|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
servus
Paulina oby Ci ta rwa przeszla..ciezko mi sobie wyobrazic bol porodowy i w dodatku to paskudztwo Manieczka..kciuki bys nie musiala jednak siegac po ten antybiotyk Ela dobrze,ze juz lepiej z Twoja wysypka Sweet napewno mialas wejscie smoka na weselichu,taka odstawiona siobhan a w ktorym miescie w yasumi robilas ten laser?u mnie tez jest ale nie sadzilam,ze to wychodzi az tak tanio.. anuszkaciaza potrafi wymeczyc,ale juz tak niewiele zostalo..troche wiecej optymizmu kochana..hipopotamy sa naprawde kochane chociaz wiem,ze daleko ci do nich chmielinkamoje rozczarowanie nie ma granic ale przyjme to na klate..wezme sie w garsc i jeszcze im pokaze..moj tz twierdzi,ze na tym jednym przedszkolu swiat sie nie konczy..ma racje..w lutym mam obrone a potem zaczynam dzialac..rok macierzynskiego to duzo czasu..juz mam to w d... ![]() mialam dzis zwariowana noc..nie dosc ,ze znow 6 razy siku to co zasypialam ciagle mi sie snilo to samo i glos...kontroluj odejscie wod..ich kolor,ilosc ,stan i tak w kolko ja juz chce czwartek..czwartek..by wiedziec czy cos rusza... dziewczyny,powodzenia na wizytach,dawajcie z relacjami
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
1 Dokumenty na urlop macierzyński wypełnione i naszykowane....
2 zapomniałam spakować ręcznik do torby szpitalnej 3 plan porodu wydrukowany i spakowany.. |
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Futbolowa, poważne plany treningowe
![]() Ja tak skromnie chcę, obawiam się, że nie będę miała kiedy ćwiczyć przy dwójce dzieci, ale mam rower stacjonarny, mąż chciał mi go wynieść poki co do piwnicy, ale nie dałam, bo jak zniesie już z 4 piętra, to potem nie będzie mu się chciało wnieść. Na PS3 mam Fitness Trenera i jak robiłam sobie taki pakiecik z kilku programów, to byłam mokra zawsze. POza tym chodziłam na fajne zajęcia w sali gimnastycznej w szkole obok. Babeczka prowadząca niezłego czadu dawała i nie patrzyła, że pełno pań po 50tce, taki fajny trening TMT albo z bębnami robiła, albo coś innego, po godzinie ledwo wciągałam swoje ciało na 4 te piętro. Obawiam się tylko, że z mojej kondycji nic nie zostało. Teraz ogarnęłam Bożenę i uprasowałam kilka rzeczy i ledwo żyję.
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
A pralyscie spiworki do wózka? Bo się zastanawiam czy prac.....
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowaa wiesz jakie sa fajne sportowe na ps3. bo mam sport chempion 1 i 2 , zumbe i mein fitness cocha i nie iwme co jeszcze by dokupic tez.
|
|
#2316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orbiterek zawsze chciałam mieć, ale to droga zabawa + obawiam się, że szybko bym się znudziła. Za to pod blokiem mam siłownię na wolnym powietrzu i jest tam tyle fajnych sprzętów, że z pewnością na wiosnę i z orbiterka sobie trochę pokorzystam. Uwielbiam tę siłownię - widuję tam tyle starszych osób, że od razu mi się radocha włącza, jak widzę, że seniorzy niekoniecznie siedzą na tyłkach w domach ![]() Cytat:
Ludzie zawsze muszą mieć coś do powiedzenia, a najłatwiejszym punktem zaczepienia jest brzuch. Bo przecież o laktację, zaparcia i inne cuda pytać nie będą ![]() Cytat:
Jakbym jej zdzieliła czymś, co było w zasięgu ręki, to by się nie pozbierała
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Esti no nie mogę z twoich tekstow
Chciałabym cie spotkać na porodowce,byłoby wesolo
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Mam sport champions 1 i uwielbiamy rodzinnie grać, syn męczy gladiatorów i nas wszystkich bije, poza tym fresbee i te kulki.
|
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze to po ciąży zostać z tą ciążową kondycją i łapaniem zadyszki w każdej możliwej chwili...Cytat:
Ja na Wii mam jeszcze Wii Fit+ i trening UFC - jestem po nich tak zmordowana jak nie wiem co Może na PS3 też istnieje coś podobnego?
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam stacje metra od domu klub gdzie są zajęcia fitness dla mam. Można z dzieckiem przychodzić. Planuje sie zapisać bo łatwiej mi sie zmobilizować jak jest konkretny termin zajęć a ćwicząc w domu to zawsze jest coś ważniejszego i dochodzę do wniosku, ze poćwiczę jutro czyli nigdy.
A planujecie po porodzie jakieś zabiegi na rozstępy? Orientowała sie któraś co najlepiej działa? |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orbitreka kupił mi TŻ jak urodziłam córkę bo mu jeczalam ze zostanę xl-ka ![]() Nie odezwalam się słowem ,ale w myślach tylko powtarzalam "co za ku***" ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Ja na pewno wybiore się na zabiegi ujedrniajace-wyszczuplajace brzuch,uda,posladki Zabiegów na rozstepy nie muszę bo nie mam
|
|
#2322 |
|
Przyczajenie
|
manieczka1 namordowałam się okrutnie ale się udało
dziękuję Ci bardzo niestety mąż by mi mógł ale dopiero za miesiąc bo pracuje za granicą a ja na "już" chciałam go złożyć żeby móc cieszyć się jego widokiem swoją drogą przepiękne są te wózki Edytowane przez wisienka2_2 Czas edycji: 2014-10-20 o 12:52 |
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też wolałabym ćwiczyć w domu, bo tak czuję się najlepiej, ale strasznie mnie ta siłownia kusi. Mam co prawda obawy, że będę się krępować, ale liczę na to, że się odważę i wyjdę do ludzi trochę
|
|
#2324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I za wszystkie wizyty tez trzymam ![]() Paulina super ze jest lepiej! Moze Ci wreszcie odpusci... a ortopede na drzewo, nooooo... Cytat:
a pierwsza faza potrafi przeciez trwac dobre kilkanascie godzin...Cytat:
A Twoj TZ ewidentnie ma juz terwz z tym problem i wydaje mi sie ze widmo rodzicielstwa go przerasta, boi sie jak diabli - i porodu, i ojcostwa. To normalne. Tylko doeatkowo zupenlnie nie radzi sobie z tym napieciem i odreagowuje na Tobie. I to juz nie jest normalne. Znalam ludzi ktorzy mieli depresje i takich ktorzy twierdzili ze ją mają. I ci naprawde chorzy o tym nie mowia, nie mysla, nie uswiadamiaja sobie. Nawet jak przechodza ja kolejny raz. Zaczynaja mowic o chorobie dopiero jak juz zmierzaja ku wyzdrowieniu. Nie lubie jak ludzie szafuja tym pojeciem. Bo to bardzo ciezka choroba, w ktorej bez leczenia sie nie obedzie. A nie wymowka bo "nie radze sobie z rzeczywistoscia". |
||||
|
|
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
dzwoniłam do szpitala św rodziny w Poznaniu.. i słuchajcie....
jak zielone wody odejdą, czy krwawienie będzie.. to mam jechać do najbliższego szpitala i nie ryzykować...czyli właściwie wtedy na 100% cesarka..bo w tym szpitalu wszystkiego się boją i z tytułu samych zielonych wód...tną... tak mi gin powiedziała...a jak normalne wody lub skurcze to mogę startować w 1,5h podróż do Poznania... ![]() tak więc nawet ja nie wiem gdzie do końca będę rodzic.... ![]() teraz nie wiem jak się pakować... ![]() w Poznaniu wszystko dla dziecka mają..a tutaj ja muszę mieć przygotowane.... w Poznaniu golą na życzenie można samemu..a tutaj zabraniają się golić... wygolę się do połowy ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- silesianna dobrze pisze... w ogóle depresje to sie leczy już farmakologicznie-szpitalnie... ja też naszykuję tż już torbę przy łóżeczku z rzeczami dla mnie i synka na wyjście żeby czegoś nie zapomniał... i dokumenty zaadresowane i powypełniane żeby wiedział gdzie co jechać i załatwić..
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Kurczę spakowalabym rzeczy dla siebie na wyjście ale tak mało ma człowiek teraz ciuchów, ze bez sensu blokować je. Muszę w czymś chodzić przecież. |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie szykuje ciuchow na wyjście dla mnie, wrócę w tym w czym przyjade.
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
To tez pomysł. Ja sie tylko boje, ze wodami spodnie zaleje i nie bedą sie wtedy nadawać do założenia ponownie bez prania.
|
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę wracać w tych samych ubraniach, ewentualnie zostawię mężowi w widocznym miejscu jakiś komplet na powrót, jakby ten pierwszy się nie nadawał.
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosze tylko jedne wygodne, dżinsów ciazowych nie nosze bo mnie cisna w brzuch na dole,a do żadnych innych nie wejde ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- W rosmannie na promocji SA podkłady do przewijania 10szt. -po 9,99zl
|
|
#2331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oo właśnie...tego też bym sie bała.. lepiej samemu drugi komplet nasyzkować..niż miałby mi mąż cos z ciuchów wybrać... w ogóle w samochodzie mężowi jeden podkład zostawie i rolkę papieru w reklamówce...cobym auta nie zalała lepiej jak będzie niż jak nie będzie, nie?
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
60 osób nas czyta
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o takk..ja jestem za..porod rodzinno/kolezensko/wizazowy ja na wyjscie planuje stroj ten sam w ktorym sie doturlam na porodowke..spodnie dresowe i bluzka oversize..i tak pewno cos brzuszka zostanie wiec lepiej luzna guma.. ![]() a do auta pod dupke se np.wezme reklamowke z biedronki..co bym siedzenia nie zaswinila..haha
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-20 o 13:30 |
|
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
idę na 1,5 h maraton..golenia nóg i seniority
też zawsze po maszynce krostki mam..może spróbuje z tym perfumem co któraś pisała... serio nie ma potem krostek... bo jak mi wyjdąąą... to znajdę której to był pomysł... i będzie albo alboEdytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-10-20 o 13:35 |
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bylam
|
|
#2336 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie szykuje ciuchów na wyjście potem powiem tż zawsze coś tam w szafie znajdzie
jak sobie pomyślę o naszych rodzynkach co maja już dzieciaczki w domu to mi żal dupsko ściska, ze nie jestem w tym zacnym gronie!
|
#2337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mi się nie chceeeee :len: |
|
|
|
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
ja tam mysle,ze sa duze szanse by sie dogadali..powiem mojemu,ze ma patrzec jak co tylko do mojej dziury i po sprawie
https://www.facebook.com/pages/Angal...022843?fref=ts to sklep z ciuszkami ,taki butik,blisko szpitala ,naprzeciw strazy ..ceny srednie ale ubranka jak dobrze mysle to po tych rzęsach wspominalas,ze wolalabys zrobic 1do 1 Ty mowilas ,ze u Was 12o zl kosztuje?bo jak ja chodzilam do Yasumi zakladac to pierwszy raz 280 bulilam a natepne uzupelnienie 80/90/
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wole nie oglądać ciuchow zanim nie spuszcze rozm. Do s/m........ Jak byłam 2 lata temu to tyle placilam, nie wiem czy cena wzrosła, ale teraz juz w każdym salonie robią wiec ceny SA konkurencyjne,ciekawe ile w Wodzisławiu kosztuje
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pisałam... jeszcze w dwupaku w domu... nawet an chwile do pracy zajrzałam... skurcze się uspokoiły (tzn. sa ale w łagodniejszym wydaniu i nospa działa! ![]() jade niebawem odebrac wyniki do szpitala i moze złapie swojego gina coby posprawdzał, czy wszytsko ok.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

w końcu kupilam profesjonalne na zamówienie 2 kg i jestem zadowolona -kolko jest w całości wiec nie ma szans się rozleciec
Jakbym jej zdzieliła czymś, co było w zasięgu ręki, to by się nie pozbierała