Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 10:43   #1381
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Neti,a w której przychodni? :p bo ja usuwałam w szpitalu na banacha ale mam jeszcze kilku kandydatów a nie mam czasu jeździć aż tam .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana przychodnia Sulejówek-Miłosna można umówić się telefoncznie na wizytę musisz mieć skierowanie. Daj znać jakby co-bo ten mój lekarz bardzo wporzadku. Ale zobacz bo napewno w Mińsku w przychodni gdzie jest chirurg tez wykonują takie zabiegi.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej
silver co się dzieje?

marsi nie martw się, może taka uroda Marinki tym bardziej, że lekarz mówi, że jest ok

neti tak średnio mi sie widzi ten zestaw. ja choruję na taki ze stolikiem do lego duplo
Ja na żywo tez nie widziałam i wydaje się taki....lichy,?
Podlinkuj ten z lego. .. ja mam jedno krzesełko takie co było kiedyś w biedronce-wiec byłoby dokupic drugie i jakiś stolik. Ale ponieważ mamy jeden pokój chciałam stolik z e schowkiem. .. ale nie mogę znaleźć.
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
siemanko.

dziewczyny, kopnijcie mnie w dupę, bo nic mi się nie chce, siedzę i żrę croissanta z lidla zamiast gruszki czy banana, no i ćwiczeń moje ciało od dobrych 2 tygodni nie doznało :ściana:

a poza tym syf mam, za godzinę przychodzi do mnie koleżanka na kawę, a ja bez makijażu, fryzury czy czegokolwiek :ściana:

aaaaa! :/

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Neti, nie widziałam na żywo tego stolika, ale mnie osobiście się nie podoba

my mamy mammuta i jesteśmy zadowoloeni, poza tym że ten stolik okropnie ciężko domyć :/
No tak mi się wydaje kiepski ten stolik .a co do ćwiczeń. Ja miałam 2 tygodnie przerwy - potem 5 dni ćwiczeń i od piątku znów przerwa przynajmniej na ten tydzień bo mam te szwy na plecach. ...i jak ja zejde przynajmniej te 5 kg do Świąt?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-10-21 o 10:46
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:47   #1382
misiaeel
Wtajemniczenie

neti- http://allegro.pl/mamut-tega-ikea-st...711302729.html
często je w tesco widzę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:14   #1383
s i l v e r
Zakorzenienie

Ehh... mam doła związanego z mieszkaniem. Nie odezwali się z tamtego co wtedy oglądaliśmy. Pewnie dostał ktoś inny. Dziś znów dwa idziemy oglądać, ale jest tyle chętnych......... mam dosyć tej wynajmowanej kawalerki
Stary 2014-10-21, 11:34   #1384
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Fajny. Ale trochę drogo. Chyba chciałabym sam stolik kupić.
Są same?

Czy któraś chce może ten kombinezon Z LIDLA ?
86/92 DLA NAS JEST AKURAT ja biorę większy. Będę dziś lub jutro zwracać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413884063862.jpg (83,0 KB, 29 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-10-21, 11:53   #1385
nafiyqa
Zakorzenienie

SILVER, znajdziecie cos innego
Chcecie wynajac wieksze czy kupic wlasne?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:55   #1386
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o kurde wiem co czujesz, niby taka pierdoła ale wiem,ze z równowagi potrafi człowieka wyprowadzić i wszystko spieprzyc
no i gratki dziewczyny,że z Was takie dzielne podrozniczki

chcialabym być sfrustrowana pobudką o 7.30
ja nie spię od 4
No wiem że nie jest to dramatyczna godzina ale ja nie zasypiam wcześniej niż o 2 wiec może trochę to usprawiedliwia moje marudzenie. Poza tym kurde gdyby to Oli się budził no to trudno ale budzą nas jakieś patałachy :/

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jak zawsze wjazd z buta

Taa to ciekawe co ja robie na bezrobociu, skoro Ty nic 'nie robisz' :P Przeciez zajmujesz sie z fotografia, masz z tego korzysc finansowa wiec ocb. D. sie czepia?

Niby facet z innego kontynentu ale dokladnie taki sam jak nasze polskie chlopy

Jelol ale czemu wlasciwie tak pozno sie kladziesz zawsze? Ja bym nie dala rady siedziec do 2 o 22 juz ziewam.

ja tez bez ogrzewania... Dogrzewam piekarnikiem :P tzn cos sobie pieke, pozniej zostawiam otwarty, zeby cieplo przeszlo Ale jestem przerazona, w nocy ma by -1 . Z serwisu jeszcze sie nie odezwali do tza....
Zawsze chodziłam późno spać ale odkąd otwarłam firmę to jest masakra z czasem. Także jak coś robię ani się obejrzę i już 2 w nocy.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ehh... mam doła związanego z mieszkaniem. Nie odezwali się z tamtego co wtedy oglądaliśmy. Pewnie dostał ktoś inny. Dziś znów dwa idziemy oglądać, ale jest tyle chętnych......... mam dosyć tej wynajmowanej kawalerki
Ojj rozumiem Cię. My też się dowiadywaliśmy o mieszkanie i nie mamy szans - musielibyśmy mieszkać na 18m2 żeby móc się starać. Możemy się starać o takie do remontu ale nie mamy na to czasu bo przed zimą musimy się wynieść z mieszkania t. Ogólnie jestem załamana tematem, bo w pt ma być 2 stopnie w dzień a my nie mamy opału (mamy 3 piece węglowe) bo przecież już we wrześniu miało nas tu nie być. Wynajem na razie odpada, w Katowicach ceny powalają a ja nie mogę zamieszkać w innym mieście.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:06   #1387
marsi11
Zakorzenienie

macie jakieś wieści od LadyWhisper??? ciekawe jak tam Pietraszko?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:08   #1388
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziecko mi padło. Chyba choroba go bierze bo maruda. Temperatury nie ma ale za to świszczy mu trochę w oskrzelach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413886062881.jpg (55,2 KB, 27 załadowań)

Stary 2014-10-21, 12:28   #1389
meneq
Zakorzenienie

bokeh ale trudne pytanie zadalas...
Moj top3
1. Ryby i tu nie moge sie zdecydowac miedzy sashimi (plasterki surowej ryby) i rybie duszonej na sposob japonski. Oczywiscie moje ukochane gatunki mam.
2. Grill jap. (yakiniku- male kawalki miesa z grilla maczane w sosach; jada sie z roznych czesci i wlasciwie wylacznie wolowine - ja najbardziej lubie harami, ale ktora to czesc krowy to nie wiem. No i oczywiscie musi byc prawdziwa japonska wolowina.
3. Dashi - to jest wywar z ryby i glonow lub tylko ryby lub tylko glonow. Nie je sie go samego, jest skladnikiem dan, jakby przyprawa. To on nadaje charakterystyczny smak japonskim daniom. Najbardziej lubie polaczenie z grubym makaronem pszenicznym udon.
Uff, wymieniac to bym mogla jeszcze dlugo...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:34   #1390
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
o to dzis dolowo ja tez-bylam u gina, Marinka jest bardzo mala nartwi mnie to bo w mojej rodzinie dzieci malych nie bylo zreszta urodzilam tez dwa kloce.Gin mowi ze natura jest madra bo to przez moja macixe ze jest po przejsciach ech
A z dobrych wiesci rozwiazanie do 17 listopada

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
myślę, że tego powinnaś się trzymać
nie zamartwiaj się, bo na pewno wszystko jest i będzie w porządku
trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dołączam do zdołowanych

Jestem sfrustrowana, codziennie mam pobudkę o 7.30 wcale nie przez młodego, od marca robią w mojej kamienicy dach ile można?! Teraz przenieśli się nad moje okna, do tej pory było głośno ale od dziś nie da się tu żyć... budzą mi dziecko, młody jest potem śpiący i marudny cały dzień, jak go na drzemkę położyć jak ciągle wiercą? Do tej pory jakoś to było bo było ciepło, teraz pogoda się z.ebała więc siedzimy w domu oczywiście w weekend nie ma mowy o spaniu bo tż odsypia cały tydzień pracy. Moje zajmowanie się dzieckiem i siedzenie przed kompem 20-2 w nocy się nie liczy dzis mam ochotę wszystkim rzucić.

Dziękuję za uwagę
Kochana, może się zamienimy? My dziś pobudka wyjątkowo o 6:20 (zwykle przed 6)
ale fakt faktem przeginają z tak długim remontem, tak się nie da żyć :/
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Widziała któraś na żywo w biedronce te stoliki? Trwale to? Sa teraz w ofercie. I Się zastanawiam.czy to czy mamut z ikei?
mi się nie podoba ten zestaw z biedry, miałabym wrażenie, że Kuba nabije się na taki "ołówek"
[

Cytat:
bardzo fajny
a powiedz mi, jesteś pewna, że ta podstawka będzie pasować do Lego Duplo? Czy tylko do zwykłego...?Kurczę... na stronie ikei nie widzę tego kompletu...
Cytat:
trzymam kciuki za mieszkanie... oby Wam się wszystko dobrze poukładało
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Fajny. Ale trochę drogo. Chyba chciałabym sam stolik kupić.
Są same?

Czy któraś chce może ten kombinezon Z LIDLA ?
86/92 DLA NAS JEST AKURAT ja biorę większy. Będę dziś lub jutro zwracać.
Kochana a mogłabyś zmierzyć wielkość tego kombinezonu? Bo może ja bym była chętna
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:42   #1391
LadyWhisper
Zakorzenienie

marsi widzisz pisałam a zapomnialam dopisać - gorączka od ząbków

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 13:07   #1392
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

mi się nie podoba ten zestaw z biedry, miałabym wrażenie, że Kuba nabije się na taki "ołówek"
[

bardzo fajny
a powiedz mi, jesteś pewna, że ta podstawka będzie pasować do Lego Duplo? Czy tylko do zwykłego...?Kurczę... na stronie ikei nie widzę tego kompletu...

Kochana a mogłabyś zmierzyć wielkość tego kombinezonu? Bo może ja bym była chętna
Długość mierzona po plecach do kroku ok 59 cm.dl nogawki od kroku ok 29 cm.dl rękawa spod pachy ok 19 cm.
Myślę że to jest dokładnie rozmiar dla tych dla krotych 86 będzie jeszcze trochę dobre. My Weszliśmy juz na 92 i dla nas jest dobry na teraz. A ten większy no jest ciut duży ale źle w nim nie wygląda a wisieć na nim nie wisi... Antonio z tych większych. ...:p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413889456611.jpg (99,9 KB, 7 załadowań)

Stary 2014-10-21, 13:08   #1393
Lenova
Wtajemniczenie

Witam serdecznie

Nie było mnie od weekendu bo mieliśmy w niedzielę rodzinną imprezę-40lecie ślubu moich rodziców
Blanka znowu mi marudzi , usypianie wczoraj nam zajęło 3 godz, w końcu jej dałam viburcol i jakoś zasnęła ; /
Dziewczyny czy to normalne żeby dziecko jeden ząb wychodził jakieś 3 miesiące? Bo u nas nie ma tak, że pojawi się gula, za parę dni się wyrżnie coś białego i potem idzie cały. Nie nie , u nas to trwa masakrycznie długo, gula potrafi być miesiąc, potem coś białego się pojawi co będzie siedziało kolejny miesiąc i dopiero łaskawy ząb się pojawi. Martwie się czy to może jakieś niedobory wapnia czy jak? Bo Blanka mleka nie pija

Meneq- witaj w domu dobrze, że lot spokojny. Na tż też bym się zdenerwowała jakby tak zrobił

Marsi- Blanka też miała być mała...no i wyszedł kloc Ale już tylko miesiąc i będziesz tulić swoją kruszynkę

Silver- trzymam kciuki za sprawy mieszkaniowe

Jeśli chodzi o doła to i ja poniekąd mam. Ale tym razem chodzi o ...państwo, medycynę i takie tam.
Siedzę czasem na tych grupach fb o szczepionkach, zdrowym żywieniu itp i co chwila czytam ,że a to jakieś jedzenie jest mega syfem, a to szczepionki hodowane na szczątkach z aborcji, a to paracetamol to turbo trucizna i w ogóle nosimy w sobie całą tablicę mendelejewa.
Już nie wiadomo komu ufać, w co wierzyć . Jeden lekarz będzie ci dawał same antybiotyki ,drugi z kolei całkiem sprawę oleje. My rodzice stajemy się skołowani i sfrustrowani, ja przynajmniej jestem.
Zawsze chciałam Blankę wychowywać zdrowo i z jak najmniejszą ilością chemii , starałam się zdrowe rzeczy jej dawać, ale widzę , że chyba tylko powietrzem z Giewontu musimy oddychać by się nie otruć
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 13:35   #1394
hope01
Zakorzenienie

przytulam Was zdołowane dziewczyny

meneq fajnie, że już w domu super, że podróż ok , kop dla TZ, a Yae z fb - cudna!

misiael fajne to to, Dawid przy krzesełku di karmienia miał w stoliku na lego

marsi ściskam mocno i ufam, że z malutka wszystko w porządku no i już za chwilę będzie czerwony nius

silver kciuki za znalezienie mieszkania. Wiem jak ciężko w kawalerce we trójkę ..

iffonka a Ty do kiedy masz się rozpakować?

Siedzę na allegro i przeglądam zabawki ... na roczek. Za chwilę roczek kuzyna Dadusia a ja nie wiem co mu kupić

Dadi dopiero padł od rana (o 8 wstaliśmy) nie dobry jest. Dolne piątki się pchają..

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

a, zapomniałam, bo w weekend byliśmy na noc u t. no i jakoś tydzień temu był temat, że ona nie wie co kupić Młodemu pod choinkę. to TZ jej mowi, że jak ma wydać 50 zł na zabawkę z małomiasteczkowego sklepu, któa jakości jest słabej a cena w kosmos, to niech Dawidowi kupią jakiś mały zestaw Duplo. Że ogromu klocków tam nie będzie, ale będzie miał, czy to autko, czy ludziki, czy zwierzątka + kilka klocków, i będzie się cieszyć, a pokój nie będzie zagracony.
NO i Daduś sobie wziął do niej na noc te klocki, które już ma i bawiliśmy się razem i przychodzi t:
-to te klocki, co G. mówił że fajne?
-tak, Daduś uwielbia (bo faktycznie pół dnia nie raz sie bawimy)
na co t:
-to kupię takie dla Oliwki.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 13:55   #1395
Debrah
Zakorzenienie

Hope: o k.wa co za kobieta?!
Ja się zmachałam, składałaam papiery o stypendium z uczelni, zjeździłyśmy z Ami wszystkie możliwe urzędy i Ami teraz spi.
W skarbówce był kącik dla dzieci, została tam z dziadkiem, a ja stoję w kolejce.. i co widzę? jak Ami nawija przez telefon zabawkowy (taki starego typu z kablem) i rozmawia z tatusiem
- ceść tati Mati (mateusz), co tam? Ama dzioni, halo, jeśteś?

Właśnie, w jaki sposób wasze dzieci zdania konstruują? u nas np
"Ama z mamą w ciepie " (Ama była z mamą w sklepie), z dziadzim, autem! itp, takie pourywane nieco, norma to wiekowa, prawda?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:05   #1396
hope01
Zakorzenienie

Debrah mój nie konstruuje zdań

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

NOMEN!widzę Cię!
Cu u Was jak się czujesz?

Stary 2014-10-21, 14:10   #1397
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
"Ama z mamą w ciepie " (Ama była z mamą w sklepie), z dziadzim, autem! itp, takie pourywane nieco, norma to wiekowa, prawda?
Bardzo mnie rozsmieszylo pytanie o budowaniu zdańD

Niestety u nas jako takich zdań nie ma... jest np "tata amniam" "mamo dań" "ema taty"... tego typu. To raczej nie zdanie

Stary 2014-10-21, 14:12   #1398
hope01
Zakorzenienie

u nas odmienia Mama/mamo, tata/tato.

No i jak się tubisie zaczynają to lecipo mnie: Mamo! Po!! Mamo! Jaja!

Stary 2014-10-21, 14:17   #1399
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Dolecialysmy szczesliwie! Za kciuki dziekujemy.
Za to ja jestem tak zla na tz, ze cala radosc z miesiaca w Pl prysla w momencie, gdy przekroczylam prog domu: poprosilam, zeby posprzatal w mieszkaniu na tyle, zebym nie musiala sie za niego wstydzic przed rodzicami. No i co? Syf i malaria, fleja taka, ze zamiast odpoczac po podrozy, to bite 4h mieszkanie fewciowalam, zeby jako tako dalo sie zamieszkac

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Super, że podróż udana

A dla Tżta faceci ehhhh

Cytat:

Na pewno coś uda Wam się znaleźć.

Cytat:
Ja się zmachałam, składałaam papiery o stypendium z uczelni, zjeździłyśmy z Ami wszystkie możliwe urzędy i Ami teraz spi.
W skarbówce był kącik dla dzieci, została tam z dziadkiem, a ja stoję w kolejce.. i co widzę? jak Ami nawija przez telefon zabawkowy (taki starego typu z kablem) i rozmawia z tatusiem

Nie dobijaj.
U nas z mówienie lipa

Marsii wierzę, że lekarz dobrze prawi. Nie zamartwiaj się
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:18   #1400
Debrah
Zakorzenienie

Przepraszam, nie chciałam rozśmieszyć nikogo. Pytanie mi przyszło do głowy jak Nawijka pisała co powiedział Kuba - dla mnie to było zdanie, moja tworzy takie same, takie zlepki, bez spójników itp, ale kolejność jest dobra, tak opowiada sytuację np jak się coś wydarzyło. I ja ją wtedy dopytuję czy to to co myślę i przytakuje lub nie i ciągnie dalej. Bo słów zna bardzo dużo, ale nie wszystkich zawsze używa w zdaniach.

A zdanie jest wtedy kiedy jest więcej niż jeden wyraz razem )
Stary 2014-10-21, 14:26   #1401
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A to jak 2 wyrazy to można powiedzieć że mamy też i zdania:p

Stary 2014-10-21, 14:28   #1402
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Czy jak dziecku się robi morfologię to musi byc na czczo ????

Byliśmy na szczepieniu i lekarka zwróciła uwaga że Zuzka blada jest, dała skierowanie.
Tez to widziałam, ale stwierdziłam, że to chyba po ostatnim szczepieniu taka jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:29   #1403
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czy jak dziecku się robi morfologię to musi byc na czczo ????

Byliśmy na szczepieniu i lekarka zwróciła uwaga że Zuzka blada jest, dała skierowanie.
Tez to widziałam, ale stwierdziłam, że to chyba po ostatnim szczepieniu taka jest
chyba nie.
Stary 2014-10-21, 14:33   #1404
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno coś znajdziecie trzymam kciuki za to!
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

[

bardzo fajny

będzie pasować raczej a to nie z Ikei, nie wiem czemu w tytule jest Ikea. one też czasem w smyku są
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

przytulam Was zdołowane dziewczyny

meneq fajnie, że już w domu super, że podróż ok , kop dla TZ, a Yae z fb - cudna!

misiael fajne to to, Dawid przy krzesełku di karmienia miał w stoliku na lego

marsi ściskam mocno i ufam, że z malutka wszystko w porządku no i już za chwilę będzie czerwony nius

silver kciuki za znalezienie mieszkania. Wiem jak ciężko w kawalerce we trójkę ..

iffonka a Ty do kiedy masz się rozpakować?

Siedzę na allegro i przeglądam zabawki ... na roczek. Za chwilę roczek kuzyna Dadusia a ja nie wiem co mu kupić

Dadi dopiero padł od rana (o 8 wstaliśmy) nie dobry jest. Dolne piątki się pchają..

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

a, zapomniałam, bo w weekend byliśmy na noc u t. no i jakoś tydzień temu był temat, że ona nie wie co kupić Młodemu pod choinkę. to TZ jej mowi, że jak ma wydać 50 zł na zabawkę z małomiasteczkowego sklepu, któa jakości jest słabej a cena w kosmos, to niech Dawidowi kupią jakiś mały zestaw Duplo. Że ogromu klocków tam nie będzie, ale będzie miał, czy to autko, czy ludziki, czy zwierzątka + kilka klocków, i będzie się cieszyć, a pokój nie będzie zagracony.
NO i Daduś sobie wziął do niej na noc te klocki, które już ma i bawiliśmy się razem i przychodzi t:
-to te klocki, co G. mówił że fajne?
-tak, Daduś uwielbia (bo faktycznie pół dnia nie raz sie bawimy)
na co t:
-to kupię takie dla Oliwki.
o widzę typ mojej teściowej byli teraz nic nie przywieźli i opowiadają o tym jak to drugiemu wnukowi kupili tablet tak bez okazji i jakie to fajne
Cytat:

moja tworzy zdania z 2, 3 wyrazów typu- mama kiepu ziaka (co znaczy mama idź do sklepu i kup mi lizaka) bez spójników zazwyczaj.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:34   #1405
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Neti, za bardzo naciapany ten komplet biedronkowy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:54   #1406
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48613140]Neti, za bardzo naciapany ten komplet biedronkowy [/QUOTE]

dla mnie też, nie podoba mi się
Stary 2014-10-21, 16:05   #1407
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48613140]Neti, za bardzo naciapany ten komplet biedronkowy [/QUOTE]

No taki jakiś. . Dziwny. Tylko Wam pokazałam bo sama bym nie kupiła.
Nancy Patrzyłas ma wymiary?

Stary 2014-10-21, 16:44   #1408
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Wybacz, ale padlam
Sporo mam marzy o takich pourywanych zdaniach

Cytat:
Przepraszam, nie chciałam rozśmieszyć nikogo. Pytanie mi przyszło do głowy jak Nawijka pisała co powiedział Kuba - dla mnie to było zdanie, moja tworzy takie same, takie zlepki, bez spójników itp, ale kolejność jest dobra, tak opowiada sytuację np jak się coś wydarzyło. I ja ją wtedy dopytuję czy to to co myślę i przytakuje lub nie i ciągnie dalej. Bo słów zna bardzo dużo, ale nie wszystkich zawsze używa w zdaniach.

A zdanie jest wtedy kiedy jest więcej niż jeden wyraz razem )
Powtorze - taka sytuacja miala miejsce jeden jedyny raz, innych zdan nie slyszalam

Nooo, wracam do porzadkow

Stary 2014-10-21, 16:49   #1409
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
o to dzis dolowo ja tez-bylam u gina, Marinka jest bardzo mala nartwi mnie to bo w mojej rodzinie dzieci malych nie bylo zreszta urodzilam tez dwa kloce.Gin mowi ze natura jest madra bo to przez moja macixe ze jest po przejsciach ech
A z dobrych wiesci rozwiazanie do 17 listopada

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Nie martw się, gin na pewno ma rację. A ile teraz waży Marinka? Moja malutka w 30 tc ważyła 1500 kg - identycznie jak Domcia.

Silver mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć mieszkanie. A Wy chcecie wynająć większe czy kupić?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:07   #1410
nafiyqa
Zakorzenienie

Powiedzcie, ze farby do malowania palcami spieraja sie z poscieli, plisssssssss

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości