|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Ja tez myślę o drugim dziecku ale się boję ze nie dam rady z 2 latkiem i noworodkiem. Teraz mała zajmuję mi cały dzień i ciężko mi znaleźć czas dla siebie a co dopiero dla drugiego dziecka...
No i mimo że nie mam traumy po porodzie to nie chce juz tak się męczyć
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale grzeczny jest już znów w miarę... Cytat:
więc nie ma że jak pierwsze śpi, to reszta nie będzie... moje wszystkie w miarę spały i były "spokojne" poza bólami brzuszka itp...
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, agnes i bambusiek pewnie macie racje z ta dlugoscia
no i mogl tez urosnac te 10cm, sporo przybiera, a nie wszystko idzie w szerokosc ![]() Fajnie macie, ze planujecie kolejne dzieciatka, u nas to niepewne, wiec nie chce sie nakrecac Poza tym zauwazylam ze sporo mam mowi o trojce dzieci, ciekawe na ile to sie sprawdzi, a na ile to taki slomiany zapal ale docelowo ciagle nas widze jako 5-cio osobowa rodzinke, wiec kto wie
|
|
|
|
#2554 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No i waga synka zacna ![]() Cytat:
Ja na razie tylko skrzętnie odkładam na później wszelkie za małe już ubranka. A z tą różnicą wieku i bliskością to różnie bywa. Ja znam sporo rodzeństw gdzie jest mała różnica wieku a relacje są między nimi powiedzmy średnie. Za to ja z moją siostrą jesteśmy bardzo blisko mimo, że jest prawie 6 lat różnicy. Malwiska mam takie same obawy jak Ty. |
|||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwoje dzieci to nie to samo co miec bliznieta, to starsze juz jest bardziej samodzielne, wiec nie wymaga tyle opieki co noworodek ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Oluch a jakimi liniami bedziecie leciec? Ja wizzairem. Ty chyba karmisz piersia? Powiem ci, ze jak bedziesz latac z tz, to nie masz sie czego obawiac, ja wiele razy lecialam sama z dzieckiem :/ najlatwiej bylo jak jeszcze karmilam piersia, o nic nie musialam sie martwic (Pisze o takich maluszkach jak nasze, bo potem jak wieksze to problem mleka odpada). Jak bedziesz miala konkretne pytanie to pytaj, bo nie wiem co radzic
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Oluch nie do mnie pytanie ale 2tyg temu wrocilam z pl i maly podroz zniosl super to raczej my przezywalismy pierwszy lot. No i z cyckiem tak jak pisze rybka jest zdecydowanie latwiej. Ja w podroz wzielam sobie usztywniany rozek maly spal na nim w samolocie bylo mu wygodnie a i mnie tez bo nie musialam juz glowki podtrzymywac za bardzo. Dziecie spalo na kolanach a ja obie rece mialam wolne.
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że cudów nie trzeba - miałam cudowne dzieciństwo, choć nawet moi rodzice nie byli idealni, zdarzało im się popełniać błędy, czy zachowywać w sposób w który z perspektywy lat oceniam źle... zdarzało im się wybuchnąć, być zmęczonymi, złymi itp., ale mimo wszystko nigdy nie wyróżniali nikogo na zasadzie: ty jesteś lepsza od nich, ty jesteś gorszy, zawsze też w nas wierzyli, nikt nigdy nie usłyszał że jest nic nie wart... mój Tata do tej pory się na mnie złości, jeśli powiem coś co umniejsza moje zasługi, czy moją wartość...
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Ja do samolotu miałam chustę a w czasie startowania i lądowania podawałam wodę do picia tylko mój mały był już przemęczony podróżą autem więc samolot to pryszcz
Dzieci hmm mam 3 i jestem szczęśliwa i mimo że byłam przerażona to Miłoszka też kochałam i byśmy sobie poradzili z 4 ale nie było nam dane... Może za kilka lat pomyślimy o adopcji |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
siostra z rocznym synkiem siedzi w szpitalu na zapalenie płuc - nie uwierzycie, ale badało go 4lekarzy i nikt nie słyszał... w szpitalu wylądowała z odwodnieniem przy wymiotach i biegunce, jak ją zatrzymali to skoro już była na oddziale, to zrobili prześwietlenie, bo miał brzydki kaszel...
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas dzisiaj noc gorsza bo pobudka o 6 ale noc przespana |
|
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas noc pół na pół niby młoda spała ale od 4:00 coś tam się jej śniło smoczka wypluwała i w bek zabrałam ja do naszego łóżka i do 6 miałam śpiące kopiące dziecko... ehh
|
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
W 20 tyg zabrakło 6tyg aby mały miał szanse na przeżycie......
|
|
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Czasu coraz mniej ale staram się was podczytywac ale jakoś trudno się wbić w dyskuje dusia strasznie mi przykro U nas ok Malý rośnie kupki się poprawiły jak zupki i owocki zaczęliśmy wprowadzać, za to teraz zeby dają podpalić..ehhh ![]() Mam do was pytanko kto poleca nianię elektroniczna? Żeby spory zasięg miała bo jednak dom duży i okazuje się to zakup niezbędny..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Lekarze mowili czemu moglo tak sie stac? To polowka ciazy juz byla. :-( cos strasznego
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Motorole polecam one są świetne ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- rozejście blizny i krwotok macica nie dała rady i lekarze nic nie mogli zrobić.. |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo CI współczuje bo to już 3 Twoja strata
czyli 6 ciąż - może organizm już był przeciążony po ostatniej ciążyRobili CI badania na cukrzyce od początku ciąży? może to jakaś przyczyna bo z tego co pamiętam w poprzedniej też miałaś cukrzyce i duże skoki po zwykłej salami |
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Tak cukrzyca to jeden z czynników ale fakt że tylko od razu po cesarce zaszłam zrobiło swoje
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka Cytat:
Dusia - bardzo mi przykro, bo to połowa ciąży przecież ![]() ---------- Cześć ![]() Jestem totalnie niewyspana ![]() I jeszcze jak po 8 karmiłam Małą, to przysnęłam i nie zdążyłam odebrać domofonu listonosza, a jak zeszłam na dół to już tylko avizo po nim zostało No i pogoda średnia, ale po kolejnym karmieniu biorę córę w chustę i idziemy po rybki
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia smutne co piszesz i wspolczuje wam bardzo
Simka mam angelcare ma zasieg 250metrow tez mamy duzy dom daje rade nawet na ogrodku |
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusia
Simka ja inny patent zrobiłam ponieważ potrzebuje okazjonalnie niani (wyjście do ogrodu na 1 piętro) to zainstalowałam skype na telefonie i tablecie. Telefon przy tyłku a młoda pod czujnym okiem kamery
|
|
|
|
#2572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dusia, bardzo współczuję raz jeszcze trudno mi wyobrazić sobie taką stratę...U nas między mną a siostrą różnica 11 lat. Niby dużo, ale zawsze super się dogadywalysmy, choć czasem byłam dla niej bardziej jak druga mama niż siostra. Za to teraz ma prawie 17 lat i rozmawiamy juz całkiem poważnie no i to mnie mówi o pewnych rzeczach, o których nie powiedzialaby rodzicom mam więc całkiem odpowiedzialne zadanie, by włożyć jej odpowiednią ilość rozsądku do głowy![]() A i temat kolejnego bobasa się pojawił. Ja chyba chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Chyba, bo zdecydowani nie jesteśmy. Aktualnie musimy zmienić mieszkanie na większe, wiec pewnie za jakiś rok czeka nas kolejna przeprowadzka no i według zaleceń lekarza powinnam odczekać conajmniej dwa lata po cesarce.
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-10-17 o 11:14 |
|
|
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
Dusia trzymaj się, tak mi przykro
Każda strata boli. Ja też mam nianie motoroli i polecam w ogole nianie przy pierwszym dziecku nie miałam i co chwile chodziłam i zagladalam a teraz z niania najmniejszy szelest slysze i wiem kiedy zareagowac tak zeby nie zdążyła się wybudzic, w ogrodzie też dobrze łapie, polecam nianie z cyfrowa jakością dźwięku nic nie trzeszczy, dźwięk jest czusciutki. Jestem teraz w szpitalu u teściowej, kurcze wczoraj poszła na badania (podejrzewali zapalenie osierdzia) a dzisiaj jak przyjechalismy to nie mozemy się z nią dogadać i mówi ze czuje się jak pijana, dopiero tz poszedł do lekarza i wezywali do niej neurologa
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia, a zostawili Ci macicę? mnie lekarz straszył że kolejne dziecko jest dla mnie ryzykowne głównie przez zrośnięcie łożyska z macicą i może się okazać że będzie trzeba wyciąć...
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dzis patrzac w kalendarz przypomnialo mi sie rok temu juz bylamw ciazy
test robilam 20pazdziernika a tu moje szczescie niedlugo skonczy 4 miesiace |
|
|
|
#2576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a test robiłam 2 listopada....ehhhh....tes ty mam do tej pory straszny semtyment.....![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- no i moja córeczka dziś ma równe 3 miesiące ![]() dokladnie za 17 minut![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie byłam w ciąży
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
Ja mniej wiecej w tym czasie monitorowalam cykl i ow ten cykl mial byc stracony na straty a jednak 6 listopada okazalo sie, ze Laura jest jednak w brzuchu :-P
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

musicie mieć wesoło 
nie wiem czy to przez nowe miejsce ale w ogole nie spi a jak zasnie to na chwile i jest ryk, wzielismy mate edukacyjna i zaprzyjaznia sie z nia
i jest mistrzem w rzucaniu smokiem, potem go szukam w promieniu metra...
za paszport. Macie polski czy brytyjski? Kiedy sie wybieracie do Pl i z jakiego lotniska? 

trudno mi wyobrazić sobie taką stratę...
mam więc całkiem odpowiedzialne zadanie, by włożyć jej odpowiednią ilość rozsądku do głowy