Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 21:42   #1111
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
ale cisza... Chyba wszystkie mamy usypiają swoje maleństwa... ️
Ja mam juz opanowany ten temat (chociaz to ) i tak o 19.30 zaczynamy kąpiel, pozniej smarowanko "pachnidlami", masaże, rozmowa i wszystko przy disco polo ok 20 gasimy światło, kładziemy sie z Filipkiem na łożku i zaczynamy karmienie i tak najcześciej Robaczek zasypia przed 21... No ja czasem tez pozniej przenoszę małego do łóżeczka i następna pobudka to juz rożnie, zalezy jak sie dziecku zachce

ŚPICIE?? Nie ma z kim pogadać...
Nie spię ale mam takiego wścieka, że szkoda gadać.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:51   #1112
ania9106
Zadomowienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Co się stało?

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:56   #1113
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:

Niech zgadnę... Albo facet albo teściowa...
Opowiadaj...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:57   #1114
201610121609
Konto usunięte

Nie śpię ale dziecko zasnęło przy cycku i strach ja położyć, ze sie obudzi
Latte nerwy o tej porze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:05   #1115
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ale cisza... Chyba wszystkie mamy usypiają swoje maleństwa... ️
Ja mam juz opanowany ten temat (chociaz to ) i tak o 19.30 zaczynamy kąpiel, pozniej smarowanko "pachnidlami", masaże, rozmowa i wszystko przy disco polo ok 20 gasimy światło, kładziemy sie z Filipkiem na łożku i zaczynamy karmienie i tak najcześciej Robaczek zasypia przed 21... No ja czasem tez pozniej przenoszę małego do łóżeczka i następna pobudka to juz rożnie, zalezy jak sie dziecku zachce

ŚPICIE?? Nie ma z kim pogadać...
Super
U mnie wszystko na szybko bo syrena wyje
I tak dziś cała nasza trójka mówiła ejo ejo ejo przy myciu nawet Marika
Idę nyny, mam dwie godziny

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:13   #1116
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Już to kiedyś czytałam ...
Ech mam znajomych którzy nie mogą mieć dzieci, z chęcią przygarneliby taki prezent z nieba

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48569979]Nie pisałam, bo nie wiedziałam czy was to jeszcze w ogóle.interesuje Ja rodziłam a wy już daaawno tulilyscie swoje maluchy
Poród jak dla mnie horror, wiedziałam że lekko nie będzie, tym bardziej po oxy, ale aż takiego bólu sobie nie wyobrażałam na szczęście poszło sprawnie i szybko, mąż był ze mną, na znieczulenie było za późno więc rodziłam bez na porodówce bylam 2h ale skurcze męczyły mnie już dużo wcześniej. I najlepsze to, że na porodówce spotkałam sąsiadkę, rodzilysmy razem i.potem razem byłyśmy w pokoju [/QUOTE]

Grunt, że masz to już za sobą,
I fajnie, że spotkałaś sąsiadkę.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:16   #1117
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Niech zgadnę... Albo facet albo teściowa...
Opowiadaj...
Mama własna i w ogóle rodzina. Czasami człowiek liczy na realną pomoc. Ze ktoś zaproponuje np zdrzemnij się a ja wezmę dziecko na spacer. Albo coś podobnego. U mnie natomiast pomoc wygląda tak ze buja się śpiące dziecko. Jak ja jem śniadanie. Nie wiem po co ale chyba tak jest lepiej. Wiec powiedziałam, nie pomagacie to nie chce słuchać żadnych rad, w sensie nie przeszkadzajcie. Jak przychodzą takie dni jak ten to przypominam sobie dlaczego się wyprowadziłam z tego domu... Jeszcze się dowiedziałam ze nie musze być taka Pyskata. Wciąż jestem dzieckiem małym najwyraźniej.
Czasami nie mam nawet jak iść się wysikac naprawdę nie mówiąc o takich rzeczach jak mycie włosów, ostatnio myje je raz na tydzień...
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:28   #1118
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Mama własna i w ogóle rodzina. Czasami człowiek liczy na realną pomoc. Ze ktoś zaproponuje np zdrzemnij się a ja wezmę dziecko na spacer. Albo coś podobnego. U mnie natomiast pomoc wygląda tak ze buja się śpiące dziecko. Jak ja jem śniadanie. Nie wiem po co ale chyba tak jest lepiej. Wiec powiedziałam, nie pomagacie to nie chce słuchać żadnych rad, w sensie nie przeszkadzajcie. Jak przychodzą takie dni jak ten to przypominam sobie dlaczego się wyprowadziłam z tego domu... Jeszcze się dowiedziałam ze nie musze być taka Pyskata. Wciąż jestem dzieckiem małym najwyraźniej.
Czasami nie mam nawet jak iść się wysikac naprawdę nie mówiąc o takich rzeczach jak mycie włosów, ostatnio myje je raz na tydzień...
Biedna jesteś.
A jak zapytasz wprost mamy- weźmiesz małą na spacer,żebym mogła się przespać to zadziała? Czy nie chcesz pytać?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:32   #1119
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Użyłam laktatora ☺.Ściągnęłam 45 ml, nie wiem czy dużo czy mało jak na pierwszy raz 😕, metodą 7 5 3 .
Stary 2014-10-17, 22:39   #1120
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Malapaulina,mnie tez denerwuja pytania typu dlaczego ona placze. Chce zawsze powiedziec by sie dziecka spytali moze odpowie....

Wczoraj koleżanka mi się zapytala- karmisz? A ja na to: Nie. Głoszę. I w śmiech....
Przeczytałam to gdzieś i nie mogłam się powstrzymać,zeby tego nie powiedzieć.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Aliszcze wlasnie to mnie wkurza ze jak jestem matką to inni mysla ze ja wiem o co dziecku chodzi... nie wiem robie co moge ale nie wiem

dzwonilam do poradni laktacyjnej,powiedziala mi babka zeby nie sciagac laktatorem mleka przed karmieniem bo wtedy dziecko nie dostanie mleka z I fazy a to tez jest wazne ech dziecko mocno zawijac,mocno kolysac, uspokajac,nauczy sie ssac i laktacja sie unormuje kiedys...
Dobrze,ze mówisz,bo u nas też jest szaleństwo,bo za szybko leci...

A za ta telefoniczna poradnie też płacisz? Bo coś mi się wydaje,ze tak kiedyś pisałaś.
Stary 2014-10-17, 22:42   #1121
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz chyba było by Ci lepiej samej w mieszkaniu z Lilcia. Co sie wku@#sz i na denerwujesz...

Justek zjadł z jednego i o i spi... no i musialam odciągnąć. ..
Tez tak macie ze wasze zapsypiaja vzasami juz po jednym cycusiu ?
Stary 2014-10-17, 22:44   #1122
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Użyłam laktatora ☺.Ściągnęłam 45 ml, nie wiem czy dużo czy mało jak na pierwszy raz 😕, metodą 7 5 3 .
A normalnie karmisz piersią czy mm?

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-17, 22:48   #1123
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
MałaPaulina możesz podać nazwę firmy, z której masz chustę? Bo z tego co wiem, fajną miała cenę

ja z tym moim Bączkiem nic zrobić nie mogę, bo jak nie śpi to rączki albo cyc , a Wy tak zachwalacie, to może spróbuję. Co prawda zamówiliśmy nosidełko dla Młodej, ale jest od drugiego miesiąca, a poza tym w chuście chyba poręczniej będzie niż w nosidle.
Nosidlo od 2 miesiaca? a jakie?

Ja zamówiłam sobie na chrzest te chustę co Paulina ma. A mamy 8 listopada.
Stary 2014-10-17, 22:49   #1124
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
A normalnie karmisz piersią czy mm?
Piersią, tylko i wyłącznie. Jest jednak dokładnie 50 ml.Uczę się tego laktatora, mam nadzieję że dojdę do wprawy 😋
Stary 2014-10-17, 22:53   #1125
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

czy podajecie jakies herbatki dla maleństwa? jakie i na jakie dolegliwości ? a mozę bez dolegliwości ...?
ile razy dziennie i jakie ilości ?
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:59   #1126
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
czy podajecie jakies herbatki dla maleństwa? jakie i na jakie dolegliwości ? a mozę bez dolegliwości ...?
Ja podaje rumianek tylko po karmieniu mm. Butelkę z mieszanka podaje ok 3 razy dziennie. Po odciagnietym z piersi nie dopajam.
A ilość to zależy od Mikolaja czasem wypije 20 czasem 10 a innym razem 50 ml. Zdarza się że nie chce pić więc nie wciskam mu na siłę

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-17, 23:11   #1127
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:

Nie podaje nic oprócz cyca wczoraj malca brzuch bolAl to dziś wypiłam 2 herbaty dla mam karmiących i dziś strzela baczki az miło słuchać))

Niestabilna , wcześniej karmiłam co karmienie to raz z jednego - raz z drugiego.Trraz daje wycyckAc jednego całego a jak jeszcze głodny to dopełniam drugim. I za następnym karmieniem zaczynam od tego drugiego

Przeglądałam te chusty i wyglada to dość skomplikowanie) szkoda ze nie ma nikt ze znajomych na sprawdenie

My tankowanie i do spanka.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..."

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

My dostaliśmy nosidełko babylo i niby od urodzenia ,ale juz pisałam ostatnio ze na moje przeczucie jest za luźne jak dla takich swiezakow

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:11   #1128
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

dajcie linka do tych chust .. i skad zamawiacie ?
Stary 2014-10-17, 23:15   #1129
Blondi Banana
Raczkowanie

Wanda dalej kategorycznie odmawia ssania z piersi Nie chce porządnie zassać, ciamka jak przy butelce i ryczy, że nie leci (z tej butli Aventu szerokootworowej leci naprawdę duży strumień, rozleniwiło mi się chyba przez tą butlę dziecko). Próbowałam i próbowałam... W końcu musiałam odciągnąć, aż mnie ręce już bolą, bo mamy ręczny odciągacz. U mnie odciąganie idzie szybko, teraz w parę minut miałam 80 ml. Poprzednio miałam 120, ale małej gwieździe i 120 nie wystarczyło (bo ssała to ponad godzinę z butli i chyba trawiła to na bieżąco). Ale na początku takie tempo w odciąganiu miałam tylko po przykładaniu ciepłej pieluchy (miałam wtedy guzka w piersi i końcówkę nawału).

Edytowane przez Blondi Banana
Czas edycji: 2014-10-17 o 23:20
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:47   #1130
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podaje rumianek jak mały wykupciać się nie może i czasem tak o do picia. No i raz kiedyś koper włoski ale to wypije z 30 ml i koniec...

Pochwalę się Malucha rozbieram do kąpieli a on się wygina na prawą stronę i już prawie na brzuch się przekręcił ale rączka przeszkadzała. Potem go położyłam na brzuszek a on z 3 minuty główkę trzymał w górze i tak się rozglądał,ślinka ciekła a on szczęśliwy Aż w końcu główka oklapła ze zmęczenia ale się cieszę,że on co raz silniejszy się robi Już nawet jak go trzymam na rękach i chodzę po pokoju to ładnie trzyma główkę przez chwilę... Myślałam,że to dłużej trzeba czekać na takie kwiatki i szczególnie,że on miesiąc przed terminem urodzony ale facecik nabrał na sile i się zachowuje jak zdrowy,donoszony dzieciak

I dziecię śpi a my drinkujemy z Tż Głównie ja drinkuję a on gra,ale przecież mamusi się coś należy po ciężkim dniu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 00:03   #1131
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja podaje rumianek jak mały wykupciać się nie może i czasem tak o do picia. No i raz kiedyś koper włoski ale to wypije z 30 ml i koniec...

Pochwalę się Malucha rozbieram do kąpieli a on się wygina na prawą stronę i już prawie na brzuch się przekręcił ale rączka przeszkadzała. Potem go położyłam na brzuszek a on z 3 minuty główkę trzymał w górze i tak się rozglądał,ślinka ciekła a on szczęśliwy Aż w końcu główka oklapła ze zmęczenia ale się cieszę,że on co raz silniejszy się robi Już nawet jak go trzymam na rękach i chodzę po pokoju to ładnie trzyma główkę przez chwilę... Myślałam,że to dłużej trzeba czekać na takie kwiatki i szczególnie,że on miesiąc przed terminem urodzony ale facecik nabrał na sile i się zachowuje jak zdrowy,donoszony dzieciak

I dziecię śpi a my drinkujemy z Tż Głównie ja drinkuję a on gra,ale przecież mamusi się coś należy po ciężkim dniu
karmisz piersią ?? pytam bo widze ze drinkujesz ..
Stary 2014-10-18, 00:16   #1132
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Nosidlo od 2 miesiaca? a jakie?

Ja zamówiłam sobie na chrzest te chustę co Paulina ma. A mamy 8 listopada.
Chyba nazywa sie babyborn ale pewna nie jestem.. a tez chyba u nas chrzest bedzie 8. 11 Jak wszystko pojdzie dobrze

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 03:53   #1133
Paulina Darek
Rozeznanie

moje diablątko nie śpi od godziny wstał na jedzenie i wszystko poszło by sprawnie, gdyby nie ogromniasta kupa w trakcie jedzenia... wybudził sie i nie chce zasnąć... Juz mi sie nie chciało go na rękach trzymać, wiec leży w łóżeczku i cos "gada" i fika nożkami... Ale raczej sam nie zasnie😔

U nas chrzest bedzie w Boże Narodzenie, tak sobie wymyśliłam, ale na razie nic nie załatwione, a z mężem pogadać nawet nie ma kiedy...😤

Nikt nie karmi...???

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 04:10   #1134
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ja karmie

Ale spioch taki był głodny w kolysce a teraz na cycu przysypia
Zaraz zmienię pampka to się rodbudzi

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-10-18, 06:22   #1135
Joasiakr
Rozeznanie

I my sie meldujemy
Nie wiem od czego to zależy ile dziec przesypia w nocy bez cyca. Przed spaniem ok 22 dałam mu cyca zeby zjadł jak najwiecej, odbijalam, przewijalam - jadł chyba z godzine z obu.Liczylam ze narobił zapasów to pospi) naiwna matka ) a tu po 2 h (!) znow do korytka płacze
Z kolei o 24 chwile pociumkal i wstał dopiero teraz
No nie zrozumiesz faceta

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Blondi dobrze ze poszłas do lekarza i masz leki w razie czego. dzieci maja raz lepszy , raz gorszy dzien.Moj tez ostatnio miał strajk na cyca- to w końcu z nerwów smoka dawałam i dawałam ( butli nie chce wogole), po 30 min jak i ja ochłonelam to dostawilam i poszło.u każdego co innego działadaj znac jak tam dziś trzymam kciuki

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 06:55   #1136
Simran86
Raczkowanie

Witajcie Mamusie
Milenka zjadła o 21 i przebudzila się przed 3 na karmienie jeszcze trochę i cała noc przespi Mila je zazwyczaj z jednego chcą tak ok. 15 minut i śpi teraz przebudzila się na karmienie i gdyby nie czkawka to by w najlepsze spała leży w łóżeczku i karuzela Jej gra i nie marudzi
Ja oczywiście staram się Was czytać na bieżąco, ale zawsze brakuje czasu na pisanie. Milunia rośnie jak na drożdżach i niedługo czeka nas szczepienie. Boję się
A teraz Milunia pozdrawia cięcie))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413608102128.jpg (69,3 KB, 36 załadowań)
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:51   #1137
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo my się karminy, a mąż robi naleśniki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 09:22   #1138
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Hey, Marika ma spore faldki pod brodą a na nich pełno potowek i zaczerwienien. Przemywam, czyszcze, ubieram lekko ale nadal sa - wiecie czym to potraktować ?
Raz daje sudokrem ale odrazu skóra sucha jest, daje też krem do twarzy ale też lipa

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-10-18, 09:32   #1139
NATALUSIA14
Rozeznanie

Witajcie. Podczytuje was regularnie ale czasu na pisanie brak. Jak moja lalunia śpi to sprzątam, prasuje, gotuje...
Moja Emcia miała kolki od 2 tyg. Pewnie i do teraz by miała. Potrafiła nie spać cały dzień i ok. 4 godz. Płakać. Na szczęście są kropelki które stosujemy i zupełnie inne dziecko kiedy brzuszek nie boli. Śpi, sama zasypia w łóżeczku, nie od razu, wierci się kopie ale ok. Pół godzinki i śpi. Na rączkach usypia tylko jak ma ataki kolki. Zdążają się raz dziennie.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Aaa czy wasze dzidzie tez maja taki mały apetyt? W nocy będzie nam się 2 razy i zjada max 70 w dzień co 3 godz. 90 ml.
Misstic twoja dzidzia jest z tego dnia co moja. Ile zjada?

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 10:04   #1140
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
karmisz piersią ?? pytam bo widze ze drinkujesz ..
Nie Nie wyszło tym razem więc stąd to rozpieszczenie drinkiem

Cytat:
moje diablątko nie śpi od godziny wstał na jedzenie i wszystko poszło by sprawnie, gdyby nie ogromniasta kupa w trakcie jedzenia... wybudził sie i nie chce zasnąć... Juz mi sie nie chciało go na rękach trzymać, wiec leży w łóżeczku i cos "gada" i fika nożkami... Ale raczej sam nie zasnie😔

U nas chrzest bedzie w Boże Narodzenie, tak sobie wymyśliłam, ale na razie nic nie załatwione, a z mężem pogadać nawet nie ma kiedy...😤

Nikt nie karmi...???
Też planuję na święta chrzcić ale wiem,że ciężko z terminami u nas na ten czas
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejo my się karminy, a mąż robi naleśniki
Tej to dobrze... mi to nie ma nawet kto naleśników zrobić
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Hey, Marika ma spore faldki pod brodą a na nich pełno potowek i zaczerwienien. Przemywam, czyszcze, ubieram lekko ale nadal sa - wiecie czym to potraktować ?
Raz daje sudokrem ale odrazu skóra sucha jest, daje też krem do twarzy ale też lipa

Mój mały w ogóle cały czas ma czerwone między fałdkami głównie pod kolanami i dalej paszki i pod brodą też i znowu nie zauważyłam i trochę zaropiało ale czyszczę parę razy dziennie,przemywam letnią wodą i smarować zaczęłam Bepantenem. Po zaczerwieniu nie ma śladu ale i tak dbam o to. W kalium już się boję kąpać więc parę razy wykąpałam w krochmalu i już ładnie moje fałdeczki wyglądają

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości