9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 21:15   #2581
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Dusia

Simka ja inny patent zrobiłam ponieważ potrzebuje okazjonalnie niani (wyjście do ogrodu na 1 piętro) to zainstalowałam skype na telefonie i tablecie. Telefon przy tyłku a młoda pod czujnym okiem kamery
No patent niezły tylko ja myślę juz o typowo niani bo często bym jej uzywala
Masakra padnieta jestem nieziemsko IDE spać bo moje baby juz spi smacznie

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 05:38   #2582
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Kurcze napiłam się likieru kieliszek... wieczorem pierwszy raz od x... I mam tupot mew w głowie to jakieś fatum... Po czekoladzie żołądek mi siadł a po takjskiej ostrej zupce zgaga. Co ta ciąża i rodzicielstwo ze mnie zrobiły
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 06:37   #2583
cinnilla88
Raczkowanie

A my wlasnie sie obudzilysmy i sie karmimy.
Od poniedzialku wzielam sie w koncu za siebie, bo jak zobaczylam na zdjeciach jak wygladam to masakra, a za miesiac chrzciny Laury. A najgorsze dla mnie jest rozmiar cyckow bo zrobily sie okropnie wielkie :-(
Stary 2014-10-18, 07:48   #2584
malwiska
Zakorzenienie

a nasza mała ma ewidentny skok .... karmienie 21, 23:30, 2:30 6 wybrała sobie świetny moment bo za 3h wyjeżdżamy na wesele - dobrze że mam ściągnięte 2 l mleka.
nie mogę zapomnieć tylko o regularnym ściąganiu mleka na weselu

aaa i tak się stresuje tym wyjazdem bez małej że ganiam co chwilę do kibelka
w brzuchu mam takie dziwne uczucie i chce mi się płakać - inaczej jak zostawiam małą na pół dnia albo wieczora a inaczej jak zobacze ją dopiero jutro wieczorem - a myślałam że mniej to przeżyje bo przecież córka zostaje w dobrych rękach

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-10-18 o 07:50
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:08   #2585
agnes208
Zakorzenienie

Malwiska bo to milosc macierzynska jest. Ja jak ide np na zakupy sama to mi lyso bez wozka bo w 99,9% maly jest ze mna. Najdluzej zostawilam go na 3h. Moze to nie skok tylko mala czula twoj niepokoj. U nas sprawa budzenia sie rozwiazala maly spi w spiworku i jest jedna pobudka. Bawcie sie dobrze na weselu.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-10-18 o 08:11
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:36   #2586
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Dusia

Simka ja inny patent zrobiłam ponieważ potrzebuje okazjonalnie niani (wyjście do ogrodu na 1 piętro) to zainstalowałam skype na telefonie i tablecie. Telefon przy tyłku a młoda pod czujnym okiem kamery

Dobry patent, kiedyś tak zrobiłam jak Andrzej spał u moich rodziców, żeby wiedzieć jak się obudzi.

Cytat:
Kurcze napiłam się likieru kieliszek... wieczorem pierwszy raz od x... I mam tupot mew w głowie to jakieś fatum... Po czekoladzie żołądek mi siadł a po takjskiej ostrej zupce zgaga. Co ta ciąża i rodzicielstwo ze mnie zrobiły
Ja też po ciąży zrobiłam się "ekonomiczna" jeśli chodzi o alkohol

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a nasza mała ma ewidentny skok .... karmienie 21, 23:30, 2:30 6 wybrała sobie świetny moment bo za 3h wyjeżdżamy na wesele - dobrze że mam ściągnięte 2 l mleka.

w brzuchu mam takie dziwne uczucie i chce mi się płakać - inaczej jak zostawiam małą na pół dnia albo wieczora a inaczej jak zobacze ją dopiero jutro wieczorem - a myślałam że mniej to przeżyje bo przecież córka zostaje w dobrych rękach
Będzie dobrze, raz na jakiś czas zdrowo jest móc się stęsknić za dzieckiem Dobrej zabawy!
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 09:08   #2587
malwiska
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, wiem ze dobrze nam zrobi takie oderwanie się od codzienności - gdyby nie to ze tam trzeba jechać prawie 40minut samochodem to bym ja wzięła i siostrę do pilnowania a tak to nie chce jej męczyć i siebie
Stary 2014-10-18, 09:18   #2588
cinnilla88
Raczkowanie

No ja swoja tydzien temu mialam zostawic z rodzicami i tez trzeba bylo jechac na sale okolo 40 minut ale musielismy ja wziac i moja mame do pilnowania. Nie bylo tam zasiegu wiec co jakis czas chodzilismy i patrzylismy czy sie nie obudzila. Pomijam fakt ze na wejsciu wpadla w taki ryk ze nic nie pomagalo oprocz noszenia bo ani lezec ani jesc...
Stary 2014-10-18, 10:41   #2589
Caramel 85
Rozeznanie

40 minut to nie jest tak źle, takie trasy z dziećmi robimy średnio raz w tygodniu . Ale wcale się nie dziwię, też bym zostawiła dziecko w takiej sytuacji gdybym miała możliwość.
Stary 2014-10-18, 10:50   #2590
aga__tka
Zakorzenienie

dzień dobry

mała dostała kaszlu
już wczoraj 2x zakaszlała tak że się dusiła, do lekarza nie poszłam bo mi pani powiedziała że strasznie dużo ludzi jest, to uznałam że jak się pogorszy wyraźnie to pójdę na pomoc doraźną, którą mam bliżej niż lekarza... ale w sumie jak ją miałam w pozycji półsiedzącej albo w pionie, to nie kaszlała... ale dziś kaszle trochę bardziej, na razie co prawda głównie leży, bo spała (w nocy nie słyszałam żeby był kaszel) potem ja musiałam ogarnąć siebie, ją i resztę, to też leżała a teraz znów śpi... zobaczymy czy będzie też kaszleć jak ją potem wezmę na ręce...

tylko że z drugiej strony nie wiem co lepsze - jak leży i odkaszluje czy jak jest w pionie i nie kaszle... no bo skoro tam jest ta wydzielina, to może lepiej ją odkaszleć

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

my byliśmy miesiąc temu u mojego Taty, tam jest 100km w prostej linii, jechaliśmy 2h w jedną stronę, bo tak trochę naokoło jechaliśmy, no i ja testowałam auto za kierownicą kawałek...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 12:29   #2591
rybka13
Zakorzenienie

malwiska dobrej zabawy

aga_tka jak kaszle tylko na lezaco to moze slina?
Ale pewnie bys poznala. Mysle, ze lepiej odkaslywac.

U nas dzis tez czestsze pobudki, ale odkad synek skonczyl 3msc to przeskoczyl na wieksza porcje mleka, tj 150ml, no i 2. Czy 3. nocka 3 pobudki, wiec tez moze beda nowe umiejetnosci

A ile jedza na raz wasze dzieci i jak czesto?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 12:58   #2592
Celebrinfea
Wtajemniczenie

U nas sie stabilizuje średnio 8 razy na dobę wczoraj 10.... No mała to zdrowo małymi porcjami jada max co zjadła na raz to 130ml...
Stary 2014-10-18, 14:41   #2593
Integra
Zakorzenienie

Melduję się i ja. Powoli wracamy do zdrowia... i dobrze, bo chyba bym kolejnego tygodnia z Tymkiem cały dzień w domu nie wytrzymała W przedszkolu to się przynajmniej wyszumiał, potem jeszcze popołudniu na dworze, a tak cały czas w domu, to mu zaczęło odbijać. Zrobił się strasznie złośliwy, wszystko na przekór. Ja jeszcze całkowicie nie wyzdrowiałam i nie czuję się najlepiej, więc to była mieszanka wybuchowa. Koniecznie muszę sobie badania krwi zrobić, bo ogólnie czuję się słabo, ale są dni, w których ledwo na nogach stoję...

Samochód - w przyszłym roku musimy kupić drugi i też rozglądam się za czymś ciut większym. Niestety to co najbardziej mi się podoba będzie poza naszymi możliwościami finansowymi...

2000 zł za opiekunkę? No to ja już bym nie miała po co do pracy jeździć

Fotelik w tej chwili mamy Maxi-Cosi Tobi, 9-18, więc następny też pewnie tej firmy kupimy, bo z Tobiego jestem super zadowolona. Myślałam o Rodim, ale jeszcze poprzeglądam. Nam z różnicą wieku się udało, bo dzieciaki przesiądą się na inne foteliki w tym samym czasie, więc nie muszę kupować dwóch z tego samego przedziału kg

Dzieci - wystarczy mi dwójka, nie chcę trzeciego, za stara już na to jestem...

Karmienie - Jagoda zjada najwięcej 120ml na raz (często trochę mniej), tak 6/7 razy na dobę.

W poprzednią niedzielę wreszcie udało mi się wypróbować moją nową maszynę. Jest super Na pierwszy ogień poszły literki. Już nie mogę się doczekać naszego kolejnego spotkania, ale czasu ciągle jak na lekarstwo... Literki wiszą na razie roboczo u nas w salonie, póki Jagoda nie będzie miała swojego pokoju.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jagoda1.jpg (41,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jagoda2a.jpg (33,7 KB, 29 załadowań)

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 14:57   #2594
cinnilla88
Raczkowanie

Wlasnie mojej kluseczce zrobilam zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413637111952.jpg (95,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1413637125716.jpg (92,2 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-10-18, 15:27   #2595
Oluch_
Raczkowanie

Rybka do Polski lecimy wizzairem. W tamtą stronę lecę sama tż do nas doleci później. Coś słyszałam, że przy starcie i lądowaniu dobrze jest podać dziecku pierś, żeby się uszy nie zatykały? A podawałaś może paracetamol, bo o tym też słyszałam? Najbardziej mnie martwi ponad jedenasto godzinny lot do Brazylii i to w dodatku w ciągu dnia. Nie wiem co ze sobą zabrać na pokład. Kocyk, zabawki, ubranka na zmianę. Nie wiem też jak rozwiązać kwestię kąpieli już na miejscu, bo przecież wanienki nie weźmiemy ze sobą.

Julka je 7-9 razy na dobę. Ile zjada nie wiem, ale zajmuje jej to jakieś 5-9minut.

Agnes dzięki za podpowiedź co do podróży. Rożka nie mam ale może warto zabrać jakąś poduchę na, której mogłabym małą położyć

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ja do samolotu miałam chustę a w czasie startowania i lądowania podawałam wodę do picia tylko mój mały był już przemęczony podróżą autem więc samolot to pryszcz
Dzieci hmm mam 3 i jestem szczęśliwa i mimo że byłam przerażona to Miłoszka też kochałam i byśmy sobie poradzili z 4 ale nie było nam dane...
Może za kilka lat pomyślimy o adopcji
Dusia bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Chusty nie mamy ale mam nadzieję, że nosidełko też się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
dzień dobry
siostra z rocznym synkiem siedzi w szpitalu na zapalenie płuc - nie uwierzycie, ale badało go 4lekarzy i nikt nie słyszał... w szpitalu wylądowała z odwodnieniem przy wymiotach i biegunce, jak ją zatrzymali to skoro już była na oddziale, to zrobili prześwietlenie, bo miał brzydki kaszel...

Agatka jak tam Maluszek w szpitalu się miewa? Dużo zdrówka dla niego i dla Twojej córeczki.
Celebrinfea super patent ze skypem muszę wypróbować.

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
A my wlasnie sie obudzilysmy i sie karmimy.
Od poniedzialku wzielam sie w koncu za siebie, bo jak zobaczylam na zdjeciach jak wygladam to masakra, a za miesiac chrzciny Laury. A najgorsze dla mnie jest rozmiar cyckow bo zrobily sie okropnie wielkie :-(

Ja muszę popracować nad sylwetką przed wyjazdem na wakacje i odkryłam, że moja córa uwielbia patrzeć jak ćwiczę przed nią przy muzyce. Śmieje się w głos jak matka wymachuje rękoma i nogami przed nią. Może Laurze też się spodoba?
I Twoja Kluseczka piękna, do schrupania

Integra – literki piękne J zazdroszczę zdolności, może biznes z tego rozkręcisz? Ja bym chętnie takie kupiła dla Julki
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 15:33   #2596
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość

Ja muszę popracować nad sylwetką przed wyjazdem na wakacje i odkryłam, że moja córa uwielbia patrzeć jak ćwiczę przed nią przy muzyce. Śmieje się w głos jak matka wymachuje rękoma i nogami przed nią. Może Laurze też się spodoba?

A co cwiczysz? Ja cwicze jak TŻ jest juz w domu bo gdyby Laura zaczela marudzic czy plakac to ja nie musze przerywac cwiczen :-P
Stary 2014-10-18, 15:43   #2597
Iza188
Rozeznanie

malwiska bawcie się dobrze !
integra fajowe literki
oluch jeżeli chodzi o wanienkę, to może po prostu kupcie najtańszą tam na miejscu i zostawcie na straty
cinnilla fajna ta twoja córa, za tę kluseczkę Ci się kiedyś od niej oberwie ;p

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-10-18 o 15:45
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 16:15   #2598
Oluch_
Raczkowanie

Cinnilla robię przysiady, wyskoki, wymachy, krążenia...cokolwiek co akurat rozsmieszy Julke
Iza dobry pomysł....że ja o Tym nie pomyślałam
Stary 2014-10-18, 16:26   #2599
agnes208
Zakorzenienie

Oluch ja podalam malemu piers na czas startu ale w najgorszym momencie ja puscil gdy zmiany cisnienia byly duze. Za chwile pil juz normalnie. Co do dlugosci lotu to zdecydowanie polecam cos sztywniejszego na czym polozysz mala bedzie wam wygodniej podejrzewam ze nawet grubszy kocyk zwiniety da rade. Ja mialam rozek to wzielam. Ja na twoim miejscu wzielabym cos co mala lubi i ubranko na miane nie wiesz co sie moze przydazyc moze ulac moze pielucha przecieknac.

co do wanienki to kupcie na miejscu albo kup dmuchana tez sa w pl 20zl taka np kosztuje. My na urlopie i u rodzicow i u tesciow kupilismy najtansze plastikowe i juz. Nie chcialam sie meczyc z niemowleciem w wannie czy brodziku co innego jak dziecko samo siedzi

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-10-18 o 16:29
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 16:40   #2600
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
[B]
cinnilla fajna ta twoja córa, za tę kluseczkę Ci się kiedyś od niej oberwie ;p
Oj ale jest kluseczka bo dwa tygodnie temu wazyla 7 kg :-P

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Cinnilla robię przysiady, wyskoki, wymachy, krążenia...cokolwiek co akurat rozsmieszy Julke
To ja tylko trening na rowerze. Co bardziej smieszy tżta niz Laure ;-)
Stary 2014-10-18, 17:16   #2601
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Oldzia trzymam kciuki za przeprowadzkę. My przeprowadzaliśmy się jak Julka miała 6 tygodni i wiem jakie to wyzwanie. Podziwiam, że nawet się za malowanie zabraliście, my już sobie ten element odpuściliśmy. Trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
Dzięki gdyby ściany były ok to byśmy nie malowali, a że to moje rodzinne mieszkanie to wiem co się w nim robiło mój brat pali jak smok także biel stała się brązem itd...teraz wyemigrował także możemy tam zamieszkać, Tz będzie miał rzut beretem do pracy

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
W 20 tyg zabrakło 6tyg aby mały miał szanse na przeżycie......
bardzzo mi przykro nawet nie wiem co napisać

Cytat:
trening czyni mistrza

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

bawcie sie dobrze

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
W poprzednią niedzielę wreszcie udało mi się wypróbować moją nową maszynę. Jest super Na pierwszy ogień poszły literki. Już nie mogę się doczekać naszego kolejnego spotkania, ale czasu ciągle jak na lekarstwo... Literki wiszą na razie roboczo u nas w salonie, póki Jagoda nie będzie miała swojego pokoju.
super literki a choróbsko jak Cie długo trzyma to sprawdź lepiej wiedzieć ze wszystko ok

Cytat:
Wlasnie mojej kluseczce zrobilam zdjecia
ślicznotka

Cytat:
A co cwiczysz? Ja ćwiczę jak TŻ jest już w domu bo gdyby Laura zaczela marudzic czy plakac to ja nie musze przerywać cwiczen :-P
ja też muszę ćwiczyć tak by tż sie zajął Małą i o ile pobiegać idę jak jest jasno (boję się po zmroku) to dywanowki robię wieczorem jak położę córę spać, a że nie zawsze mi sie chce, a w tym tygodniu wybitnie to nie ćwiczyłam wieczorem będę musiała powtórzyć tydzień

Witam
Tż dziś maluje drugi pokój, więc by nie siedzieć w smrodzie to zostałyśmy w domu i troche ogarnęłam na co córa mi pozwoliła bo od rana ma godzinne fazy snu i aktywności godzinę śpi godzinę nie i to z zegarkiem w ręku się budziła o równej.Ale przynajmniej mogłam posprzątać
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 17:40   #2602
Oldzia20
Raczkowanie

mieliśmy sesję zdjęciową w zeszłym tygodniu, także chwalę się fotami
DSC_0103.jpgDSC_0122.jpgDSC_0099.jpgDSC_0067.jpg
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:29   #2603
mamaya
Zakorzenienie

Ech, niestety nie widze zdjec w telefonie

Ja się niestety rozchorowałam Bolą mnie węzły, gardło i głowa...

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:35   #2604
Caramel 85
Rozeznanie

Rybka młody zjada najczęściej 6, czasami 7 razy na dobę ok 130-170ml jego max to 200ml

Integra za stara? Nie wierzę, pochwal się ile masz lat? No chyba że w przenośni.. wow literki wyglądają super

Cinnilla fajna córcia

Oldzia najbardziej podoba mi się fotka z dyniami, jak z kalendarza

No i mnie wczoraj dorwało przeziębienie, żeby tylko dzieciaki się nie zaraziły
Stary 2014-10-18, 22:05   #2605
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
malwiska dobrej zabawy

aga_tka jak kaszle tylko na lezaco to moze slina?
Ale pewnie bys poznala. Mysle, ze lepiej odkaslywac.

U nas dzis tez czestsze pobudki, ale odkad synek skonczyl 3msc to przeskoczyl na wieksza porcje mleka, tj 150ml, no i 2. Czy 3. nocka 3 pobudki, wiec tez moze beda nowe umiejetnosci

A ile jedza na raz wasze dzieci i jak czesto?
dzięki
Ostatecznie byłam z nią dziś na pomocy doraźnej, osłuchowo ok, ale jakby się pogorszyło to mam od razu do szpitala jechać...
kazała raczej nosić dużo, chyba że śpi, żeby wydzielina schodziła i nebulizacje robić 3x dziennie (rano i bez lekarki zrobiłam)
no i noszenie + jej kaszel i marudzenie przy tym to mnie wykończyły dziś... a reszta też przeziębiona, na dworze mokro i deszczowo, siedzieli w domu i dom roznosili...

Cytat:
Rybka do Polski lecimy wizzairem. W tamtą stronę lecę sama tż do nas doleci później. Coś słyszałam, że przy starcie i lądowaniu dobrze jest podać dziecku pierś, żeby się uszy nie zatykały? A podawałaś może paracetamol, bo o tym też słyszałam? Najbardziej mnie martwi ponad jedenasto godzinny lot do Brazylii i to w dodatku w ciągu dnia. Nie wiem co ze sobą zabrać na pokład. Kocyk, zabawki, ubranka na zmianę. Nie wiem też jak rozwiązać kwestię kąpieli już na miejscu, bo przecież wanienki nie weźmiemy ze sobą.

Julka je 7-9 razy na dobę. Ile zjada nie wiem, ale zajmuje jej to jakieś 5-9minut.

Agnes dzięki za podpowiedź co do podróży. Rożka nie mam ale może warto zabrać jakąś poduchę na, której mogłabym małą położyć

Dusia bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Chusty nie mamy ale mam nadzieję, że nosidełko też się sprawdzi.

Agatka jak tam Maluszek w szpitalu się miewa? Dużo zdrówka dla niego i dla Twojej córeczki.
Celebrinfea super patent ze skypem muszę wypróbować.

Integra – literki piękne J zazdroszczę zdolności, może biznes z tego rozkręcisz? Ja bym chętnie takie kupiła dla Julki
siostrzeniec chyba lepiej - siostra wczoraj dostała od niego tej grypy żołądkowej i ją wyprosili, załamana bo nic nie chciał jeść poza piersią, ale ostatecznie rano zjadł kleik z ręki szwagra - mój brat mówi że się za bardzo martwiła, a ja myślę że leki zaczęły działać
co do wanienki, to może niech Ci kupią tesciowie jeszcze przed Waszym przyjazdem?

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
mieliśmy sesję zdjęciową w zeszłym tygodniu, także chwalę się fotami
Załącznik 5818333Załącznik 5818350Załącznik 5818353Załącznik 5818354
super fotki
Stary 2014-10-18, 22:07   #2606
Oluch_
Raczkowanie

Agnes dziekuje za wszystkie rady jeszcze miesiac do podrozy a ja juz panikuje

Oldzia piekny anioleczek na zdjeciach

Mamaya i Caramel zdrowka zycze

U nas smok kulkowy jak wszystkie inne nadaje sie co najwyzej do gryzienia A poza tym Julka ma taki slinotok, ze nie nadazam z jej przebieraniem i zmina sliniakow. Przy czym moje dziecko zeby ulatwic matce zycie w sekunde odwraca sie na brzuch przy kazdej probie polozenia na przewijaku do przebierania, przez co jestem mega umeczona, wiec pora spac. Przespanych nocy zycze
Stary 2014-10-18, 23:24   #2607
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Póki co z naabiania...

Oluch - my na nasze wakacje nie braliśmy wanienki, tylko dmuchany basenik miejsca zajmował bardzo mało.

Cinilla, Oldzia - śliczna córcia

Dzisiaj z czasem problem, zwykle korzystałam z neta w komórce, ale mi się limit wyczerpał :/
Moja córa przechodzi chyba skok, bo wieczory, to jeden ryk, a karmienie to szarpanie przerywane płaczem ale to ewidentnie nie jest w jej stylu, wiec liczę na poprawę :P
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 02:16   #2608
aga__tka
Zakorzenienie

umeczylysmy się z Basią odciąganiem katarku, kichaniem itp... w końcu położyłam się z nią żeby ją uśpić i mi się przysnęło... mąż mnie obudził po chwili, to dokończyłam zamiatać, bo on jeszcze korytarz sprzątał, ale od tego się rozbudziłam i nie wiem czy mi się spać nadal chce...
Stary 2014-10-19, 02:45   #2609
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dziewczyny zdrówka życzę.

Agatka kciuki za Basię.

Ja się zastanawiam czy w spotkanie z doradca chustowym inwestowac. Za 3 mies wracam do roboty no ale niby inwestycja na dlużej. 2 dni temu zamotalam mala w 2x i chyba wreszcie sie jej spodobalo... no mi też tylko za to spotkanie to i 5w1 i ze 2 puszki mleka bym miała więc się motam... Z drugiej strony nie chciałabym mlodej krzywdy zrobic przez nieumiejetny dobor wiazania etc. Eh dylematy...
Stary 2014-10-19, 08:50   #2610
aga__tka
Zakorzenienie

dzień dobry
Basia jeszcze śpi, ale reszta już niestety wstała...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości