|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Minka a czy ja tu bez problemu kupie te witaminy o ktorych pisza dziewczyny?
![]() Suqub trzymaj sie Ringo prasujesz sobie skarpetki, majtki itd?
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
W moim dzienniku wychodzi wszytko ok, mierzą mi w gabinecie a ja ciesnienie 150/90. Poszła po drugi sprzęt wyszło trochę mniejsze ale co z tego jak ja już wiadomością szpitala się zdenerwowalam. Mąż zaraz mnie zawozi do szpitala. Sam fakt tego już mnie irytuje ale cóż trzeba.
Mała waży 1516g. Wszystko u niej dobrze, dostałam zdjęcie jej fragmentu twarzy to stwierdzam, ze usta ma po mnie i ogółem taki fragmencik a cudo dla mnie. Eh obym długo nie musiała tam leżeć bo szczerze mówiąc to mój pierwszy pobyt w szpitalu
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub trzymam kciuki :-* na pewno zrobią badania i Cię wypuszcza będzie dobrze!
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazałam swojemu lekarzowi na początku i sam z uśmiechem stwierdził, ze zapewne mam syndrom białego fartucha. Przychodzi do mierzenia ciśnienia a tu takie wysokie no i stwierdził, ze nie chce ryzykować i musi mnie do szpitala położyć.
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub a może lepiej teraz niż w czasie porodu ? Teraz sprawdza najwyżej dadzą leki i do porodu będzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ja na gemini właśnie zamawialam właśnie witaminy dla siebie i Julka
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odkąd jestem w ciąży, też prasuję sobie majtki
ale to raczej ze względu że bałam się zakażeń w ciąży, znam wiele przypadków, które się niezbyt fajnie kończyły. Aczkolwiek nic mi to nie pomogło, bo i tak mam zakażenia haha.. paradoks
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Trochę się nie odzywałam, ale u Nas nie jest zbyt dobrze Nie chciałam Wam tu smęcić, ale znów jestem w szpitalu od piątku, okazało się że przyplatała się do mnie cholestaza mam bardzo złe wyniki i jak narazie nie chcą spadać dostaje pełno lekarstw, zastrzyki na płucka też już mi dali no ale mam nadzieje że te wyniki zaczną w końcu spadać
|
#279 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymajcie sie Cytat:
jakie bierzecie teraz witaminy? |
||
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo..a czy Jagoda zobaczymy
![]() ja wczoraj mialam trzeci raz z rzedu na wizycie 145/89 i lekarz kazał teraz 3 x dziennie mierzyc i za tydzoen zadecyduje czy wprowadzamy leczenie czy nie..ale boje sie ze tez wyskoczy ze szpitalem czy cuś. A jakie Ty mialaś????
|
#281 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam że mój organizm poprostu chyba sobie nie radzi z taką ilością hormonów i dlatego tak się dzieje, ogólnie to jestem przerażona bo ja dopiero skończyłam 30 tc a wiem że w ciężkich przypadkach zazwyczaj wywołują poród dużo wcześniej
|
|
#285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję że lekarstwa jednak Ci pomogą i szybko pozbędziesz się tego paskudztwa. Trzymaj się
|
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
jak tak czytam te wasze przygody to dopiero zaczynam doceniać, że moja ciąża przebiega bez żadnych komplikacji, ani problemów bo co to za problem bolący kręgosłup czy zgaga w porównaniu z waszymi pobytami w szpitalach i różnymi innymi przypadłościami
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
eh..od dzis ja tez mierze...
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulka wiem ze latwo mowic ale nie mozesz sie zamartwiac,bo to tylko pogorszy,postaraj sie znalesc w sobie sile dla swojej malutkiej,pamietaj ze 30tc to juz wysoka ciaza,i jakby nie bylo napewno bedzie dobrze
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Suqub, Kasiulka, trzymać sie tam w tych szpitalach
Będę wyjątkiem jak powiem, że ja nie biorę żadnych suplementów?
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo juz zaczynalam sie czuc mega wyrodna,bo suplementow juz od jakiegos czasu nie biore,a morfologie mam bardzo dobra,jem duzo warzyw,owocow,pije naturalne soki,maslanki...
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka pisz smec no co Ty ! Trzeba się wspierać nazwajem
Ja biorę prenatal duo i żelazo dodatkowo bo morfologie mam kiepską
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Suqub trzymaj sie
Kasiulka tak samo - biedne dziewczyny jesteście, naprawdę wam współczuję tych pobytów w szpitalach. A co do witamin, to biorę, choć słyszałam różne opinie. |
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
mi tez zakazali brac suplementy, ostatnio jak lekarke podpytalam czemu to powiedziala że sie dzieci za duże coraz czesciej rodzą i podejrzewaja że to związane z rozpowszechnieniem suplementów
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- a i jeszcze chciałam dodać a propos tego ciśnienia, że lekarka mnie wysłała na ip bo miałam 145/100, no i wchodzę na Żelazną w rejestracji 3 położne, i ja mówie do niech że lekarka kazała przjechać bo mam takie ciśnienie a one "no co przecież to normalne ciśnienie?!" - idiotki
|
|
|
|
#295 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w aptece właśnie po kosmetyki dla małej, żebym mogła już do torby je wrzucić i żeby czekały na godzinę zero. W tym też poprosiłam o maść PureLan. Mówię że tę większą poproszę 37g a nie 7g. Kobieta mi przyniosła małą bo większej nie mieli, ja patrzę na cenę a ona 47zł za 7g!! Zdzierstwo w biały dzień. Odmówiłam oczywiście i kobieta przyniosła mi Maltan 40g za 17,50zł. O Maltan pytałam już tu dziewczyn, bo koleżanka mi zachwalała właśnie. Cena oczywiście bardzo mnie przekonała więc wzięłam bez dwóch zdań, a o PureLanie zapomnę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą - pobadają, dadzą może jakieś leki i wypuszczą, nie zamartwiaj się niepotrzebnie dla zdrowia dzidzi ![]() Cytat:
Ponoć dobry, ale cena z kosmosu...Cytat:
![]() Ja dostałam swoją owieczkę wczoraj, szwagierka zamówiła i od razu przyszła to mi dała. Ja się mega zdziwiłam Bardziej chyba spodziewałam się drgań, a nie efektów dźwiękowych Na początku zaczęłam się śmiać, że ta owieczka straszy Ale mąż mówi, że przecież na usg taki sam dźwięk słychać serca, więc dziecko przyzwyczajone do takich dźwięków, a nie takich jak my słyszymy gdy przyłożymy ucho do klatki piersiowej Mam nadzieję, że mojej małej też się spodoba. Ps. miała być Stanley a jest Stella przez pomyłkę sprzedającego, ale w sumie to żadna różnica ![]() I teraz jakby zagadka się rozwiązała myślę Obawiasz się o małą wagę dziecka w porównaniu z innymi dziećmi i wcale niepotrzebnie, bo właśnie wydaje mi się że Twój Janek rośnie idealnie Ja wiele razy słyszałam, żeby nie brać żadnych suplementów, bo po nich dzieci giganty się rodzą... Po rozmowie z ginem powiedział, że ja muszę brać, bo z racji tego że sama skóra i kości ze mnie, to nie mam zapasów i zaraz się "posypię". Ale na prawdę wiele koleżanek urodziło dzieci wielkie i mówią że to przez suplementy właśnie. Także bądź spokojna i nie martw się już wagą Jasia
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też biorę witaminy, prenatal classic
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Szans na cesarkę raczej nie mam, dziecko ułożone główką w dół, a wskazań medycznych do cesarki brak. Więc na pewno się będę męczyć i próbować rodzić naturalnie. Choć nie powiem, wątpliwości mam dużo i się boję cholernie.
|
|
|
|
#298 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Trusiulandia - to było drugie badanie zwykłe moczu (mam co wizytę).
Cztery tygodnie wcześniej wyszła glukoza w moczu 100,0 mg/dl. Ale wtedy byłam przyziębiona i drugi dzień piłam ciągle herbatę z cytryną i miodem oraz na noc mleko z miodem i czosnkiem (a tego miodu nie żałowałam). Ale tym razem mimo iż dzień wcześniej bardzo się pilnowałam i nic słodkiego nie zjadłam znów wyszło dokładnie 100,0 mg/dl. Jestem w 32t6d - trochę późno jak na wykrycie cukrzycy choć wcześniej nic tego nie zapowiadało bo wyniki obciążenia były ok. Obciążenie glukozą miałam robione 12 sierpnia, 75 g glukozy i wyszło: - na czczo - 84 mg/dl - po 1 godz - 112 mg/dl - po 2 godz - 87 mg/dl Cytat:
Spokojnie to nie za często a poza tym tak jak piszą dziewczyny dla takiego Maluszka to nie jest dyskomfort ani też dla takiego noworodka. Od razu piszę, bo ja spanikowałam - biegałam do pielęgniarek noworodkowych z płaczem że dziecko mi się męczy od 1 godz ma czkawkę, poprostu czasem dzieci tak mają ale one nie odczuwają tego tak jak my choć wygląda to strasznie bo trzęsie całym dzieciątkiem i picie mleczka nie pomaga.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o gorączkę: - do 3 miesiąca życia chyba nic się takiego lepszego nie podaje oprócz czopków z paracetamolem (ja miałam w domu czopki Eferalgan) - a po 3 miesiącu polecam z czystym sumieniem Nurofen (u nas okazał się lepszy niż ibum i ibufen) - on jest z takim dozownikiem do picia (bo dla dzieci to takie rzeczy są w syropie, dokładniej chyba zwiesinie). Cytat:
Basjenia - purelan 100 (z medeli) Cytat:
Cytat:
Suqub - kciuki oby szybko było wiadomo co to miało wpływ na takei ciśnienie, i niech Was wypuszczą szybko do domu ![]() Kasiulka - kciuki żeby wyniki szybko zaczęły spadać i żebyś wróciła do domku. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A co do witamin zrobiłam poprzednio test na sobie i u mnie to czy brałam wit w ciąży czy nie raczej nie miało wpływu na wielkość dziecka - bo jak nasłuchałam się że rodzą się duże dzieci to odstawiłam (chyba tak z 10 tyg lub więcej nie brałam) i właśnie wtedy mój synek szedł bardzo szybko w masę - gdy nie brałam witamin. Więc może to zależy od danego przypadku i od rodzaju witamin. |
||||||||
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Witam się w IV wątku, chociaż z takim tempem jakie narzuciłyście zaraz trzeba będzie się z nim żegnać Przebrnęłam (na raty) przez te kilkanaście stron, które miałam do nadrobienia, ale czasu brak żeby coś konstruktywnego napisać. Młody troche przychorował w weekend i dwie noce miałam wyjęte z życia, wczoraj nie był w szkole, a dziś też bo dzień nauczyciela, więc wolnego czasu mam niewiele. Widzę, że coraz więcej problemów się pojawia. Mam nadzieję, że to przejściowe u Was. Ja codziennie budzę sie z twardym brzuchem. Zaczęłam brać nospę, ale jakiejś wielkiej poprawy nie widzę. Tak myślę, że chyba troche stres daje mi się we znaki, bo mąż ostatnio ciągle jest w rozjazdach, a do tej pory miałam ten komfort, że gdyby coś się działo to praktycznie o każdej porze jest do dyspozycji. Kasiulka cholestaza nic dobrego, ale dobrze, że Ci to wykryli. Lekarze będą wiedzieli co z tym robić. Moja koleżanka dwa razy w ciąży miała cholestazę, dzieciaczki urodziły się wcześniej, ale zupełnie zdrowe. Co do prasowania ubranek - ja prasuję na prawej. Nie zamierzam jakoś nadmiernie zwalczać tych bakterii, z którymi i tak na codzień mamy styczność. No i tych uprasowanych ubrań tez nie trzyma sie w sterylnych warunkach więc zanim się po nie sięgnie, to je przecież nowe bakterie zasiedlą. Zresztą pamiętam, że w poprzedniej ciaży na początku wszystko miałam poprasowane, a później jak młody już był na świecie nie zawsze wystarczało na to czasu i dziecię też przeżyło. No i nie pamiętam co więcej miałam napisać:/ Coś Ince chciałam odpisać, ale co??? Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-10-14 o 16:42 |
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uważam ze to nie ma wpływu na wielkość dziecka bo dziewczyny brały i dzieci niektóre 2.8 a inne 3.5 więc sa różne czynniki.
Cena tej maści masakryczna jak dla mnie zdecydowanie za drogo. Zapłaciłam mniej za większą tubke maltanu ale jak kto woli
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

ale to raczej ze względu że bałam się zakażeń w ciąży, znam wiele przypadków, które się niezbyt fajnie kończyły. Aczkolwiek nic mi to nie pomogło, bo i tak mam zakażenia haha.. paradoks

trzymajcie sie