|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#541 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
http://www.lidl.de/de/cien-men-haargel/p178145
zerknê³am i ¿elu te¿ opakowania zmieniaj± chyba, aczkolwiek nie wiem bo u mnie w lidlu ¿eli do w³osów nie ma. |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 245
|
|
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 503
|
ja juz nie wiem co ja mam robic z tymi wlosami, niewazne co na nie naloze w celu zabezpieczenia ile czy kiedy one wygladaja potwornie po wyjsciu z domu i na nastepny dzien po myciu
|
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Moje w³osy mnie dzi¶ zaskoczy³y, po spêdzonych ponad 6h na uczelni, w trakcie których nie widzia³am siê w lustrze, mia³am wra¿enie, ¿e w³osy spuszy³y siê w siañsko, jednak gdy spojrza³am w domu w lustro zosta³am mile zaskoczona, bo w³osy nie prezentowa³y siê wcale strasznie, delikatny puszek b±d¼ co b±d¼ by³, ale to zdecydowanie lepsze ni¿ puch wygl±daj±cy jak siañsko
Stwierdzam, i¿ to ca³kiem pozytywny znak Tylko grzywka ostatnio mi siê uk³adaæ nie chce, bo co rusz j± rêkoma poprawiam i... nie wygl±da ![]() Jaki¶ czas temu, gdy mia³am rehabilitacje, Pani rehabilitantka powiedzia³a, ¿e mam takie ³adne, zdrowe i b³yszcz±ce w³osy. Ale mi siê mi³o zrobi³o A potem wróci³am do domu, a w lustrze zobaczy³am spuszone siañsko ![]() I takie pytanko, je¿eli mam zamiar jednego dnia umyæ i wyprostowaæ w³osy, to po myciu ¿elu lepiej ju¿ nie u¿ywaæ? I czy p³ukanka z nafty mo¿e mieæ jaki¶ negatywny wp³yw na w³osy w trakcie prostowania? Mo¿e durne pytania, ale tak my¶lê i sama ju¿ zg³upia³am ![]() A poni¿ej moje dzisiejsze faluski, jest mi³o
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2014-10-16 o 17:41 |
|
|
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Chodzi³o mi o inny sklep Lidla a nie inne sieci sklepów....W tym moim lidlu nigdy nie by³o tego ¿elu.
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
to pewnie wycofali .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-16 o 18:54 |
|
|
|
|
#548 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 503
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
|
|
|
|
#550 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jaki¶ czas temu pisa³y¶my o Isanie do loków i kto¶ pisa³ z zagranicy,¿e u nich jest tylko zmieni³ opakowanie ale u nas nadal tego nie ma.Bardzo nad tym ubolewam bo mia³am bardzo fajne w³osy po Isanie do loków. My¶lê jednak,¿e ¿el Cieñ jest skierowany do szerokiej ilo¶ci odbiorców a ¿el do krêconych do ograniczonej i mo¿e nie sprzedawa³ siê dobrze.Nie mam pojêcia czemu dobre kosmetyki wycofuj±.To juz staje siê nagminne. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-16 o 19:39 |
|
|
|
|
#552 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
U mnie to jest tajemnica jakim cudem koñcówki po ca³ym dniu s± nienaruszone, a aureola puchu na górze jest ogromna.
|
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 560
|
To ja pisa³am
jest, ale sk³ad zmieniony...Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- W takim razie bêdê szuka³a bo w³asnie skoñczy³a mi sie joanna mro¿±ca i czajê siê na ten ¿el cieñ. |
|
|
|
|
#556 |
|
Moderator
|
Nie ogarniam tych olei u siebie, u¿ywa³am sezamka i teraz po jakich¶ 3 olejowaniach mam taki rozmiêk³y puch jak po migda³owym i po maskach biovaxu, beee. A my¶la³am, ¿e bêdzie piêknie i cudownie. Jeszcze ten winogronowy popróbujê, metoda prób i b³êdów ;D mo¿e znajdê co¶ dla siebie, dzi¶ pacnê³am rycynowy i ten winogronowy. Zmotywowa³am siê do wcierek i rycynowego
|
|
|
|
#557 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#558 |
|
Przyczajenie
|
A ja do pielegnacji swoich lokow stosuje stare babcine metody - jajko na wzmocnienie i piwo na ladny skret bez puszenia
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mam nadziejê ¿e jak zadzwoniê dzi¶ to te wyniki krwi bêd± ok. |
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
A ja jestem dzi¶ po pierwszym ca³onocnym olejowaniu oliw± z oliwek... Zobaczymy za kolejnym razem. I te¿ po raz pierwszy u¿y³am od¿ywkê b/s. Z ty³u w³os jest taki dziwny w dotyku, chyba za du¿o na³o¿y³am.
|
|
|
|
#563 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? chociaz sa wyjatki.....czytalas kiedys post Sensualitki o pielegnacji wlosow bardzo wysokoporowatych?
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ale kombinujê i mam jakie¶ pere³ki kosmetyczne, ale olej dobraæ no to graniczy z cudem.
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mi sie obnizyla do sredniej. Nie moge go znalezc mgliscie pamietam ze gdzies byl podwieszony, ale nie pamietam juz gdzie. Jest jeden jej wpis w dzienniku regeneracji. Kojarze tylko, ze nie pasowaly jej zadne oleje i w ogole ich nie stosowala, z protein tylko jedwab jej krzywdy nie robil, ale i tak go nie uzywala, natomiast sluzyly jej wybitnie jako dodatki do masek - olej lanolinowy i mleczko migdalowe z Mazidel. Sama mialam oba i dzialaly swietnie. No i w ogole geste, tresciwe maski z przewaga emolientow i odrobina nawilzaczy - miod, aloes. Silikony i parafina (to juz u mnie) tez sie sprawdzaja.
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
No i mam. Mysia kaza³a zej¶æ z protein i stawiaæ na emolienty. Wiêc grzecznie s³ucham m±drzejszych... no i masz. W³osy ci±gn± siê jak guma, palcami nie przeczesze, a mimo wszystko dziwnie sucho-odstaj±ce a zarazem t³uste! Stracily na objêto¶ci (choæ o dziwo skret ³adny) no co tu du¿o gadaæ przenawilzone.... ;( Czasem to mam ochotê machn±c na krótko i jest mi tak przykro, ¿e te w³osy sa tak bardzo wymagajace zeby jakkolwiek to wygl±da³o. ... Przy emolientach guma a przy proteinach dziwna sucho¶æ /twardo¶æ ju¿ nastêpnego dnia po myciu. Jak ja bym chcia³a byc jedn± tych bab na ulicy co by siê olej przyda³ i porz±dna maska i bylaby laleczka. Nie u mnie to co by³o top super jednego mycia nastêpnego jest be. Nie dziwiê sie, ¿e ludzie my¶l± ze krêcê w³osy jak raz sa krêcone i burza a raz marne i proste.
|
|
#568 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U¿ywam teraz 3 od¿ywek na zmianê, z olei to zostanê przy rycynowym by wzmocniæ wyrastaj±ce w³oski a resztê sobie raczej odpuszczê. Jeszcze wcierki tylko i bêdê trzymaæ pewnie krótkie przez ten czas. Ach lipa i jeszcze mi nic nie u³atwia by ten stres by³ mniejszy |
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A moze program minimum? Mycie Sles i jakas lekka odzywka. Moje fale sa ostatnio tak opanowane, ze - wstyd sie przyznac - sluzy im nawet ''klasyczna pielegnacja'' i potrafia wygladac swietnie po szamponie i odzywce GlissKur Total Repair (mam nadzieje ze mnie nikt nie zlinczuje za te herezje )
|
|
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje w³osy np.maj± ró¿ne okresy i sama nie wiem od czego to zale¿y
.By³ okres kiedy mog³am robiæ cuda i by³y okropne a czasami nie da³am nic poza d/s i super loki.Z pewno¶ci± szkodzi im prostownica u fryzjera i to mega mocne prostowanie ale by³y okresy kiedy nie prostowa³am i by³y paskudne.Kiedy¶ Wam poka¿ê zdjêcia z 2004 roku z wiosny i jesieni.Ta sama pielêgnacja a w³osy diametralnie ró¿ne.Wiosn± paskudne k³aki,zero loków ,siano a jesieni± cudne loczki przy tej samej pielêgnacji.Nie mam sama pojêcia dlaczego.Ostatnio przegl±da³am stare zdjêcia i w³a¶nie zauwa¿y³am t± ró¿nicê.
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

.
Stwierdzam, i¿ to ca³kiem pozytywny znak
A potem wróci³am do domu, a w lustrze zobaczy³am spuszone siañsko 
.