|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Próbowała zmienić mleko na mleko modyfikowane na problemy z brzuszkiem np. bebilon comfort? Próbowała podawać np delicol na problemy z laktazą? Ja ze swoją małą miałam jazdę przez 3 miesiące zanim doszłam do tego co jej przeszkadza ![]() BTW. Co ze slomką? nie ma jej już na liście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas spokojnie, trochę bolą plecy bo odkurzałam i myłam podłogę w całej chałupie a trochę tych metrów jest ![]() ![]() Dziś dostałam prezent od męża -żelazko ![]() ![]() ![]() Widzę, że kolejna część wątku się tworzy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4923 |
Raczkowanie
|
mortisha84 świetny opis!
daszna gratulacje!! Isgaard kciuki za jutro!
#4924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja po wizycie. Mały cudnie się rozwija,wazy ok 3800
![]() ![]() Poradzicie coś. ..Wywoływany poród miałabym jakieś 5 dni przed tp. Waham się,bo patrząc na Was na wizażu,urodziła któraś naturalnie przy wywołaniu czy same cesarki ? Przepraszam że samolubnie ale jest u mnie tz,nadrobię jutro ![]() Pisałam z Gosiakiem,Julek całkowicie ją zawojował i Gosia nie ma na nic czasu,ale na pewni na dniach się do nas odezwie. Macie od niej uściski i pozdrowienia.Mamusie rozpakowane i nie no i maluszki ![]()
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-10-15 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Isgaard ![]() Dzisiejsza kąpiel bez zająknięcia ![]() Dzięki dziewczymy za miłe słowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Kikuska dawno sie nie odzywalas.
Slomka chciala byc usunieta. Ja dzis zrobilam masaz sutkow ![]() ![]() Publanus to duzy synus sie szykuje. Oj to za tydzien moze urodzisz. A ja dalej bede kulac ![]()
#4929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony cc to blizna, a Ty jesteś jeszcze b.młoda i szkoda się ciąć, natomiast oksytocyna może Ci mocno namieszać w "naturalnym" porodzie.. Może spróbuj wywoływać a jakby co to zrobią cc ![]()
![]() |
#4930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawno się nie odzywałam, nie ogarniałam tej całej masy postów przy mojej małej wiecznie chorej córce w domu. Jest pogodna ale bardzo wymagająca uwagi. Ciągle gdzieś ciągnie do zabawy ![]() Do tego ostatnie 4 tyg upłynęło pod znakiem szpitala na patologii i codziennych wizyt na ktg. W międzyczasie znów chora córka....i zakaz jakiegokolwiek wysiłku. Dziś też na ktg się wystraszyli i już myśleli że na wywołanie wezmą...ale obudzili ją. W sumie 2h pod ktg ![]() Podczytuję Was i cały czas zaglądam jak się ładnie rozpakowujecie. Ze slomką miałam największy kontakt więc zdziwiłam się że nie ma jej na liście. Można wiedzieć czy urodziła już? Czy dobrze się czuje? Czy nie macie z nią kontaktu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
Na początku bardzo chciałam rodzić naturalnie bo cesarka to jednak nie zabieg tylko poważna operacja. Pamiętam że pierwsze dwa tygodnie były straszne i pewnie gdybym od razu została całkiem sama to byłoby ciężko bo ledwo się ruszałam.
Jednak po dzisiejszej wizycie u lekarza jestem przerażona. Moje dziecko nie spieszy się na świat 38 tydzień w toku, na ktg żadnych skurczy. A w czasie USG pani doktor tylko rosły oczy. Wyszło że mały waży 4300, więc wyjaśnił się mój ogromny brzuch który wręcz zwraca uwagę bo ja dużo nie przytyłam a mam tylko 160cm wzrostu. Pani doktor jeszcze uważa że dam radę urodzić naturalnie. Nie wiem czy tak wogle może być. Czytałam że jeśli dziecko ma przeszło 4 kg to robią cesarkę ze względu na możliwość wystąpienia powikłań. Strasznie się boje i chce to mieć już za sobą |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że to trudna decyzja ale 3800 przy wąskich biodrach odradzam. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos czesc i moze dodasz cos o sobie? ![]()
![]() |
#4935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Naprawdę trudna decyzja. Chyba próbowałabym naturalnie... sama nie wiem ![]()
![]() |
#4936 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba ze Slomka nie ma nikt kontaktu poza tym, gdy tu sie odzywala... To masz starsza coreczke? Tak, nie dziwie sie, nadrobic sie nie da ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Powazne powiklania moga byc?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Matko az mnie ciekawi ile moje dziecko wazy. Jutro sie przekonamy.
Meza wykorzystalam. Ciekawe czy to cos dalo ![]() Poryczalam sie dwa razy tak mi mala naciska na te nerwy. Bolało fest... Jutro powiem o tym gin bo im Maja wieksza tym gorzej. Wrecz mi paralizuje noge... ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Ilona a Ty moze cos o sobie napisz. Bo tak w sumie piszesz raz na jakis/czas a nie wiemy nic. Mamy tez liste mamusiek moze masz ochote
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam córeczkę, ma rok i 7 miesięcy, wulkan energii ![]() Co do koleżanki, wiem że np. sab simplex jest na kolki w niemczech i jest godny uwagi, dużo dziewczyn używa go. Nie wiem jak w szwecji? Nigdy tam nie byłam, nie wiem jakie mają mleka, ale może jakieś bardziej zagęszczone na problemy brzuszkowe mogą mieć ![]() Mi osobiście te masaże, zginanie nóżek, ciepłe okłady, kataraktery, herbatki nic nie pomagały. Doszło do tego że zachodziłam do apteki i nic więcej nie mogli mi zaproponować. Zrezygnowałam z karmienia swoim mlekiem i zmieniłam mleko modyfikowane którym dokarmiałam i od pierwszego dnia dziecko uspokoiło się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie ze wracasz do nas ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano watawie z kompa link na coś jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- PurBlanka, trudna decyzja. Ja nie mam pojęcia na co się decydować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś pół nocy nie spałam ![]() ![]() ![]() Tak czy siak mówił że we wtorek indukcja jeśli do tego czasu nic samo się nie rozkręci. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Raczkowanie
|
Czy u wszystkich z Was położna waży dzieciaczki na wizycie? Bo moja nie i będziemy się ważyć dopiero na pierwszej wizycie u pediatry - już w trzecim tygodniu. W sumie nie mam wrażenia żeby Mała się nie najadała raczej przeciwnie to taki Żarłoczek
![]() ![]() Za to martwi mnie pępek ![]() ![]() ![]()
#4944 | ||
Zadomowienie
|
Gargantuiczna, tu masz pozostałe audycje z tej serii, jeszcze nie słuchałam, ale pewnie też będą ciekawe
![]() http://www.polskieradio.pl/9/3865,Seks-nasz-powszedni Szkoda, że ich tak mało, ale to nowość na PR3 więc będzie ich przybywało ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Poprzednia położna ważyła Zofkę co tydzień, a teraz jeszcze za 10 dni kobietka przyjdzie i będzie koniec jesli właściwie będzie przybierał.[COLOR="Silver"] Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-10-16 o 08:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
Nie sadzilam , ze to powiem ale mam dosc ciazy, przez/jej obecne dolegliwosci.
Wczoraj plakalam z bólu doslownie tak mi ta noge paralizuje bólem przez nacisk malej. Do tego wszystkie kosci i stawy mnie bola w nocy ze z lozka wstac nie moge do wc, a wstaje z 10 razy :-( Mala tak mi sie wypina ze boli jak byk. Zaczynam dzis 40 tydzien i mam nadz, ze w tym urodze
#4946 |
Rozeznanie
|
witajcie
Podczytuje Was od pewnego czasu i postanowiłam się do Was dołączyć. Mogę, mogę?? Troszke póżno, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie. termin mam na 23.10, ma być córeczka. Narazie nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu. Łożysko bez oznak starzenia się, wszystko na dole pozamykane. Puchną mi kostki, ale to chyba normalne na tym etapie. Dwa, trzy tygodnie temu kłuło mnie w pipce teraz już nie mam takich objawów. Teraz mam jakby zakwasy z pipce. Też tak macie? nowa8686 mam takie same objawy w nocy bolę mnie stawy i kości, dziwne uczucie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taaak, tez mam jak zakwasy plus wewnatrz ud. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4949 |
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() Z braku czasu zerknęłam tylko szybciutko na pierwsza stronę i chciałam pogratulować dziewczynom, daszna, coffe i Olcia ![]() ![]() ![]() Mój mały "żółtaczkowicz" właśnie się naświetla przez okno na słoneczku. Ładnie śpi, jest naprawdę kochany (ale to chyba każda mama mówi tak o swoim maleństwie ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie ogarniam sytuacje, świetnie radzi sobie tez mój mąż, przy czym jest dla mnie nieoceniona pomocą ![]() Wczoraj była położna, dziś nasza pierwsza kąpiel ![]()
![]() |
#4950 |
Rozeznanie
|
ever_92 dziękuje
![]() mała znowu ma czkawkę ![]() cały brzuch mi skacze kasiamagda23 zazdroszcze, że masz już przy sobie dzieciątko Czy któras z was ma wade wzroku? Podczas porodu mozna miec soczewki ewentualnie okulary? Zapominam zawsze sie spytac ginekologa o to. Bez soczewek lub okularów to nie wiele bede widziala, bo mam duża wadę. Chyba ze lekarze zdecyduja sie na cc przez mój wzrok. Na dzien dzisiejszy okulista powiedział, ze moge rodzic naturlanie. Troszke boje sie o mój wzrok. Edytowane przez monic84 Czas edycji: 2014-10-16 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.