Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-10, 09:41   #4261
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Moonik, ojj wybacz, mialam odpisac i zapomnialam
wrzuce popoludniu przepis na bloga, bo notka siê ju¿ pisze
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:10   #4262
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Ja siê bojê jutro stan±æ na wagê bo ten tydzieñ móg³by byæ lepszy. Nie by³o tragedii bo trzyma³am siê produktów które mam w rozpisce, gorzej z godzinami posi³ków (ciê¿ko by³o mi trafiæ ¿eby zje¶æ o konkretnej godzinie i zawsze mia³am jakie¶ przesuniêcia w jedn± albo drug± stronê). Do tego jak ju¿ pisa³am (chyba) nie mam tu wagi kuchennej i porcjê s± na oko. Jako¶ tak mniej wody pi³am. Ju¿ chyba lepiej bym siê czu³a jakbym zamiast swoich posi³ków zjad³a kebaba :p i mój grzech numer 1 - nie æwiczê, ci±gle czasu brak. Wczoraj æwiczy³am ca³e 20 (!!!!) minut na orbitreku i wiêcej nie da³am rady. Proszê Was o ¿ebym w koñcu ruszy³a dupkê i zaczê³a æwiczyæ.

Dziêki Melonade za pozwolenie zwazenia siê w sobotê. Jeste¶ nieoceniona
Ja czekam na Twoje jad³ospisy, bo mam zamiar wprowadziæ je w lekko zmienionej formie do siebie planowanie u mnie kuleje, nie wiem czy to z lenistwa, czy mo¿e czego¶ innego, bo co je¶æ to doskonale wiem i du¿o siê o tym naczyta³am, jednak z realizacj± tego ju¿ gorzej

Dotka pamiêtam ¿e kiedy¶ pisa³a¶ ¿e biegasz (marszobiegi?), jak w jesieñ u Ciebie z tym?

Amelca87 witamy

U mnie waga 72,4 kg, czyli praktycznie bez zmian, no ale nie ma siê co dziwiæ niestety

Mi³ego dnia dziewczyny
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:41   #4263
Dotka90
Zakorzenienie

Teraz ju¿ nie biegam
Stary 2014-10-10, 11:18   #4264
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960

U mnie waga 97,5 kg (ale nie by³am w toalecie jeszcze :p)

Jupppi, pol kilo bo pol kilo ale I tak cieszy ))))
Od wtorku jestem z siebie taka dumna ze szok!!!!

Tylko mam straszne k³opoty w domu z siostra, na prawdê nie umiem sobie z ni± poradziæ, serwuje mi takie atrakcje ze nied³ugo na 100% wróci mi nerwica

Edytowane przez MonnieB
Czas edycji: 2014-10-10 o 11:21
MonnieB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:15   #4265
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Dziewczêta, u mnie mizeria...
I na wadze (90,1) i tak w ogóle (mam kryzys, chce mi siê s³odkiego, OB£ÊDNIE!)

Co do pierwszego - ok, jest @, wiêc na brak spadku wagi nic nie poradzê, ale drugi punkt doprowadza mnie do szaleñstwa...!!! Nosi mnie co¶ okropnie...!

Chyba pora najwy¿sza nadrobiæ zaleg³o¶ci w postowaniu, bo do tej pory czasu brakowa³o

Cytat:
kiedy¶ czyta³am, ¿e dieta powinna byæ utrzymana w 80%, nie 100%, bo wtedy opada nam zapa³ ( w koñcu nie mo¿na sobie wszystkiego odmawiaæ).
Podpisujê siê obiema rêcami Pisa³am ju¿ kiedy¶, i nadal to podtrzymujê: nie wierzê, by kto¶ potrafi³ raz na zawsze wyrzec siê wszystkich swoich s³abo¶ci. Prêdzej czy pó¼niej wróci do tego, od czego ucieka, i nadrobi zaleg³o¶ci. Dlatego OGRANICZAÆ - tak, REZYGNOWAÆ - nie

Cytat:
wio¶larz chyba te¿ zalicza siê do æwiczeñ aerobowych, wiêc z tego, co mówi³a moja dietetyczka warto æwiczyæ na nim minimum godzinê na niepe³nych mo¿liwo¶ciach (50-80% maksymalnego pulsu), wtedy spala siê tkankê t³uszczow±. Po 20 minutach spalany jest cukier, a dopiero po 40 minutach tkanka t³uszczowa.
Wio¶larz NIE zalicza siê do æwiczeñ aerobowych, ale æwiczyæ zawsze warto. Rzeczywi¶cie ok 70 - 80% pulsu maksymalnego to idealna warto¶æ dla spalenia t³uszczyku. Co do samego spalania: je¶li cukier po 20 min, a t³uszcz po 40 min, to co spala siê w ci±gu pierwszych 20 min...? Z tego co wiem, spalanie cukru to w³a¶nie pierwszych 20 - 30 min (wg ró¿nych ¼róde³), po 30 t³uszcz. dlatego ju¿ 35 - 40 min wysi³ku pozwala spaliæ tkankê t³uszczow±. Podobno najlepszy i tak jest trening interwa³owy krótki, ze zmian± intensywno¶ci - niestety nie próbowa³am.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
cukier br±zowy to niestety praktycznie to samo, co i bia³y, te¿ o tym d³ugo nie wiedzia³am
Polecam ksylitol, du¿o zdrowszy, mniej kalorii
Albo stevia, ale ta ju¿ jest specyficzna
Ksylitol jest ok, tylko trzeba znaæ wszystkie w³a¶ciwo¶ci. Ja na przyk³ad za nic nie mog³am zrozumieæ, czemu z kibelka wyj¶æ nie mog³am przez ca³y wieczór...???

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Raczej po prostu ró¿ne zbo¿owe p³atki z dodatkami typu rodzynki czy orzechy i ca³o¶æ jest pieczona. Tak¿e jest mnóstwo przepisów na domow±, zdrow± granolê .
W weekend bêdê w³a¶nie robi³a pierwsze podej¶cie do domowego crunchy/granoli. Jak wyjdzie, dam znaæ i wrzucê przepis.
Przy okazji - ma która¶ z was wypróbowany przepis na zkwas chlebowy?

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie. W pi±tek dowiedzia³am siê ¿e sobotê nie jadê. Podopieczna (niedosz³a) mia³a mieæ przeszczep w Niemczech, który nie wyszed³. Wiêc jestem bez pracy z dwoma stówami w portfelu ;/
Przykro mi, ale wiesz, mi ta sprawa od pocz±tku ¶mierdzia³a. Intuicja mi podpowiada, ¿e kto¶ - pewnie samotny - zabawi³ siê Twoim kosztem. Ty mu wype³ni³a¶ czas, (telefony, maile, chat), w zamian zosta³a¶ z niczym.
Czasem tak jest, ¿e ludzie samotni wymy¶laj± przeró¿ne historie, by kogo¶ choæ na chwilê sob± zainteresowaæ. Pewnie psycholog móg³by co¶ wiêcej tu powiedzieæ. Ale ¿yczê powodzenia w poszukiwaniu pracy - g³owa do góry!

Cytat:
Wiesz, ze nie sa dietetyczne, tzn. co konkretnie?
ziemniaki ugotowane z wody, BEZ sosów i mas³a, s± jak najbardziej dietetyczne i mo¿na je je¶æ.
Pyszne i bardzo zdrowe s± ziemniaki gotowane na parze. Nie trzeba soli, i zachowuj± wszystkie sk³adniki od¿ywcze.

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Proponujê na pocz±tek wyznaczyæ pewne zasady:
1. nieodrobiona praca, uwaga czy z³a ocena - zabieram na dwa tygodnie komputer
2. pyskowanie, nie s³uchanie Ciebie - dwa tygodnie bez kolegów
3. z³e nawyki, kolega - zakaz telewizji

Ale przy tym musisz wprowadziæ nagrody;
1. Dobra ocena, odrobiona praca bez Twojej pomocy, odrabianie lekcji bez przypominania - zakup nowego ubrania, gry komputerowej (co¶ atrakcyjnego)
2. sluchanie Ciê, pomaganie w obowi±zkach - wspólny wypad w fajne miejsce
3. zmiana nawyków, ograniczenie wp³ywu kolegi - kasa do rêki
Te¿ jestem za systemem kar i nagród, ale 2 tyg szlabanu za bz czy 1 to za d³ugo. 2 tyg dla nastolatka to wieczno¶æ - ¿eby wzmocniæ motywacjê, koniec kary nie mo¿e byæ tak odleg³y. I kasa za oceny...? O, tu by³abym wyj±tkowo ostro¿na.
Chyba nikt nie ma gotowej recepty na wychowanie dzieci, metod± prób i b³êdów musisz wypróbowaæ na swoim dziecku, co na niego dzia³a.

Cytat:
Napisane przez MonnieB Poka¿ wiadomo¶æ
Ca³y czas jestem singielka, ch³opak przesta³ juz prosiæ o kolejn± szansê, trochê smutno i pusto mi siê zrobi³o, ale wierzê, ¿e jako¶ sie u³o¿y, on zas³uguje na wiêcej mi³o¶ci niz ja niestety mogê mu daæ.
Monnie, czy mi siê wydaje, czy Ty zaczynasz idealizowaæ swojego ex? Pogoni³a¶ go przecie¿ z konkretnego powodu, wiêc to nie on zas³uguje na wiêcej mi³o¶ci, ni¿ Ty mo¿esz mu daæ, tylko Ty zas³ugujesz na lepsze ¿ycie, ni¿ on móg³ Ci zaoferowaæ!
Dziewczyno, g³owa do góry Pó³ ¶wiatu tego kwiatu - mawia³a moja kole¿anka zazwyczaj A depresji nie zaniedbuj, to cholerstwo trzeba wypleniæ. Mo¿e wrócisz do swojego lekarza? Terapeuty? Kogo¶ z tamtej grupy?

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:29   #4266
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

75,9kg:/
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:43   #4267
Ralfioza
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 290

hej
U mnie do tabelki, jak w mordê strzeli³, równe:
76kg

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 16:22   #4268
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie bez zmian 66
ale i tak dobrze, bo w ogóle nie jestem na diecie. Jem wszystko i to ³±cznie ze s³odyczami i ciastami

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------

Sprawdzi³am Twoje BMI

Granice wagowe wed³ug BMI dla podanego wzrostu:
Wyniszczenie: poni¿ej 44.1 kg
Wychudzenie: od 44.4 kg do 51.5 kg
Niedowaga: od 51.8 kg do 57.4 kg
Waga prawid³owa: od 57.7 kg do 73.7 kg
Nadwaga: od 74 kg do 88.5 kg
I stopieñ oty³o¶ci: od 88.8 kg do 103.2 kg
II stopieñ oty³o¶ci: od 103.5 kg do 118 kg
Oty³o¶æ kliniczna: powy¿ej 118.3 kg

te 55 kg - to z³y pomys³

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Tak trzymaj, nie za³amuj siê, takie wpadki s± wrêcz konieczne ¿eby rozbujaæ metabolizm.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Nie ¿artuj sobie, jak jadê do mojego mê¿a do domu rodzinnego - to tam te¿ siê tak gotuje z 1 ma³± ró¿nic±.
Wrzuca siê ca³± paczkê smalcu i w ogóle nie dodaje samej wody, tylko potem odrobinê - tylko tyle by rozbe³taæ pó³ kubka m±ki.
Dziêkuje Ci za te obliczenia No ja teraz mog³abym wa¿yæ nawet te 65 kg..wiem ¿e za ma³o wa¿y³am kiedy¶ ...te 55 kg dobrze siê czu³am ale teraz nie chcê tyle wa¿yæ..
Teraz wa¿ne dla mnie jest ¿eby waga zaczê³a spadaæ a potem powoli do celu

Dzi¶ moje menu:
1. ¦niadanie :Jogurt naturalny , pomarañcza , pokrzywa z imbirem (napar).
2.Sok wyciskany marchew i pomarañcza
3. Makaron pe³noziarnisty z tuñczykiem z wody i szpinakiem
4.Owsianka z jagodami i borówkami na mleku 0.5%
Do tego dwie kawy na mleku o%.
No i dzi¶ 3 dzieñ bez energetyka i s³odyczy...dla mnie to na prawdê du¿y postêp.

Dzi¶ to tyle bêdzie bo teraz mykam na si³ownie .Dzi¶ zumba mix i si³ownia ok 1.5 godziny.
Dziêkuje za Mi³e przyjêcie mnie do Waszego grona

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Waga 80 kg
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 16:33   #4269
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Podobno najlepszy i tak jest trening interwa³owy krótki, ze zmian± intensywno¶ci - niestety nie próbowa³am.
Ja tak biega³am marszobiegi i efekty by³y fajne
Polecam te¿ bardzo HIITy i 30 day shred Jillian

Cytat:
Ksylitol jest ok, tylko trzeba znaæ wszystkie w³a¶ciwo¶ci. Ja na przyk³ad za nic nie mog³am zrozumieæ, czemu z kibelka wyj¶æ nie mog³am przez ca³y wieczór...???
Jak siê za du¿o stosuje, to mo¿e mieæ dzia³anie przeczyszczaj±ce
Ja u¿ywam 1-2 ³y¿eczki dziennie - zale¿y czy pijê 1 czy dwie kawy i nic mi nie jest.

Amelca, strasznie ubogie to Twoje menu, bardzo malutko kalorii
Poza tym owsianka to raczej do posi³ku I lub II, nie popo³udniu.
Posi³ek II (sok), to ¿aden posi³ek

Szamam wla¶nie zupê z soczewicy, pyszna
A w poniedzia³ek zrobiê zupê z zielonego groszku Muszê siê przyzwyczaiæ do jedzenia zup, bo od listopada, bêdê te¿ gotowaæ dla dziadka, a on zupy uwielbia My z mê¿em z kolei zup nie jemy prawie wcale
Stary 2014-10-10, 17:00   #4270
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
Dziewczêta, u mnie mizeria...
I na wadze (90,1) i tak w ogóle (mam kryzys, chce mi siê s³odkiego, OB£ÊDNIE!)

Co do pierwszego - ok, jest @, wiêc na brak spadku wagi nic nie poradzê, ale drugi punkt doprowadza mnie do szaleñstwa...!!! Nosi mnie co¶ okropnie...!

Przykro mi, ale wiesz, mi ta sprawa od pocz±tku ¶mierdzia³a. Intuicja mi podpowiada, ¿e kto¶ - pewnie samotny - zabawi³ siê Twoim kosztem. Ty mu wype³ni³a¶ czas, (telefony, maile, chat), w zamian zosta³a¶ z niczym.
Czasem tak jest, ¿e ludzie samotni wymy¶laj± przeró¿ne historie, by kogo¶ choæ na chwilê sob± zainteresowaæ. Pewnie psycholog móg³by co¶ wiêcej tu powiedzieæ. Ale ¿yczê powodzenia w poszukiwaniu pracy - g³owa do góry!

Pyszne i bardzo zdrowe s± ziemniaki gotowane na parze. Nie trzeba soli, i zachowuj± wszystkie sk³adniki od¿ywcze.

Monnie, czy mi siê wydaje, czy Ty zaczynasz idealizowaæ swojego ex? Pogoni³a¶ go przecie¿ z konkretnego powodu, wiêc to nie on zas³uguje na wiêcej mi³o¶ci, ni¿ Ty mo¿esz mu daæ, tylko Ty zas³ugujesz na lepsze ¿ycie, ni¿ on móg³ Ci zaoferowaæ!
Dziewczyno, g³owa do góry Pó³ ¶wiatu tego kwiatu - mawia³a moja kole¿anka zazwyczaj A depresji nie zaniedbuj, to cholerstwo trzeba wypleniæ. Mo¿e wrócisz do swojego lekarza? Terapeuty? Kogo¶ z tamtej grupy?
Ta dziewczyna nadal pisze do mnie bêd±c na skraju za³amania. To ja zdecydowa³am ¿e nie jadê. Chocia¿ pracy i kasy brak

@Monnie: S³uchaj siê Womenki. Nie wchodzi siê dwa razy do tej samej rzeki. Nie wracaj uwagi na skomplenia. Zajmij siê i swoj± depresj±

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 17:29   #4271
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Melonade, to o jedzeniu by³o do innego posta, nie chcia³o mi siê dwóch cytowaæ
Próbuj siê powoli przekonaæ Ja parê lat temu prawie nic nie jad³am, nawet miêso mielone mi nie odpowiadalo Teraz duuu¿o próbujê, testujê
Nie widzê takiej potrzeby.
To znaczy, nie mam nic przeciwko próbowaniu nowych rzeczy, choæ s± i takie, których próbowaæ nie zamierzam . Natomiast nie widzê sensu w przekonywaniu siê na si³ê do mleka czy jogurtów, które nic dobrego nie wnosz±.
Problemem s± dla mnie jedynie pomys³y na ¶niadania, bo wiêkszo¶æ z tych zdrowych pomys³ów to co¶, czego nie lubiê, poza tym rano nie mam si³y, ochoty i czasu nic wymy¶laæ.
Cytat:
Co do tabletek, mówi³am o zio³owych - ja bra³am Labofarm i Valused. Co do sportu - to zale¿y od cz³owieka, mnie np. spacer/bieganie przed snem bardzo pomaga

Skoro wiesz, ¿e jets du¿y poziom stresu i jest to niezmienne, musisz znale¼æ sposób na odreagowanie. Tutaj dobry jest w³a¶nie sport, bo '¶ci±ga' z cz³owieka negatywne emocje.

Generalnie musisz siê ogarn±æ i wzi±æ za siebie, tak jak sama mówisz. Pewnie przyjdzie w koñcu ten punkt krytyczny U mnie przyszed³, jak zobaczy³am 9 z przodu na wadze. Wprawdzie dos³ownie przez moment, no ale jednak. Przerazi³o mnie to totalnie, ¿e zostanê taka star±, grub± bab± i zaczê³am walczyæ.

Mogê te¿ jutro podaæ wagê? Zapomnia³am siê dzi¶ zwa¿yæ
No niestety to wszystko nie dzia³a tak hop siup i ju¿. Jak kto¶ siê zmaga ze swoj± psychik± to wie, ¿e na to wszystko potrzeba czasu i pozornie proste rzeczy potrafi± byæ niewykonalne.

Jak zd±¿ysz rano, zanim wstawiê ostateczn± wersjê tabelki to tak, ale nie chcê ¿eby z tego teraz powsta³ taki ¶mietnik, ¿e teraz ka¿dy nie mo¿e, zapomni, ta poda w niedzielê, kto¶ we wtorek itd. Na pocz±tku ustali³y¶my pi±tki to i tego siê trzymajmy. W sobotê wstawiam ostateczn± wersjê, jak kto¶ nie zd±¿y to czeka do nastêpnego pi±tku.

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 17:42   #4272
Dotka90
Zakorzenienie

Nie chodzi³o mi o przekonywanie siê do mleka, tylko do rzeczy, które daj± nam korzy¶ci, jak ró¿ne warzywa etc
Co do tabelki - hmm, jesli to problem, to poczekam nastêpny tydzieñ, po prostu zapyta³am, bo w zesz³ym tygodniu du¿o dziewczyn podawa³o w sobotê, w tym te¿ jedna o to prosi³a, wiêc pomy¶la³am, ¿e i ja mogê.

Co do ¶niadañ, to pisa³a¶, ¿e pasuje Ci jaglanka? Jesli tak, to fajnie, bo jaglankê mo¿na je¶æ na miliard sposobów Najlepiej sobie ugotowaæ zapas kaszy np. w poniedzia³ek, a rano tylko dodawaæ do niej owoce/orzechy itp. i blendowaæ lub nie.
Ja np. czêsto przygotowujê sobie ¶niadanie wieczorem, bo lubiê jak rano tylko robiê kawê, ogarniam siê i wychodzê z domu

Je¶li bezsenno¶æ to problem typowo psychiczny, to jasne, ¿e zio³owe tabletki nic nie dadz±, tutaj potrzeba wtedy pomocy specjalisty
Stary 2014-10-10, 18:02   #4273
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Nie chodzi³o mi o przekonywanie siê do mleka, tylko do rzeczy, które daj± nam korzy¶ci, jak ró¿ne warzywa etc
Ale warzywa lubiê . Oczywi¶cie znajdzie siê pewnie kilka, za którymi nie przepadam, ale ogólnie bardzo lubiê .
Cytat:
Co do tabelki - hmm, jesli to problem, to poczekam nastêpny tydzieñ, po prostu zapyta³am, bo w zesz³ym tygodniu du¿o dziewczyn podawa³o w sobotê, w tym te¿ jedna o to prosi³a, wiêc pomy¶la³am, ¿e i ja mogê.
Problem siê tworzy, jak ka¿dy chce zmieniaæ zasady .
Tak jak mówi³am, nie ma problemu, je¶li zd±¿ysz przed tym jak wstawiê ostateczn± wersjê . Zazwyczaj staram siê wrzucaæ j± rano, ale mogê wrzuciæ jutro wieczorem, skoro parê osób ma jakie¶ opó¼nienie.
Podkre¶lam tylko, ¿e nie chcê znowu ba³aganu, bo kto¶ siê ju¿ tu kiedy¶ k³óci³, ¿e wa¿y siê w poniedzia³ki i w poniedzia³ki bêdzie podawaæ wagê, bo tak jest wygodniej. I ta osoba nie da³a siê przekonaæ, ¿e mo¿e siê wa¿yæ w poniedzia³ki i podawaæ w tym samym tygodniu w pi±tek wagê z poniedzia³ku i robiæ tak co tydzieñ, bo koniecznie trzeba by³o zmieniæ zasady pod Ni±. I tworzy³y siê niepotrzebne dyskusje, k³ótnie i niefajna atmosfera.
Dlatego chcê, ¿eby by³o jasno powiedziane - pewnie, ¿e mo¿na zrobiæ czasem dla kogo¶ wyj±tek, ka¿da z nas ma jakie¶ ¿ycie, nie siedzimy 24/7 na wiza¿u . Ale ¿eby siê z tego nie zrobi³a zasada .

Cytat:
Co do ¶niadañ, to pisa³a¶, ¿e pasuje Ci jaglanka? Jesli tak, to fajnie, bo jaglankê mo¿na je¶æ na miliard sposobów Najlepiej sobie ugotowaæ zapas kaszy np. w poniedzia³ek, a rano tylko dodawaæ do niej owoce/orzechy itp. i blendowaæ lub nie.
Ja np. czêsto przygotowujê sobie ¶niadanie wieczorem, bo lubiê jak rano tylko robiê kawê, ogarniam siê i wychodzê z domu
Lubiê kaszê jaglan±, wiêc jaglanki muszê spróbowaæ

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Pierwsza wersja tabelki ju¿ jest.

Mam wra¿enie, ¿e wa¿ê 300kg wiêcej, spó¼nia mi siê @ i chodzê taka napuchniêta jak w 9 miesi±cu ci±¿y .

Stary 2014-10-10, 21:03   #4274
MonnieB
Zakorzenienie

Nie wrócê do swojego exa, wiem ¿e podjê³am dobr± decyzjê, ale serio... nudno mi. Nie jestem zbytnio towarzyska i np. Dzisiaj siedzê w domu caly dzien, nudzê siê i popijam bia³e winko. Nawet je¶æ mi siê nie chce, juz od wtorku tak mam.
Stary 2014-10-10, 21:11   #4275
allaboutthatbass
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Wink Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Wa¿ê 75 cel 55
mam nadzieje ze sie uda ale niemam jad³ospisu chodzê do szko³y wiec niemam kiedy za bardzo je¶æ pomo¿ecie u³o¿yæ jadlospis dodam ze mam 14 lat
allaboutthatbass jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 22:16   #4276
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Cytat:
Napisane przez allaboutthatbass Poka¿ wiadomo¶æ
Wa¿ê 75 cel 55
mam nadzieje ze sie uda ale niemam jad³ospisu chodzê do szko³y wiec niemam kiedy za bardzo je¶æ pomo¿ecie u³o¿yæ jadlospis dodam ze mam 14 lat
A jaki jest Twój wzrost? Masz 14 lat, jeszcze ro¶niesz, radzê Ci siê trzymaæ z daleka od wszelkich diet. Podstaw± dla Ciebie niech bêdzie zdrowe od¿ywianie i aktywno¶æ fizyczna. Kilka zasad zdrowego od¿ywiania (tak w du¿ym skrócie, dziewczyny dopiszcie to o czym nie wspomnia³am): jedz regularnie co 2,5-4h. Powinna¶ zje¶æ 4-6 posi³ków dziennie. Najwa¿niejsze jest porz±dne ¶niadanie - najpó¼niej godzinê po przebudzeniu. Zamieñ wszystko co bia³e na ciemne (makaron, chleb, ry¿), jedz kasze (ró¿ne rodzaje). Duuu¿o warzyw. I du¿o wody. Unikaj g³odówek, s³odkich napojów gazowanych, ogranicz s³odycze. Do szko³y mo¿esz zabieraæ pojemniczki np. z kanapkami z ciemnego pieczywa, mas³em, wedlin± drobiow±, sa³at±, ogórkiem i np jogurt naturalny do picia, albo sa³atkê i kanapkê (pomys³y mo¿esz znale¼æ w naszych jadlospisach). I ruszaj siê (znajd¼ np zumbê na yt i æwicz przed monitorem, id¼ na basen, rower póki pogoda dopisuje). I jeszcze raz proszê - nie stosuj g³odówek (np diety 1000 kcal - to g³odówka. W tym wieku zapotrzebowanie kcal jest wy¿sze bo ci±gle ro¶niesz), nie bierz siê za ¿adne wspania³e diety, nie ³ykaj ¿adnych tabletek na odchudzanie.

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ

Mam wra¿enie, ¿e wa¿ê 300kg wiêcej, spó¼nia mi siê @ i chodzê taka napuchniêta jak w 9 miesi±cu ci±¿y .
Nic dziwnego ¿e czujesz siê napuchniêta, na pewno zebra³a Ci siê woda.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja czekam na Twoje jad³ospisy, bo mam zamiar wprowadziæ je w lekko zmienionej formie do siebie .
od jutra wracam z jadlospisami, korzystaj ile dusza zapragnie

Cytat:
U mnie waga 97,5 kg (ale nie by³am w toalecie jeszcze :p)

Jupppi, pol kilo bo pol kilo ale I tak cieszy ))))
Od wtorku jestem z siebie taka dumna ze szok!!!!

Tylko mam straszne k³opoty w domu z siostra, na prawdê nie umiem sobie z ni± poradziæ, serwuje mi takie atrakcje ze nied³ugo na 100% wróci mi nerwica
Ka¿dy spadek cieszy. Gratulujê i ¿yczê Ci mniej stresu

Cytat:

Podpisujê siê obiema rêcami Pisa³am ju¿ kiedy¶, i nadal to podtrzymujê: nie wierzê, by kto¶ potrafi³ raz na zawsze wyrzec siê wszystkich swoich s³abo¶ci. Prêdzej czy pó¼niej wróci do tego, od czego ucieka, i nadrobi zaleg³o¶ci. Dlatego OGRANICZAÆ - tak, REZYGNOWAÆ - nie

Wio¶larz NIE zalicza siê do æwiczeñ aerobowych, ale æwiczyæ zawsze warto. Rzeczywi¶cie ok 70 - 80% pulsu maksymalnego to idealna warto¶æ dla spalenia t³uszczyku. Co do samego spalania: je¶li cukier po 20 min, a t³uszcz po 40 min, to co spala siê w ci±gu pierwszych 20 min...? Z tego co wiem, spalanie cukru to w³a¶nie pierwszych 20 - 30 min (wg ró¿nych ¼róde³), po 30 t³uszcz. dlatego ju¿ 35 - 40 min wysi³ku pozwala spaliæ tkankê t³uszczow±. Podobno najlepszy i tak jest trening interwa³owy krótki, ze zmian± intensywno¶ci - niestety nie próbowa³am.
dziêki za wyprowadzenie z b³êdu na temat wio¶larza. Tak mi siê wydawa³o ¿e czyta³am ¿e zalicza siê do aerobów. Musze w takim razie doczytaæ

Cytat:
Ja tak biega³am marszobiegi i efekty by³y fajne
Polecam te¿ bardzo HIITy i 30 day shred Jillian

Szamam wla¶nie zupê z soczewicy, pyszna
A w poniedzia³ek zrobiê zupê z zielonego groszku Muszê siê przyzwyczaiæ do jedzenia zup, bo od listopada, bêdê te¿ gotowaæ dla dziadka, a on zupy uwielbia My z mê¿em z kolei zup nie jemy prawie wcale
Mam w³a¶nie zamiar spróbowaæ z Jillian. A co do zupy z groszku - robi³am i mi nie smakowa³a. Za to mój syn przepada.

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-10 o 23:01
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 22:26   #4277
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Hej dziewczyny.
Moja waga bez zmian 96 kg
Jestem po kolejnym zastrzyku kwasu hialuronowego w kolano.Poprawa znikoma, ale za to znika mi z portfela coraz wiêcej pieniêdzy. Zastanawiam siê czy jest sens ratowaæ te kolana... mo¿e ból ju¿ nigdy nie minie....? Chodzê na spacery, trochê je¿d¿ê na rowerze, ale to za ma³o bo waga stoi. Sama ju¿ nie wiem...
Szkoda gadaæ: /

Mi³ego, ciep³ego weekendu Wam ¿yczê
Stary 2014-10-10, 23:05   #4278
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny.
Moja waga bez zmian 96 kg
Jestem po kolejnym zastrzyku kwasu hialuronowego w kolano.Poprawa znikoma, ale za to znika mi z portfela coraz wiêcej pieniêdzy. Zastanawiam siê czy jest sens ratowaæ te kolana... mo¿e ból ju¿ nigdy nie minie....? Chodzê na spacery, trochê je¿d¿ê na rowerze, ale to za ma³o bo waga stoi. Sama ju¿ nie wiem...
Szkoda gadaæ: /

Mi³ego, ciep³ego weekendu Wam ¿yczê
A co Ci siê dzieje z kolanami? Na pewno warto ratowaæ, kolana s± w ¿yciu bardzo przydatne i na pewno za parê ³adnych lat bêdziesz sobie wdziêczna, jak siê teraz porz±dnie zabierzesz za ich naprawê .
Mo¿e trzeba zmieniæ lekarza, skoro efektów nie ma i szukaæ jakiego¶ innego rozwi±zania?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Nie wrócê do swojego exa, wiem ¿e podjê³am dobr± decyzjê, ale serio... nudno mi. Nie jestem zbytnio towarzyska i np. Dzisiaj siedzê w domu caly dzien, nudzê siê i popijam bia³e winko. Nawet je¶æ mi siê nie chce, juz od wtorku tak mam.
Zawsze masz nas ;D, mo¿emy zdalnie piæ winko razem .
A na studiach nie masz kogo¶ fajnego, z kim by¶ mog³a wyj¶æ?? Albo jakich¶ zajêæ dodatkowych?

Ja z kolei jestem bardzo towarzyska, tzn. uwielbiam przebywaæ z lud¼mi, ale odk±d jestem t³usta to mam ochotê siê zamkn±æ w pokoju i nie wychodziæ, tak¿e moje kontakty towarzyskie cierpi± bardzo .

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:

od jutra wracam z jadlospisami, korzystaj ile dusza zapragnie
Czemu od jutra? Czy¿by¶ mia³a jakie¶ grzeszne dni?
Dawaj jad³ospisy i tak .

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez allaboutthatbass Poka¿ wiadomo¶æ
Wa¿ê 75 cel 55
Ile masz wzrostu?
Dobrze Ci ju¿ michalova napisa³a.
Nie jedz s³odyczy, nie jedz fast foodów, nie pij gazowanych napojów, kupnych soków, w zasadzie nie pij nic oprócz wody i herbaty, chyba, ¿e wyciskasz w domu sok.
Jedz normalne obiady, pamiêtaj o ¶niadaniach, do szko³y bierz kanapki i owoce.
Nie stosuj tabletek, nie stosuj g³odówek, bo to przynosi wiêcej szkody ni¿ po¿ytku.
I du¿o siê ruszaj - ¿adnych zwolnieñ z wfu, znajd¼ sport, który lubisz i go uprawiaj, chod¼ na spacery.

Stary 2014-10-10, 23:23   #4279
michalova
Wtajemniczenie

Melonade kochana, od jutra wracam z opisywaniem tu swoich jadlospisów, bo kilka dni mnie w domu nie by³o i ciê¿ko z czasem ¿eby wszystko tu napisaæ. Dzisiaj wieczorem wróci³am i bêdê mia³a na Was wiêcej czasu grzeszne dni by³y ale bez tragedii - trzyma³am siê swoich produktów, ale czasem mi siê godziny przesunê³y albo zapomnia³am o jakim¶ owocu. I napi³am siê ³yka soku z butelki kupnego. A no i nie mia³am ze sob± wagi kuchennej wiêc moje porcje by³y "na oko". Zdecydowanie mniej te¿ pi³am wody za to wypi³am dwie kawy z mlekiem 2%, ka¿da s³odzona jedn± p³ask± ³y¿eczk± cukru. I to wszystkie moje grzechy - wiêcej nie pamiêtam By³am u brata od ¶rody bo mieli awarie samochodu a przez to problem ¿eby m³od± prowadzaæ do przedszkola. Moja bratowa nie jest w stanie zd±¿yæ do pracy autobusem gdyby mia³a córkê zaprowadzaæ i musia³aby wcze¶niej wychodziæ z pracy, ¿eby j± odebraæ na czas. Wiêc mieszka³am tam kilka dni, a dziêki temu ¿e ja gotowa³am to mog³am siê trzymaæ diety.

Urz±dzamy libacjê przez internet? Wchodzê w to :P dawno nie wysz³am zaszaleæ ze znajomymi. Jako¶ ³atwiej mi by³o utrzymywaæ kontakty gdy byli¶my jeszcze w szkole (mimo ¿e ka¿dy w innej). Teraz siê porozje¿d¿alismy, czê¶æ ju¿ ma dzieci wiêc ciê¿ko siê zgadaæ, czê¶æ za granic± i przyje¿d¿aj± raz, góra dwa razy w roku. Oj, têskni mi siê za czasami liceum (nie mogê uwierzyæ ¿e to piszê, przecie¿ jeszcze niedawno marzy³am tylko o tym by skoñczyæ ju¿ szko³ê :P ).

I Melonade - wcale NIE JESTE¦ T£USTA! ! Zapamiêtaj to proszê

Czas edycji: 2014-10-10 o 23:27

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 23:30   #4280
MonnieB
Zakorzenienie

No to super - pijemy na wiza¿u juppi :p
Stary 2014-10-11, 00:32   #4281
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Melonade kochana, od jutra wracam z opisywaniem tu swoich jadlospisów, bo kilka dni mnie w domu nie by³o i ciê¿ko z czasem ¿eby wszystko tu napisaæ. Dzisiaj wieczorem wróci³am i bêdê mia³a na Was wiêcej czasu grzeszne dni by³y ale bez tragedii - trzyma³am siê swoich produktów, ale czasem mi siê godziny przesunê³y albo zapomnia³am o jakim¶ owocu. I napi³am siê ³yka soku z butelki kupnego. A no i nie mia³am ze sob± wagi kuchennej wiêc moje porcje by³y "na oko". Zdecydowanie mniej te¿ pi³am wody za to wypi³am dwie kawy z mlekiem 2%, ka¿da s³odzona jedn± p³ask± ³y¿eczk± cukru. I to wszystkie moje grzechy - wiêcej nie pamiêtam By³am u brata od ¶rody bo mieli awarie samochodu a przez to problem ¿eby m³od± prowadzaæ do przedszkola. Moja bratowa nie jest w stanie zd±¿yæ do pracy autobusem gdyby mia³a córkê zaprowadzaæ i musia³aby wcze¶niej wychodziæ z pracy, ¿eby j± odebraæ na czas. Wiêc mieszka³am tam kilka dni, a dziêki temu ¿e ja gotowa³am to mog³am siê trzymaæ diety.
Rozumiem. I tak ³adnie siê trzymasz w takim razie.
Cytat:
Urz±dzamy libacjê przez internet? Wchodzê w to :P dawno nie wysz³am zaszaleæ ze znajomymi. Jako¶ ³atwiej mi by³o utrzymywaæ kontakty gdy byli¶my jeszcze w szkole (mimo ¿e ka¿dy w innej). Teraz siê porozje¿d¿alismy, czê¶æ ju¿ ma dzieci wiêc ciê¿ko siê zgadaæ, czê¶æ za granic± i przyje¿d¿aj± raz, góra dwa razy w roku. Oj, têskni mi siê za czasami liceum (nie mogê uwierzyæ ¿e to piszê, przecie¿ jeszcze niedawno marzy³am tylko o tym by skoñczyæ ju¿ szko³ê :P ).

I Melonade - wcale NIE JESTE¦ T£USTA! ! Zapamiêtaj to proszê
Mo¿e powinny¶my poczekaæ, a¿ wszystkie osi±gniemy cel, na tak± wiêksz± imprezê .
Ale trochê wina siê mo¿na napiæ .

Oj, jestem, jestem, niestety .

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:
No to super - pijemy na wiza¿u juppi :p
Do czego to dosz³o - odchudzaæ siê maj±, a wiza¿owe imprezy planuj± .

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

1992MaDziuLeK

Stary 2014-10-11, 07:27   #4282
michalova
Wtajemniczenie

Moja dzisiejsza waga : 68,4 kg .
Stary 2014-10-11, 08:14   #4283
MonnieB
Zakorzenienie

A ja stanê³am dzisiaj na wagê juz z rana i równie¿ mam niespodziankê :p 96,5. Ale to poprawia humor 10kg za mn± ale radocha :p
(To nie do tabelki, tak siê chwalê :p)
Stary 2014-10-11, 08:39   #4284
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Hej dziewczyny, no to jestem najlepsza;( z ¿alem zawiadamiam ze moja waga wzros³a o 3 kilo;( z 81 na 84 szlag mnie trafi! zawsze jak wraca T¯ to puszczam pasa , kawki srawki ,mleczko ,smietanka cookies srukies i OOOO.....co za tym idzie od czerwca prawie stoje w miejscu! KONIEC !
Wypowiadam wojnê! do 15grudnia jak nie bêdê wa¿y³a 74kilo to wypisuje sie z w±tku! i prosze mnie wyrzucic MELONADE prosze równie¿ o wpis do tabelki o ile to mozliwe
wagi 84kg
no plus ze jutro T¯ jedzie spowrotem i bedê mog³a siê zabrac za spasione dupsko!
Muszê na sylwestra wygl±dac dobrze bo do cholery idê na bal Hollywood musze wygl±daæ jak gwiazda ekranu nie jak spaslun
z pozdrowieniami.
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-11, 08:39   #4285
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja stanê³am dzisiaj na wagê juz z rana i równie¿ mam niespodziankê :p 96,5. Ale to poprawia humor 10kg za mn± ale radocha :p
Zazdroszczam (ale tak pozytywnie, bez z³o¶liwo¶ci). Jak ja bym chcia³a mieæ za sob± ju¿ 10 kg. ¯yczê Ci dalej piêknych spadków kochana
Stary 2014-10-11, 08:44   #4286
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, no to jestem najlepsza;( z ¿alem zawiadamiam ze moja waga wzros³a o 3 kilo;( z 81 na 84 szlag mnie trafi! zawsze jak wraca T¯ to puszczam pasa , kawki srawki ,mleczko ,smietanka cookies srukies i OOOO.....co za tym idzie od czerwca prawie stoje w miejscu! KONIEC !
Wypowiadam wojnê! do 15grudnia jak nie bêdê wa¿y³a 74kilo to wypisuje sie z w±tku! i prosze mnie wyrzucic MELONADE prosze równie¿ o wpis do tabelki o ile to mozliwe
wagi 84kg
no plus ze jutro T¯ jedzie spowrotem i bedê mog³a siê zabrac za spasione dupsko!
Muszê na sylwestra wygl±dac dobrze bo do cholery idê na bal Hollywood musze wygl±daæ jak gwiazda ekranu nie jak spaslun
z pozdrowieniami.
Kochana i tak dobrze wygl±dasz! Ja Ci zazdroszczê bardzo ¶liczna jeste¶ ale walcz, dla samej siebie!
Cytat:
Zazdroszczam (ale tak pozytywnie, bez z³o¶liwo¶ci). Jak ja bym chcia³a mieæ za sob± ju¿ 10 kg. ¯yczê Ci dalej piêknych spadków kochana
ciê¿ko by³o, oby mi si³ wystarczy³o na kolejne 20, dziêkujê
Stary 2014-10-11, 08:52   #4287
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
suer Moniee
Malinka ty juz chudzina z waga 66kilo

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Kochana i tak dobrze wygl±dasz! Ja Ci zazdroszczê bardzo ¶liczna jeste¶ ale walcz, dla samej siebie!

Dziekujê Monnie, nie wygladam dbrze moj± zmora jest ogromne ko³o ratunkowe ,resztê bym przezy³a ale brzuch bardzo mi przeszkadza , tak bedê walczyc nie poddam siê mimo kilku niepowodzen.
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-11, 08:53   #4288
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj znam to! Za mn± 14-16kg, zale¿nie od wagi, bo strasznie mi siê waha ostatnio. Przede mn± jeszcze 7-15kg* i muszê siê mega zmobilizowaæ, bo przez tê przerwê w diecie, mega sobie odpu¶ci³am.
Z jednej strony siê ciesze, bo juz jestem na pó³metku, albo nawet i dalej, je¶li bym za³o¿y³a, ¿e te 7kg mi wystarczy, a z drugiej jak pomy¶lê, ¿e jeszcze tyyyyyle przede mn±, to a¿ mam zw±tpienie

Poza tym, czasem mam z³e dni i patrz±c w lusto nie widzê ró¿nicy miêdzy teraz, a wag± o te kilkana¶ci kg wy¿sz±. To g³upie, ale to siedzi w³a¶nie w g³owie :/

*waga docelowa zale¿y od tego, w którym momencie bêdê siê dobrze czu³a. Mo¿e to byæ 60kg a mo¿e byæ 69. Raczej sk³aniam siê ku wadze ok. 68-64kg, bo mam do¶æ du¿y biust, szerokie biodra i np. mniej ni¿ 60kg nie mogê wa¿yæ, bo bêdê wygl±daæ na zag³odzon±
Stary 2014-10-11, 09:43   #4289
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Tak trzymaj, nie za³amuj siê, takie wpadki s± wrêcz konieczne ¿eby rozbujaæ metabolizm.
Cytat:
Bella - dont worry, jeste¶my tylko lud¼mi. Wa¿ne ¿eby siê podnosiæ gdy upadamy.
wielkie dziêki dziewczêta za wsparcie! <3
¶pieszê dzisiaj do was z wielkimi i radosnymi wie¶ciami dla mnie !! jest stadek o równy kilogram !!!!!! by³o 103,6 a teraz 102,6
mo¿e to tylko kilogram ale jak popatrzycie w moj± tabelkê to zrozumiecie z czego siê cieszê moja satysfakcja jest jeszcze wiêksza przez to, ¿e osi±gnê³am to zdrowo ! jad³am ¶niadania, jad³am zdrowo, nie g³odzi³am siê <3 chcia³am siê z wami podzieliæ rado¶ci± i zd±¿y³am do tabelki

ja oczywi¶cie jestem za zasad± pi±tkow± ¿eby nie by³o ba³aganu. Nie mam na studenckiej stancji wagi, ale w czwartki wieczorem jadê do domu (pi±tki wolne) i w pi±tek siê wa¿ê. Teraz wyj±tkowo zosta³am ze wzglêdu na ma³± imprezê. Jak mi zmieni± plan to sobie skombinujê wagê na stancjê :P

Cytat:
a mam maszynkê do gotowania na parze na stancji <3 bêdê próbowaæ ale tak bez soli? :O

Cytat:
Monnie!! ogromne gratulacje !!!!! jeste¶ wielka, ¶wietny efekt !!

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
Wypowiadam wojnê! do 15grudnia jak nie bêdê wa¿y³a 74kilo to wypisuje sie z w±tku! i prosze mnie wyrzucic MELONADE
jak Ci siê nie uda tyle schudn±æ to najgorsze co mo¿esz zrobiæ to zostawiæ w±tek gdzie dostaniesz takie wsparcie ¿eby dalej walczyæ :P?

Cytat:
Poza tym, czasem mam z³e dni i patrz±c w lusto nie widzê ró¿nicy miêdzy teraz, a wag± o te kilkana¶ci kg wy¿sz±. To g³upie, ale to siedzi w³a¶nie w g³owie :/
to prawda.... Ja jak schud³am w liceum 16 kilo to nie za bardzo widzia³am po sobie. Ja po prostu s±dzê, ¿e jestem gruba niezale¿nie od tego ile wa¿ê i jak wygl±dam. To siedzi w g³owie, jestem mentalnym grubasem... dlatego w odchudzaniu tak wa¿na jest psychika i mi³o¶æ do siebie. Je¶li odchudzasz siê z nastawieniem, ¿e jeste¶ t³u¶ciochem i musisz schudn±æ bo umrzesz oty³a itp i same negatywne rzeczy, to naprawdê niewiele siê zmieni w my¶leniu o sobie nawet jak siê bêdzie wa¿yæ 60 kilo....

kiedy¶ na TLC lecia³ program "salon sukien ¶lubnych". Lubi³am bardzo to ogl±daæ z siostr±. W jednym odcinku do salonu przysz³a przepiêkna szczup³a dziewczyna. Mówiê wam, wygl±da³a ¶wietnie, mia³a ¶liczn± twarzyczkê... zaczê³a opowiadaæ, ¿e jaki¶ czas temu sporo schud³a, by³y pokazane jej zdjêcia i ró¿nica naprawdê ogromna (to by³o co¶ chyba ko³o 40-50 kg). No i szuka³a sukienki na swój ¶lub, mierzy³a i.... ¿adnej nie kupi³a. Serce mi siê rozrywa³o jak ona sta³a w piêknej bia³ej sukni, wygl±da³a zjawiskowo, jak ¶liczna ksiê¿niczka a sta³a i p³aka³a bo mówi³a, ze nadal czuje siê t³u¶ciochem i siê sobie nie podoba w ¿adnej sukni.
Wysz³a z salonu z pustymi rêkami

Edytowane przez Bella2212
Czas edycji: 2014-10-11 o 09:58
Bella2212 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-11, 09:55   #4290
michalova
Wtajemniczenie

Super, ca³y kilogram w dó³. Gratulujê Tez mia³am wolne pi±tki na studiach. Mo¿e to ta sama uczelnia?
I ja te¿ jestem za pi±tkami, teraz mia³am wyj±tkow± sytuacjê i raczej nie powinna siê powtórzyæ

Dotka, u Ciebie te¿ piêkny spadek. 16 kg - brawo!! Na pewno ró¿nice widaæ, ale ju¿ dobrze nie pamiêtasz siebie z tymi dodatkowymi kilogramami i dlatego masz takie wra¿enie.

Czas edycji: 2014-10-11 o 09:58
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.