Nie mam pomocy ani oparcia w męzu ;( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-11, 12:18   #61
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomocy ani oparcia w męzu ;(

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Jeśli wszystkie osoby, które tutaj najechały na autorkę w swoich związkach robią wszystko dla swego faceta, bo przecież on pracuje, to gratuluję im super partnerskich związków
Bo partnerski związek jest wtedy kiedy facet robi 8 godzin i przychodzi do domu po kolejne obowiązki ? Dziewczyna siedzi tam cały dzień i musi tylko zająć się jednym dzieckiem, powinna zająć się porządkami

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:23   #62
201604181004
Konto usunięte

A co za problem sie zamienic? Ona zasuwa po 10-12 godzin a on siedzi w domu z dzieckiem. Serio to zadne science fiction i jak widze nawet taka dziewczyna zabrala glos w watku. Nie widze problemu, serio...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:23   #63
Nikua5
Raczkowanie

Przeparszam was ze pisze te posty tak chaotycznie tak dziadki sie go musza naprosić fakt pracuje ale do pieca musi byc drewno zeby ciepło bylo i trzeba go narąbać przecież ja tego robic nie bede no chyba ze zaraz mi któras napisze z eto tez powinnam robic??.Moja dziecko ma jedna drzemke ggodzinną i to niezawsze wtedy ja szybko ide cwiczyc po mimo ze nie mam posprzatane do konca .|A uwazam ze mąz pracuje to nei znaczy ze nie musi sam po sobie sprzatac i brudnych gaci wkładać do prania a to chyba nie za wiele

Edytowane przez Nikua5
Czas edycji: 2014-10-11 o 12:24
Nikua5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:25   #64
Arya90
Zakorzenienie

Partnerski związek jest taki, kiedy oboje wykazuje troche zrozumienia dla drugiej osoby.
On pracuje ok. Ale ona też pracuje- gotuje, sprząta i zajmuje się dzieckiem. Każda matka powie, ze to ciężka praca. Jak ktoś tego nie rozumie to już chyba nie da się przetłumaczyć.
A jak to widzisz? On wraca np. o 16 do domu i kładzie się na kanapie, bo nie musi robić nic bo przecież pracuje, a ona mimo, że wstaje pewnie tak samo wcześnie i też nie leży i nie pachnie w tym czasie, to podaje mu obiadek, kapciuszki i potem sprząta po nim, a on z pilotem w ręku leży i pstryka po kanałach? Jeśli masz takie wyobrażenie na temat swojego związku po urodzeniu dziecka to fajnie. My z Tż oboje mamy inne i cieszę się, że trafiłam na takiego faceta, który to rozumie. No, ale ja się dziwię mężowi autorki, a w sumie czemu jemu się dziwię, jak kobiety na wizażu same robią z siebie matkę polkę, co dzieckiem się zajmie, posprząta, upierze, ugotuje i kapcie poda, bo wielmożny pan taki narobiony po 8 godzinach pracy

na dodatek wychodzi buractwo z tego pana, dziadkowie proszą by drewna narąbał to nie narąbie. Ale cóż, pewnie starsi ludzie mają rąbać? Albo autorka? Bo przecież co to dla nich, a książę swoje odpracował

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

drabineczka dziewczyna napisała że on pracuje 8 godzin. czasami 10. nie róbmy zaraz z niego całoetatowego pracoholika :P ja pracuję często po 12 i też czasem pomagam Tż ogarniać dom. Więc bez przesady.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:26   #65
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to widzisz? On wraca np. o 16 do domu i kładzie się na kanapie, bo nie musi robić nic bo przecież pracuje, a ona mimo, że wstaje pewnie tak samo wcześnie i też nie leży i nie pachnie w tym czasie, to podaje mu obiadek, kapciuszki i potem sprząta po nim, a on z pilotem w ręku leży i pstryka po kanałach?
On odpoczywa po tej 16 a ona wcześniej mogła sobie oglądać seriale, bawić się z dzieckiem czy wyjść na odprężający spacer. On takiej możliwości nie miał

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:30   #66
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
On odpoczywa po tej 16 a ona wcześniej mogła sobie oglądać seriale, bawić się z dzieckiem czy wyjść na odprężający spacer. On takiej możliwości nie miał
dzizas, a Ty się urwałaś z poprzedniej epoki? Korwin Ci płaci za pisanie takich rzeczy? Ona nie wymaga od niego drugiego etatu w domu, ale minimalnego zaangażowania w życie rodziny.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:30   #67
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikua5 Pokaż wiadomość
dorabialam sobie kiedys na wakacje w restauracji ale tak typowo to jeszcze nie pracowalam mam 22lata tak sie trafiło ze po szkole to od razu za maz wyszlam
I tutaj leży problem.
Zrobiłaś najgorszą rzecz jaką mogłaś zrobić: wyszłaś za mąż za faceta, którego nie znałaś w momencie życiowym, w którym nie znałaś samej siebie. To była więc loteria, a nie wybór. I wylosowałaś tego pana, a on ciebie. Widać, że też nie skacze z radości.
Czy coś można zrobić? Niewiele i sukcesu nie wróżę. Ale spróbuj chociaż bardziej zaangażować go w opiekę nad dzieckiem i to niekoniecznie od razu, gdy ciebie przy tym nie będzie.

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z drabina. To wynoszenie smieci to jakis kosmos. Laska tydzien siedzi ze smierdzacymi pampersami. Raczki urwalo? Poza tym porazila mnie to "pozwalam mu isc na trening". Generalnie jak zaczelam czytac to wiedzialam ze laska kolo 20stki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zgadzam się.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:31   #68
Arya90
Zakorzenienie

zabawa z dzieckiem ok. oglądać seriale? A kiedy? Jak trzeba przecież ogarnąć dom, zrobić obiad i zająć się dzieckiem.
Zresztą zabawa z dzieckiem, pewnie jest fajna. Ale to nie jest czas dla siebie. Taki tylko dla siebie, żeby wyjść z przyjaciółką itp. On wychodzi na treningi itp., a ona?

Ja tu szanuję zdanie wszystkich, nie mam dzieci, więc może nie mam wyobrażenia na temat. Pracowałam jednak jakiś czas w przedszkolu z dwulatkami i troszkę wiem jakie absorbujące są dzieci same w sobie, a gdzie jeszcze obowiązki domowe. Jednak wydaje mi się, że większość osób które tu nie ma dzieci ma trochę wyidealizowany obraz tego, jak wygląda opieka nad dzieckiem w tym wieku.
Jedyną osobą, z której zdaniem się zgadzam jest tu cava.

6cs
Stary 2014-10-11, 12:32   #69
hypnose22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
No naprawdę bez komentarza...
hypnose22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:35   #70
Nikua5
Raczkowanie

Ale jednak ma rodzine ktorej malo czasu poświeca a godzinka dziennie by go nie zbawiła kazda znas ma inny charakter i inaczej to postrzega a zreszta tez nie jstescie z emna na codzien i do konca nie wiecie jak to wszystko wyglada.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Owszem nie mial możliwosci po 16 nie jestem jakas wyrodna ze go ciągle prosze zeby sprztal gotowal ale kurde jak jzu nie raz pisałam wymagam tylko zebys sprzatal po sobie no obsrany kibel za przeproszeniem czy dal tylko talerz do zlewu albo brudne gacie do prania hallooo czy to tak wiele no i godzinke sie dzieciem zajoł tak zebym ja sie nie musiala w tym czasie sie tym przejmowac i móc sie soba zająć.chyba z ejest bardzo zmecziony to daje mu isc spac i nie raz wcale sie nie zjamuje dzieckiem i go rozumiem ale jak on sie dobrze czuje po robocie aon nie chce godzinke sie dzieckiem zajac...

Edytowane przez Nikua5
Czas edycji: 2014-10-11 o 12:49
Stary 2014-10-11, 12:42   #71
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
zabawa z dzieckiem ok. oglądać seriale? A kiedy? Jak trzeba przecież ogarnąć dom, zrobić obiad i zająć się dzieckiem.
Zresztą zabawa z dzieckiem, pewnie jest fajna. Ale to nie jest czas dla siebie. Taki tylko dla siebie, żeby wyjść z przyjaciółką itp. On wychodzi na treningi itp., a ona?

Ja tu szanuję zdanie wszystkich, nie mam dzieci, więc może nie mam wyobrażenia na temat. Pracowałam jednak jakiś czas w przedszkolu z dwulatkami i troszkę wiem jakie absorbujące są dzieci same w sobie, a gdzie jeszcze obowiązki domowe. Jednak wydaje mi się, że większość osób które tu nie ma dzieci ma trochę wyidealizowany obraz tego, jak wygląda opieka nad dzieckiem w tym wieku.
Jedyną osobą, z której zdaniem się zgadzam jest tu cava.
słabo czytałaś wątek bo kilka mających dzieci się odezwało
Zajmowanie się dzieckiem to nie praca w kopalni, ja miałam czas na wszystko. I mimo, że obowiązki typowo domowe należą tylko do mnie, to tak- jestem w związku partnerskim

Tutaj problemem nie są te brudne gacie czy śmieci. Autorka z tż się chyba kompletnie nie dobrali, a z tż to żaden materiał na tatę i tyle, cała reszta to tylko mały detalik

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A jak wyglądają wasze weekendy? spędzacie czas wolny razem? wychodzicie na rodzinne spacery? czy żyjecie "każdy sobie"?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:44   #72
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Zajmowanie się dzieckiem to nie praca w kopalni, ja miałam czas na wszystko. I mimo, że obowiązki typowo domowe należą tylko do mnie, to tak- jestem w związku partnerskim

Tutaj problemem nie są te brudne gacie czy śmieci. Autorka z tż się chyba kompletnie nie dobrali, a z tż to żaden materiał na tatę i tyle, cała reszta to tylko mały detalik
czytałam wypowiedzi matek. Szczerze nie chce mi się kłócić. Po prostu dzieci są różne. Przy jednym można mieć czas dla siebie, przy innym nie.
Ogólnie nikogo nie zamierzam przekonywać do niczego. Każdy kształtuje swoje życie jak chce, dla każdego widać też partnerstwo w związku oznacza co innego.

Z jednym się zgodzę, mąż autorki to kiepski materiał na męża. źle się stało, że pojawiło się dziecko zanim zdązyliście się lepiej poznać i zanim wyszło, ze on nie wykazuje chęci, by zająć się dzieckiem i w czymś pomóc. Teraz to pozostaje z nim rozmawiać, albo... nie wiem. Trochę beznadziejna sytuacja, bo jak on nie będzie chciał się zaangażować, to w sumie siłą się go do niczego nie przymusi.

6cs
Stary 2014-10-11, 12:46   #73
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Nie pojmuje jak on ci zrobil dziecko skoro sie zabezpieczalas.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:47   #74
Duszaniola
Wtajemniczenie

Co to znaczy, że Ty się zabezpieczałaś, a on Ci dziecko specjalnie zrobił? Bo za diabła tego nie ogarniam.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:52   #75
Nikua5
Raczkowanie

no brałam tabletki anty i on uzywał prezerwatyw a on podziurawilprezenrwatywe i mi tabletki popodmienial
Stary 2014-10-11, 12:52   #76
Karinio
Zakorzenienie

No to,że on pracuje tyle,nieoznacza że ma robić syf i nie wrzucać gaci do pralki,bo to ochydne.Rączki go nie będą boleć,majty mało ważą Ja mam wrażenie,że jeśli zrobił specjalnie dziecko,to chciał przy okazji zrobić z Ciebie służącą.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:56   #77
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam wypowiedzi matek. Szczerze nie chce mi się kłócić. Po prostu dzieci są różne. Przy jednym można mieć czas dla siebie, przy innym nie.
Ogólnie nikogo nie zamierzam przekonywać do niczego. Każdy kształtuje swoje życie jak chce, dla każdego widać też partnerstwo w związku oznacza co innego.

Z jednym się zgodzę, mąż autorki to kiepski materiał na męża. źle się stało, że pojawiło się dziecko zanim zdązyliście się lepiej poznać i zanim wyszło, ze on nie wykazuje chęci, by zająć się dzieckiem i w czymś pomóc. Teraz to pozostaje z nim rozmawiać, albo... nie wiem. Trochę beznadziejna sytuacja, bo jak on nie będzie chciał się zaangażować, to w sumie siłą się go do niczego nie przymusi.
nie rozumiem dlaczego dla Ciebie to ,że kobieta zajmuje się domem od razu nie jest partnerskim podziałem
Partnerski by był jakby tż wracał do domu o 19, ja bym już sobie leżała na kanapie, a on odrabiał połowę domowych obowiązków, które mu zostawiłam? serio?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
no brałam tabletki anty i on uzywał prezerwatyw a on podziurawilprezenrwatywe i mi tabletki popodmienial
w to już nie uwierzę jakim cudem nie zorientowałaś się, że masz inną tabletkę, a opakowanie jest naruszone?

Stary 2014-10-11, 12:58   #78
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
dorabialam sobie kiedys na wakacje w restauracji ale tak typowo to jeszcze nie pracowalam mam 22lata tak sie trafiło ze po szkole to od razu za maz wyszlam
lol. miesiąc harowałaś.
lol 2 - samo się trafiło.

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość
Ja jestem w odwrotnej sytuacji. Ja pracuje i studiuje, a mój siedzi w domu od pół roku na zwolnieniu. Jak przychodzę i widzę, że mam jeszcze robić obiad, zakupy i sprzątać (bo jemu się nie chciało) to mam ochotę mu przyłożyć. Jak mam czas i siły to mu pomogę, ale na litość boską, też chcę odpocząć i się zregenerować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
takiego se faceta wybrałaś

Cytat:
nie dziadki o to prosza męża abu skosił trawe i narabał drewna a przeciez to nasz obowiazek aby to robic!zle to napisałam albo wy nie czytacie ze zrozumieniem
naucz się pisać po polsku, bo trudno zrozumieć twoje wypowiedzi. czytanie ze zrozumieniem nie ma tu nic do rzeczy.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 12:59   #79
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem dlaczego dla Ciebie to ,że kobieta zajmuje się domem od razu nie jest partnerskim podziałem
Partnerski by był jakby tż wracał do domu o 19, ja bym już sobie leżała na kanapie, a on odrabiał połowę domowych obowiązków, które mu zostawiłam? serio?
jezuuu nie umiecie czytać ze zrozumieniem? On nie ma wrócić z pracy i tyrać ze szmatą, a może jeszcze ciasteczka upiec. Ma swoje śmierdzące skarpety i gacie wrzucić do pralki, i umyć kibel szczotką po tym jak zrobi kupę i go ubrudzi. Dosłowniej się już kurcze nie da. A wy ciągle go bronicie. Żadna z was się nie odniosła do tego, że nie chce drewna porąbać, i kto to ma zrobić? Dziadkowie?

Powtarzam jeszcze raz. Partnerski dla mnie to taki, w którym istnieje szacunek partnerów i taki, w którym to oni dzielą się obowiązkami tak by było ok. Jeśli ktoś się dzieli tak jak wy obowiązkami i jest to dla niego ok, to ok, ale sądzę że Twój partner nie rzucał brudami po domu, a Ty nie chodziłaś i po nim tego nie sprzątałaś? Bo to dla mnie już nie jest partnerstwo. I tylko o to mi chodzi.

6cs
Stary 2014-10-11, 13:04   #80
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
jezuuu nie umiecie czytać ze zrozumieniem? On nie ma wrócić z pracy i tyrać ze szmatą, a może jeszcze ciasteczka upiec. Ma swoje śmierdzące skarpety i gacie wrzucić do pralki, i umyć kibel szczotką po tym jak zrobi kupę i go ubrudzi. Dosłowniej się już kurcze nie da. A wy ciągle go bronicie. Żadna z was się nie odniosła do tego, że nie chce drewna porąbać, i kto to ma zrobić? Dziadkowie?

Powtarzam jeszcze raz. Partnerski dla mnie to taki, w którym istnieje szacunek partnerów i taki, w którym to oni dzielą się obowiązkami tak by było ok. Jeśli ktoś się dzieli tak jak wy obowiązkami i jest to dla niego ok, to ok, ale sądzę że Twój partner nie rzucał brudami po domu, a Ty nie chodziłaś i po nim tego nie sprzątałaś? Bo to dla mnie już nie jest partnerstwo. I tylko o to mi chodzi.
ale ja nigdzie misiaczka autorki nie bronię piszę cały czas tylko, że u nich co innego stanowi problem, tam właśnie nie ma ani szacunku, ani wspólnie spędzanego czasu. Kompletne niedobranie

No mój nie rozrzuca nic po domu, a jak wróci to sam się zajmuje dzieckiem, ot tak nie z obowiązku tylko z normalnej ojcowskiej miłości. A tutaj tego nie ma. I to jest problemem.

Nie wiemy jeszcze jak jest w weekendy gdy nie pracuje, ale autorka pomija te pytania

A śmierdzi mi tu trollem, bo autorka w ogóle na pytania nie odpowiada tylko dalej w kółko swoje

Stary 2014-10-11, 13:06   #81
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Nie przeczytałam całego psota, bo się niestety nie da ale do tej części, którą przeczytałam mam tylko jedno pytanie- misio oczywiście nie był wcześniej nigdy taki, że nie pomagał? Nagle się taki stał?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:

a Ty taka głupia jesteś, że nie widzisz, że zamiast małej białej pigułki masz w blistrze witaminę C albo coś? A może on Ci do buzi wpychał inną pigułkę, a Ty biedna na swoje pigułki nie patrzyłaś, bo on Ci je wydzielał? Sorry, w taki idiotyzm nie uwierzę.

Troll radar mi pika.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2014-10-11 o 13:08
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 13:06   #82
Arya90
Zakorzenienie

no to gabisun, się nareszcie zrozumiałyśmy
mi też o to chodzi. a ona pisze, że on nawet godzinę ma problem się zająć dzieckiem. Twój to sam z chęci robił i wtedy super, bo masz czas dla siebie a tak to no katastrofa jakaś jak druga połowa nawet żadnej chęci nie wykazuje.

ja też już się zaczęłam zastanawiać czy to nie troll. :/

6cs
Stary 2014-10-11, 13:08   #83
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
Nie przeczytałam całego psota, bo się niestety nie da ale do tej części, którą przeczytałam mam tylko jedno pytanie- misio oczywiście nie był wcześniej nigdy taki, że nie pomagał? Nagle się taki stał?

tego to akurat autorka nie miała okazji sprawdzić, bo najpierw zaszła w ciążę, a potem szybko był ślub i wspólne mieszkanie

Stary 2014-10-11, 13:11   #84
Nikua5
Raczkowanie

Dokładnie znaliśmy sie rok wszystko sie stało za szybko ale kocham go
Stary 2014-10-11, 13:12   #85
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
No bez jaj, takie rzeczy to tylko na filmach. Serio, nie wyobrażam sobie, jak można podmienić tabletkę anty, tak żeby nie było widać nic po opakowaniu.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 13:12   #86
skazana_na_bluesa
.

Cytat:

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A jak wyglądają wasze weekendy? spędzacie czas wolny razem? wychodzicie na rodzinne spacery? czy żyjecie "każdy sobie"?
cóż, ludzie są różni. moja koleżanka uważa, że nie ma czasu zjeść posiłku przy 2-miesięcznym dziecku gdzie dziecko nie musi być noszone cały czas, można położyć je w łóżeczku na te 20 minut i się sobą samo zajmie. także wiesz, niektórzy nie potrafią zdrowo podejść do macierzyństwa.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 13:13   #87
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Czyli wzięłaś ślub z facetem, którego nie znałaś. Nie miej więc do nikogo pretensji.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 13:13   #88
pffe
BAN stały

Cytat:
a święty mikołaj istnieje. Ty sobie jaja robisz?! Jak mógł Ci tabletki podmienić? One są w blistrach, każde tabletki mają z tyłu nazwę to raz a dwa nawet jak by prezerwatywy dziurawił to nie zauważyłabyś, że przeciekła? Błagam, nie mów, że jesteś tak głupia.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 13:13   #89
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie odpowiadasz na pytanie odnośnie weekendów,jak jest wtedy jeśli chodzi o obowiązki.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 13:16   #90
pffe
BAN stały

Cytat:
No tak, rok znajomości, dziecko, ślub a dopiero zastanawianie się co dalej?
Sama tego dokonałaś, sama faceta sobie wzięłaś takiego. Teraz to Ty możesz mieć pretensje do samej siebie albo kopnąć go w tyłek i wrócić do rodziców i skupić się na wychowaniu dziecka. Bo póki co jesteś mniej dojrzała niż nie jedna 17-latka (a znam jedną, która urodziła pół roku temu dziecko, mając 17 lat i radzi sobie SAMA. Pracuje, wychowuje dziecko (oczywiście z pomocą domu samotnej matki)). Także tak, powtarzaj, że Ty się dopiero uczysz życia a już masz roczne dziecko.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości