|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Dziewczyny mam prośbę możecie wstawić swoje listy zakupów dla maluszka i swoje. Bo chce porównać ze swoją i zobaczyć czy wszystko mam.
Z góry dziękuję
|
#722 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jejku to musi być wspaniałe uczucie trzymać już Maluszka na rękach aż się wzruszyłam to tz się wcale nie dziwię. Oby CRP spadło i wypuścili Was niedługo Cytat:
![]() no nie wierzę przecież karton jest taki poręczny ![]() Kurcze mała tak mi się dzisiaj wypycha jakby chciała bokiem sama wyjść, aż mnie cały brzuch na dole boli. Trzymam kciuki za wizyty trochę dzisiaj nas jest PS. pozabijam za te zapiekanki jejku ale mnie gastroo niezdrowe złapało a ja przecież nic nie mogę i tak siedzę i sama sobie mówię już niedługo i zjesz |
|||||||||
|
|
|
#723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio są dziewczyny, któym tatuaże brzydko wyłażą spod sukni slubnej. a u Ciebie - rewelacja! Cytat:
i ja też staram się pozytywnie nastawiać na datę 1.11 - bo jak znam moje życiowe szczęście to właśnie wtedy urodzę ![]() z malwiśką całą ciążę powtarzałam sobie "byle nie 26 kwietnia, byle nie 26 kwietnia" - i kiedy urodziłam? ;> no ofkors, że 26 kwietnia... Cytat:
wiesz co, ja w pierwszej ciąży się nie upominałam, nic nie mówiłam i jak Ty cierpiałam w milczeniu. teraz stwierdziłam że nie ma bata i koniec z tym. może nie upominam sie nachalnie, ale staram się zaqwsze w komunikacji miejskiej komuś brzuchem w nos tryknąć, powzdychać trochę jak babcie torebkowe, żeby mnie ktoś zauważył, w kolejkach w sklepie jeśli jest więcej niz kilka osób to mówię "przepraszam jestem w ciaży czy mogliby mnie państwo przepuścić" - choć nie wszędzie, w biedronce nie mam odwagi w przychodni jak bywałam nie w mojej i była kolejka to zawsze pytałam "która pani W CIAŻY jest ostatnia" - i zdarzyło mi się że wtedy dopiero laski cieżarne w kolejce odważały się wejść bez kolejki - tak jak nakazuje tabliczka na drzwiach. ludzie często chcą mnie zabić wzrokiem ale to zlewam. dlaczego? bo ja zawsze ustępuję. emerytom potrzebującym, ciężaqrnym, pomagam targać wózki po schodach, udzielam informacji o autobusach niewidomym. i sorry - ale uważam że zwyczajnie jeśli jz jestem w ciąży ten raz czy drugi w życiu, to mi się to należy. tym razem to nie ja muszę ustępować, tylko mnie się powinno. natomiast w komunikacji miesjkiej mam jeszcze jedno spostrzeżenbie, które mnie mocno wkurza. a jeżdżę metrem / autobusami / tramwajami średnio 3x w tygodniu bo nadal trochę pracuję, także mam doświadczenie. otóż, ludzie mają jakiś dziwny syndrom "wpier*olę się przed ciężarną, bo jej i tak ktoś ustąpi". czyli - podjężdża tramwaj / autobus / metro, wzglęnie niepełne, jest trochę miejsc siedzących. ja mam "radar na drzwi" i zawsze czekam w tym miejscu miej więcej, w którym znajdą się drzwi pojazdu więc jestem na dobrej pozycji. a tu suprajz! drzwi się otwierają i nagle HOP! 7 osób mnie przepycha żeby się wbić przede mną. i wyścig do wolnych miejsc. "bo ciężarnej i tak ktoś ustąpi, a ja se skorzystam". ja zawsze potem staję tuż obok jednej z takich osób; w 90% przyoadków osoba która siedzi obok (i siedziałą tam wczesniej) podrywa się i mi miejsca ustępuje - a wtedy ta osoba, która się przede mnie wepchała mówi takim teatralnym głosem "ojeeeeej nie zauważyłam pani!!!" ale na to jeszze chyba jestem zbyt mało odważna. moze w trzeciej ciaży, keidys
|
|||
|
|
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że już w domku i cieszę się z Twojego "urlopu"
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coz za wspanialomyslnosc ![]() Eeeh mozna by ksiazke napisac z takimi sytuacjami..tyle ich jest
|
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Szybka dobrze, że się nie męczysz już pewnie ulga niesamowita.
