|
|
#1021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że u mnie położne będą tak wyrozumiałe jak Wy tutaj opowiadacie. Kiedyś mój szpital nie słynął ze zbyt dobrych opinii, teraz podobno jest dużo lepiej. A ostatnio słyszałam tylko opisy po cc więc nie wiem jak po sn jest.
|
|
#1023 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trusia u mnie było podobnie jak u Yanci. Miałam dwa czy trzy smoczki ale młody notorycznie odmawiał. Tak samo było z butelką. Nie odpowiadała mu chyba ta guma. Więc nawet jakbym chciała to u nas nie przeszły. Najgorzej jak trzeba było gdzieś wyjść, bo synek nawet z łyżeczki nie chciał pić tylko z cyca. Ale jakoś sobie poradziliśmy. Tak myślę teraz, że może chociaż z jedną butelkę kupię na sytuacje awaryjne
|
||
|
|
|
#1024 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamówiłam butelki, jedna 125ml i chyba dwie na 260 ml za namową męża który stwierdził ze butelka to.podstawa przy dziecku
jeśli przez to ma być spokojniejszy to spoko niech ma te butelki to samo ze smoczkiem i kupiliśmy aż 2 ogólnie dla niego to pieluchy i mydełko bambino i możemy rodzic no cóż...próbuje go dokształcać powoli po co ten cały majdan ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-10-21 o 17:47 |
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy któraś z Was kupiła wózek Jedo fyn?
|
|
|
#1026 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Ja swojemu napisałam karteczki jak jakie ubranko się nazywa i położyłam na ubrankach bo on nie widzi różnicy
|
|||
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Chemisette skurczy zero
zapis ktg tez czytsty
|
|
#1028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny czyli ja się utwierdziłam w fakcie że nie kupuje smoczków i butelek
Alekaz spoko ja we wrzesniu tez miałam na 1,5 cm ale się zeszło troche i już jest na opuszek ledwo Przyszedł przewijak i kocyki
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się bałam nacinania, no ale jak przyszło co do czego to powiedziałam, że jak będzie konieczność to proste że wolę być nacięta niż pęknąć w kosmos. ;/ Śliczne te kąciki dziewczyny! !!
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
no juz wsumie wszystko gotowe. Tyle co zlozyc lozeczko i dopakowac torbe do szpitala.
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
wróciłam do żywych
![]() ze wszystkim jestem na bieżąco ale nie pamiętam której miałam co odpisać ![]() Basieńka ja na twoim miejscu bym pojechała na groby, na pewno poczujesz się lepiej psychicznie jak z rodzinką się zobaczysz i jeszcze zaręczynami pochwalisz ja ci z całego serca życzę szybkiego porodu z resztą jak każdej z nas ale wydaje mi się, że nawet jakby coś zaczęło się dziać w domu to byś zdążyła wrócić i spokojnie dojechać do szpitala gdzie chcesz rodzić ![]() sen z ziemniakiem powalił mnie na kolana ![]() ja się strasznie boję nacięcia i ciekawe jak to u mnie będzie tym bardziej, że u mnie nie czekają do ostateczności tylko tną bo im wygodniej---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- zazdroszczę tym z was które mają wszystko już gotowe, ja z jednej strony mam wrażenie, że mam kupę czasu i ze wszystkim zdążę a czasami jak uświadomię sobie, że to tylko 1,5 miesiąca to zaczynam panikować bo nic jeszcze nie mam, i tak na zmianę
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stoi spakowany ![]() -------------- Trusiulandia, jak ten kocyk z poofi? Czuć, że porządny, tzn wart swojej ceny?
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacze jeszcze jak się po praniu sprawują ale w dotyku bardzo fajnie i widać że jakościowo dobrze zrobione
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Też się nad nim zastanawiam tylko nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej opinii czy dobrze prowadzi się go jako spacerowke...?
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jussi, Trusiulandia, piękne kąciki ![]() Jestem po ostatnich zajęciach na sr, obejrzałam film, zwiedziłam porodówkę i położniczy. Krótka refleksja - nie wiedziałam, że dziecko aż tak się musi poprzękręcać żeby wyjść na świat, szok. Poza tym, sale porodowe są jednoosobowe a na położniczym dwuosobowe, więc jestem spokojna o względną intymność, bałam się, że będę rodzić "na taśmie". Jeżeli chodzi o to nacięcie, to oczywiście wolałabym go uniknąć, ale jeśli zajdzie taka konieczność, to chyba wolałabym, żeby mnie nacięli niż pęknąć niekontrolowanie. Mam nadzieję natomiast, że organizm sam się wypróżni przed porodem, bo lewatywy wolałabym nie mieć ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- A, i ten mój sen z ziemniakiem to tylko taki przerywnik, zwykle ostatnio miewam erotyczne
|
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
maczuma- fajnie ze macie sali 1 osobowe i 2osobowe, u mnie na patologi lezalam z 7dziewczynami na sali
ale na polozniczym juz 2 na szczescie :PTen film to moze ten sam widzialysmy tez dzis pokazywala nam filmik i jak maluszek musi sie poprzekrećac, jakie manewry wykonac aby przyjsc na świat ![]() uciekam na prawo agaty
|
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała jak się uda sn, uniknąć nacięcia. Ponoć przy kolejnych porodach nie nacinają u nas...
Przy pierwszym porodzie musiałam być nacinana, pamiętam jak mi położna rozciągała ujście, ale widocznie zbyt mocno mogła bym pęknąć, bo mnie nacięła. Ja też byłam trochę temu winna, bo bałam się, że dziecko się niedotleni ( nasłuchałam się w szpitalu ) i parłam wręcz na siłę, aby dziecko szybko wyszło na świat, chociaż położna mówiła, żebym parła też wtedy, gdy ona mi powie, że trzeba. Być może za szybko to szło i taki finał. 4 parte i Maciej był na świecie Nacinanie mnie nie bolało. Mówię,żebyście się nie bały. Położna pyta kiedy idzie skurcz party i gdy skóra się mocno napina to wtedy robi ciach i nie czuć nawet kiedy to zrobiła. Fakt jak leżałam na położniczym to była ze mną dziewczyna po drugim porodzie i tylko lekko popękała i była szyta, ale sama mówiła, że ją tak nie boli przy siedzeniu i chodzeniu, nawet z załatwianiem nie było problemów. Ja się musiałam pomęczyć kilka dni. Z początku blizna po nacięciu była wrażliwa przy dotyku lub stosunku, ale teraz to nie czuję wcale. Ja nie miałam lewatywy przy sn i powiem Wam szczerze, że czuła bym się bardzo niekomfortowo jak by to był przymus. Mój organizm sam się przygotował i nie było niespodzianki przy parciu :p Nawet w trakcie skurczy, gdy darłam się na całą porodówkę i spierzchły mi się usta to położna kazała sobie wziąć kilka łyków mineralnej, po której od razu chciało mi się wymiotować. O tak się mój organizm oczyścić chciał mam nadzieję, że i teraz natura swoje zrobi. Już po 22 a Tż nadal w pracy. Roboty nie brak, szkoda, że z terminową wypłatą gorzej
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no a teraz do nauki...w piatek obrona
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja dzisiaj na wizycie byłam takiej z poważnym usg, wszystko jest jak trzeba nie ma sie do czego przyczepić. Bardzo mnie to cieszy, tym bardziej że od początku ósmego miesiąca brzuch boli mnie strasznie i całymi dniami właściwie powinnam leżeć, każdy krok to ból. Ponoć niektóre kobiety tak mają i skoro wszystkie wyniki są okej to pozostaje zacisnąć zęby i przeczekać. Ponadto dowiedziałam się że muszę zrobić wszystko żeby urodzić naturalnie i to bez znieczulenia bo akurat dla mnie to ma byc najzdrowsza i najbezpieczniejsza opcja. Trochę jestem zła bo mały zasłaniał buzię i mimo wielu podejśc nie udało się zrobić portretu, a zapłaciłąm za tę przyjemność 350zł bo to na super sprzęcie z 4D... Dostanie w pupsko jak się urodzi ![]() Długa szyjka w 33tc to 3cm, dopytałam specjalnie bo tutaj sobie zadawałysmy takie pytanie, jako że mowa tylko o za krótkich i nie wiadomo z czym to porównać. |
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape fajnie że piszesz jakoś tak człowiek się.z.tym oswaja
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Promolcia to ja też mam.taką nadzieję i też się.będę smarowac i masowac O tym sprzęcie nic nie wiem ale.jutro doczytam :-D Bimbunia gratulacje za wizytę ciekawe jaka jest moja za tydzień się dowiem
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Eh obudziłam się chwilę po 4
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Normalnie swieto. Zasnelam po 22 obudzilam sie o 5 na siku i spalam do teraz jest normalnie bosko
![]() ![]()
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja usunęła po północy i spalam do 7
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Moja położna bardzo polecała. Mówiła, że miała sporo pacjentek, które rzetelnie się wytrenowały przed porodem i potem szło to dość sprawnie. Jedyna bariera to chyba jest tu mentalna tylko
|
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja padłam o 22, więc obudziłam się o 1 w nocy i nie spałam ponad godzinę. Najlepiej jest jak pójdę spać ok 24, wtedy śpię do rana, ale nie zawsze daję radę wytrzymać tak długo ![]() mój tz wyjechał na 3 dni, najgorsze jest to, że moja mama też. Siostra ma dwójkę dzieci i siedzi z nimi sama 25km ode mnie, jak bym miała teraz rodzić to chyba po tz'ta kolegę zadzwonię
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Podobnie jak reszta,tez mam problemy ze spaniem... Chcialam przekazac wiadomosci,niepasowalo mi ze Paulinkus zniknela wiec wczoraj napisalam sms, Paulinkus zniknela bo byla w szpitalu,na szczescie juz wyszli,napisala ze maly jest zdrowy a i ona czuje sie juz duzo lepiej. Obiecala ze jak sie ogarnie to sie do nas odezwie
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie zaczęłam czytać o tych balonikach, nigdy o tym nie słyszałam, a co do nacięcia to nawet na stronie o tych balonikach znalazłam takie info: "Podczas większości porodów z aplikowanym miejscowym masażem oraz kontrolą parcia powłoka waginalna bez problemu rozciągnie się oraz sama wróci do poprzedniego położenia. Gdy przypadkowo dojdzie do sytuacji, że zostanie ona naturalnie naderwana, rana jest mniejsza i mniej bolesna niż chirurgiczne nacięcie i zazwyczaj wymaga mniej szwów, niż epizjotomia. Co więcej przy naturalnym naderwaniu grozi mniejsze ryzyko infekcji niż w przypadku epizjotomii.
Aniball dzięki stopniowemu rozciąganiu okolicy krocza przygotuje kobietę do porodu bez nacięcia bądź z minimalnym nacięciem." wiadomo, że może się zdarzyć niekontrolowane pęknięcie, ale z drugiej strony ciąć wszystkie kobiety jak leci to przegięcie! u nas tną, bo szybciej poród idzie i położna może szybciej iść do domu ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

w sensie dlaczego warto zwrocic na to uwage ?? 

jeśli przez to ma być spokojniejszy to spoko niech ma te butelki