![]() |
#3511 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Witam się
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja od kilku dni mam jakieś kłucia przy zmianie pozycji, czy to siedzącej czy leżącej, czy stojącej. Jakoś specjalnie mi to nie doskwiera, ale przyjemne też nie jest. Myślałam, że wymioty mi przeszły i na myśleniu się skończyło. Jak kot... A na obiadek miałam kotleciki jajeczne z ziemniaczkami i sałatką. Naobierałam więcej ziemniaków, jutro może kopytka ukręcę ![]()
![]() |
#3512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno kobietka mała - od początku tak mówią, 20.10 mam połówkowe liczę, że już powiedzą na 100% ![]() Cytat:
zawsze TŻ trze ![]() Cytat:
![]() witam wszystkie dzisiaj ![]() widzę, że dziś było plackowo - u mnie też było plackowo , ale placki były z cukinii ![]()
![]() |
#3513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zapomnialam tez jak sie robi placek po wegiersku ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Rozeznanie
|
Zrobiłyście mi smaka i piekłam naleśniki
![]() ![]() No i nadchodzi moja godzina ![]() Miłego wieczoru dziewczyny!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja spalam teraz 4 godzinki i tylko dwa razy sobie wstalam na siusiu.... duzo jak co pol godzinki ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie tez czasami cos zakuje, ale dzis jak sie obudzilam mialam napiety brzuch, nie wiem dlaczego, byc moze spalam w zlej pozycji, albo maluszek jest aktywny kiedy ja spie ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale przyznam szczerze, ze nie chciało mi się :P dlatego tylko z szynką, Tż wcinał, jak szalony, jakbym mu pizze pod nos podstawiła, ale ten to do bułek, zawsze 2 kubki wielkie słodkiej herbatki. jak małe dziecko ![]() a ja później zjadłam też , bułkę z masłem pokrojone surowe pieczarki ![]() a co do deklaracji położnej, wiem, że u mnie na szkole rodzenia wypełnia się karte w której deklaruje wybór położnej własnie tej która prowadzi ową szkołę, wtedy uczestnictwo na zajęciach jest darmowe. Położne pracują w moim szpitalu więc spoko. Zawsze to fajnie, znać kogoś, a nóż będą miały dyżur ![]() ![]() A ja kupiłam kurtke na allegro ![]() zdjecie w akcji, tragedia, ale po dopatrzeniu się i mojej intuicji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------- a mój Tż, ma już syndrom STRACH, dotyczącą fiku miku, boi się o dzidzie, dzisiaj mi powiedział ![]() ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-10-10 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U mnie dziś 17 tydzień ![]() Szalony tydzień numer 1 dobiega końca, w weekend postaram się nadrobić zaległości i trochę się tu poudzielać bo tęskniłam za czytaniem stron Waszych rozmów ale zupełnie nie miałam czasu ich śledzić ![]() ![]() Wczoraj się wizytowałam ale bez USG ![]() Niestety wyszła u mnie niedoczynność tarczycy, wiec muszę iść do endo i mam wysokie ketony w moczu ale tym mam się na razie nie przejmować... Któraś z Was też miała przekroczoną normę? Co miałyście zalecone na obniżenie poziomu ketonów? Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2014-10-10 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
A ja przed chwilą się prawie wyprawilam na tamten świat. Dostałam takich boleści pod zebrem, które rzuciły się na żołądek. Myślałam że umrę uroczalam się jak nie wiem ;/
Zachciało mi się jabłuszka i popiłam Fantą A potem bułka z serem i ostrym ketchupem. ![]()
#3520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam z H&m rzeczy ostatnio znalazlam dwie koszulki dla maluszka w uzywanym z h&M po 1 euro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Rozeznanie
|
mam nowy modem JUPI wracam do was a co <3
Dalej z Tz nie mozemy sie nadziwić, ze w badaniu wyszedł chłopiec...w Mojej rodzinie same dziewczynki i w Tz tez same dziewczyny... Natanek mój synek jest chłopcem ale tylko pewnie dlatego,ze u byłego Tż (ktoremu we wrześniu tego roku urodził sie syn i całkiem olał Natanka-na szczęście moj Tz jest jak ojciec dla niego wiec tego nie odczuł).... No i straciliśmy córeczkę- wiec same dziewczyny-rodziny moje i Tz mega zadowolone, Tz chodzi jak paw a ja... oczywiście BYLE ZDROWE będę najszczęśliwsza ale gdzieś wewnętrznie mi przykro-zawsze o coreczce marzyłam. Ale coz byle zdrowe i byle wszystko było już dobrze Nie dzwonili z laboratorium wiec pewnie wyniki testu wykazał małe ryzyko (APPA) i czekam na list-ale gdyby było duże by dzwonili (do dzis) no to.... Biorę się za nadrabianie ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Wtajemniczenie
|
Udało mi się was dogonić, choć nie wiem jakim cudem. Siedziałam w wannie i czytałam. Zajęło mi to godzinę hehe woda wystygła, aż mąż przyszedł sprawdzić czy nie zasuęłam.. hehe Ja się kochane nie rozstaję ze szlafrokiem. Na lato mam bawełniany i ten najpewniej wezmę do szpitala bo tam gorąco. Dzis miałam dzień pełen wrażeń, jutro też się podobnie zapowiada. Padam, idę lulu. Jutro się poudzielam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Rozeznanie
|
ale fajne przeróbki dziecięcych mebelków , szkoda, że u mnie w mieście nie ma Ikei
http://www.buzzfeed.com/gabbynoone/1...599086#14a1zu9 |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim, ja już od 6 na nogach bo córcia stwierdziła że jest już wyspana i rozmowy sobie ze mną urządzała, ciekawych rzeczy mozna się dowiedzieć od 4.5 latki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Mamuśka a ja za to sama nie chce tulenia się boję się jak nie wiem że zacznę plamic i znów jakąś infekcje dostanę ;./ a poza tym u mnie hormony działają w drugą stronę Ja w ogóle ochoty nie mam;(
#3526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Lekarz potwierdził będzie córa !!! Ogólnie jest zdrowa, waży 300g, kość udowa 3,26 cm, ma długie rączki, nóżki i mój nos(lekko zadarty ![]() ![]()
#3528 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, cały tdzień starałam się Was nadganiać, ale i tak wszstkiego nie przerobiłam
![]() ![]() Widzę też, że dużo z Was ma już na dniach połówkowe USG- do mojego jesczze ponad 3 tygodnie, strasznie się nie mogę doczekać! Fajnie, że w możecie się wymieniać spostrzeżeniami na temat kosmetyków dla dzieciaczków, ja tutaj (w UK) nie widziałam żadnych emolientów do mycia dla dzieci, wszystko to jakieś Jonhsony itp, mam nadzieję, że też coś znajdę! Mojemu TŻ- owi udzielono w pracy kilku rad- min takich, których udzieliła mi też położna- żebym się zaszczepiła przeciwko grypie i krztuścowi... Nie wiem wciąż co mam myśleć na ich temat, intuicyjnie jestem przeciwna szczepieniom w ciąży, ale racjonalnie nie wiem, czy mam ku temu powody... Jak uważacie dziewczyny? Poza tym podpowiedziano nam, że na noc najlepiej używać dobrych pieluszek znanych marek, a na dzień supermarketowych firm, bo je się zmienia co chwilę... Myślę, że to jest przydatna porada, ale chyba trzeba się samemu przekonać jak dziecko reaguje na różne pieluszki ![]() Olasia- daj znać, czy poradziłaś sobie z problemem ze szwagrem? ![]() Mon9- cudny brzuszek! jaka modelka z Ciebie! ![]() LejdiAga13 i Zielone Oko- gratuluję synka i córeczki, super wieści! ![]() Też jestem już na etapie poszukiwań ciążowych łaszków, ale nic dla siebie nie widzę :/ Kupiłam tunikę w h&m i kilka par legginsów, ale kurtka by się przydała też, a tu pustki w działach ciążowych :/ Dziś wkraczam w 18 tydzień ![]()
28/02/2015 Ola ![]() Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-10-11 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | ||||
Zadomowienie
|
Witam się
![]() ![]() dzisiaj u nas giełda, tak chciałam na nią iść ale TŻ wziął auto do pracy... a mi się nie chce iść 3 km na autobus.... aj aj aj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję syneczka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Wtajemniczenie
|
Lejdi Aga, Zielone oko gratuluję
![]() Ja siedzę i popijam kawkę, córka ogląda bajki, mąż w pracy, niestety muszę ogarnąć domek bo wczoraj z uwagi na brak prądu zrobiłam sobie dzień lenia, ale dzisiaj już tak dobrze nie ma, zrobię jeszcze sałatkę jarzynowa, ale nie mam pomysłu co na obiad, chyba makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka- ulubione dnie Martynki. Aha i z mężem wybraliśmy już imię dla synka-Kuba, ja chciałam Antek ale w końcu uległam i będzie po dziadku męża |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi wyszły ketony w moczu dokładnie 15 i mam nakaz jedzenia jak juz leżę w łózku, i ogólnie mam jesc 6 posiłków bo to niby od niejedzenia te ketony... no i na wizycie dostałam opierdal ze znowu schudłam 1,5 kg ...a co ja za to moge staram się edynie unikac słodyczy to wszytko a tak to jem normalnie ale generalnie u mnie apetytu brak! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w weekend musimy w końcu na coś się zdecydować na imię , będzie ciężko ![]()
![]() |
#3533 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja własnie za godzinke jade do ikei na sniadanko i odrazu pochodzę sobie i popatrze ![]() Cytat:
ja mam dni ,ze MUSZE wrecz a mam dni ,ze nie wiem co to zblizenia ![]() ![]() MaMusKA29 fajne imie ![]() U nas było pieknie a teraz tak sobie-pochmurnie. Oby przeszło... Jem sniadanko(serek wiejski z rzodkiewką i lecimy z przjaciolka i dziecmi do ikei
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałam nigdy problemów z tarczycą, więc nie umiem pomóc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3535 |
Zadomowienie
|
Hej. Długo mnie nie było, ale podczytuję Was w chwilach wolnych i obiecuję się poprawić z pisaniem. Miałam na głowie różne sprawy urzędowe plus pakowanie - jutro się przeprowadzam.
To już 18 tydzień ![]() ![]() ![]() Mnie też kłuje w dole brzucha, zwłaszcza po prawej stronie. Lekarz mówił, że tak może być i żeby się nie przemęczać, że ruch jest wskazany, ale co za dużo to niezdrowo.
#3536 |
Raczkowanie
|
Meganka Trzymaj się dzielnie i dużo zdrówka dla Was obojga!!! Udało się opanować sytuację?
Przepraszam, że żadnej z Was nie odpiszę, ale muszę najpierw nadrobić ![]() Nie odzywałam się ostatnio, bo też niestety/stety leżałam w szpitalu na patologii ciąży. Od soboty brzuch bolał mnie każdego dnia coraz mocniej, ale po lekach przechodziło. Aż w końcu No-spa nie pomagała, bolało bardzo mocno i strasznie się wystraszyłam. Na usg na IP okazało się, że mam skurcze ![]() Niestety ból nasila się, kiedy chodzę... Martwię się ilością leków, które mam brać, ale dla Malucha zrobię wszystko! Trzymajcie się ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3538 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ech..a myslalam zs 4,5 juz tak wczesnie nie wstaja Cytat:
super ze masz juz 100% pewnosci ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3540 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczynie obok mnie na sali wyszły tez te ketony ale ordynatorke kazała sie tym nie martwić - zaleciła picie min 1,5 litra wody niegazowanej i regularnie posiłki jeść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.