![]() |
#2041 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Co do żłobka to ja bym poszukała opinii o tych konkretnych miejscach. Chyba nie ma większej różnicy czy panstwowy czy prywatny. Bardziej zależy to od pracujących tam ludzi i zasad żłobka. 3. Nie mrożę warzyw U mnie dalej brak czasu i zorganizowania ![]() ![]() ![]() Franek już ładnie siedzi nie podpierając się rękoma. Czołga już się z pokoju do pokoju i robi to bardzo szybko. Stawia się już do raczkowania i próbuje raczkować, ale mu nie wychodzi ![]() Wszędzie go pełno i tż musiał odwrócić kolumny, bo Franek do nich "chodził" i dłubał w głośnikach, a że są już ponad 30 - letnie to jest problem z częściami potem ![]() Aaa... no i Franek upodobał sobie chodzenie z taboretem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak po wizycie kontrolnej. Cytat:
Brawa dla Kubusia za wcinanie warzywek, natomiast za męczenie mamy swoim marudzeniem, wizażowa ciotka grozi mu paluszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ludzie muszą pracować, często jeszcze dojechać do tej pracy niemały kawałek, wychowywać dzieci, ogarnąć dom, zrobić coś do jedzenia, a tu chciałoby się spędzić chwilę z bliskimi, z przyjaciółmi porozmawiać, na wizażu poklikać, znaleźć chwilę na swoją pasję... A doba nie chce mieć więcej niż 24 godziny. Natomiast ostatnio wpadły mi gdzieś w oko wyniki badań, że ludzie posiadający dzieci, mimo iż mają więcej obowiązków i nie wiedzą w co ręce włożyć i tak są szczęśliwsi od bezdzietnych. Tak więc wygrałyśmy los na loterii, dziewczyny ![]() Cytat:
Cytat:
Jeżeli jednak Ci na tym zależy, może spróbuj zorganizować Oli jakąś koleżankę/kolegę. Sama kiedyś wspominałaś, że macie w rodzinie mnóstwo maluchów. Z żadnymi rodzicami nie macie chęci spotkać się od czasu do czasu? A Wasi znajomi nie mają szkrabów w podobnym wieku? U nas jeśli chcemy się spotkać ze znajomymi, często siłą rzeczy Emilka ma towarzystwo, bo wielu z nich jest już dzieciatych ![]() Cytat:
![]() W gorsze dni ratuje nas własny ogródek. Biorę ją na kolana, bujamy się na ogrodowej huśtawce i Emi zażywa świeżego powietrza, a ja nie muszę palić się ze wstydu ![]() W ogóle bywa czasem straszną jęczybułą, jednak na szczęście tych dobrych chwil jest zdecydowanie więcej, czego i Tobie życzę! Tym bardziej, że Gucio naprawdę wygląda jak aniołek, więc dobrze by było, gdyby tak się również zachowywał ![]() 2. Odnośnie żłobka dziewczyny powiedziały już chyba wszystko. 3. Ja mrożę tylko pojedyncze składniki, więc nie pomogę. Cytat:
Też byłoby mi niezręcznie wycofywać się ze wcześniejszych ustaleń, ale skoro tyle nerwów ma cię to kosztować... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gromkie brawa dla Kingi za postępy ![]() U nas wczoraj był dzień cyborga z jedną (powtarzam:jedną!) czterdziestominutową drzemką. Oby to był wyjątek od reguły, bo ja Emilkowych drzemek potrzebuję jak powietrza ![]()
![]() |
#2043 | ||
Rozeznanie
|
Tygrysku- witaj kochana po wakacjach
![]() Zdjęcia Kini śliczne ![]() Cytat:
![]() Zapisałam się do pediatry po skierowanie na te badania o których wspominasz- jutro idziemy. ![]() ![]() Moja na szczęście tylko Niunio na mojego woła albo czasem mówi- mały Adaś, bo do mojego małża jest bardzo podobny- ten "mały Adaś" mnie wkurza bo dziecko potem zgłupieje czy się nazywa Adaś czy Antoś ![]() Cytat:
![]() Ogólnie mój syn z mega łakomczucha stał się niejadkiem ![]() ![]() Wczoraj byliśmy u laryngolaga na badaniu słuchu. Boże jak Toś płakał- na szczepieniu nigdy a tu była normalnie histeria. Wsadzili mu do uszek jakąś aparaturę i albo go to bolało albo po prostu było nieprzyjemne ale tak szlochał, że aż sie rozpłakałam razem z nim. Poza tym lekarz, która robiła badanie była mega chamska i bez podejscia do dzieci, teksty typu- badź grzeczny bo Ci klapsa przyłoże raczej z ust lekarza paść nie powinny. Byłam niestety tak przejęta płaczem mojego syna, ze nie zwróciłam jej uwagi a po drugie się trochę bałam, ze jak jej zajdę za skórę to moze być jeszcze mniej delikatna i Antos juz w ogóle nie wytrzyma. Ogólnie z uszkami jest wszystko w porządku ale coraz bardziej nienawidzę państwowej służby zdrowia ![]() Poza tym to u nas wszystko super- Antoś na szczęście nie daje mi w kość i ładnie się zajmuje sam sobą na macie ![]() Jeśli o mnie chodzi to będę miała tournee po lekarzach- w piatek idę do dermatologa bo włosy nadal mi wychodzą garściami . Problem bezsenności również powrócił i to ze zdwojoną mocą- wczoraj spałam zaledwie 3 godziny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć! U na pada i zimno, brrr!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezapomnijkaa09- współczuje problemów ze snem, oby szybko minęły!!! Super, ze Antosiowe uszka zdrowe! Ag9- fajna stronka!!! My już dziś po rehabilitacji, malutka śpi już ponad godzinkę, pewnie zaraz się obudzi i będziemy brykać na podłodze ![]() Życzę wszystkim miłego dnia i tym, u których pada, dużo słoneczka!
![]() |
#2045 |
Wtajemniczenie
|
Margo
![]() Limonka zgadzam sie w 100%. W ciąży mogłam pół dnia leżeć do góry brzuchem i np. czytać książki ale moje życie było puste. Teraz przy Kubusiu doceniam każda chwilę ![]() U nas też wczoraj z drzemkami ciężko było. Ostatnia o 13, a potem matka dwoiła sie i troiła do 20 żeby dziecko zabawić ![]() niezapomnijka ta lekarka to normalnie! ![]() ![]() Cieszę się ze u Tosia wszystko w porządku i trzymam kciuki za Twoje badania ![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
#2046 |
Zakorzenienie
|
My juz po. Przemo zaplakal juz po wyjeciu igly i szybko sie uspokoil.
Ostatnio byl wazony i mierzony 21 sierpnia. Wtedy 6040 i 66, teraz 7600 i 75. Utuczylam go kaszkami ![]() Pielegniarki sie smialy, ze po buzi wagi nie widac, ale po nozkach juz tak ![]() Mamy zalecenie, zeby przez te pol roku do nastepnego szczepienia pojawiac sie kontrolnie co 6 tygodni, zeby sie wazyc i sprawdzac rozwoj dziecka. Fajna ta nowa pani doktor. Mamy Devikap przepisany. Czy ktoras z Was go podaje? Ile kropel? Bo my do tej pory na kapsulkach jechalismy i zielona jestem w temacie. O ile dobrze zrozumialam pediatre to od pazdziernika do kwietnia 2 krople. Ale potem jeszcze o Cebionie i Juvicie rozmawialysmy i teraz sie boje czy czegos nie pokrecilam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
Moja Niunia kończy dziś 7 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
Dzięki za odp. Daj znać jak wyniki ![]() Cytat:
![]() Problemów ze zdrowiem współczuję, mi też zdarzają się bezsenne nocki a i tak sypiam mało, więc wiem jakie to frustrujące. To mi przypomina - Limonko, a jak u Ciebie? Dalej bierzesz te tabletki? Przypomnisz mi jakie i czy na receptę? A może dajesz radę już bez nich? Cytat:
![]() Super, że jesteś zadowolona z nowej pani doktor. My na ważenie mamy się pojawić za miesiąc ale u nas to norma ![]() Ja nie, a co to jest ten devikap, na co? ag9 awantury z wózku zdarzają nam się ostatnio coraz częściej i nieraz szłam już z Natalą na rękach pchając wózek ![]() ![]() Do żłobka jeszcze nie zapisywałam, ale wybiorę państwowy gł. ze względów finansowych. Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Natala 6200 ![]() 4. Dokładnie, i weź tu bądź mądry.... ![]() Kinga przeurocza ![]() Cytat:
![]() a dziękuję, dziękuję ![]() ![]() Mykam nacieszyć się Natulą zanim pójdę do roboty ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Devikap - wit D w kroplach, zamiast kapsułek, dużo tańsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Emilki ![]() Cytat:
![]() Jeszcze ma czas na kontakty z innym dziećmi - współne zabawy zaczynają się dopiero koło 2-3rż Może trochę się inspirują między sobą, ale to naprawdę nie jest tak, że dziecko bez żłobka nie będzie raczkować czy siadać... Za to żłobek gwarantuje nam więcej chorób. Przy czym wiadomo, że fajnie jest się spotkać ze znajomymi z dziećmi w podobnym wieku. A co z Wszym śląskim spotkaniem dziewczyny? Cytat:
2. Ciężko stwierdzić... Poza kasą jest też kwestia warunków lokalowych, opiekunek, które by się zajmowały dziećmi, ilością dzieci... A w państwowym jakie jedzenie? 3. U nas z jedzeniem jeszcze mocno cienko więc nie mrożę Cytat:
![]() A wygląda faktycznie na aniołka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobrażam sobie, że musi byc Ci ciężko z pracą i małym dzieckiem. Przykre to jest, ale nie da się chyba tak, zeby było całkiem idealnie - praca, dom, dziecko, wszystkiego ogarnąć się nie da. Cytat:
A lekarka ![]() Cytat:
I trzymam kciuki za spanie Emi najlepszego dla Natusi! I dla Ciebie z okazji święta ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- aha. I jeszcze mam pytanie do mam dzieci bezsmoczkowych. Jak zasypiają Wasze dzieci? Kołyszecie je, śpiewacie? Na piersi? Na rękach? Same? U nas różnie z tym bywa, Kalinka najłatwiejsza do spania nie jest. Był krótki, ale błogosławiony okres, że zasypiała sama w kołysce, w zaciemnionym pokoju, chwilę jej śpiewałam i wychodziłam, czasem possała kciuka. Teraz z reguły zasypia sama na spacerze - patrzy patrzy i odpływa w pewnym momencie, ale to jest krótka drzemka, koł o40min. A po południu i wieczorem często niestety układa się tak, że zasypia mi przy piersi... I niestety ciągle w ruchu u nas jest suszarka ![]() ![]() Muszę coś z tym zrobić, ale kurde nie mam jak... Przy Antku nie mogę sobie pozwolić na długie podnieś i utul - odłóż. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
Pola - w żlobku państwowym jedzenie typowe dla polskich standardów - słodka kaszka na śniadanie, słodka herbatka do popijania itp.
No nic, w kwestii żłobka muszę jeszcze dokładny zwiad zrobić. Wiecie co, załamałam się dzisiaj ![]() ![]() ![]() Dawałyście już dzieciom szpinak? Ja dałam dzisiaj i chyba źle został przyswojony, mały obudził się z drzemki z płaczem, ulewał trylion razy i prykał dużo, niewykluczone że go brzuszek bolał. Teraz nie wiem czy jutro spróbować jeszcze raz podać, bo dzisiaj był nas pierwszy raz ze szpinakiem...
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Rozeznanie
|
Pola mój Emil zasypia na spacerze w wózku z reguły bez problemu a w domu już jest gorzej bo na piersi. Czasem z pomocą odkurzacza
![]() My podawalismy szpinak i Emilowi bardzo smakował a i żadnych problemów po nim nie miał. Jutro chce wprowadzić groszek ![]()
#2053 |
Zadomowienie
|
niezapomnijka - co za wstrętna baba
![]() koziemleko - pokaż Franka z taboreterem ![]()
#2054 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy wasze dzieci też tak energicznie kręcą głową w prawo i lewo? okropnie to wygląda i zdążyło się już drugi raz i się zaczęłam martwić.
w ogóle dobrze że napisałyście że wasze maluchy też tak ryczą np przy przebieraniu bo już myślałam że tylko mój tak i czy to nie jakiś autyzm ![]() ![]() my szpinaku nie próbowaliśmy ale burak coś nie bardzo pasował Kubie (bąki i duuuzo ulewania) więc zrobię z 2 tyg przerwy i dopiero podam jeszcze raz Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
#2055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy przebieraniu wrzeszczy od jakiegoś miesiąca, wcześniej bardzo lubił się przebierać. U nas z kolei burak ok, ale chyba masz rację - zrobię przerwę i spróbuję za 2 tyg, jeszcze raz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym marudzeniem/płaczem/czasem wręcz wrzaskiem przy przebieraniu to u nas raczej wynika z tego, że Hanka akurat ma ochotę na coś zupełnie innego ![]() Szpinak Hania jadła kilka razy, najpierw z apetytem, ostatnio jakby mniej chętnie, ale bez rzadnych perturbacji później,
![]() |
#2057 | ||||
Moderator
|
Trochę po łebkach nadrobiłam - wybaczcie.
Cytat:
![]() Super chłopak ![]() ![]() ![]() Cytat:
Śliczna plażowiczka ![]() Cytat:
Co do żłobka to ja będę się starać o państwowy, ale dużo chętniej zapisałabym do prywatnego gdyby aż takiej różnicy nie było - no ale u nas to prawie 600zł różnicy więc mam nadzieję że mimo wszystko uda się do państwowego ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brawa dla Franka ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas, odpukac, na spacerach jest dobrze, ale to nieliczne momenty w cigu dnia, kiedy Marco nie jeczy lub sie czego nie domaga ![]() ![]() jesli ma towarzystwo i zabawe, to jest rozesmiany i szczesliwy, ale kroku nie moge ostatnio zrobic, bo jest lament ![]() Cytat:
![]() szczerze mowiac, to poprosilabym o natychmiastowe zakonczenie badania, a na pania napisalabym dluga skarge ![]() jak tak mozna! nie mam slow! Antonio mial kilka razy badania sluchu w roznym wieku i wiem na czym to polega, ale panie, ktore to robily znaly sie na swoim fachu i potrafily je przeprowadzic szybko i bezstresowo i z odpowiednim podejsciem do dziecka ![]() Marco tez mial, ale byl wtedy jeszcze malutki, wiec nie bylo z tym problemow kciuki zawszystkie wizyty ![]() oby szybko sie poprawilo! Cytat:
![]() wiem, jak trudno wraca sie do pracy, wiec nawet nie bede pocieszac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wieczorem nie ma problemu, klade do kolyski, wlaczam karuzele lub nie i spi w dzien zasypia labo na spacerze albo klade sie z nim na naszym lozku i zasypia w 2-3 minuty opcja kolyska w dzien odpada, bo jest zbyt zaabsorbowany ogladaniem wszystkiego ![]() ![]() Cytat:
![]() tzn on nie jeczal, tylko byl bardzo zywy i wszedzie ![]() ![]() Marco zas jest, mam wrazenie, 10 razy bardziej ruchliwy od Antonio, na dodatek bardzo wokalny ![]() szpinak dawalam, ale ni mielismy problemow ![]() Cytat:
![]() Moj Synek tez czesciej walczy podczas ubierania ![]() U nas tez burak jest na nie, nie dosc, ze go wysypalo na buzi, to takze bylo duzo ulewania.
![]() |
#2059 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Autyzm chyba ma inne objawy niż płacz przy ubieraniu- ja przynajmniej takich nigdzie nie wyczytałam. Mój uwielbia być przebierany ale za to czasem jak np. leży na macie się zawiesza- tak jakby o czymś intensywnie rozmyślał i też mnie to zaczęło martwić ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() Teksty lekarki były masakryczne ale naprawdę (mimo swojego wrednego czasem charakteru) bałam się cokolwiek powiedzieć by lekarka ze złości jeszcze boleśniej nie przeprowadziła tego badania. Co jej zależy- dla niej to obcy dzieciak a ja potem będę miała chorego synka- gdyby np. za głęboko aparaturę wsadziła ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tesciowej, to chyba nie musz ekomentowac? ![]() Cytat:
sliczny ![]() Cytat:
ostatni posilek przed snem je 0 19-20 i spi do okolo 6.00-6.30 porannego mleka nie ma, bo go nie chce, zaraz po wstaniu tez nie chce jesc, wiec sie dostosowalam do niego Cytat:
![]() Niania ma jednak wiecej dzieci, bo to jakby domowe przedszkole ![]() ![]() czy sie rozwijaja szybciej? trudno mi powiedziec, na pewno sa czesciej chore ![]() Cytat:
![]() 2. to zalezaloby od naszych mozliwosci finansowych, standardow opieki, opinii innych rodzicow, rodzaju menu i pewnie miliona innych rzeczy 3. mroze i tak i tak dzisiaj na przyklad mrozilam baze obiadowa z dodatkiem ryzu, jutro bede robic baze z dodatkiem makaronu, dlatego lubie te pojedyncze skladniki tez miec, bo dodaje rozne warzywa i mieso i mam rozne dania. Robilam tez gotowe dania na bazie np soczewicy i mrozilam i na takie chcialabym sie w przyszlosci przestawic, tzn, zeby miec duzo roznych obiadkow gotowych, aby codziennie mial co innego ![]() Cytat:
![]() ![]() ciesze sie, ze moja dorbna rada spacerowkowa okazala sie przydatna sama nie wiem, jak rodzice daja rade podrozowac w samolocie z fotelikiem do samochodu, przeciez to mordega brawa za rehabilitacje ![]() Antonio zawsze po wyjazdach stal slabo wagowo, wiec moze to i u was jest przyczyna? Wiadomo, inny klimat, inna rutyna, jedzenie itp. a z glutenem, to wiadomo ![]() Z Antonio wcale nie robilam ekspozycji ![]() Z Marco tak, ale tylko ze wzgledu na jego "wczesne wczesniactwo" ![]() Cytat:
![]() czasami mialabym ochote na samotne wyjscie do biblioteki ![]() Cytat:
![]() super, ze wesele sie udalo ![]() Cytat:
![]() na spacerach tez nas chwala "jaka ladna i grzeczna dziewczynka" ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem twoj punkt widzenia ![]() szokujace jest to, co piszesz o tej lekarce, ile musialo byc w niej zlosci i agresji, abys ty musiala sie bac o zdrowie i bezpieczenstwo swojego synka ![]() ja mam po prostu inny charakter i nie pozwolilabym nikomu mowic w taki sposob do mojego dziecka czy niedelikatnie sie z nim obchodzic, dlatego tak napisalam a jakie badanie mieliscie? Audiometrie ze sluchawkami? troche mnie dziwi ten placz itp., bo podczas testow (2 rodzaje mielismy, ale to chyba standard) wazne bylo to, aby Antonio (kilkumiesieczny) spal podczas tego badania, a badanie bylo przeprowadzone w wyciszonym pomieszczeniu. Pamietam to bardzo dobrze, bo musialam poprzestawiac pory jedzenia i drzemki, aby nam sie to jakos udalo. Jesli juz nie spanie, to przynajmniej spokoj. Mialam butelke, otulacz, jego przytulanki, bo powiedziano nam, ze jesli bedzie niespokojny, to badanie nie wyjdzie i bedzie przeniesione na inny termin. U starszego dziecka, podczas badania sluchu wykorzystywano np zabawki i wymagalo to juz wspolpracy dziecka z badajacym. Moze jednak wy mieliscie jakies inne badanie ![]() ![]() Jesli to drazliwe dla ciebie pytania, to nie odpisuj, rozumiem, ze sie nastresowalas wystarczajaco i nie masz sily tego roztrzasac ![]() ![]() skarge zawsze mozesz napisac ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]() faktycznie klony ![]() I tyle mojego nadrabiania pozno sie zrobilo, a jutro czeka nas pracowity dzien ![]()
![]() |
#2062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że uszka Antosia w porządku ![]() kciuki za Twoje turnee ![]() Cytat:
Franek z taboretem mnie rozwalił ![]() piszecie o Waszych marudach, a ja mam złote dziecko. on się obudzi i od razu się uśmiecha, gada sobie (wyjątek w nocy - wtedy jest płacz "przyjdź i daj mi jeść").
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-10-15 o 07:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na pewno sie ogarniesz ze wszystkim ![]() ![]() Cytat:
Co za wstretna baba! Rozumiem ze niektorzy sa chamscy inni maja zly humor ale mimo wsztstko to sa mald dzieci ktore nic nie rozumieja wiec nie ma sensu takich tekstow uzywac a poza tym takie slowa wogole nie powinny miec miejsca Cytat:
Mgr farmacji, gratuluje. To ciezkie studia mialas... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Virginia brawa za 7 mcy! Ag9 ja podawalam szpinak ale problemow nie bylo po nim... Za to mamy po jajku prawdopodobnie... Dzis lulalismy do 11 bo co sie odlozylo malego to po chwili zaczynal plakac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Oliwier zrobił mi dzisiaj pobudkę ok 6:00 a potem sam poszedł spać już przed 8:00. Jakby po prostu nie mógł pospać np. do 7:00 i on by się wyspał i ja bym się wyspała :P Parę dni temu skopiowałam sobie kilka waszych wypowiedzi do notatnika, z myślą, że odpiszę w wolnej chwili. No i gdzieś mi to wcięło :/ Więc trochę popiszę na bieżąco, bo nawet nie pamiętam, o czym wtedy chciałam pisać. Długo tej wolnej chwili nie miałam. Aż sobie nie wyobrażam co to będzie, jak wrócę na dobre do pracy. Wtedy to chyba w ogóle komputer pójdzie w odstawkę... Cytat:
Nam też lekarz wypisał receptę na Devikap, ale jej nie wykupiłam, bo wygodniejsze są kapsułki, więc stosujemy D-Vitum. Jak jakiś czas temu podawałam probiotyk w kropelkach to mnie szlag trafiał jak potrząsałam buteleczką a tu nic nie chciało lecieć, innym razem poleciało kilka kropli na raz.... Cytat:
Dawałam chyba jako jedno z pierwszych warzyw, zaraz po marchewce i ziemniaku. No i nie było problemu. Fajna kupa po tym jest ![]() ![]() Cytat:
Chyba większość dzieci prędzej czy później marudzi/ryczy przy ubieraniu/przebieraniu. Przynajmniej te, z którymi miałam do tej pory do czynienia. Włącznie z Oliwierem :P Choć u niego to jeszcze zależy jaki ma humor. Jak ma superdobry, to nawet ubieranie mu nie straszne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O coś Was chciałam zapytać, ale kompletnie wyleciało mi z głowy hmmm... Może sobie później przypomnę. Tymczasem miłego dnia! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za miłe słowa o zdjęciach i modelce
![]() smarrita ja się masakrycznie bałam wyjazdu, a szczególnie podróży. No ale stwierdziłam, że trzeba się przełamać bo tak to nigdy się nie ruszę ![]() koziemleko, chodzenie z taboretem musi rewelacyjnie wyglądać, no i Franek to niezły siłacz jak go tak ciąga Limonka, jak tam drzemki Emilki, wróciły o normy? niezapomnijkaa, u mnie połowa rodziny mówi do mnie Kasia (imię mojej mamy) mimo, że podobne nie jesteśmy. Im starsza osoba tym częściej jej się to zdarza Współczuje takiego badania. Czasem się zastanawiam, po co niektórzy poszli w kierunku leczenia dzieci, jezeli tego tak nie lubią. ![]() margo ![]() My też właśnie Devikap dostaliśmy, mam podawać 1 kroplę. teQuiba dobrze pamiętasz, też miewamy czasem wysypki, na szczęście nie tak duże jak były jak jadłam "krowę". mariola, no właśnie miałam nadzieję, że jej więcej przybędzie bo na wyjeździe bardzo ładnie i dużo (jak na nią) jadła. No ale może te spacery pod górę... ![]() Ja jakoś nie mogę się ogarnąć po powrocie. No i brak słońca powoduje u mnie brak dobrego humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Raczkowanie
|
Cześć! ja na sekundkę. jakieś choróbsko mnie bierze i do tego zero energii, pewnie to powiązane.
Cytat:
No mogłam iść na roczny i mieć wszystko gdzieś. Tylko, że ja zawsze martwię się na zapas i często niestety niepotrzebnie. Nie wiem czy miałabym gdzie potem wrócić, a i takie to wszystko nienormalne. U nas dziś pierwszy indyk ![]() ![]() Smaritta- jak po wizycie u neurologa?
![]() |
#2068 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Margo mój też się z uśmiechem budzi ale jak oprzytomnieje to zaczyna zrzędzić ![]() Virginia brawo za 7 miesięcy! Tynka gratuluje obrotów ![]() My po szczepieniu. Kuba był w poczekalni zapatrzony we wszystkie dziewczynki ![]() ![]() Waga 8700 - czas złożyć bujak do kartonu bo mamy taki do 9kg Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
#2069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Brawa za wagę!!! A na co teraz szczepiliście? które to z kolei?
![]() |
#2070 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że nowa pani doktor Ci się spodobała. Najlepsze życzenia dla Natalki!!! Cytat:
Nie zdążyłam nawet dokończyć opakowania, a kłopoty ze snem już były za mną i (tfu! tfu! tfu!) do tej pory nie wróciły. Cytat:
Cytat:
Polu, przy Antku sprawdziła się Wam metoda podnieś-połóż? Próbowałam ją ostatnio z Emi, ale wytrzymałam niecałe dwa dni, bo nie byłam w stanie znieść tego płaczu, a Emcia przez całe dwa dni była strasznie zestresowana i zaczynała się drzeć, gdy tylko odkładałam ją z rąk. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Scenka, której byłaś świadkiem musiała być urocza ![]() Cytat:
![]() Na szczęście tak ![]() A Tobie życzę szybkiej poprawy nastroju! Cytat:
![]() Brawa za słuszną wagę ![]() Moja Emilka też często marudzi podczas przebierania (przy czym słowo "marudzi" można zamienić określeniem "drze się tak, że sąsiedzi słyszą" ![]() Za życzenia zdrowia dziękujemy serdecznie! Chyba pomagają, bo katar mniejszy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.