|
|
#1501 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LIV
Ja dodałbym do tego jajo sadzone jeszcze
![]() Okraszone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1502 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
rosół, barszcz biały, czerwony itp. a kartoszki okraszoone ze skwareczkami ....
|
|
#1504 |
|
niecnotliwa dziewica
|
A czy może mnie kto przetłumaczyć, co to są ziemniaki dukane...?
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze, że mam na razie malowidła i nie musze na razie nic kupować, bo widze, że same z tym problemy i wydatki
![]() A już niedługo prawie wcale nie będę musiała się malować - od grudnia zaczynam laserową depilację wąsika, wreszcie nie będe musiała przykrywać szarego cienia nad ustami makijażem
|
#1506 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie barszcz biały i czerwony chyba zabielany... ![]() nie zapytam babci, bo mi zaraz tak zrobi...
|
|
#1508 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
bosh jestem taka stara a taka ekhm niedoswiadczona
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
no ugotowane i utłuczone na puree np z masłem i mlekiem, gałką, pieprzem białym...
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to ta
wywnioskowałam, że mieszka w stanach i ma na kanale recenzję zoevy
|
|
#1511 |
|
Mother of Cats
|
Polly, a tu wybrane wpisy Azjatyckiego Cukru o bebikach:
raz, dwa, trzy o BB Skin79 Edit: a tego w wersji zielonej mogę Ci zrobić próbkę, tylko nie wiem do czego (w sensie: nie mam pojemniczka). Wielbię go m.in. za to, że mi czerwoność nosa i policzków niweluje
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-10-21 o 15:44 |
|
|
|
#1512 | |
|
Piers do przodu
|
Częściej "na kogutku" którego resztki były potem jako dodatek do rzeczonych ziemniaków na drugie
![]() Cytat:
|
|
#1513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMO MAC ma błędnie to opisane. U MAC W - czyli warmy są zimne, różowe. C - cool, są ciepłę, żółtawe. Cytat:
Uważaj, w MAC mają na odwrót. Beeeeliiiieeeeeve me. JA jestem ciepła, żółta i uzywam tylko tonacji C. Rzekomo cool. A w każdej innej kolorówce poza MAC to są odcienie G - golden, O - ochre, itd itd. No gold i ochra to jednak ciepłe tony bez dwóch zdań. Uważaj na bb. Drogeryjne typu Meybeliny to imo neiporozumienie, walą na pomarańczowo. Ale być może komuś się jakiś spodoba, Garnier? Bourjois (tu z kolei cc). Zagramaniczne - hmmm ja paczę na skład (ang) to sorry ale jedno jest pewne, ze co jak co ale nie można powiedzieć, że to są lekkie formuły. Bo nie są. Te "udawane" bb, z Rossmana są lżejsze. Dla mnie z kolei to lepkie mazie. Mam używałą Garnierów i Burżuji i Evelinów i w sumie tylko Garniera chyba polubiła. Odcienie od koloru tynku - sine, po różowe, ale i żółtki się znajdą, zdaję się Misha ma. Ale ona ciężka. Resztę niech dopowie Stazja. Bo to temat rzeka. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
I Cytat:
Miałam Dr Gowoonsesang, Lioele Dollish i Hera. Dziękuję, postoję. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-21 o 15:47 |
||||
|
|
|
#1514 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wiedziałem, że ktoś się zdziwi "Dukane" - potraktowane tłuczkiem do ziemniaków, taki rodzaj puree ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1515 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. fakt, czytałam o tym przed zakupem. To teraz nie pamiętam co brałam a w historii zamówień nie napisali jaki kolor ![]() 3. dla mnie też nie, czułam się jak w zwykłym kleistym podkładzie no ale ludzie chwalo. |
||
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. |
|
|
|
|
#1517 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
i skojarzyło mi się na początku z ziemniakami przyrządzonymi zgodnie z dietą Dukana inna rzecz, ze ziemniaki jadam raz na ruski rok, jeśli już to młode i z koperkiem....Ale trochę mi to przypomina sytuację, jak mój Tatuś, na robotach u Niemców będąc, tłumaczył jednej dziewczynie, jak jest po polsku "doić krowy" ![]() A w ogóle niech mi ktoś da cierpliwość do tej kobiety, wszystko co zrobiłam wczoraj i przez co zostałam po godzinach, muszę zrobić od początku, bo ona chce osobno.....
|
|
#1518 | |
|
BAN stały
|
A jak u Was mawia się na dukane ziemniaki?
Cytat:
Chyba, że to tłumaczenie razem z prezentacją manualną było
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko skoro nigdy nie używałaś podkładów, itp koloryzujących baz do twarzy, to po co Ci nagle szpachlować twarz? Skoro masz tylko coś tam na nosie? Ja nie widzę sensu, ale rozumiem, że możesz meić potrzebę. |
|
|
|
|
#1520 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
I podejrzewam, ze jak mieli obydwoje po lat -naście to bez prezentacji się nie obyło ale chodziło też o wymowę polskiego słowa "doić"
|
|
#1521 |
|
Nindżopesz
|
Polly, jeszcze se tak pomyślałam, że gdybym była w Twojej sytuacji czyli cera spoko i tylko zaczerwienienia tu i ówdzie, to żeby nie tracić majątku ani czasu poszłabym do Douglasa po jakieś próbki lekkich podkładów a potem mieszała je z codziennym kremem - bo po co wielka szpachla - i na tej podstawie coś bym wybrała i kupiła taniej na necie
|
|
|
|
#1522 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
znam sie na kolorach ale na ryju to normalnie nie poznaje i nie opalam sie na bronzowo-raczej na buraka , a potem skora złazi, na mordzie sie nie opalam bo mam filtr zazwyczaj, ja sie wogole nieopalam, wic nie mogłas mnie widzoac opalonej,no chyba ze rece co sie same opalajo od chodzenia do robo... ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
nom pogubilam sie juz... zwłąszcza ze kazda z tych firm ma po kilka tych bb kremow, a tw bb kremy skin79 to znowu nie widze any w obrebie jednago rodzaju kremu mialy jakies odcienie? Cytat:
bo kcem byc pienkna ![]() a w tych bb cremach to mnie sie podoba z tego co wyczytaam zeone sa raczej mało kryjace, maja wysokie filtry i własciwosci przeciwzmarchhowe..no ideal jak dla mnie, przynajmniej w teori ![]() Cytat:
hmmm, ale jednak kusi mnie formula wszystko w jednym
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-10-21 o 17:00 |
||||
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. No to se kup, ten Rose coś tam ze Skin79 z ostatniego linka z fotkami twarzy wydaje się być delikatny. Z naciskiem na wydaje się. Ale nie daj się nabrać, właściwości przeciwzmarchowe w bebikach, to głównie dzięki anty UVA. Kremy nie są napakowane jakimiś sensownymi substancjami pro pielęgnacja skóry, żadne koenzymy, kolageny etc, także to taki pic na wodę raczej
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-21 o 17:16 |
||
|
|
|
#1524 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
Na filtrowanie się bebikami bym nie liczyła, tzn. w składzie filtry są, ale nakładając cienką warstwę kremu, nie nałożysz przepisowej ilości filtra, tylko raczej śladowe ilości
|
||
|
|
|
#1525 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale filtra prawdziwego tez uzywam sladowe ilosci bo inaczej nie daje rady, aileen a jak cie ostatnio widzialam to co mialas na twarzy? ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
ten rose costam jest wypollyzowany chyba
|
|
|
#1526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz i masz ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-kremie.html i taniutki i wydajny diabelsko. Pieknie się wtapia, nie podkresla zmarszczek, nie wysusza, na cienie delikatne pod okiem git. No i na jakieś delikatne na paszczy. Mocnych zaczerwienień/pryszczy nie zakryje, bo nie ma tego robić ( no i Ciebie chyba ten problem nie dotyczy)... Tylko jest malusi problem z dostępnością...marka tylko w DM chyba dostępna, trzeba by na All poszperać albo poprosić kogoś kto ma dostęp o zakup ... Cytat:
Dziś pobawiłam się flat topem, i faktycznie leszy odrobinę efekt, ale nie aż tak żeby mi się chcialo codziennie tak spuszczać nad paszczą ![]() Cytat:
2. Jak się na buraczka opalasz, to cokolwiek z rozowym podtonem ma sanse zrobić z Ciebie świnkę. Żółte pewnie za żółte...zostają neutralne, chłodne,jasne beże, , ciepłe moga być za żółte...albo coś w kierunku szarej oliwki, tylko z tym drugim ostroznie, żebyś jak trup nie wygladała...celowałabym w chłodne beże... Cytat:
![]() Zaraz tam zerknę w notatki, co mialam jasne, rzadkie ( bo tu krycia wielkiego nie trzeba), lekkie i dopasowujace się do paszczy ![]() A, i najlepiej na ebayu na próbki ( saszetki) zapolować. Jedna mala starcza na kilka porządnych użyć na calą twarz, więc się opaca. Na All też bywają tylko drożej wychodzi.... |
||||
|
|
|
#1528 |
|
Nindżopesz
|
Pozostając w tematach okołomakijażowych - załatwiłam se czymś powieki. Od soboty (co zbiega się z ostrym testowaniem Inglota
) mam opuchnięte i przez to opadające. Dzisiaj zrobiłam sobie okłady z herbaty, potem rumianku i lodu po czym dostałam konkretnego uczulenia - swędzenie, mocne zaczerwienienie, spuchnięcie spojówek aż mnie oczy uwierały (dziwne uczucie). Wypiłam dwa wapna i teraz są "tylko" opuchnięte a białka czerwone.To czego mogę użyć skoro strach czegoś użyć? Okładów z lodowatej ściery? |
|
|
|
#1529 |
|
niecnotliwa dziewica
|
No wiesz.... szefowej jakoś nie wypada
![]() Dobra, letem dalej testować rozmaite mazidła, może się na co wymienię
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to wygląda na zapalenie spojowek....bym sie bryknęla do apteki po maść/krople, albo do okulisty.... Mialam dokladnie to samo, tylko z jedną, bylo na pająka ![]() Nie używaj rumianku, uczula. Mół Cię dodatkowo podraznić. Mam bb idealne dla Polly ![]() http://www.ebay.pl/itm/Tonymoly-Hone...-/120883663770 nie wiem czy maja t w próbkach, tzreba by popatrzeć...ale idealne będzie, w ciemno. Po wyciśnięciu z tuby jest ciemne jak pieron, ale w kontakcie ze skora jaśnieje niesamowicie. Mialam, oddalam po dwoch użyciach szwagierce ze skóra w kolorze serka homogenizowanego. Cudnie się wtapia, niesamowicie kryje, nie robi maski, jest rzadki jak mało co, wydajny diabelsko, nie do zdarcia/starcia, nie zapycha...moj ideał, tylko blady ![]() Na zdjęciach w necie wychodzi ciemniej niż w rzeczywistości https://www.google.pl/search?q=tony+...m=122&ie=UTF-8 I jeszcze Su:m 37 Air Rising CC Cream http://en.paperblog.com/sum-37-air-r...-cream-669716/ Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-10-21 o 17:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

właśnie lepięu)

Albo pyry dukane wrzucone do zupy