Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 11:59   #3481
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Ja tez tak zawsze robie. Ja jem placki ze smietana i cukrem a maz z synem z musem jablkowym. Moja mama robi czasem sos pieczarkowy.
Ja dzisiaj mialam ochote na placi ale tesciowa z rana posmazyla kotlet juz i do tego placki to za ciezkie by bylo...

A wiecie co, moj szwagier jest porabany normalnie... wczoraj byl na budowie, musial po cos pojechac i jeden pracownik nie chcial mu dac auta,bo mial juz malo paliwa ( a szwagier to wszystkim wyjezdza paliwo i potem zostawia z pustymi bakami auta, chociaz na budowe jechal swoim bo twierdzi, ze on nie bedzie pracowal do 18 bo sie zaora i sam wraca) to ten mu po zlosci spuscil powietrze z opon. Co za przyglup... A jeczce mnie denrwuje bo nic nie kupuje do domu, zadnego jedzenia i wszystko nam wyjada i potrafi nawet sie zalic, ze od 3 dni nie ma co w domu pic... jestem taka zla wczoraj zjadl sam cala blache pizzy i kurcze nawet sie nie spytal czy ktos chce a ja zrobilam dla meza specjalnie.
no to sie pozalilam ehh

co do ruchow dzieciacza no wlasnie mialam pisac, ze tak z utesknieniem sie na nie czeka ale jak juz sie zaczna to pozniej czlowiek dostaje schizy jak dziecko sobie odpoczywa i tak zle i tak niedobrze.

patrzylam sobie na te wozki joolz i fajnie wygladaja ale u mnie nie mam szans zeby je ogladnac na zywo. Te spacerwoki kubelkowe wygladaja super, martwi mnie tylko, ze moje dziecko bedzie wysokie i szybko glowa bedzie zachaczalo o budke. Takie niskie sie wydaja te siedzonka.
Moze i to wredne ale na twoim miejscu nasypalam duzo pieprzu na jakies danie i podstawila szwagrowi, ktory i tak sie nie pyta. Powiedzialabym ze, jesli chce jesc nasze, niech placi. Wszystko kosztuje, a jak on je duzo to tym bardziej zrobilabym afere w domu o takie cos..... Moj TZ kiedys chcial zeby jego siostra przyszla do nas mieszkac powiedzialam ze w zadnym wypadku, nie sprzata nigdy po sobie, wraca po nocach, wyplate zostawia w restauracjach i na miescie, i zawsze nie ma z czego placic za mieszkanie itd. podziekowalam, powiedzialam ze jak ona sie wprowadza to ja sie wyprowadzam i tyle w temacie bylo Z kolej siostra moja mieszka ze szwagrem i dziewczyna swoja, i na dzien dobry powiedziala, dwie polki w lodowce sa ich, dwie siostry i jej chlopaka,, i kazdy gotuje dla siebie.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a jeszcze mi się przypomniało, że na końcu czasem dodaję odrobinę cukru, jak sos jest za kwaśny
dziekuje , jutro bede korzystac bo TZ dzis sobie zazyczyl danie marokanskie , no to sie poswiece niech bedzie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:01   #3482
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Nie można się negatywnie nastawiać- wiadomo, zdarzają się różne tragedie, ale u milionów kobiet ciąża to cudowny czas i nic złego się nie dzieje. Myśl pozytywnie! Podejrzewam, że jak dzieci pojawią się już obok nas, całe i zdrowe to dopiero zaczniemy się martwić o każdą najmniejszą rzecz

ja sobie takie szlafroki wypatrzyłam, ale poczekam do wyprzedaży i kliknę któregoś z nich taniej
chcę taki! gdzie go wynalazłaś?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:05   #3483
HannaMaria
Przyczajenie

witam wszystkie Marcowe Mamusie,
czytam Was od kilku tygodni i w końcu postanowiłam dołączyć Mam na imię Ola, 32 lata i to moja pierwsza ciąża. Termin mam na 3 marca i prawdopodobnie będzie to dziewczynka. Niestety w związku z "chemicznym" charakterem mojej pracy, jestem od początku ciąży na zwolnieniu lekarskim co średnio mi służy. Ale mam za to dużo czasu żeby być z Wami na bieżąco Na początek mam do Was techniczne pytanie , co oznacza skrót TŻ? tzn, domyślam się że to partner/mąż/ojciec dziecka ale skąd te litery?
HannaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:06   #3484
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale zeby tak ze wszystkimi
Sprobuje dzis albo jutro zrobic ten sos dziekuje

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Wczoraj kupilismy z TZ tarke ale taka nijaka ona jest mam nadzieje ze poradze sobie z tarciem ziemniakow na niej
Uważaj na skórki i paznokietki
Stary 2014-10-10, 12:07   #3485
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HannaMaria Pokaż wiadomość
czytam Was od kilku tygodni i w końcu postanowiłam dołączyć Mam na imię Ola, 32 lata i to moja pierwsza ciąża. Termin mam na 3 marca i prawdopodobnie będzie to dziewczynka. Niestety w związku z "chemicznym" charakterem mojej pracy, jestem od początku ciąży na zwolnieniu lekarskim co średnio mi służy. Ale mam za to dużo czasu żeby być z Wami na bieżąco Na początek mam do Was techniczne pytanie , co oznacza skrót TŻ? tzn, domyślam się że to partner/mąż/ojciec dziecka ale skąd te litery?

witaj Super coraz wiecej nas TZ to skrot Towarzysz zycia tez nie wiedzialam kiedys...
Stary 2014-10-10, 12:07   #3486
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Hejwitam
Tż Towarzysz Życia

Hurra udało się nadrobiłam wszystko

za wszystkie udane wizyty

U mnie dzisiaj na obiadek rosołek.

Nie puściłam małej do przedszkola, bo po wczorajszym szczepieniu bolą ją rączki, biedaczka dwa ukłucia miała ale była bardzo dzielna bo tylko 2 łezki poleciały.

Po obiadku jadę na zakupy, mamuśka z tatuśkiem jutro do nas przyjeżdżają więc coś trzeba uszykować i tak mi smaka na gyrosa zrobiłyście że na pewno zrobię.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-10-10 o 12:10
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:07   #3487
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Uważaj na skórki i paznokietki
nie dziekuje, hihi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 12:17   #3488
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A myślałam, że tylko ja mam takie problemy. Podobno ok.95% dorosłych ma przeciwciała p/opryszczce. To trzeba mieć pecha, żeby pierwszy raz ją mieć w ciąży ;/ No ale widzę, że jakby co, ponownie nie jestem sama ;/
Ale wcale nie musisz jej mieć. Mój mąż ma tendencję do opryszki i nieraz się zapomniałam i go pocałowałam, a później się denerwowałam że ja też będę mieć a to takie fuuuj. W rzeczywistości jednak nigdy w życiu nie miałam opryszczki. Dla tych którzy się z nią zmagają polecam tabletki Heviran (na receptę). Szybciej się goi i później spokój na wiele miesięcy.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:21   #3489
HannaMaria
Przyczajenie

Cytat:
witaj Super coraz wiecej nas TZ to skrot Towarzysz zycia tez nie wiedzialam kiedys...
no na to bym nie wpadła, ale jak mawia moja znajoma położna "ciąża odmóżdża"
HannaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:29   #3490
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no na to bym nie wpadła, ale jak mawia moja znajoma położna "ciąża odmóżdża"
ja tez gdyby nie mamusie z forum
Stary 2014-10-10, 12:30   #3491
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Mam ten sam termin i też prawdopodobnie dziewczynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 12:34   #3492
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jest wiecznie zimno, więc kupię taki misiowaty żeby wykorzystać go w domu Ale podejrzewam, że w szpitalu będzie bardzo ciepło (kaloryfery w marcu jeszcze grzeją, a przy dzieciaczkach to okna raczej nie są pootwierane), więc myślę, że taki welurowy wystarczy. Ja mam jeszcze cienki bawełniany, też go ze sobą zabiorę ewentualnie
Faktycznie na oddziale noworodkowym jest baaardzo cieplo wiec polecam cienkie szlafroczki

Cytat:
Ja tez tak zawsze robie. Ja jem placki ze smietana i cukrem a maz z synem z musem jablkowym. Moja mama robi czasem sos pieczarkowy.
Ja dzisiaj mialam ochote na placi ale tesciowa z rana posmazyla kotlet juz i do tego placki to za ciezkie by bylo...

A wiecie co, moj szwagier jest porabany normalnie... wczoraj byl na budowie, musial po cos pojechac i jeden pracownik nie chcial mu dac auta,bo mial juz malo paliwa ( a szwagier to wszystkim wyjezdza paliwo i potem zostawia z pustymi bakami auta, chociaz na budowe jechal swoim bo twierdzi, ze on nie bedzie pracowal do 18 bo sie zaora i sam wraca) to ten mu po zlosci spuscil powietrze z opon. Co za przyglup... A jeczce mnie denrwuje bo nic nie kupuje do domu, zadnego jedzenia i wszystko nam wyjada i potrafi nawet sie zalic, ze od 3 dni nie ma co w domu pic... jestem taka zla wczoraj zjadl sam cala blache pizzy i kurcze nawet sie nie spytal czy ktos chce a ja zrobilam dla meza specjalnie.
no to sie pozalilam ehh

co do ruchow dzieciacza no wlasnie mialam pisac, ze tak z utesknieniem sie na nie czeka ale jak juz sie zaczna to pozniej czlowiek dostaje schizy jak dziecko sobie odpoczywa i tak zle i tak niedobrze.

patrzylam sobie na te wozki joolz i fajnie wygladaja ale u mnie nie mam szans zeby je ogladnac na zywo. Te spacerwoki kubelkowe wygladaja super, martwi mnie tylko, ze moje dziecko bedzie wysokie i szybko glowa bedzie zachaczalo o budke. Takie niskie sie wydaja te siedzonka.
Ej no...co za szwagier. Wkula bym sie. Chyba bym tajniacko cos gotowala dla mnie i dla meza i chowala w pokoju i wyjmowala dopiero dajac obiad. A jakby sie wtedy wpraszal to bym powirdziala ze spoko ale prosze np.150 pln na tydzien na zakuly bo musisz robic wieksze skoro gotujesz dla wiekszej liczby osob.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:38   #3493
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dołącz do mnie-legnij się na kanapie(jak zaleciła crystal ) , nogi do gory I relax
właśnie skończyłam sprzątać mieszkanie, aż lśni i teraz się legnę i tak już pozostanę. Dziś TŻ kończy pracę wcześniej, będzie za pół godziny, niech on mi dzisiaj obiad zrobi

Cytat:

no to sie pozalilam ehh
też bym się wkurzała na maksa... wiesz co, myślę, że już czas z nim pogadać, bo na początku to można wiele rzeczy przetrzymać i dać szansę, ale jak ktoś się nie garnie do wspólnego codziennego normalnego współżycia z ludźmi to trzeba go postawić do pionu. W końcu to nie będzie krzywda dla niego, tylko szansa. Pogadajcie z nim szczerze, kawa na ławę, jak to z chłopem jakieś warunki i zasady muszą wszystkich obowiązywać

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Jutro się odezwę, bo wizytę mamy na 20:40 więc jak wrócimy to pewnie będzie już po północy, od 3 dni chodzę spać coś po 24, masakra kiedy ja się wyśpię

W ogóle jestem dziwnie spokojna przed wizytą
no i dobrze , że jesteś spokojna w końcu jedziesz zobaczyć Małą, czarne myśli nie są nikomu potrzebne, to sama radość

Cytat:
Witaj!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:42   #3494
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Moze i to wredne ale na twoim miejscu nasypalam duzo pieprzu na jakies danie i podstawila szwagrowi, ktory i tak sie nie pyta. Powiedzialabym ze, jesli chce jesc nasze, niech placi. Wszystko kosztuje, a jak on je duzo to tym bardziej zrobilabym afere w domu o takie cos..... Moj TZ kiedys chcial zeby jego siostra przyszla do nas mieszkac powiedzialam ze w zadnym wypadku, nie sprzata nigdy po sobie, wraca po nocach, wyplate zostawia w restauracjach i na miescie, i zawsze nie ma z czego placic za mieszkanie itd. podziekowalam, powiedzialam ze jak ona sie wprowadza to ja sie wyprowadzam i tyle w temacie bylo Z kolej siostra moja mieszka ze szwagrem i dziewczyna swoja, i na dzien dobry powiedziala, dwie polki w lodowce sa ich, dwie siostry i jej chlopaka,, i kazdy gotuje dla siebie.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

dziekuje , jutro bede korzystac bo TZ dzis sobie zazyczyl danie marokanskie , no to sie poswiece niech bedzie
ha ha to jest mysl ale on akurat ma gebe niewyparzona w kazdym znaczeniu tego slowa i raczej by mu pieprz nie przeszkadzal ale pomysle nad jakims srodkiem przeczyszcajacym... ostatnio ogladalam jasia fasole
Ja mu wcale nie zaluje jedzenia ale on normalnie dziala mi na nerwy, nic, w ogole nic nie kupuje. Jezdzi do miasta i nigdy nawet sie nie spyta czy cos moglby kupic przy okazji, nawet jak mialabym mu dac pieniadze. W dodatku jest niemily do nas. No cholercia, nigdy nie uslyszalam nawet dziekuje za cos.
Na razie go musze znosic bo mieszkamy u tesci ale jak pojdziemy na swoja czesc podworka to lodowka bedzie zamknieta.

Cytat:
Witamy

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:53   #3495
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość

A jeszcze się wam pożalę, bo mój mąż się ze mnie śmieje, że jestem przewrażliwiona (i zasadniczo ma rację). Spotkaliśmy w poniedziałek takich dalekich znajomych, którzy mieli świadomość tego, ze jestem w ciąży. I zanim się zdążyłam zorientować w sytuacji zostałam na dzień dobry obcałowana przez nich (ja jestem z takich, co to nie specjalnie całują się na dzień dobry, szczególnie jeśli nie są to moi dobrzy znajomi). A za chwilę patrze a dziewczyna ma opryszczkę! A ja opryszczki nigdy w życiu nie miałam. No a niestety tak jest, że każde pierwotne zakażenie tego typu wirusami jest niebezpieczne i trzeba brać leki. Już nawet obgadałam z lekarzem, że gdyby coś mi się zaczęło dziać, to mam się zgłosić po receptę na lek przeciwwirusowy ;/ No i jestem wkurzona strasznie na tę dziewczynę, bo ja nie zauważyłam, że ma opryszczkę, ale ona chyba o tym wiedziała...
Jak nie byla nigdy w ciazy, to mogla nie wiedziec, ze jest niebezpieczna. Nie martw sie.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A jak wejść do klubów z aplikacji ? Wie ktos
Przez apke nie mozna, wejdz przez wyszukiwarke.

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Nie było mnie tu z ponad dwa tygodnie ... jakaś masakra jak mi leci czas w ciągu dnia (praca) w domu z małą ledwo daje radę a 20 idę spać razem z nią. Życie mi przelatuje przez palce bo na nic nie mam siły i czasu
Jutro o 13 idę na wizytę - wzięłam wolne w pracy ale nie do końca odpocznę bo mąż robi urodziny a to oznacza, że JA je robie .
Dobrze, że to tylko zgraja facetów więc nie muszę się babrać w nic wyrafinowanego ale mimo wszystko jakieś sałatki, bagietki, frankfurterki trzeba kupić i ogranąć.
Jeszcze dopiszę, ze w weekend czeka mnie absolutny relaks bo wyjeżdżamy na służbowy weekend do Bukowiny -> do SPA aaaaaa Zapisałam się już na masaż
Boszzzz ale będzie!
Postaram się jutro z racji wolnego być tu z Wami ale błagam, bądźcie wyrozumiałe a obiecuje, ze jak już przestane pracować (po Świętach) będę z Wami skrupulatnie
O dobrze, ze wspomnialas o urodzinach, bo moj tz tez dzisiaj ma i zapomnialabym. 100 lat dla Twojeho.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Moj brzuchol końcówka 20 tyg 4kg na plusie Załącznik 5810797
Jaki szczuplutki, ale juz cos widac.

Cytat:
co do calowania sie, codziennie musze sie calowac na powitanie w policzek, ktos zawsze sie trafi Taka kultura Jak mnie TZ zabral z poczatku jeszcze....na urodzinowa impreze swojego brata... a tam z 60 osob.... i kazdy do mnie podchodzil z pocalunkiem oooo matkoooo.... pytalam TZ co to niby ma znaczyc.... a u nich to normalne i na do widzenia tez Widze czasami w sklepie jak kasjerki przychodza do pracy, zamieniaja sie na kasie, to tez pocalunki leca, na powitanie sie, Moj TZ nawet ze swoja ex sie caluje w policzek za kazdym razem jak jedziemy po jego corke, ja tez musze grrrrr A jesli kogos nie znam, i TZ tez, moge podac reke jak facet facetowi takie jaja
Bylam u rodziny we Francji, strasznie denerwowal mnie ten zwyczaj. Jednak inna mentalnosc.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Crystal- mielę ziemniaki i cebulę w blenderze, dodaję jajko i mąkę, sól i pieprz. Mieszam już ręcznie i gotowe. To szybka wersja bi nie cierpię trzeć ziemniaków.
Tez tak robie. Ja nawet mieszac nie musze, bo miesza sie wszystko w rozdrabniaczu. U mnie nic sie nie tepi, bo teoretycznie moge rozdrabniac lod, a co dopiero ziemniaki.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Do dr Dudarewicza

A może ja pomyliłam pojęcia Bo na ostatniej wizycie powiedział mi, że zaleca każdej swojej pacjentce wizytę właśnie u tego lekarza , żeby wszystko dobrze posprawdzał jeśli chodzi o narządy , bo on takiej wiedzy nie posiada, powiedział, że przeciwskazań żadnych nie widzi, ciąża rozwija się prawidłowo. Jeszcze jak mi o tym mówił, to się pytam "to tzw usg połówkowe?" a on , że można tak nazwać bo przypada na połowę ciąży
Polowkowe jest kolejnym usg prenatalnym, wiec pewnie wysyla was do specjalisty od takich badan, nie kazdy lekarz ma sprzet i kwalifikacje.

Witam nowe dziewczyny.
Trzymam kciuki za wizyty.

Nie martwcie sie jak nie czujecie ruchow. Kobiety z grubsza warstwa izolacyjna moga je czuc pozniej. Jak ma sie lozysko na przedniej scianie, to tez moze byc pozniej, bo amortyzuje ruchy.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:47   #3496
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

zgadnij co teraz zajadam dzieki Tobie???? heheheh pLACKI ZIEMNIACZANE!!!!!
Stary 2014-10-10, 13:58   #3497
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
chcę taki! gdzie go wynalazłaś?
oba są z oysho, można też z ich strony internetowej zamówić

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 13:59   #3498
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
mniam. Chyba też zrobię jak wrócę z pracy- chociaż kilka.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:05   #3499
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no no hahahaha a u mnie jednak jutro beda , dzis maz sobie zazyczyl inny obiadek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 14:19   #3500
ewka5891
Zakorzenienie

Olasia współczuje sytuacji z szwagrem, co za bezczelny typ kiedy idziecie na swoje?

Tak sie napalilam na te placki ziemniaczane ale nie mam mąki jak Tz wróci z pracy to dopiero jedziemy na większe zakupy, bo w lodówce tez tylko swiatlo zostało

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:26   #3501
crystal25
Zakorzenienie

a ja wlasnie zajadam sie chlebkiem z nutella, nie wiem co mi sie stalo, bo ja za nutella nie przepadam
Stary 2014-10-10, 14:41   #3502
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Olasia współczuje sytuacji z szwagrem, co za bezczelny typ kiedy idziecie na swoje?

Tak sie napalilam na te placki ziemniaczane ale nie mam mąki jak Tz wróci z pracy to dopiero jedziemy na większe zakupy, bo w lodówce tez tylko swiatlo zostało
Jak sie remont skonczy ale my mamy dosc skomplikowany bo robimy dobudowke, wlasnie robia dach juz i okna zaraz zamawiaja ale to jeszcze jest masa pracy, i ocieplenie i w srodku tez nic nie jest zrobione ale mamy duzo ludzi bo tesciu swoimi pracownikami robi wiec mam nadzieje, ze gdzeis kolo nowoego roku moze juz sie uda przejsc, niekoniecznie na gotowca.

A placki mozna zrobic bez maki, jak juz utrzesz ziemniaki i woda z nich podejdzie do gory to ja zbierz i odstaw a na dno opadnie skrobia i dodaj do pulpy, dwa jajka i powinno wystarczyc

Szyje sobie spodnice ciazowa

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-10-10 o 14:43
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:49   #3503
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
widziałam tez takie na allegro- różne rodzaje kaptura

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 15:36   #3504
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
no no hahahaha a u mnie jednak jutro beda , dzis maz sobie zazyczyl inny obiadek
podczytywałam co dziewczyny dają do placków, to ja daję wszytko to samo: starte ziemniaki+pokrojona cebulka w kostkę ( nie ścieram jej ) + czosnek +jajko+mąka i 2 łyżki śmietany

zjadam je ketchupem albo śmietaną
chyba, ze placek po węgiersku to wtedy jest rarytas sosik z mięskiem mielonym.

Cytat:
a ja wlasnie zajadam sie chlebkiem z nutella, nie wiem co mi sie stalo, bo ja za nutella nie przepa
dam
a ja przed chwilką kupiłam świeżutkie bułeczki pełnoziarniste i taką szynkę, że żałuję, że więcej nie wzięłam, ale skąd mogłam wiedzieć że taka pycha
a co do lumpków, nic nie kupiłam, znaczy się wzięłam tylko koszulę nocną, ale ja wiem, czy taka fajna, ogólnie jak nowa, ale pewnie później, jak już nic nie będzie na mnie dobre to ja przeproszę i wyciągne z szafy
Stary 2014-10-10, 15:48   #3505
smv
Zakorzenienie

A ja dziś już wybrałam sobie położną słyszałam bicie serduszka więc wiem że dzidek żyje uff. Położna się napatoczyla przypadkiem bo byłam w odwiedzinach u koleżanki a u niej była właśnie pani położna więc dawaj... jedna rzecz z głowy heh
Stary 2014-10-10, 16:31   #3506
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Tez polecam szlafroki i piżamy z OYSHO na przecenach warto tez kupować u nich
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:54   #3507
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
hej, hej TZ towarzysz zycia, pozdrawiam
Cytat:
oooo ale mam ochote na placki masakra jutro tre ziemniaki!
dopiero wróciłam do domu, padam na pekajaca głowe
Stary 2014-10-10, 17:08   #3508
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
a ja wlasnie zajadam sie chlebkiem z nutella, nie wiem co mi sie stalo, bo ja za nutella nie przepadam
Ble! Nie lubię nutelli.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

A ja wszamałam wczorajszy obiad odgrzany. Nawet ziemniaków nie mam. Zaraz jade po zakupy, kupie na jutro
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 17:30   #3509
Lila_17
Rozeznanie

Wy tu o jedzeniu, dobrze, że i ja zjadłam Jak poczułam zapach świeżego wiejskiego schabu pieczonego to musiałam zjeść(wreszcie mam na coś ochotę) wróciłam z zakupów kupiłam siostrze prezent na 4 urodziny, sobie pare drobiazgów i dziewczyny wiecie, co kupiłam dla dzidzi pierwszą rzecz poczułam, że chce w h&m jak zobaczyłam body to musiałam i jeszcze kapcioszki dobrałam, nie mogę się na to napatrzeć:P

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Witamyfajnie, że jest nas coraz więcej)
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 17:35   #3510
meganka18
Rozeznanie

Hej mamuśki jak o jedzeniu to u mnie dzis :
Zupa mleczna , pasta jajeczną
Barszc czerwony , makaron z serem i brzoskwiniami
Pasta z tuńczyka na kolacje

A ja taka ochotę na frytki mam ))
Dzis wyszła mi w moczu glukoza ...
Jutro rano maja powtarzać badanie . KurcZe sikam co 30 min ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości