|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Iza wyprzedaję co mi zostało torebki do mrożenia i sterylizacji pojemniki na pokarm ubranka których młoda nosić nie będzie no i tę nieszczęsną emmaljungę na części
|
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Celebrinfea jakie masz pojemniki na pokarm (czy do mrozenia sie nadaja) ile sztuk?
i cena
|
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nówki medeli jak młoda zje to powiem Ci ile. Jak przeprowadzka?
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ja potrzebuje aventu:/ a woreczki do mrozenia to spory koszt(chyba ze masz wieksze niz 100ml?) a robie zapasy dla dziadkow co by mi na chwile Mloda zabrali bo z nia sie nic nie da zrobic
nie wiem czy to przez nowe miejsce ale w ogole nie spi a jak zasnie to na chwile i jest ryk, wzielismy mate edukacyjna i zaprzyjaznia sie z nia na noce wracamy na stare mieszkanie takze z noca nie ma zle Tz maluje sypialnie teraz takze to co najwazniejsze idzie do przodu a potem wszystko poukladac to moge jak juz calkiem bedziemy tutaj. Najgorsze bedzie sprzatanie tamtego mieszkania....wtedy ja bede dzialac a tz chodzic na spacerki czytam Was i chyba nie tylko moja taka marudka a najlepsze, ze marudzi o smoka dam Jej go, by po chwili go wypluc i wcisnac piesc, albo nie kciuk a palec wskazujacy? i jest mistrzem w rzucaniu smokiem, potem go szukam w promieniu metra...---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Glupek ze mnie przeciez moge przelewac pokarm do innych pojemnikow, niekoniecznie musza pasowac do laktatora :p |
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Butelki mam 150ml 6 szt coś takiego:
http://www.pinkorblue.pl/Pielegnacja...M/Ceneo#review Torebki mam: Medeli:150ml 3 opakowania po 20szt Lansinoh 180ml 1 opakowanie po 25szt Cen będę szukać bo już nie pamiętam jak to orientacyjnie stoi (Medela w sensie) Lansinohy za 18 bo mają otwarte kartonowe opakowanie. |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej! no ja jestem bardzo zadowolona z mojej niani zwłaszcza,że zrobi czasem drobne zakupy, poprasuje i raz w tygodniu pościera kurze- odkurzy więc super! miesięcznie wychodzi ok. 1300 zł ale ona miała jedną z najniższych stawek a zrobiła najlepsze wrażenie i obecnie jest ok.6-7 h dziennie Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-10-16 o 15:05 |
||||
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Jak Was czytam to mysle, ze ja mam chyba jakies idealne Dziecko. Jeremi praktycznie nie płacze, jak jest zmęczony albo głodny to miauczy troche. Ale ja nie mam z Nim ogólnie żadnych problemów. Je ładnie, spi super... I wiecznie sie cieszy
![]() iPhone
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Oluch za paszport. Macie polski czy brytyjski? Kiedy sie wybieracie do Pl i z jakiego lotniska? ![]() i like it wow juz drugie, fajnie, kujcie zelazo poki gorace Przepraszam, ze pytam, ale czemu masz opiekunke? Tak po prostu do pomocy, czy moze pracujesz? Byc moze pisalas, ale bylam troche nieobecna...My dzis mielismy wizyte z pielegniarka srodowiskowa i moj trzymiesieczniak wazy 7.90 A stale pokarmy powiedziala, aby wprowadzac po 6msc, takie sa najnowsze zalecenia
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka no to ladna waga a ile ma cm. Moj 10dni przed skonczeniem 4miesiaca wazyl niecale 7kg
|
|
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska dobrze wiedzieć, że nie tylko na mnie dziecko krzyczy. W kupie raźniej
![]() Ilikeit no moze faktycznie skok. Czytałam tez gdzieś, ze niektórym dzieciom zeby doczekają nawet na dwa miesiące przed wyjściem... Mamaya nie wiem jak inne mamy, ja nie odbieram zachowania Mikołaja jak problemu. Tez jest idealny. Myśle, ze inne dziewczyny sie ze mną zgodzą co do swoich bąbli. To, ze sie nie wyspie kilka razy na 3 mce? Na studiach wiecej nocy zarywalam i żyje A płacz? Nie znam dziecka, które nie płacze. Przecież to jedyny sposob komunikowania sie małego człowieka. Nie mowię o takim ciągłym chorobliwym płaczu np. z bólu. |
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
której Matyldka niestety nie miała ;p Także u mnie narazie dwa aniołki (tzn niemowlaki aniołki, bo teraz to córy już takim aniołkiem bym nie nazwała ), zobaczymy co będzie dalej ![]() rybka przypomina mi się na raty.. jestem w szoku i gratuluję ząbków! szalone tempo, ale najważniejsze że bezobjawowo lub prawie bezobjawowo to Szymek przechodzi ![]() i like it zdrowe tempo lubię to ja poczekam jeszcze 1,5 roku |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) to wiem, że nie bez powodu. Choć ja się wysypiam nocami już od prawie dwóch miesięcy to jednak Młoda za dnia daje popalić, ale nie jest to dla mnie kłopot. Aktualnie przewraca się na brzuch w ciągu kilku sekund i strasznie wścieka się gdy nie może wyjąć rączki, która zawinęła jej się pod brzuchem a przewrotki robi jakieś 10 razy na godzinę (pomijając przerwy na sen i jedzenie ![]() Właśnie zobaczyłam zdjęcie synka mojej znajomej, który ma 4,5 mca. Siedzi podparty poduszkami. Oczywiście podpis: "siedzi już sam"
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh wyścig od pierwszego miesiąca...
|
|
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- O to moja wazyla 7.10 ;-) |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My dziś na spokojnie, nawet nie mam co pisać ![]() Byłyśmy z córą na spacerze 11-14 szkoa tylko, bo zaczęło padać, schowałyśmy się w parku pod drzewem, które zaczęło potem przeciekać ![]() A popołudniu niestety kiśniemy w domu, bo ciągle siąpi :/ no ale córa większość takich pochmurnych dni przesypia, a ze synkiem zawsze znajdą się pomysły na spędzenie czasu. Co do dzieci, to nie ma co porównywać i mówienie o dziecku idealnym jet dla mnie śmieszne, bo każde dziecko jest inne i dla każdej mamy to jej dziecko jest najcudowniejsze ![]() Też mogę powiedzieć, że moje dzieci są super ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- A co do kolejnego dziecka, to jak dla mnie to wiosna 2017 by pasowała
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie zle zrozumialyscie. Ja nie mam na mysli tego, ze moje Dziecko jest idealne, bo nie płacze, przesypia noce i jest uśmiechnięte, a Wasze płaczą, budzą sie w nocy etc.
Nie znacie takiego skrótu myślowego? ![]() iPhone
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
agnes no moj sie urodzil prawie kg wiekszy od twojego, ale chyba i tak szybciej przybiera, w sumie to nie wiem po czym, bo mleka zjada mniej niz mu przysluguje wedlug tabeli ma mleku. A co do dlugosci, to nie wiem, bo u nas mierza dopiero na rok o ile dobrze pamietam. Po urodzeniu poprosilam o zmierzenie i mial niby 51cm, niby- bo wydaje mi sie ze to mierzenie to takie na odczepnego bylo, corka miala 53cm, a ciuchy po niej byly prawie za male, ona w nich "plywala". Teraz jak lezy na przewijaku to jest prawie przez cala dlugosc, wiec ma pewnie ponad 60cm, urosl by tyle przez 3msc?
![]() Debesciara dzieki ![]() Iza zgadzam sie, moje dziecko tez jest idealne. Pobudki w nocy to nie problem, decydujac sie na dziecko liczylam sie z tym, ze moge byc nie wyspana. |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to zabrzmiało jednoznacznie, nie znam Twoich skrótów myślowych
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- [QUOTE=rybka13;48554389]agnes no moj sie urodzil prawie kg wiekszy od twojego, ale chyba i tak szybciej przybiera, w sumie to nie wiem po czym, bo mleka zjada mniej niz mu przysluguje wedlug tabeli ma mleku. A co do dlugosci, to nie wiem, bo u nas mierza dopiero na rok o ile dobrze pamietam. Po urodzeniu poprosilam o zmierzenie i mial niby 51cm, niby- bo wydaje mi sie ze to mierzenie to takie na odczepnego bylo, corka miala 53cm, a ciuchy po niej byly prawie za male, ona w nich "plywala". Teraz jak lezy na przewijaku to jest prawie przez cala dlugosc, wiec ma pewnie ponad 60cm, urosl by tyle przez 3msc? ![]() [\QUOTE] Moja miała 51 a teraz ma 3,5 miesiąca i ma ok. 63 cm. Wg takiej tabeli co mam o rozwoju dziecko rosnie 2-3 cm na miesiąc, to pewnie też uśrednione jest.
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja dziś rekordy pieluch pobiła dziś od dawna musiałam jej pampka założyć bo wszystko schnie/jest w praniu. Skubana nauczyła się że jest siku jest zmiana pieluchy. Co z tego że spokojnie jeszcze z 5 takich 'sików' by się zmieściło... Po dzisiejszym dniu tylko wyglądam paczek z dodatkowymi wkladami
|
|
|
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya to jakoś bardzo mocno skróciłaś swą myśl
Z reszta chciałabym Ci przypomnieć, ze chwaląc swoje dziecko tutaj, mozesz wywołać wilka z lasu. Był taki czas, ze jak tylko któraś sie podzieliła jakims sukcesem to zaraz wszystko szlag trafiał ![]() Rybka oprócz wzrostu ( mierzonego od czubka głowy do stop) na to czy dane ubrania pasują maja wpływ proporcje długości głowy, szyi, tułowia i nóżek. Dwoje dzieci moze mieć 53 cm ale jedno ma tułów krótszy a dłuższe nóżki a drugie odwrotnie... |
|
|
|
#2542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak rzeczywiście mówią wszyscy jeśli dziecko ogólnie rzecz biorąc nie sprawia problemów. Na zasadzie "masz dziecko idealne, wszystko przy nim zrobisz i jeszcze się wyspisz do tego" I rozumiem, że o to Ci chodziło A to, że dla każdej matki jej dziecko jest idealne to już inna sprawa kompletnie. Inna przestrzeń znaczeniowa, że tak mądrością rzucę
|
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytowalam jeszcze parę rzeczy ale pisze z tableta i mi wsyslo połowę Rybka ty chyba pytałas o nianie...prowadzę firmę i uwielbiam swoją pracę dlatego chciałam wrócic do niej w miarę szybko
|
||
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma szczeholnego powodu oprocz tego ze chcialabym zeby roznica wieku byla 2 lata.
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tez bym chciała 2016 z tym że najchętniej listopad-grudzień, i mam powód mały 16 to moja ulubiona liczba
![]() A co do idealnego dziecka to myślę że to śmiałe stwierdzenie bo dla każdego ma to inny wymiar, bo spi całą noc, bo pięknie przybiera na piersi, bo siada w otoczeniu poduszek w wieku 4,5 miesiąca... Także jak dla mnie stwierdzenie mamayi ze jej dziecko jest idealne jest ok, bo każda lub prawie każda z nas może tak powiedzieć, gorsze jest stwierdzenie że na podstawie tego co piszemy o naszych dzieciach to Jeremi jest idealny.. z porownywaniem byłabym ostrożniejsza ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
z tym ze teraz będę celowala w różnicę 2,5 roku bo przynajmniej u Matyldki w tym czasie dużo było waznych krokow rozwojowych, postepow itp no i ten nieszczęsny bunt.. chociaż to w sumie chyba lepiej przechodzić z małym dzieckiem niż w ciąży... Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze niestety tylko Domi zrozumiała co mam na mysli.
iPhone
|
|
#2547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O jak miło że jest jeszcze ktoś z moich stron Cytat:
no ale łatwo to powiedzieć o dziecku, które jest zdrowe, nic go nie boli, nie ma kolek itp. Co do reszty zgadzam się z Debeściarą z takimi porównaniami lepiej być ostrożniejszym.
|
||
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka bambusiek moj smyk jak sie urodzil mial 50cm teraz 64 wiec chyba moze tyle. Jezt lekko ponad 50centyl wiec sredniak z niego
![]() Co do drugiego dziecia ja sie wciaz zastanawiam i chcialabym i nie, boje sie ze nie bede umiala podzielic im rowno milosci. Znam rodziny gdzie rodzicom sie ta sztuka nie udala min z tego powodu moja mama tez chciala jedno dziecko. Niestety moja babcia nie potrafila rowno dzieciom okazac milosci i mama miala uraz o to chyba dlatego jestem jedynaczka. |
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi rodzice nie poswiecali zbyt duzo czasu bo bardzo duzo pracowali.. gdybym miała rodzeństwo, w czasie gdy rodzice pracowali spedzalabym ten czas z bratem/siostrą a nie sama czy z koleżankami.. poza tym w czasach nastoletnich nie bardzo odpowiadalo mi to ze skupiano zbytnio na mnie uwagę. . Gdybym miała rodzeństwo moze by zeszli ze mnie ; pSent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
hmmm u mnie z tą różnicą wieku to jest tak,że między mną a bratem jest 1,5 roku różnicy a między kuzynem z którym do tej pory jestem blisko związana rok. Może dlatego jak się okazało,że wychowywanie dzieci nie jest takie straszne
postanowiłam myśleć o drugim |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

i cena
nie wiem czy to przez nowe miejsce ale w ogole nie spi a jak zasnie to na chwile i jest ryk, wzielismy mate edukacyjna i zaprzyjaznia sie z nia
na noce wracamy na stare mieszkanie takze z noca nie ma zle
Tz maluje sypialnie teraz takze to co najwazniejsze idzie do przodu a potem wszystko poukladac to moge jak juz calkiem bedziemy tutaj. Najgorsze bedzie sprzatanie tamtego mieszkania....wtedy ja bede dzialac a tz chodzic na spacerki
i jest mistrzem w rzucaniu smokiem, potem go szukam w promieniu metra...
i tak kilka razy. Zawału mozna dostać w nocy . Na dodatek z wielkim upodobaniem zaczął gryźć/ ssac swoje przedramię ( głownie prawe).

za paszport. Macie polski czy brytyjski? Kiedy sie wybieracie do Pl i z jakiego lotniska?

A to, że dla każdej matki jej dziecko jest idealne to już inna sprawa kompletnie. Inna przestrzeń znaczeniowa, że tak mądrością rzucę
Rybka ty chyba pytałas o nianie...prowadzę firmę i uwielbiam swoją pracę dlatego chciałam wrócic do niej w miarę szybko