Ty pozamykana i Ci mówią, że przenosisz, a na "pootwierana" i nic się nie dzieje. Wogóle to od dzisiaj do środy w biedronce rabat -20% na wszystkie cukierki, więc pewnie na krówki też. Jak ktoś jeszcze nie ma to niech uderza po zapas , ale niech nie liczy, że go ktoś w kolejce do kasy przepuści Idę do klubu wam fotkę wstawić, w końcu się ogarnęłam, zrobiłam kawkę, może się rozruszam.
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybka, fajnie, że ci lepiej, i twojej dupce też
![]() Futbolowa, ja często kotlety mielone robie, tylko takie mniejsze i na zimno podaję, sałatkę z korczakiem, wędzonym (można w biedrze pierś kupić) albo zwykła pierś usmażona, ryż, por/szczypiorek, papryka, kukurydza i trochę majonezu. Przyszło moje Gemini Poprasowałam nasze ubrania, trochę dla małej, jeszcze teraz pieluchy przeprasuję, a reszta jutro. Muszę Bożenę odchwaszczyć przed wizytą
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Ja postalam moze z godzine z zelazkiem i....musialam sie polozyc heh zmeczylam sie |
||
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Gonia a jak tam samopoczucie przed zdjęciem pessara? Mam nadzieje, że jednak mąż z Tobą pojedzie? Na którą jedziesz?
Indra mnie tez czeka bożena na czwartek. Jutro rano idę na badania to jak wrócę to może od razu się nią zajmę. Nie będzie nikogo w domu to będę mogła się odpowiednio nią zająć
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
tylko szpital i apteka
|
#732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś tyle czasu przyzwyczaiłam się do niego :P mała ostatnio upodobała sobie kopanie w niego albo rączkami gmera i pewnie też będzie tęsknić za swoją "pierwszą zabawką" Pojedzie a wizytę mam na 17:45 więc jeszcze trochę czasu na oswajanie się mam ![]() Ja sie dzisiaj zajełam ogarnianiem i nogami itp i kurde powiem Wam, że przebiegłam chyba maraton i co jestem bardziej teraz upocona po prysznicu niż przed. Wskoczę się opłukać o 16 jak już odsapnę |
|
|
|
|
#733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w nocy się nie przykrywam wcale bo jestem cała mokra, najchętniej spałabym nago albo w ogóle skórę zdjęla... Cytat:
wow! ale wynik Cytat:
Cytat:
![]() Ja próbuję chalupę ogarnąć ale co chwilę muszę robić przerwę, bo wszystko boli i się tak męczę...przy zlewie to myślałam, że wykituję, w takim tempie to cały dzień mi to zajmie a na obiad nic nie zrobiłam,,,eh idę odkurzać... |
||||
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej wiecej rozumiem . Aczkolwiek nigdy nie pekala mi prezerwatywa w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Lepiej czasem od razu jechac niz sie meczyc |
||
|
|
|
#735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupisz go w sklepie rehabilitacyjnym, kupisz na allegro: http://allegro.pl/pas-happy-mommy-ci...687448203.html ja od 6 miesiaca nosiłam sporadycznie, przy większym wysiłku, od jakichś 2 tygodni nie wychodzę bez niego z domu, stał się najlepszym przyjacielem obok poduchy do spania ![]() dzięki niemu nadal mogę chodzić, bo biodro i krzyż mnie bolały już ostro. Cytat:
Cytat:
tam gdzie chodzę są osobno - poradnia ogólna, poradnia dla dzieci zdrowych, chorych i poradnia ginekologiczna. ta ginekologiczna to taki w sumie niewielki korytarz, 6 gabinetów na oko. oprócz ginekologów przyjmuje też tam w gabinecie od usg ortopeda dziecięcy - to jest gabinet obok gabinetu mojego gina. wyszłam sobie z gabinetu położnych i lezę pod "mój" gabinet. po lewej stronie drzwi - dwa krzesełka, po prawej - trzy, naprzeciwko - przewijak. podchodzę. tam gdzie trzy krzesełka - siedzą dwie babki, na oko absolutnie nie w ciąży, wiek nie ten, brzuchów brak z jedną z nich facet. siedzą i NIC. po drugiej stronie drzwi - babeczka z niemowlakiem i chyba matką. tylko one NIE SIEDZĄ. na tych dwóch krzesłach rozwaliły sobie kurtkę, płaszcz, torbę do wózka, własne torebki. a same stoją na środku korytarza i paplają. ja mam brzuch dorodny mocno, wiecie stanełam sobie przy tym przewijaku, oparłam się i patrzę. to na jedną, to na drugą stronę. NIC. ani chłop, ani te babki które okupują krzesła ciuchami (a w korytarzu stoją SZAFY w których należy zostawiać wierzchnie okrycia - no sorry!). stoję i wzdycham cicho babeczka z niemowlakiem stwierdziła ze zdejmie dziecku sweter i jesszcze mie obciapała wzrokiem niesmacznym, że ja stoję przy tym przewijaku, no jakim prawem??? ale nie drgnęłam. fart chciał ze do faceta ktoś zadzwonił więc wybiegł na zewnątrz prowadzić telefoniczną konwersację. podsiadłam go oczywiście wiecie jaką miał minę, jak wrócił? ;> powiem tak, zadowolony nie był co jak co, ale jak stoi baba z wielkim baniakiem w przychodni ginekologicznej bo na jednym krześle rozwalił dup*sko chłop, a na drugim baby ułożyły wystawę płaszczów i torebek.... to się odechciewa ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Ja do szpitala mam taką ale pewnie co szpital to inny zwyczaj mój tego wymaga:
dokumenty(karta ciazy, dowod osobisty, gbs, grupa krwi oryginały) bawełniana koszulka do porodu 2szt koszulek do spania recznik szlafrok, skarpetki, kapcie i kapcie do kapieli woda mineralna 0.7 z dziubkiem czarna gorzka czekolada glukometr - to z racji cukrzycy ciazowej majtki jednorazowe, wielorazowe podkłady poporodowe płyn do higieny intymnej i reszta kosmetykow, szampon, do mycia ciała etc co uzywasz przepakowałam w te małe pojemniczki z rossmana sztucce, kubek maszynka do golenia enema Dla męza bo porod rodzinny fartuch ochronny, kanapki Dla dzidziusia pampersy chusteczki nawilzane 3 tetrowe pieluchy, recznik zestaw ubranek minimum 5szt body/pajacykow, body/spiochow/kaftanikow co kto woli a z apteki poszukam listy i Ci wysle prywatna wiadomoscia |
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z listą nie pomogę, bo ja żadnej nie mam.
Oskarek 24.10.2014 Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-13 o 13:08 |
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
My Sweet Little Precious - piękna. A ta pościel w ptaszki - cudo
Słoneczko - poleciłabym leginsy z H&M, ale kosztują minimum 39 zł. No ale świetnie się noszą, nie przecierają, nie prześwitują. Cytat:
Ja robiłam kilkakrotnie z kuchni Lidla: http://kuchnialidla.pl/product/Torti...em-i-guacamole http://kuchnialidla.pl/product/prost...-i-pieczarkami Heh, wreszcie skontaktowałam się z porodówką, w której chcę rodzić. Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-10-13 o 13:09 |
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
i do mnie przyszło gemini jakąś godzinę temu., łomatko ile tego jest!!!
![]() Cytat:
haha no mnie też nie ale w czasach późnopodstawówkowych testowałśmy wytrzymałość prezerwatyw na wodę z koleżankami, nalewałyśmy do nich wody w wannie i czekałyśmy kiedy pękną |
|
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Nie chciałam inwestować w te legginsy, bo kto wie co się stanie z moi tyłkiem po porodzie
![]() Już się nie mogę doczekać, aż dziewczyny wrócą z wizyt i zaczną się sypać kilogramy maluszków, rozwarcia itp.
