|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Niech zgadnę... Albo facet albo teściowa... Opowiadaj...
|
|
#1114 |
|
Konto usunięte
|
Nie śpię ale dziecko zasnęło przy cycku i strach ja położyć, ze sie obudzi
Latte nerwy o tej porze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wszystko na szybko bo syrena wyje I tak dziś cała nasza trójka mówiła ejo ejo ejo przy myciu nawet Marika Idę nyny, mam dwie godziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech mam znajomych którzy nie mogą mieć dzieci, z chęcią przygarneliby taki prezent z nieba [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48569979]Nie pisałam, bo nie wiedziałam czy was to jeszcze w ogóle.interesuje Ja rodziłam a wy już daaawno tulilyscie swoje maluchy ![]() Poród jak dla mnie horror, wiedziałam że lekko nie będzie, tym bardziej po oxy, ale aż takiego bólu sobie nie wyobrażałam na szczęście poszło sprawnie i szybko, mąż był ze mną, na znieczulenie było za późno więc rodziłam bez na porodówce bylam 2h ale skurcze męczyły mnie już dużo wcześniej. I najlepsze to, że na porodówce spotkałam sąsiadkę, rodzilysmy razem i.potem razem byłyśmy w pokoju [/QUOTE]Grunt, że masz to już za sobą, ![]() I fajnie, że spotkałaś sąsiadkę. |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Mama własna i w ogóle rodzina. Czasami człowiek liczy na realną pomoc. Ze ktoś zaproponuje np zdrzemnij się a ja wezmę dziecko na spacer. Albo coś podobnego. U mnie natomiast pomoc wygląda tak ze buja się śpiące dziecko. Jak ja jem śniadanie. Nie wiem po co ale chyba tak jest lepiej. Wiec powiedziałam, nie pomagacie to nie chce słuchać żadnych rad, w sensie nie przeszkadzajcie. Jak przychodzą takie dni jak ten to przypominam sobie dlaczego się wyprowadziłam z tego domu... Jeszcze się dowiedziałam ze nie musze być taka Pyskata. Wciąż jestem dzieckiem małym najwyraźniej.
Czasami nie mam nawet jak iść się wysikac naprawdę nie mówiąc o takich rzeczach jak mycie włosów, ostatnio myje je raz na tydzień... |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zapytasz wprost mamy- weźmiesz małą na spacer,żebym mogła się przespać to zadziała? Czy nie chcesz pytać? |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Użyłam laktatora ☺.Ściągnęłam 45 ml, nie wiem czy dużo czy mało jak na pierwszy raz 😕, metodą 7 5 3 .
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj koleżanka mi się zapytala- karmisz? A ja na to: Nie. Głoszę. I w śmiech.... Przeczytałam to gdzieś i nie mogłam się powstrzymać,zeby tego nie powiedzieć. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
A za ta telefoniczna poradnie też płacisz? Bo coś mi się wydaje,ze tak kiedyś pisałaś. |
||
|
|
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justek zjadł z jednego i o i spi... no i musialam odciągnąć. .. Tez tak macie ze wasze zapsypiaja vzasami juz po jednym cycusiu ?
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
A normalnie karmisz piersią czy mm?
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam sobie na chrzest te chustę co Paulina ma . A mamy 8 listopada .
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Piersią, tylko i wyłącznie. Jest jednak dokładnie 50 ml.Uczę się tego laktatora, mam nadzieję że dojdę do wprawy 😋
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
czy podajecie jakies herbatki dla maleństwa? jakie i na jakie dolegliwości ?
a mozę bez dolegliwości ...?ile razy dziennie i jakie ilości ? |
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ilość to zależy od Mikolaja czasem wypije 20 czasem 10 a innym razem 50 ml. Zdarza się że nie chce pić więc nie wciskam mu na siłę
|
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie podaje nic oprócz cyca wczoraj malca brzuch bolAl to dziś wypiłam 2 herbaty dla mam karmiących i dziś strzela baczki az miło słuchać ))Niestabilna , wcześniej karmiłam co karmienie to raz z jednego - raz z drugiego.Trraz daje wycyckAc jednego całego a jak jeszcze głodny to dopełniam drugim. I za następnym karmieniem zaczynam od tego drugiego ![]() Przeglądałam te chusty i wyglada to dość skomplikowanie ) szkoda ze nie ma nikt ze znajomych na sprawdenie My tankowanie i do spanka. "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- My dostaliśmy nosidełko babylo i niby od urodzenia ,ale juz pisałam ostatnio ze na moje przeczucie jest za luźne jak dla takich swiezakow ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
dajcie linka do tych chust .. i skad zamawiacie ?
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Wanda dalej kategorycznie odmawia ssania z piersi
Nie chce porządnie zassać, ciamka jak przy butelce i ryczy, że nie leci (z tej butli Aventu szerokootworowej leci naprawdę duży strumień, rozleniwiło mi się chyba przez tą butlę dziecko). Próbowałam i próbowałam... W końcu musiałam odciągnąć, aż mnie ręce już bolą, bo mamy ręczny odciągacz. U mnie odciąganie idzie szybko, teraz w parę minut miałam 80 ml. Poprzednio miałam 120, ale małej gwieździe i 120 nie wystarczyło (bo ssała to ponad godzinę z butli i chyba trawiła to na bieżąco). Ale na początku takie tempo w odciąganiu miałam tylko po przykładaniu ciepłej pieluchy (miałam wtedy guzka w piersi i końcówkę nawału).
Edytowane przez Blondi Banana Czas edycji: 2014-10-17 o 23:20 |
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwalę się Malucha rozbieram do kąpieli a on się wygina na prawą stronę i już prawie na brzuch się przekręcił ale rączka przeszkadzała. Potem go położyłam na brzuszek a on z 3 minuty główkę trzymał w górze i tak się rozglądał,ślinka ciekła a on szczęśliwy Aż w końcu główka oklapła ze zmęczenia ale się cieszę,że on co raz silniejszy się robi Już nawet jak go trzymam na rękach i chodzę po pokoju to ładnie trzyma główkę przez chwilę... Myślałam,że to dłużej trzeba czekać na takie kwiatki i szczególnie,że on miesiąc przed terminem urodzony ale facecik nabrał na sile i się zachowuje jak zdrowy,donoszony dzieciak I dziecię śpi a my drinkujemy z Tż Głównie ja drinkuję a on gra,ale przecież mamusi się coś należy po ciężkim dniu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
moje diablątko nie śpi od godziny
wstał na jedzenie i wszystko poszło by sprawnie, gdyby nie ogromniasta kupa w trakcie jedzenia...U nas chrzest bedzie w Boże Narodzenie, tak sobie wymyśliłam, ale na razie nic nie załatwione, a z mężem pogadać nawet nie ma kiedy...😤 Nikt nie karmi...???
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmie
![]() Ale spioch taki był głodny w kolysce a teraz na cycu przysypia ![]() Zaraz zmienię pampka to się rodbudzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
I my sie meldujemy
![]() Nie wiem od czego to zależy ile dziec przesypia w nocy bez cyca. Przed spaniem ok 22 dałam mu cyca zeby zjadł jak najwiecej, odbijalam, przewijalam - jadł chyba z godzine z obu.Liczylam ze narobił zapasów to pospi ) naiwna matka ) a tu po 2 h (!) znow do korytka płacze ![]() Z kolei o 24 chwile pociumkal i wstał dopiero teraz ![]() No nie zrozumiesz faceta ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." ---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Blondi dobrze ze poszłas do lekarza i masz leki w razie czego. dzieci maja raz lepszy , raz gorszy dzien.Moj tez ostatnio miał strajk na cyca- to w końcu z nerwów smoka dawałam i dawałam ( butli nie chce wogole), po 30 min jak i ja ochłonelam to dostawilam i poszło.u każdego co innego działa daj znac jak tam dziś trzymam kciuki"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Milenka zjadła o 21 i przebudzila się przed 3 na karmienie jeszcze trochę i cała noc przespi Mila je zazwyczaj z jednego chcą tak ok. 15 minut i śpi teraz przebudzila się na karmienie i gdyby nie czkawka to by w najlepsze spała leży w łóżeczku i karuzela Jej gra i nie marudzi Ja oczywiście staram się Was czytać na bieżąco, ale zawsze brakuje czasu na pisanie. Milunia rośnie jak na drożdżach i niedługo czeka nas szczepienie. Boję się ![]() A teraz Milunia pozdrawia cięcie ))
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo my się karminy, a mąż robi naleśniki
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Hey, Marika ma spore faldki pod brodą
a na nich pełno potowek i zaczerwienien. Przemywam, czyszcze, ubieram lekko ale nadal sa - wiecie czym to potraktować ?Raz daje sudokrem ale odrazu skóra sucha jest, daje też krem do twarzy ale też lipa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Podczytuje was regularnie ale czasu na pisanie brak. Jak moja lalunia śpi to sprzątam, prasuje, gotuje...
Moja Emcia miała kolki od 2 tyg. Pewnie i do teraz by miała. Potrafiła nie spać cały dzień i ok. 4 godz. Płakać. Na szczęście są kropelki które stosujemy i zupełnie inne dziecko kiedy brzuszek nie boli. Śpi, sama zasypia w łóżeczku, nie od razu, wierci się kopie ale ok. Pół godzinki i śpi. Na rączkach usypia tylko jak ma ataki kolki. Zdążają się raz dziennie. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Aaa czy wasze dzidzie tez maja taki mały apetyt? W nocy będzie nam się 2 razy i zjada max 70 w dzień co 3 godz. 90 ml. Misstic twoja dzidzia jest z tego dnia co moja. Ile zjada?
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
Nie wyszło tym razem więc stąd to rozpieszczenie drinkiem ![]() Cytat:
Tej to dobrze... mi to nie ma nawet kto naleśników zrobić ![]() Cytat:
i pod brodą też i znowu nie zauważyłam i trochę zaropiało ale czyszczę parę razy dziennie,przemywam letnią wodą i smarować zaczęłam Bepantenem. Po zaczerwieniu nie ma śladu ale i tak dbam o to. W kalium już się boję kąpać więc parę razy wykąpałam w krochmalu i już ładnie moje fałdeczki wyglądają
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

) i tak o 19.30 zaczynamy kąpiel, pozniej smarowanko "pachnidlami", masaże, rozmowa i wszystko przy disco polo
ok 20 gasimy światło, kładziemy sie z Filipkiem na łożku i zaczynamy karmienie i tak najcześciej Robaczek zasypia przed 21... No ja czasem tez
pozniej przenoszę małego do łóżeczka i następna pobudka to juz rożnie, zalezy jak sie dziecku zachce 

dziecko mocno zawijac,mocno kolysac, uspokajac,nauczy sie ssac i laktacja sie unormuje kiedys...
Nie chce porządnie zassać, ciamka jak przy butelce i ryczy, że nie leci (z tej butli Aventu szerokootworowej leci naprawdę duży strumień, rozleniwiło mi się chyba przez tą butlę dziecko). Próbowałam i próbowałam... W końcu musiałam odciągnąć, aż mnie ręce już bolą, bo mamy ręczny odciągacz. U mnie odciąganie idzie szybko, teraz w parę minut miałam 80 ml. Poprzednio miałam 120, ale małej gwieździe i 120 nie wystarczyło (bo ssała to ponad godzinę z butli i chyba trawiła to na bieżąco). Ale na początku takie tempo w odciąganiu miałam tylko po przykładaniu ciepłej pieluchy (miałam wtedy guzka w piersi i końcówkę nawału).