Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 16:38   #2641
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
O jak miło.

Ahh zus mi wreszcie wydał decyzję i wypłaci macierzyński. Do końca miesiąca dostanę kasę za 2,5 miesiąca, to ładna suma wpadnie, ale ile to trwało... :|
To dlaczego tak długo się zastanawiali?! Coś im nie pasowało w twoim zatrudnieniu?
Stary 2014-10-10, 17:01   #2642
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja w grudniu dostane zwrot za 6 miesięcy wpadnie ponad 2 tys. euro bo co miesiąc do 3 roku życia malej będę dostawała 600 euro

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 17:03   #2643
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
To dlaczego tak długo się zastanawiali?! Coś im nie pasowało w twoim zatrudnieniu?
Wszystko pasowało, tylko akt urodzenia małej dostałam dopiero 3 września, a ksiegowa u mnie w firmie to istna dupa wołowa i dopiero po dwóch czy trzech tygodniach dostarczyła papiery do zusu. A oni z kolei mają 30 dni od wpłynięcia dokumentów na wydanie decyzji.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja w grudniu dostane zwrot za 6 miesięcy wpadnie ponad 2 tys. euro bo co miesiąc do 3 roku życia malej będę dostawała 600 euro
Faaajnie...
Stary 2014-10-10, 17:27   #2644
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Twierdzi, ze tabsy to zlo wcielone, ze pozniej bede miala problemy z zajsciem w ciaze ( to samo mowil przed tw ciaza),nasluchal sie w tv, ze po tabletkach "traci sie plodnosc". Jak jakies dwa tyg temu zaczelam temat tabletek to wkurzył sie strasznie i stwierdzil, ze jak bede je brala to nie bede go interesowala ale jak zaczynam temat prezerwatyw to tez jest przeciwny, bo przywyczail sie bez. Nie chce brac bez jego wiedzy i go oszukiwac, ale tez chce miec pewnosc, ze nie zajde w ciaze, a nie bac sie w kazdym miesiacu i unikac zbliżeń.
Ej no wybacz, ale ja bym nie patrzyła na zdanie swojego faceta w tej kwestii. To jest moje ciało i to ja później będę ponosić konsekwencje wspólnych decyzji i działań. Chcesz tabletki to je bierz, a Twojemu facetowi przejdzie jak go ochota przypili.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 18:07   #2645
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ej no wybacz, ale ja bym nie patrzyła na zdanie swojego faceta w tej kwestii. To jest moje ciało i to ja później będę ponosić konsekwencje wspólnych decyzji i działań. Chcesz tabletki to je bierz, a Twojemu facetowi przejdzie jak go ochota przypili.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

moj wlasnie tez jest orzeciwny tabletkom bo ze niezdrowe. ja gumek nie lubie.. pozatym po cesarce nie wskazana jest kolejna ciaza przynajmniej przez kilka miesiecy. w dodatku sytuacja materialna nas ogranicza co do drugiego dziecka... i wolalabym brav tabletki i byc pewniejsza.. no ale..
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 18:16   #2646
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a do jakiego specjalisty sie idzie z ulewaniami?
moja ulewała nawet 30 razy na dobe, teraz jest troche lepiej i ulewa ok 10 razy..., ale pediatra powiedzial ze skoro przybiera na wadze to jest ok...no i teraz nie wiem czy jej wierzyc czy drazyc temat dalej? oczywoscie prywatnie

mnie sie wydaje ze po prostu dzieci jedzą coraz sprawniej i połykaja mniej powietrza, skoro nie odbekuje to ja bym dała spokój, przeciez nie bedziesz go odbekiwac do 18 stki .

ja młodą odbekuje tylko jak mi nie zasnie przy karmieniu i tez często bez skutjku..tylko ja czekam na beka max 5 minut, bo zawsze do tej pory bekała w ciagu minuty po spionizowaniu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

a co ma uniesienie główki do odbijania? ,
przeciez spionizowac trzeba tułw zeby powietzre wyszło.
co do tego ze niezrowa to niezdrowa jest pozycja całkiem pionowa, dlatego sie odbija na ramieniu,cczyli plecy są tak naprawde w skosie a nie pionowo.

ja mam problem z tym bo moja mała chce tylko w pionie byc noszona , i to nie na ramieniu..odpycha sie łapkami od moich ramion i sie prostuje...cały czas sie martwie ze jej zaszkodze takim noszeniem
U nas tak samo...jedyna pozycja aby ja uspokoic to pion, na ramie i jest cisza nie daj Boze nosic w Poziomie
Cytat:
Nie wiem jak to jest z ta aktywnoscia pocesarce. Jesli wszystko sie zagoilo, nie nie boli to chyba mozna tak delikatnie zaczac. Ja zaczelam cwiczyc juz 5 tyg po porodzie,tyle ze naturalnym
Na silownie szkoda mi czasu tak naprawde nalewam wodę do butelek i mam ciezary. Wygodnie nie jest, ale zawsze to cos. Teraz jak Wiktoria nie spi, to robie z nia np przysiady, albo trzymam ją na rekach, siadam na lozku, wstaje i mocno zaciskam posladki. Czesto zasypia przy tym
Zazdroszcze checi i determinacji...
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
kurcze ja mam to samo, mój w ogóle llubi być tak noszony , staram sie ograniczać, po tym jak koleżanka rehabilitantka powiedziała, aby unikać takiego noszenia, bo główka jest tak cieżka że jest zbyt dużym obciazeniem dla kręgosłupa...

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci też sie patrzą często do góry???Jak własnie mój jest w pione to ciagle patrzy na sufit... Na szczęście na nas też patrzy , czy na zabawki...Ale ciekawa jestem jak to u was wygląda....

heh jak ten czas leci dzis nasza 5 rocznica ślubu a jutro Kacperek kończy 2 miesiace a ja ciagle mam wrażenie jak bym dopiero co urodziła Dopiero co gadałam do brzucha, a teraz juz do małego człowieczka

Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, która też ponad rok starała sie o dziecko i w koncu sobie odpuściła i przestała o tym myśleć i zaszła w ciaze(śmiac mi sie chciało, bo jej powtarzałam, aby wrzuciła na luz, to w tedy zajdzie i tak sę stało:P)zresztą miała dosłownie tak jak ja..dwa testy zrobiła mimo ze były pozytywne nie dowierzała ...Akurat dobrze ja rozumiem bo tez tak miałam..Z tym ze ja dopiero uwierzyłam ze jestem w ciaży chyba jak poczułam pierwsze ruchy, wczesniej mało to do mnie docierało, mimo ze maleństwo widziałam na monitorze....Heh ..fajnie tak powspominać
Wszystkiego dobrego

Moja tez patrzy w gore
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 19:04   #2647
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Mi przepisal odpowiednik Cerazette - Dessette mono. Powiedzial, ze to te same skladniki zawarte w tebletcr, tyle, ze sa tansze. Kosztuja 18zl, a Cerazette ok 30 jesli dobrze pamiętam. Nie wykupilam jeszcze recepty i wciaz nie wiem czy sie zdecyduje na tabsy. Moj tż jest przeciwny i nic go nie przekona
Ja bralam tabletki jakies 3 lata. Zrobilam przerwe 4 miesiace i w pierwszym cyklu zaszlam. Tabletki teraz nie sa takie jak kiedys.

Mi gin dal jakis odpowiednik na literke L ale nie pamietam nazwy.
Mowil ze przy kp jest zachowana 95 % antykoncepcja. Ale jakos temu nie wierze. Czytalam gdzies ze musza byc regularne karmienia. A u nas sie zdarza przerwa do 7h.
Wiec nie chce sie stresowac.

Nagiakt pamietaj ze to twoje cialo. Jak facet nie chce takiej antykoncepcji to niech sobie sam radzi. Albo zostancie bialym mLzenztwem.
I z tego co pamietam to nie pierwsze takie zachowanie twojego tz.
I szczerze to ci sie dziwie bo ja bym mu chyba krzywde zrobila.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

A co do cwiczen tozaczelam kilka dni przed zakonczeniem pologu. Cwicze codziennie kolo 18. Maly wtedy nie spi i lezy w lezaczku i sie przyglada. a ja cwicze i ogladam pierwsza milosc. Hahahha
A jak maly marudzi to go biore i robimy przysiady.
I zaczelam od lekkiego rozciagania a teraz z dnia na dzien intensywniej.
Tylko karmie malego przed bo podobno do godziny po w mlekh mozebyc kwas mlekowy i bedzie gorzkie.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 19:54   #2648
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
ja na początku odbekiwałam kładąc synka na klatce sobie, ale zaczął się złościć, więc było przez ramię. Tego też już nie lubi, więc odbijam go nosząc skierowanego plecami do mojej klatki piersiowej, podtrzymuję mu pupę jedną ręką, a drugą paszki. Moja mama mu pokazała tę pozycję i od tego czasu nie chce być noszony w inny sposób. Jest w pionie, ale główkę opiera o mnie. Z resztą z niego straszny siłacz, więc myślę, że mu to nie szkodzi. No i nie spacerujemy tak godzinami, on zwykle beka w ciagu minuty. Czasem jak marudzi to tak sobie mieszkanie oglądamy jak go biorę poziomo to dostaje szału, lub chłopak widziec, co się dzieje na świecie.

Już trzeci dzień z rzędu Maksym zasypia na spacerze o 12, chodzę z nim do 14, a potem wystawiam na balkon i śpi do 16 i wrócił do przesypiania nocy kochany
my bekamy standardowo i jesr to jego ulubiona pozycja noszenia - ,usi widziec.
ost mial gorsza chwile i plakal i tylko w pionie sie uspokajal.
On bardzo malo placze prawie wcale i to było straszne on tak krzyczal

Cytat:
Twierdzi, ze tabsy to zlo wcielone, ze pozniej bede miala problemy z zajsciem w ciaze ( to samo mowil przed tw ciaza),nasluchal sie w tv, ze po tabletkach "traci sie plodnosc". Jak jakies dwa tyg temu zaczelam temat tabletek to wkurzył sie strasznie i stwierdzil, ze jak bede je brala to nie bede go interesowala ale jak zaczynam temat prezerwatyw to tez jest przeciwny, bo przywyczail sie bez. Nie chce brac bez jego wiedzy i go oszukiwac, ale tez chce miec pewnosc, ze nie zajde w ciaze, a nie bac sie w kazdym miesiacu i unikac zbliżeń.
ale te tabsy to sa jednoskladnikowe nie maja takiego negatywnego wplywu jak te zwykle dwuskladnikowe...
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:17   #2649
TheFall
Zadomowienie

Aaaa jeszcze jedno nagiAkt, na płodność Twojego faceta wpływa alkohol, papierosy, zła dieta i brak ruchu. Jak jest takim obrońcą płodności to niech się weźmie też za siebie, tak profilaktycznie.

Nie wiem, jakoś mnie to "oburzyło", że faceci mogą mówić co mamy łykać a co nie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:19   #2650
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak to jest z ta aktywnoscia pocesarce. Jesli wszystko sie zagoilo, nie nie boli to chyba mozna tak delikatnie zaczac. Ja zaczelam cwiczyc juz 5 tyg po porodzie,tyle ze naturalnym
Na silownie szkoda mi czasu tak naprawde nalewam wodę do butelek i mam ciezary. Wygodnie nie jest, ale zawsze to cos. Teraz jak Wiktoria nie spi, to robie z nia np przysiady, albo trzymam ją na rekach, siadam na lozku, wstaje i mocno zaciskam posladki. Czesto zasypia przy tym
Ja jak usypiam małego w wózku to siadam na sofie, zakładam nogi na wózek i tak woze.. do siebie i od siebie ;-) Te przysiady dobry pomysł :tak:
Aa ostatnio mnie obrzygal jak próbowałam z nim brzuszki robić :-P
Cytat:
Wszystko pasowało, tylko akt urodzenia małej dostałam dopiero 3 września, a ksiegowa u mnie w firmie to istna dupa wołowa i dopiero po dwóch czy trzech tygodniach dostarczyła papiery do zusu. A oni z kolei mają 30 dni od wpłynięcia dokumentów na wydanie decyzji.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Faaajnie...
Chyba ze tak,myślałam że miałaś problem jak twoja znajoma kosmetyczka.
Cytat:
Takiej to dobrze
Stary 2014-10-10, 20:42   #2651
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a do jakiego specjalisty sie idzie z ulewaniami?
moja ulewała nawet 30 razy na dobe, teraz jest troche lepiej i ulewa ok 10 razy..., ale pediatra powiedzial ze skoro przybiera na wadze to jest ok...no i teraz nie wiem czy jej wierzyc czy drazyc temat dalej? oczywoscie prywatnie

mnie sie wydaje ze po prostu dzieci jedzą coraz sprawniej i połykaja mniej powietrza, skoro nie odbekuje to ja bym dała spokój, przeciez nie bedziesz go odbekiwac do 18 stki .

ja młodą odbekuje tylko jak mi nie zasnie przy karmieniu i tez często bez skutjku..tylko ja czekam na beka max 5 minut, bo zawsze do tej pory bekała w ciagu minuty po spionizowaniu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

a co ma uniesienie główki do odbijania? ,
przeciez spionizowac trzeba tułw zeby powietzre wyszło.
co do tego ze niezrowa to niezdrowa jest pozycja całkiem pionowa, dlatego sie odbija na ramieniu,cczyli plecy są tak naprawde w skosie a nie pionowo.

ja mam problem z tym bo moja mała chce tylko w pionie byc noszona , i to nie na ramieniu..odpycha sie łapkami od moich ramion i sie prostuje...cały czas sie martwie ze jej zaszkodze takim noszeniem
Moja też uwielbia być noszona w pionie, a pediatra powiedziała mi, ze wolno tak dziecko nosić ale nie dłuzej niż godzinę dziennie w sumie i nic się nie stanie. Moja bardzo ładnie trzyma głowę więc jestem spokojna.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
U nas tak samo...jedyna pozycja aby ja uspokoic to pion, na ramie i jest cisza nie daj Boze nosic w Poziomie

Zazdroszcze checi i determinacji...

Wszystkiego dobrego

Moja tez patrzy w gore
Moja tej nocy tak się zapatrzyła w sufit po karmieniu, że aż TŻ popatrzył czy tam czasami jaki robal nie siedzi

Upiekłam placki dziś na chrzciny. Jutro sałatki i posprzątać i w niedzielę hardkor - nie wiem kto poda obiad i potem to pozmywa wszystko
Stary 2014-10-10, 20:50   #2652
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak usypiam małego w wózku to siadam na sofie, zakładam nogi na wózek i tak woze.. do siebie i od siebie ;-) Te przysiady dobry pomysł :tak:
Aa ostatnio mnie obrzygal jak próbowałam z nim brzuszki robić :-P

Chyba ze tak,myślałam że miałaś problem jak twoja znajoma kosmetyczka.

Takiej to dobrze
A wiesz, że ona się odwołała do sądu, podała namiary do iluś klientek które mogły potwierdzić że pracowała. W odpowiedzi na jej odwołanie zus odwołał swoją decyzję i zwołał jeszcze jedną komisję, tym razem się świadkowie stawili jak trzeba, w tym dwie klientki. I to ze dwa miesiące już od tej komisji minęły a ona dalej nie ma decyzji... Masakra.
Stary 2014-10-10, 20:58   #2653
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Mała ma gorączkę
Tz dzwonił do pediatry powiedział ze objawy mogą się dopiero pojawić po 4 dniach od szczepienia i ze mamy się nie martwić jak mała dostanie plamek

Wczoraj się popłakałam jak mała tak szlochala
Jestem słaba jeżeli chodzi o moją córkę
Jak Olivka się czuje? minęła gorączka?

Cytat:
Pokaż sukienusie ;-)

Ja kupiłam ten zestaw na allegro dla małego i koszula ma plamę, a do tego ta pani zapomniała spakować kurtkę do tego. Wiec zdecydowałam się odesłać to ubranko. W h&m widziałam super spodnie szare z szelkami i do tego body z muszka. Kupiłam juz płaszczyk jesienny który idealnie będzie pasował.
Też chciałam kupić małemu body z muszką, ale u mnie ich nie ma. A u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
hej nie mam jak sie odzywac. U nas trwa armagedon

Nasze zycie stanelo na glowie...po wyjsciu ze szpitala jestesmy nadal z ta bakteria i lekka biegunka i zaleceniem dokarmiania mm w celu zatwardzenia kupki...

We wtorek pochowalismy dziadka Zal jest nieutulony a do tego mama musi narazie z dnia na dzien przeprowadzic sie do babci na wies. ODciecie od swiata, bez neta i kontaktu ze znajomymi, bez odwiedzin u nas...Masa niedokonczonych spraw, przerwana rehabilitacja...Pomine ze za tydzien mama miala leciec do Turcji na wycieczke ktora jej kupilismy w podziekowaniu za pomoc w ciazy i opiece nad Natusiem.
Problem oplacania czynszu za puste mieszkanie, odbieraniem poczty, problem z kwiatkami, zolwiem....doslownie wszystkim.
Mama,siostra,babcia wszystkie zalamane.Ja tez...

Natus przez swoje choroby ledwo zdazyl w 5minut poznac w szpitalu pradziadka...
Niestety od tamtego czasu zaczyna lekko wymiotowac i nie wiem czy znow cos zlapal czy odbija sie na nim nasz stres
Przyjechalam na 1 dzien a jestem tu z Natim juz tydzien.Nie moge znow isc z nim do izolatki ech Znow wszyscy zyjemy na odleglosc i jest partyzantka

Usg bioderek wyszlo ok, usg przez ciemiaczko tez ok ale byl przy gornej grancy wynikow wiec za 3mce trzeba je powtorzyc.

Bylam na wizycie u gina- stan zapalny, ziarniaki. Powiedzial ze ok 6mcy po porodzie dojde do siebie. Wewnetrznie zszyli mnie niezle, a na zewnatrz ponoc tez w miare i mam sie przyzwyczaic.

To tyle u nas. Nie nadrobie was bo nie mam do tego glowy. Pozdrawiam i mam nadzieje ze u was spokojniej.
bardzo mi przykro z powodu smierci dziadka
trzymam kciuki żeby wszystko Wam się ułożyło

miałaś usuwane ziarniaki?

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Zosia to jakiś ewenement, szacun dla niej Nie znam żadnego dziecka, ani nawet dorosłego który lubi wizyty u dentysty
My zaproszenia wzięliśmy bardzo proste, też najpierw szukałam bardzo długo, nic mi w oko nie wpadło i wzięłam takie zwyczajne. O takie http://allegro.pl/piekne-zaproszenia...683323169.html
bardzo ładne zaproszenia, ja w końcu wybrałam takie http://allegro.pl/zaproszenia-3d-na-...662989438.html

co do dentysty to ma to chyba po mnie, bo ja też lubię chodzić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:59   #2654
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Aaaa jeszcze jedno nagiAkt, na płodność Twojego faceta wpływa alkohol, papierosy, zła dieta i brak ruchu. Jak jest takim obrońcą płodności to niech się weźmie też za siebie, tak profilaktycznie.

Nie wiem, jakoś mnie to "oburzyło", że faceci mogą mówić co mamy łykać a co nie.

a gdyby twoj TZ brał cos o czego szkodliwosci byłabys swieciee przekonana to bys nie protestowała?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:08   #2655
sara 85
Zakorzenienie

Mały śmieszek, w końcu udało mi się zrobić zdjęcie jak się uśmiecha

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:14   #2656
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

o ja. nasze dzieciaki tak szybko rosna
sliczny
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:17   #2657
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Też chciałam kupić małemu body z muszką, ale u mnie ich nie ma. A u Ciebie?

bardzo mi przykro z powodu smierci dziadka
trzymam kciuki żeby wszystko Wam się ułożyło

miałaś usuwane ziarniaki?

bardzo ładne zaproszenia, ja w końcu wybrałam takie http://allegro.pl/zaproszenia-3d-na-...662989438.html

co do dentysty to ma to chyba po mnie, bo ja też lubię chodzić
Kupiłam dziś ostatnie w rozmiarze 68. W Polsce widziałam online, a u nas znowu nie ma,tylko w sklepie.
Stary 2014-10-10, 21:23   #2658
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Upiekłam placki dziś na chrzciny. Jutro sałatki i posprzątać i w niedzielę hardkor - nie wiem kto poda obiad i potem to pozmywa wszystko
Hardkor to jest dopiero u nas! Ksiądz nie dopuścił wybranego przez nas chrzestnego, a chrzciny mają być w niedziele. Najchętniej wszystko bym odwołała
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:38   #2659
patrycja19894
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48479054]Hardkor to jest dopiero u nas! Ksiądz nie dopuścił wybranego przez nas chrzestnego, a chrzciny mają być w niedziele. Najchętniej wszystko bym odwołała [/QUOTE]
Uuu, to nie dobrze. A z jakiego powodu?
Stary 2014-10-10, 21:48   #2660
zVenus
Zakorzenienie

Dobranoc babeczki, biore sie za szukanie pomyslu na sukienke, za dwa tyg mam slub siostry...i nie mam nic kupione...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:51   #2661
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
UmiZumi, dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza.
Rozumiem, że jesteś zestresowana tymi szmerami, ale lepiej wiedzieć i kontrolować. Na pewno to przejdzie, słyszałam, że wiele dzieci ma takie szmery, właśnie przez to, że ta dziurka w serduszku się nie domknęła jeszcze, a ona podobno do roku się może domknąć.

Wylicytowałam na allegro sukienkę z zamiarem na chrzciny (które mamy 7 grudnia). Nada się, a jak znajdę coś innego, to też wezmę

Dziewczyny kp na diecie - macie jakieś przepisy na ciasto bez nabiału (mleko, masło głównie). Jajka mogą być, ale nie 10 na blachę
ja piekoam i nadal pieke z tej strony

http://pinkcake.blox.pl/strony/ciastabezjajek.html

A tak w ogole to czesc wszystkim, jak zwykle mam zaleglosci, nie cytowalam, wiec w skrocie:

Optymistka- trzymam kciuki zeby wszytsko sie u Was ulozylo wreszcie!

Szczepienia- my szczepilismy na 6 w 1, rota i pneumo, nic sie nie dzialo po nich, oprocz sennosci na drugi dzien- ale byl spokoj

Od 3 dni tez uzywamy pieluch 3 Szymek wazy 5500 g i ma 61 cm
Upralam juz rozmiar 68!

Zaczarowana ale super z ta kasa Pisalas ze bedziesz dostawac 600 EUR na malego co m-c? Myslalam ze tam jest ok 180 EUR dopoki dziecko sie uczy ..
My dostalismy becikowe ostatnio za tydzien robimy malemu sesje zdjeciowa, nie moge se doczekac..

A poza tym jestem zmeczona strasznie i padam na leb i szyje, teraz mam chwile ale usypiam na siedzaco, zatem............milej nocki

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 02:14   #2662
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Uuu, to nie dobrze. A z jakiego powodu?
Nawet się nie dziwię, skoro naNawet nie wiedział jakiego jest wyzwania. Do tego w tej parafii jest bardzo niemiły proboszcz. Do tego gości zaprosiliśmy na 11.30, a mój mąż teraz umówiliśmy się na mszę o 10. Zapomniało mu się na którą rezerwowalismy msze. Poslij faceta...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 02:51   #2663
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Przystojniaczek
Kawaler dla Olivki

---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Zaczarowana ale super z ta kasa Pisalas ze bedziesz dostawac 600 EUR na malego co m-c? Myslalam ze tam jest ok 180 EUR dopoki dziecko sie uczy ..
My dostalismy becikowe ostatnio za tydzien robimy malemu sesje zdjeciowa, nie moge se doczekac..
Z rodzinnym

Nasze szczescie
Stary 2014-10-11, 04:43   #2664
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

A tak w ogole to czesc wszystkim, jak zwykle mam zaleglosci, nie cytowalam, wiec w skrocie:

Szczepienia- my szczepilismy na 6 w 1, rota i pneumo, nic sie nie dzialo po nich, oprocz sennosci na drugi dzien- ale byl spokoj

Upralam juz rozmiar 68!

A poza tym jestem zmeczona strasznie i padam na leb i szyje, teraz mam chwile ale usypiam na siedzaco, zatem............milej nocki
Przeczytałam "ubrałam " i się dziwię ze juz dobre masz te rzeczy :-P
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48480296]Nawet się nie dziwię, skoro naNawet nie wiedział jakiego jest wyzwania. Do tego w tej parafii jest bardzo niemiły proboszcz. Do tego gości zaprosiliśmy na 11.30, a mój mąż teraz umówiliśmy się na mszę o 10. Zapomniało mu się na którą rezerwowalismy msze. Poslij faceta...[/QUOTE]
Hehe no to tez się nie dziwię B-)
Ty się nie śmiej z ta godzina, my umówiliśmy ślub i zapomnieliśmy na którą godzinę i do księdza musiałam dzwonić żeby dobrze na zaproszeniach napisać

---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

Cytat:

Słodziak

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Dziś usypianie małego to była masakra. Od 20.30 do 23 się męczyłam.. Trzy razy już twardo spał na rękach a po obłożeniu do kołyski płacz. Wkoncu tz go wziął a ja wyszłam z sypialni, płakał trochę ale zasnął i wstał o 4.30.
Stary 2014-10-11, 06:07   #2665
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki ze pytasz
Olivia juz czuje się dobrze
Dostała 2 razy paracetamol w czopku i jej przeszło
Wczoraj w dzien spala od 12 do 19 budziła się tyko na jedzenie odsypiala gorączkę która dwa dni temu nie dała jej spać

Nasze szczescie
Stary 2014-10-11, 06:40   #2666
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Faaajnie...

a czemu tak późno akt urodzenia dostałas??/my już po 20 sierpnia mieliśmy

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

zaczarowanadlaniego, patrycja i venus dziekuję za życzonka

A dziś mój bąk znowu łąndna miał noc, juz 3 dzień z kolei spi 7 godzin pierwszym snem jak po 4 go karmiłam to jeszcze śpi chyba robi mamusi prezent z okazji swojego drugiego miesiaca

to nie do wiary już Kacperek jest ze mną 2 miesiące

sara jaki Franio już duży śmieszek słodziutki

mojemu tż-towi też udało sie ostatni uchwycić uśmiech małego, szeroki od ucha do ucha

patrycja to miło z ich stony ja jak widze że mój zaczyna być głodny i kwęka , daje smok i ruszam do domu, jakis czas można go oszukać a ze ja wychodze na 3 godziny na spacery to akurat mniej wiecej po tym czasie zaczyna być głodny, zdarza sie ze przez 3 godziny nie marudzi w cale....(ale tak tylko powietrze na niego działa w domu je co godzine )
chodze z kumpelą na spacery jej córcia jest 2 tyg młodsza od Kacpra i jak juz chodzimy nie całe 2 godziny to spacerujemy w jej okolicach, bo u niej jest tak, ze jak mała sier ozpłacze to nie ma zmiłuj z tym że ona nie chce smoka i już! chociaz w domu rzadko mój ssie smoka, za to na dwór biore obowiazkowo

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:

Upralam juz rozmiar 68!

to 62 rozmiar juz jest na niego za mały ??? mój wazy ok 6 kg i długosci podobnie, ale w 62 spokojnie sie mieści, ale w razie 68 am gotowy(bo ja prałam wszystkie rozmiary za jednym zamachem jak jeszcze byłam w ciaży) i dobrze zrobiłam bo teraz bym nie nadążyła, mam tyle prania biezącego, ze to szok

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-10-11 o 06:37
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 07:02   #2667
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu tak późno akt urodzenia dostałas??/my już po 20 sierpnia mieliśmy

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

zaczarowanadlaniego, patrycja i venus dziekuję za życzonka

A dziś mój bąk znowu łąndna miał noc, juz 3 dzień z kolei spi 7 godzin pierwszym snem jak po 4 go karmiłam to jeszcze śpi chyba robi mamusi prezent z okazji swojego drugiego miesiaca

to nie do wiary już Kacperek jest ze mną 2 miesiące

sara jaki Franio już duży śmieszek słodziutki

mojemu tż-towi też udało sie ostatni uchwycić uśmiech małego, szeroki od ucha do ucha

patrycja to miło z ich stony ja jak widze że mój zaczyna być głodny i kwęka , daje smok i ruszam do domu, jakis czas można go oszukać a ze ja wychodze na 3 godziny na spacery to akurat mniej wiecej po tym czasie zaczyna być głodny, zdarza sie ze przez 3 godziny nie marudzi w cale....(ale tak tylko powietrze na niego działa w domu je co godzine )
chodze z kumpelą na spacery jej córcia jest 2 tyg młodsza od Kacpra i jak juz chodzimy nie całe 2 godziny to spacerujemy w jej okolicach, bo u niej jest tak, ze jak mała sier ozpłacze to nie ma zmiłuj z tym że ona nie chce smoka i już! chociaz w domu rzadko mój ssie smoka, za to na dwór biore obowiazkowo

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

to 62 rozmiar juz jest na niego za mały ??? mój wazy ok 6 kg i długosci podobnie, ale w 62 spokojnie sie mieści, ale w razie 68 am gotowy(bo ja prałam wszystkie rozmiary za jednym zamachem jak jeszcze byłam w ciaży) i dobrze zrobiłam bo teraz bym nie nadążyła, mam tyle prania biezącego, ze to szok
To u mnie jak u twojej koleżanki, nie ma zmiłuj dla matki. Smok dla niego to jak plachta na byka. Zauważyłam że jak pcha rączki do buzi to wystawia kciuka, może nauczy się kciuka ssac? Oby nie
Właśnie zawsze na spacerze miałam te 3 h,na początku bałam się ze się obudzi i odciagalam mleko na wyjście, zdarzyło się to raz przez dwa miesiące aż do wczoraj.

Ja tez całe szczęście mam wyprane rzeczy do 6 mc. Tzn rozmiarem do 6,ale wątpię że cokolwiek będzie na niego dobre. Mam kilka tylko ciuszków na 6-9 wiec pomału trzeba jechać na zakupy i uzupełnić szafę.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-10-11 o 07:06
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 07:07   #2668
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
To u mnie jak u twojej koleżanki, nie ma zmiłuj dla matki. Smok dla niego to jak plachta na byka. Zauważyłam że jak pcha rączki do buzi to wystawia kciuka, może nauczy się kciuka ssac? Oby nie
Właśnie zawsze na spacerze miałam te 3 h,na początku bałam się ze się obudzi i odciagalam mleko na wyjście, zdarzyło się to raz przez dwa miesiące aż do wczoraj.
mój mimo ze daje mu smoczka to wkłada czesto piastki do buzi, ale zauwazyłam ze robi to po jedzeniu nie przed to raczej nie z głodu chyba sie uspokaja moze sie oduczy wkładac kciuka i jednak zechce w końcu smoka oby
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 07:11   #2669
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
mój mimo ze daje mu smoczka to wkłada czesto piastki do buzi, ale zauwazyłam ze robi to po jedzeniu nie przed to raczej nie z głodu chyba sie uspokaja moze sie oduczy wkładac kciuka i jednak zechce w końcu smoka oby
Nie wiem, ewidentnie ma potrzebę ssania. Tym kciukiem narazie trafia w dziąsła,lepiej żeby nie trafił do buzi. Smoka mam wrazenie szybciej oduczyć, kciuk zawsze z dzieckiem zostaje więc jak zabronić? A po drugie łapki brudne...itd wolałabym smoka
Stary 2014-10-11, 07:50   #2670
neska1412
Raczkowanie

Hej. Dzisiaj idziemy na wesele. Nie wiem jak ja wszystkich ogarne i siebie jeszcze. A na dodatek zadzwonił meża kuzyn, że przyjadą do nas przed weselem w odwiedziny Idealny moment.

Ale wwczoraj miałam schize. Były przytulanki i sobie umyśliłam ze moze zabezpieczona nie jestem i ze w ciazy bede...
Gin mówil ze przy takim karmieniu skutecznosc 95%.
Pytałam sie od kiedy dzialaja tabletki to powiedział ze spokojnie bo na jajnikach nie widać żadnych zwiastunów owulacji.

Kurcze jakbym miaąl byc teraz w ciązy to umarł w butach na stojąca.
Chyba jako 18 latka tak sie ciązy nie balam
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości