradziadku naszał, nie ta historia Większość moich desusów to nołnejmy ze Skandynawii, są nie do zdarcia
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ad1. nie mam tego problemu mam jeszcze majty panieńskie (no nie wszystkie) bo rzadko naszam

Cytat:
ad1. a reszty szmat też masz za dużo?
No ba! 3/4 rzeczy nieużywane w szafie leży, bo albo:
a) czekają na cudowne schudnięcie
b) jak coś polubię, to mogę w tym na okrągło chodzić
Cytat:
ad2. łaj?, nielubiecie
Spytaj W.
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ta! I co bym potem robiła, popełniła seppuku?

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Skarpetki i majty na Alle, bo w sklepach nijak nie mogę znaleźć 100% bawełny, a M. innych nie chce
Mam tę samą przypadłość, wykryję nawet 0,0001% dodatku sztucznego włókna, nie patrząc nawet na metkę
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. Majty się popsuły - potwierdzam

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1. a taki sąd co mu prawda nie pasuje to ja mam w poważaniu i dalej będe gadać , o
To jest mój sąd i moje prawo, a tak w ogóle to państwo to ja!
Cytat:
2.prawda . Im starsze serce , tym lepiej ma wykształcone krążenie oboczne ...
Ufff! Bo jużem myślał, że to kolejna legenda Urbana Sąsiad moich dziadków zmarł na zawał po dwudziestce jakoś, też jego pierwszy to był (a podobno młode serce silniejsze, o!)
Cytat:
W domu mogłam nie jeść do 14tej a w robocie już o 9 mnie ssie. Bu
Dlatego od zawsze powtarzam, że wstawanie przed 12. to zło!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 08:20   #662
Redhaired Witch
Nindżopesz

Pytanie na niedzielę - jaka firma ma pojedynczy lekko połyskliwy cień do powiek w kolorze szampańskim? Taki jak szampański w paletce Sleek Bad Girl?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 08:34   #663
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

muchi poproszę złap mi proszę kilkanaście we słoik/butelkę plasticzaną i wyślij najlepiej kurierem, bo one żywe mają być
Mam hoduje krzyżaka i on ostatnio głoduje
i nic nie mówiłaś
ex miał ostatnio obfitą hodowlę, po zostawieniu mięsa w lodówce i wyłączeniu korków na miesiąc. skończyło się na nowej lodówce

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ja rozświetlacz z Biedry uzywam jako cienia, a czasem tylko nakładam meteoryty
ja wielbię celticę
nawet meteoryty poszły ostatnio w odstawkę i tylko okazyjnie używam

Cytat:
wiecie co mnie męczy? to ze trzeba ciągle cos kupowac , to jest straszne..czemu nie mozna nakupic raz a dobrze, tylko całe zycie cos nabywac..majtki,skarpety, szklanki, chrzestne ciuchy, podpaski,dynie,ksiązki,pr ezenty,lekarstwa, płyny do kąpieli,zabawki, lodówki, tarcze hamulcowe,zaproszenia, salezjanskie bluzy, obuw dla dida, spinacze do bielizny, proszki do prania, pojemniki na te proszki, kartki okolocznosciowe...cały czas cos nabywam, nabywam i znosze to do chaty albo mi poczta przynosi...i upycham te graty po kątach albo przystępuje do zuzywania...i ot nie ma konca, to jest takie beznadziejne i męczące...
o majtach też ostatnio rozmyślałam...

co robisz ze psinaczami do bielizny, że musisz je ciągle kupować?

Cytat:
dwa pyndzle Hakuro, do podkład i i bronzera
i rozświetlacz The Balm (w końcu )

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
A rajstopa taka. Bym nie pogardziła innym kolorem jeszcze, czerwonym np.

Tru

Cytat:

ad1. nie mam tego problemu mam jeszcze majty panieńskie (no nie wszystkie) bo rzadko naszam

Cytat:
bardzo prosto, w domu lubię luz, więc wdziewam dresy/legi/kiece i śmigam, majty tylko na miasto i to tylko ze strachu przed wypadkiem komunikacyjnym bądź innym i ewent. z nim związaną wizytą w szpitalu/na pogotowiu
"I zawsze noś absolutnie czystą bieliznę, codziennie, bo nigdy nie wiesz, czy nie przewróci cię i nie stratuje na śmierć spłoszony koń, a kiedy ludzie zobaczą, że masz na sobie brudną bieliznę, umrzesz ze wstydu."

po rewolucjach przerobili knajpu na kubańsku (nawet kubańczyka przywrócili, bo chyba nie pracował już tam jakiś czas). znajomi mówią, że przegięła z przyprawami. nie wiem kto tam będzie jadał poza sezonem...
G. mała pokraczna i wszędzie z obstawą

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-10-10 o 08:36
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:12   #664
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
przyszli pendzle i rozświetlacz
błyszczę jak psu jajca

Cytat:
wiecie co mnie męczy? to ze trzeba ciągle cos kupowac , to jest straszne..czemu nie mozna nakupic raz a dobrze, tylko całe zycie cos nabywac..majtki,skarpety, szklanki, chrzestne ciuchy, podpaski,dynie,ksiązki,pr ezenty,lekarstwa, płyny do kąpieli,zabawki, lodówki, tarcze hamulcowe,zaproszenia, salezjanskie bluzy, obuw dla dida, spinacze do bielizny, proszki do prania, pojemniki na te proszki, kartki okolocznosciowe...cały czas cos nabywam, nabywam i znosze to do chaty albo mi poczta przynosi...i upycham te graty po kątach albo przystępuje do zuzywania...i ot nie ma konca, to jest takie beznadziejne i męczące...
ano
i to samo z żarciem - ile by nie kupić, to i tak za jakiś czas trzeba znowu. Że tez nie można się najeśc na zapas na resztę życia
Cytat:
A rajstopa taka. Bym nie pogardziła innym kolorem jeszcze, czerwonym np.
fajna
Cytat:

Koszmary dzisiaj miałam śniło mi się, że pezysłali Ci tylko jedną flachę Blacka, a dla mnie już nie starczyło

Cytat:
Weź, oddam za darmo, oblecha
wezmę
po diecie waże teraz 55 kg, ale żebra mi jeszcze nie wystają
Stary 2014-10-10, 10:20   #665
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Tru kochana! Dziękuję za ratę muchową - myślałam, że będę w Kraku na warstatach Sabb, ale tak się składa, że nie mogę wtedy Mamy samej zostawić. Więc Muchę wyślę, a my się zobaczymy po powrocie W.

Tymczasem wkleję, co ostatnio popełniłam : Załącznik 5810817
łał, Tancerka? Rewelka !!
Cytat:
A w ogóle skaczę z radości, gdyż wybieram się z Guciem i przyjaciółką na 4 dni na moje Mazury

Cytat:
bardzo prosto, w domu lubię luz, więc wdziewam dresy/legi/kiece i śmigam, majty tylko na miasto i to tylko ze strachu przed wypadkiem komunikacyjnym bądź innym i ewent. z nim związaną wizytą w szpitalu/na pogotowiu
Łał! 3 pytania niedyskretne: Nie zimno Ci? Nie ociera Cię, wżyna się szew ? trzeciego nie zadam Zostawmy to

Bo ja właśnie owe 3 przypadłości zauważyłam (też lubię luz, ale only w 30 + (Celsjusza ) , i only w kiecach, bo w spodniach mi się szew wżynał Acz ma to swoje plusy, można spokojnie "dojść" tyle, że publicznie.
No i zazwyczaj dzieje się też ta trzecia rzecz, dlatego zostawiam takie atrakcje w domu i w upały.
Poza tym jest mi ziiiiiiiiiiiiiiiiiiimnooo ooooo bez majtów brrrrrrrrrrrrr

Cytat:
Pytanie na niedzielę - jaka firma ma pojedynczy lekko połyskliwy cień do powiek w kolorze szampańskim? Taki jak szampański w paletce Sleek Bad Girl?
Inglot? Maybelline? Każda szafa w rossie? Jakieś Paesy czy inne ? My secret, Bell.

Ja mam z Maybelline, ale sprzed 6-7 lat. Także może już nie być to samo
Powiem Ci, że ciężko znaleźć delikantnego szampana, albowiem wszystko jak na mój gust się zbyt świeci, tandetne, dobrze że mam ten stary Maybelline, choć też się swieci to jednak da się go jakoś opanować, ale np na zimę wolałabym jakąś satynę, dyskretniejszą.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
:
G. mała pokraczna i wszędzie z obstawą
Zważywszy an jej charakter w tym programie nie dziwi

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-10-10 o 10:22
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:25   #666
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Osobiście sobie nie wyobrażam, żeby w domu nosić bieliznę i też prędzej mnie majtki obetrą niż jak latam z goło
Stary 2014-10-10, 10:35   #667
neska951
Zakorzenienie

Joł baru
Na moje szczęście wykupili Bandita

Cytat:
1. Nie muszę akurat wierzyć, albowiem w rodzinie przerobiłam, na najbliższych, i usłyszałam od chorych coś takiego, że chcieliby już mieć spokój, bo taka walka to jest wyczerpująca, jets o nic, walka dla samej walki skoro z góry znany finał. Może ktoś, kto jest młody, jak mówisz, ma małe dzieciaki, chce jeszcze coś zrobić, ale trwanie dla samego trwania, przedłużanie życia dla samego faktu przedłużania wielu uwiera i odmawiają leczenia. Różni są ludzie. Mają różne priorytety. Jedni sprzedadzą wszystko co mają żeby tylko dostać kolejną dawkę leku, która na 3 miechy dajmy na to im przedłuży życie, a inni, (wierz mi) świadomie rezygnują z walki za wszelką cenę, żeby Ci co zostaną mieli jakieś dobra materialne. Mimo że można by kupić kurację. Bywa różnie. Nie każdy chce żyć/wegetować za wszelką cenę. Zwłaszcza jak poznał czym to "smakuje"

2. Thnx za wyjaśnienie, no i sama mi powiedz, jak to jest kurtka urządzone, skąd taka osoba nocą może wiedzieć co jej dolega jeśli zwija się z bólu, skąd ma wiedzieć czy ma perforację wrzodu i jechać na SOR czy tylko kolkę i jechać na Nocną OM? I skąd Ci na NOM skoro nie mogą robić diagnostyki, mają wiedzieć czy dobrze leki podali? Błędy w ocenie są nagminne. IMO to jest kijowo urządzone.
1 Mam bardzo podobne przemyślenia i chciałabym móc skrócić swoje cierpienia wtedy kiedy uznam że są już ponad moją wytrzymałość...
2 Pacjent jedzie robią mu badania wykluczające zagrożenie życia i decydują co dalej

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Bar, widzę, zamigreniony... Trzymajcie się... Mnie dziś, szczęśliwie, ominęło. Ale jutro może dopaść, bo dziś mam powód do radości, a po nagłym wystrzale endorfin, ból następnego dnia, jak w banku...
Lecę do teatru :-D
To nie migrena to wqrwa, kolejna akcja z bvabcią .... Ale już mi lepiej
Stary 2014-10-10, 10:37   #668
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
coś w tym jest
Cytat:
Może to jakiś męski protest przeciw biskupowi Głąbowskiemu czyjakmutam
niewykluczone
Cytat:
Tru kochana! Dziękuję za ratę muchową - myślałam, że będę w Kraku na warstatach Sabb, ale tak się składa, że nie mogę wtedy Mamy samej zostawić. Więc Muchę wyślę, a my się zobaczymy po powrocie W.

bosko
Cytat:
A w ogóle skaczę z radości, gdyż wybieram się z Guciem i przyjaciółką na 4 dni na moje Mazury

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
po diecie waże teraz 55 kg, ale żebra mi jeszcze nie wystają
super waga

Macham znad soku
ostatnio nie mam weny więc głównie czytam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:38   #669
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

No tak, w sumie "wszystko już było..." Ja zazwyczaj na żywioł idę i do mięs dodaję, czego dusza zapragnie - mniut, musztardę, czosnek obowiązkowo, zioła jakieś, curry, jognat, ocet jabłkowy/sok z cytryny, chilli, kumin itd. Kusi mnie strasznie pierś drobiowa w cieście fhąsuskim, już nawet niekoniecznie w formie mumii, albo krokodyla
Ja tak samo

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
sprobuje
moja kolezanka jak robiłą kurs na prawo jazdy lata temu miala instruktora ktory w czasie jazdy obcinał sobie paznokcie..u stóp
WYGRAŁAŚ !
Stary 2014-10-10, 10:39   #670
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Aaaa, a propos schabu. Ponieważ nie miałam przyjemności poznać przepisu na schabik w marynacie miodowo-sojowo-czosnkowej, można prosić o przepis?
Stary 2014-10-10, 10:44   #671
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
ach czyżby wstęp do minimalizmu?[COLOR="Silver"]

a przedtem były oswojone

DOBRE!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
No właśnie czasem tak samo myślę iii kurna nie chce mi się już ...

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
przyszli pendzle i rozświetlacz
błyszczę jak psu jajca
poka!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Dostałaś filmik ze swojego zabiegu?!
TAK, jakby ktoś jeszcze chciał mi brzuch otwierać z powodu endometriozy, bo jej tam nie ma tam i wszędzie indziej.
Stary 2014-10-10, 10:48   #672
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Aaaa, a propos schabu. Ponieważ nie miałam przyjemności poznać przepisu na schabik w marynacie miodowo-sojowo-czosnkowej, można prosić o przepis?
No po prostu marynujesz rzeczony w wyżej wymienionych składnikach

U nas zawsze był w plastrach/ kawałkach podsmażony i potem duszony kwilkę. Znaczy się na tzw oko.

Ja wciąż nie mam weny na coś fajnego dla nas i Mam. W sobotę idzie na imprezkę to nie potrzeba, zazwyczaj przyjaciółka daje jej wałówę na naniedzielę ale wolałabym jednak coś jej przygotować, ostatnio Mami zaharowana po kokardkie
Stary 2014-10-10, 10:54   #673
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Jest to męczące. Akurat jestem na etapie nabywania skarpetek, bo się nam obojgu wydarły... następne będą majty.
A propos - na jak długo średnio starczają wam majty? Rok? Dwa? Więcej, mniej? Dziś zasmęciliśmy sobie z M., że kiedyś to majty chyba porządniejsze były, dłużej trwało zanim się zeszmaciły, przedziurawiły itp.

Drogi Baru, mam kolejne zdrowotne pytanie: od kilkunastu dni, jeżeli nie zjem śniadania albo mam dłuższą przerwę między posiłkami, organizm mi wariuje - zmęczenie nagłe i mroczki przed oczami to w sumie pikuś przy tym, że nagle robię się zabeczaną (dosłownie - płaczę przez byle głupotę), nadwrażliwą (wybucham złością, bo mucha krzywo usiadła na oknie), kapryśną czterolatką. Patrzę na siebie z boku i nie wierzę, że to ja tak reaguję. Dostarczenie paliwa (batonik, banan, kawałek sera - cokolwiek, co można szybko w siebie wrzucić) w ciągu kilkunastu minut usuwa problem. Pół roku temu miałam glukozę badaną na czczo - wyszła w normie. O co chodzi? Głowa mi się psuje czy jak?
1 Mi na długo bo mam dużo ale mam ogromniasty problem żeby majty 100% bawełny kupić
2 Ja mam tak całe życie więc dla mnie to normalne...Ogólnie szybko cukier spada jeśli szybko się go podnosi jedząc słodkie

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
kurde..ostatnio tez rozmyslalam nad majtami ,
i mialam was pytac gdzie nabywacie majty...bo przemyslalam sobie ze moze ja kupuje po prostu bylejakie majtya trzeba porzadniejsze?
dałabym nawet ze 200 stówy za majty i skarpety gdyby mi ktos zagwarantował ze sie nie zuzyja w ciagu 10 lat
Ja kupuję w oszołomie bo tam czasem trafiam 100% bawełny

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Normalne objawy hipoglikemii, spróbuj jeść rzeczy z niższym indeksem glikemicznym., to nie będziesz miała nagłych spadków.
Ze mnie H. się śmieje, że mam bardzo skomplikowane życie duchowe: jak jestem zła albo smutna to znaczy, że trzeba mnie nakarmić ;)
Jak Negatyw Jak się wścieka to pytam czy by coś zjadł ....
Stary 2014-10-10, 10:54   #674
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No po prostu marynujesz rzeczony w wyżej wymienionych składnikach

U nas zawsze był w plastrach/ kawałkach podsmażony i potem duszony kwilkę. Znaczy się na tzw oko.
Chodziło mi właśnie o to, czy jest to wersja obiadowa (w plastrach) czy do spożycia na zimno (zamarynowany i upieczony w całości) i czy np. długo go w tej marynacie trzymać?

Pytam, bo moją ulubioną wersją mięska na gorąco (schab, indyk) na szybko do chleba jest owo mięsko w marynacie miodowo-musztardowej upieczone na chrupko
Stary 2014-10-10, 10:55   #675
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

To by gwarantowało zachowanie porządku
Stary 2014-10-10, 11:03   #676
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi właśnie o to, czy jest to wersja obiadowa (w plastrach) czy do spożycia na zimno (zamarynowany i upieczony w całości) i czy np. długo go w tej marynacie trzymać?

Pytam, bo moją ulubioną wersją mięska na gorąco (schab, indyk) na szybko do chleba jest owo mięsko w marynacie miodowo-musztardowej upieczone na chrupko
U nas była zawsze jako na ciepło obiadowa.
Ale można spróbować upiec, czemu nie?

W marynacie jak kto woli - Mam zawsze wkłada na noc, ale wystarcza i godzinka My lubimy mięso kruche. Wiem, że wielu wręcz naprzeciwnie Lubi soczyste, jak steki etc. Mój kuzyn piekł schab w całości (nie wiem w jakiej marynacie) przez 3 h w temp chyba 70 stopni I miał soczyste mięcho.
Stary 2014-10-10, 11:13   #677
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
W marynacie jak kto woli - Mam zawsze wkłada na noc, ale wystarcza i godzinka My lubimy mięso kruche. Wiem, że wielu wręcz naprzeciwnie Lubi soczyste, jak steki etc. Mój kuzyn piekł schab w całości (nie wiem w jakiej marynacie) przez 3 h w temp chyba 70 stopni I miał soczyste mięcho.
Może przed pieczeniem obsmażył?
Stary 2014-10-10, 11:19   #678
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
No, zapewne, żeby mu soki nie wyciekły.
Stary 2014-10-10, 11:21   #679
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

obrazek piękny

ja tez sie przypominam w kwesti spotkania, trzymam te deseczke co jest do zwrotu

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Jak by ktoraś szukala pudru genialnego, to ten taki jest
http://www.sephora.com/light-reflect...powder-P377756
a co on robi?

Cytat:
Z tym entuzjazmem to bym nie przesadzał raczej

Ja nie nabywam, one same do mnie przychodzą Podstawa to porządna bawełna, porządna bawełna broni się sama nawet i po stu latach I nie, żebym gatki po pradziadku naszał, nie ta historia Większość moich desusów to nołnejmy ze Skandynawii, są nie do zdarcia

a gdzie sie nabywa nołnejmy ze skandynawi??

tylko mi nie odpowiadaj ze w skandynawii

Cytat:

o majtach też ostatnio rozmyślałam...

no własnie nie wiem , ale kupuje tak z 6-8 kompletów rocznie..corocznie.
myślę ze się przenoszą w fafnasty wymiar pod wpływem wyładowan atmosferycznych
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:36   #680
golden_eye
Wtajemniczenie

nie ma mię, bo jest robo. nawet Was nie przeleciałam, zostało mi kilka stron jak jestę to nikto nie pisze, jak mię nie ma to Baru szaleje

i nadal nie ma mojego czytniczka. chyba wyrażę oficjalne oburzenie tą syt na oficjalnym forum onyxa, bo tam zagląda przedstawiciel firmy na Pl . 3 tygodnie i w serwisie nadal nie wiedzą czy naprawić czy dać nowy nosz kokufa noooo

jak się obrobię i nadrobię Baru to machnę znów

a obraz Ju co podlinkowała na tej stronie, dzięki Polly bo cytła piękny przemówił do mnie

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2014-10-10 o 11:44 Powód: bo obraz Ju fidzę i się zachwycam :D
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:43   #681
gryx82
BAN stały

Znad kawy i białego prania we pralce
Cytat:

A tak w ogóle to u nas mawia się "klamerki" Babica zna jeszcze "kliczki", ale z jakiej to gwary

Edit: babica!
Cytat:
Łał! 3 pytania niedyskretne: Nie zimno Ci? Nie ociera Cię, wżyna się szew ? trzeciego nie zadam Zostawmy to

Cytat:
Acz ma to swoje plusy, można spokojnie "dojść" tyle, że publicznie.

Cytat:
...
i czy np. długo go w tej marynacie trzymać?
Wg moich skromnych obserwacji, im dłużej tym lepiej, noc to minimum
Cytat:
Mój kuzyn piekł schab w całości (nie wiem w jakiej marynacie) przez 3 h w temp chyba 70 stopni I miał soczyste mięcho.
Widziałem jakiś czas temu przepis na pulled pork, pieczoną w niskiej temp. przez 24 godz.
Cytat:
a gdzie sie nabywa nołnejmy ze skandynawi??

tylko mi nie odpowiadaj ze w skandynawii

Musisz mieć dojścia w Armii Zbawienia, ew. w Czerwonym Krzyżu
Cytat:
no własnie nie wiem , ale kupuje tak z 6-8 kompletów rocznie..corocznie.
Stary 2014-10-10, 13:13   #682
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Na bank choooociaż dopytam, może to eksperyment totalny (tzn nie jego własny, robił według jakiegoś przepisu)
Cytat:
No, zapewne, żeby mu soki nie wyciekły.

Cytat:
Moje klamerki też znikają Czarna dziura
Cytat:
A tak w ogóle to u nas mawia się "klamerki" Babica zna jeszcze "kliczki", ale z jakiej to gwary

Widziałem jakiś czas temu przepis na pulled pork, pieczoną w niskiej temp. przez 24 godz.
1. babica

2. Nie stać mnie na takie rachunki.
Ostatnio mam kaplicę, bo nam piekarnik jednak znacząco podnosi rachunki za prąd Zbyt bardzo, no a ja stać przy garach nie lubię, lubię wrzucać do piekarnika i wyjmować gotowe Lenistwo i wygoda to luksus jak widać
Może stąd ta kulinarna niemoc u mnie Że bez ulubionej zabawki nic już nie cieszy ?
Stary 2014-10-10, 13:26   #683
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ostatnio mam kaplicę, bo nam piekarnik jednak znacząco podnosi rachunki za prąd Zbyt bardzo, no a ja stać przy garach nie lubię, lubię wrzucać do piekarnika i wyjmować gotowe Lenistwo i wygoda to luksus jak widać
Może stąd ta kulinarna niemoc u mnie Że bez ulubionej zabawki nic już nie cieszy ?
Jednak z posiadania piekarnika gazowego są pewne korzyści ale na to 24-godzinne prosię to bym chyba butlę gazu na raz zużyła

W kwestii rachunków, mam prośbę, może coś doradzicie. Osoba, która administruje budynkiem, w którym mieszkam, odmawia mi pokazania rachunków za wodę i prąd, podaje tylko kwoty, w których wiarygodność nie wierzę (wychodzą trzy razy wyższe niż kiedy mieszkałam w bloku i zużywałam więcej wody - w tym była ciepła, i prądu. Licznik owszem, spisałam, ale co z tego?). W razie niezapłacenia grozi odłączeniem wody i prądu i rozmawiać z nią normalnie się nie da. To ta sama co mi kradnie korespondencję, zgłoszenia czego policja przyjąć odmawia. A na umowę powołać się nie mogę, bo takowej nie ma. Kwestia praw własności do tej nieruchomości to odrębna sprawa.
Stary 2014-10-10, 13:31   #684
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ostatnio mam kaplicę, bo nam piekarnik jednak znacząco podnosi rachunki za prąd
To prawda niestety, piekarnik żre prąd jak opętany
Cytat:
Zbyt bardzo, no a ja stać przy garach nie lubię, lubię wrzucać do piekarnika i wyjmować gotowe

Z tym, że ja stać przy garach lubię nawet (jeśli chcę, a nie - muszę), ale nie ma to jak wrzucić wszystko do pieca i mieć z głowy

---

Byłem pranie wywiesić w ogrodzie (skandynawskie gacie też, wszyscy będą widzieli, no patologia taka u nas...), wracam se z miską, a tam nagle "bzzz!" x 1000, jakiś rój dzikich pszczół (?) oblazł kwitnący bluszcz
Stary 2014-10-10, 13:32   #685
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Byłem pranie wywiesić w ogrodzie (skandynawskie gacie też, wszyscy będą widzieli, no patologia taka u nas...), wracam se z miską, a tam nagle "bzzz!" x 1000, jakiś rój dzikich pszczół (?) oblazł kwitnący bluszcz
Co to za bluszcz, ze kwitnie w październiku? Bo mój to tylko zczerwieniał....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00747.jpg (82,7 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2014-10-10 o 13:42 Powód: bluszcz
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:41   #686
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak z posiadania piekarnika gazowego są pewne korzyści ale na to 24-godzinne prosię to bym chyba butlę gazu na raz zużyła

W kwestii rachunków, mam prośbę, może coś doradzicie. Osoba, która administruje budynkiem, w którym mieszkam, odmawia mi pokazania rachunków za wodę i prąd, podaje tylko kwoty, w których wiarygodność nie wierzę (wychodzą trzy razy wyższe niż kiedy mieszkałam w bloku i zużywałam więcej wody - w tym była ciepła, i prądu. Licznik owszem, spisałam, ale co z tego?). W razie niezapłacenia grozi odłączeniem wody i prądu i rozmawiać z nią normalnie się nie da. To ta sama co mi kradnie korespondencję, zgłoszenia czego policja przyjąć odmawia. A na umowę powołać się nie mogę, bo takowej nie ma. Kwestia praw własności do tej nieruchomości to odrębna sprawa.
To na jakiej zasadzie płacisz tam rachunki?
Czy to osoba z tzw adninistracji?Czy może wspólnota?

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

Ogród ... Zazdroszczę
Stary 2014-10-10, 13:46   #687
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
To na jakiej zasadzie płacisz tam rachunki?
Czy to osoba z tzw adninistracji?Czy może wspólnota?
Tjaaa... ona jest administratorem tego budynku a bardzo sobie ostrzy zęby, żeby go przejąć na własność to jest domek wielorodzinny, który wybudowała siostra mojego ojca ze swoim mężem, tylko przed śmiercią nie dopilnowała zmian w KW , a mnie to wcześniej mało obchodziło, skoro w bloku mieszkałam....
Stary 2014-10-10, 13:50   #688
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Tjaaa... ona jest administratorem tego budynku a bardzo sobie ostrzy zęby, żeby go przejąć na własność to jest domek wielorodzinny, który wybudowała siostra mojego ojca ze swoim mężem, tylko przed śmiercią nie dopilnowała zmian w KW , a mnie to wcześniej mało obchodziło, skoro w bloku mieszkałam....
1 Jak spisujesz liczniki to wiesz ile zużyłaś prądu , możesz dowiedzieć się u dostawcy jakie ma stawki i obliczyć. Jak wyjdzie Ci inna kwota to wtedy policja będzie musiała przyjąć zawiadomienie

A czy możecie zmienić administratora? Na jakiej zasadzie to właśnie ona jest administratorem??? U nas były problemy bo ze wszystkim ,chodziłam do zarządu wspólnoty,niczego nie mogłam się dowiedzieć, dopiero jak poszłam do administracji mogłam zobaczyć rachunki.
Stary 2014-10-10, 13:52   #689
gryx82
BAN stały

Cytat:
Też masz gaz z butli? Myślałem, że to tylko na prowincji takiej, jak u mnie
Cytat:
Co to za bluszcz, ze kwitnie w październiku? Bo mój to tylko zczerwieniał....
Bo Twój to bluszcz typu "dzikie wino" (taki też mamy), a ten to zwykły bluszcz-bluszcz jest, zimozielony
Cytat:
Ogród ... Zazdroszczę
Eeee, prawie w nim nie bywam

---

Wittchen w Lidlu
Stary 2014-10-10, 14:00   #690
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
1 Jak spisujesz liczniki to wiesz ile zużyłaś prądu , możesz dowiedzieć się u dostawcy jakie ma stawki i obliczyć. Jak wyjdzie Ci inna kwota to wtedy policja będzie musiała przyjąć zawiadomienie
Stawki znam, sprawdziłam sobie jak mi się pierwszy raz rachunek wydał stanowczo za wysoki, ale podejrzewam, ze nawet doliczając opłatę stała, wyjdzie mniej.

Cytat:
A czy możecie zmienić administratora? Na jakiej zasadzie to właśnie ona jest administratorem??? U nas były problemy bo ze wszystkim ,chodziłam do zarządu wspólnoty,niczego nie mogłam się dowiedzieć, dopiero jak poszłam do administracji mogłam zobaczyć rachunki.
Ona została wyznaczona administratorem jak jeszcze żyła moja ciotka. I nie wiem, dlaczego akurat ona. Może dlatego, ze na parterze mieszkała kiedyś jej babcia i ona się zdeklarowała, ze chce tam mieszkać.

I ja nie mogę nic, właśnie dlatego, że mimo, ze to moja rodzina a ta cała administratorka jest obcą osobą a ja nie jestem wymieniona w żadnych dokumentach. To nie jest wspólnota mieszkaniowa a prywatny dom. Niestety, nie mam wiedzy ani pieniędzy na prawnika, żeby ten temat uregulować.

Najbardziej przykre jest to, że z tą dziewczyną znamy się niemal od urodzenia i przez jakieś 30lat uważałam ją za przyjaciółkę....

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości