|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918]Eeeeeeeeeeeeeeeej, co z tymi szyjkami? Do pionu wszystkie!!! [/QUOTE] dokładnie![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918]muszę szukać neuro, który mi go przepisze na NFZ [/QUOTE]jakie terminy orientacyjnie? Cytat:
porodu się nie boję. poród był długi,nic miłego, żadne lekarskie czary mary nie działały, ale cały czas sobie myślałam, że to się musi skończyć. jak najdłuższa żmija - mija ![]() boję się tylko konsekwencji mojej niekompetencji tj. wpływu na dziecko. T. zafundowałam zamartwicę ![]() już pod kołdrą? Cytat:
![]() ![]() ![]() ale że co... nie kumam. CHYBA?!
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
![]() Najukochańszy zabobon mych teściów - "piątek - zły początek" (Jak miałam początkowo mieć laparoskopię w piątek to krzyczeli, żeby się nie zgadzać )Ciekawe, czy wiedzą, że ich syn ożenił się z kobietą urodzoną w piątek
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- znów się rozkleiłam Anną Przybylską pochowano na tym samym cmentarzu, na którym leży mój dziadek... piękne miejsce... a ja wciąż nie mogę pojąć dlaczego
|
|
#3004 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48454013]
Jojla jak nastrój?[/QUOTE] ![]() Chyba nieźle, choróbsku się nie dałam ale zaczynam się stresować poniedziałkowym egzaminem... [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48454979]Agatko dalej walczę z przeziębieniem. A ogólnie ok. Muli mnie od czasu do czasu...[/QUOTE] Zdrówka! a mulenie dobry objaw ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to cieszę się ogromnie, że się uspokoiliście.Cytat:
Obrzydliwy typ! Normalnie brak mi słów na takie zachowanie :mur; i bardzo dobrze! zdrówka dla Torresika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kucyk, może to nie jest złota rada, i mam nadzieję że więcej jego rączki do ust nie weźmie, ale chyba bym wtedy powiedziała po złości, żeby wyjął bo dopiero co mały miał ją całą w kupie i ledwo co przetarłaś, dopiero masz go myć. Ciekawe co by zrobil oby się tylko nie oblizał
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie to mają pomysły
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla M. ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48458291]Kucyk dostałam odpowiedź na maila. Napisał, że oba wyniki są w normie i nie ma powodu, żebym przyjmowała jakieś leki. Mam do niego zaufanie, więc czekam grzecznie do wizyty [/QUOTE]no i dobrze! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918]Byłam u neuro. Mam przepisane leki Cinie i skierowanie na tomografię. Gacie pełne . [/QUOTE]o kurcze - a te tabletki, to co to? niezła teściówka ![]() Cytat:
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
już?! kciukasy
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
długo ma brać? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48458291]Kucyk dostałam odpowiedź na maila. Napisał, że oba wyniki są w normie i nie ma powodu, żebym przyjmowała jakieś leki. Mam do niego zaufanie, więc czekam grzecznie do wizyty ![]() [/QUOTE] super, że ci odpisał [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48458918] Byłam u neuro. Mam przepisane leki Cinie i skierowanie na tomografię. Gacie pełne . Oczywiście muszę wybadać, jak to wszystko idzie w parze z kp.Optymizmem mnie ta wizyta nie napełniła, choć z drugiej strony - skoro tyle lat przeżyłam z tym bólem, to chyba nie będzie aż tak źle, no nie? Jakiś paskud to by mnie już chyba zjadł, nie? ![]() Niestety, ale na razie na TK się nie umawiam, muszę szukać neuro, który mi go przepisze na NFZ (dziś byłam na prywatnej wizycie, a na prywatną tomo już mnie niestety stać nie.).[/QUOTE] u mnie wizyta u neuro prawie od ręki, ale na tomografię czekałam kilka miesięcy. powiedziałam neurologowi, że uderzyłam się w głowę i od razu bez problemu skierowanie na tomografię. Cytat:
Cytat:
będzie dobrze!
|
|
#3011 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za modlitwy, kciuki i dobre myśli - Mała się ładnie wybudziła, ale jest jeszcze na OIOM-ie. Wszyscy mamy nadzieję, że to już koniec szpitalnych udręk
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że nie przełożysz porodu
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Anita oj
ehh. Dużo sił w ramionach życzę ![]() Wadera, dla mnie to jest brak szacunku do Maksia. Biedny nieświadomie czyjeś smrody zlizał ;( Jak powiedziałam o tym TŻ to się ofkors nie odzywał ale widać że było mu głupio.. Jak zwykle prosiłam żeby mu coś powiedział następnym razem. Ale nie, on nic nie powie. Ja mam mówić (powiedział że mogę być nawet wredna i krzyczeć. I nie wpłynie to na relacje między nami... Hmm żeby nie żałował ) Tylko ja nie chcę na nikogo krzyczeć i być wredna. Ale łagodnie i prosząc im nie przemówie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jojla kciuki, kciuki. Na pewno będzie ok. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Wika cieszę sie że maleńka ok. Czekałam na wieści ![]() A teść inne wnuki też lizał i takie tam. Więc raczej nie. Gryzia cieszę się że gin potwierdził że wszystko ok. Czekamy więc na wizytę! |
|||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Pani ja to ci zafunduje ale kopa za takie gadanie! Gdybyś miała na to wpływ to Torres byłby najzdrowszym dzieckiem na świecie. Oby drugi poród byl jak mawiają szybszy i łatwiejszy
![]() Waderka o matko jakie głupoty z tym piątkiem! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-10-10 o 08:00 |
|
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja jej nie dotykam Wikusiu, ostatnio mialam z nia" kontakt" jak bralam dowcipną lutkę, i zapamiętałam ją jaka była. to było ze dwa miechy temu albo więcej. W sklepie na zakupach tak mnie zaczęło rozpierać w środku, miałam taki mega dyskomfort że się przestraszyłam i jak wróciłam do domu to chciałam ją sprawdzić, no i się przestraszyłam faktycznie. Gin potwierdziła że jest miękka ale ma prawo po takim wywiadzie wcześniej mięknąć, ale nie martwić się, bo trzyma ale już nie będę grzebać, o nie!
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już po tym jak się t. obraziła (swoją drogą do tej pory nikt nie wie o co konkretnie, za co, na kogo) postanowiłam, że jeśli J. będzie miał rodzeństwo, będzie tak jak my chcemy, jak ustalimy z tż, nie będę ulegać bo i tak wychodzę na tą złą i utrudniającą wszystko. Kucyk, to są trudne dylematy, jak się zachować, jak zwrócić uwagę, bo niby rodzina, ale ze swoją jednak dużo łatwiej, zwłaszcza jak teściowie są jacy są, ale z drugiej strony nie można dać sobie wejść na głowę bo jak się okazuje w rezultacie wszyscy widzą, że coś nie gra i nikt nie jest zadowolony. |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monika brak słów na teściową. skąd się biorą takie kobiety
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Panika Może i lepiej, że Cię podszyją? Wtedy będziesz mieć pewność, że się donosicie. Teraz też chcesz sn?
Z bólami brzuszka F. różnie bywa, raz lepiej raz gorzej, ale i tak on je dzielnie znosi. Monika Czekamy razem z Tobą na sobotę, będę czekać na dobre wieści. Współczuję teściowej. Kucyku Rozumiem Twoje obawy, sama przechodziłam i przechodzę. A jak Maksio robi postępy w rehabilitacji? Długo będziecie ćwiczyć? Zeberko Jak Kasia reaguje na Tosie? Chce się nią opiekować? Barbie Dzięki za cynk odnośnie rowerka DwaKolory Przypomniało mi się..Odnośnie chrztu. Fajnie jest dostać coś co dziecko będzie miało pamiątkę jakąś biblie czy obrazek. Wiadomo, że kasa i tak się szybko rozpłynie. Waderko Uważaj, żebyś nie zaczęła rodzić w poniedziałek, bo cały tydzień taki- wg mojej T ![]() Dziś S. schował się do psiej budy
|
|
|
|
#3019 | |||
|
Konto usunięte
|
A na mnie się dzisiaj obraziła chyba moja mama. Zadzwoniła i po raz enty się dowiedziałam, że jestem złą matką, bo daję dziecku słoiki, bo nie chce mi się gotować obiadów. Jako remedium na jego niejadkowanie chciała mu za to kupić kaszkę czekoladową, jak odmówiłam, to się pożegnała i wieczorem nie odebrała już mojego telefonu...
Jeszcze dodam, że rano dostałam telefoniczny ochrzan, bo mam za dużo mebli w mieszkaniu i przyznałam się, że się wczoraj Artur walnął o stół (prawda jest taka, że był wieczorem zmęczony i mu głowa poleciała), więc oczywiście znowu źle, bo mam za dużo rzeczy i dziecko nie ma gdzie chodzić. Ale ja już się zwyczajnie do tego przyzwyczaiłam. Zawsze tak było, zawsze byłam krytykowana, piątka minus - czemu nie piątka itd. Tylko dopiero w pewnym momencie życia, najczęściej za późno na podniesienie samooceny, człowiek zaczyna pojmować, że tak naprawdę NIE jest najgorszy. Dlatego ja się będę starała jak najwięcej chwalić Artka... A nie wiem, dziś już olałam sprawę i chyba w sumie przeciągnę ją do przyszłego tygodnia :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() To są tabletki, które blokują atak. Problem może być taki, że jak go zablokują, a przestaną działać, to atak wróci, choć nie powinno tak być. Migrena jest związania z obkurczaniem i rozszerzaniem naczyń krwionośnych w mózgu, nie wiem dokładnie, jak to działa, ale właśnie coś w ten deseń. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja była naprawdę aniołem....
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3021 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
współczuję choroby T. ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48458291]Kucyk dostałam odpowiedź na maila. Napisał, że oba wyniki są w normie i nie ma powodu, żebym przyjmowała jakieś leki. Mam do niego zaufanie, więc czekam grzecznie do wizyty ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]najważniejsze mieć zaufanie do lekarza KUCYKU - doczytałam co zrobił teściu..... brak mi słów, jakby przyszedł następnym razem to bym chyba powiedziała żeby nie dotykał dziecka co za ludzie..... aż się zdenerwowałam tym co zrobił ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
wierze, że donoszę, bo czytałam w necie i z tym szwem i pessarem się w większości przypadków donasza tylko się trochę boję tego szwu i tym się zestresowałam IZA ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
Jola już trzymam kciuki Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-10-10 o 06:43 |
|||||
|
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy taki rozpuszczalny magnez pilyscie w ciazy? Kupilam taki bo mam juz dosyc lykania tabsow, ale w koncu nie wiem czy mozna taki
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin współczuję. Pamiętam moje leżenie
juz wole zapierniczać niż leżeć ![]() Kciuki żeby dalej nie postępowało. Berbie dokładnie tak robię.. Wcześniej mam przygotowane. Tylko że są sytuacje których się nie spodziewam i wtedy nie wiem co powiedzieć żeby wyszło grzecznie lecz dosadnie Perse, tez to robie.... Mówię tż że chodzi o zdrowie jego ukochanego, wyczekanego syna. Że mam wrażenie że zdrowie Maksia liczy się dla niego mniej niż zadowolonenie jego rodziny. Tylko że tż wychował się w tym domu wiec pojęcie higieny ma inne.... Musze mu przypominać np żeby mył ręce zanim np mleko rozrobi... Fiol ćwiczenia ok... Chodź wczoraj ryczałam z bezsilności bo staje na głowie żeby z M ćwiczyć a on czasami nie chce kompletnie współpracować... No i mam wrażenie że momentami się cofa zamiast iść do przodu. Monika... Masz rację. Trzeba wszystko mówić w prost. Bo jak człowiek zagryza zęby to i tak idzie wszystko wyczuć bo atmosfera robi się ciężka. Współczuję Tobie ogromnie.... tez przeszłaś piekiełko... Perse... Matką się nie przejmuj. Sama zadzwoni... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48466372]A na mnie się dzisiaj obraziła chyba moja mama. Zadzwoniła i po raz enty się dowiedziałam, że jestem złą matką, bo daję dziecku słoiki, bo nie chce mi się gotować obiadów. Jako remedium na jego niejadkowanie chciała mu za to kupić kaszkę czekoladową, jak odmówiłam, to się pożegnała i wieczorem nie odebrała już mojego telefonu... [/QUOTE]
nie rozumiem, skoro cię piętnuje za słoiczki to niech sama obiad ugotuje a nie proponuję kupną kaszkę [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48466372]Heh... U nas u niektórych neuro nie ma już miejsc na ten rok, u niektórych można się zapisać na przyszły tydzień. Pytanie, czy warto do nich iść... [/QUOTE] warto jeśli tylko po skierowanie na tomografię. co za różnica kto ci je da? Mlebidakin ty jesteś na zwolnieniu?
|
#3025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma opcji: chcę - nie chcę. za cc nie zapłacę, a mój lekarz za Chiny Ludowe nie zrobi życzeniowej cesarki (bez medycznych wskazań). dawaj fotę chłopaków. S. może być w psiej budzie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48466372]Zadzwoniła i po raz enty się dowiedziałam, że jestem złą matką, bo daję dziecku słoiki, bo nie chce mi się gotować obiadów. (...) rano dostałam telefoniczny ochrzan, bo mam za dużo mebli w mieszkaniu i przyznałam się, że się wczoraj Artur walnął o stół [/QUOTE]tak Perse. Jesteś wybitnie złą matką. Powinna Ci to w ogóle babcia dać na piśmie. Ona jest za to Babcią Roku. też jestem zUa. mój syn jada słoiki, T. wywala się, miewa guzy. obraz wybitnie patologicznego stanu tyle że nie jestem leniwa (sic Cytat:
szew jest o tyle "fajniejszy", że nie sprzyja infekcjom, a zdjęcie zajmuje 3 sekundy i nic się wtedy nie czuje. każdy ma gorszy dzień. mnie się też nie zawsze chce. jak T. nie chciał współpracować, to robilismy króciutkie sesyjki za to częściej.
|
|
|
#3026 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem właśnie, trzeba będzie chyba uda zacisnąć i przeczekać do soboty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48466372] Dlatego ja się będę starała jak najwięcej chwalić Artka... [/QUOTE] ![]() Dziewczyny wyszoruję się i jadę ![]() Jeju teraz zaczynam się bać
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3028 |
|
Konto usunięte
|
Berbi 2 dni się cieszyłam zwolnieniem. Chodziłam po sklepach i na spacery i na ćwiczenia a teraz leże i zastanawiam się co robić żeby czas szybciej leciał.
Waderka to czekamy Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeleżałam wczoraj całe popołudnie pod kołderką. A dziś w pracy znowu się męczę. Przydałoby się kilka dni zwolnienia, ale tyle mam roboty
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

dokładnie!

oby się tylko nie oblizał

. [/QUOTE]

więc trochę już wysiadam.. w sumie ostatnio jakaś płaczliwa się zrobiła.. mam nadzieję że to tylko kolejny "etap" i minie. Oby