Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 08:00   #3931
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Dziękuję, po wizycie super! Lekarz potwierdził dziewczynkę (4 raz już zresztą), rozwija się zdrowo, wszystko jest w porządku. TŻ zachwycony po USG, mała pokazała nam ładnie rączki i stópki, nawet paluszki widzieliśmy zapytałam TŻ po co jeszcze widział, a on do mnie: no widziałem pochwę, więc to na pewno Córcia ale się z tego tekstu uśmiałam!!!!
Przed następną wizytą muszę wypić glukozę...buuuuu
super! gratulacje!
A usg połówkowe robi sie dopochwowo czy przez brzucha?
Stary 2014-10-15, 08:02   #3932
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

a ja właśnie meble skręcać lubię najbardziej
Ja też kocham to robić, a potem uwielbiam czuć zapach nowych mebli
Stary 2014-10-15, 08:03   #3933
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
boże dziewczyny, wnet mieliśmy wypadek zaczęłam krzyczeć mój nie zauważył auta a on jechał w mój bok ;/
całe szczęście wszystko ok
Całe szczęście, że się Wam nic nie stało

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja nie moglabym wziasc tego samego imienia, to dla mnie zbyt trudne, zwlaszcza ze widzialam to male malenstwo, ktore bog mi zabral... chociaz imie brdzo nam sie podobalo.
Ja na poczatek myslalam o jednym smoczku, i jednej butelce do karmienia, zeby moj TZ mogl karmic malenstwo za mnie czasami albo na zewnatrz. Za smoczkami tez nie jestem, no ale na poczatek niech jeden bedzie, pewnie sie przyda. trzesie mnie jak widze kilku latki ze smoczkiem....
Taka zachcianka wczoraj mialam....ze TZ wczoraj mowi czemu chcesz jesc fast fooda zachcianke masz pewnie, a ja ze nie.... obsypalo nas ta przeprowadzka bylam tak zmeczona, ze mowie nie bedziesz miec perfekcyjnej zony, idziemy na fast foody nic ci nie ugotuje dzisiaj

Co do szlafroczkow mowilam wczesniej ze moj TZ ich nie lubi, a wczoraj spytalam czy nie sadzi ze powinnam miec do szpitala, bo jak to w koszuli do spania latac pozniej po szpitalu.... a on na to.... no w sumie masz racje... hihihi

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

tak sobie mysle.... ze musze spytac w recepcji w klinice, o liste, co powinnam przygotowac do szpitala, i czego nie brac....jesli oni daja.
wiem ze w Polsce niektore szpitale tez daja na pierwsze dni kosmetyki dla dzieci w malych opakowaniach, i nie trzeba brac z domu, czasami te podklady po porodowe.

Mam takie samo zdanie co do smoczków, tylko nie wiem jak się obejść bez nich Chociaż widziałam, że już w szpitalu można zażyczyć sobie, aby nie dawano smoczka dziecku.
Stary 2014-10-15, 08:10   #3934
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja wyczekuję poniedziałku
Ja też już się tak nie mogę doczekać że szok.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ufff!!!! dobrze, że wsyztsko ok

Tez miałam kiedyś mega wypadek ..... dachowaliśmy autem z Tż i zatrzymaliśmy się na płocie do góry nogami . jNaszczęście miałam mega siniaka na nodze, a tak auto do kasacji .... Tz wyszedł bez szwanku a wszystko było jakby w zwooooolnioooonym tempie!

Gratuluję poznanej płci ! zdradź nam i tez
ja kupiłam, śliczna czapeczkę różową w kwiatuszki i położyłam, na poduszce, Tz spał po nocce. Jak się obudził powiedział, że będzie mała niuncia

to super że wizyta OK i że córcia super rośnie
a co do Glukozy, tez mnie to czeka przed 18 listopada.... bo wtedy mam mieć już ten wynik. ile masz wypić glukozy 50 g czy 75 g, ja mam 75... pewnie znaczy to, ze bardziej słodkie, lub więcej dadzą tego świństwa i to czekanie na ponowne pobranie krwi ...
może po tym przestanę mieć chrapkę na słodkie

jak się sprawdzi ten preparat na przeziębienie, to daj znać czy cos wart !
a co do zachcianek, owszem miałam, na paluszki rybne. po nich spędziłam 10 min w toalecie
Dziewczyny Wam też nie trzymają juz zwieracze?? mi się coraz częściej zdarza popuścić, przy wymiotach, kichaniu, czy śmianiu się

A ja czekam i czekam na kurtkę, powinna być dzisiaj i się nie doczekałam listonosza. a coraz zimniej.....
Jutro czeka mnie super dzień mam babskie popołudnie
a i zaplanowałam sobie, na jutro Grecką sałatkę, OLIWKI FETA mmmmm

Przepis na ciasto PIZZA:
- 3/4 świeżych drożdży
- 2 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki wody ( lub ciut więcej, lepiej później dolać przy wyrabianiu ciasta)
- pół łyżki soli
- pół łyżki cukru
- 2 łyżki oleju

drożdże kruszę w misce, zasypiam cukrem, dodaję wody. memlam w misce te drożdże by się rozpuściły troszkę, oprószam troszkę mąka odstawiam pod przykryciem na ok. 15 min.
Po 15 min do tej samej miski wsypuje resztę skł. mąkę, sól, olej. i wyrabiam ciasto. Będzie ono, takie, mokre ale dość zbite. nie może być bardzo twarde, jakby co dodawaj wody.

Biorę blachę tą z piekarnika co są takie płaskie, lekko smaruję ją olejem, tak by tylko się świeciła i wykładam ciasto. Nie przestrasz się, jak ciasto będzie się rwać itp. trzeba cierpliwości, w spokoju na pewno, je ładnie wyłożysz, ja pomagałam sobie, duzą łyżką, je ugniatać.
Potem na to surowe ciasto, leję ketchup, rozsmarowuję go po całości, posypuję bazylią, i na to kładę skłądniki jakie lubię w pizzy od razu. szynka, kukurydza, cebula, pomidor, ser itp.
pieczemy w 210 stopniach ok. 15/20 minut.

Smacznego
Przepis zapisany na sobotę zrobię na pewnoale będzie wyżerka
Stary 2014-10-15, 08:20   #3935
zielone_oko
Zakorzenienie

Hej Wam

Niunia_ona dobrze, że nic Wam się nie stało

Novuelle o kurczę, współczuję, mam nadzieje, że dzisiaj jest już lepiej.. Co oni Wam do jedzenia podali

EdithS gratuluję córci

Byłam odebrać rano wyniki bo dzisiaj wizyta no i w moczu liczne bakterie, a morfologia za mało czerwonych krwinek ech.. Ciekawe co lekarz powie ..

Wczoraj pierwszy raz poczułam pod ręką Małą jak się chyba wypinała tŻ przyłożył rękę i czekał, coś poczuł ale mówi, że nie jest pewien, ale on gruboskóry więc mół jeszcze nie poczuć
Stary 2014-10-15, 08:24   #3936
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie moglabym wziasc tego samego imienia, to dla mnie zbyt trudne, zwlaszcza ze widzialam to male malenstwo, ktore bog mi zabral... chociaz imie brdzo nam sie podobalo.
Ja na poczatek myslalam o jednym smoczku, i jednej butelce do karmienia, zeby moj TZ mogl karmic malenstwo za mnie czasami albo na zewnatrz. Za smoczkami tez nie jestem, no ale na poczatek niech jeden bedzie, pewnie sie przyda. trzesie mnie jak widze kilku latki ze smoczkiem....
Taka zachcianka wczoraj mialam....ze TZ wczoraj mowi czemu chcesz jesc fast fooda zachcianke masz pewnie, a ja ze nie.... obsypalo nas ta przeprowadzka bylam tak zmeczona, ze mowie nie bedziesz miec perfekcyjnej zony, idziemy na fast foody nic ci nie ugotuje dzisiaj

Co do szlafroczkow mowilam wczesniej ze moj TZ ich nie lubi, a wczoraj spytalam czy nie sadzi ze powinnam miec do szpitala, bo jak to w koszuli do spania latac pozniej po szpitalu.... a on na to.... no w sumie masz racje... hihihi

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

tak sobie mysle.... ze musze spytac w recepcji w klinice, o liste, co powinnam przygotowac do szpitala, i czego nie brac....jesli oni daja.
wiem ze w Polsce niektore szpitale tez daja na pierwsze dni kosmetyki dla dzieci w malych opakowaniach, i nie trzeba brac z domu, czasami te podklady po porodowe.
Ja jak szłam do szpitala to lekarz kazał mi wziąść wszystko dla mnie czyli kosmetyki, koszule itp. podkładów po porodowych nie musiałam brać bo kartony tego stały na korytarzu. Dla maluszka kosmetyków brać nie mogła, bo oni używali swoich, musiałam mieć tylko pampersy i ciuszki.

A ja oglądałam dzisiaj rano stary odcinek m jak m i poryczałam się jak Kinga rodziła. Już się tak nie mogę doczekać kiedy będę mogła przytulić swoje maleństwo.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-10-15 o 08:29
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:31   #3937
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja jak szłam do szpitala to lekarz kazał mi wziąść wszystko dla mnie czyli kosmetyki, koszule itp. podkładów po porodowych nie musiałam brać bo kartony tego stały na korytarzu. Dla maluszka kosmetyków brać nie mogła, bo oni używali swoich, musiałam mieć tylko pampersy i ciuszki.
Ja też musiała mieć tylko koszule i kosmetyki dla siebie, wszystko inne dawał szpital, na wyjście musiałam mieć ciuszki dla małej i pampersy.
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim
Wczoraj w nocy jak zwykle obudziłam się na siku i nie mogłam zasnąć 2 h, a rano niestety trzeba wstać masakra jak ja jestem niewyspana, a dzisiaj stwierdziłam że biorę się za segregowanie zabawek małej, muszę wykorzystać czas jak jest w przedszkolu bo z nią to by była masakra, nic nie chce wyrzucić bo uważa że wszystko jej się przyda,- ma to po tatusiu oczywiście
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 08:42   #3938
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Ja też musiała mieć tylko koszule i kosmetyki dla siebie, wszystko inne dawał szpital, na wyjście musiałam mieć ciuszki dla małej i pampersy.
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim
Wczoraj w nocy jak zwykle obudziłam się na siku i nie mogłam zasnąć 2 h, a rano niestety trzeba wstać masakra jak ja jestem niewyspana, a dzisiaj stwierdziłam że biorę się za segregowanie zabawek małej, muszę wykorzystać czas jak jest w przedszkolu bo z nią to by była masakra, nic nie chce wyrzucić bo uważa że wszystko jej się przyda,- ma to po tatusiu oczywiście
HAHAHAH jak bym widziała siebie i swoją córcię. Jak tylko zaczynamy sprzątać to ona zaczyna się bawić tym co leżało na dnie skrzynki i nawet nie myśli o wyrzuceniu tego bo ona się tym będzie bawiła najlepiej jest sprzątać tak jak napisałaś jak dzieci w domu nie ma, wtedy nawet nie zauważą że czegoś brakuje. Moja koleżanka kiedyś oddała po swoim synu koleżance zabawki i poszli do nich w odwiedziny a ten jej syn przybiega i mówi : mamo Patryk ma takie same zabawki jak ja, oczywiście niczego się nie domyślił a w domu też tych zabawek nie szukał.

U mnie dzisiaj pogoda tragedia, mgła, ciemno i zimno.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-10-15 o 08:43
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:44   #3939
niunia_ona
Zakorzenienie

[QUOTE=marta24171;48532116]Zazwyczaj jak mała jest chora i jestem z nią u lekarza, to pyta się mnie czy mała waży ok.20 kg żeby dobrać dawkę antybiotyku,ale nigdy nie usłyszałam żeby ważyła za mało także chyba nie jest źle.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
ja mam chcesz??? na pizze na cienkim, chrupiącym cieście

Jasne że chcę, dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

O matko masakra co musiałaś przeżyć. Chyba nie długo obije swoje auto kołdrami i grubymi gąbkami,żeby czuć się bezpiecznie na drodze. Człowiek jedzie ostrożnie a jakiś palant bezmyślnie porusza się po drodze jak by był sam
no tak to wszystko niestety jest. U mnie w okolicach jechała kobieta w ciąży z mężem buc jechał po pijaku i obydwóch zabił dziecka też nie dało się uratować jakie to smutne że jadą tacy bezmyślni i my na takich najbardziej cierpimy ((
o losie!!!!!!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:48   #3940
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
HAHAHAH jak bym widziała siebie i swoją córcię. Jak tylko zaczynamy sprzątać to ona zaczyna się bawić tym co leżało na dnie skrzynki i nawet nie myśli o wyrzuceniu tego bo ona się tym będzie bawiła najlepiej jest sprzątać tak jak napisałaś jak dzieci w domu nie ma, wtedy nawet nie zauważą że czegoś brakuje. Moja koleżanka kiedyś oddała po swoim synu koleżance zabawki i poszli do nich w odwiedziny a ten jej syn przybiega i mówi : mamo Patryk ma takie same zabawki jak ja, oczywiście niczego się nie domyślił a w domu też tych zabawek nie szukał.

U mnie dzisiaj pogoda tragedia, mgła, ciemno i zimno.
To my jak robimy z corka TZ porzadki jest to samo, my jej mowimy w ten sposob, przemysl dobrze, bo jesli uwazasz ze bedziesz sie tym bawic, to chcemy to widziec, bo od pol roku widzimy jedynie jak to lezy w kartonie i tego nie ruszasz.... i wtedy sama nam pokazuje czego juz nie chce, bo wyrosla. Z nia trzeba robic razem porzadki w jej zabawkach, bo potrafi po dlugim czasie spytac sie gdzie jest jej ulubione cos tam..... a nie chcialabym z Tz mowic ze wyrzucilismy bez jej zgody.....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:51   #3941
niunia_ona
Zakorzenienie

w klubie wstawiłam zdjęcie z lekko widocznym brzuchem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 09:01   #3942
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
teściową mam złotą. mam fajny łososiowy szlafroczek do szpitala, a nawet nie zaczęłam o tym myśleć

a jutro przyjdzie wózek doczekać się nie mogę

ja dziś zaliczyłam big maca i mcdonaldową sałatkę. junior miał zachciankę

tak pisałyście o promocjach w tym smyku, że dałam się namówić i zamówiłam sobie zestaw startowy (butelki, smoczki, kubek niekapek) z tomme tippee
a jaki wózek kupiliście? Może już pisałaś, przepraszam, ale jak był temat o wózkach, to nie wszystkie udało się zakodować

Cytat:
ufff!!!! dobrze, że wsyztsko ok
to super że wizyta OK i że córcia super rośnie
a co do Glukozy, tez mnie to czeka przed 18 listopada.... bo wtedy mam mieć już ten wynik. ile masz wypić glukozy 50 g czy 75 g, ja mam 75... pewnie znaczy to, ze bardziej słodkie, lub więcej dadzą tego świństwa i to czekanie na ponowne pobranie krwi ...
też mam 75g do wypicia... powiedział mi, że mam pić spokojnie, żeby nie zwrócić.. no to zachęta
A zapomniałam Wam napisać, że mała waży 340 gram

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
W szpitalu dają takie pudełko jakby startowe kilka pieluch husteczki jakieś próbki szamponu i witaminy dla mamy. Tak koleżanka dostała miesiąc temu.

Oj dziś w nocy śniło mi się ze kupowałam ubranka dla chłopczyka heh ciekawe co w piątek wyjdzie jestem baaaardzo ciekawa

Idę po zakupy dziś robię łazanki bezmiesne bo u mnie w domu robiło się bez mięsa na maselku mmmm pierwszy raz zrobię
ojj łazanki, przypomniałaś mi teraz dzieciństwo, jak się nimi zajadaliśmy, mniammmm

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
super! gratulacje!
A usg połówkowe robi sie dopochwowo czy przez brzucha?
ja miałam już przez brzuch, ale jakoś tak niewygodnie się ułożyłam do badania, że mnie z tyłu potem krzyż bolał. No ale było warto

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
EdithS gratuluję córci

Byłam odebrać rano wyniki bo dzisiaj wizyta no i w moczu liczne bakterie, a morfologia za mało czerwonych krwinek ech.. Ciekawe co lekarz powie ..

Wczoraj pierwszy raz poczułam pod ręką Małą jak się chyba wypinała tŻ przyłożył rękę i czekał, coś poczuł ale mówi, że nie jest pewien, ale on gruboskóry więc mół jeszcze nie poczuć
Dziękuję Dziewczyny za gratulacje!
Ja wczoraj jak zanosiłam wynik moczu to też wykazało mi bakterie, ale lekarz powiedział, że to śladowa ilość i jest ok i na następną wizytę mam powtórzyć wyniki.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:08   #3943
niunia_ona
Zakorzenienie

moja znajoma miała termin na 17 pażdziernik a urodziła boże 29 wrzesień :P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-15, 09:18   #3944
Lila_17
Rozeznanie

[QUOTE=nouvelle2;48529302]pewnie młodzi zrobią dym Aż dziwne, bo to wesele było w naprawdę dobrym hotelu o porządnym standardzie

Też myślałam, że to jelitówka, ale niemożliwe żeby złapało aż 8 osób o jednakowym czasie, raczej stopniowo każdy by chorował. chociaż, kto wie...

W sumie raczej tak, by było. Co za knajpa, gonią za pieniędzmi, a nie pomyślą o zdrowiu innych, ale niestety tak jest w wieeelu miejscach.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:19   #3945
lesyeux
Zadomowienie

Hello
Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
zmykaj, zmykaj. w ciąży zarywanie nocy jest niewskazane

dobranoc. ja się już też powoli zmywam, tylko się jeszcze wykąpię i lulu
tak szybko uciekłam do wyrka, że dobrze, ze mi się przypomniało, że pranie mam wyprane i czeka w pralce to dawaj wstałam, i zaczęłam wieszać

Cytat:
zjadlabym sobie grecka salatke jak znajde skladniki w sklepie to dzis na 12 ja zrobie Najczesciej robie pomidory z feta i dodaje troche oliwy z czyms tam mam w takiej buteleczce ale grecka mhmmm
Pokaz kurteczke jak przyjdzie koniecznie ja znalazlam w tych pudlach swoj plaszcz dwu letni i narazie sie w niego mieszcze ale nie wiem jak bedzie w grudniu i w styczniu jak brzuszek wyjdzie
Kurteczką się pochwale, jak tylko przyjdzie

a co do greckiej ja robię tak :
sałatę lodową rwę (liście) i do miski, cebula czerwona w pióra i do miski, oliwki w zależności na jakie mam ochotę zielone lub czarne, ciup do miski, ogórek gruntowy/szklarniowy do miski, pomidorki cherry ( mam swoje ) do miski, feta w kostkę do miski i dressing grecki z oliwą z oliwek do miski. wszystko mieszkam i się zajadam
a czy tak prawdziwą grecką się robi nie wiem, ja ją tak nazywam

Cytat:
uwielbiam lazanki z kapusta bez miesa ) jedynie moja babcia dodawala jakies mieso zawsze
Ja mam czasami taki dzien, ze czuje sie jakbym nie byla w ciazy, i zastanawiam sie czy wszystko wporzadku z maluszkiem i ze mna
o jacie łazanki ja bym zjadła z kapustą kiszoną i na koniec posypała sereeeem żółtym Rewelacja!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
własnie zerknęłam na pierwszą strone jak się ma ilość dziewczynek do chłopców I idziemy łeb w łeb jednego chłopaczka jest więcej
oj nie jest równo :p bo ja jeszcze nie zaróżowiona

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie co do smoczków, tylko nie wiem jak się obejść bez nich Chociaż widziałam, że już w szpitalu można zażyczyć sobie, aby nie dawano smoczka dziecku.
A ja jestem smokowa mama na pewno będę miała w domu smoka i użyję go

Cytat:
Przepis zapisany na sobotę zrobię na pewnoale będzie wyżerka
Trzymam kciuki no na pewno
Stary 2014-10-15, 09:25   #3946
Lila_17
Rozeznanie

Niunia dobrze, że czujna jesteś, ja też często swoimi krzykiem uchroniłam nas od kolizji/wypadku, bo zobaczyłam coś wcześniej.

A ja jestem meega szczęśliwa dziś jak się obudziłam poczułam pyknięcie, szybko ręka na brzuch i tak jeszcze 6 kopniaczków, no takich mini, ale się wzruszyłam i od razu zadzwoniłam do TŻAle to niesamowite zaczęło się od pływania rybki, a teraz to
Stary 2014-10-15, 09:25   #3947
meganka18
Rozeznanie

Czesc dziewczyny !

My nadal w szpitalu - możliwe ze w piątek wyjdziemy ale lekarka powiedziała ze z dużym znakiem zapytania bo mam jeszcze poranne brązowe plamienia ;/ ucisk na pecherz jest spowodowany ciaza - badanie moczu miałam robione 3 razy i podobno jest bardzo dobre Powiem Wam ze Martwia mnie te plamienia bo to juz tydzien a leze cały czasi biore dupka 3x1

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:26   #3948
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Aha i zaczynam dzisiaj 21 tc masakra jak to szybko leci
Stary 2014-10-15, 09:26   #3949
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Niunia dobrze, że czujna jesteś, ja też często swoimi krzykiem uchroniłam nas od kolizji/wypadku, bo zobaczyłam coś wcześniej.

A ja jestem meega szczęśliwa dziś jak się obudziłam poczułam pyknięcie, szybko ręka na brzuch i tak jeszcze 6 kopniaczków, no takich mini, ale się wzruszyłam i od razu zadzwoniłam do TŻAle to niesamowite zaczęło się od pływania rybki, a teraz to

Ruchy poczulysmy dokładnie tak samo widac ze ten sam termin !!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 09:29   #3950
Lila_17
Rozeznanie

EdithS gratulacje) oby już poznana płeć w tych tygodniach później się nie zmieniła, bo różne rzeczy słyszę

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ruchy poczulysmy dokładnie tak samo widac ze ten sam termin !!

Ja nie mogę, widać książkowo he he nasze maluszki są chyba w jakiejś zmowie
Stary 2014-10-15, 09:30   #3951
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
EdithS gratulacje) oby już poznana płeć w tych tygodniach później się nie zmieniła, bo różne rzeczy słyszę

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

To jest takie uspokajające jak sie ruchy czuje a jest sie w szpitalu i ma plamienia ...

Stary 2014-10-15, 09:34   #3952
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
To jest takie uspokajające jak sie ruchy czuje a jest sie w szpitalu i ma plamienia ...

O tak to prawda, ale będąc w szpitalu i tak jesteś pod stałą kontrolą, a mówią Ci coś skąd te plamienia, dlaczego jeszcze trwają?
Stary 2014-10-15, 09:37   #3953
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
O tak to prawda, ale będąc w szpitalu i tak jesteś pod stałą kontrolą, a mówią Ci coś skąd te plamienia, dlaczego jeszcze trwają?

Plamienia sa z szyjki macicy przynajmniej mi tak lekarka mówiła a czemu tak długie chyba nie wiedza i dlatego mnie trzymają .

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Dziewczyny kupujcie ubranka w rozmiarze 56 ?

Stary 2014-10-15, 09:40   #3954
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Plamienia sa z szyjki macicy przynajmniej mi tak lekarka mówiła a czemu tak długie chyba nie wiedza i dlatego mnie trzymają .

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

To lepiej niech trzymają, przynajmniej człowiek może być trochę spokojniejszy, niż w domu. Musi być kochana dobrze, niech te plamienia odejdą w ciortu

Dobre pytanie chętnie posłucham, bo ja właśnie jak kupowałam pierwsze body to wzięłam na 62, ale zastanawiałam się czy nie będzie za duże.
Stary 2014-10-15, 09:45   #3955
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Tz obudził mnie o 6 rano telefonem, bo zapomniał wyłączyć ogrzewanie musiałam zejść na dół i wyłączyć a potem nie mogłam zasnąć przepraszał mnie ale nie gniewam sie, bo chciał dobrze dla nas

Cytat:
Super, wspaniale uczucie

Cytat:
Juz druga połowa leci

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:48   #3956
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, mam nadzieje, że wszystko się unormuje i szybko wyjdziecie ze szpitala

Ja kupiłam parę ciuszków w rozm. 56 choć więcej mam na 62
Stary 2014-10-15, 09:50   #3957
MaMusKA29
Wtajemniczenie

W pierwszej ciąży kupowałam ubranka w rozmiarze 56 i dobrze bo Martynka urodziła się malutka ważyła 2980 kg i mierzyła 53 cm więc nawet takie były na nią za duże, jednak szybko nadrobiła i po dwóch miesiącach już się w nie nie mieściła, dlatego radzę kupić takie ubranka ale nie za dużo bo zobaczycie same dzieci tak szybko rosną. np moja mała długo nosiła ubrania w rozmiarze 98/104, a teraz tak wystrzeliła w górę że musiałam szybko kupić wszystko na rozmiar 110 i 116 więc masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 09:51   #3958
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny !

My nadal w szpitalu - możliwe ze w piątek wyjdziemy ale lekarka powiedziała ze z dużym znakiem zapytania bo mam jeszcze poranne brązowe plamienia ;/ ucisk na pecherz jest spowodowany ciaza - badanie moczu miałam robione 3 razy i podobno jest bardzo dobre Powiem Wam ze Martwia mnie te plamienia bo to juz tydzien a leze cały czasi biore dupka 3x1

Kochana, leż tam tak długo, aż plamienia ustaną. Dobrze, że opiekują się Wami lekarze. Wytrzymaj jeszcze troszkę

Cytat:
Gratulacje my już też w 21 tygodniu jesteśmy

Cytat:

hehe, no oby ale już 4 razy z rzędu mi potwierdzał, że dziewuszka... no ale różne przypadki chodzą po ludziach. Ja już mam w szafce wszystko po siostrzenicach schowane dla Małej
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:55   #3959
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
na pewno wyjdziesz w piątek. Pamietaj, ze zawsze jesteś pod najlepsza opieką

ja też miałam plamienia z szyjki, bo dzidzia mi naciskała na nią i ponoć stad. ginka mnie utwierdzała w przekonaniu, ze jak dzidzia zejdzie z tej szyjki to to ustąpi i tak minął, tydzień, drugi... i potem jak ręką odjął.
z tym, że ja nie wiem, ale mnie faszerowali 6 razy dziennie dupki! i 4 razy luteina do tego ! a spałam po tym... :P
Będzie dobrze
Stary 2014-10-15, 09:58   #3960
smv
Zakorzenienie

Meganko kochana lez ile trzeba tam przynajmniej cie zbadaja i możesz być spokojnojesza a jakbyś w domu plamila to byś się Stresowala.
U mnie Kapustka się studzi zakupy zrobione trochę dużo i na 3razy do samochodu szłam żeby nie dźwigać (dobrze ze mam winde)

Też obejrzałam m jak miłość i też ryczec zaczęłam heh

Zazdroszczę ruchów też wyczekuje ale u mnie to ho ho długa droga

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości