![]() |
#1381 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() się po porodzie, będzie lato więc będzie odpowiedni moment na pełną aktywność ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak wogóle to Dzień Dobry ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Zależy jak rozumiec pomoc.
#1383 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Ja sądzę że ile ludzi tyle opinii. I każdy wybiera coś dla siebie. Ja miałam do czynienia z wieloma dziećmi. Gdzie jednego z nich matka wysadzala na chwilkę, kilka razy dziennie od momentu kiedy zaczął siadać. Czasami coś zrobił czasami nie. Ale krzywda mu się nie działa. Miał troszkę ponad rok kiedy można było praktycznie zrezygnować z pampersow. Ja nie wiem jak będę robić. Na razie niech się wszystko dobrze rozwija, ciąża rośnie. Potem będę myśleć. Ok. Zbieram się do pracy bo dzisiaj czeka mnie autobus. Strasznie lało rano i Mężowi odstapilam samochód ![]() Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Twoje dziecko też samo się zainteresowało i nauczyło?
Pytałam o to tylko dlatego bo nie spotkałam się z3-4 latkami w pampersach i takie zobaczyłam i się zdziwiłam. Cytat:
I pytałam jak to jest w praktyce a nie w książkach. Koniec tematu, niech sobie każda ma swoją opinię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pokazuję mu do czego służy, bardzo mu się podoba, że potem można zawartość nocnika wylać do toalaty(uwielbia jak woda tam wiruje) ![]() ![]() Ale ok, to ode.mnie tyle w tym temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze że będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Teraz mam objawy cały czas takie same.. Ja Blankę odpieluchowałam w lato jak miała skończone 2 lata. Wychodziło samo z siebie, całe dnie latałyśmy na podwórku, było gorąco, a to basen a to to.. wiec nie miałam sumienia kisić pupki w pampku ![]() co jakis czas przypominałam i sadzałam na nocnik tłumacząc że tu się robi siusiu i kupkę. i po którymś dniu załapała. Pampki poszły całkowicie w odstawkę zarówno i w nocy ![]() Ważne jest żeby dziecko było na to gotowe. Np ja u Blanki zauważyłam że nie siusia w nocy aż się obudzi , wtedy sadzałam na nocnik i tak poszło ![]() Dziewczyny, czy Wam spinają się brzuchy? Jak zasypiałam wczoraj to cały czas miałam spięty brzuch (nospę zostawiłam w pracy ![]() Nie pamiętam czy w pierwszej ciąży tak miałam.. Czuje że w tej ciąży nospa też bedzie moją nieodłączną przyjaciółką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie myśl ciągle o tym, ja też poroniłam i wiem, że to ciężka sprawa ale im więcej o tym myślisz tym trudniej Ci się opanowac, a stres nie jest Tobie potrzebny. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tez piję kawkę - w pracy ![]() Ale się wyspałam ![]() ![]() ![]() ![]() Rano byłam w laboratorium zrobić badanie moczu, bo jutro mam tego nefrologa. Matko jak ja lubie te babcie "ja tutaj byłam szybciej, tera ja wchodzę: ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- A... co do nocnika. Moja córcia miała 1,5roku jak skończyła z pampersami. Byly tysiące pytań "chcesz siusiu?". Nie sadzałam jej siłą, bo to bez sensu. Zdarzyło jej się parę razy zsiusiać w majciochy ale wyczuła wtedy, że chce siusiu i biegała po mieszkaniu w poszukiwaniu nocnika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Ja mam wieczorem brzuch jak balon. Rano płaski, jedynie przy wzgórku leciuteńko się uwypukla. Ale też mnie spina dość mocno... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Konto usunięte
|
Moja szwagierka paliła całą ciążę. Starali się jakiś czas, wtedy nawet nie ograniczyła
![]() ![]() Ja leniuchuję dalej ![]() ![]() Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-10-22 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48623064]Moja szwagierka paliła całą ciążę. Starali się jakiś czas, wtedy nawet nie ograniczyła
![]() ![]() Ja leniuchuję dalej ![]() ![]() Nie wiem, ciężko mi zrozumiec podejście niektórych. Ja nie mówię, żeby świrować, bo ciąża to nie choroba ale fajki i alko moim zdaniem powinny być kategorycznie odstawione... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Konto usunięte
|
MałaPikanteria mi lekarz powiedział wczoraj, że mam nie przebywać nawet w towarzystwie osób palących, no i absolutnie grama alkoholu. Zresztą nie miałam kropli alko w ustach od owu i nie zamierzam sobie pozwolić nawet na zamoczenie ust. Między owu a testem wypiłam tylko 2 albo 3 karmi, ale ono bezalko jest. Zresztą teraz to już tylko soczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Ja też paliłam, ale przy staraniach rzuciłam to w cholere i nie żałuję
![]() Co do objawów, tak jak wspominałam wcześniej, moja siostra urodziła 3 synów i nie wie co to mdłości czy ból piersi. Nic jej nie dolegało, tylko brak okresu. ![]() Dziewczyny jak ten czas leci, to już 9 tydzień. Wczoraj szalałam na kręglach, na szczęście nic nie bolało, bardzo uważałam na siebie. Dziewczyny, też tak macie, że przy kichnięciu mega boli brzuch? Dlaczego można jeść nospę w ciąży, ale soku z malin już nie? On też ma właściwości rozkurczające ![]()
![]() |
#1392 |
Konto usunięte
|
Fartuch a czemu soku z malin nie? Tzn. ja nie mogę, bo mam uczulenie, ale nie słyszałam nic na ten temat...
Mnie czasem zakłuje jak mocniej kaszlę czy kicham ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poprzednią ciążę to jadłam nospę fortę tak od połowy ciąży. Ale nie pamietam czy na poczatku miałam taki spięty brzuch.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie, mnie przy kichaniu nie boli ![]() ![]() coś ktoś wspominał o soku z malin, ale nie wiem czemu nie można ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Na wielu stronach jest napisane, że sok z malin zakazany. W rodzinie też mi to mówili, jak piłam herbatkę malinową na przeziębienie. Juz sama nie wiem, pić czy nie pić
![]() Mnie brzuch też pobolewa, dłuższy spacer albo jak siedzę w dziwnej pozycji, wczoraj 3 godziny graliśmy w scrabble i byłam pochylona dziwnie, i czułam że to nie jest dobra pozycja ![]() Idę jeść bo czuje mdłości ![]()
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
ojj to pozostaje mi herbata tylko albo z miodem albo cytryną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
moja była odpieluchowana przed 2 urodzinami, a potem jeszcze przez poł roku pampek na noc ![]() Cytat:
![]() U nas na wątku mam wszystkie dzieci były odpieluchowane między 2-3 rokiem życia, żadne wcześniej. Moja jak poszła do przedszkola, to było jeszcze sporo dzieci, którym zdarzało się posikać w majtki ( stres, nowe miejsce), a dzieci 3 letnie. Zresztą sama się przekonasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
W temacie nie dbania o ciążę to ja sir nawet nie wypowiadał bo telepie mnie od środka.
Jak dla mnie za to powinny być kary. Dziecko to nie przedmiot na własność tylko człowiek i za uszkodzenie drugiemu człowiekowi powinny być sankcje prawne
#1399 |
Konto usunięte
|
Tassia masz rację. Ja nie wyobrażam sobie nie dbać o Nas, jak Maluszek jest w brzuszku. A każda kobieta, która nie dba, powinna zostać surowo ukarana...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
Nie słyszałam nic o soku z malin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Myboy to teraz napisałaś inaczej
![]() Z moich obserwacji najlepszy czas na to, to właśnie 2 urodziny. Ale jest to proces, który trwa, jedno dziecko załapie w 2 dni ( jak moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wcześniej bolało przy kichaniu. teraz już raczej nie.. Piersi okropnie bolą, aż w nocy się budze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj chyba źle mnie zrozumiałyście... nie chodziło mi o roczne dzieci.... tylko takie co samodzielnie juz chodzą, biegają, dużo rzeczy robią same. Zapytałam, bo zastanawiałam się, czy nie miały nigdy pokazywanego nocnika, nie są uczone czy same nie chcą, czy rodzice dają pieluchy bo nie wiem... wygodnie czy co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio na forum trafilam na babkę która zadala pytanie o KP. Ze dziecko ma 4 tygodnie i odmawia piersi i plaplapla. A później pisze ze cale trzy ciążę paliła. Dwójkę dzieci wykarmila palac i nie wie czemu to trzecie nie chce mleka. Na pewno nie przez fajki! Dzieci są zdrowe. Owszem najstarsze ma niedorozwój umysłowy. Ale to nie przez fajki! Żadne argumenty, żadne tłumaczenie bo ona jest przecież nałogowym palaczem to jak ma rzucić? Psychicznie była by nie znosna matka wiec lepiej ze matka pali ale jest spokojna.
Oczywiście mieszka na 34 metrach i pali w mieszkaniu. Bralam udział w tej dyskusji 2 miesiące temu i nadal nie umiem tego zapomniec. Płakać mi się chce jak myślę o tych niewinnych dzieciach.
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48623344]Tassia masz rację. Ja nie wyobrażam sobie nie dbać o Nas, jak Maluszek jest w brzuszku. A każda kobieta, która nie dba, powinna zostać surowo ukarana...[/QUOTE]
racja ![]() ![]() A wiecie o co może chodzić z tymi malinami? na wywołanie/przyśpieszenie porodu babki często piją napar z liści malin, może sok z owoców też ma podobne działanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Ja w nocy mam dość silne bóle brzucha, wiercę się i spać nie mogę.
Co do nasilających się objawów to u mnie chyba jest wręcz przeciwnie. Piersi mniej bolą, zero nudności. Tylko zachcianki mam ![]()
#1409 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zjadłam 1,5 słoika ogórków kiszonych
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mi się zachciało takiego po kaszubsku ![]() Dziś jadę cały czas na biszkoptach.. Muli mnie cały czas. mogłabym rzygnąć raz a porządnie a nie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.