Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 16:26   #2251
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

TOMORROW ja mam pościel 100x135 do łóżeczka 120x60 tym że jeszcze jej nie próbowałam, bo nie wyciągałam z opakowania. Ale jak Ci coś trzeba to mogę spróbować pomóc
Stary 2014-10-21, 16:31   #2252
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
teja udało Ci się zalogować do portalu pacjenta? Bo u mnie jak na razie nie działa i się zastanawiam czy próbować dalej czy po prostu jechać jutro po wyniki...
Wczoraj PP działał dopiero po 19, znowu robią restrukturyzację systemu i nic nie działa dzisiaj pierwszy raz weszłam poza kolejką do recepcji, bo do obu czekało po 15-20 osób, a ja miałam wizytę za 10minut - system nie działał i wszyscy czekali, bo od piątku nie mogli się na wizyty umówić :/

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Na all 20zł rabatu na zakupy powyżej 50zł ale tylko kupując przez telefon i nie za pobraniem tylko normalnie robiąc przelew. Ja już swój wykorzystałam, kupiłam materac do kosza z rabatem a tz prezent na chrzciny dla swojej kuzynki
Trzeba aplikację ściągnąć?
Stary 2014-10-21, 16:40   #2253
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Nie, prywatnie musiałabym teraz tam jeździć, do tej pory miał praktykę tam i pracował dodatkowo we Wro. Problemów nie mam, ale to nie lekarz co mi plecy osłucha więc nie bardzo lubię zmieniać :/
Nie no rozumiem, chciałam tylko powiedzieć coś na pocieszenie żebyś się tak nie przejmowała

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Wczoraj PP działał dopiero po 19, znowu robią restrukturyzację systemu i nic nie działa dzisiaj pierwszy raz weszłam poza kolejką do recepcji, bo do obu czekało po 15-20 osób, a ja miałam wizytę za 10minut - system nie działał i wszyscy czekali, bo od piątku nie mogli się na wizyty umówić :/

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Trzeba aplikację ściągnąć?
Tak, trzeba
Stary 2014-10-21, 16:47   #2254
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ellyunia mnie ostatnio wieczorami zgaga dopada i to taka, że nie mogę zasnąć, bo mam wrażenie, że będę zionąć ogniem!
wczoraj jak już leżałam w łóżku to była masakra
Miałam wrażenie że gorącą lawą
Mam rennie do ssania ale działa tylko ja mam tabsa w buzi...więc strasznie "długo"

teja za wizytę, no i trochę lipa z tym lekarzem

Simonee ja też nie ograniczam cytrusów, a jak widze mandarynki ale na razie nie kupuję bo jakieś takie niedobre sie wydaja Więc zostaja mi pomarańcze i cytryna do herbatek

Dusiolka za twój 31 tc, a u mnie od wczoraj 30 magiczna 30
Już niedługo .... wczoraj w smyku widziałam pikna czerwoną sukienusię dla małej na święta

askaa ale super kącik wam się zrobił dla małej super, żałuje ze ja nie mam osobnego pokoju dla Majki

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:53   #2255
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Bajlaga co do wozkow 2w1 to zawsze mozesz kupic sama gondole:p szczerze to nie wyobrażam sobie rocznego malucha w parasolce;p akurat ten temat przerabiałam juz z kolezanka doświadczona mamusia to parasolka i nich nadeszła po normalnej spacerówce ale bardziej na zagraniczne wyjazdu itp.

Smerfetka ale miałas sen:d to raczej niemożliwe zebym urodziła 2lutego heheheh;d
moja koleżanka 7 miesięcznego synka już w spacerówce zwykłej woziła i mega mu się to podoba, tyle tylko że on bardzo stabilnie siedzi
haha wiem dlatego pewnie byłam zdzwiwiona że ja z najpóźniejszym TP i Ty jedna z pierwszych i razem szłyśmy

Cytat:
Załącznik 5820234Załącznik 5820235

Smerfetka taki mam sprzęt z aventu;d
o własnie! o taki mi chodziło

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Za chwile się na obiad zjadłam kebaba
oh kebab ostatnio też jadłam. A to czemu Cię tak zbiera? jakiś nie świeży był?

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Patrzecie znalazłam jeszcze taką:
http://allegro.pl/5-el-posciel-135x1...707311495.html
jeszcze lepsza do marynarskiego pokoju mojego synka
mnie się bardziej ta pierwsza podoba

Cytat:
Ja też piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu

Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1
maluch leży lekko ukośnie, ale główką w dół.

I hicior na koniec - Luxmed mnie wkurza już od jakiegoś czasu, nie ma opcji, żebym u nich drugą ciążę prowadziła, tym bardziej, że gin mnie dzisiaj poinformował, że pracuje w placówce tylko do końca listopada, robią redukcje etatów i zwalniają lekarza, który ma największe obłożenie! A zatem nie poprowadzi mojej ciąży do końca, chyba że będę jeździła do niego do innego miasta na wizyty :/ Jestem mega wściekła!!!
super że maluszek zdrowy!
kurde ale fatalna sytuacja tez bym się bardzo zdenerwowała bo jak tak można robić szczególnie że ma największe oblężenie
mój mąż też ma teraz Luxmed i mega narzeka a kiedyś miał Medicover i było całkiem inaczej

Martusia, tez robiłam zakupy kiedyś przez apkę ale mi żadnego rabatu nie naliczyło

ale pospałam 14-16
Stary 2014-10-21, 16:54   #2256
charliss
Zadomowienie

mi tez portal pacjenta nie dziala. a chcialam akurat sprawdzic czy przyoadkiem by nie mieli zadnych terminow dla mnie.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:54   #2257
smerfetka2808
Zakorzenienie

Akrolowa, kurcze super ten płaszcz!! mi się bardzo podoba!

simonee, ja też sobie nie wyobrażam "okresu śnieżnego" bez mandarynek
Stary 2014-10-21, 16:55   #2258
Kinqaa
Zakorzenienie

Smerfetka ty śpiochu ja mialam tak na początku. Teraz wstaje z 7rano dzień w dzień

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Wszystko mam do sałatki oprócz majonezu i sera żółtego. Ale to może z powrotem jak od lekarza będę szla

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:09   #2259
smerfetka2808
Zakorzenienie

Kinqa, po tej glukozie mnie zmogło
teraz muszę iść sprzątać chałupę
Stary 2014-10-21, 17:10   #2260
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
moja koleżanka 7 miesięcznego synka już w spacerówce zwykłej woziła i mega mu się to podoba, tyle tylko że on bardzo stabilnie siedzi
haha wiem dlatego pewnie byłam zdzwiwiona że ja z najpóźniejszym TP i Ty jedna z pierwszych i razem szłyśmy

o własnie! o taki mi chodziło

oh kebab ostatnio też jadłam. A to czemu Cię tak zbiera? jakiś nie świeży był?

mnie się bardziej ta pierwsza podoba

super że maluszek zdrowy!
kurde ale fatalna sytuacja tez bym się bardzo zdenerwowała bo jak tak można robić szczególnie że ma największe oblężenie
mój mąż też ma teraz Luxmed i mega narzeka a kiedyś miał Medicover i było całkiem inaczej

Martusia, tez robiłam zakupy kiedyś przez apkę ale mi żadnego rabatu nie naliczyło

ale pospałam 14-16
trzeba najpierw wejść w Moje allegro, potem chyba Moje kupony, kliknąć Odbierz kupon czy tam rabat a potem dokonać zakupów ja za pierwszym razem też nie odebrałam najpierw tego rabatu i się dziwiłam czemu mi nie naliczyli żadnej zniżki
Stary 2014-10-21, 17:29   #2261
smerfetka2808
Zakorzenienie

Martusia, a to dlatego mi nie naliczyło wrr
Stary 2014-10-21, 17:41   #2262
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Chwalę się jak fajnie wyszła nam stara komoda z jyska koloru wenge przemalowana na jasnoszary+żółty teraz jeszcze łóżeczko i pierdółki typu literki na ścianę
Ale ślicznie, bardzo mi się podoba I chyba pokoik też ładny Lubię połączenie żółtego z szarym. Pomalowaliśmy tak pokój dla małej, tylko żółty w takim bardziej pastelowym odcieniu.

Cytat:
super wyszła ta komoda
ja teraz tez jestem na etapie wybierania literek. Mam juz sprzedawc e u którego kupie, tylko nad kolorem sie zastanawiam. I girlande na okno chce jeszcze i kule zamiast lampki
Gdzie kupujesz te kule? Kurcze mnie też kuszą literki, ale nie mam pomysłu gdzie by je przypiąć

Cytat:
smerfetka ostatnio wzięłam getry od tej babeczki http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-d...695306090.html
wziełam takie z panelem bez gumy za 30zł to są fajne, ale takie za 12 wzięłam bo były tanie, to po praniu zostaną mi do chodzenia po domu tylko. Korcą mnie te co wrzucilam
I nie prześwitują te getry za 30zł? Jak z rozmiarem? Też jestem na kupnie i właśnie sobie myślałam, że dziś Was zapytam, czy polecacie jakiegoś sprzedawcę, więc z nieba mi spadłaś z tym postem Te w pepitkę też fajne, ładnie z czarną albo białą górą będą wyglądać.

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Sałatka warstwowa z tuńczykiem

5 ugotowanych jaj na twardo, 1 tuńczyk rozdrobniony, 200 g startego na dużych oczkach sera, 1 drobno posiekana cebula, 8 łyżek majonezu.

Rozdzielić żółtka od białek, białka zestarzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na dnie salaterki, 100 g sera ułożyć na białkach, ser pokrywamy majonezem (4 łyżki).
Następna warstwa to tuńczyk (odsączony), potem cebula, następnie reszta żółtego sera i majonez.
Na wierzch ścieramy żółtka na tarce o drobnych oczkach (ja rozdrabniam palcami bo szybciej).
Ale mi narobiłyście smaka na tą sałatkę, a nie mam tuńczyka w domu

Cytat:
Właśnie sobie zamówiłam na all dwa staniki sportowe bezszwowe, bo normalne mi przeszkadzają ehh
Też od ok tygodnia chodzę w takich sportowych, bo zwykłe zaczęły mnie cisnąć. Ulga niesamowita

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ma.ko płaszczyk może nie najpiękniejszy, ale ładnie leży i u góry jest ładnie dopasowany, a brzuszek skrywa. Jak za takie pieniądze to przechodzę w nim listopad i grudzień, a szkoda było mi kasy na coś nowego.
Płaszczyk całkiem spoko, a za tą cenę to już w ogóle

Cytat:

Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1
maluch leży lekko ukośnie, ale główką w dół.
Super, że wszystko ok Też zmieniałam lekarza, na ostatniej wizycie już byłam u nowego, więc Cię rozumiem. Nie dziwię się, że się zdenerwowaliście.

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
ja kupię 2 ,mam już upatrzone tylko dumam nad rozmiarem, bo mnie kusi 100x135 , ktoś ma taką do łóżeczka 120x60???

ja się dzisiaj obkupiłam a aptece-witaminki K, D, czopki z paracetamolem, sól morska, Frida, sól fizj., gaziki, i wiele innych, co się może przydać
Ja się zdecydowałam na tą większą pościel, bo stwierdziłam, że dłużej mi posłuży.

Właśnie też muszę do listy dopisać te witaminy, czopki, sól. Dobrze, że przypomniałaś

Cytat:
trzeba najpierw wejść w Moje allegro, potem chyba Moje kupony, kliknąć Odbierz kupon czy tam rabat a potem dokonać zakupów ja za pierwszym razem też nie odebrałam najpierw tego rabatu i się dziwiłam czemu mi nie naliczyli żadnej zniżki
O super, zamówię w końcu może poduszkę rogala.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:45   #2263
Kinqaa
Zakorzenienie

Ogolnie przez dzisiejsze wiatry mocne musze jednak kupić jakąś kurtke

you have lost a diamond

Stary 2014-10-21, 17:46   #2264
dusiolka
Zakorzenienie

Martusia i jaki materac w końcu kupiłas?
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:47   #2265
suszarka
Buc

no mam nadzieję, że będzie OK, koniec z kotletami mielonymi!
Stary 2014-10-21, 17:54   #2266
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
no mam nadzieję, że będzie OK, koniec z kotletami mielonymi!

Mój ostatnio przyznał ze kotlety mielone to tylko moje lubi a tych co mama jego robi nie ;d 👅
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:58   #2267
elvira44
Wtajemniczenie

Kinga surowa cebulka.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:58   #2268
suszarka
Buc

Cytat:
Mój ostatnio przyznał ze kotlety mielone to tylko moje lubi a tych co mama jego robi nie ;d 👅
u mnie nie ma tak dobrze. jak zrobię pomidorową to zawsze jest, że mamy lepsza. więc nie robię i niech u niej sobie je.

te były właśnie od mojej mamy i rzuciłam się na nie jak głupia, nie myśląc, ze mogą być niedosmażone.
Stary 2014-10-21, 18:08   #2269
elvira44
Wtajemniczenie

Zobaczcie co kupiłam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (115,3 KB, 39 załadowań)

Stary 2014-10-21, 18:15   #2270
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Martusia i jaki materac w końcu kupiłas?
Z kokosem, bo do kosza niestety nie znalazłam lateksowego o dobrym kształcie (bo były, ale kwadratowe a ja potrzebuję owalnego), a do łóżeczka na pewno kupimy lateksowy
Stary 2014-10-21, 18:20   #2271
Kinqaa
Zakorzenienie

Jak cebulka surowa to hmmm to spróbuję. Ale nie wiem czy akurat dzisiaj ,bo bez torebki wyszlam do lekarza a mialam kupic z powrotem majonez i ser żółty.

Cytat:
Zobaczcie co kupiłam:
Jajo widzialam jest na promocji w mothercare.

you have lost a diamond

Stary 2014-10-21, 18:23   #2272
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Co do cen artykułów dziecięcych to zawsze mnie zastanawialo dlaczego sa najdroższe .
m.in. za wysoki VAT...
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Fotelik mieli na stanie ale jak rozpakowalismy to sie okazało, że ma wadę
a jaką miał wadę? bo może mój też ma i nie zauważyliśmy
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
TOMORROW ja mam pościel 100x135 do łóżeczka 120x60 tym że jeszcze jej nie próbowałam, bo nie wyciągałam z opakowania. Ale jak Ci coś trzeba to mogę spróbować pomóc
jak byś mogła kołderkę (chyba, że masz dopiero pościel...) włożyć do łóżka i zerknąć , czy dużo trzeba jej podwinąć, żeby się dziecko w tym nie utopiło i czy po ludzku to wygląda
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ogolnie przez dzisiejsze wiatry mocne musze jednak kupić jakąś kurtke
myślałam , że o bąkach będzie
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:24   #2273
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Z kokosem, bo do kosza niestety nie znalazłam lateksowego o dobrym kształcie (bo były, ale kwadratowe a ja potrzebuję owalnego), a do łóżeczka na pewno kupimy lateksowy
podeślij linka bo ja też taki muszę kupić

Kingaa, Elvira dzisiaj u was wieje a jutro ma u nas być wichura

Dziewczyny chyba mam przesilenie ciążowe jest mi ciężko, boli mnie głowa, biore cały czas tabsy na infekcje, ale jeszcze całkiem nie przeszło, i coś z oczami mam...czasami tak swędzą że oszaleć można musiałam kupić sudafed, zobaczymy czy pomoże...no i ta zgaga
Ja już chcę grudzień

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-10-21 o 18:27
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:26   #2274
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Jak cebulka surowa to hmmm to spróbuję. Ale nie wiem czy akurat dzisiaj ,bo bez torebki wyszlam do lekarza a mialam kupic z powrotem majonez i ser żółty.

Jajo widzialam jest na promocji w mothercare.
No wlasnie tam kupiłam, w koncu wyciągnęłam męża na sklep dzidziusiowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (96,9 KB, 17 załadowań)

Stary 2014-10-21, 18:27   #2275
Kinqaa
Zakorzenienie

Tomorrow
Ellyunia a ja się świetnie czuję. Tylko trochę ta piłka od koszykówki waży

you have lost a diamond

Stary 2014-10-21, 18:29   #2276
elvira44
Wtajemniczenie

Jak moj na necie oglądał zestaw mebli dla dziecka to nie był tak napalony, a dzis w mothercare zobaczył kilka zastawów (łóżeczko, komoda z przewijakiem i szafa) to chciał kupować nawet drogie

Stary 2014-10-21, 18:29   #2277
Martusia1499
Rozeznanie

ellyunia http://allegro.pl/materac-do-kosza-w...657555838.html proszę
Stary 2014-10-21, 18:32   #2278
elvira44
Wtajemniczenie

Zjadlam frytki z maca i pol cheesburgera i troche mnie mdli. Ale wlasnie nie jestem pewna czy od maca czy od kawy i ciasta ze starbucks bo wczesniej jadłam.

Stary 2014-10-21, 18:34   #2279
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Jak moj na necie oglądał zestaw mebli dla dziecka to nie był tak napalony, a dzis w mothercare zobaczył kilka zastawów (łóżeczko, komoda z przewijakiem i szafa) to chciał kupować nawet drogie
Hahaha, to ma tak jak mój jak mu coś pokazywałam w necie, to yhymm fajne, a jak zobaczył w sklepie to chciał kupować 100zł drożej a jak mu powiedziałam, że już to widział i w dodatku taniej to mi nie wierzył i mówił że jakby tak było to by na pewno kupił wtedy
Stary 2014-10-21, 18:35   #2280
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha, to ma tak jak mój jak mu coś pokazywałam w necie, to yhymm fajne, a jak zobaczył w sklepie to chciał kupować 100zł drożej a jak mu powiedziałam, że już to widział i w dodatku taniej to mi nie wierzył i mówił że jakby tak było to by na pewno kupił wtedy
Ach ci faceci!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości