|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Też mi się wydaje że szew lepszy. Na patologii noworodka wmawiano mi że to przez krążek infekcja małego. Tylko że wody plodowe były jałowe i szyjka też. Sama nie wiem... Wadera kciuki!!! Będę czekać na wieści!! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
![]() ![]() Cytat:
za Małą ![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48466372]A na mnie się dzisiaj obraziła chyba moja mama. Zadzwoniła i po raz enty się dowiedziałam, że jestem złą matką, bo daję dziecku słoiki, bo nie chce mi się gotować obiadów. Jako remedium na jego niejadkowanie chciała mu za to kupić kaszkę czekoladową, jak odmówiłam, to się pożegnała i wieczorem nie odebrała już mojego telefonu... Jeszcze dodam, że rano dostałam telefoniczny ochrzan, bo mam za dużo mebli w mieszkaniu i przyznałam się, że się wczoraj Artur walnął o stół (prawda jest taka, że był wieczorem zmęczony i mu głowa poleciała), więc oczywiście znowu źle, bo mam za dużo rzeczy i dziecko nie ma gdzie chodzić. Ale ja już się zwyczajnie do tego przyzwyczaiłam. Zawsze tak było, zawsze byłam krytykowana, piątka minus - czemu nie piątka itd. Tylko dopiero w pewnym momencie życia, najczęściej za późno na podniesienie samooceny, człowiek zaczyna pojmować, że tak naprawdę NIE jest najgorszy. Dlatego ja się będę starała jak najwięcej chwalić Artka...[/QUOTE] ![]() !!!! będzie dobrze! i czekamy na wieści
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
wederka- kciukam- do walizki zapakuj koniecznie wodę niegazowaną- najlepiej z dziubkiem, żeby łatwiej się piło i wazelinę/pomadkę ochronną na usta-- bez tych dwóch gadżetów nie dałabym rady w szpitalu wytrzymać...reszta to dodatki
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- pani- Babcia dotarła, dzisiaj idziesz do "krawca"? fiolusiek- Kasia większość czasu spędza u Dziadków- jutro przyjeżdża i mam nadzieję, że już na dłużej zostanie- od poniedziałku mam rehabilitację (40km w jedną stronę) i będziemy chyba obie dziewczynki zabierać.... wobec Tosi troskliwa aż za bardzo, chce ją nosić.... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- zmykam do kuchni póki Toffi śpi zupę z dyni robię z grzankami i ciasto chciałam orzechowe zrobić żeby zmiękło do jutra czy do niedzieli bo chyba będziemy mieć gości a potem trzeba dom przeorganizować na powrót starszej- pochować wiele rzeczy (aparat, pilot, elektroniczny termometr) bo przy niej na wierzchu trzymanie takich akcesoriów to spisanie ich na straty... ![]() fiol- Kasi Tz-et kupił pluszowego psa a dziadki zrobiły mu budę z kartonu- Kasia ponoć chętnie spędza czas u dziadków przy budzie na środku kuchni... opiekując pluszaka---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- czy przy kp można znieczulenie do zęba przy borowaniu?
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
babcia przyjedzie (o ile przyjedzie) w poniedziałek, we wtorek szpital.
można. tylko trzeba zgłosić, że kp. dostaniesz specjalne. ale nie wszyscy dentyści mają - lepiej wcześniej zadzwonić.
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekino .tv nawet najnowsze są Cytat:
jak to słodko brzmi
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie płakusiaj
zleci . buziaki i czekam ! Cytat:
BERBIE pytałaś skarbie o to jak budowa, a ja nie zacytowałam sobie na zaś a potem zapomnialam, sorki. U nas już parter wymurowany, strop stał teraz 2 tyg i podobno jutro mają przyjść robotniki i ruszać z murowaniem poddasza. Mam ogromną nadzieję, że uda nam się przykryć w tym roku, zdążyć przed zimą. Fundusze strasznie kulawo po tym jak się okazało że rodzice mi nie pomogą, ale bierzemy pożyczkę, swoje auto sprzedałam i liczę na to że się powiedzie, daj Boże
|
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem wsciekła bo wymyslili ze od poniedziałku mam isc na delegacje do miasta obok.Raz ze mialabym ciezko z dojazdem musialabym jechac 2 autobusami ktore sie nie zgrywaja.Dwa ze zajełoby mi to duzo wieceh czasu a przecież wymieniamy sie z tztem zmianami.Gadałam z kierowniczką mówie jej to wszystko ze mam małe dziecko,to powiedziała ze jak dzis nie zadzwonia z kadr to mam przyjsc normalnie tutaj. Wysłane z mojego GT-S5830i Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3038 |
|
Konto usunięte
|
Waderka czekamy
![]() U mnie dzisiaj w pracy masakra. Za ścianą remontują dla nas lokal i od rana wiercą. Nie idzie między sobą rozmawiać, a co dopiero z klientami... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebiś może weź się za robótki ręczne ?
|
|
|
|
#3040 |
|
Konto usunięte
|
Chyba zacznę szydelkowac
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Rena dzięki za namiary na filmy Jak plamienia ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć o tym znieczuleniu tak do mnie dzwonią wcześniej bo potwierdzają wizytę czy aktualne dla pacjenta więc zapytam- na razie martwię się, że się wizyta jednak odwlecze bo pokryje się z terminem rehabilitacji, a ząb boli..... Torres marudny przy chorobie? Gryzia- wyremontują i dostaniesz nowy apartament w pracy ![]() hope- trzymam kciuki aby mury pięły się do góry ![]() iza- życzę aby obeszło się bez zmian.... nie bądźcie takie i zdradźcie co polecacie na sflaczałą skórę na brzuchu i rozstępy...coś co mogę stosować przy kp...
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Waderka, jest łączność??? jak Ci tam?
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jakie znacie piosenki z motywem o-o-o (oprócz Mniej niż zero:P)?
Od wczoraj non stop śpiewamy: P: Szczotko szczotko hej szczoteczko o-o-o! A: a-a-a-a-a-a!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48473975]
Od wczoraj non stop śpiewamy: P: Szczotko szczotko hej szczoteczko o-o-o! A: a-a-a-a-a-a!!! [/QUOTE]
|
|
|
|
#3045 |
|
Konto usunięte
|
Ale wkoło jest wesoło. Chyba taka piosenka jest
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koszt prawie 100 zł, wzięłam opcję ze zdjęciem, na papoerze czerpanym, zapachową. Wzór nr CKB8- tą z białymi kwiatami, w skórze. Myślę że to lepsze niż zwykła kartka.
|
|
|
#3047 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory super pamiątka
Nie wyrabiam na zakrętach w pracy. Renia - czekam na ten remont jak na zbawienie, bo będą też 2 nowe Dziewczyny. Oczywiście zanim się wyszkolą to trochę czasu minie, ale później będę miała dużo lżej w pracy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48473975]Dziewczyny, jakie znacie piosenki z motywem o-o-o (oprócz Mniej niż zero:P)?
Od wczoraj non stop śpiewamy: P: Szczotko szczotko hej szczoteczko o-o-o! A: a-a-a-a-a-a!!! ![]() ![]() [/QUOTE]Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja mam dość, on ma mnie bardzo dość... ciągle krzyczy, płacze o wszystko. Jutro TŻ ma urodziny, a Kamil idzie na noc do babci. Uff, pierwszy raz chyba nie będę tęsknić (aż tak bardzo )
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dużo mniej...minimalnie na papierze, ale wkładka czysta więc chyba to jednak braki w progesteronie...
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
stresuję się jutrem
|
|
|
|
#3052 |
|
Konto usunięte
|
Monia trzymam kciuki. O której wizyta?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48478047]monia trzymam kciuki. O której wizyta?
Wysłane z mojego xperia l za pomocą tapatalka [/quote]9.30..... |
|
|
|
#3054 |
|
Konto usunięte
|
To czekamy na wieści!
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniś wszystko bedzie jak trzeba
:-*
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby wam starczyło kaskidobrze, że rano wizyta. nie bedziesz musiała długo siedzieć na szpilkach. Będzie dobrze ![]() zeberko pytałaś co na obwisłą skórę na brzuchu. ja polecam majtki uciskowe lub pas.
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od wczoraj non stop śpiewamy: P: Szczotko szczotko hej szczoteczko o-o-o! A: a-a-a-a-a-a!!! ![]() ![]() [/QUOTE]Spokojnie, musi byc dobrze Zeberko A musicie zabierac Kasie na rehabilitacje? A co do brzucha to kiedys był popobno fajny zel z Eveline chwalony na KWC. Ja nic nie robie, bo i tak wiem, ze tylko cud by mi pomógł. Waderko Trzymamy za Was kciuki Wczoraj zmarł ojciec kolegi z pracy TŻta i idzie jutro na pogrzeb. Kolejny raz muszę przekładać zakupy na kolejny tydzień, zawsze coś się musi wydarzyć. Mam nadzieję, że ostatni raz je przekładam. |
||
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- możesz wstawić jakiś link tego pasa?
fioluś- zobaczymy po pierwszym dniu- czy Tz-et wysiedzi na parkingu pod szpitalem z dwoma córkami i czy one z nim wytrzymająTeoretycznie nie musimy Kasi zabierać ale w praktyce wiąże się to z tym, że znowu musiałaby jechać do Dziadków. Chciałabym aby do listopada była już cały czas przy nas bo Tz-et ma wolne i odrobił się z wszelkimi polowymi pracami. Jak w listopadzie wróci do pracy to Kasia co 3 dni będzie jeździć do moich Rodziców- przynajmniej na początku.... Ten balsam z Eveline fajny (mam go nawet) ale chyba nie wolno go używać przy kp.... monika- będziesz moją pierwszą myślą o poranku, bardzo pozytywną myślą a wiesz, że moja mało mówiąca Kasia nauczyła się u Dziadków mówić "Monika"? ![]() My nie mamy w rodzinie ani wśród znajomych nikogo o tym imieniu... ale powiedziała coś podobnie brzmiącego- Babcia podchwyciła i kazała jej powtarzać. super słodko wymawia to imię.Powiedziałam Kasi, że jak będzie mieć jeszcze jedną siostrzyczkę to będzie Monika ![]() Luna- to się Wam miły wieczór jutro szykuje ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- ciekawe kiedy pojawi się info, że jest już małe wederzątko ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Perse- cały dzień usiłuję przypomnieć sobie jakąś piosenkę z motywem "o-o-o-o" ale nic nie mogę wymyślić... pani- a Ty czasem nie pamiętasz lub nie masz gdzieś zapisanej nazwy specyfiku na pociążowy brzuch o którym kiedyś pisała maksikola? wiem, ze to drogaśne było coś chyba ok 100zł i że się brzuch smarowało a potem folią owijało ![]() chyba powinnam się przestać łudzić, ze mi się brzuch bez ćwiczeń zmieni chociaż trochę
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-10 o 23:47 |
|
|
|
#3059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- kciuki |
|
|
|
|
#3060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Monika, trzymam kciuki!!! i odzywaj się szybko!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
daj mu szansę. a potem... no ja w cuda nie wierzę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

będzie dobrze!
za Małą 
ekino .tv nawet najnowsze są 
zleci . buziaki i czekam !