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam z lidla zabezpieczyłam się jak były i kupiłam wtedy 3 pary i tak mi służą przez całą ciążę, jedne sa juz poprzecierane od prania i chodzenia to jako domowe służą a 2 pozostałe na zmiane na moje nieliczne wyjścia.
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana ja zawsze na imprezy/posiadówki/grile mam niezawodny sposób.... coś co szybciuto znika, a jak "zaszaleję" to zawsze robi furorę wśród facetów... zwłaszcza pijacych ![]() deska rozmaitości... tj. ładnie ułożonych kilka rodzajów wędlin dobrej jakości kabanosy ogórasy/korniszony na zagryskę ze trzy rodzaje serka (w tym pleśniak) ostre papryczki faszerowane fetą jak mam to grzybki i smalec pomidorki z mozarellą czasem zrobię kurczaka al'a nugetsy wszystko dekoruję koktajlowymi pomidorkami, oliwkami czarnymi i zielonymi, cebulką konserwową, jakąś sałatką itp można dodać w oddzielnyc miseczkach jakieś dipy czyli jak fantazja mnie poniesie do tego robię czesto grzanki z bagietyki z masełkiem i czosnkiem pod wódeczkę jak znalzał szybko i każdy raczej znajdzie coś dla siebie ![]() http://3.bp.blogspot.com/-6iueIw2_Mu...z+morelami.jpg http://www.restauracjamorela.pl/gall...ozmaitosci.jpg http://static.zmiksowani.pl/image/ph...424212_580.jpg
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam sery mmmm
|
|
|
|
|
#745 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak dla mnie zadnej pizzy bym nie zamawiala... Cytat:
Jak nie zrobie zupy dyniowej + zapiekanki to moze to chili -mniej roboty bedzie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-13 o 13:33 |
||||
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
zadzwoniłam dziś do ginki o tą wysypkę, bo nie żadnej poprawy, a 3 nowe krostki zaobserwowałam....
powiedziała, żebym poszła najpierw do I kontaktu, żeby sprawdzić czy to nie różyczka albo ja źle usłyszałam, a powiedziała pokrzywka.... ![]() nie wiem już co usłyszałam i teraz sobie wkręcam.... ale na różyczkę chorowałam jak byłam dzieckiem.... no, ale w sumie moja mama mi mówi, że wcale nie jest pewna, ma sprawdzić w mojej książeczce..... kurde..... muszę czekać do 16 az Tż przyjedzie..... mam ochotę iść już teraz, ale brać Jaśka do rpzychodni to nie jest dobry pomysł..... tym bardziej, że NIKT mnie nie przepuści widząc mój brzuch i 3latka, bo przecież to żadna wymówka....
|
#748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sporobuj moze ta akupunkture albo rozgrzewaj to miejsce kompresami cieplymi- sa takie specjalne zelowe. Mi po akupunkturze od razu nie przeszlo- jakies pare dni to trwalo. Ale moj tz mial kiedys akupunkture na reke (zbity miesien) i jemu na drugi dzien odpuscilo. Takze to tez zalezy moze od organizmu. Akupunkture w ciazy mozna robic. Tylko przez dobe nie moglam pic kawy i coli.
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
Wy tu o takich pysznościach piszecie a mnie dziś mdli od rana i nie jestem w stanie jeść :/
wogule ciśnienie mam mega słabe i chciałam troszkę posprzątać to odrazu mi słabo. Ciekawe co tam kiara ja też w 32 trafiłam do szpitala z taką akcją skurczową ale jedna kroplówka wszystko zatrzymała.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

...tez zaobserwowalam u siebie cos takiego heh ciekawe co to... Teraz mi strzelilo a leze w bezruchu...
tyle o teściowych piszecie, ze i ja mogę!

a ręce i stopy to juz tragedia :-/ ciagle bym pod woda siedziała 

albo ja źle usłyszałam, a powiedziała pokrzywka....