|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() Masakra padnieta jestem nieziemsko IDE spać bo moje baby juz spi smacznie
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze napiłam się likieru kieliszek... wieczorem pierwszy raz od x... I mam tupot mew w głowie to jakieś fatum... Po czekoladzie żołądek mi siadł a po takjskiej ostrej zupce zgaga. Co ta ciąża i rodzicielstwo ze mnie zrobiły
|
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
A my wlasnie sie obudzilysmy i sie karmimy.
Od poniedzialku wzielam sie w koncu za siebie, bo jak zobaczylam na zdjeciach jak wygladam to masakra, a za miesiac chrzciny Laury. A najgorsze dla mnie jest rozmiar cyckow bo zrobily sie okropnie wielkie :-( |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
a nasza mała ma ewidentny skok .... karmienie 21, 23:30, 2:30 6
nie mogę zapomnieć tylko o regularnym ściąganiu mleka na weselu ![]() aaa i tak się stresuje tym wyjazdem bez małej że ganiam co chwilę do kibelka w brzuchu mam takie dziwne uczucie i chce mi się płakać - inaczej jak zostawiam małą na pół dnia albo wieczora a inaczej jak zobacze ją dopiero jutro wieczorem Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-10-18 o 07:50 |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska bo to milosc macierzynska jest. Ja jak ide np na zakupy sama to mi lyso bez wozka bo w 99,9% maly jest ze mna. Najdluzej zostawilam go na 3h. Moze to nie skok tylko mala czula twoj niepokoj. U nas sprawa budzenia sie rozwiazala maly spi w spiworku i jest jedna pobudka. Bawcie sie dobrze na weselu.
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-10-18 o 08:11 |
|
|
|
#2586 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobry patent, kiedyś tak zrobiłam jak Andrzej spał u moich rodziców, żeby wiedzieć jak się obudzi. Cytat:
Cytat:
Dobrej zabawy!
|
|||
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, wiem ze dobrze nam zrobi takie oderwanie się od codzienności - gdyby nie to ze tam trzeba jechać prawie 40minut samochodem to bym ja wzięła i siostrę do pilnowania a tak to nie chce jej męczyć i siebie
|
|
|
|
#2588 |
|
Raczkowanie
|
No ja swoja tydzien temu mialam zostawic z rodzicami i tez trzeba bylo jechac na sale okolo 40 minut ale musielismy ja wziac i moja mame do pilnowania. Nie bylo tam zasiegu wiec co jakis czas chodzilismy i patrzylismy czy sie nie obudzila. Pomijam fakt ze na wejsciu wpadla w taki ryk ze nic nie pomagalo oprocz noszenia bo ani lezec ani jesc...
|
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
40 minut to nie jest tak źle, takie trasy z dziećmi robimy średnio raz w tygodniu
. Ale wcale się nie dziwię, też bym zostawiła dziecko w takiej sytuacji gdybym miała możliwość.
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
mała dostała kaszlu już wczoraj 2x zakaszlała tak że się dusiła, do lekarza nie poszłam bo mi pani powiedziała że strasznie dużo ludzi jest, to uznałam że jak się pogorszy wyraźnie to pójdę na pomoc doraźną, którą mam bliżej niż lekarza... ale w sumie jak ją miałam w pozycji półsiedzącej albo w pionie, to nie kaszlała... ale dziś kaszle trochę bardziej, na razie co prawda głównie leży, bo spała (w nocy nie słyszałam żeby był kaszel) potem ja musiałam ogarnąć siebie, ją i resztę, to też leżała a teraz znów śpi... zobaczymy czy będzie też kaszleć jak ją potem wezmę na ręce... tylko że z drugiej strony nie wiem co lepsze - jak leży i odkaszluje czy jak jest w pionie i nie kaszle... no bo skoro tam jest ta wydzielina, to może lepiej ją odkaszleć ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- my byliśmy miesiąc temu u mojego Taty, tam jest 100km w prostej linii, jechaliśmy 2h w jedną stronę, bo tak trochę naokoło jechaliśmy, no i ja testowałam auto za kierownicą kawałek...
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska dobrej zabawy
![]() aga_tka jak kaszle tylko na lezaco to moze slina? Ale pewnie bys poznala. Mysle, ze lepiej odkaslywac. U nas dzis tez czestsze pobudki, ale odkad synek skonczyl 3msc to przeskoczyl na wieksza porcje mleka, tj 150ml, no i 2. Czy 3. nocka 3 pobudki, wiec tez moze beda nowe umiejetnosci ![]() A ile jedza na raz wasze dzieci i jak czesto? |
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas sie stabilizuje średnio 8 razy na dobę wczoraj 10.... No mała to zdrowo małymi porcjami jada
max co zjadła na raz to 130ml...
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja. Powoli wracamy do zdrowia... i dobrze, bo chyba bym kolejnego tygodnia z Tymkiem cały dzień w domu nie wytrzymała
Samochód - w przyszłym roku musimy kupić drugi i też rozglądam się za czymś ciut większym. Niestety to co najbardziej mi się podoba będzie poza naszymi możliwościami finansowymi... 2000 zł za opiekunkę? No to ja już bym nie miała po co do pracy jeździć Fotelik w tej chwili mamy Maxi-Cosi Tobi, 9-18, więc następny też pewnie tej firmy kupimy, bo z Tobiego jestem super zadowolona. Myślałam o Rodim, ale jeszcze poprzeglądam. Nam z różnicą wieku się udało, bo dzieciaki przesiądą się na inne foteliki w tym samym czasie, więc nie muszę kupować dwóch z tego samego przedziału kg Dzieci - wystarczy mi dwójka, nie chcę trzeciego, za stara już na to jestem... Karmienie - Jagoda zjada najwięcej 120ml na raz (często trochę mniej), tak 6/7 razy na dobę. W poprzednią niedzielę wreszcie udało mi się wypróbować moją nową maszynę. Jest super Na pierwszy ogień poszły literki. Już nie mogę się doczekać naszego kolejnego spotkania, ale czasu ciągle jak na lekarstwo... Literki wiszą na razie roboczo u nas w salonie, póki Jagoda nie będzie miała swojego pokoju.
|
|
|
|
#2595 | |||
|
Raczkowanie
|
Rybka do Polski lecimy wizzairem. W tamtą stronę lecę sama tż do nas doleci później. Coś słyszałam, że przy starcie i lądowaniu dobrze jest podać dziecku pierś, żeby się uszy nie zatykały? A podawałaś może paracetamol, bo o tym też słyszałam? Najbardziej mnie martwi ponad jedenasto godzinny lot do Brazylii i to w dodatku w ciągu dnia. Nie wiem co ze sobą zabrać na pokład. Kocyk, zabawki, ubranka na zmianę. Nie wiem też jak rozwiązać kwestię kąpieli już na miejscu, bo przecież wanienki nie weźmiemy ze sobą.
Julka je 7-9 razy na dobę. Ile zjada nie wiem, ale zajmuje jej to jakieś 5-9minut. Agnes dzięki za podpowiedź co do podróży. Rożka nie mam ale może warto zabrać jakąś poduchę na, której mogłabym małą położyć ![]() Cytat:
Chusty nie mamy ale mam nadzieję, że nosidełko też się sprawdzi. Cytat:
Agatka jak tam Maluszek w szpitalu się miewa? Dużo zdrówka dla niego i dla Twojej córeczki. Celebrinfea super patent ze skypem muszę wypróbować. Cytat:
Ja muszę popracować nad sylwetką przed wyjazdem na wakacje i odkryłam, że moja córa uwielbia patrzeć jak ćwiczę przed nią przy muzyce. Śmieje się w głos jak matka wymachuje rękoma i nogami przed nią. Może Laurze też się spodoba? I Twoja Kluseczka piękna, do schrupania ![]() Integra – literki piękne J zazdroszczę zdolności, może biznes z tego rozkręcisz? Ja bym chętnie takie kupiła dla Julki |
|||
|
|
|
#2596 |
|
Raczkowanie
|
A co cwiczysz? Ja cwicze jak TŻ jest juz w domu bo gdyby Laura zaczela marudzic czy plakac to ja nie musze przerywac cwiczen :-P
|
|
|
|
#2597 |
|
Rozeznanie
|
malwiska bawcie się dobrze !
integra fajowe literki ![]() oluch jeżeli chodzi o wanienkę, to może po prostu kupcie najtańszą tam na miejscu i zostawcie na straty ![]() cinnilla fajna ta twoja córa, za tę kluseczkę Ci się kiedyś od niej oberwie ;p Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-10-18 o 15:45 |
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
Cinnilla robię przysiady, wyskoki, wymachy, krążenia...cokolwiek co akurat rozsmieszy Julke
![]() Iza dobry pomysł....że ja o Tym nie pomyślałam
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Oluch ja podalam malemu piers na czas startu ale w najgorszym momencie ja puscil gdy zmiany cisnienia byly duze. Za chwile pil juz normalnie. Co do dlugosci lotu to zdecydowanie polecam cos sztywniejszego na czym polozysz mala bedzie wam wygodniej podejrzewam ze nawet grubszy kocyk zwiniety da rade. Ja mialam rozek to wzielam. Ja na twoim miejscu wzielabym cos co mala lubi i ubranko na miane nie wiesz co sie moze przydazyc moze ulac moze pielucha przecieknac.
co do wanienki to kupcie na miejscu albo kup dmuchana tez sa w pl 20zl taka np kosztuje. My na urlopie i u rodzicow i u tesciow kupilismy najtansze plastikowe i juz. Nie chcialam sie meczyc z niemowleciem w wannie czy brodziku co innego jak dziecko samo siedzi Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-10-18 o 16:29 |
|
|
|
#2600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- To ja tylko trening na rowerze. Co bardziej smieszy tżta niz Laure ;-) |
|
|
|
|
#2601 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdyby ściany były ok to byśmy nie malowali, a że to moje rodzinne mieszkanie to wiem co się w nim robiło mój brat pali jak smok także biel stała się brązem itd... teraz wyemigrował także możemy tam zamieszkać, Tz będzie miał rzut beretem do pracy ![]() bardzzo mi przykro nawet nie wiem co napisać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a choróbsko jak Cie długo trzyma to sprawdź lepiej wiedzieć ze wszystko okślicznotka ![]() Cytat:
będę musiała powtórzyć tydzień![]() Witam Tż dziś maluje drugi pokój, więc by nie siedzieć w smrodzie to zostałyśmy w domu i troche ogarnęłam na co córa mi pozwoliła bo od rana ma godzinne fazy snu i aktywności godzinę śpi godzinę nie i to z zegarkiem w ręku się budziła o równej.Ale przynajmniej mogłam posprzątać
|
|||||
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
mieliśmy sesję zdjęciową w zeszłym tygodniu, także chwalę się fotami
![]() DSC_0103.jpgDSC_0122.jpgDSC_0099.jpgDSC_0067.jpg |
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, niestety nie widze zdjec w telefonie
![]() Ja się niestety rozchorowałam Bolą mnie węzły, gardło i głowa... iPhone
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Rybka młody zjada najczęściej 6, czasami 7 razy na dobę ok 130-170ml jego max to 200ml
Integra za stara? Nie wierzę, pochwal się ile masz lat? No chyba że w przenośni.. ![]() Cinnilla fajna córcia ![]() Oldzia najbardziej podoba mi się fotka z dyniami, jak z kalendarza ![]() No i mnie wczoraj dorwało przeziębienie, żeby tylko dzieciaki się nie zaraziły
|
|
|
|
#2605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatecznie byłam z nią dziś na pomocy doraźnej, osłuchowo ok, ale jakby się pogorszyło to mam od razu do szpitala jechać... kazała raczej nosić dużo, chyba że śpi, żeby wydzielina schodziła i nebulizacje robić 3x dziennie (rano i bez lekarki zrobiłam) no i noszenie + jej kaszel i marudzenie przy tym to mnie wykończyły dziś... a reszta też przeziębiona, na dworze mokro i deszczowo, siedzieli w domu i dom roznosili... Cytat:
co do wanienki, to może niech Ci kupią tesciowie jeszcze przed Waszym przyjazdem? Cytat:
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Agnes dziekuje za wszystkie rady
jeszcze miesiac do podrozy a ja juz panikuje Oldzia piekny anioleczek na zdjeciach Mamaya i Caramel zdrowka zycze U nas smok kulkowy jak wszystkie inne nadaje sie co najwyzej do gryzienia A poza tym Julka ma taki slinotok, ze nie nadazam z jej przebieraniem i zmina sliniakow. Przy czym moje dziecko zeby ulatwic matce zycie w sekunde odwraca sie na brzuch przy kazdej probie polozenia na przewijaku do przebierania, przez co jestem mega umeczona, wiec pora spac. Przespanych nocy zycze
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Póki co z naabiania... Oluch - my na nasze wakacje nie braliśmy wanienki, tylko dmuchany basenik miejsca zajmował bardzo mało.Cinilla, Oldzia - śliczna córcia ![]() Dzisiaj z czasem problem, zwykle korzystałam z neta w komórce, ale mi się limit wyczerpał :/ Moja córa przechodzi chyba skok, bo wieczory, to jeden ryk, a karmienie to szarpanie przerywane płaczem
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
umeczylysmy się z Basią odciąganiem katarku, kichaniem itp... w końcu położyłam się z nią żeby ją uśpić i mi się przysnęło... mąż mnie obudził po chwili, to dokończyłam zamiatać, bo on jeszcze korytarz sprzątał, ale od tego się rozbudziłam i nie wiem czy mi się spać nadal chce...
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zdrówka życzę.
Agatka kciuki za Basię. Ja się zastanawiam czy w spotkanie z doradca chustowym inwestowac. Za 3 mies wracam do roboty no ale niby inwestycja na dlużej. 2 dni temu zamotalam mala w 2x i chyba wreszcie sie jej spodobalo... no mi też tylko za to spotkanie to i 5w1 i ze 2 puszki mleka bym miała więc się motam... Z drugiej strony nie chciałabym mlodej krzywdy zrobic przez nieumiejetny dobor wiazania etc. Eh dylematy... |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Basia jeszcze śpi, ale reszta już niestety wstała...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

IDE spać bo moje baby juz spi smacznie

Na pierwszy ogień poszły literki. Już nie mogę się doczekać naszego kolejnego spotkania, ale czasu ciągle jak na lekarstwo... Literki wiszą na razie roboczo u nas w salonie, póki Jagoda nie będzie miała swojego pokoju.

mój brat pali jak smok także biel stała się brązem itd...

a choróbsko jak Cie długo trzyma to sprawdź lepiej wiedzieć ze wszystko ok
godzinę śpi godzinę nie i to z zegarkiem w ręku się budziła o równej.Ale przynajmniej mogłam posprzątać

Bolą mnie węzły, gardło i głowa...