Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 09:08   #361
mysza88
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

dzien dobry!
ale u mnie pogoda... all inclusiv jak nad polskim morzem: wieje, zimno, pada...

Inka nie stresuj się! czemu właściwie się boisz? jakieś przeczucia złe? z szyjką na pewno wszystko ok, z Milą tym bardziej
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:19   #362
19Inka90
Wtajemniczenie

Boje sie ze dolacze do grona szpitalnych :/
Ogolnie jakas taka nie do zycia dzisiaj jestem...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Sugub nie ma internetu w szpitalu,poki co u nich wszystko dobrze Bedzie dawala mi znac a Ja bede wam przekazywala

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:23   #363
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka będzie dobrze ja też trochę się boję bo brzuch twardnieje i kluje mnie hmm jakby szyjka ale wierze że damy radę ! Jak widzę z czym dziewczyny się zmagają to myślę że nie jest tak źle

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Trzymam kciuki

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:24   #364
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dzień dobry czemu ja nie mogę pospać dłużej jakbym mogła...

A podzielilabys się tymi dobrymi radami z tymi co do szkoły rodzenia nie chodzą?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jasne pewnie i tak odkrywczego nie wniosę do tematu, ale: połóg trwa książkowo 6 tygodni. Jednakże, jeżeli będzie trwał 2 tygodnie lub przedłuży się do 9 tygodni, jest to normalne. Wszelkie anomalie, które pojawiły się w trakcie ciąży typu cukrzyca, nadciśnienie, problemy z tarczycą - należy powtórzyć badania po okresie połogu.
Już w trakcie połogu należałoby ćwiczyć mięśnie brzucha - nie klasyczne brzuszki, bo można sobie krzywdę zrobić, tylko "kreślenie cyferek" stopami - kładziemy się jak do brzuszków, unosimy jedną nogę na 10 cm, drugą uginamy w kolanie. Tą uniesioną nogą kreślimy cyferki 1, 2, 3 itp. Po porodzie żadnych pasów - a chciałam kupić. Dodatkowo należy ćwiczyć mięśnie kegla, ale też zwieraczy odbytu.Tutaj też postaram się zobrazować: Stajemy na lekko ugiętych nogach, nogi w rozkroku do szerokości bioder i napinamy mięśnie kegla a potem odbytu. Później stajemy na palcach i staramy się z napiętymi mięśniami postać tak z 15 sek, po czym rozluźniamy i powtarzamy. I tak 2 -3 razy dziennie.
Mówiono także by w trakcie porodu mieć wszystkie rzeczy higieniczne w reklamówkach, bo nie ma gdzie ich położyć, a szpital nie sprząta łazienki po każdej pacjencie, więc strach się bać.
Do podmywania ran krocza tantum rosa, żel do higieny intymnej, a do podcierania ręcznik papierowy. Majtki na czas połogu siateczkowe, podpaski mogą być te Bella, ale one podobno nie mają taśmy i się odkleją, podobno są jeszcze inne firmy - warto wypróbować.
Żeby w ogóle po powrocie ze szpitala stosować przez kilka tygodni majtki jednorazowe, bo nie będzie czasu i siły na pranie ! - to mnie przeraziło .
Jak mi się przypomni więcej to dam znać.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:25   #365
Trusiulandia
Zakorzenienie

No i naprawa naszego samochodu 1000zl także ani spa ani sesji zdjeciowej nie będzie pff

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-15, 09:41   #366
skrzatek24
Rozeznanie

Sofia współczuję bardzo. Mam nadzieję, że już Ci się to nie przytrafi.

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
jasne pewnie i tak odkrywczego nie wniosę do tematu, ale: połóg trwa książkowo 6 tygodni. Jednakże, jeżeli będzie trwał 2 tygodnie lub przedłuży się do 9 tygodni, jest to normalne. Wszelkie anomalie, które pojawiły się w trakcie ciąży typu cukrzyca, nadciśnienie, problemy z tarczycą - należy powtórzyć badania po okresie połogu.
Już w trakcie połogu należałoby ćwiczyć mięśnie brzucha - nie klasyczne brzuszki, bo można sobie krzywdę zrobić, tylko "kreślenie cyferek" stopami - kładziemy się jak do brzuszków, unosimy jedną nogę na 10 cm, drugą uginamy w kolanie. Tą uniesioną nogą kreślimy cyferki 1, 2, 3 itp. Po porodzie żadnych pasów - a chciałam kupić. Dodatkowo należy ćwiczyć mięśnie kegla, ale też zwieraczy odbytu.Tutaj też postaram się zobrazować: Stajemy na lekko ugiętych nogach, nogi w rozkroku do szerokości bioder i napinamy mięśnie kegla a potem odbytu. Później stajemy na palcach i staramy się z napiętymi mięśniami postać tak z 15 sek, po czym rozluźniamy i powtarzamy. I tak 2 -3 razy dziennie.
Mówiono także by w trakcie porodu mieć wszystkie rzeczy higieniczne w reklamówkach, bo nie ma gdzie ich położyć, a szpital nie sprząta łazienki po każdej pacjencie, więc strach się bać.
Do podmywania ran krocza tantum rosa, żel do higieny intymnej, a do podcierania ręcznik papierowy. Majtki na czas połogu siateczkowe, podpaski mogą być te Bella, ale one podobno nie mają taśmy i się odkleją, podobno są jeszcze inne firmy - warto wypróbować.
Żeby w ogóle po powrocie ze szpitala stosować przez kilka tygodni majtki jednorazowe, bo nie będzie czasu i siły na pranie ! - to mnie przeraziło .
Dzięki za cenne rady. Ja co prawda po jednym doświadczeniu porodowym, ale uwierz mi, że po tych ponad 5 latach wiele rzeczy się nie pamięta. Też myślałam o pasie poporodowym. A mówiła położna dlaczego nie wolno? Ja po pierwszej ciąży nie potrzebowałam. Macica obkurczyła mi się bardzo szybko i równie szybko wróciłam do wagi i figury sprzed ciąży. Nie myślałam wówczas o pasie, ale nie wiadomo jak to tym razem będzie.

Co do majtek, może nie będzie tak źle W razie czego TŻ wstawi pranie. Tyle, że te z siateczki są przewiewne. Już nie pamiętam jak długo je nosiłam poprzednio, ale chyba tylko w szpitalu.

Tantum rosa rzeczywiście jest ok. Miałam rozrobiony w szpitalu w butelce i stosowałam przy każdej zmianie wkładu poporodwego.

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
No i naprawa naszego samochodu 1000zl także ani spa ani sesji zdjeciowej nie będzie pff
U nas też szykuje się wydatek samochodowy. Musimy założyć gaz:/ A myślałam, że trochę poszaleję w tym miesiącu.

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-10-15 o 09:43
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:42   #367
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, wiem że muszę jakoś tu wytrzymać oby tylko z małą było wszystko dobrze, no i żeby te wyniki w końcu zaczęły się poprawiać

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:46   #368
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość

Dzięki za cenne rady. Ja co prawda po jednym doświadczeniu porodowym, ale uwierz mi, że po tych ponad 5 latach wiele rzeczy się nie pamięta. Też myślałam o pasie poporodowym. A mówiła położna dlaczego nie wolno? Ja po pierwszej ciąży nie potrzebowałam. Macica obkurczyła mi się bardzo szybko i równie szybko wróciłam do wagi i figury sprzed ciąży. Nie myślałam wówczas o pasie, ale nie wiadomo jak to tym razem będzie.

Co do majtek, może nie będzie tak źle W razie czego TŻ wstawi pranie. Tyle, że te z siateczki są przewiewne. Już nie pamiętam jak długo je nosiłam poprzednio, ale chyba tylko w szpitalu.

Tantum rosa rzeczywiście jest ok. Miałam rozrobiony w szpitalu w butelce i stosowałam przy każdej zmianie wkładu poporodwego.

U nas też szykuje się wydatek samochodowy. Musimy założyć gaz:/ A myślałam, że trochę poszaleję w tym miesiącu.
z tym pasem to podobno chodzi o to, że rozleniwiamy mięśnie brzucha i niby brzuch się wchłania, ale nadal macica nie wraca na swoje miejsce. Położna to porównała z kołnierzem ortopedycznym - też nie należy go nosić cały czas, by nie przyzwyczaić szyi do braku ciężaru. Dlatego najlepiej ćwiczyć.
Stary 2014-10-15, 09:52   #369
Basjenia
Zadomowienie

cześć piłeczki
napiszę zbiorowo-trzymajcie się w tych szpitalach!bardzo ważne jest wasze nastawienie i samopoczucie! już kiedyś wspominałam i może to trochę dyrastyczne powiedzenie ale u mnie się mówi że "jak pacjent chce żyć to medycyna jest bezsilna":P więc POZYTYWNA ENERGIA!!
ja czekam na panią od zdjęć

a Inka! naleśniki zawsze robię na oko. tylko zamysł był najpierw placki kukurydziane zrobić a'la tortilla a że wyszedł syf to już się zdenerwowałam. potem nie wyszedł farsz. to się wkurzyłam jeszcze bardziej i to ciasto na naleśniki zrobiłam tak trochę na odwal się... no i są tego efekty ale cóż...
mam naleśniki
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 10:05   #370
19Inka90
Wtajemniczenie

Wylicytowalam posciel 4 elementy w Myszke minni,posciel,ochraniacz i baldachim za 60 zl

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 10:07   #371
maczuma
Rozeznanie

Dzień dobry

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ja od rana robię niezły pasztet zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Stary 2014-10-15, 10:12   #372
Basjenia
Zadomowienie

dziewczyny jadacie czekolady wedla? bo jest promo ze zbieraniem punktów i brakuje mi do kubka... jak nie gracie to podeślijcie
Stary 2014-10-15, 10:16   #373
karooka
Raczkowanie

Suqub Kasiulka Sofia Misia - trzymajcie się dzielnie. Strasznie Wam współczuję i doceniam moją jak na razie bezproblemową ciążę...
Inka - będzie ok. Na którą idziesz?
Wczoraj moj małż był ze mną w szkole rodzenia i aż byłam w szoku ze taki zaangażowany w ćwiczenia i potem nawet miał pytania do położnej
Najważniejsze co wynioslam z wczorajszych zajęć: nastawić się na poród tak: mam do wykonania swoją robotę i muszę to zrobić jak najlepiej i powoli przestaję się bać a bardziej ekscytowac jak to będzie. Przedstawiała takie korzyści porodu naturalnego nad cesarką ze wybilam ją sobie z głowy
Nie mam pomysłu na obiad... co dziś robicie?

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-10-15 o 10:17
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 10:26   #374
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka brawo!
Dolores dzięki za rady! przydadzą się na pewno

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-15, 10:38   #375
madziqqq
Rozeznanie

cześć wszystkim
mam jakiś taki okropny dzień że nie mam nawet siły pisać wkurzyłam się dziś ostro na tż-a aż się poryczałam z tej złości i teraz siedzę zła i brzuch mnie boli :/
ostatnio mam wrażenie że ja sobie z tym dzieckiem to nie poradzę i nie będę wiedziała co i jak, jak ja nawet nie umiem się zdecydować czy kupować ten śpiworek do spania czy nie, taki mętlik w głowie, że szok bo każdy mówi co innego
Basjenia ty się chyba pytałaś o tydzień ciąży bo niby brzuch mały, właśnie dziś zaczęłam 33, może się taki wydaje bo ja ogólnie do chudzielców nie należę i wysoka jestem

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

rozstęp mi się na cycku zrobił, a wcale tak nie urosły
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 10:40   #376
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
mam jakiś taki okropny dzień że nie mam nawet siły pisać wkurzyłam się dziś ostro na tż-a aż się poryczałam z tej złości i teraz siedzę zła i brzuch mnie boli :/
ostatnio mam wrażenie że ja sobie z tym dzieckiem to nie poradzę i nie będę wiedziała co i jak, jak ja nawet nie umiem się zdecydować czy kupować ten śpiworek do spania czy nie, taki mętlik w głowie, że szok bo każdy mówi co innego
Basjenia ty się chyba pytałaś o tydzień ciąży bo niby brzuch mały, właśnie dziś zaczęłam 33, może się taki wydaje bo ja ogólnie do chudzielców nie należę i wysoka jestem

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Nie słuchaj nikogo zrób co Ty uważasz
Ja mam na tylku i na piersi też co zrobić

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-15, 10:49   #377
Basjenia
Zadomowienie

Madziaqqq wystaw się do słoneczka jak jest i zagryź czekoladą
na biodrach miałam nawet przed ciążą. walić to
Stary 2014-10-15, 10:50   #378
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
I właśnie połóg to to co przeraża mnie najbardziej... Poród to jakoś tam minie i spokój. Potem to dopiero się zacznie wracanie do siebie mam wrażenie ze jak już urodzę to nie będę się do niczego nadawać a tu pranie sprzątanie i dziecko wymagające ciągłej uwagi.

Stary 2014-10-15, 10:51   #379
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
<3 dokładnie

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-15, 10:52   #380
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
weź i się wystaw jak u mnie pochmurno :p
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 11:09   #381
Basjenia
Zadomowienie

to sobie na googlach pooglądaj kraje tropikalne!
nie komplikuj
Stary 2014-10-15, 11:19   #382
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Noc byla koszmarem. Na jedym boku zgaga na drugim mala naciskala na pecherz na plecach brzuch bolal. Oj zaczyna sie niewygoda.
Stary 2014-10-15, 11:21   #383
Basjenia
Zadomowienie

ja wczoraj pół meczu oglądałam na stojąco. tak mi było duszno siedząc...
Stary 2014-10-15, 11:30   #384
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
cześć wszystkim

skąd ja to znam. Też mam takie obawy. A co do rozstępów - moje cycki i tyłek są tak przeorane, że wierzyć mi się nie chcę Za to brzuszek gładziutki bez jednego rozstępu. Nie wiem, jak to jest możliwe.

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
I właśnie połóg to to co przeraża mnie najbardziej... Poród to jakoś tam minie i spokój. Potem to dopiero się zacznie wracanie do siebie mam wrażenie ze jak już urodzę to nie będę się do niczego nadawać a tu pranie sprzątanie i dziecko wymagające ciągłej uwagi.

szczególnie jak odpukać, którejś się trafi nacięcie krocza lub paskudna rana po cc. Nie wiem jak to będzie - wolę o tym nie myśleć

Właśnie listonosz przyniósł mi paczkę - a w niej ta bluza z reniferami, od razu mi się humor poprawił i naprawdę te renifery grzechoczą
Stary 2014-10-15, 11:39   #385
iwona_1987
Zadomowienie

Cześć Mamuśki
za dzisiejsze wizyty, dawać znać po, chociaż napewno wszystko będzie dobrze

Dziewczyny czy Wy też macie taki problem ze spaniem???
Wczoraj położyłam się spać o 22:30 a po północy jeszcze nie spałam i kręciłam się tylko z boku na bok, a dzisiaj obudziłam się o 4:30 i też oczy jak pięć złotych i koniec spania, dopiero po 7 się zdrzemnęłam jeszcze trochę, no masakra jakaś... Jestem zmęczona, ziewam jak głupia a spać nie mogę
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 11:41   #386
miskowa
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Hej. Nie dam rady Was już teraz nadrobić.
Ja po wizycie, z Gabi wszystko jest dobrze, została oficjalnie potwierdzona, zw jest to dziewczynka.
Niestety u mnie gorzej. W gabinecie wychodzi mi za wysokie ciśnienie i wlasnie szykuje się do szpitala ;(
kurcze, zestresowałaś mnie. Ja mam też już 3 tydzień za wysokie ciśnienie, początkowo myślałam, że tylko u lekarza, ale zaczęłam mierzyć w domu regularnie i w domu też mam za wysokie. Dostałam tabletki, ale przez tydzień brania nic się nie zmieniło, lekarz mi zwiększył dawkę do podwójnej, ale po kolejnym tygodniu na podwójnej dawce nadal się nic nie zmieniło. Zaczynam się martwić. Niby mała tydzień temu na badaniu była w normie, jeśli chodzi o rozwój (nadciśnienie powoduje niby spowolnienie lub zatrzymanie wzrostu ze względu na niedotlenienie, które ma wtedy miejsce, ale lekarz powiedział, że tego u mnie nie widać). Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie, mam nadzieję, że nie wyśle mnie do szpitala, bo to tylko jeszcze gorsze nerwy, więc i ciśnienie większe. Nie wiem, może powinnam przestać pracować i się po prostu zrelaksować w domu, zacząć więcej spacerować...

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja bardzo..a czy Jagoda zobaczymy

ja wczoraj mialam trzeci raz z rzedu na wizycie 145/89 i lekarz kazał teraz 3 x dziennie mierzyc i za tydzoen zadecyduje czy wprowadzamy leczenie czy nie..ale boje sie ze tez wyskoczy ze szpitalem czy cuś. A jakie Ty mialaś????
Niby powyżej 140/90 to już za wysoko, więc masz na górnej granicy. Niektórzy denerwują się wizytą, więc może to też u ciebie, że w domu będziesz mieć niższe

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
w zależności od pogody, jak nie będzie mrozu to gdzieś w okolicy 2 tygodni od porodu powoli zaczniemy się werandować, natomiast jak będzie mrozik to już niestety będzie ograniczenie.
Nas położna zrypała za takie podejście i twierdzi, że powinno się spokojnie po 2-4 dniach już jeden dzień powietrzyć przy otwartym oknie a jak wszystko będzie ok, to na następny dzień na pół godziny na dwór, a potem już codziennie 30-40 minut na spacer (chyba że będzie pogoda odczuwalna poniżej -10 stopni), także te 2 tygodnie siedzenia w domu to według niej za długo. Ona uważa, że dwa dni powinno wystarczyć, żeby dziecko oswoiło się z nowym otoczeniem i zapachami w domu.
Myślę, że ma racjonalne podejście (zresztą w wielu kwestiach)

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość

U nas położna mówiła, żeby absolutnie nie nosić żadnych pasów poporodowych. Jej argumenty były takie, że te pasy to jakiś przeżytek, kiedyś były takie teorie, żeby kobiety niby szybciej wracały do formy i figury po porodzie, ale o czym się nie mówiło, powodowały u kobiet nietrzymanie moczu. Powód jest taki, że macica po porodzie w ciągu tych 6 tygodni połogu obkurcza się w swoim tempie i ułożenie narządów wraca do normy. Jeśli się nosi taki pas, macica jest uciskana i naciska też na pęcherz, co wpływa potem na nietrzymanie moczu. Także dziewczyny w dupie figura od razu po porodzie, chyba ta kwestia jest ważniejsza.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 12:08   #387
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Wczoraj położyłam się spać o 22:30 a po północy jeszcze nie spałam i kręciłam się tylko z boku na bok, a dzisiaj obudziłam się o 4:30 i też oczy jak pięć złotych i koniec spania, dopiero po 7 się zdrzemnęłam jeszcze trochę, no masakra jakaś... Jestem zmęczona, ziewam jak głupia a spać nie mogę
nie tylko mam ostatnio problem ze spaniem, to też z jedzeniem... nie moge jeść nic mi sie nie chce, na nic nie mam ochoty a jak zjem to tak mi ciezko i tak zle się czuję że wolę wcale nie jesc. wiem, to nie jest rozwiązanie bo dziecka głodzić nie zamierzam ale przed ciążą jadłam zdecydowanie więcej.
i tak jak basjena pisze tez nie moge siedziec bo zaraz mi duszno, cisnie mnie wszystko, a tu jeszcze dwa miesiące

karooka tez nie wiem już co robić na ten obiad, tego tez mam dość
no to tak sobie pomarudziłam

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

aha poprasowałam własnie 10 pieluch tetrowych i czuje sie jakbym przebiegła maraton!
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 12:12   #388
alekaz1
Zakorzenienie

eh ehe eh

Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:
19 listopada 2014
(pozostało 35 dni)
Stary 2014-10-15, 12:17   #389
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
eh ehe eh

(35 tyg. i 0 dni)
Data porodu:
19 listopada 2014
(pozostało 35 dni)

o kurcze, brzmi poważnie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 12:27   #390
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Ja mam straszne problemy ze spaniem mąż kładzie się spać a ja do 2 jeszcze tv, krzyżówki, sudoku lub czytanie neta... Jak już się zmęczę i zasnę to o 4 pobudka do wc.. od 4 do 6-7 jakaś drzemka czuwająca bardziej (bo wtedy mąż się budzi do pracy) i dopiero jak on pójdzie o 7.30 to zasypiam jak kamień do 11... i to wtedy najbardziej się wysypiam. Szkoda mi dnia ale jak zombie chodzić w ciągu dnia nie zamierzam.. Zresztą jakbym niedospała za dnia to później miewam straszne bóle głowy..

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
eh ehe eh

(35 tyg. i 0 dni)
Data porodu:
19 listopada 2014
(pozostało 35 dni)
Gratulacje Jak to dumnie się czyta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości