![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Chce cie jedynie ostrzec że ogrzewanie na gaz zabija serio... Może lepiej się rozglądać jeszcze na tablicy na przykład... Lepiej wziąć mieszkanie gdzie ogrzewanie jest w czynszu bo jak będziecie musieli płacić ok 1000zl extra to przecież tragedia..
Ja bym się nigdy nie zdecydowała na ogrzewanie gazem pamiętam że raz jak byłam chora tata włączył ogrzewanie żeby było mi ciepło i w jeden dzień poszło 24m sześciennych gazu tyle że to w domu ale Mimo wszystko to myślę że w mieszkaniu tez tanio nie będzie. Ale jeśli jesteście w stanie i wiecie że dacie radę finansowo to jeśli mieszkanie się podoba to zawsze pierwsze trafy są najlepsze. My naszego mieszkania do wynajmu szukaliśmy 5min dosłownie i w ten sam dzień pojechaliśmy zobaczyć od razu się zdecydowaliśmy ale też wydatki są mniejsze ale mimo to marzy mi się mój własny kąt ![]() Ja nic nie czuje dziś mam zdecydowanie dzień gorszy ciągle płaczę i nerwowa jestem. TŻ wypił Trochę piwa z moim tatą i bratem i od 19 śpi w innym pokoju bo chrapię niemiłosiernie i jesten tam wściekła na niego ze tragedia aż se poplakalam w drugim pokoju. Dziś miałam bardzo twardy brzuch bolał mnie jakoś tak dziwnie ale nospa pomogła. Na razie nic nie czuje a szkoda bo juz wyczekuje tego smyrniecia w brzuchu ale nic... ;( Bu mam dziś dola ;( a jutro pewnie będę mieć tak skopany nastrój przez mezusia i aż mnie trzęsie jak o tym pomyśle ;/
#3572 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich wizyt moje Drogie Panie
![]() nie bylo mnie kilka dni, a nie jestem w stanie nadrobic ![]() 15pazdziernika mam wizyte ![]() poki co zalatwiamy wszystkie sprawy zwiazane ze slubem ![]() zostaly nam tylko 2tygodnie ''spokoju'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
No to wygląda na to, że w naszym wątku imię Jaś jest bardzo popularne. U nas też będzie Jaś, bo jest to kompromis pomiędzy mną i mężem i krótkie imię pasuje do dłuższego nazwiska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie... Ja już więcej ślubów nie chce w swoim życiu
![]() ![]()
#3577 |
Raczkowanie
|
Michiru mam ogrzewanie na gaz. Mieszkanie w starym budownictwie, wysokie ściany, mieszkanie własnościowe, ok. 90 m i płacę co 2 m-ce 450 zł przez cały rok. Nie wydaje mi się, że to dużo. Z tym, że mam nowoczesny piec oszczędny Viessmana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Rozeznanie
|
Ostatnio pisałyście o chusteczkach nawilżanych. Trafiłam na fajne porównanie składów, warto zobaczyć które firmy prawie nie używają konserwantów:
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html kilka innych przydatnych analiz: http://www.srokao.pl/2014/04/analiza...la-dzieci.html http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...emolienty.html http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html a tu na dole fajny sposób na domowe chusteczki nawilżane wodą http://www.bliskodziecka.com.pl/prze...mowlat-dzieci/ coś dla nas na teraz, przeciwko rozstępom ![]() http://www.srokao.pl/2011/05/analiza...rodawkowo.html http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazlam fajna stronke na pierwszy post w naszym watku: http://www.polozna.net.pl/szpitale.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Pewnie i tak cos ominelam ale w koncu udalo mi sie was nadrobic a to tylko jeden dzien ![]() ![]() ![]() ostatnio czesto sni mi sie malenstwo.... Nie wiem czy to wina tego ze mysle o nim przed snem, czy mojej paniki a boje sie kazdego dnia.... ktos pisal o omdleniach, ja prawie zemdlalam dwa razy, ale wszystko mam w normie, wiec lekarz tylko kazal mi uwazac, pic duzo wody, i nie glodzic sie, a najlepiej miec cos pod reka w torebce. ![]() Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-10-11 o 21:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
My tez zaczelismy rozwwzac Jasia...po prostu wiele innych imion nam nie pasuje. A myslalam ze popularne u nas jest Aleksander
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3584 |
Wtajemniczenie
|
U mnie mój mąż już wybrał i będzie Kuba, ale najlepszy hit wymyśliła moja teściowa, która stwierdziła że ma być Kazimierz ( po dziadku męża), ja jej na to że na pewno nikt nie będzie okaleczał mojego syna, a ona że chociaż żeby było na drugie bo u niej w rodzinie jest tradycja że muszą być dwa imiona, ale ja się na to na pewno nie zgodzę i ona powinna już o tym wiedzieć bo taka sama była sytuacja jak się urodziła Martynka, teściowa była wręcz oburzona że nie ma drugiego imienia i kazała mężowi jechać zmienić ale ja się sprzeciwiłam chyba wtedy pierwszy raz i moja córka nie ma drugiego imienia w akcie urodzenia. A swoją drogą to Kuba będzie po pradziadku mojego męża więc powinna być zadowolona ale ona zawsze musi wtrącić swoje trzy gorsze. Dobrze że dzisiaj jedziemy na zakupy i nie będziemy musieli jechać do niej na kawkę, ale znowu będzie miała powód do obrażenia się, po prostu ręce opadają
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Za tydzień chcemy jechać z moimi rodzicami do Oświęcimia (nigdy nie byłam) i Częstochowy pozwiedzać trochę i dziś już mi teściowa z rana humor popsuła, bo zadzwoniła nas wyzwać, że to idiotyczny pomysł. A ja jej na to: innym się może nie podobać, ale to nasza sprawa i chyba się obraziła, bo skończyła rozmowę ![]() Cytat:
My wczoraj byliśmy na urodzinach u mojego szwagra. Faceci potem oglądali mecz i były takie emocje! No w sumie się nie dziwię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3586 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek! Witam się niedzielnie
![]() Ja też kilka razy miałam takie stany, że myślałam, że zemdleję i musiałam coś zjeść od razu i było już lepiej. A z jazdą jakimkolwiek środkiem lokomocji miałam od samego początku ciąży. Teraz już przeszło. W kwesti igraszek to miałam przeciwskazania na początku a jak już ich nie było to mąż przewertował wszystkie gazetki "mamo to ja" w poczekalni u gina żeby znaleźć to, co go interesowało w tej kwestii hehe i nie ma problemu. Ale się wczoraj wybawiłam i wytańczyłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Edith Małej na bank smakowały wszystkie te pyszności i dla tego tak szalała w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas moj synek ma na drugie imie po moim tacie Jozef, a drugi dostanke po tacie TZ i samym TZ- Henryk ( tata TZ ma tak na drugie). No ale z pierwszym mamy problem. Podoba mi sie Jas ale mega popularne. W tym samym gronie jest z reszta Filip, Jakub, Franciszek i Aleksander....i kilka innych wiec troche mi to odpada. Czytam tez bez sensu opisy imion i przez to zniechecam sie do jakiejs kolejnej grupy imion. No i jeszcze TZ sie nie wszystkie podobaja ktore mi sie podobaja...ech...no przerabane, ale w koncu sie zdecysujemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
My dla dziewczynki mamy już wybrane imię Oliwka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() wczoraj okazało się, ze moja sis przyjeżdża do rodziców, to zebrałam się z Tż'etem i pojechaliśmy również. Fajnie tak rodzinnie posiedzieć ![]() Ja ostatnio z zasypianiem mam problem.... ![]() ![]() Dodam, że trzymam wagę ![]() ![]() ![]() a co do ruchów bobika ![]() ![]() ![]() Dziś na obiadek KAPUSTA CZERWONA!!!!! mmmmm ![]() ![]() Potem spacerek z psem ![]() Cytat:
![]() Niech się dobrze nosi ![]() * odnośnie kozaków, to ja w tym roku, chyba sobie odpuszczę ich zakup . zawsze nosiłam wysokie muszkieterki. a teraz z racji, ze mogą mi się nogi powiększyć, puchnąć, poszukam, jakiś botków sznurowanych ![]() Cytat:
![]() Radek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3590 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musimy wszystkie wierzyć, że w marcu przytulimy zdrowe Maluszki ![]() Aha- a co do zawrotów głowy- sprawdźcie poziom żelaza! Ja w zeszłym listopadzie też miałam zawroty, mroczki, nie dałam rady stać na nogach, aż w dniu urodzin męża, wracając z łazienki zemdlałam, uderzyłam głową w stół i złamałam nos... Okazało się, że wynik mojego żelaza to był 18 (norma 60-150). Także koniecznie to sprawdźcie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Raczkowanie
|
Zamowiłam własnie rozek
![]() Jaki śliczny ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- kurczę, nie umiem pisać na tym forum... jak chce coś zacytować to wcale nie wygląda to jak cytat... e tam... trochę techniki i się człowiek gubi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale przeciez nic moim zdaniem sie nie stało,ze chlopak wypił sobie z twoim tata i9 bratem-moj Tz co weekend w piatek idzie z moim bratem do ogrodka na 2-3piwka. Powinnas uspokoic sie,szczerze. Wiesz,ze nerwy na prawde bardzo zle na dziecko wpłwają? Przytocze Wam pewna historie co do nerwów w ciazy co sie zdarzyła dokładnie 2 tyg temu. Moja przyjaciołka się w 34tyg3dniu zdenerwowała na Tz bo poszedł na piwo do kolegii. I co> Nerwami wwołała porod- dziecko sie urodziło w 35tyg bardzo slabe, gdy dostała je na rece dziecko...przestało oddychac, prowadzili reanimacje. Wiec to nie mit ,ze nrewy szkodza a na prawde czasem lepiej sobie wziasc kapiel niz sie denerwować i na prawde moc bardzo zaszkodzić dziecku. Nie mowie to by zastraszyć ale ostrzec.Bo można na prawde dziecku bardzo zaszkodzić jak widac-moja przyjaciolka nerwami prawie dziecka zycie przepłaciła... Ja bylam na zakupkach mase rzecz kupiłam do domu,posciel, patelnie itp ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale ja Wam zazdroszczę, że czujecie już ruchy... Ja kończę 18 tydzień i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam dzis w ikei, kupilam sciereczki kuchenne i storczyka pieknego, apoza tym rozgladalismy sie za meblami, i naroznikiem bo w tym tygodniu musimy cos znalesc ![]() Milych plotek!!! ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() jest ikonka cytuj i na nia klikasz jesli chcesz zacytowac dana osobe. i otwiera sie okienko i w nim piszesz pod tym co cytujesz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny w niedzielne popołudnie
![]() Cały niemal ranek spędziłam na internetowym poszukiwaniu ubranek ciążowch, niestety w dalszym ciągu bezowocnym ![]() ![]() Powiem Wam też, że coraz częściej mnie wysypuje na twarzy, wcześniej moja cera nie była może idealna, ale na takie wysypy raczej nie narzekałam... Słyszałam, że problemy z cera w ciąży mogą zwiastować dziewczynkę, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć... A jakie Wy macie podejście do takich przesądów? Wierzycie, czy raczej traktujecie je z przmrużeniem oka? Dodatkowo wypadają mi włosy, bardziej niż przed ciążą, ale w mojej diecie witamin nie powinno brakować, codziennie zajadam się owocami i warzywami no i przyjmuję suplementy... Spytałam położnej, czy mogę stosować wcierkę na bazie alkoholu, to wiecie jaką dostałam odpowiedź? Że muszę zapytać FRYZJERKI... ![]()
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no, a my mamy kolejne zakupy zrobione w związku z dzieckiem ![]() ![]() ![]() ![]() ha i na dniach przeprowadzamy się ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-10-12 o 16:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
My coraz bardziej stajemy przy imieniu dla chlopca Theo. od polskiego teodor, a w znaczenie imion dzis zagladnelismy z Tz to.... dar boga .
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
dzięki, dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.