|
|
#1381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Cytat:
Podlinkuj ten z lego. .. ja mam jedno krzesełko takie co było kiedyś w biedronce-wiec byłoby dokupic drugie i jakiś stolik. Ale ponieważ mamy jeden pokój chciałam stolik z e schowkiem. .. ale nie mogę znaleźć. Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-10-21 o 10:46 |
|||
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
neti- http://allegro.pl/mamut-tega-ikea-st...711302729.html
często je w tesco widzę
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... mam doła związanego z mieszkaniem. Nie odezwali się z tamtego co wtedy oglądaliśmy. Pewnie dostał ktoś inny. Dziś znów dwa idziemy oglądać, ale jest tyle chętnych.........
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są same? Czy któraś chce może ten kombinezon Z LIDLA ? 86/92 DLA NAS JEST AKURAT ja biorę większy. Będę dziś lub jutro zwracać.
|
|
#1386 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja nie zasypiam wcześniej niż o 2 wiec może trochę to usprawiedliwia moje marudzenie. Poza tym kurde gdyby to Oli się budził no to trudno ale budzą nas jakieś patałachy :/Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
macie jakieś wieści od LadyWhisper??? ciekawe jak tam Pietraszko?
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi padło. Chyba choroba go bierze bo maruda. Temperatury nie ma ale za to świszczy mu trochę w oskrzelach.
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh ale trudne pytanie zadalas...
Moj top3 1. Ryby i tu nie moge sie zdecydowac miedzy sashimi (plasterki surowej ryby) i rybie duszonej na sposob japonski. Oczywiscie moje ukochane gatunki mam. 2. Grill jap. (yakiniku- male kawalki miesa z grilla maczane w sosach; jada sie z roznych czesci i wlasciwie wylacznie wolowine - ja najbardziej lubie harami, ale ktora to czesc krowy to nie wiem. No i oczywiscie musi byc prawdziwa japonska wolowina. 3. Dashi - to jest wywar z ryby i glonow lub tylko ryby lub tylko glonow. Nie je sie go samego, jest skladnikiem dan, jakby przyprawa. To on nadaje charakterystyczny smak japonskim daniom. Najbardziej lubie polaczenie z grubym makaronem pszenicznym udon. Uff, wymieniac to bym mogla jeszcze dlugo... |
|
|
|
#1390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zamartwiaj się, bo na pewno wszystko jest i będzie w porządku ![]() trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ![]() Cytat:
ale fakt faktem przeginają z tak długim remontem, tak się nie da żyć :/ Cytat:
![]() [ Cytat:
a powiedz mi, jesteś pewna, że ta podstawka będzie pasować do Lego Duplo? Czy tylko do zwykłego...?Kurczę... na stronie ikei nie widzę tego kompletu... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
marsi widzisz pisałam a zapomnialam dopisać - gorączka od ząbków
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że to jest dokładnie rozmiar dla tych dla krotych 86 będzie jeszcze trochę dobre. My Weszliśmy juz na 92 i dla nas jest dobry na teraz. A ten większy no jest ciut duży ale źle w nim nie wygląda a wisieć na nim nie wisi... Antonio z tych większych. ...:p
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie
![]() Nie było mnie od weekendu bo mieliśmy w niedzielę rodzinną imprezę-40lecie ślubu moich rodziców Blanka znowu mi marudzi , usypianie wczoraj nam zajęło 3 godz, w końcu jej dałam viburcol i jakoś zasnęła ; / Dziewczyny czy to normalne żeby dziecko jeden ząb wychodził jakieś 3 miesiące? Bo u nas nie ma tak, że pojawi się gula, za parę dni się wyrżnie coś białego i potem idzie cały. Nie nie , u nas to trwa masakrycznie długo, gula potrafi być miesiąc, potem coś białego się pojawi co będzie siedziało kolejny miesiąc i dopiero łaskawy ząb się pojawi. Martwie się czy to może jakieś niedobory wapnia czy jak? Bo Blanka mleka nie pija ![]() Meneq- witaj w domu dobrze, że lot spokojny. Na tż też bym się zdenerwowała jakby tak zrobił![]() Marsi- Blanka też miała być mała...no i wyszedł kloc Ale już tylko miesiąc i będziesz tulić swoją kruszynkę ![]() Silver- trzymam kciuki za sprawy mieszkaniowe ![]() Jeśli chodzi o doła to i ja poniekąd mam. Ale tym razem chodzi o ...państwo, medycynę i takie tam. Siedzę czasem na tych grupach fb o szczepionkach, zdrowym żywieniu itp i co chwila czytam ,że a to jakieś jedzenie jest mega syfem, a to szczepionki hodowane na szczątkach z aborcji, a to paracetamol to turbo trucizna i w ogóle nosimy w sobie całą tablicę mendelejewa. Już nie wiadomo komu ufać, w co wierzyć . Jeden lekarz będzie ci dawał same antybiotyki ,drugi z kolei całkiem sprawę oleje. My rodzice stajemy się skołowani i sfrustrowani, ja przynajmniej jestem. Zawsze chciałam Blankę wychowywać zdrowo i z jak najmniejszą ilością chemii , starałam się zdrowe rzeczy jej dawać, ale widzę , że chyba tylko powietrzem z Giewontu musimy oddychać by się nie otruć
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
przytulam Was zdołowane dziewczyny ![]() meneq fajnie, że już w domu super, że podróż ok , kop dla TZ, a Yae z fb - cudna! ![]() misiael fajne to to, Dawid przy krzesełku di karmienia miał w stoliku na lego marsi ściskam mocno i ufam, że z malutka wszystko w porządku no i już za chwilę będzie czerwony nius silver kciuki za znalezienie mieszkania. Wiem jak ciężko w kawalerce we trójkę ..iffonka a Ty do kiedy masz się rozpakować? ![]() Siedzę na allegro i przeglądam zabawki ... na roczek. Za chwilę roczek kuzyna Dadusia a ja nie wiem co mu kupić ![]() Dadi dopiero padł od rana (o 8 wstaliśmy) nie dobry jest. Dolne piątki się pchają.. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- a, zapomniałam, bo w weekend byliśmy na noc u t. no i jakoś tydzień temu był temat, że ona nie wie co kupić Młodemu pod choinkę. to TZ jej mowi, że jak ma wydać 50 zł na zabawkę z małomiasteczkowego sklepu, któa jakości jest słabej a cena w kosmos, to niech Dawidowi kupią jakiś mały zestaw Duplo. Że ogromu klocków tam nie będzie, ale będzie miał, czy to autko, czy ludziki, czy zwierzątka + kilka klocków, i będzie się cieszyć, a pokój nie będzie zagracony. NO i Daduś sobie wziął do niej na noc te klocki, które już ma i bawiliśmy się razem i przychodzi t: -to te klocki, co G. mówił że fajne? -tak, Daduś uwielbia (bo faktycznie pół dnia nie raz sie bawimy) na co t: -to kupię takie dla Oliwki. |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: o k.wa co za kobieta?!
Ja się zmachałam, składałaam papiery o stypendium z uczelni, zjeździłyśmy z Ami wszystkie możliwe urzędy i Ami teraz spi. W skarbówce był kącik dla dzieci, została tam z dziadkiem, a ja stoję w kolejce.. i co widzę? jak Ami nawija przez telefon zabawkowy (taki starego typu z kablem) i rozmawia z tatusiem - ceść tati Mati (mateusz), co tam? Ama dzioni, halo, jeśteś? Właśnie, w jaki sposób wasze dzieci zdania konstruują? u nas np "Ama z mamą w ciepie " (Ama była z mamą w sklepie), z dziadzim, autem! itp, takie pourywane nieco, norma to wiekowa, prawda? |
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah mój nie konstruuje zdań
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- NOMEN!widzę Cię! Cu u Was jak się czujesz?
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety u nas jako takich zdań nie ma... jest np "tata amniam" "mamo dań" "ema taty"... tego typu. To raczej nie zdanie
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
u nas odmienia Mama/mamo, tata/tato.
No i jak się tubisie zaczynają to lecipo mnie: Mamo! Po!! Mamo! Jaja! |
|
|
|
#1399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że podróż udana A dla Tżta ![]() ![]() faceci ehhhhCytat:
Na pewno coś uda Wam się znaleźć. Cytat:
Nie dobijaj. U nas z mówienie lipa ![]() ![]() Marsii wierzę, że lekarz dobrze prawi. Nie zamartwiaj się |
|||
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie chciałam rozśmieszyć nikogo. Pytanie mi przyszło do głowy jak Nawijka pisała co powiedział Kuba - dla mnie to było zdanie, moja tworzy takie same, takie zlepki, bez spójników itp, ale kolejność jest dobra, tak opowiada sytuację np jak się coś wydarzyło. I ja ją wtedy dopytuję czy to to co myślę i przytakuje lub nie i ciągnie dalej. Bo słów zna bardzo dużo, ale nie wszystkich zawsze używa w zdaniach.
A zdanie jest wtedy kiedy jest więcej niż jeden wyraz razem )
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
A to jak 2 wyrazy to można powiedzieć że mamy też i zdania:p
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jak dziecku się robi morfologię to musi byc na czczo ????
Byliśmy na szczepieniu i lekarka zwróciła uwaga że Zuzka blada jest, dała skierowanie. Tez to widziałam, ale stwierdziłam, że to chyba po ostatnim szczepieniu taka jest
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie.
|
|
|
|
#1404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za to! Cytat:
Cytat:
byli teraz nic nie przywieźli i opowiadają o tym jak to drugiemu wnukowi kupili tablet tak bez okazji i jakie to fajne![]() Cytat:
) bez spójników zazwyczaj.
|
|
#1405 |
|
Konto usunięte
|
Neti, za bardzo naciapany ten komplet biedronkowy
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48613140]Neti, za bardzo naciapany ten komplet biedronkowy
dla mnie też, nie podoba mi się |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48613140]Neti, za bardzo naciapany ten komplet biedronkowy
No taki jakiś. . Dziwny. Tylko Wam pokazałam bo sama bym nie kupiła. Nancy Patrzyłas ma wymiary?
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sporo mam marzy o takich pourywanych zdaniach ![]() Cytat:
![]() Nooo, wracam do porzadkow
|
||
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć mieszkanie. A Wy chcecie wynająć większe czy kupić? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Ja bym nie dala rady siedziec do 2 

byli teraz nic nie przywieźli i opowiadają o tym jak to drugiemu wnukowi kupili tablet tak bez okazji i jakie to fajne