|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
dzien dobry!
ale u mnie pogoda... all inclusiv jak nad polskim morzem: wieje, zimno, pada... Inka nie stresuj się! czemu właściwie się boisz? jakieś przeczucia złe? z szyjką na pewno wszystko ok, z Milą tym bardziej
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Boje sie ze dolacze do grona szpitalnych :/
Ogolnie jakas taka nie do zycia dzisiaj jestem... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Sugub nie ma internetu w szpitalu,poki co u nich wszystko dobrze Bedzie dawala mi znac a Ja bede wam przekazywala
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Inka będzie dobrze
ja też trochę się boję bo brzuch twardnieje i kluje mnie hmm jakby szyjka ale wierze że damy radę ! Jak widzę z czym dziewczyny się zmagają to myślę że nie jest tak źle ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Trzymam kciuki
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie i tak odkrywczego nie wniosę do tematu, ale: połóg trwa książkowo 6 tygodni. Jednakże, jeżeli będzie trwał 2 tygodnie lub przedłuży się do 9 tygodni, jest to normalne. Wszelkie anomalie, które pojawiły się w trakcie ciąży typu cukrzyca, nadciśnienie, problemy z tarczycą - należy powtórzyć badania po okresie połogu. Już w trakcie połogu należałoby ćwiczyć mięśnie brzucha - nie klasyczne brzuszki, bo można sobie krzywdę zrobić, tylko "kreślenie cyferek" stopami - kładziemy się jak do brzuszków, unosimy jedną nogę na 10 cm, drugą uginamy w kolanie. Tą uniesioną nogą kreślimy cyferki 1, 2, 3 itp. Po porodzie żadnych pasów - a chciałam kupić. Dodatkowo należy ćwiczyć mięśnie kegla, ale też zwieraczy odbytu.Tutaj też postaram się zobrazować: Stajemy na lekko ugiętych nogach, nogi w rozkroku do szerokości bioder i napinamy mięśnie kegla a potem odbytu. Później stajemy na palcach i staramy się z napiętymi mięśniami postać tak z 15 sek, po czym rozluźniamy i powtarzamy. I tak 2 -3 razy dziennie. Mówiono także by w trakcie porodu mieć wszystkie rzeczy higieniczne w reklamówkach, bo nie ma gdzie ich położyć, a szpital nie sprząta łazienki po każdej pacjencie, więc strach się bać. Do podmywania ran krocza tantum rosa, żel do higieny intymnej, a do podcierania ręcznik papierowy. Majtki na czas połogu siateczkowe, podpaski mogą być te Bella, ale one podobno nie mają taśmy i się odkleją, podobno są jeszcze inne firmy - warto wypróbować. Żeby w ogóle po powrocie ze szpitala stosować przez kilka tygodni majtki jednorazowe, bo nie będzie czasu i siły na pranie ! - to mnie przeraziło .Jak mi się przypomni więcej to dam znać. |
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
No i naprawa naszego samochodu 1000zl także ani spa ani sesji zdjeciowej nie będzie pff
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Sofia współczuję bardzo. Mam nadzieję, że już Ci się to nie przytrafi.
Cytat:
Co do majtek, może nie będzie tak źle W razie czego TŻ wstawi pranie. Tyle, że te z siateczki są przewiewne. Już nie pamiętam jak długo je nosiłam poprzednio, ale chyba tylko w szpitalu.Tantum rosa rzeczywiście jest ok. Miałam rozrobiony w szpitalu w butelce i stosowałam przy każdej zmianie wkładu poporodwego. U nas też szykuje się wydatek samochodowy. Musimy założyć gaz:/ A myślałam, że trochę poszaleję w tym miesiącu. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-10-15 o 09:43 |
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, wiem że muszę jakoś tu wytrzymać oby tylko z małą było wszystko dobrze, no i żeby te wyniki w końcu zaczęły się poprawiać
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
cześć piłeczki
![]() napiszę zbiorowo-trzymajcie się w tych szpitalach!bardzo ważne jest wasze nastawienie i samopoczucie! już kiedyś wspominałam i może to trochę dyrastyczne powiedzenie ale u mnie się mówi że "jak pacjent chce żyć to medycyna jest bezsilna":P więc POZYTYWNA ENERGIA!! ja czekam na panią od zdjęć a Inka! naleśniki zawsze robię na oko. tylko zamysł był najpierw placki kukurydziane zrobić a'la tortilla a że wyszedł syf to już się zdenerwowałam. potem nie wyszedł farsz. to się wkurzyłam jeszcze bardziej i to ciasto na naleśniki zrobiłam tak trochę na odwal się... no i są tego efekty ale cóż... mam naleśniki
|
|
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
Wylicytowalam posciel 4 elementy w Myszke minni,posciel,ochraniacz i baldachim za 60 zl
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja od rana robię niezły pasztet zobaczymy co mi z tego wyjdzie
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jadacie czekolady wedla? bo jest promo ze zbieraniem punktów i brakuje mi do kubka... jak nie gracie to podeślijcie
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Suqub Kasiulka Sofia Misia - trzymajcie się dzielnie. Strasznie Wam współczuję i doceniam moją jak na razie bezproblemową ciążę...
Inka - będzie ok. Na którą idziesz? Wczoraj moj małż był ze mną w szkole rodzenia i aż byłam w szoku ze taki zaangażowany w ćwiczenia i potem nawet miał pytania do położnej ![]() Najważniejsze co wynioslam z wczorajszych zajęć: nastawić się na poród tak: mam do wykonania swoją robotę i muszę to zrobić jak najlepiej i powoli przestaję się bać a bardziej ekscytowac jak to będzie. Przedstawiała takie korzyści porodu naturalnego nad cesarką ze wybilam ją sobie z głowy Nie mam pomysłu na obiad... co dziś robicie? Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-10-15 o 10:17 |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Inka brawo!
Dolores dzięki za rady! przydadzą się na pewno
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
cześć wszystkim
mam jakiś taki okropny dzień że nie mam nawet siły pisać ostatnio mam wrażenie że ja sobie z tym dzieckiem to nie poradzę i nie będę wiedziała co i jak, jak ja nawet nie umiem się zdecydować czy kupować ten śpiworek do spania czy nie, taki mętlik w głowie, że szok bo każdy mówi co innego Basjenia ty się chyba pytałaś o tydzień ciąży bo niby brzuch mały, właśnie dziś zaczęłam 33, może się taki wydaje bo ja ogólnie do chudzielców nie należę i wysoka jestem ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- rozstęp mi się na cycku zrobił, a wcale tak nie urosły |
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słuchaj nikogo zrób co Ty uważasz Ja mam na tylku i na piersi też co zrobić
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Madziaqqq wystaw się do słoneczka jak jest i zagryź czekoladą
na biodrach miałam nawet przed ciążą. walić to |
|
|
|
#378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam wrażenie ze jak już urodzę to nie będę się do niczego nadawać a tu pranie sprzątanie i dziecko wymagające ciągłej uwagi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
<3 dokładnie
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
to sobie na googlach pooglądaj kraje tropikalne!
nie komplikuj
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Noc byla koszmarem. Na jedym boku zgaga na drugim mala naciskala na pecherz na plecach brzuch bolal. Oj zaczyna sie niewygoda.
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj pół meczu oglądałam na stojąco. tak mi było duszno siedząc...
|
|
|
|
#384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to brzuszek gładziutki bez jednego rozstępu. Nie wiem, jak to jest możliwe.Cytat:
![]() Właśnie listonosz przyniósł mi paczkę - a w niej ta bluza z reniferami, od razu mi się humor poprawił i naprawdę te renifery grzechoczą
|
||
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
za dzisiejsze wizyty, dawać znać po, chociaż napewno wszystko będzie dobrze![]() Dziewczyny czy Wy też macie taki problem ze spaniem??? Wczoraj położyłam się spać o 22:30 a po północy jeszcze nie spałam i kręciłam się tylko z boku na bok, a dzisiaj obudziłam się o 4:30 i też oczy jak pięć złotych i koniec spania, dopiero po 7 się zdrzemnęłam jeszcze trochę, no masakra jakaś... Jestem zmęczona, ziewam jak głupia a spać nie mogę
|
#386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że ma racjonalne podejście (zresztą w wielu kwestiach) Cytat:
|
||||
|
|
|
#387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic mi sie nie chce, na nic nie mam ochoty a jak zjem to tak mi ciezko i tak zle się czuję że wolę wcale nie jesc. wiem, to nie jest rozwiązanie bo dziecka głodzić nie zamierzam ale przed ciążą jadłam zdecydowanie więcej. i tak jak basjena pisze tez nie moge siedziec bo zaraz mi duszno, cisnie mnie wszystko, a tu jeszcze dwa miesiące karooka tez nie wiem już co robić na ten obiad, tego tez mam dość no to tak sobie pomarudziłam ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- aha poprasowałam własnie 10 pieluch tetrowych i czuje sie jakbym przebiegła maraton!
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
eh ehe eh
Jesteś w 36 tygodniu ciąży (35 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 33 tydzień Data porodu: 19 listopada 2014 (pozostało 35 dni)
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#390 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mąż kładzie się spać a ja do 2 jeszcze tv, krzyżówki, sudoku lub czytanie neta... Jak już się zmęczę i zasnę to o 4 pobudka do wc.. od 4 do 6-7 jakaś drzemka czuwająca bardziej (bo wtedy mąż się budzi do pracy) i dopiero jak on pójdzie o 7.30 to zasypiam jak kamień do 11... i to wtedy najbardziej się wysypiam. Szkoda mi dnia ale jak zombie chodzić w ciągu dnia nie zamierzam.. Zresztą jakbym niedospała za dnia to później miewam straszne bóle głowy.. Cytat:
Jak to dumnie się czyta
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

.

zobaczymy co mi z tego wyjdzie 

Nie słuchaj nikogo zrób co Ty uważasz
nic mi sie nie chce, na nic nie mam ochoty a jak zjem to tak mi ciezko i tak zle się czuję że wolę wcale nie jesc. wiem, to nie jest rozwiązanie bo dziecka głodzić nie zamierzam ale przed ciążą jadłam zdecydowanie więcej.