Ile dzisiaj zjadłam ? :) II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-23, 22:20   #691
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II

Cytat:
Napisane przez Sathi Pokaż wiadomość
boooże i pomyśleć że kiedyś się aktywnie udzielałam w tym wątku :/
A jak teraz przeglądam to same głodówki rodem z oświęcimia
Dobrze że te czasy już poza mną
amen

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 22:22   #692
Patrycja155
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
BARDZO

i co zmienic?

Patrycja155 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 22:23   #693
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agosek Pokaż wiadomość
co ma oznaczać ten wykrzyknik przy 3 marchewkach??
przecież ten jadłospis to prawie same owoce i warzywa, a gdzie białko!?
nie chodzi o to, ze 3 marchewki to jest za dużo,ale o to, że komuś sie może wydac dziwne jedzenie trzech marchewek tak "na sucho"
może i brakuje białka, ale co ja poradzę, że bardzo lubie wszelkie warzywa i właściwie to mogłabym się zywić tylko nimi, skoro tak mi smakują to czemu mam ich sobie odmawiać (czegoś takiego to jeszcze nie było, zeby warzywa ograniczać)? bo według jakiejś tam diety jest tu mało białka? a poza tym chce jesc to na co mam ochotę
jednego dnia mam ochotę na marchewki i kalarepę, a drugiego na smażone w głębokim tłuszczu ziemniaki z czosnkiem lub pączki..
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 22:24   #694
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Patrycja155 Pokaż wiadomość
i co zmienic?
Poczytać wątki podwieszone, chociażby... niektóre są w moim podpisie...
trochę wątków poprzeglądać...

i błagam - nie zadawać tych samych pytań po raz 1000 - szukać odpowiedzi, bo na większość pytań już była udzelana... i to nie jeden raz.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
nie chodzi o to, ze 3 marchewki to jest za dużo,ale o to, że komuś sie może wydac dziwne jedzenie trzech marchewek tak "na sucho"

może i brakuje białka, ale co ja poradzę, że bardzo lubie wszelkie warzywa i właściwie to mogłabym się zywić tylko nimi, skoro tak mi smakują to czemu mam ich sobie odmawiać (czegoś takiego to jeszcze nie było, zeby warzywa ograniczać)? bo według jakiejś tam diety jest tu mało białka? a poza tym chce jesc to na co mam ochotę

jednego dnia mam ochotę na marchewki i kalarepę, a drugiego na smażone w głębokim tłuszczu ziemniaki z czosnkiem lub pączki..
Jeśli nie oczekujesz, że ktoś poprawi Twój jadłospis, nie chcesz rad - to w jakim celu wklejasz jadłospis?

Nikt nie każe rezygnować z warzyw, wręcz przeciwnie (aczkolwiek marchewki na redukcji średnio polecane), ale... same warzywa - to nie jest dobrze skomponowany posiłek.
Stary 2007-07-23, 22:34   #695
f.kama
Raczkowanie

a ja tam wstałam od razu na obiad ( o 14 wstalam ale szczegol) wiec tak zjadlam dzisiaj 1 talerz rosólu , 3 bulki z serkiem topionym ( nie na raz oczywiscie) , kilka kostek czekolady, jedno ciastko hehe ja tam sie nie odchudzam
Stary 2007-07-23, 22:38   #696
Agosek
Zadomowienie

GG do Agosek Wyślij wiadomość przez MSN do Agosek

Cytat:
nie wg jakiejśtam diety tylko wg zasad żywienia-powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi zarówno węglowodanów, jak i białek czy tłuszczy, witamin, mikro- i makro- elementów
nie chodzi o to żebyś ograniczała warzywa tylko żebyś NIE ograniczała się wyłącznie do nich
Stary 2007-07-23, 22:49   #697
201801220933
Konto usunięte

italiaanka, Agosek
ale kto powiedział ze ja go chcę poprawiać, nie każdemu uśmiecha się poświęcanie połowy dnia na układanie posiłków,liczenie kcal, albo zmuszanie się do jedzenia czegoś bo ma białko, bo jest zdrowe, albo rezygnowanie z czegoś bo nie jest polecane, według mnie to nie jest zdrowe podejście do jedzenia...
może i teoretycznie organizm dostaje to co trzeba, ale też miałabym pewne wątpliwości
a pozatym jeśli chodzi o tą tłuczoną w kołko dietę 10PŻ - nie uważam że jest ona zdrowa, przynajmniej z punktu widzenia chociażby np.piramidy zdrowego żywienia, bo ale nie będe się tu wdawać w konwersację, bo może nie wiem wszystkiego
jak narazie ja zamierzam jeśc to na co mam ochotę
a jadłospisy wklejam ot tak..bo lubięjakoś weszło mi to w nawyk
a tak poza tym czy osoby które nie odżywiają się zgodnie z zasadami komponownia posiłków i innych "pierdołów", bo wolą posłuchać się swojego organizmu są skazane na "wieczne potępienie" w tym wątku?
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 23:05   #698
Agosek
Zadomowienie

"niusia"-ja bym się nie przyczepiła pewnie, gdyby mnie nie przeraziła wizja niewielkiej ilości tego co jesz...
niezdrowe podejście do jedzenia mówisz? hmmm ja zauważam raczej, że niezdrowe podejście do jedzenia to ja miałam... a teraz próbuję jakoś z tym walczyć, m. in. dzięki tym radom italiaanki czy pingwinka przestałam np. utożsamiać jadłospis redukcyjny z maksymalnym ograniczeniem jedzenia, zaczęłam myśleć o tym, że jednak mojemu organizmowi potrzeba co nieco do odpowiedniego funkcjonowania
cały czas się uczę, pewne rzeczy przemóc mi trudno, ale próbuję... nie jestem superrygorystyczna w przestrzeganiu zasad-staram się jedynie wykorzystać je, żeby niejako "zmądrzeć"
Stary 2007-07-24, 02:36   #699
CzarnyElf
Zakorzenienie

Utrzymanie:
sniadanie:wielki grepfrut +jogurt
2 sn-brzoskwinia
lunch-2 kanapki z mortadela z zielonymi oliwkami i sosem z musztardy francuskiej+reszta paczki krakersow(wheat+dried tomato and basil) z wczoraj
obiad:wielka miska salatki z tunczyka+oliwa z oliwek,zielona papryka,czerwona cebula,pieprz ,sol i coctail sos+3 kromki razowego chleba
kolacja-jogurt z muesli.
oprocz tego cherbata chai tea z miodem,4 szklanki wody.

Ja w taki upal nie moge w siebie zmiescic duzo i nie mam ochoty na gotowane/smazone jedzenie.

Moze ktos skomentuje?
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 06:51   #700
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
nie każdemu uśmiecha się poświęcanie połowy dnia na układanie posiłków,liczenie kcal,
no bez przesady. prawidłowo skomponowac sobie 5 posiłków dziennie to góra 10 minut (chodzi o 'plany'). A kalorii nikt Ci nie każe liczyć. Jednak ułożenie zdrowego i pełnowartościowego posiłku to już co innego.

Cytat:
albo zmuszanie się do jedzenia czegoś bo ma białko, bo jest zdrowe, albo rezygnowanie z czegoś bo nie jest polecane, według mnie to nie jest zdrowe podejście do jedzenia...
nawet na redukcji nie rezygnuje się ze wszystkiego, jedynie ogranicza się spożycie tego danego produktu, bo z reguły udaremnia on zrealizowanie swojego celu.

zmuszanie się do jedzenia czegoś co ma białko ? czy chcesz czy nie - biało i tak MUSISZ jeść. Od Ciebie zależy z jakich produktow je dostarczysz. Nikt nie każe na siłe Ci jeść np. twarogu. Ale to nie znaczy że w ogóle masz odstawić produkty bogate w białko. Musisz znaleźć alternatywę.

Cytat:
może i teoretycznie organizm dostaje to co trzeba, ale też miałabym pewne wątpliwości
może ? teoretycznie ?
no proszę Cię.
OK, nie odpowiadają Ci zasady 10 PŻ - nie musisz się do nich stosować. Ale w nich nie ma nic teoretycznego i podlegającego wątpliwości (jeśli chodzi o to czy org. na tych zasadach dostanie 'co trzeba').

Cytat:
a pozatym jeśli chodzi o tą tłuczoną w kołko dietę 10PŻ - nie uważam że jest ona zdrowa, przynajmniej z punktu widzenia chociażby np.piramidy zdrowego żywienia, bo ale nie będe się tu wdawać w konwersację, bo może nie wiem wszystkiego
10 PŻ nie jest jakimś chorym wymysłem niedoświadczonego człowieka, więc ja bym była spokojna o to czy są to zdrowe zasady.
I ano... nie wiesz wszystkiego. Nikt nie wie, ale na szczęscie są ludzie o większej wiedzy na ten temat.

Cytat:
jak narazie ja zamierzam jeśc to na co mam ochotę
nikt Ci nie broni. Byle były to normalne ilości...

Cytat:
a tak poza tym czy osoby które nie odżywiają się zgodnie z zasadami komponownia posiłków i innych "pierdołów", bo wolą posłuchać się swojego organizmu są skazane na "wieczne potępienie" w tym wątku?
słuchać swojego organizmu - czyt. głodzić się lub jeść śladowe ilości jedzenia ?
To ja bym miała gdzieś 'taki organizm' ^^ i zaczęła jeść z głową.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 09:11   #701
anulciak85
Zakorzenienie

Wow ale dyskusja!!!Jak widac kazdy ma swoje zdanie i niektorym nie da sie przegadac...Ale uwazam ze taka wymiana zdan jest w porzadku bo kazdy teraz zastanowi sie jak sam postepuje i przemysli to na swoj sposob...
A ja dzis
Sn. 2 kromki chleba z chuda szyneczka z indyka plus pomidor i ogorek
w plananch:
2sn. jaogobella z musli( musze ja zjesc bo jest do dzis wazna a zpomnialam ze mam ja w lodoce
0. salatka wenecka plus piers z kurczaka gotowana
pw. jeszcze niewiem
kol. serek wiejski i jakies warzywa

Tak wogole macie tak ze jak dana rzecz dlugo ograniczacie podchodzicie do niej potem dosc dziwnie ja mam tak ze slodyczami nie jem juz prawie miesiac a ostatnio ugryzlam kawalek marsa i myslaalm ze zwymiotuje jedzenie z calego dnia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 11:00   #702
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
ja mam tak ze slodyczami nie jem juz prawie miesiac a ostatnio ugryzlam kawalek marsa i myslaalm ze zwymiotuje jedzenie z calego dnia...
Odzwyczaiłaś się od słodyczy, a co z tym idzie - od cukru w tej postaci. To całkiem normalne. Mam to samo, z tym że ja nawet nie potrafię zjeść całego jogurtu słodzonego (np. smakowa jogobella) - bo dla mnie jest zbyt słodki. I nie chodzi teraz o przesadzanie czy jakieś odmawianie sobie - po prostu zbyt długo już lecę 'bez cukru' i tak mój organizm reaguje na tego typu produkty. Ale nie narzekam, bo moją miłością i tak są jogurty naturalne. A słodycze... na co one komu ?
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 11:12   #703
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

"niusia",

Ather ci już bardzo mądrze odpisała, ja tylko dokończę temat piramidy... powiedz mi, gdzie 10PŻ jest niezdrowe (konkrety poproszę )? Przede wszystkim: Wszystko zależy którą piramidę weźmiesz pod uwagę: starą (1992r. podajże), czy nową (2005r ?). Badania idą do przodu i wiele głoszonych wcześniej prawd teraz można do kosza wyrzucić (choćby te o jedzeniu tłuszczów: "nie jest tłuszczów, będziesz tłusty" o właściwościach pozytytnych choćby omega3 chyba nie trzeba pisać).

Wklejam 3 piramidy: starą, nową i Berardiego...

Po drugie: Piramida Berardiego też została uznana przez USDA Jeśli znasz dobrze angielski mogę podrzucić Ci link, gdzie jest więcej na temat tej piramidy (wskazówki, porady, dokładny opis itp.)

Żadna z tych piramid ostatnią nie jest. Jw. badania ciągle są prowadzone, wiemy coraz więcej...

I na koniec: to nie jest mój wymysł z tym 10PŻ, fanatyczką nie jestem. Biorąc pod uwagę tylko Polskie strony: polecane jest na sfd, czy ss... poleca to także Pingwinek, a jak wiemy jest dietetyczką Wystarczy trochę poczytać o Berardim, żeby zobaczyć, że jest to człowiek wykształcony i z doświadczeniem.

ps. uwaga do Twojego jadłospisu - za urozmaicony jadłospis uznaje się ten, który ma choć jedną rzecz z danej grupy. Czy u Ciebie tak jest (nawet wybierając tą starą piramidę)? Nie, więc o czym tutaj dyskutować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 1.gif (29,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 2.gif (26,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3berardi.jpg (54,8 KB, 52 załadowań)
Stary 2007-07-24, 11:35   #704
Agosek
Zadomowienie

italiaanka-mam prośbę-masz gdzieś jakiś spis albo możesz napisać jakie warzywa są polecane na redukcji? Bo nie mam pomysłu jakoś, a póki co moja święta trójca to ogórki, pomidory i brokuły
Stary 2007-07-24, 12:03   #705
dolare
BAN stały

GG do dolare

śn: kromka chleba a'la pelnoziarnisty posmarowana masłem z (polskim!!!!) pasztetem drobiowym (cienko), 2 ciastka a'la markizy, 1/3 batona a'la snikers, 2 Michalki (polskie )
II śn: jablko, 0.5 l coca- coli light
bedzie:
obiad: kromka jak przy śniadaniu, baton a'la snikers
kolacja: jablko

Dostane opiernicz jakich mało wiem o tym bo zasluzylam. jestem w anglii i nie moge strawic tutajszego śmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ieciowego żarcia- sałaty w odcieniach błękitu, chleba tostowego lub a'la tostowy, jogurtow na aspartamie, wedlin, ogorkow i wszystkiego z folii...
nie ma tu wieśniakow, dobrego mleka, twarożków jak ci angole moga to jesc
trudno- bede sie syfsko odzywiac jeszcze 2 tygodnie- wtedy wracam
z tymi weglowodanami typu slodycze... pracuje fizycznie i mi slabo jak nie zjem czegos multi slodkiego...
wrrr- Kocham polskie jedzonko i juz sie nie moge doczekac az spelnie swoje kulinarne marzenia jak tylko wroce
dolare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 12:16   #706
Agosek
Zadomowienie

dolare-najgorsze, że ja mam zawsze w Anglii wrażenie, że to jedzenie jeszcze dodatkowo wzmaga apetyt :/ a dziewczyny już kiedyś pisały, że ten ich biały chleb tostowy to dietetyczne morderstwo
Stary 2007-07-24, 14:02   #707
bjut
Przyczajenie

każdy biały chleb to dietetyczne morderstwo. jeżeli ktoś nie lubi czarnego to polecam graham. lub bułki grahamki. ale trzeba pamiętać, że bułki nie mogą być lekkie, tylko powinny być dość ciężkie, bo te lekkie to ściema, a nie prawydzwe grahamki. to tak na marginesie.
Śniadanie
kawa
troszkę dipa pomidorowego(ok.20 kcal)
3 łyżki serka wiejskiego+3 łyżki dżemu truskawkowego

w planach mam jeszcze gotowany kalafior(100g ma tylko 22kcal, a surowego 100g ma 34kcal, więc różnica jest spora[: ) i jakieś owoce lub ważywa
bjut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 14:12   #708
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bjut Pokaż wiadomość
Śniadanie
kawa

w planach mam jeszcze gotowany kalafior(100g ma tylko 22kcal, a surowego 100g ma 34kcal, więc różnica jest spora[: ) i jakieś owoce lub ważywa
I koniec?
Ja bym na tym nie wyżyła

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 14:31   #709
Agosek
Zadomowienie

Cytat:
każdy biały chleb to dietetyczne morderstwo. jeżeli ktoś nie lubi czarnego to polecam graham. lub bułki grahamki. ale trzeba pamiętać, że bułki nie mogą być lekkie, tylko powinny być dość ciężkie, bo te lekkie to ściema, a nie prawydzwe grahamki. to tak na marginesie.
Śniadanie
kawa

ekhm nie mówisz serio, prawda? powiedz, ze żartujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 14:36   #710
magdalenaa
Zadomowienie

9,30:250ml owsianki, kawałek twarogu

13,00, rogal(musialam zjesc bo bylam b. glodna na miescie..)

15,00 pozniej: bułka ziarnista z twarozkiem(koperek, szczypiorek, przyprawa fit up, troche jogurtu nturalnego), pomidor

17,00 serek wiejski, sałatka warzywna(ogorek, pomidor, oliwa z oliwek, slonecznik, koperek, przyprawa fit up)

i jak prosze o ocene. Dzis nie ma obiadu nie zmieszcze....

Edytowane przez magdalenaa
Czas edycji: 2007-07-24 o 16:09
magdalenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 15:34   #711
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Agosek Pokaż wiadomość
italiaanka-mam prośbę-masz gdzieś jakiś spis albo możesz napisać jakie warzywa są polecane na redukcji? Bo nie mam pomysłu jakoś, a póki co moja święta trójca to ogórki, pomidory i brokuły
Jak już lecimy z Berardim, to także i warzywa:

Na redukcji przede wszystkim zielone, liściacte:
- sałaty / mesclun (mieszanka sałat)
- kapusta pekińska,
- rzepa (turnip greens, czyli chodzi dokładnie o liście)
- szpinak
- rukiew / rzeżucha wodna (watercress to chyba właśnie to )
- brokuły

"Inne":
- ogórek
- cukinia
- kalafior
- cebula
- brukselka
- rzepa
- pomidor
- bakłażan
- kapusta
- karchochy
- szparagi
- seler
- buraczki
- czerwona / zielona papryka
- por
- fasola szparagowa
- grzyby

Ze skrobiowych na liście warzyw są tylko:
- ziemniaki
- kukurydza
- zielony groszek
- lima beans (green) - zabijcie mnie, ale nie nie pamiętam pl odpowiednika

Jest jeszcze lista pomarańczowych oraz różnego rodzaju fasole/groszki.

W sumie 5 grup.

Dla wszystkich zainteresowanych piramidą Berardiego: http://www.mypyramid.gov/
Stary 2007-07-24, 15:39   #712
Agosek
Zadomowienie

italiaanka-dzięki zagłębiam się w lekturę
Stary 2007-07-24, 16:22   #713
bjut
Przyczajenie

nie żartuję, naprawde tyle zjadłam. ale: po kawie nie mam ochoty na nic, więc to normalne. pozatym teraz jest naprawdę ciepło i nie chce mi się jeść.

a teraz zjadłam obiadokolacje(tzn zjadłam przed 17), czyli jajecznica z dwóch jajek(z minimalną ilością masła, tak z 1/4-1/3 łyżeczki do herbaty) i dużo kalafiora gotowanego.
normalnie jem obiad i kolację tylko dziś duuży obiad był.
mam nadzieję, że na dziś to już wszystko. ewentualnie czeka mnie jakiś malutki owoc wieczorem(jak brzoskwinia, nektarynka) lub platerek szynki(gdy zjem jeden platerek wieczorem np. polędwicy czuję się b. naładowana energią

cały dzień bez chleba i bułek!
bjut jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 17:46   #714
Agosek
Zadomowienie

Cytat:
nie żartuję, naprawde tyle zjadłam. ale: po kawie nie mam ochoty na nic, więc to normalne. pozatym teraz jest naprawdę ciepło i nie chce mi się jeść.

a teraz zjadłam obiadokolacje(tzn zjadłam przed 17), czyli jajecznica z dwóch jajek(z minimalną ilością masła, tak z 1/4-1/3 łyżeczki do herbaty) i dużo kalafiora gotowanego.
normalnie jem obiad i kolację tylko dziś duuży obiad był.
mam nadzieję, że na dziś to już wszystko. ewentualnie czeka mnie jakiś malutki owoc wieczorem(jak brzoskwinia, nektarynka) lub platerek szynki(gdy zjem jeden platerek wieczorem np. polędwicy czuję się b. naładowana energią

cały dzień bez chleba i bułek!
Z innego wątku doczytałam, ze jesteś na diecie 1000 kcal, ale nie wiem czy to co napisalaś zbierze Ci się nawet na ten mały limit... to bardziej brzmi jak jadłospis głodówkowy
Skoro po kawie nie masz ochoty na nic, to może wypij ją po sniadaniu, a dzień zacznij od wody albo zielonej herbaty-przecież pierwszy posiłek powinien dostarczać Ci energii... a co to za energia z 3 łyżek twarogu, dżemu i dipu?
No i czemu akurat "malutki" owoc?
Dużo energii po plasterku szynki?... ehhh

edit: policzyłam pi razy oko kalkulatorem kalorii ile mogłaś zjeść (przyjmując że to było całe 200g opakowanie serka wiejskiego, ze zjadłaś 1kg kalafiora, nektarynkę i plasterek szynki-czyli wynik jest mocno zawyżony) wyszło mi jakieś 780kcal
Stary 2007-07-24, 18:55   #715
Blair16
Raczkowanie

śn:
*kiełbaska
*200g Sanoka 0%
*kromka chrupkiej wasy
*Nescafe Frappe z mlekiem 0,5%

ob:
*450g mieszanki China mix z dwoma małymi kawałkami mięsa
*Nescafe Frappe

kol:
*Nescafe Frappe
*2 kromki wasy

zerrrrrooo apetytu
Blair16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 19:03   #716
rzatago
Raczkowanie

GG do rzatago

śniadanie: 3 kanapki z wędliną
obiad: miska rosołu
kolacja: płatki nestle fitness z owocami i mlekiem
rzatago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 20:14   #717
(:Iza:)
Wtajemniczenie

italiaanko - na ktorejs z pierwszych stron podalam moj przykladowy jadlospis, dzieki Twoim uwagom, przez jakis czas stopniowo zwiększalam ilosc kcal i stralam sie dostarczac organizmowi wszystkich potrzebnych skladnikow jednak nadal nie wiem, czy odżywiam sie w miarę dobrze, wiec podam moj dzisiejszy jadlospis

jestem na redukcji

1)polędwica sopocka+pieczywo razowe
2)kalarepka ( wiem, wiem warzywo to nie posilek, ale to byla raczej przekąska )
3)jajecznica na odrobince maselka
4)2 kromki razowego pieczywa + serek topiony
5)fasolka + kurczak
6)serek wiejski

Łącznie wyszlo mi okolo 900 kcal - czy to ciągle za malo?
prosze poradź mi co zmienic
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 20:16   #718
(:Iza:)
Wtajemniczenie

rzatago - specem to ja moze nie jestem ,ale na moje oko to zjadlas za malo. Staraj sie jeść 5 posilkow dziennie co 2-3 godziny i nie jeść mniej niz 800 kcal
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 20:27   #719
Agosek
Zadomowienie

rzatago-oj... za malutko... a z płatków Fitness lepiej zrezygnuj na rzecz czegoś innego-jak już dziewczyny mówiły one są "fitness" tylko z nazwy poza tym płatki+mleko na noc to praktycznie same węglowodany

Iza-z tego ile sama się zdążyłam nauczyć z tego wątku mogę powiedzieć, że strączkowe na redukcji nie za bardzo, poza tym brakuje warzyw i owoców
Stary 2007-07-24, 20:39   #720
anulciak85
Zakorzenienie

u mnie dzis przewalone i opieprz mi sie nalezy ale mialam urwnie glowy i w pracy i w domu przez caly dzien zjadlam 2 kromki chleba z szynka kawe jogobelle z musli ziemniaki kotlet mielony i duszona cukinia!!!Zafarbowlam wlosy na ciemny blond ale wyszlo bardziej karmelowa czekolada ale poprawil mi sie humor i czuje sie bardziej kobieco...ubralam tez nowa koszulke z dekoltem w V i wogole czulam sie piekna...

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości